VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojPrvi pravi indoor grow
LEGACY

Prvi pravi indoor grow

166 odgovora13,105 pregleda
stardustAMBASADOR

nov 2010.

Dakle kao sto naslov kaze ovaj put idem napraviti nesto..tj. da barem imam za sebe za aitpu cijelu godinu. proslih godina sam pokusao sa flourescentnim 4x18W lampama i to je hodalo dok nije doslo vrijeme za presadit van. Prvi put im nije bilo dovoljno svjetla a drugi put im zemlja nije pasala ili nestpo drugo jel onakakve sam ih stavio van takve su i bile nekon 5 mjeseci :((..iste velicine..ukupan urod oko 15g osrednje vutre..to sam zdinstao za tjedan dana smrc:((( i finito ovaj put zbog gore navedenih razloga radim cijeli grow od pocetka do kraja indoor. imam dva ormara,jedan za seedlingse i jedan za vegetativni grow te podnicu od kreveta(2x2,5m) za flowering. Za seelingse sam zamislio 4x18W daylight ugradbenu flourescentnu lampu.. Za vegetativni grow jedna MH 150W zarulja,2 CLF zarulje i dvije plave LED-ice po 3W ..ukupno 6W. za flowering imam zatvorenu vanjsku lampu od 250W HPS sa prekida em na 150W i planiram sloziti LED komplet od 30 crvenih LED-ica po 3W znaci i 10 plavih po 3W...ukupno 120W crveno-plavih LED-ica. takoder nabavio sam i CLF zarulju sa ionizatorom za mirise na ebay-u prilicno jeftino nabavio sam i analogni higrometar koji sam povezao sa ventilatorom tako da se ventilator upali i puae dok vlaga ne padne na 50 naprimjer..kad vlaga ponovo poraste ventilator se ponovo upali i tako ukrug. ateta sto ne mogu nac slican takav termometar.ako neko zna gdje ima ua kupit nek javi na PM. ako neko ima kakav savjet nek slobodno napise.. takoder posto imam zatvorenu vanjsku HPS lampu mislio sam na plastici probuait rupe za dva ventilatora..jedan za usis i jedan za ispuh...naravno ato tiai tako da cu upotrijebiti ventilatore za kompjuter na 12V i neko slabo napajenje. kad sve zgotovim napravit cu diary a ako neko ima neki savjet nek slobodno napiae. `to se genetike ti e za sada imam Mandalin SATORI i SAFARI MIX te Greenhouseov BIG BANG. Pozdrav svim forumaaima
KrejzyPOZNAVALAC

nov 2010.

Khm... jel si svjestan da je satori cistokrvna sativa i da ce ic vjerojatno preko 2m u zrak, a i safari mix cini mi se nije daleko... to su sve mandaline outdoor preporuke :icon_lol: Ispravak: Nisam vidio da imas 2,5m ormar, sry Sto drugo reci nego Sretno :thumb:

nov 2010.

Satori izgleda kao indica,teako pree 60-80cm unutra,u cvijetanju naraste mo~da 10%,tako da ra unaj koliko naraste u vegetaciji tolika e i ostati. Okani se led rasvjete pored tog ata imaa,ne ea dobiti niata viae osim malo potroaene struje viae.Koliko struje troai tolika joj je i u inkovitost.Zna i nikakva.Mo~ea jedino da se "aminkaa" al nema duvke od qurcenja:)-aala Sretno i polako,dobro si se pripremio.
stardustAMBASADOR

nov 2010.

Za Satori znam da je indoor/outdoor al SAFARI MIX su vecinom hibridi WHITE SATIN i KALICHAKRE i tu se moze nac neka sativa koja ce narast visoko. kaj se ti e LED-ica vec sam ih nabavio tako da ih samo jos trebam slozit na hladnjak....neki ih hvale neki kude no u svakom slucaju ne mislim ih koristit same vec zajedno sa HPS-om za po etak. iako ,neki groweri su imali uspjeha i samo sa njima bez ikakve druge rasvjete a racun za struju im se drasticno smanjio. negdje sam naso da je 100W LED = 500W HPS kad pocnem pisat diary vidjet cemo kolko su korisne...nadam se da si u krivu:) jedino me malo hebe ova HPS vanjska lampa...nisam siguran sta je bolje.... dal da je hladim sa vanjskim ventilatorom takvu kakva je zatvorenu? ili da stavim usisne i ispusne ventilatore u nju? ili da je otvorim tj. skinem vanjsko staklo i hladim na neki treci nacin?..ipak je unutra i prigusnica koja se grije kolko i sama zarulja ako ne i viae.
SvetilistPOZNAVALAC

nov 2010.

ja isto koristim s vanjske rasvjete hps 250w i ok je da sam na tvome mjestu izvadio bi priguanicu..... i maknuo a s strane i ostavio samo lampu i reflektor a ata se stakla ti e ikoristio bi ga i stavio na to ventilator da vu e topal zrak vanka, stime da bi izbuaio par rupa kuda e ulazi zrak priguanica se ina e grije onoliko kolko piae na njoj a propaljiva ini mi se do 85c
stardustAMBASADOR

nov 2010.

neznam dal bi se dao pleksiglas rezat ? mislim da ne.... ali je zato cijela stra~nja strana od plastike pa eventualno sa te strane sam mislio probuait rupe za ventilatore takoder,unutar lampe imam ~arulju,priguanicu,predpaljiva ali i kondenzator i preklopku na 150W koju koristim po danu kad je skuplja struja a po noci prebacim na 250W kad je struja jeftinija... fora je u tome kaj su i predpaljiva i kondenzator i preklopka povezani na priguanicu a kolko sam sku~io predpaljiva bi trebao biti blizu priguanice. zna i trebao bi sve to zapravo izvadit van tako da mi samo zarulja ostane u ku iatu a to mi radi dodatan problem sa o~i avanjem i mjestom vidjet cu dal se da nesto napravit bez puno rastezanja kablova, u svakom slucaju thnx na savjetu
SvetilistPOZNAVALAC

nov 2010.

da mislio sam da sve izvu ea vanka, to sam ti predlo~io zbog same te~ine svega tog da lakae barataa s lampom ina e nevidim problem da ubacia 2m kabla od svega skup tog do grla i lampe al kako god je tebi lakae, baa nevjerujem da je pleksi staglo, ako je odna ok i pleksigas se mo~e sje e ubodnom finom pilicom i takoer se da i buaiti ali polaganije ina e puca ako natisnea ki sivonje :) ajde promisli, razmisli, smontiraj i puno sre e u growanju pozz
stardustAMBASADOR

nov 2010.

