LEGACY
Nestanak Struje!
20 odgovora2,648 pregleda
Soul
AMBASADOR3.126 REP46%
→ Legenda
SoulAMBASADOR
mar 2016.
mar 2016.#1
Mozda je neko vec pomenuo ovu temu al nisam uspio naci. Ako jeste izvinjavam se. Al zanima me sta se s biljkom desava ako nestane struje u vege fazi dok je recimo u 18 casovnom svjetlu. I ako nebude par sati pa i do cijelog dana? Grow box ce mi biti na selu al uvjeti su takvi da kad malo jaci vjetar krene zna nestati struje cesto. Zimi takodje kad je snijeg zna nestati po par dana. Al srecom ide ljetni period tako da nadam se najboljem. Hvala unapred. I ako bude nestajalo molim struju da nestane kad je biljka u mraku 6h heehe.
Space_Lulu
LEGENDA8.947 REP39%
→ Zmaj
Space_LuluLEGENDA
mar 2016.
mar 2016.#3
Nemam prakti
nog iskustva, ali mislim da ako se to desi jednom niata bitno nee da bude. esi takvi problemi mogu rezultovati da biljka postane hermi. Ali, mislim da je mnogo va~nije da "no" ne poremetia svetlom, nego da "dan" poremetia mrakom.
U slu
aju da struja nestane ceo dan (ako postoji mogunost) mislim da mo~ea da otvoria box, da bude pod dnevnim svetlom koliko mo~e. A kada ga zatvoria, da ostane zatvoren do sledeeg rasporeda za "dan". isto da ne bude malo svetla, malo mraka, malo svetla, malo mraka. Verujem da e to dnevno svetlo biti dovoljno da odr~i kontinuitet i da spre
i razvijanje hormona koji izazivaju cvetanje.
A
ak i da bude 24h u mraku, niata joj nee biti. Groweri rade i vraaju biljke iz faze cvetanja u veg fazu pa imaju sasvim OK biljke.
Ako nestane du~e od toga, a biljka je spremna za cvetanje, mo~ea da je ostavia sve vreme u mraku i onda je prebacia na re~im cvetanja.
Sve u svemu zavisi od slu
aja do slu
aja. Ali jedan prekid od 24h ne bi trebao drasti
no da uti
e.
Soul
AMBASADOR3.126 REP46%
→ Legenda
SoulAMBASADOR
mar 2016.
mar 2016.#4
Jako korisna informacija. Hvala puno. Ja radim jebg pa necu moci stici mozda al stari ce biti zaduzen za kontrolu. Vikendom je mogu obici jedino. :
15 REP30%
→ Istraživač
mar 2016.
mar 2016.#5
Ako je ovako hladno nemoj da je stavljas na dnevno svetlo. To ti je kao curenje svetla. Kada je leto onda mozes. I do 48h im nece biti nista
Njokic
POZNAVALAC815 REP24%
→ Ambasador
NjokicPOZNAVALAC
jan 2023.
jan 2023.#6
Pozdrav ekipa,
Evo nazalost desilo se i meni...
4 biljke su u tentu
-2x Girl scout cookies auto
-2x Lemon Haze auto
GSC danas pune 70. dan zivota, odnosno 40. dan cvijetanja.
Lemon Haze 1 je 69. dan zivota i oko 3 tjedna cvjetanja ( ova biljka je od pocetka pokazala poremecaj genetike,zguzvane,nepravilne,zute listove i izrazito spor razvoj,ali nisam je htio izbaciti jer je bilo prostora u box-u pa eto neka stoji najvise iz znatizelje..)
A drugi lemon je tek krenuo sa cvjetanjem i jos stretcha. Na zivotu 46 dana 3. dan cvjetanja.
Dakle rezim svjetla im je 10-16h mrak od 16-10h ujutro svijetlo
Oko 9-10 sati jucer ujutro je nestalo struje, kad sam se vratio sa posla stanje je bilo 13-14°(inace ~25°) a vlaga 99% (inace 40-55%)
Onda sam otvorio sator sirom i ostavio tako do ujutro temperatura je ostala ista oko 13-14, ali se barem vlaga spustila na 67-68%
Oko 11:30 smo dobili struju i svjetlo se upalilo(nakon ~26h mraka) i trenutno gori iako im je ovo period kad bi trebale biti u mraku do 16h.
Moje pitanje je kakva je sad procedura?
Ostaviti svjetlo 22 sata odnosno sutra do 10 ujutro i ponovno podesiti vrijeme paljenja i gasenja kakvo je i bilo prije ili ?
Hoce li pohermiti nakon takvog stresa, hoce li biti problema sa plijesni ili postoji mogucnost da sve prodje kako treba ?
Cackao sam i sam po forumu i netu ali nisam uspio pronaci odgovore, spasavajte drustvo:bocni::
Biljoze izgledaju i dalje kako treba eto i koja slika
462945 462946 462947 462948 462949 462950
Himalaya
ZMAJ145.729 REP
HimalayaZMAJ
jan 2023.
jan 2023.#7
Vrati ih na vrijeme kao i do sad,samo tajmer pomjeri za toliko koliko nije bilo struje
Nema tu stresa nekog ;)
Njokic
POZNAVALAC815 REP24%
→ Ambasador
NjokicPOZNAVALAC
jan 2023.
jan 2023.#8
Hvala na brzom odgovoru @Himalaya
Znaci tajmer vracam na noc od 10-16h a dotada neka svjetlo gori ako sam dobro skuzio.
49 REP98%
→ Istraživač
avg 2023.
avg 2023.#9
Pozdrav svima,
Poato se prekidi u mre~i znaju deaavati razmialjao sam na koji na
in da napravim backup u slu
aju da do toga doe, a doi e ziher kad-tad, a debilana mi je da mi poremeti cikluse zbog prekida od 15-30min(mogue i du~e) jednom dnevno ili mo~da nekoliko puta dnevno. Ironija svega je da je upravo nestalo struje dok ovo piaem haha.
Doaao sam do ideje da instaliram solarnu LED lampu (link od lampe -> https://www.aliexpress.com/item/1005005670819500.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.5.6d771802iasQxY ) koja se pali na odsustvo svijetla, a ona sama bi se punila preko glavne LED lampe u aatoru, sama solarna lampa mo~e izdurati 6-8h ato mi se
ini top u slu
aju da struja nestane na par sati. Nisam joa isprobao kak radi, jer
ekam da mi lampa doe, no ima li ovo smisla i mo~e li ovo spasiti biljku od potencijalnih problema? Isto me zanima jel bi dobio ata dodatno na prinosu ako recimo od inicijalnih 18/6 pustim joa taj solar da odradi 2-6h umjesto glavne lampe?
Svakako sam htio podijeliti ovu ideju, ako je od koristi meni i drugima, ja zadovoljan.
Lp ::kauboj::
Odgovaranje na teme dolazi uskoro.
mar 2016.
1 / 11
mar 2016.
avg 2023.