VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojNirvana Afghan sjeme?
LEGACY

Nirvana Afghan sjeme?

156 odgovora12,574 pregleda
BrkZorbaISTRAŽIVAČ

jul 2006.

Da li je netko sadio Nirvanu Afgan? Ako moze par savjeta,utisaka,na sta paziti,kakva je pri konzumaciji itd. Pokusao bi s njom zato sto pise da je dobar izbor za pocetnika. Hvala na odgovorima! copy/paste sa Aliena
SLO-EraLEGENDA

jul 2006.

krasan odabir istina je, da ja volim najvise tu liniju indici nizka biljka,vrhovi su puni i teski,ukus mnogo puniji i prijatniji od skunka.stavi jih u vecje posude,pusti sedmicu dana duze na veg fazi,ne trazi mnogo vode i jeste dosta trpezljiva.. isto Afganistanska vrsta indica/ Hindu Kush
SLO-EraLEGENDA

jul 2006.

ovde su na fotki vec posecene neke vrhnje grane-slikano na dan berbe 8)
BrkZorbaISTRAŽIVAČ

jul 2006.

Zanima me da li ima jak miris dok raste? Da li se osjeti van growbox-a?
BaphometENTUZIJASTA

jul 2006.

Osjeti se vonj svake sorte,(neke manje,neke više)ako želiš izbijeæi taj vonj napravi u boxu karbonski filter,lp.
SLO-EraLEGENDA

jul 2006.

oseti se malo ali ne toliko preterano.Prve sedmice je to blag sladunjav vonj/miris-zadnja dva tjedna nekoliko vise i nije vise tako sladak vonj,ali nije :shock: ako budes imao nekoliko biljki nece biti veliki problem.odvod zraka probaj pribliziti prozoru.... kasnije ako bude miris problem-probaj nabavit karbonski filter..
BrkZorbaISTRAŽIVAČ

jul 2006.

Mislim da cu probat nabavit filter bez obzira sto cu pokusat sa Afghanom da ga imam spremnog za ubuduce :D Da li ste sami pravili filter ili kupovali gotovi?
skrivasISTRAŽIVAČ

jul 2006.

karbonski filter uopce nije potreban... mislim dobra je to svar.. al ako nemas vise od metar 2 nemoras se brinut :roll: :wink: uostalom ako cest to fakat radit ...vidit ces.. uspjesno :))
skrivasISTRAŽIVAČ

jul 2006.

veliko polje :D ili nedo bog 5 6 velikih polja :roll: zna mirisat i do 200-500m u daljinu tak da nemoj pretjerivat :lol:
skrivasISTRAŽIVAČ

jul 2006.

ja umjesto karbonskog filtera na 4 biljke u indo koristim osvjezivace za sobe... ( stavis u struju taj aparatic i bocicu tog parfemam u njega... mislim da znas o cemu pricam :? tek sam se probudio i jos nisam prvi jutarnji tako da ^i^
SLO-EraLEGENDA

jul 2006.

istina je, da kad zavonjaju biljke-taj osvezivac zraka ne poma~e nista
GrowimirPOZNAVALAC

sep 2006.

Ja sam ugradio ugljeni filter od mape za spaher (stednjak) na prozor tako zrak koji izlazi ne mirise...inace taj filter je jako jeftin kosta samo 40 kn (6 €) i ima ga u svakom elektro shopu.
SLO-EraLEGENDA

sep 2006.

koji si kupijo hepa ili?? ako ti nije tesko posalji fotku
GrowimirPOZNAVALAC

sep 2006.

Evo tu se vidi vec ugraden ali se nevidi cjeli sutra cu slikati novoga s kutijom gdje se vide svi podaci.Malo je jednostavniji od onoga sto prodaju bas za uzgoj ali ovaj radi sasvim dobro. i idealan je za ugradnju u boxove
5ARPOZNAVALAC

sep 2006.

evo upravo sam dobio neckermann katalog i unutra žarulja koja apsorbira dim,prašinu,neugodne(a valjda i ugodne)mirise...piše da odgovara klasiènoj žarulji od 150w.neznam dali bi pomogla kod ovoga ali evo pa pogledajte www.intertrg.com
GrowimirPOZNAVALAC

sep 2006.

