VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojSeed Banks introduction / vlastita iskustva
LEGACY

Seed Banks introduction / vlastita iskustva

500 odgovora61,110 pregleda
Žmukler87ISTRAŽIVAČ

jun 2014.

Pozdrav! Poato ovakve teme na ovom forumu nema, volio bih je zapo eti i nadam se da e rezultirati u jednu kvalitetnu i produktivnu temu... Ukratko; cilj ove teme nije reklamiranje i hvalisanje pojedinacne kompanije, ve iznoaenje iskrenog - vlastitog iskustva sa navedenim "Bankama sjemena", naravno svaka "Banka" ima svoje prednosti ali i mane pa bih volio da se i to takoer naglasi, ujedno pomoi e se po etnicima pri odabiru svoje "Banke" ali isto tako i iskusnijim growerima koji se joa nisu susreli sa odreenim proizvoa ima a to bi voljeli.... Zna i nabrojiti u ukratko "Poznatije" Banke koje su dostupne svima nama na Ex-Yu podru ju te u napisati neato ukratko o njima i njihovim po etcima (Ne iz vlastitog iskustva ve iz dugogodianjeg itanja i u enja) 1.) Dutch Passion - Jedna od najstarijih Amsterdamskih banka sjemena, osnovana davne 1987, izvorni inventor trenda "Feminiziranih sjemena" koje su po njihovom uzoru nastavile raditi sve ostale kompanije, takoer poznata i po izbacivanju "The Blue Family" sorte u suradnji sa kanadskim breederom DJ Short-om 1998 godine, a jedne od najpoznatijih sorti iz "Plave obitelji" su Blueberry, Blue Moonshine te Flo... 2.) Paradise Seeds - Nastala 1994 godine, takoer jedna od pionira Amsterdamskih banka sjemena, najpoznatija po svojoj jakoj indici "Sensi Star" koja je u zadnjih 10 godina osvojila preko 25 razno ranih nagrada, priznanja te kupova na svijetsko poznatom "Cannabis Cup-u", nema se ata viae naglasiti osim samih rije i hvale... 3.) Greenhouse Seeds - Takoer banka podrijetlom iz Amsterdama, osnovana negdje izmeu 1992 i 1993 godine, najvjerovatnije je to prva banka sjemena za koju ste uli jer je medijski razvikana i dr~i do toga viae nego ostale kompanije, povijest ove banke bih vam rado prepri ao ali to ne mo~e biti u kratkim crtama jer je zaista predugacka i komplicirana tako da "Google is your friend" , jedna meu najfinijim sortama iz GHS produkcije je "Super Silver Haze" koja je dobitnik podosta nagrada i kupova, ali valja napomenuti i ostale sorte kao "White Widow" ili pak "White Rhino" koji je takoer dobitnik nagrada ponajviae zbog svoje medicinske u inkovitosti, za kraj vrijedi napomenuti da se poprili na svota ljudi ~alila na sjeme iz GHS-a jer je loae klijalo, hermii pa i razno razne deformacije kod samih biljaka (Ne ka~em da se to nemoze dogoditi kod ostalih banaka ali kod GHS-a je to izra~enije) 4.) Strain Hunters Seeds - To je zapravo podru~nica koja je nastala od Greenhouse Seed kompanije, vodi je Franco, Arjanov glavni breeder i tehni ar u GHS-u koji je tamo joa od 2000 godine, vjerujem da od kada je Shantibaba napustio GHS da je Franco preuzeo njegovu ulogu, Strain Hunters je prvobitno bila serija dokumetaraca o njihovim putovanjima u daleke zemlje prekrivene poljima kanabisa (kao npr. Swaziland i Morocco Expedition) ali je iz svega toga izaala i "Mini banka" koja moram priznati nudi poprili nu svotu novih sorta koje su stvarno zanimljive i ateta bi ih bilo ne iskuaati, evo par sorti koje su mi zapele za oko - "Big Tooth", "Flowerbomb Kush", "White Lemon"... 5.) Dinafem - Jedna od "mlaih" kompanija koja je svoje noge prvi puta protegla 2002 godine, ina e se nalazi u `panjolskoj ali je ubrzo dokazala da sa svojom kvalitetom i trudom bez problema konkurira poznatijim Amsterdamskim bankama, mo~emo rei da je svoje svjetlo dana ugledala godinu dana poslje osnutka, 2003 godine kada je izbacila svoju prvu a mo~da i najuspjeaniju sortu "Power Kush", 2 godine kasnije izbacuje takoer par svojih najpoznatijih sorta kao ato su "Moby Dick" , "Critical+" i "Blue Widow", valja napomenuti i OG Kush koji dolazi iz Dinafem-a za kojeg dolaze samo rije i hvale i nalazi se meu boljim ako ne i najboljim OG Kushovima na tr~iatu... 6.) Barneys Farm - Osnovana 1986 u Amsterdamu, definitivno spada u onu aa icu istinskih pionira u breedanju, eksplozija njezine popularnosti nastaje po etkom 90-tih kada se je njezin " ovjek broj 1" vratio sa trogodianjeg putovanja Himalajom, Bliskim Istokom i ostatkom Azije te svoju ponudu nadopunio tada joa nevienim strain-ovima koji su bili usavraeni do savraenstva, nabrojati u samo mali dio njihovih "Top Strain-a" kao ato su na primjer - "Pineapple Chunk", "Critical Kush", "Violator Kush", "Blue Cheese", Barneys Farm je takoer dobitnik viae od 40 svakojakih nagrada, prizanja te kupova... 7.) Humboldt Seed Org - Relativno nova "Banka sjemena" stara mo~da svega par godina, podrijetlom iz Sjeverne Kalifornije, izgleda obe avajue ali poato je nova treba joj dati malo vremena da se doka~e, navodno surauje sa poznatim breederima kao ato je Dr. Greenthumb i ostalima.... 8.) Big Buddha Seeds - Podrijetlom iz Engleske, gdje je i nastala ova banka 80-tih godina proalog stoljea, rijetka je kompanija koja se mo~e pohvaliti sa svojim "One hit wonder-om" a to je dame i gospodo "Big Buddha Cheese", tako je to je jedan od najuspjeanijih strainova koji se dogodio u Europi ali i u ostatku svijeta, dobitnik mnogih nagrada i jedna od rijetkih banaka koja meni osobno ima onu "Hipi" vibru :D 9.) Serious Seeds - Nizozemska banka nastala 1995 godine, oduvijek poznata po svojoj skromnoj i ozbiljnoj naravi koje se strogo dr~i dan danas, poznata je po svojem "AK47" strainu i ona je originalni inventor te sorte makar podosta drugih kompanija pokusava preuzeti AK pod svoje, kao ato je to pokuaala uraditi Nirvana Seeds banka sa rebrendiranjem "AK47" u "AK48", sve u svemu samo joa jedna u nizu kvalitetnih i nagraivanih banki sjemena u Europi... svakako "Give it a try" 10.) Pyramid Seeds - O ovoj kompaniji osobno neznam puno, neznam od kuda je niti kada je osnovana ali znam da je jako poznata po svojim hibridima ali i klasicnim strainovima, sorte iz Pyramid Seeds produkcije slove kao "High Yield-eri" te su iznimno dobre za po etnike, jedne od njihovih najpoznatijih strain-ova su; "Auto Purple", "Tutankhamon", "Anesthesia" itd. 11.) Sensi Seeds - Nastala 1985 godine, ova Nizozemska kompanija je jedna od samo 3 "Banke" koje su imale pristup prvom valu "Hibrida" koji su stigli iz Amerike po etkom 80-tih a najzna ajniji su bili "Skunk#1" i "Haze", zna i najviae je radila na hibridima i zato su hibridi od Sensi-a jedni od najuspjeanijih strainova na svjetu, evo par poznatijih strainova; "Black Domina" , "Fruity Juice" , "Jack Herer"... 12.) KC Brains Holland - Nastala 1976 u Nizozemskoj takoer istinski pionir u breedanju, pa~nju je privukla sa svojim originalnim i maatovitim strainovima kao ato je 5-metarski outdoor strain "T.N.R." ali i ostalim oldschool strainovima kao ato su; "Afghani Special", "California Special" itd. takoer ima vrlo pristupa ne cijene te kvalitetu prave Nizozemske banke - hvala kolegi Power-u na informacijama o ovoj kompaniji i pridonoaenju kvaliteti ovoj temi! 13.) DNA Genetics - Osnovana 2004 godine u Amsterdamu spada u "Mlae" banke sjemena isto kao i Dinafem banka, o njezinoj kvaliteti i trudu mo~e najbolje posvjedo iti 50 nagrada koje je osvojila u zadnjih 8 godina, unato svemu DNA Genetics je i dalje manja i skromnija banka za razliku od ostalih, najpoznatija je po svojem velikom asortimanu "Kushova" a jedni od ponajboljih su; "Lemon OG Kush", "Martian Kush" , "Kush Dream" , "Holy Grail Kush" 14.) Royal Queen Seeds - Amsterdamska banka osnovana po etkom 90-tih, najpoznatija po svojim "Haze" hibridima te Automaticima, neki od njih su; "Amnesia Haze", "Shining Silver Haze", "Haze Berry", "Northern Lights Automatic" , "Amnesia Haze Automatic", ponuda je svakako bogata te vrijedna probe,... - hvala Owerdose na podsjetniku te svojem dijeljenu iskustva sa nama!

