LEGACY
Prvi grow-tehni ke specifikacije.
28 odgovora979 pregleda
gog1
ISTRAŽIVAČ52 REP1%
→ Entuzijasta
gog1ISTRAŽIVAČ
10. dec 2025.
10. dec 2025.#1
Drugarice i drugovi, :D
Dobar dan i pozdrav svima. Hteo bih narednih dana da se bacim u svoj prvi sobni grow. E sad, do skoro o ovoj temi nisam znao niata, pa sam u zadnje vreme
itao, pisao. prepisivao i mislim da je vreme da se polako krene. :D Hteo bih za po
etak da vam napiaem koju bih opremu kupio, pa ako neko bude dokon da baci neku sugestiju i savet.
Reiu joa da je kod mene izbor ograni
en na prakti
no jedan shop, a to je hidroponika, tako da bih sve uzeo kod njih.
Box: 120x120x200
Lampa ZEUS PRO 465w ili ZEUS PRO 600w (jako je sli
na cena jer su obe na sni~enju, srpski mentalitet ti uvek ka~e da kupia ovo vee, iako mo~da ne treba :D)
Ventilacija - za outtake bih uzeo TT VENT PRO 125 (postoji neka U verzija koja ima u sebi termometar i mo~e sama turbina da se pali kada se predje temperaturni prag, to isto nisam siguran da li mi treba U verzija ili ne)
Za intake VENTS VKO 125, za meaanje vazduha 2 oscilirajua clip on 25cm venta, jedan stubni i nisam siguran da li je i tu joa neato potrebno?
Carbon filter 2600 PL 150 m3/h.
Ovla~iva
(piae ultrazu
ni ovla~iva
4l :D )
To je to ato se ti
e glavnih stvari, dodao bih i naravno ph mera
, higro termometar i ostale sitnice, da ne nabrajam.
Grejem sobu u kojoj e biti box pa mislim da nee biti problema sa temperaturom, ali svakako sam mislio da u box stavim korito istih dimenzija, pa da slo~im stirodur, nee akoditi.
`to se ti
e ubriva, najlepae na oko mi deluju Advanced Nutrients :D Tu ima neki starter pack u kom se nalaze sensi grow A+B, sensi bloom A+B, B-52, Voodoo juice, Big bud, Bud candy, Overdrive, dodau joa Tarantulu, Rhino skin, Sesnizym, CalMag pro, Tasty terpenes i Bud factor X. (Zlu ne trebalo :D)
Zemlja Plagron light mix i vermikulit.
Joa jednom da napomenem da sam sve ovo gore takorei prepisao baa sa foruma, samo sam eto pomiksao u skaldu sa opcijama.
To je to, valjda sam sve nabrojao. Svi saveti dobrodoali, potrudio sam se da napiaem sve pa je post malo du~i, izvinite zbog toga. :)
S m a k
ZMAJ41.712 REP
S m a kZMAJ
10. dec 2025.
10. dec 2025.#2
po meni je malo ventilacija kriti
na tu. Intake fan ti ne treba, radije uzmea jedan ja
i i kvalitetniji , a dovod ostavia pasivno
Ako vec kupujea kvalitetno i jako svjetlo poprati ga sa kvalitetnom ventilacijom i filtracijom
Gledaj turbinu 125mm sa ja
im protokom i veci filter 125mm barem 360m3 protok na taj prostor
gog1
ISTRAŽIVAČ52 REP1%
→ Entuzijasta
gog1ISTRAŽIVAČ
10. dec 2025.
10. dec 2025.#3
Hvala ti na odgovoru. Turina za odvod mi je TT VENTS PRO 125, na sajtu piae da ostvaruje protok od 350m3/h, ako na to mislia, ne znam da li sam te dobro razumeo? Da li je dovoljno ili mislia da to treba da poja
am?
Infinity
ZMAJ52.079 REP
InfinityZMAJ
10. dec 2025.
10. dec 2025.#4
Dovoljno je to protoka zraka, dobro si sve poslo~io, samo zamijeni ovaj usisni vent za joa dva clip on i to je to. Bitno je da unutra dobro puae. 4 clip on iznad kroanje, stubni ispod i miran si. Sretno sa avanturom, uvijek je lijepo vidjeti nekog novog. Radujem se praenju tvog growerskog napretka:respect:
Wendigo
ZMAJ59.626 REP
WendigoZMAJ
10. dec 2025.