thnx,mislim da cu napravit kak si reko...komplet cu maknut van par metara dalje od lampe i nabacit jedan duzi kabel do grla ~arulje.. s tim da cu ipak ubacit i dva ventilatora unutar ku iata lampe da mi ~arulja bude sto je moguce hladnija i da je mogu sto vise priblizit vrhovima . kada bi je mogo dovoljno ohladit da bude na recimo dvadesetak centimetara od vrha imao bi efektivno 22000 lumena a ne samo na papiru nisam jedino ziher dal bi propaljiva trebao biti sto blize zarulji ili prigusnici?...ako je ipak zarulja u pitanju znaci da cu morat ostavit propaljiva unutar lampe a maknut prigusnicu i ostalo sto znaci potezanje otprilike desetak metara kabla...ipak je 5 komponenti i svaka mora bit povezana sa prigusnicom pa ponovo do lampe i propaljiva a i natrag ako hocu imati i cut-off prekida na 150W mada nije mi jasno zakaj bi to bio problem osim ako je struja/starter preslab ili je zica pretanka za visoki napon? jel mi moze neko potvrdit da je ok da zarulja bude udaljena oko 2m od startera i priguanice?
SocratENTUZIJASTA

nov 2010.

Pleksiglas ti JE plastika. I da se rezat sa svakakvim finim pilicama, ili ako mo~da imaa ubodnu, joa bolje!
Odin_of_AsgardPOZNAVALAC

nov 2010.

Normalno da mo~e bit udaljena onoliko koliko tebi treba...mo~e ti samo ~arulja i grlo bit u box-u, a ostatak kod susjeda... :))
stardustAMBASADOR

nov 2010.

evo mali update...daklem..napravio sam mali dodatak opremi prije cvjetanja poato necu stalno moc bit prisutan u growroom-u nabavio sam i analognu termosklopku koju povezem sa ventilatorom kao i hygrosklopku i naprimjer podesim je na 35 stpupnjeva . kada temeperatura dode do 35 ventilator pocne puhati sve dok temperatura ne padne.kad temp. padne ventilator se zgasi i ponovo upali kad temp. dode do 35 i tako u krug..jako korisno ako vas nema doma ... takoder nabavio sam jeftino ventil za CO2 bocu pomoukojeg se tijekom rasta polako se namjesti kolicina CO2 koju zelis da boca otpusta u zrak takoder postoji i druga primjena a to je da u slucaju po~ara pove~emo slicnu ali ja u termosklopku na dodatni eletronski ventil i stavimo je pored growroom-a, ako temperatura poraste do recimo 100 stupnjeva izvan ormara znaci da je izbio pozar i u tom trenutku termosklopka ili cak bimetalna preklopka kalibrirana na 105 stupnjeva npr. uklju uje elektronski ventil i pri tom dolazi do kompletnog praznjenja cijele boce u roku desetak sekundi i prakti ki gaaenja po~ara istiskivanjem kisika iz zraka uglicnim dioksidom :) malo je kompliciranije i skuplje ali za siguran grow dusu dalo. btw. za jako velike prostorije bolje je kupiti pravi protupozarni sistem. Takoder narucio sam jeftino i pumpu za vodu i plasticne cijevi tako da ce cijeli grow biti automatiziran tj. nadam se da cu moci otici na more i ostavit grow solo da radi svoje na kojih tjedan-dva:) Poz

nov 2010.

Fino i komplicirano.Ali do mora odradia 2 growa osim ako uskoro ne krenea preko oceana:)Ako sve spremaa za ljeto idu e godine radije razmialjaj o nekom klima ureaju jer ljeto i visoke temperature su smrt za biljke dok niske ne rade baa tolike probleme,uglavnom.Sretno i nastavi sa spajanjem i prezentiraj funkcionalnost:)
stardustAMBASADOR

nov 2010.

ima problema naravno i to ne malo..nije sve kako treba a grow je po eo..sto je najgore neke vec imaju 2 tjedna a neke nisu jos ni proklijale... grlo za 150W MH zarulju ne odgovara..ku iate reflektora koji imam je R7s i u njega ide obi na halogena zarulja sa zarnom niti a meni treba mi Rx7s..a nigdje ga nac ili je jako skupo pa sad gledam kako produzit postojece grlo ili nabavit jeftino novo ....samo trebam smislit kako??ako neko ima neka javi na PM slikao bi growbox al brijem da bi se smijali jel jos nisam nista ucvrstio nego improviziram i jos uvijek trazim najbolji nacin..najbolju zemlju..itd. Perlita ni za posolit...neka roba jos nije stigla..vecinom LED al nabavio sam hladnjak 30x20cm 5cm debel aluminij,imam shemu i covika koji ce mi pomoc to slozit jer se kuzi u ledice ... al jos je dosta toga...trazim optimalni svjetlosni ciklus...18/6...20/4...21/3...22/2 neke se biljke muce nakon presadivanja ...cini se da im treba malo rhizopona i vremena... neznam kako cu ucvrstit vanjski reflektor..nisam jos nasao niti najbolju kombinaciju zemlje niti nutrijenata ak sam bacio pol kile musli u o aju bez perlita,...pa sam kupovao pa vracao pijesak za macke :)LOL jos uvijek experimentiram...najbolje nauciti iz svog iskustva...nema tog foruma ko misli da ce samo tako imat dobru vutru indoor gadno se vara ..pa cak ni za samog sebe za cijelu godinu.. po meni jedan box metar sa metar jednostavno nije dosta za to .. barem na ukoliko je prosjecan urod po biljci izmedu 50-200g a ne 450-500 kolko bi trebalo dat i to uz dobru dozu truda i vremena a da ne spominjem policiju..mogu nehebat ko zuti zbog par biljaka a vanka ako pazim mogu najebat samo dok ih stavljam u zemlju ili vadim one koje cope dok zalijevaju to ne rade dovoljno dobro a i vecinom nadrapaju samo jer na kraju sami priznaju! a ne zato kaj su eto zaljevali tamo neku travu postoje izvidne mejre i kad je tako i policija provede par mjeseci "radeci" na tebi a to se placa iz dzepa poreznih obveznika onda se ocekuju i neki rezultati.. pa kada bi pohvatali sve glavne ribe nebi imali sta radit!!! eto da sad ne napisem knjigu nadam se da cu pocet diary relativno skoro. kaj se tice dokumetiranja istog tek kada ovaj sajt bude imao 800bitnu zastitu i da znam da neki plavac ne skida ovo kaj pisem i stavlja ko dokaz..tek onda cu stavit filmic...do tada stavljam samo onolko kolko mi to paranoja dopuata:)) Poz svima pa i plavcima ako citaju ovo za vrijeme radnog vremena..zavidim vam :) da bar i ja mogu ako nekom treba shema spajanja hygrosklopke ili termoslopke na ventilator slobodno se javite vrlo je jednostavno a i bolje vam je nabaviti analognu termosklopku nego digitalni citac temparature isto to vrijedi i za higrosklopku p.s ovaj stol na kojem stoje stvari cu iskoristit za pec

nov 2010.