jun 2014.

ima nesto malo i ovde https://vutra.org/topic/1207-koji-seed-bank-odabrati/?p=19657 a bilo je i neko glasanje https://vutra.org/topic/8442-omiljeni-seedbank/page-2 tako da nije bas da " ovakve teme na ovom forumu nema", ja bih samo dodao da je izuzetno povoljna i vrlo kvalitetna po pitanju genetike firma KC Brains Holland, inace starija od svih gore nabrojanih, koliko sam upoznat rade od 1976. god. radio sam (i radim jos uvek) sa njihovom genetikom, uzgajao sam: T.N.R (odlicna outdoor sorta), Spontanica, Brasil KC, Mind Bender, Cristal Paradise, Leda Uno... dugo su drzali iskljucivo regular menke, od nedavno rade i fem i auto koje nisam probao, ali regular menke su odlicne, nikada hermija nisam imao, klijavost odlicna, dobre za ukrstanje. od old school genetike imaju Afghani special, Northern Light special, Haze special, California Special (BB Skunk)... a imaju i cisto svoje hibride poput KC2, KC33, KC36, KC606... spomenuo bih jos dobra iskustva sa Advance seeds, Ace seeds i G13Labs
Žmukler87ISTRAŽIVAČ

jun 2014.

Zanimljiv post Power, valjalo bi i te firme nadopunit u ovaj gore popis, nadam se jos ovakvih kvalitetnih komentara !

jun 2014.

Au, kako mi je legla ova tema u pravom trenutku, jer bas nista ne znam, pa hvala.

jun 2014.