Mogla bi se ona i bolje iskoristit ... a filter nisam imao aparat al pise carbonski filter f 41
gensAMBASADOR

sep 2006.

Meni to ne izgleda obeæavajuæe... možda djeluje na dim (ali to je ipak neckerman ;) ) Sumnjam da može pobiti neke druge mirise... i što sa njom kad želiš mrak u boxu?
TripcoPOZNAVALAC

sep 2006.

Jeste da je ova fotka pre za outdoor, ali ovo je za sve neverne Tome koji sumnjaju u Nirvanu (istina, što se tièe pojedinih sorti, s pravom). Nirvanin Afghani, s jednim od breeder-a iz te kuæe. Preuzeto s Icmag foruma.

sep 2006.

Di su jabuke? :lol:
GrowimirPOZNAVALAC

sep 2006.

Trebaju mu ljestve za ubrat vrh :P
BaphometENTUZIJASTA

sep 2006.

jao bože,nikad vidio nešto slièno :shock: :o
dombaPOZNAVALAC

sep 2006.

Ma nemoguæe?! Pa to nije vutra..pa to je drvo :D LOL pa LOL
SLO-EraLEGENDA

sep 2006.

ma dobra je to biljka-skroz je zahvalna to su stabilne sorte, ako im omoguèite poznate uvjete imate èete i velik % ženskih biljki, možete je ostaviti tjedan dana duže na vegetativnom režimu svetlosti-tako èete pridobiti nesto na urodu!!! prokleto dobro izpirajte prije obiranja-šteta je, ne okusit dobar ukus
unknowerAMBASADOR

sep 2006.

cek obecao sam Green Manu da cu mu okaciti moju zivotinjicu od 3,5-4 metra ne znam tacno videcu kad je oborim na zemlju
dombaPOZNAVALAC

sep 2006.

sereš? :D NEMOGUÆE :D daj nam slike!!!
BaphometENTUZIJASTA

sep 2006.

zaato bi srao,i ja sam imao outdoor visok 3,3m :wink: sativa ali neznam koja :( ali rad joj je bio :lol:
dombaPOZNAVALAC

sep 2006.

de lol..u proljeæe moram nabaviti sjemenke te sorte! To mora da izgleda preljepo! zavidim vam! :shock:
BaphometENTUZIJASTA

sep 2006.

Ja imam sad Mexican Sativu indoor ali out je isto tako monstrum,nabavi Durban :wink: ima jako puno takvih sorta ali ovisi jako puno od growera....
dombaPOZNAVALAC

sep 2006.

ma ja bi neku sortu gdje je stavim kod bsabe u baštu,dðem za 3 mjeseca i naðem diva od 3 metra :D nešto što se nemoram zezati oko nje!
BaphometENTUZIJASTA

sep 2006.

ipak ti je tu unutraanji uzgoj :wink: idemo nazad on-topic

sep 2006.

pa veæina trave koja se prodaje na ulici ti je takva jel mi je frend tak napravio...uzmi 10 sjemenki i baci tam di oæeš i narast æe ti 100%...i stvarno kažem da je veæina trave s ulice korov i netreba se brinut oko nje kod uzgoja
BaphometENTUZIJASTA

sep 2006.

Ajde šta prièaš gluposti....kad se brineš i posadiš 10 semenki se zna desit da ti ne prokliju sve....a ti kažeš da ako vani baciš 10 semenki èe iz svih njih narast biljke 100%.:roll: lp
unknowerAMBASADOR

sep 2006.

svasta pa zasto bi lagao... sativa jeste sigurno,jer je ovolika i kasno je pocela da cveta a znam da je seme odnosno vrsta sa puno THC-a sto i jeste odlika sativa to je treca bilka odozgo na dole....pre skoro 2 meseca je bila 2,1 metar u vis http://www.vutra.org/forum/viewtopic.php?t=1152&postdays=0&postorder=asc&start=0 nista za sativu nije cudno da je 2-3 metra i da ima mnogo vise THC-a od indice ali zato ima mnogo manje CBD-a...sto znaci da te tera na "tripove" i neda ti mira da sedis,komunikativan si...pa ustvari idi na one textove sajta,sigurno ces naci nesto...ja ih nisam citao :oops: ali verujem da ima nesto i da su dobri
bozgaLEGENDA

avg 2007.