Box napravi nek bude na oko bar nevidljiv,ata viae stealth to bolje.Dok je grow ne glupiraj se previae vani,ne ka~em da se itko glupira ali treba paziti i istovremeno biti opuaten,plavci nanjuae nervozu i po nu bockati i interesirati se.nastoj da ne napravia ni prometni prekraaj,i ne ea im uop e biti interesantan.Ali da se vratim malo... LED sam ti spomenuo da ti je nepotreba,kao ni netko drugi ko e ti spajati to,ne vjeruj svakom,zapravo radije ne vjeruj nikom.Budi sam u tome kako u pripremi tako i u branju.Najbolje kako te pamet u i,al va~nije ti je to nego 800bitna enkripcija,vjeruj mi. Ono ata seedbanke spominju 450-500g to je po m2,zna i par biljka a ne po biljci.Uostalom to ata oni piau nema veze za naae sku ene i improvizirane boxeve. `ta se ti e re~ima 18/6 za vegetaciju 12/12 cvijetanje.Ne zamaraj se ni im drugim,ni postupnim smanjivanjem itd.Nepotrebno. `ta se ti e "perlita" ja stavljam samo istu zemlju,kvalitetnu i nema greake.Ako nema perlita pronai multipraktik i samelji malo stiropora,tako sam prvi grow ali viae se ne zamaram tim.Ali po tom pitanju ne sluaaj mene,malo drenae je od koristi. `ta se ti e HPS pojednostavni spajanje,neznam kakva skupa grla spominjea ali sve se da improvizirati. I da.100x100cm je i viae nego dovoljno za osobne potrebe,2-3 growa godianje i nemo~e nestati tek tako. Polako,sve sam izmutio ali izvuci neato korisno.Sretno!
Odin_of_AsgardPOZNAVALAC

nov 2010.

...ova ide pod humor... ...Stardust dragi, ti si negdje vidio da piae ''yield= 450-500gr'' ...to ti prinos na metru kvadratnome, na kojemu mo~e biti od etiri do aest biljaka, ai viae, zavisi koliko ih visoko mo~ea pustiti ( ato su viae, to su aire)....uglavnom, po biljci mo~ea dobiti 80 do 120 gr, i to ako dobijea 120 gr. molim te, uslikaj to i po asti nas svih sa slikicom...inae, vidim da se trudia, smialjaa, probaa...to je za svaku pohvalu...za to ti ide rep....
stardustAMBASADOR

nov 2010.

ne planiram imat indoor cijele godine za sada...samo od 9og do 3 mjeseca..tada sve sto je u vegetaciji ide vanka i ide zadnji flower zato i velim premlo je jedan box dok ne dode 9 mjesec
stardustAMBASADOR

nov 2010.

evo napokon sam uspio nabavit ku iate od vanjske lampe za 150W MH zarulju tako da sada paralalno rade ta MH od 150W i HPS od 250W ~arulje imam dvije vrste ...od 4000K i od 3200K isto tak i dugo iscekivanu pumpu za vodue...700/L na sat..inace sluzi za akvarije ali postoji fora sa razdjelinicom za vodu,lavorom i tajmerom pomou koje se pumpa da podesiti tako da daje tocno odredenu kolicinu naime 90% ide natrag u lavor tj. cirkulira a 10% ide biljkicama Nazalost jos uvijek mi fali oko 250W svjetla koje se nadam dobit sa ledicama ili ako to ne uspije morat cu dodat jos koju flourescentnu lampu ili nabait jos jednu HPS,MH ili }ivinu Poz svima
stardustAMBASADOR

nov 2010.

pozdrav,,,evo da malo updejtam napredak ovo je samo usporedba rasta nakon 8 dana vegetativnog razvoja sa lijeve strane su satori/safari mix i novo dodana 3 big banga a sa desne domacica od kad sam dodao MH zarulju od 150W i malo EKO-RAST-a sve je buknulo po listovima bi reko da domacica vise vu e na sativu izvana nego satori i saafri mix isto tako izgleda da satori i safari mix bolje odgovaraju na N/P/K gnojivo nego domacica Poz svima
pc.growerENTUZIJASTA

nov 2010.

pre dobro, samo tra~i da ti tema ode u dnevnike uzgoja!
KrejzyPOZNAVALAC

nov 2010.

Nice :pat: Ove desno ces jos malo pa trebat presadit... nadam se da imas jos prostora za stavit ih jer ti ne budu stale u ovaj prostor sa slike

nov 2010.

Koliko mislia da e ti biljaka ostati uop e?Regularne su to je ok,ali jel kontaa da nemaa prostora do po etka cvijetanja za toliko biljaka,ne u ni re i da je previae ali evo rekao sam.Kako budu napredovale savjetujem ti da eliminiraa kr~ljave ili slabije.Dodao si joa biljaka u odnosu na prvu sliku a i ono je previae za box.Spominjao si gore paranoju i takve stvari a forsiraa previae toga,da neka~em idea protiv sebe i svojih mogu nosti i sigurnosti. Nije za ludu ona "malo ali slatko" :)
stardustAMBASADOR

nov 2010.

imam jos jedan takav isti i tu ce ici al fali mi jos barem jedna MH od 150W a prije cvjetanja ce trebat prebacit sve te plasticne 2,5 litrene boce od lowenbaeu pive u jos vece deset litarske hampere za to i mam prostor 2x2,5m tj 5m kvadratnih i za to mi fali jos 400W svjetla ...znaci ukupno jos oko 600W ali u dvije lampe najvjerovatnije cu ic na jos jednu home made MH od 150 i jos jednu HPS od 400.. s tim bi imao oko 1000W na 5m kvadratnih sto je neki minimum ako je dobro rasporedeno svjetlo tj. 3 ili 4 slabija izvora koja mogu priblizit blize vrhovima btw. ima hampera od 10litara po 7kn u konzumu na akciji a inace su oko 10kn...cemu kupovat skupe saksije
stardustAMBASADOR

nov 2010.