Evo da i ja malo nadopunim sa svojim iskustvom. Royal quenn mi je jako dobra banka,dosta su jeftini a imaju stvarno dobar kvalitet sjemenki,doslovno 8e 3 special kush fem. Mandala mi je jako dobra banka takoder,landrace biljke koje ne bi trebale hermit,ali eto kolega mi je jucer javio da su njegovi safary mix maltene svi ohermili,znaci pokvarila se Mandala. Sensi seeds sorti sam isto imo u boxu,ah sta ja znam za njih cijene su ajd ajd a biljke krasno izgledaju i dobri su yilderi ali nekako mi ne suta bas najnaj. Barney seeds sam imo Blue cheese 5 kom fem,al nisam mogao izgurat do kraja imo sam problema pa sam cjelu opremu moro dumpat ali u tih prva 2 tjedna sto sam vidio bome je teska indika i posteno smrdi mislim da bi bas pravo ispucalo heda. A posto je ovo na bazi vlastitog iskustva mislim da smijem onda i ubrojat biljke koje sam vidio uzivo u vise navrata i gledao kako rastu iz nekih drugih banki. Recimo grennhouse banka lega je kupi superbud,preprelose biljke i sve neke retardirane,pyramidid seeds banka imao sam priliku vidit regular webleya koji je posto mudonja ali je jako krasan bio i bome nisu ni skupi. Onda Budha seeds 10fem raidera big budha ako se ne varam za premale pare a dobar urod i dobar high.Eto zasad tolko od mene tko ce se jos sjetit svega.Ima tu i Paradise seeds i drugih banki.Bas sam sad duvo fruty spirit og kush i crem caramel od royala i preprebolesno je,i dalje ostajem da mi je royal banka najbolja.Sad cu testirat uskoro i Green poison i Opium i Ice cool al steta nisam vidio biljke da bi mogo bas svasta o banakama i njihovom pedigreu govorit.

jun 2014.

sumnjam da se mandala pokvarila, safari mix je "škart" sjeme koje im se pomiješa i s kojim nemaju kuda, zato je jedna sjemenka 1€. ja nikad nisam čuo ni pročitao na internetu da je itko imao problema sa mandalom ili da je dobio hermiće. donositi zaključke na temelju izoliranog slučaja je u najmanju ruku glupo... RQS ima odličnu kvalitetu, OG je bolestan, a i na internetu sam pročitao samo riječi hvale. Paradise seeds također sve najbolje od mene. DP isto nisam imao problema, zasad mi je svaka sjemenka od njih proklijala. Pyramid tutankhamon i NL auto obje odlične kvalitete, sigurno ću isprobavati i dalje. kad bolje razmislim, nisam imao problema ni sa kojim seedbankom od kojeg sam dosad uzimao...
Žmukler87ISTRAŽIVAČ

jun 2014.

Tako bi trebalo i ostati, zato i postoje da ljudi kada kupuju od njih dobiju odeenu sigurnost/ garanciju za kvalitetu i naravno da znaju sto tocno sade... najgore je kada se novci potroae na "provjerno" sjeme a onda dobe hermie, muake ili sli no sranje... vjerujem da ce uvijek postojati razdoblje odreenih banaka kada im sjeme opada na kvaliteti i kada nemogu garantirati ono ato tvrde po svojim stranicama, zato smo mi tu da na taj problem upozorimo i da se izbjegne odreena banka u tom odreenom vremenskom perijodu... Edit: Evo primjer; ako se u periodu od par mjeseci javi podosta ljudi koji tvrde da nemaju tako lijepo iskustvo sa odredenom bankom, to ne znaci da ta banka nece poraditi na tom problemu sljedecih par mjeseci i da ga nece rijesit, zato ne valja stavljat neke banke na crne liste jer su ti problem u vecini slucajeva privremeni i rijese se...

jun 2014.

Metalmaniac,Mandal je meni bila jedna od najbolji banki.Ja sam na svojim safaryjima dobio 16 zenki od 20 regularaca u svom growu.Imao sam malte ne sve sative mozda 2 3 indike i to ne full indike,nisam nijednog herma dobio.Ali bilo je raznovrsnog dima i bio je skoro sav onako spicei.Imo sam na 2 safarya hedove kako rastu iz lisca i lisce iz lisca ali nikad nisam hermove tamo dobio,i jedne od najljepshi biljaka na svijtu mi je safary.Prekrasno veliko lisce i Mike Mandala ocito zna posao.Al odkad su poceli femove proizvodit pitaj boga kakvi su geni zalutali u safary koji je sve samo nije skart,i na kraju eto moj kolega koji je grower bas predugo i ima opaku opremu i mase znanja dobije dosta hermova u safaryu.To je i mene zacudilo dok nisam vidio njegov safary. I ja imam samo rijeci hvale za tu banku ali eto ovo mi je malo poljuljalo stavive jer bi safary trebao bit cisti 100% tni landrace i ne bi uopce trebao imat hermove da je sjeme i 0.5e jer Mike tako najavljuje u opisu svoje sjeme.
sharpLEGENDA

jun 2014.