Prije par godina sam imao vani Afghanija (mislim da je bio Afghani#1) i to je super biljka, cvrst, mastan, dok je bio u zemlji mirisao je na neki toksi ni bonbon i limun, nakon berbe se pretvorilo u jak dim koji ima jaku aromu i jak udarac po cijelom tijelu. Spalia pljugu i izvalia se i nemo~ea se pomaknuti, a kroz tijelo pi i onaj topli osjeaj napuaenosti. Dosta smrdi, istina, ali preporu am svakome! Berba je bila negdje krajem 9. mjeseca i imao sam malo problema s pljesni, ali niata straano... Pozz, Boz:sun2:
grivaENTUZIJASTA

mar 2008.

Nirvana Afghan sjeme sam posadio u casice od kiselog mleka sa humusom i stiroporom semenke su nikle u male biljcice visine 5-6 centimetra (nikle su pr 5-6 dana kako koja) ali mi se cini da stagniraju vec anima su iste nalaze se pod lampom Philips Master HPI-T 400W udaljene su od svetlosti 35-40 cm zalivam ih 2x dnevno gde gresim i zasto se ne razvijaju dalje ? A da drzim ih 24 sata pod svetlom
OgrazISTRAŽIVAČ

mar 2008.

Udalji malo svjetlo od biljaka. Mladunci trebaju vece vlaznost zraka , a lampa ako je preblizu isusuje zrak. Prvih tjedan dva netreba bas prejako puhat ventilator preko njih bas zbog vlage koja pase mladim biljkama. Broj 2 ne zaljevaj ih dva puta na dan. Zali ih, pricekaj dan dva da se zemlja posusi malo na povrsini, onda ih zali. Moras imat rupe ispod na posudi? Imas? Nemoj gnojiti prva 2 tjedna. Za povecat vlagu u zraku stavi oko biljaka casice s vodom ili tanku vlaznu krpu (umocenu u vecu posudu s vodom preko usisa zraka).
grivaENTUZIJASTA

mar 2008.

Hvala na savetu To sam i ja mislio pa sam preneki dan malo udaljio svetlo dodao jos jednu posudu sa vodom i nekoliko natopljenih krpa vodom smanjio sam zalivanje verovatno sam preterivao pa sam ih zadnja 2 dana samo jednom dnevno zalivao nisam jos primetio neko vece poboljsanje listovi su nagnuti ka dole a boja im idalje bleda na nekim od biljka(ali bar nisam primetio da jos neki zute osim onih)
grivaENTUZIJASTA

mar 2008.

nema poboljsanja biljcice su idalje male pojavjuje se 4 par listova a one su 6cm neznam zasto su tako male cim uzmem digitalni foto aparat slikacu ih
grivaENTUZIJASTA

mar 2008.

Evo slicica http://img354.imageshack.us/img354/7529/img0005bi5.jpg

mar 2008.

