VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojGreen-O-Matic
LEGACY

Green-O-Matic

28 odgovora1,955 pregleda

apr 2018.

Pozdrav momci. E ovako,ovo je moj prvi uzgoj,prekljuce sam stavio seme u natopljenu maramicu,danas sam vec dobio klicu. Zasadio sam je u zemlju Compo Sana Universal,napravio rupu od od prilike 0.5-0.8 cm i ubacio seme poncetom da klica bude na dole,jer ako dovro znam to je buduci koren. Inace radi se o sorti green o matic. Nov sam tu na forumu a i uopsteno u ovoj prici,tako da se nadam da ce dobri ljudi pomoci. E sad dok biljka ne izbije mozemo sa pricamo doveka ali eto sa skupim informacije. Zivim u Svicarskoj,tu je dozvoljeno 3 saksije da se zasadi za sopstvene potrebe,sto znaci da radim bez nekog straha i pritiska. Planiram posto je lepo vreme da preko dana bude na direktbom suncu a preko noci da napravim box. Narucio sam sijalicu 250w hps za 80e i nakon 5 minuta sam shvatio da sam napravio gresku,jer za iste pare ima led sijalica 300w sa ugradjenim kulerima...znaci u startu napravio gresku... E sad kad izbije biljka,sta i kako dalje? I koje gnojivo mi treba za vegetaciju i cvetanje? Imao sam jedan pokusaj dok sam jos ziveo u Srb,uzeo neko najobicnije seme o zasadio,kladicna metoda sunce i voda i to je to...medjutim kad je pocela da cveta billjka se osusila,nije bilo spasa... ne bi da mi se ponovi greska. Unapred zajvalab na odgovorim momci
RAOZA.ZMAJ

apr 2018.

Box 60x60 i stavi tu lampu od 250w Rezim 20/4 od pocetka do kraja jer je auto. Sto ne stavis jos 2 auto sorte. Bio tabs kupi i u~ivaj. To bi ja preporucio a sacekaj jos misljenja. Sretan grow Izaberi mentora https://www.vutra.org/forums/mentorski-kutak.60/ Trebo si sve uradit pa stavit na klijanje i otvorit dnevnik

apr 2018.

Kolki ti je box. Daj jos inf kaj posjedujes od opreme.imas mnogo gnojiva oces kem ili organic.pitaj nekog za mentorstvo.sretno,debelo,masno ti zelim.Automate ja drzal od pocetka 18/6 jer biljki treba i par sati mraka .ti kak oces (24/0 ili 20/4 )samo dobar LST to je to zaljevaj cekaj.
BadiZMAJ

apr 2018.

Imaa sve na forumu, vodi a ko u prici samo treba citati: https://www.vutra.org/forums/unutraanje-uzgajanje.23/ https://www.vutra.org/forums/vanjsko-uzgajanje.25/ Dnevnici uzgajanja takoder: https://www.vutra.org/forums/dnevnici-vanjskog-uzgajanja.61/ https://www.vutra.org/forums/dnevnici-unutraanjeg-uzgajanja.62/ Tek kad sam prostudiras i procitas dobit ces vecinu odgovora;)...a onda ako ti neki detalji nisu jasni, pitaa:djede: A i prvo moraa odlu iti hoea saditi in ili out, a i to bi ve saznao da si bolje prou io forum.:D Po etnik sam otprilike kao i ti, ali sam danima citao i proucavao da bi mogao sve kompletno povezati i sku~iti...treba imati volje i truda nemozes sve dobiti na gotovo;)...Zato bolje kreni itati nego ato ekaa odgovore...:kafa: I da kao ato ka~e vladomar uzmi mentora.

apr 2018.

Nisam hteo namerno dnevnik,znaci ovo je proba da vidim kako ce da funkcionise,ako mi uspe imam u planu sledecu da sadim purple haze pa cu onda sve lepo kilturno otvoriti dnevnik i sve. Ovo neka bude proba Iskreno sa ti kazem nemam jos nista,problem mi je jer sma kratak sa vremenom zbog posla,danas cu napraviti box,planirao sam obicnu kartonsku kutiju 60x60 i obloziti sa alu folijom sa unitrasnje strane pa da se svetlost odbija lepo,sta mislis o tome? Gnojiva idem da kupim za vikend zato sam i pitao koje je najbolje Svakako cu posvetiti vremena proucavanju,hvala na linkovima. Ovu temu sam otvorio samo radi odnovnih informacija za pocetak. Hvala na odgovoruuuuu :))) Znaci kazes 20 sati pod svetlom, 4 bez svetla ako dobro kontam?
dulelfcPOZNAVALAC

apr 2018.

a sto brate 4 posta za redom...imas edit::nono::

apr 2018.

Ne mozes karton,zapalit ces `vicarsku:rofl:,a ni obicna alu folija ti ne donosi neke benefite,bjela mat boja ti je dovoljna;).250w ti je ateta struje za 1 autoflower..stavi jos 2 na klijanje ,moj ti je savjet,imas vece aanse za uspjeh ,a i svjetla sasvim dovoljno.e da, i pronai mentora obavezno inace nece na dobro.. Ps. Kakve su temp. Tu gdje zivis?
BadiZMAJ

apr 2018.

Ma razumijem te ja hempo, ali ovako ces tek naici na hrpu pitanja...mislim da ti je jednostavnije otvoriti neki od vodica i sve naci na jednom mjestu...kazes nemas vremena, a za postove imas haha? A I Kad uzmes mentora, njega pitas sve sto te zanima

apr 2018.

Izvini nov sam tu samo sa se snadjem,sry Odgovaram Vam na pauzama. Ok necu da spamujem vise,procitacu vodic jos jednom pa sta Bog da
BadiZMAJ

apr 2018.

E to:thumb:...pod pauzom itaa:D

apr 2018.

ako se ne snalazis na vodicu procitaj koju knjigu, hvala bogu ima ih na internetu kolko oces, u njoj ces nac sta god te zanima, jedino sta su na engleskom, al mislim da i to nebi trebalo predstavljat problem...
laubaZMAJ

apr 2018.

Nek je sa sreom:thumb:!I Nabavi si ventove za box poato u prirodi postoji i vjetar a ne samo sunce!:D:):let:

apr 2018.

Hvala,videcemo sta ce biti :) Naravno bice i ventova,za vikend sve sredjujem,taman dok ne nikne iz zemlje biljcica :D
waltertitoISTRAŽIVAČ

jun 2018.

kako odabrati mentora
jopezgZMAJ

jun 2018.

Kupi si neki grow sator , neki ormaric u ikei ,nisu satori bas tak skupi ili neki ormaric koj vec imas u stanu malo preuredi ,zaboravi kartone,nemoj da zabrane sadnju :)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se