Metalni ,to samo znaci da si postao vrhunski grower . iako nemam puno iskustva s njima pa nisam kompetentan , mislim da seed bankovi nemogu si dozvoliti da prodaju smece ,bad for bussines. rekao bih da je ipak do growera . sto vise komplikuju ,to vise zas.... i onda ..... svaka sjemenka koja mi nije proklijala ili se osusila u prvih 10 dana analizom sam dosao do zakljucka da sam si sam kriv. primjer. ako mi je prosle god. proklijala C99 X-line koja je prakticki bila manje nego poluzrela, onda... a recimo ove godine MalanaXFruity auto, kemijao sa zemljom, jedna se uspijela oporavit dok druu sam morao iscupat jer je bila nikakva. trecu sjemenku piknuo bez ikakvog filozofiranja izgleda kao bomboncic.
StipeZMAJ

jun 2014.

a kak onda objasnit to kad sam narucio iz nirvane...stigle 5x WW i 10 gratis random sjemena. random proklijale 10/10 nakon 2 dana a ww samo 2 proklijle nakon skoro 2 tjedna i to ova druga iznikla prakticki carskim rezom. a sve je na isti nacin klijano. tak da ne vjerujem da je uvijek da growera....neko sjeme je starije neko mladje neko bolje neko losije.
sharpLEGENDA

jun 2014.

meni bez kompliciranja i sa kompliciranjem nije proklijalo samo sjeme industrijalke koju sam kupio(200g.) u PP apoteci za hranit pilice. vajda ju gurnu u pec na100 stupnjeva na recimo 5 min. u samo da bi im "ubile" mogucnost sadnje.... ali normalne il su klijale bez greske , ili s greskom, ili nikako. ali na kraju bi zakljucio da sam sam zasluzan ili kriv za rezultate. Edit: u pravu si Power. samo sam htio naglasit da je greska prije do nas nego do seed bankova.

jun 2014.

skrenuli ste pricu na klijanje, ajmo zurück
Žmukler87ISTRAŽIVAČ

jun 2014.

Sla~em se, daj te konkretnije odgovore, koju ste banku koristili, kako je proslo klijanje, kako sami grow i naravno yield...
GiacominiENTUZIJASTA

jun 2014.

Hteo bih da pitam da li ima nekog iz Srbije i koju banku on koristi? Kod nas je pojacana kontrola i sve je lutrija... Ako je neko narucivao nedavno neka se javi i neka kaze banku koju je koristio. Hvala

jun 2014.

najloaije iskustvo: Sensijev NL. skup ko vrag, od 10 sjemenki 4 ili 5 proklijalo, tek jedna ~enka. najbolje iskustvo: Serius seeds - white russian, 6 fem sjemenki, kao sestre svih 6 ispalo,kroz 3 ili 4 growa, vrlo ujedna eni fenotipi
Royal Queen Seeds, Skunk #1. Više ga nemaju na stranici pod tim imenom, sad se prodaje pod Skunk XL. Vjerojatno poboljšana verzija. Samo riječi hvale za strain. Prinos vrhunski, high odličan, nikakvih problema sa uzgojem, kratko cvjetanje. Indoor, 600w, zemlja, organska gnojiva. Planiram nabaviti White Widow, ali ne znam od kojeg seedbanka. Internet mi ne pomaže jer ga svi nude, a po forumima je vječna rasprava o Shantibabi i Greenhousu. Za sad sam suzio izbor na Greenhouse Seeds(55€/10kom), Royal Queen(isto 55€) i Dutch Passion(100€/10kom - vota fak? duplo? ). Ne zanima me tko ima originalni WW nego tko ima najjači. Ima li tko novijih informacija za WW?

sep 2014.

A možda je duplo s razlogom:) Dutch ili Sensi, ako je buđet ograničen bilo šta. A zašto baš WW pored toliko vrsta? Ili su to slatke brige :smoke18:
Ma htio bih isprobati sve klasike. Skunk smo rijeaili, sad me zanima WW, nakon toga mo~da OG Kush, Super Lemon/Silver Haze, NL5, Jack Herer, itd... Mo~da neki prijedlog ato joa uvrstiti u klasike?
FukmondoAMBASADOR

sep 2014.

skunk rijesen kao kod mene,ww mnogo dobra po meni bila lahka za uzgoj banka je bila nirvana,a ovo drugo nisam probao,pa nek se netko nadoveze ;)

sep 2014.

bluebery,amnesiu...
Joa sam imao iskustva sa CBD Seeds (ne CBD Crew) i to Critical i Shark. Critical je bio odli an u svakom pogledu, kad malo bolje razmislim bio je jako sli an Skunku od RQS. Shark je imao problema sa klijanjem (75%klijavost), yield niata posebno, ali kvaliteta jako dobra.
Zapela mi je za oko Kaya 47, imaa iskustva s tim? `to joa od Advanceda preporu aa?

sep 2014.

ja sam radio samo auto bio diesel mass i ranije black diesel, al za svaku preporuku, jedino sto miris ubija u cvetanju tako da po tom pitanju nije za one kojima to moze napraviti problema

nov 2014.

sve to je lijepo al nema tu ~ara kad ti uzmu 150 eura za sjemenke i joa ti ni muakog nedaju ......naletio sam na zanimljiv blog za ljubitelje istih gena http://sharecannabisseeds.blogspot.com

dec 2014.

jer neko imao iskustva http://amsterdammarijuanaseeds.com/seedshop/ak47-xtrm bankom ?
green poisonAMBASADOR

dec 2014.