zaljevaj dok se zemlja osusi, dok posudicau kojem ih drzi ne izgubi tezinu, vecina sjebanih uzgoja je uzrok prezaljevanja... Sumnjam da trebas svaki dan zaljevat! Dali ostaljas vodu da ispari klor?!?! Ostavi vodu 24h da ispari klor iz vode pa onda zaljevaj!! Kolko su ti stare biljke?!? Sam me zanima kakvu si to zemlju koristis, cudno mi je to da trebas svaki dan zaljevat sumnjam da tak slabo zemlja zadrzava vlaznost! Sljedeci put kad sadis pocmi od 2 biljke pa onda za mjesec dana jos 2 i tak ne sve odjednom jel sad ak zajebes nema povratka, kad odradis par growva vec mozes pocet s 8 biljaka odjednom jel je manja vjerojatnost da zajebes... Zaljevaj ovako: zalij biljke i okusaj s rukom tezinu tegle u kojoj drzis, i tak pogledaj svaki dan kakva je tezina tegle (mozes i popipat zemlju) ak je tezina tegle smanjena zalij...nemoj pretjerat sa zaljevanjem, a i nemoj da ima manjka vode, sad ti to izgleda vrloooo zbunjujuce kak zaljevat al se ne brini prokuzit ces u asu kak zaljevat... sam se strpi, iznanidit ces se vrlo ljepo kad prode malo vremena, preko noci ce ti rast ko LUUUDA!!Sad napocetku razvija korjen pa se nekuzi napredak :) Bed mi slat sa svojih 14 postova ovakve postove na teme sto nevalja, al jbg...
grivaENTUZIJASTA

mar 2008.

biljke su stare 12 dana a i slike su danasnje

mar 2008.

pa uredu se ona razvija, netrebas se nista zabrinjavat... Sam smireno :icon_cool:
M_wEeDmAn_88POZNAVALAC

mar 2008.

ne vidi se bas lijepo (najvise zbog svijetla ) , ali neki listici kao da su spzeni po rubovima ili smedi ..... mozda su to samo neki cudni efekti :drink: probaj bacit koju slikicu ispod normalnog svijetla :P inace ok...pozz :banana_dred:
nekoPOZNAVALAC

mar 2008.

Mislim da bi trebao da ih presadis u velike saksije sto pre. Inace nisu se bas mnogo razvile za 12 dana. Potrazi savet od nekog iskusnijeg, posto ocigledno u necemu gresis.:hippy:

mar 2008.

agrrrrr... 1. weedman aj mi objasni kak se mogu sprzit listovi ak drzi lampu preko 40 cm od biljaka 2. neko, zasto da presadi, pa tek su mu 12 dana stare, presadi se biljka dok se vidi korjen kroz rupice na casi (barem tak ja radim) ... 3. ok su se razvile, biljka treba prvo korjen razvit da pocme normalno rasti ajd ak niste bas 100 % sigurni u to sto govorite nemojte slat ni ja nebi trebo postat odgovore jel znam da ima neko pametniji i iskusniji od mene koji ce odgovorit tocnije... sam polako griva, ok se one razvijaju budi sam strpljiv....
DoktorPOZNAVALAC

mar 2008.

Brate ako su ovo slicice sta su onda slike???? Smanjuj to razvuce stranicu do kine!!!
elephant0rAMBASADOR

mar 2008.

1. osim radi blizine lampe moze se sprzit radi krivog PH, pregnojavanja ili nedostatka vlage u zraku.. 2. cini mi se da ima krivi mix zemlje i presadjivanje u "dobru" zemlju je jedino sta moze spasit stvar ovako odokativno mi se cini 3. malene su za 12 dana i biljka u toj fazi nesmije pokazivat znakove "bolesti" jer je pre malena i slaba da bi se iz toga izvukla poput velike biljke cak i ako je greska ispravljena @ griva na greskama se uci.. probaj iskoristit ovaj forum sto efikasnije kako bas svaka lekcija nebi bila na vlastitoj pogresci.. steta ponavljati tudje zahebe radi lijenosti.
M_wEeDmAn_88POZNAVALAC

mar 2008.

...pokazat cu ti ja svoju biljku od 12 dana pa ces mi ti reci koliko je ovo razvijeno, ne kazem da je lose . . . sta se tice ostaloga mislim da je elphantor vec sve rekao vise manje . u biti dokazao si ti vec svoje znanje . . :baby: pozz
grivaENTUZIJASTA

mar 2008.

biljcice su zasadjene u 85% humusa i 15 % stiropora Dali ih presadjivti ovako male ? da napravio sam par velikih gresaka 1. sedam dana im je svetlo bilo ispod 30 cm 2.zalivao sam ih 2 puta dnevno tako da voda pocne da kaplje iz posude Moguce da ni taj humus kupovni koji se prodaje na svakoj cvecari nije nekog kvaliteta
M_wEeDmAn_88POZNAVALAC

mar 2008.