10. dec 2025.#5
Vea lampa!
Dva razloga:
Vea dimenzija jednako vea pokrivenost, bolje se i jednako raspodele fotoni iznad kroanje, a to ato je ja
a ti daje mogunost da ne panjia na 100% a da imaa istu efikasnost kao sa manjom na 100%, - s tim ato e du~e da traje, manje se greje i tako :)
U principu va~i i za vent, uzmea ja
i pa smanjia obrtaje, bude tiai malo I tako
Imaj u vidu da filter i cevi smanjuju dotok u odnosu na deklarisan - skontaa ve koliko ti treba
Mada sve ato si naveo je top, nema greake,:)
Sretno u avanturi!!
gog1
ISTRAŽIVAČ52 REP1%
→ Entuzijasta
gog1ISTRAŽIVAČ
10. dec 2025.
10. dec 2025.#6
@Infinity dogovrenoo, razumeo sam, dodajem joa 2 za iznad kroanje, hvala na odgovoru. Hvala za podraku, i sam jedva
ekam po
eti. :D
@Wendigo brateeee <3 ti si mi glavni "krivac" za ovo, upravo tvoj dnevnik i box su bili uzor jer izgledaju kao neka bajka puna
arolije i lepe muzike :)
Okoe, oke, tako sam i sam mislio za lampu, al reko' aj bolje da pitam. Video sam na ja da je mnogo bolji izbor opreme u EU, Amazon, ali ne i kod nas, ata je tu je, moramo od ovoga ato imamo neato praviti :)
S m a k
ZMAJ41.712 REP
S m a kZMAJ
10. dec 2025.
10. dec 2025.#7
Evo ako se mogu nadovezati, piaea prvi ti je grow i u startu bi krenuo sa malo boljom opremom.
Ako ce ti grow biti u nekoj prostoriji gdje boravia ili u sobi npr, po~eljno je da bude ato tiae. To se posti~e sa kvalitetnijim ja
im ventilatorima koji se priguauju preko potenciometra. Prosje
no grow traje 3+ mj pa nije uludo investirati malo viae da imaa mirnu glavu.
Poato gledaa Lumatek pretpostavljam da ne gledaa u 100e po bugetu i vjeruj da je ventilacija
ak bitnija od svjetla.
Takoer filter bolje uzeti malo veceg protoka onda si miran nekoliko uzgoja.
Taj TT pro je mrvu tiai od obi
nog ali i dalje galami ako nemaa iso crijevo... mene je izluivao
gog1
ISTRAŽIVAČ52 REP1%
→ Entuzijasta
gog1ISTRAŽIVAČ
10. dec 2025.
10. dec 2025.#8
@Smak420 pravo da ti kazem, bas ovde sam i procitao od iskusnijih da ne treba uzimati jeftinu opremu, pa sam zato mislio da je bolje kupiti u startu stvari koje valjaju. A mozes li mozda dati neki preporuku za turbinu i filter?
beštija
ZMAJ165.629 REP
beštijaZMAJ
11. dec 2025.
11. dec 2025.#9
Trazi 150-160mm turbine pa ih vozi na 20-30-40% ovisno o stadiju. Dobro ti je smak skrenuo paznju na ventilaciju. Jako bitna stavka mozda cak prva po redu. Dobar vent imas medu markama ac infinity, soler & palau to su stavri za koje bih osobno platio a ti vidi s kojom sumom raspolazes. Recimo s&p TD500 tera lumateka 300 pro gotovo necujno na pola prve brzine a ima tri brzine vent.
Filter preporuka za Rhino Pro. Imas i trafoa za dimmanje ventova npr Vortiche scnr5 sa pet brzina.
gog1
ISTRAŽIVAČ52 REP1%
→ Entuzijasta
gog1ISTRAŽIVAČ
11. dec 2025.