Dali netko ima iskustva sa : miris ? , kloniranje ?...i openito za uzgoj u indooru .. Critical Kush-Barneys Farm Developed by the Barneys Farm team. An unusual blend of fine genetics. Critical Kush is a blending of the famous Critical Mass with OG Kush. This is a powerful and extremely vigourous indica plant, yielding huge amounts of beautiful stoney kush. Flowers in just 8 weeks indoors, and grows medium height with great flower-to-leaf ratio. Take pleasure in it's sticky feel, aromatic sent, crystal-covered buds and knockout-stoney high. The kush taste is unmistakable, and the yield per plant phenomenal. This new hybrid is a significant advance in modern marijuana breeding. It's Indica-dominant nature makes it ideal for relaxation, pain relief, and late night smoking. information type: Indica yield: 750gr/m2 height: 80-90cm flower time: 55-60 days harvest time: End September thc: 25% cbd: 2.1% genetics: Critical Mass X O.G. Kush
laubaZMAJ

dec 2014.

Ja sam iz eake dofuro ww i chees od fair seeds.probano joa:royal dworf,vanilla kush barnys,pineapple express barnys,kalaanikova auto od ghs,greenspoon barnys i trenutno og kush od royala!Spoon daleko najbolji,ali i zafrknut za grovanje!A ww i chees su bili ak i po duplo jeftiniji od ovih ostalih,a dali najvei yild i kvalitet!!

jan 2015.

do~ivio sam jedno jako lijepo iskustvo i rado u ga podjelit sa vama iako mo~da kraim par forumskih zakona al toliko san oduaevljen da sam spreman riskirat i kaznu :) U ei novo gradivo naletio sam na zanimljiv site koji daje besplatni download biblije za uzgoj : www.bez direktnih linkova, reklamiranje je zabranjeno.com skinuo sam knjigu i proavrljao siteom ima krasnih vrsta sjemena i zanimljivog ativa jedino ato je malo skupo za nas ato radimo za siu a ne bavimo se dilanjem i zgrtanjem para pa sam im malo kukao da naprave neki povolnji paket ko ato je bio nirvana indoor mix u svoje vrijeme za nas siromahe sa druge strane svijeta a oni su mi vjerovali ili ne poslali neato i to mukte (besplatno,abe.) ak su i poatarinu platili sad ato e to no do neznam :)

jan 2015.

vodi racuna da vise ne krsis pravila foruma, dva su ovog puta u pitanju: 11. Reklamiranje je zabranjeno 14. Bez ponude/potra~nje ilegalnih proizvoda Marihuana u ex-YU zemljama joa uvek nije legalizovana dok sloboda govora postoji, zato, da bismo ovaj sajt odr~ali legalnim, strogo je zabranjeno nuditi i/ili tra~iti prodaju ili razmenu bilo ega ato je ilegalno u bar jednoj od dr~ava bivae Jugoslavije, po evai od semenki Marihuane pa do Marihuane ve spremne za konzumiranje. Skreemo vam pa~nju da je strogo zabranjeno obraati se ljudima, a posebno administratorima sajta, kako na forumu tako i preko kontakt forme na sajtu za zahtevima za nabavkom (prodaja/poklanjanje/razmena) bilo kakvih ilegalnih sredstava (uklju ujui i Marihuanu) i ukoliko tako neato uradite mo~ete i najverovatnije ete biti trajno banovani.
banditZMAJ

jan 2015.

Bulk Seed Bank ima li ko iskustava sa njihovim semenom

jan 2015.

upiai u forumsku tra~ilicu pa vidi. ja prvi put ujem za njih, a i nisam vidio do sad da ih netko spominje na ovom forumu...
banditZMAJ

jan 2015.

niko a imaju svasta
BizzzoZMAJ

jan 2015.

Bulk Seeds is listed as "gray" at the SeedFinder. This means we do not have very much info about this seedbank - you should have a view to the user-reviews or try by self at your own risk. Btw... This company is listed as a breeder at the SeedFinder...

feb 2015.

Pozdrav dobri ljudi Prvi put naru ujem sjemenke..odabrao sam preko ghs-a...ugl. Zanima me jel ja njima mogu uplatiti u kunama? Znam da je pitanje glupo, al stvarno ne zelim nest da smrdam bezveze
StipeZMAJ

feb 2015.

ne :)
BizzzoZMAJ

feb 2015.

Ukoliko placas karticom radi se o deviznom racunu odnosno €. Ako šalješ keš bolje pošalji € osim ako ih ne želiš tamo dobro nasmijati ;)
Zeleni MačorPOZNAVALAC

feb 2015.

pozz jel ima neko iz BiH da je narucivao sjemenke preko neta i da su stigle bez problema? i sa koje stranice ako ima neko.. hvala unaprijed

mar 2015.

Pozdravljam Jel ko naru ivao seme od Nirvana Seeds ??? Zanima me koliko traje dostava od dana naru ivanja, kako je seme upakovano i koliko je to bezbedno (za naru ioca, tjst mene)? Hvala za svaki detaljan info.
bakalulaLEGENDA

mar 2015.

Nirvana ti je pouzdana. Dostava mo~e trajat od jednog pa do etiri tjedna, sve ovisi do kuda ide. Ako i zapne na carini, nee ti se niata dogodit :)
StipeZMAJ

mar 2015.

Ja sam narucivao iz Nirvane. Dodje kroz par dana. Zapakirano u kartonsku razglednucu(odlicno). Meni je klijavost bila 3/5. Jos sam od dvoje ljudi cuo da imaju problem sa klijavosti.

mar 2015.

Pozdrav.Nisam do sad narucivao online,pa me interesuje kako to ide.Narucio bih sa royalqueenseeds(njihove sam kupio kad sam bio u amsterdamu).Koliko treba da stignu i tako to,uospteno vasa iskustva sa njima...I ako bi mogli da mi pomognete u dilemi koju da trgujem...Trenutni favorit mi je O.G.kush.:)
doomerLEGENDA

mar 2015.