ako je bas potrebno presadivanje , zbog toga jer su dovoljno razvile za to ili zbog toga jer im zemlja ili ph ne pase ili imaju bilo kakvih problema, onda presadi . time ih neces sjebat ukoliko presadis u dobru zemlju sa cim manje stresa i bez kidanja korjenja ! problem kod humusa moze biti da moze imati previse hranjivih tvari i to biljkama u pocetku moze biti previse , ali ne znam bas njegov sastav pa necu reci 100 % . i sad da te pitam .... da li stvarno imaju malcice shebane rubove ili mi se samo ucinilo zbog svijetla ili sta ja znam ? edit : pa nije lose da svijetlo bude blizu ukoliko ih ne sprzi :) sretno dalje...pozz
elephant0rAMBASADOR

mar 2008.

Nemam iskustva u ovoj situaciji ali mogu ti reci svoje misljenje. Pogledaj PH i sastav tog humusa.. ako nema nutrijenata u njemu dodaj 1/6 doze gnojiva od preporucene za pocetak da biljke imaju od cega rasti. U tim humusima prakticki nema minerala u tragovima koliko mi je poznato, a bez toga nema ni razvoja stancnih membrana i slicnih mehanizama.. dovoljno je da ti fali cinka npr. i biljka ce se razvijati znatno sporije. Moguce je da sada kada su greske "ispravljene" biljke nastave normalno sa razvitkom... ali cini mi se da ce to teci malo sporije nego bi islo u originalu. Takodje provjeri ph vode sa kojom zaljevas i vlagu..
grivaENTUZIJASTA

mar 2008.

Ma nisam uspeo da nadjem Ph metar :( ako je neko skoro u Bg kupio nek napise gde bilo kise par dana pa sam je sakupio i sad ih zalivam kisnicom mada sam uzeo odredjenu koliciu destilovane vode kojom cu zalivati kad nestane kisnice

mar 2008.

@elephantor kak sam ja procito postove, nije spomenuo griva nikakve znakove bolesti nego samo misli da mu biljke sporo rastu, dalje "neko" je predlozio presadivanje u vecu teglu ne u novu zemlju...I sumnjam da je koristio gnojivo @weedman biljke mu ne zaostaju u razvoju, meni se cini da vi bolesno preuvelicavate situaciju... Da nema nutrienta pokazala bi znakove nedostatka nutrienta ne samo sporijim rastom... al jbg, vidjet cemo... EDIT: sastav humusa ti pise na ambalazi gdje si kupio, i ph bi trebo pisat btw ove velike tegle ti nisu dobre za travu ona ti voli s krojenom ici duboko ne u sirinu, trebaju ti biti tegle duboke ne previse siroke...
nekoPOZNAVALAC

mar 2008.

@Ubojica Kako bre ne zaostaju??? Evo moje koja ima 12 dana pa uporedi. Samo mi reci, molim te, kako mislis da ih presadis u staru zemlju??? Normalno je da ce da ih presadi u novu zemlju. Bar je meni to normalno.

mar 2008.

tvoja ima 1 kat isto ko vecina njegovih, nevidim u cemu je problem... ista je zemlja u manjim teglama i vecim, ako je problem u zemlji onda nema potrebe presadivat u istu (vrstu) zemlje (sumnjam da je problem u zemlji)... pogledaj linkove nemoj gledat ovu jednu sliku vidjet ces kolko imaju katova
nekoPOZNAVALAC

mar 2008.

@Ubojica Nemam komentara:ludaci_lol:
M_wEeDmAn_88POZNAVALAC

mar 2008.

ubojico htio sam ti samo pokazati sliku moje male od 12 dana , ali nisam nasao .... imam samo ovu kada je imala 15 dana . uglavnom, lijepo je znati da je cannabis cak na katove :)) just kiding :P ajde pozz
grivaENTUZIJASTA

mar 2008.