imam nekih cca 20m kvadratnih na raspolaganju pa se polako sirim...nekak se bojim da ce od tih tridesetak biti i muskica jel nije fem. sjeme ako jako optimisticno razmisljam a kolko puno pusim racunam da ce mi ostat max. izmedu 10 i 15 zenkica i da ce svaka imat oko 100g . to popusim sam za manje od pola godine(popusim oko 5g svakih 2-3 dana max.) zato razmisljam sve sto mi je u vegetaciji tam oko 4-5 mjeseca ak uvjeti budu dobri maknuti van i odraditi 2 grow otprilike ili kolko mi bude trebalo/falilo ipak se nadam da cu uspjet do tad sklepat airtight/lighttight sobu tj. napravit flovering prostor unutar iste sobe gdje mi je i ormar nadam se da cu ugradit i karbonske filtere i napravit neki cooltube(citaj ugradit ventilatore) za HPS lampu pa da cu moc radit indoor cijelu godinu...trenutno nemrem... trenutno mi je totalni nered u grow sobi,kablovi posvuda,zemlja,gnojiva,lampe itd... ai da ne pricam kaj sve jos trebam napraviti da bi sve funkioniralo i bez mene.. treba sve to i ucvrstit i nastimat kak spada pa nemoram brinuti niti o pregrijavanju miti o mirisima niti o policiji
stardustAMBASADOR

nov 2010.

ko je vidio flowering room vidio je ko nije nije jbg. p..... e da ljudovi izbjegavajte slikat uticnice i stvari po kojima se moze prepoznat u kakvoj ste prostoriji dal je to tavan,podrum il garaza..nek to ostane vasa tajna nu nekim slucajevima se po duzini od zida i od poda u nekim slucajevima moze utvrdit dali je slikano u kuci ili u stanu pa i neke druge stvari...takoder pazite da ne slikate vise od jednog kuta sobe,nikada ne slikajte vanjski i unutrasnji prostor skupa,kut od kuda dolazi prirodna svjetlost,nastojte sto vise smanjit fotografije, isto tako da da pozadina bude sto jednolicnija...i na kraju pobrisite metadata slike(datum,vrsta foto aparata) sa programom Batchpurifier po meni najbolje uopce nista ne slikati ali ako ste vec odlucili onda se potrudite da prikrijete sto vise toga sto vam moze otkriti identitet ili vas povezati sa vama i happy grow svima:)) poz svima
stardustAMBASADOR

nov 2010.

evo mali update...starost 4 tjedna
NoTrippinAMBASADOR

nov 2010.

Jako ljepo :thumb: +

nov 2010.

Svaka cast!!! Evo i ja skoro pocinjem sa dnevnikom,jos su malene pa mi se neda fotkat ih,ugl. samo naprijed :D
SvetilistPOZNAVALAC

nov 2010.

mogo bi te boce oblo~ia ne ime da koren bude u kami, nesmije svetlo da udara ina e ljepo izgledaju :) rep +:icon_lol:
stardustAMBASADOR

nov 2010.

poato su boce od pive zelene onda brijem da im ne smeta svjetlo tolko al cu omotat ipak par komada da vidim razliku.. update: trenutni setup svjetla je 2x150W MH , jedna HPS od 400W i jedna zivina lampa od 250w u kucistu od HPS-a... nju cu zamjeniti sa 250HPS zaruljom kad pocne cvjetanje...ukupno 950W na 4 kvadratna metra..po meni je to jos uvijek na granici no vidjet cemo btw. trebam jos sloziti ledice i moci cu napokon reci koje je svjetlo najbolje za sto.. po meni mislim da je ipak najbolja kombinacija sve 4 vrste i za rast i za cjvetanje

nov 2010.

Je.. te! Ovaj dnevnik pratim redovito :D
4herbsPOZNAVALAC

nov 2010.

omotaj te posude s ne im tamnim ili reflektiraju im da korjen zaatitia od svjetlosti,trebat e ti ato viae korjenja sad u cvjetanju,i naravno moj savjet uvijek ,dodaj koji vent da udara po biljkama da budu sna~nije,jer radia kakav tip treninga??? ja bi na tvom mjestu udario toping i joa 2 tjedna vegetacije pa cvjetanje da malo podebljaa koli inu,isplati se svakako,uvijek izvu ea viae nego kad puataa biljke ravno u zrak!ima neato u tome da sve hedove postavia otprilike na istu visinu da se svi debljaju a ne samo oni najvialji,poato biljke takvu neku aemu izvode prirodno :) ina e jako odva~an grow moram ti priznat i pratim od sada nadalje i imaa rep+ za odva~nost,samo nastavi slikat i pazi se brate,nebi bilo lijepo da te sa tim uhvate :( znaa onu da riba nije otvorila usta nebi se upecala :) hehehe ma zajebavam te malo predobar je grow i samo nastavi tako nastavi,makar mo~ea joa presadit u ve e posude ato se mene ti e,nikad dosta hedine brate,nikad dosta...
stardustAMBASADOR

nov 2010.

nisu jos u cvjetanju zbog razlike u starosti...neke su stare 5 tjedana a neke 2-3,,ima ih od 10 do 40cm tako da ce vegetirat jos kojih 2-3 tjedna dok ove manje ne dobiju na visini.... em imam i oko 2 m visine na raspolaganju tako da nema zurbe a i posto jos uvijek ne mogu paralelno vegetirat i cvjetati bolje da imam vise na tezini trenutno mi je ostalo oko 20 biljkica(destak sam maknuo na danje svjetlo..bad mi ih je unistiti pa sam ih pustio da rastu... uglavnom ako pola budu zenke posto nemam fem. sjeme imat cu oko 10 zenkica na 4m kvadratna sto bi mi realno trebalo dat oko 500-700g...dovoljno do jeseni a kaj se tice rizika mislim da mi je svejedno jel imam 5 ili 10 poz svima i hvala na podrsci
stardustAMBASADOR

nov 2010.

i moram rec da uopate nema odvaznosti ... imam 20 m kvadratnih na raspolaganju tako da komotmo mogu imati i pedesetak biljkica odjednom mislio sam prvo posadit par komada za probu ali para je sve manje aa vutra sve skuplja i skuplja tako da je ovo realan grow... ni premalo ni previse s obzirom na mogucnosti...taman za mene s obzirom na to kolko pusim
stardustAMBASADOR

nov 2010.

nazalost ljudi danas mi je prdnula jedna prigusnica od 250w tako da sam morao odmah smanjit prostor jer sam i ovako i onako na granici sa svjetlom steta jel sam se istrosio do kraja i sada ovo taman prije cvjetanja.. sto je najgore brijem da sada necu moci topirati ili cu morati smanjiti broj biljkica na 10-15 s tim da jos ni neznam koje su muske a koje zenke...ma koma..eto cini se da neide sve kako sam planirao no sto je tu je sad..idem dalje kao da se nista nije desilo... ionak je prvi grow
stardustAMBASADOR

nov 2010.

daklem, kao sto pise nakon sto sam ih presadio dao sam im malo rhizopona da se korjen sto prije oporavi a cini mi se sa da i je posto biljcice izgledaju veselo sa uzdignutim liscem prema svjetlu. takoder neke vise biljcice sam topirao i maknuo koji fan list da internodovi dobiju vise svjetla ali cudno mi je da se do sada nisu osporavile sto od presadiavanja sto od toppiranja i trimminga... topiranje i list dva mi se ne cini ko neke velik stres? treci mogudi problem je hladnoca...tj. u prostorijii postoji radijator ali san ga iskljucio pa je biljcicama po noci uz jedan ukljucen ventilator oko 15 stupnjeva tj. duplo manje nego kad je svjetlo upaljeno..jel bi to mogo bit problem stunt od hladnoce?...zvuci mi realno***dontknow
ZOKIAMBASADOR

dec 2010.

baci neku sliku

dec 2010.