Valjda smo svi pocinjali sa nirvanom : ) ja mislim da je moja prva narudjba bila nirvana - hindu kush. Ne znam kakvi su danas volio bi probat a opet ne usudim se :D @ GFS dobro si se odlucio, ako nemas bas iskustva definitivno gledaj da bude neka indika ili bar 75% indika

mar 2015.

E a sta ako ne salju u tvoju zemlju..ovi iz royalqueen samo u Hrvatsku salju od ovih balkanskih zemalja,Ima li neka fora tu?
doomerLEGENDA

mar 2015.

ako ne salju ne salju : ) Vidi kod sponzora site-a http://www.onlinealienshop.com/index.html Oni vjerojatno salju tamo gdje tebi treba. Oni su isprobani i prva liga su.

mar 2015.

E hvala ti brate...Ovi salju svudje osim u ovu moju mrcenu Crnu Goru.Al' snaci cu se nekako.

mar 2015.

samo naprijed sa OG od RQS, imam samo rije i hvale za njega. vrhunski rad, miris, okus, lak za uzgoj...
doomerLEGENDA

mar 2015.

Nisam bio siguran gdje da ovo stavim ali valda ce biti dobro ovdje. Ugl htio sam samo skrenuti paznu na Special deals ponudu u Alien grow shopu. Cini se da sada uvijek imaju hrpu seed bankova i strainova na popustu a neki i 50% npr. daju neke seedove od Nirvane za 10 Eura, najeftinji. Ugl bas je to ljepo za vidjet, kada sam prvi put narucivao iz aliena prije 7-8 godina toga nije bilo : ) pa da podjelim s vama, mozda nekom pomogne. - http://growshopalien.com/onlineshop/contents/en-uk/specials.html I jos nesto, do jucer je sensi seeds imo akciju na sve seedove 30% zbog 30 godina postojanja. Nazalost Sensi ne salje direkt u Hrvatsku ali zato salje u Srbiju. Nema bolje nego kad trazis koji ces strain sljedeci posaditi. Probao sam dosta strainova do sada ali cini mi se ko da nisam probao nista ili jako malo.

mar 2015.

u cemu li je ovde fora
doomerLEGENDA

mar 2015.

@ powerseed, ne znam ali eto kazu salju u cijelu EU i imaju kartu na web stranici u koje zemlje salju i Hrvatska je oznacena da ne salju tamo dok je Srbija oznacena sa tamno zelenom bojom znaci da salju seedove u Srbiju. Ja sam bas htio sebi naruciti Sensi skunk posto je sve bilo na 30% i onda nisam mogo pa sam im slao mail i potvrdili su mi sve sto sam sad reko. Edit: a bas sam htio narucit direkt od njih jer sam cuo da dobjes casopis : )
jesamZMAJ

mar 2015.

caka je valjda u tome da imaju svog distributera za ovo podru je

mar 2015.

ja ne znam da postoji i jedan distrubuter menki za srbiju, nije do toga
jesamZMAJ

mar 2015.

mislim na Hrv i Slo, pa da zato ne aalju tu, a u Srbiju da

mar 2015.

pa to i pricam, ne znam da postoji i jedan distrubuter menki za srbiju, a preko k******.o**-a bi moglo da se dobavi u slo i hr, zato ne kontam kako ne ide za hr a ide za sr
jesamZMAJ

mar 2015.

kontam zato ato mo~da sensi ima neki poseban ugovor s k. o. za H i Sl a vjerojatno im je u ostalu ex-yu prerizi no i komplicirano slati
doomerLEGENDA

mar 2015.

bilo kako bilo ja sam htio bas direkt od sensija ali moze se iz aliena ako netko bas zeli. Ovi iz Srbije ocito mogu direkt. Naravno da je bolje uzimat seedove direkt od breedera ili bar od poznatjih pretprodavaca kao sto su Alien jer tako je veca sansa da su svjezi seedovi i da nisu nekom stajali u podrumu ili na polici 5 godina. Bolja klijavost i bolja kvaliteta. Pogotovo ako su neki skupi seedovi poput "sensi seeds" koji se bas ne prodaju kao ovi jeftinji pa je moguce da dobjete staru zalihu. Sensi je po meni najbolji seed bank ukoliko je kvaliteta na prvom mjestu, cijene su malo paprene ali na kraju se isplati. Volio bi probat njihov Super skunk ili sensi skunk samo jer je jeftinji inace super skunk je za sada na vrhu popisa. ima jos par sorti ali te necu ni gledat jer su preko 100 eura. Ja sam bio u krivu kad sam reko da je Sensi seeds popust zavrsio. Srbija I Slovenija mogu naruciti trenutno direkt od sensi seeds sa 30% popusta do 14.03.2015 znaci jos 2 dana. To je prilika za upecat kvalitetne i svjeze seedove, evo meni je zao sto ne salju u HR inace bi uzo nesto 100%

mar 2015.

gfs ja sam narucio preko kanabis org-a nasa stranica..imaju sjeme vecine seed banki pa provjeri..i hocu da pitam.******************.znam da nije bas da ovak pitam, al stvarno nema niko nist pa se pravim glup i ovdje pitam..ak neko ima daj nek se javi :)

mar 2015.

14. Bez ponude/potra~nje ilegalnih proizvoda
PedalaAMBASADOR

mar 2015.

Dal je mogue da sam u paketu od 5 automatika dobio jednu regularnu sjemenku? Radi se o ww iz rqs-a.danas je dan 50 a ona joa nine procvjetala dok druge jesu i to joa prije 3tj :rolleyes:

mar 2015.