Nisam djubrio do sada jer pise da netreba bar 20 dana plastice saksije su od 15L mozda sam preterao ima ih 15 u njih sam stavio malo humusa ,kupljene zemlje ,stiropor i pesak i malo djubriva Pise na kesi pH u KCL 7,07 u H2O 7,44 CaCO311,73% Humus 15,05 C 33% N 0993 C/N 33,27 AL-P2O3 mg/100 103,5 AL-K2O 219,60 Mada u srbiji pie na Lozovoj rakiji 40% alkohola pa posle 50 mrtvih od te rakije(ko nezna cuvena zozovoca mada je bilo jos takvih ali sa manje mrtvih

mar 2008.

Nikad cuo da takv ph stvara takve probleme, sumnjam da je problem u zemlji...
M_wEeDmAn_88POZNAVALAC

mar 2008.

@griva ..... problem ce biti u tome da je ph samog medija malo previsok od samog starta .... sada jos ako si kasnije zaljevao sa vodom neprovjerene ph vrijednosti i uz to ga jos dignuo ph medija , evo ti problema ! obavezno si nabavi ph metar ! ako ne mozes digitalni, nabavi barem lakmus ili nesto slicno to nek ti bude pod obavezno ! kad sve fino izmjeris onda mozemo pricati o necemu konkretno :) sretno . peace .

mar 2008.

za PH po eu da sumljam da ima prs leeh dzankija na ovom forumu:watchplant: ozricu drago mi je da si pronaaao mjesto za pitanje mada koliko si tema pisao mogao si sve to pro itati jer moraa znati neke osnove ssamo ti tako mo~emo pomoi na forumu imaa i viae od osnove napisano samo naprijed:hehe:
elephant0rAMBASADOR

mar 2008.

Nije mislio na tebe ozri nego na ubojicu koji se malo razmaho savjetima koji ne drze vodu ni uz pomoc bazena.. vidila zaba da konje potkivaju pa i onda digla... 7.5 je zbilja pre visok PH medija.. ako si u pocetku zalijevao vodom sa pipe velika je vjerojatnost da je bila takodjer luznata i to je dodatno poremetilo PH i mozda je sada vec debelo preko 8 sto je vema lose. U zemlji idealan ph je 6 - 6.5 cca.. a u hydrou cak i nize.. 5.6 - 6. Dakle trebalo bi hitno uravnotezit PH i onda ce biljke vjerovatno nastaviti napredovati imas li srece. Ja bi to zalio za prvu pomoc kisnicom i stavio 2-3 kapi limuna na 1.5L vode.. i tako LAGANO poceo spustat PH. Ako netko zna bolje neka me ispravi. NEMOJ PRETJERAT SA LIMUNOM I 2-3 kapi znaci bas to 2-3 kapi. Nemoj limunadu pravit..
M_wEeDmAn_88POZNAVALAC

mar 2008.

moje misljenje , posto je zemlja od starta krive pg vrijednosti , je da biljke presadis u novu zemlju bolje kvalitete, ako ne bolje onda barem dobre ph vrijednosti . elephantor....iskreno mislim da je to dobro rjesenje ako ph nije mnogo veci , ali kao sto sam kazes moguce je da se dosta povisio . opet to su samo nagadanje dok ne kupi ph metar pa da se konkretno vidi na cemu je . uglavnom , dok se on polako spusti na odgovarajuci ph trebati ce dosta vremena a u tom periodu dok se ne popravi biljke nece ici nista na bolje i nece se brze razvijati . one su jos male i mislim da je jednostavnije rjesenje presadivanje u zemlju odgovarajuce ph vrijednosti . mislim da ce se tako u kracem roku poceti brze i bolje razvijati . pozz
grivaENTUZIJASTA

mar 2008.