11. dec 2025.#10
@beatija hvala na odgovoru brate i objaanjenju. Pazite ovako drugari, kod mene su vrlo ograni
i aopovi, evo sad sam tra~io ovo ato mi je Beatija preporu
io, nema niata nigde brao moja.. Evo videu da slu
ajno neato ne nadjem, ali slaba vajda kod nas.. jedino da jurim nekoga da mi do donese iz Evrope, mada to e da mi se odu~i.. Ne znam sad ata mi je
initi.. Na ovom naaem sajtu ima joa i Vents Stream 150/160, to je recimo skuplja neka opcija, ne znam koliko je to bolje.. Mogu uzeti i TT VENTS 150 PRO, on je boljih specifikacija, uzeu i vei filter, mo~e to da prodje?
S m a k
ZMAJ41.712 REP
S m a kZMAJ
11. dec 2025.
11. dec 2025.#11
taj vents STREAM sam i ja bio lokalno gledao za kupiti, u BiH je sli
na pa i gora situacija nego kod tebe. Nisam ga vidio joa u ~ivo niti isprobao, vec samo po recenzijama na netu
Po specifikacijama u odnosu na TT VENTS 150 PRO je 33 vs 44 db ato je ogromna razlika, ima izolirano kuciste. Protok im je sli
an
Zh9M1Vbjrno
beštija
ZMAJ165.629 REP
beštijaZMAJ
11. dec 2025.
11. dec 2025.#12
Zao mi je sto ne mozete do pravih stvari. To je i meni na pocetku bilo jako frustrirajuce. Gledas sve online a ne mozes do toga, mislim mozes ali za koju cijenu. Vidio sam neki dan i blauberg ima identican vent Pa mozda ima kod vas za uzeti. Ovaj vent izgleda solidno i trebalo bi mu dati sansu.
Ja sam potrosio brdo love dok nisam dosao do ovoga :D
Radi mozda na 14-15 decibela, ne cuje se uopce. Jedino sto se cuje sad je vent bar sa 10 pc ventova koje smanjujem prije spavanja ispuh ne moram dirati. Najvise bi volio da mogu u podrum ubaciti boks onda bi mi bilo svejedno
547134
gog1
ISTRAŽIVAČ52 REP1%
→ Entuzijasta
gog1ISTRAŽIVAČ
11. dec 2025.
11. dec 2025.#13
Ipak nadjoh neke modele koji bi kod nas imali da se kupe, mislim ove TD verizje. Ako ta tvoja gura zeusa od 300, znaci ja bih trebao za broj vecu, nesto tipa 800/200? @beatija ? Sto kazu kod nas, kad ide bik, neka ide i uze
@Smak420 evo sad bas gledam brate, i mene najvise nervira to sto nista ne mogu uzivo da vidim i cujem, nego ovako po recenzijama, ali srecom ima vas iskusnijih, pa to dosta olaksava. Evo nadjoh neki sajt gde imaju ovi neki sto Bestija pomenu, pa cemo videti.. teske odluke
beštija
ZMAJ165.629 REP
beštijaZMAJ
12. dec 2025.
12. dec 2025.#14
Td500 je vent inace za 150x150 sator znaci snage ima tonu. Ispuhuje na peaku skoro 600m3/h a to je enormno. Sad ako ti nije bitno da mora biti tiho ovaj je definitvno za tebe. 465 pro tera bez problema a za 600 pro mozda 200mm model da to bude komotnije ali tera on i njega sigurno. Samo budi spreman da nabavis dva seta sibki da ojacas boks i opasas ga u dvije zone inace ce ga smotat ko kesu od smokija.
gog1
ISTRAŽIVAČ52 REP1%
→ Entuzijasta
gog1ISTRAŽIVAČ
12. dec 2025.
12. dec 2025.#15
@beatija hvala za detaljno objasnjenje, ziv bio! Haha, da, i to sam isto razmisljao, koliko je uopste stabilno kad se sve to ukljuci, ona konstrukcija sa slike deluje kao igracka, ja sam planirao da ce to morati da se ucvrsti i dodatno stabilizuje u svakom slucaju. :D izvaricemo konstrukciju od metalnih cevi ako treba
Odgovaranje na teme dolazi uskoro.
dec 2025.
1 / 15
dec 2025.
12. dec 2025.