Vidis da je moguce :) Ja bih im na tvom mestu poslao mail sa fotkama pa pitao njih u cemu je fora .
PedalaAMBASADOR

mar 2015.

Razmialjao sam o tome no ne vidim neke prevelike koristi.Da mi baa i ~ele poslati neki paketi ja jednostavno to ne ~elim da mi dolazi na adresu.
Neka preporuka za prvi grow a da nije preevise zahtevno i komplikovano? WW od royal queen-a mi se cini ok za prvi put. indica/sativa mix, nadam se da necu pogresiti sa ovim ..
TarzanZMAJ

mar 2015.

pitas pa sam sebi das odgovor :)
hteo bih naruciti te ww ali nisam bio siguran da li su komplikovane za nekog ko je nov u svemu ovome.. hvala u svakom slucaju :)

mar 2015.

ww je kompliovana koliko i druge, dakle pocetnice sa jakom voljom, samo hrabro i gledaj gde postavljas pitanja, ovo nije tema o sortama nego o bankama

apr 2015.

Hej ho , da se nadove~em Pyramid seeds-Tutankamon ---->sve proklijale ,kvaliteta neupitna (Slovenci ), takoer uzeo od njih auto purple ista stvar po pitanju kvalitete menke i klijanja. Cijene su prihvatljive kao sto je i kvaliteta neupitna. Osobno sam jako zadovoljan njihovom uslugom,treci put isto tako i kvalitetom XD

apr 2015.

ljudi...men sjemenka proklijala, al nema niceg..nema nikake listice..ostale su se vec fino razvile..jel zna tko sta se desava s tom? inace uzeo sam od ghs-a ladyburn

apr 2015.

znacemo cim postavis fotku, samo ubodi pravu temu u podforumu Problemi tokom uzgoja
bebulijumENTUZIJASTA

apr 2015.

Je li ima neko iskustva s ovim austrijskim preprodavacem seeddoctor.at ,planiram naruciti sjeme za pc box- trenutno u pripremi od pleksiglasa (visina 75 cm,sirina 25cm,duzina 65 cm,pa ako moze i preporuka neka za te dimenzije.
BizzzoZMAJ

apr 2015.

Koli ina zemlje utjece na velicinu biljke. Ne samo sorta koju odabires. Odaberi neku koja ti se svidja i stavi joj manje zemlje. ;)
bebulijumENTUZIJASTA

apr 2015.

Auto Chocolate Skunk- 19 eur Pakiranje: 5 kom Spol: Feminizirana Na in cvetenja: Autoflowering as cvetenja: 60 dni Ovu sam planirao naruciti,znaci mogu je kontrolirati s kolicinom zemlje,od koliko litara da stavim saksiju?
BizzzoZMAJ

apr 2015.

4 litre.

apr 2015.

I ja sam mislio naru iti automate Chocolate Skunk, tj. kolekciju u kojoj dou i Bubble Gum i Cheese Berry. Ja sam ih mislio staviti u saksije od 20 litara, ali ne bih da baa budu ogromne (izgleda da sam pretjerao u razmialjanju o veli ini saksije). }elim neku optimalnu veli inu. Pa eto da tebe pitam Bizzzo poato mi se tih 4 litre ini premalo koja bi po tvom mialjenju trebala biti veli ina saksije, a da ipak budem zadovoljan koli inom? Naime radie se o balkon varijanti.
BizzzoZMAJ

apr 2015.

25 litara za balkon varijantu ;)

apr 2015.

Ipak nisam pretjerao.:) Bie saksije od 25l. Hvala na brzom odgovoru Bizzzo.;) Joa samo da uspijem naru iti menke. Prcaju me ovi iz hempatie.:) Al hajde zvau ih sutra da mi sve objasne. Nema mi druge. Ne znam da li uopate aalju za BiH? Ako mi to propadne ovih dana u se posvetiti domaim menkama u outdooru.
bebulijumENTUZIJASTA

apr 2015.

Lazarus Led je li imaju ikako sjemena kod njih za naruciti,vidim samo opremu,i ja sam iz BiH pa ganjam nesto najoptimalnije za naruciti na frenda koji je u Hr

apr 2015.

bebulijum da, imaju. I to lijep izbor bar po mom mialjenju. Kolekcija koja mi se svidjela, a koju sam gore naveo je upravo njihova. Ima tu joa par kolekcija atomatika za naru iti, ali da bi vidio sjemena koja nude moraa se registrovati na njihovu stranicu. Mislim da je tvom frendu u HR puno lakae naru iti jer 100% dostavljaju tamo. Joa ako je blizu Osijeka mo~e skoknuti i do headshopa koji je takoer sponzor Vutra.org mada imaju kako sam vidio slabiji izbor (a i skuplji su), a mo~e i od istih naru iti. Ja se borim danima da naru im od hempatie i na kraju sam odlu io da ih sutra nazovem jer im je izgleda teako putem maila da mi ka~u aalju li u BiH i na koji na in.;)
bebulijumENTUZIJASTA

apr 2015.

narucio sam ga pa cemo vidjeti,malo sam trazio po forumu i nisam naisao da je neko imao iskustva s njim,bitno da mi grow uspije na kraju :)
MMSplitLEGENDA

apr 2015.

Ima li netko iskustva (cuo, vidio, uzgajao) sa Bodhi seeds? Volio bih se nekako dokopati Apollo 11 i Goji OG sorti... http://en.seedfinder.eu/strain-info/Apollo_11_Genius_Pheno/Bodhi_Seeds/ http://en.seedfinder.eu/strain-info/Goji_OG/Bodhi_Seeds/
nostromoLEGENDA

apr 2015.