Netrebaa otvarati temu,zar nije bolje da je sve skupa.Meni su proalu zimu iale do 10-12 a pod svjetlom 28 i nije mi radilo probleme.Spominjea neku kemiju pa je prije to mogu i problem.
stardustAMBASADOR

dec 2010.

kaj se slike tice pogledaj onu zadnju na kojoj su stare oko mjesec dana i dodaj par centimetara... a proslo je oko tjadan i pol mislim da ce poceti mjeriti rast jer nekaj ne stima.... mozda premalo svjetla?sad su na 750w plus jedna CFL od 45W i oko nje sam stavio manje biljkice kaj se kemije tice samo je drugacija zemlja nije ona u kojoj su klijale i dodao sam malo stiropora i expandirane gline perlit i dalje ne mogu nac a dodavao sam samo malo rhizopona u pocetku kod presadivanja da se korijen sto prije razbukta..neznam sta im odmaze a nemam ni EC metar a ljen san ic kupit lakmus papir izgledaju sretno ali ne idu u vis osim jedne sativice btw. smanjio sam im vrijeme na 14 sati i nasao sam jednog hermica i dva frajera...visi od zenkica naravno inace dajem im normalno 6/6/6 gnojivo..lagano svako drugo zalijevanje naso sam jednu prikladnu majku ali je domacica smrc kad udu u cjvetanje nista od klonova tak sam barem citao a ni clonex jos nisam nabavio bice bolje valjda sam da skuzim zakaj slabo rastu neke su vec pocele pokazivati spol i cini se da e biti vise zenkica nego muskica ali vidjet cemo nego kolko jos da ih ostavim vegetirati?..sad je prosjek oko 25-30 cm po biljcici ps. ova prva lijevo je safari mix,u sredini malo iza je satori(slabije raste nego ostale opcenito) i desno je neka cudna domacica

dec 2010.

- 2.0m x 2.0m - 1000w HPS - 1.5m x 1.5m - 600w HPS - 1.0m x 1.0m - 400w HPS - 0.8m x 0.8m - 250w HPS Prilagodi se ovom,imaa prevelik box u odnosu na svijetlo.Cfl ti nema smisla uz hps,tih 45w nemoj radije ni ra unati.
stardustAMBASADOR

dec 2010.

smanjio sam prostor na oko 3 kvadratna metra..trebao bi jos za metar da bude taman ali kolko jos vegetirati? za flowering bi taman dobro dosla jos jedna od 600W
stardustAMBASADOR

dec 2010.

al kaj se ne bi trebale izduzivati kada nema dovoljno svjetla? meni se cini da najmanje rastu u visinu...a to je ono sto mi najvise i treba da bi uopce mogli rast internodovi??
ZOKIAMBASADOR

dec 2010.

ma sve si ti ok odradio i svarno je to prelepo al meni se cini da su neke posude male ,, bolje da si posadio 4biljke tj. cetiti zenske i i bubno u 20l posude i napravio dobru vegetaciiju mislim da bi daosao na isto s akolicinom..
stardustAMBASADOR

dec 2010.

je imam permalo lonaca...milio sam ih ostavit u ovima od oko 2l do pocetka cvjetanja tako da ne moram muske presadivat
ZOKIAMBASADOR

dec 2010.

pa vec ostavi sad kad nisi presadio ked je bilo vreme al mozes i sad ,, poto moze doci do komplikacie jel kad koren pocene da gusi samog sebe pocece listovi odole da zute tako da znas od cega je ako pocnu... pa pokusaj presaditi te sto su u 2l bar u 5l to bar nije tesko naci ako kupujes vodu onda kupuj posude od 5l i vise i eto reseno...
stardustAMBASADOR

dec 2010.

mislim si ako cu vegetirati jos 3 tjedna da mogu ostat jel su se tek sada na dnu poceli motat korijenovi u krug mozda bi bilo bolje tak kak si reko da planiram vegetirat ukupno vise od 2mj. tj. 3-4 ovisno o sorti..mislim da se ne isplati vegetirat duze od 3-4 mj. max btw. napokon sam slozio jos jednu MH od 150 sa nekim jadnim reflektorom umjesto one HPS od 250W... sada imam ukupno oko 750W....400W HPS i 3x150W MH jedna odozgore i dvije sastrane sto bi kao sve trebalo bit dosta za 3 metra kvadrtana po onoj tablici @ZOKI...kolko bi ih ti jos ostavio da vegetiraju ako bi ih preselio u 5l lonce?
stardustAMBASADOR

dec 2010.

joa tri muakia naao amrc...a tak su ljepo zgledali(e)

dec 2010.

jbg.....
ZOKIAMBASADOR

dec 2010.

ja ako bi isao sa 5l isao bi od klijanja semenke odmah u tih 5l do kraja ... a ostavio bi max tri nedelje cca. u tve dve litre ili kolko si rekako da ti je vec.
4herbsPOZNAVALAC

dec 2010.

neznam koliko komada dr~ia ali u 5 litara e to bit jedan mal urod sigurno,ja nebi ispod 15 nikako u indooru!i to 15l kvalitetne zemlje Koliko vidim na slikama jedna od biljaka ti ima intervenoznu klorozu tojet bljeenje listova lizmeu ~ila,nezna jel ti to jedna od ~enki ali mislim da je u sredini biljka na slici ato si stavio! Mogue je da si stavljo malo previae rhizopona pa da si stuno biljke poato su to hormoni koji tjeraju rast korjenja,znao sam i ja dodavat ali samo gelove i to male doze u vodu kao neki lagani tonik,jedino ato ti mogu re je presadi u kvalitetnu zemlju i ti problemi bi trebali nestat sami od sebe,ako ne ea tako onda isfluaaj zemlju totalno i po ni hranit opet s pola doze gnojiva da se malo ta zemlja o isti!Eto toliko ti mogu pomo poato nema novih slika da vidim ata je s biljkama,ako imaa problema slikaj listove,slikaj fan listove,slikaj lise pred vrh ili i gdje god primje ujea promjene u boji,spaljotine ili sli no pa emo rijeait to nekako!pozz
NoTrippinAMBASADOR

dec 2010.