Ubacio sam 2-3 kapi limuna danas prietio sam da se vrh jedne biljke krenuo da se susi :( Nisam nasao ni listice za merenje pH bedak
hashberryboyENTUZIJASTA

mar 2008.

najbolji nacin ti je da zuris polako..... nemoj razmisljat tako,nema nista na brzinu...:icon_mrgreen:
elephant0rAMBASADOR

mar 2008.

slazem se.. ono sam mu rekao samo za prvu pomoc.. ali izgleda da je vec kasno posto se pocelo susiti :(
M_wEeDmAn_88POZNAVALAC

mar 2008.

@elephantor..... mislim da je dobra vijest to sta nije kasno . ja sam u jednom growu imao slican slucaj....zemlja je inace bila odlicna i nikad s njom nisam imao problema, ph 6.5 . ali vjerojatno je bilo da je rijec o sorti i biljkama se nije svidjelo to da u njoj ima premixed fertilizer . i jednostavno je doslo do nutrient burna odmah od starta . pola drugog para listica je totalno izgorilo . presadio sam u drugu zemlju i nastavile su se razvijati bez problema . tako da u svakom slucaju mislim da ima sanse da ih spasi . sve ovisi o njemu . pozz
grivaENTUZIJASTA

mar 2008.

Sutra idu na presadjivanje
elephant0rAMBASADOR

mar 2008.

Nadam se da je weedman u pravu i da ce se oporaviti. U svakom slucaju sretno :thumb:
grivaENTUZIJASTA

mar 2008.

Presadjene Koiko im je dana trebalo da se oporave(otprilike) ? posto trenutno izgledaju isto kao i kad su bile u casama
KaraJackPOZNAVALAC

mar 2008.

@Griva Ovako, imam nirvana biljke na odr~avanju ve 6mj. isklijanje i rast je trajao do 4mj veg. 90cm . simptomi katastrofa na kraju sam mislio niata od ovoga ali nakon vremena se pokazalo da su to udne biljke koje lupaju po glavi :) Vidio sam par dobrih savijeta, sa ekaj da se zemlja osuai, dodaj koji vent i viae svijetla ili ja e kao jednu od 125W i basta stime di~es nilske bebe iz jajeta !!! :D Nirvana ima jako udne biljke koje se u samom startu vegetacije pokazuju jako loae ili udno reagiraju na gnojivo i etc. ali ako sku~ia prvu turu onda e biti puno lakae, naravno ovo su joa bebe koje trebaju mira i puno svijetla i puno mira :D Vozdra
M_wEeDmAn_88POZNAVALAC

mar 2008.

ne mogu ti ja to tocno rec...nadam se samo da si to obavio bez puno stresa , elegantno . ph nove zemlje ? ima sta nutrienta u njoj ? u mojem slucaju vec drugi dan su nastavile dalje . sretno .
grivaENTUZIJASTA

mar 2008.

nabavio sam ph metar Milwaukee ph meter cd 611 ko zna gde su ga ove barabe ukrale(samo sam im rekao da mi treba pH metar) ali je bez baterija ako neko zna koliko i koje baterije idu u njega bilo bi ok da napise(posto pise da ide 4 a tamo nemoze da stane ni jedna normalna) i dali je ovaj ph metar ok ? Cini mi se da se polako oporavljaju da ne ureknem videcemo.
M_wEeDmAn_88POZNAVALAC

mar 2008.

bit ce ti super taj ph metar ! bas mi je drago da si ga konacno nabavio ! :) unutra ti idu 4 baterije kao sta idu u npr laser ! one okrugle . samo opet imas razlicith tipova pa pripazi koje kupis ..... ! kad stavis baterije ....moras ga obavezno kalibrirati ! ! jer ako ne nece ti dobro pokazivati.... kalibriranje se vrsi ca calbration fluid ....a ako nemas.....moras uglavnom imati odredenu tvat konstantne ph vrijednosti a ti znas koliko ...onda njgea upalis , umocis u u tvar i posto znas njezinu vrijednost, nejga nastimas na tu vrijednost . ako ti treba neka pomoc. reci . kad to napravis, obavezno odmah izmjeri p vode kojom zaljevas i runoff ph ! pozz

jan 2009.

gdje se moze nabaviti sjeme od ove vrste u bosni

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se