Izgleda da je Alien prestao sa radom, pa mi je potrebna alternativa. Imas li, molim te, neku preporuku za dostavu u BiH?
CyberfarmENTUZIJASTA

apr 2015.

Trebam takodje alternativu za BiH ....

apr 2015.

preporuka za srb?
bebulijumENTUZIJASTA

apr 2015.

hempatia salje za bih
CyberfarmENTUZIJASTA

apr 2015.

Evo provjerio sam . Hempatia.si salje u BiH postarina 4 € :)

apr 2015.

Hempatia aalje za BiH, 100% provjereno! Trebaa se samo registrovati da vidia ponudu sjemena i prije narud~be putem maila provjeria da li imaju na stanju ono ato ~elia. Ja sam nekoliko puta postavio pitanje ovdje na forumu da li hempatia aalje za BiH, ali mi niko nije htio odgovoriti. Ne znam zaato i zbog ega je to bilo teako???
BizzzoZMAJ

apr 2015.

Da je netko tko zna procitao pitanje bi ti i odgovorio. Ovako nije, pa si ti saznao odgovor i napisao ga ovdje. Cemu 3 upitnika? :)

apr 2015.

Moj mentore i ti i PowerSeed ste vidjeli da se nekoliko puta ptam da li aalju za BiH. Ako vi ne znato ko onda zna.;) Stranu na aalu, sve ok. A tri upitnika zaboravite, nisu zlonamjerna:). Zvao sam ih, aalju i sve udure. Samo joa da mi plata legne pa da naru im. Svelo se na kraju da ja odgovaram ljudima da li hempatia aalje za BiH, hahahahah.... Pozz
nostromoLEGENDA

apr 2015.

Hvala za sjajan info!
zorozoricISTRAŽIVAČ

apr 2015.

mnogo slicnih tema,paneznam ni gd eda pisem,ima li iko iskustva sa early skunk od sensi seed

apr 2015.

pitaj forumsku tra~ilicu, na vrhu stranice desno. ;)
zorozoricISTRAŽIVAČ

apr 2015.

genijalno....
frankbulbAMBASADOR

maj 2015.

procitao sam cijeli ovaj thread i sve sto je pisalo je kakve sjemenke koja banka ima i jesu li dobre itd. Ali mene zanima , s obzirom da nikad nisam narucivao online sjemenke, koliko je sigurno narucivati iz tih online seed banaka. Kako to oni pakiraju? jel mozete vi koji imate iskustva reci od kog ste narucili i kako vam je to doslo upakirano; diskretno/u pismo/ kutija etc ? I jos mozda konkretno ako netko ima iskustva sa seedsman-om ili royal queen seeds?

maj 2015.

sigurno je i lepo upakiraju
bebulijumENTUZIJASTA

maj 2015.

pozitivno iskustvo s hempatiom,dodje ti kao pismo,za ostale ne znam
grow0808ENTUZIJASTA

jun 2015.

Hempatia najbolja, odaberes placanje pouzecem, za tri dana ti doe, sve lijepo upakirano ko pismo, platis postaru, otvoris pismo i stavis na klijanje. Za hrv je tako za ostale nemam pojma. Imaju i velik izbor proizvoa a, ja sam uzeo od RQS i do sada klijavost 100 %. Meni osobno najbolje je placanje pouzecem, to sam samo kod njih nasao. Nema nikakvog slanja eura nikome i nikakve kreditne kartice, bitcoin i slicno, sve je to samo zajebancija. Pouzecem sve krace traje. Velika preporuka
DvolicniLEGENDA

jun 2015.

kako onda doi do zabranjenih info?

jun 2015.

jel moze preko Hempatie za srb?

jun 2015.

najbolje da ih kontaktiras i vidis iskustva i situaciju, imas na dnu stranice kontakt podatke nema zabranjen info, sve informacije su dostupne preko googla a imas i sponzore, shvatite da su sponozri prakticno jedini nacin da se odrzava sajt jer drugih prihoda bas i nema, zato u pravilniku stoji kako stoji. za sve koji bi da pomognu forumu simbolicno makar ima opcija sa bitcoin donacijama + sponzori, za sve ostalo google radi posao. no hard feeling

jun 2015.

Pozdrav svima,dali ima netko iskustva sa Alien gardenshopom i sa dostavom u Hrvatsku,piše da je poštarina 15€?
TarzanZMAJ

jun 2015.

@rondo moze preko hempatie u srbiju ali uz prethodnu uplatu, tek onda salju..
NullISTRAŽIVAČ

jul 2015.

Naru io sam od Herbies-a. Stiglo je vrlo brzo, u vrlo stealth pakovanju, vrlo zadovoljan. (mada seme joa nisam probao tako da za to ne garantujem)

jul 2015.

Pozz svima veselo drustvo!!! ;) ;). Naime.. narucio sam 4 kom fem sjemena neke banke nizozemske ( female seeds). Zanima me dal je netko imao iskustva ili cuo nesto o ovome seedbanku?? :banana123:. Inace su ovo proizvodjaceve karakteristike straina: Pure AK 47 genetics 50-50 % of indica/sativa cross high thc level ( 20 ) medium cbd & cbn level flowering time 48 days high yield Ukratko.. nadam se da je neko vec imao tu verziju ak straina.. ;) :zvezda::. Peace... :spliff:

Odgovaranje na teme dolazi uskoro.