Nemora uope zna it da e bit mali urod, znali su ljudi izvla it iz par L zemlje zavidne badove, ali sla~em se s tobom, pogotovo za po etnike- ata viae zemlje to manje problema.
SiDAMBASADOR

dec 2010.

jako lijepe biljke... ovaj grow mi se ini da e bit bomba ako sve odradia do kraja kako spada... nemam ata previae re, dr~ se, nemoj ubit ove prekrasne biljke.. i to je to! evo jedan REP+
stardustAMBASADOR

dec 2010.

evo jos jedan hermic...majkulimu...mucim se i hebem i izbliza izgleda ko super cura a kad ono skriveni hermic evo fotke kaj se tice saksija mislim ih drzat jos 2-3 tjedna i onda preselit u najvece koje imam tj, 10 litarske saksije za plazu koje sam kupio po 7kn domacice cu vecinom ostavit u bocama od pive osim onih koje mi se cine dobre. njih cu preselit u 5litarske kanistere ili 10 litarske saksije kaj se tice vegetiranja citao sam da bi bilo najbolje cekat da biljka postane spolno zrela a to ovisi o sorti i mnogocemu uglavnom jedan od znakova su jednostruki nodovi a ne dvostruki sa svake strane biljke a drugi je pocetak cvjetanja ugl. vec sam malo isprao biljke i ko da vec bolje rastu. ona malo zuta biljcica u sredini je satori i brijem da nema tu intzervenoznu klorozu vec joj treba najvise svjetla cini mi se ili neceg drugog..na mandalinom sajtu kazu da ne treba puno nutrijenata.. neznam ni sam al ostale cini se da su polako ponovo krenule..jos uvijek su na 14 sati i brijem im svaki dan smnjivat po 5-10 minuta i tak do 12/12 i jos jedan hermi naden ..pa ja neznam sta je ovo? pa kaj ce mi fakat pola bit muskici i hermici?

dec 2010.

Pa budi sretan ako i ostane pola.Zadnji moj Hashbarry od 10 regularnih jedna ~enka sretno ubrana i podimljena pa se nisan bunio.I da ti ostane 5-6 usmjeria svo svjetlo na njih i dobia 200-300g suhog i imaa za pola godine-godinu za sebe a za druge nemoj da se zamaraa,drugi su svi potencijalni neprijatelji ata se ti e toga.Ako neato ne izae iz tvojih usta ne zna i da nebi nekom drugom.Pretpostavljam da te najviae ubija ia ekivanje da sve poka~u spol,valjda ra unaa kako je krenulo da e sve i i u hermiae i muake.Ali kad ostane na kraju ono ata ostane pa kad po nu rasti i cvjetati vidit ea veselja.I meni ~ao svake muake iako nijednu nebacim a da je bar malo neudahnem:) Polako,ne pratim koliko cvjetaju ali...d-diB65scQU I savjet...nemoj de~urati,posveti se ne em drugom,zali,pusti ih 3 dana i bacia par u komadu(na~alost) i jednom te duaa zaboli umjesto za svaku:))
stardustAMBASADOR

dec 2010.

a dobro ma zapravo fucka mi se za biljkicu manje vise i bilo bi superiska da je tako kako kazes brate... al iskreno nisu mi bas leptirici u glavi,nevolim poso koji radim ni gazdu koj me vodi..sve se svodi na pare,sve je manje dobrih ljudi,, jednostavno ne mogu da ne razmisljam o grozotama ovog reptilianskog kapitalizma reptilianskog jer se sve svodi na gazenje drugih da bi uspio osnove kartela i monopola u imo dok smo mali na plo i,1 krug u zatvor pa na sljdece bacanje kakv je ovo svjet u kome zivimo,..i na kakav nacin..u sto se to sve pretvorilo? tracanje,sminkeraj..pa ratovi,globalizacija,policijska drzava.. odoh ja na offtopic malo ...no recimo ja ne bi sad imao bebacha ni za sto..danas jesi sutra nisi ako mozes nesto napravit napravi prije nego sto mislis imat obitelj jer kad onda zajebes nisi zajebao samo sebe...
stardustAMBASADOR

dec 2010.

evo naso danas jos jednog hermica i jednog muskica..ak se ovak nastavi nebu mi nist ostalo

dec 2010.

To ti je za inat jer si odredio velike ciljeve:icon_lol: Koliko ih ostade joa?
stardustAMBASADOR

dec 2010.

jos 13 biljkica stim da su dvije satori ziher zenkice,ako nista bar ce dvije bit al nisu bili tak veliki ciljevi...racunao sam na muske ali ne toliko jer sam dva puta radio outdoor i bile su od sveukupno desetak komada mozda jedna ili dvije muske bice da sam im ovaj put napravio neki velki stres...nist mi drugo ne pada na pamet jer sam ih prije dok ih nisam preselio van drzao u sobi gdje provodim najvise vremena i to bez posebnog svjetla i bez ikakve satnice,gnojiva i slicno i sve je bilo ok...mozda jedan hermic i jedan muskic ukupno u dva growa i to sa domacim regularnim sjemenom
laseriISTRAŽIVAČ

dec 2010.

Zdravo stardust :) Dobar deo sam procitao i zaista sam impresioniran opremom koju si nabavio. Pogotovo idejom gasenja pozara sa CO2! Ne znam koliko te je sve to kostalo ali deluje kao pravo malo bogatstvo potroseno.... Tragam vec duze vreme za analognim hidromerom i analognim termostatom al nista, gde god udjem da pitam cudno me gledaju i odmah pitaju za sta mi tacno treba :))) Gde i kako mogu da ih nabavim? I koja im je cena? Hvala u napred....
stardustAMBASADOR

dec 2010.

ja sam bio krivo napisao...terbaju ti termosklopka i higrosklopka a ne higrometar /termometar jel oni samo mjere a skopka(prekida ) prekida tj, isklju uje i uklju uje... termosklopku bi morao moc kupit u metrou ili nekom ducanu sa elektrromterijal al higrosklpoku ces te~e na..ja sam je ajmo rec posudio isto tako imam samo jedan ventilator prikljucen na termosklopku a hirosklopku zasad ne koristim jel nemam tolko veliki grow em mi je vlaga stalno oko 45% tako da nema potrebe za jos jednim ventilatorom sa higrosklopkom ali nije ni na odmet sto se tice ventila i njega sam jeftino nabavio na buvljaku ali za bocu nemam para...neznam ni kolko kosta sama boca ni dal to ide ko sa bocama za plin u kuci ili nemoras imat svoju bocu nego samo iznajmis...al to je za sada na tako malom growu neisplativo em je upitno kolko bi zapravo dobio vise na urodu ideja za gasenje pozara sa CO2 je samo ideja..nemam je namjeru realizirat jel mi isto tako treba jos jedna posebna sklopka.. ,,to mi je cisto ko hobby za sada.. sto se para tice nije tolko kolko se cini...dosta stvari sam vec imao ili sam ih mogo prilicno jeftino nabavit... ipak moram se malo pohvalit i rec da je projekt sa 120W led homemade rasvjetom u punom zamahu i do cvjetanja bi mogao bit gotov;)))) btw... imao sam problema ovih dana i sa kompjuterom i sa biljkama,pojavile su se zute tocke na donjim/sredisnjim fan listovima ,,cini mi se da sam pregnojio zemlju sa Osmocete sporo-otpustajucim kuglcama za prihranu .....ali o tome u sljedecem postu.. poz. svima i hvala na savjetima i potpori
stardustAMBASADOR

dec 2010.

isto tako netraba biti analogna higrosklopka ili analogna termosklopka..moze i digitalna samo su te dosta jeftinije te varijante pa sam ih zato preporucio em sto je vise elektronike to su vece mogucnosti da ti se nekaj shebe ako ima puno vlage a i tu je i ekran koji kosta extra em se moze razbiti ako padne itd.... ja samo preferiram da je jednostavnije i ovo sve sto sam bio napisao zapravo uopce nije komplicirano nit ti treba malo bogtstvo ...samo dobra ideja i,nesto para i volje
laseriISTRAŽIVAČ

dec 2010.

Po naglasku bi rekao da nismo iz iste drzave, tako da u tvom metrou termosklopka postoji i prodaje se a kod nas u Bgu kazem ti cudno me gledaju kada to trazim i odmah glupavo pitanje a za sta ce to tebi? :)) vise ni sam ne znam kakve glupe odgovore sam sve lupetao dok sam trazio opremu.... Sve u svemu hvala ti na nesebicnoj pomoci i nadam se da cu bar nesto naci ovde, u suprotnom prvi sledeci put kada dodjem u (nagadjam) Zg, ja te brale cimam da mi dadnes tacnu adresu i odem to i kupim ko covek :) p.s. Ja donje listove u vegetaciji cim malo ozute ili dobiju fleke odmah odrezem, da biljka ne bi trosila snagu na oporavak vec nastavila hrabro da gruva dalje. Pozdrav...
stardustAMBASADOR

dec 2010.

takve termosklopke mislim da se koriste za starije modele plinskih bojlera ili grijalica(integrirani model) i rade na istom principu i vrlo su jednostavne po teh. strukturi i jeftine zapravo ... kazi da ti je crko analogni termoprekidac od plinskog bojlera kad te pitaju uostalom sta ih briga..u interesu im je da prodaju ili kazu nemamo ako nemaju i tocka ili iscupaj iz grijalice neke stare sa buvljaka..mislm da bi trebale radit na 220V a dalje ti treba osnovno znanje o elktrotehnici i to je sve zapravo.. jedino struja mozda nije 220V za ove integrirane vec mozda naides i na 12V/24V..-to nisam sigura pitaj u ducanu sa elektroopremom..negdje bi morali imati...tebi treba normalna 220V ako imas 220V ventilator ako nemozes u beogradu nac mozes na ebay-u sigurno i to jeftino nabaviti ako si u mogucnosti ili kad planiras doc u hrv. javi pa cu te uputit kaj se tice listova volim ih ostavit i promatrat,po tom vidim dal napreduje ili se poboljsava..a dok list skroz ne pozuti mislim si da su manje sanse da ce prijeci na drugi zdravi list BTW. skuzio sam da sam malo prezalijevao biljke i da su zato malo sporije rasle neke ali problem sa osmocete gnojivom ostaje jer sto ih vise zaljevas vise otpustaju pa ispiranje vodom ne dolazi u obzir Poz

dec 2010.

Evo malo jutarnjih kritika:icon_lol: Savjetujem ti da se veselia kad se uvjeria kako u stvarnosti rastu vrhovi s LED-icama.Pored HPS nemogu ni prismrditi,moje mialjenje,trebao si pare od led dati za hos. Gnjojivo u kuglicama-radije ga izbjegavaj jer je teako to kontrolirati. A onaj lik u du anu ata pita "ata e ti termo sklopka":2flip::2flip: Koji trgovac majko mila,ili ima ili nema.Reci mu drugi put da ne mudruje nego radi svoj posao-trguje!Ja bi ga ladno spustio...rekao da mi treba za kavu skuhati pa nek se misli...
stardustAMBASADOR

dec 2010.

vidjet cemo za ledice;)..samo ledice sam kupio ,,,sve ostalo sam uspio nabaviti a ako nista barem cu imati korisnih 120W extra za popunjavanje nadam se da se mozemo slo~it da je 1 Wat LED-a barem jednak onom HPS-a jer je svjetlost dokazano iskoristiva ,barem crvena i plava ima jos jedna dobra vijest a to je da izgleda da vise nema muskica jer ih drzim vec dva tjedna na 14/10 i osim par komada koji nisu pokazali spol ostale su samo ~enke:))) sad sam ih vratio na 16/8 i spuatam do 12/12 po desetak minuta svaki dan .. u biti vec ve sam na neki nacin po eo sa cvjetanjem jer je veina vec pocela davati vrhove.. pitanje je samo dal ce sada ti vrhovi koji su izsli nastaviti da napreduju ili ce da stagniraju??? nadam se samo da nece ici u hermiceal neka ... zasada imam ziher 10 zenki :)))))) 4domacice,2 satorija i 3 safari mix-a..a joa tri imaju dobre sanse da budu zenke jer zenke obicno kasnije pokazuju spol daklem prva faza uz kolko tolko poteskoca je prosla bacit cu fotku za koji dan ostaje samo problem sa gnojivom i ~utim to kicama na donjim/srednjim fan listovima al cini se da je ograni en na 2-3 biljke Poz svima

dec 2010.

zanimljiv ti je dnevnik :) :thumb:
laseriISTRAŽIVAČ

dec 2010.

E vidis to ti je dobra :) Imam u kraju tu nekog majstora sto popravlja plinske pecke, odem kod njega i izotimam ga ko svet.... Hvala momak i pozdrav sa desne obale Dunava :)
stardustAMBASADOR

dec 2010.

evo kratki update i par slikica sveukupno 11 ~enki..neke cvjetaju 1 a neke vec 2-3 tjedna jer su pocele cvjetati na 14 sati svjetla satori domacica-sativa sa tri mala vrha poslije supercropinga jer je bila najviaa i morao bi dizat svjetlo samo radi nje domacica lizaljka:) Poz svim forumasima
snejkISTRAŽIVAČ

dec 2010.

mmmmm, fino to izgleda :sun2::sun2:, svaka cast!
stardustAMBASADOR

jan 2011.

evo mini upadate ...samo da poka~em kako onaj mali satori sada dobro napreduje pod MH

jan 2011.

Stavi hps,ko ia razvoj hedova:)
the::StonErISTRAŽIVAČ

jan 2011.

kako je lijepa... m-m-m :) nice job
stardustAMBASADOR

jan 2011.

slikana je od istog donjeg lista prerezanog na pola ko na gornjoj slici...sve za 13 dana:) ima jos mjesec dana ..ak ovak nastavi bice nesto zasigurno hps udara malo sastrane;) al se ne vidi nazalosz jucer sam bacio jedno prstohvat polena da nemora m vise kupovat sjemenje i to od muskica za koj znam da je dobar.. vidjecemo oce se uopce primit posto je star oko 6 mjeseci,za svaki slucaj jos sam malo namazao po jedan vrhic na svakoj biljki
stardustAMBASADOR

jan 2011.

mozda i stavim drugu HPS zadnja dva tjedna jer je sunce u jesen ionako puno ~ue nego u proljee kada je skoro pa bijelkasto ko i mh ;)
VanzemaljacAMBASADOR

jan 2011.

nice:clap:
stardustAMBASADOR

jan 2011.

btw. visina satorija je 73cm od korijena..nek vas slika ne vara
stardustAMBASADOR

jan 2011.

dakle na dvije tri bilj ice su mi prestale rast pistile na samom vrhu... dal je to znak da vise nece rast u visinu? imam jos jedan problem sa usporenim rastom/susenjem biljke za koje se ispostavilo da su bile predugo u malim teglicama i postale su rootbound tj. korjen se prestao sirit i sada kada zaljevam moram tocno zaljeva tamo gdje stabljika ulazi u zemlju i to polako jel ako brzo naspem vodu sva ode u dio zemlje u kojem nema korjena tj. u dio koji je rijei dal ima tome spasa osim vadenja i ponovnog presadivanja i uopce smisla 2 tjedna prije kraja cvjetanja ali i dva najvaznija tjedna!? poz svim forumashima
stardustAMBASADOR

jan 2011.

evo mali upade.... satori u 6. tjednu cvjetanja pod MH,,reko bi da ima jos 2-3 tjedna poz svim forumashima
stardustAMBASADOR

feb 2011.

zadnji post kaj se tice ovog grova... satori je 99% isti kao i na gornoj slici ..posjecan je na tocno 60 dana iako sam mogo jos tjedan dva ali stao je rast a vecina trihoma je bila milky pa reko da vidim kakav je taj cerebralni high:)..jedva cekam da zavrsi curing pa da mogu rec utiske,,za sada je pretesko i preslabo za pusenjei stalno se gasi..treb par tjedana da thc dosegne svoju punu potenciju iatina... napravio sam par gresaka...prekasno sam presadio neke biljke pa je doslo do rootbounda i stunta u rastu,prezaljevao sam,prerano sam odrezao neke pa sad moram cekat da se sve to dobro osusi...ukupna masa nakon 4 dana susenja 527g ....razocaravajuce jel ce jos pasti ta brojka za nekih 10-15% ovaj satori je treutno oko 85g tj. otprilike gram po centimetru..mislio sam da ce imat minimalno 100g eto sad mozda bacim jos jedan vegetativni grow pa fino vanka u 4mjesecu ili cu probat odradit jos jedan grow ako cu imat mjesta poz svim forumashima..peace ya all

feb 2011.

A ata se furaa na koli inu umjesto da te kvaliteta zabrinjava:ohno: Suaenjem ea izgubiti naj naj manje 50-60%,malo sam i rekao.Dakle,ne e pasti 10-15%,past e mnooogo mnogo viae. Koja glupost od brojeva:crash:

feb 2011.

Bravo! Ljepo izgleda Satori.Svaka ast!
PIPboyISTRAŽIVAČ

feb 2011.

Vrlo lijep grow, koliko si na kraju (nakon susenja i bar tjedan dana kuraze) dobio omjer suhe tvari / wattu svjetla?
stardustAMBASADOR

feb 2011.

evo mene nakon postenog susenja...ukupno je bilo oko 300gr otprilike sto mi je bilo vro razocaravajuce..drugo napravio sam par velikih gresaka koje moram ispravit da bi urod na 2m2 bio barem 500gr daklem prva greska su bili premale tegle tj. tri puta sam ih presadio u tri mjeseca...to bi morao smanjit na dva jer su mu dve-tri biljcice postale rootbound i korijen se prestao siriti a biljka se pocela susiti jer je zemlja oko korjena bila mokra ali je sam korijen ostao suh vecinom kad bi zaljevao..tu sam izgubio bar 100gr. druga greska je precesto zaljevanje..sada cu ih zaljevat tocno svaka dva ili tri dana kadse zemlja malo posusi.. do sada sam zaljevao po malo svaki dan ali tu onda moze doci do pretjerivanja ili podhranjivanja nutrijentima itd.. premalo kisika,co2 itd... treca geska i najvecaje bila sto sam biljke odrezao tocno nakraju 8og tjedna cvjetanja dok su trihomi vecinom josh bili prozirni tako da dim tek sad postaje dobar kada vodeprakticki uopce vishe nama.. nisami ih posjekao u optimalno doba i popushio sam na kvaliteti toliko da ni curing od par mjeseci to nemre ispravit...no na greskama se uci i nadalje znam na sto terbam pazit ako cu radit..takoder za curing su bolje vrecice sa plasticnim zatvaracem neg staklemke jel kroz vrecice uvijek prolazi malo zraka..taman dovoljno da se mao brze susi a nemora se paziti kolko kod staklenki.ako mozete kupite tamnije vrecice sa ziplock zatvaracem:))) bless:))) btw...staklenke bi se nakon postenog susenja od otprilike 5-7 dana tebao otvarati svaki dan po 15 min jedno mjesec dana da bi dim bio ajmo rec najbolji moguchi a tako i okus..takoder sto duze stoje u vreci tj .sto je duzi curing budovi bolje miriau:))) sto je nekome vazno akolko i sam dim sto ljudi sto cudi..ako nesto nevolim onda je to dim od kojeg mi se kaslje ko psu a uopce se ne napushim..da ima toga dosta sada dok je vulja jos #friska# pozdrav svima i molim moderatora da preseli temu u dnevnike

feb 2011.

Nijedan smoke report od sorti koje si imao?

feb 2011.

Smoke report i koja sli ica suhih hedova pa tek onda je zavraeno prijatelju.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se