LEGACY
Rezati velike listove ili ne (pri kraju cvjetanja)
56 odgovora16,135 pregleda
SvjetloIstine
AMBASADOR1.785 REP8%
→ Legenda
SvjetloIstineAMBASADOR
jun 2009.
jun 2009.#1
Citam sad razlicite savjete ljudi sa puno zvjezdica na ovom forumu, jedni zagovaraju rezanje velikih zelenih listova koji zaklanjau svijetlo, pri vrhu biljke (sa argumentom da veliki listovi daju energiju za razvoj daljnjeg lisca i stabljike, a ne za hedove), a drugi zagovaraju njihovo ostavljanje, jer su potrebni za davanje hrane hedovima..
Zanima me dali je netko radio bas usporedni test klonova? ili proucavao nesto vise o tome, pa da moze reci sa sigurnoscu za sto tocno sluze veliki listovi, te dali ih se vise isplati rezati ili ne?
Takoder, dali je preporucljivo npr., buduci da gornji glavni hed brze sazrije, odrezati ga kada bi trebalo biti vrijeme cijeloj biljci, pa pustiti da se doljnji hedovi, skupa sa bocnim granama i hedovima na njima, malo jos razviju, pa onda tek sjeci cijelu biljku?
hvala na odgovorima
VladTheInhaler
ISTRAŽIVAČ176 REP84%
→ Entuzijasta
VladTheInhalerISTRAŽIVAČ
jun 2009.
jun 2009.#2
Nisam eksperimentirao paralelno, ali veliki listovi tokom kasnog cvjetanja tako i tako pozute, mislim da ihnonda mozes i otfikariti.
balcan_smoke
LEGENDA5.303 REP3%
→ Zmaj
balcan_smokeLEGENDA
jun 2009.
jun 2009.#3
biljka na kraju izvla
i hranu iz listova
to niste znali ili ato ?
ZOKI
AMBASADOR3.848 REP67%
→ Legenda
ZOKIAMBASADOR
jun 2009.
jun 2009.#4
evo ja bi ti rekoao da rezati al nikad pri kraju pri kraju treba da imas pripremljenu biljku tako da mozes dve nedelje cistom vodom zalivati a da biljka ima dosta hrane u listovima al to je sad konplikovano za objasniti tako da cu ti samo reci na to da ja secem listove dok biljka cveta al to joj uspori rast tako da mi se cvetanje malo uvek produzi al neko je rakao na forumu nekada davno "istina je egde na polovini" tako da se ja toga drzim..
sad da ti neko kaze da seci ili ne seci nebi znao isto kako tako da ovo i ne vredi nekako..
al kad sam skontas kako seci onda ces znati.
mali.medo
POZNAVALAC669 REP8%
→ Ambasador
mali.medoPOZNAVALAC
jun 2009.
jun 2009.#5
prijatelju s tobom se navek i zavek :sun2:bespogovorno sla~em
a i ti ZOLEE dobro zboria
dok ne odradi gru.2,3 naja nauke i gotova beseda...:2flip::lock::bis:
POZDRAFFF....
SvjetloIstine
AMBASADOR1.785 REP8%
→ Legenda
SvjetloIstineAMBASADOR
jun 2009.
jun 2009.#6
Pa nisam niti mislio da joj odrezes bas sve listove, nego ono tipa 3, 4 najveca pri vrhu biljke. Neznam koliko hrane dobije iz tih par listova, i neznam koliko joj je to vazno u odnosu na puno vecu povrsinu do koje bi dopiralo svjetlo.
zato i pitam. Vidis da misljenje nije toliko homogeno koliko ti se cini.
Osim toga, meni se nikad nije osusila bas cijela biljka, u smislu da su bas svi listovi pozutili i smanjili se.
4herbs
POZNAVALAC1.490 REP99%
→ Ambasador
4herbsPOZNAVALAC
jun 2009.
jun 2009.#7
Ja bi ti rekao
isto ovako,nema tu puno istine u svemu ovome ali recimo ovako,za sve je neato dobro,tu je vje
na misterija oko rezanja listova i ja ti mogu prenjeti ato znam na tu temu,dobro je rezati listove
ak i granje,ali one donje do kojih ne dopire svjetlost,one samo troae hranu iz zemlje da ostanu ~ivi,ali kad ih odstrania biljka preusmjerava sve to u gornje vrhove,i sad ja ti nebi preporu
io da re~ea velike listove do recimo zadnja 2 tjedna nego da sa biljke odstrania one nepotrebne listove i gran
ice i da onda odre~ea sve velike listove recimo2 tjedna prije berbe da biljku stresaa tako ato je op
e poznato da biljke u stresu baca puno viae trihoma pa ako o
ea da dodatno zaaeeria biljku daj joj nek se pati malo pred kraj sigurno
e ti nabacat maloextra kristala...eto toliko koliko ti ja mogu pomo
...peace
balcan_smoke
LEGENDA5.303 REP3%
→ Zmaj
balcan_smokeLEGENDA
jun 2009.
jun 2009.#8
mene samo interesuje jel su to podaci iz vaaeg iskustva
ono kidao si ili ata ve i imao si viae kristala nego prije sa istim sjemenom istom zemljom teperaturom koli
inom hrane....
ili ata?
u prirodi su donji hedovi mnogo manji jer niko ne kida liae ?
tu
e sunce sa strane?
mnogo mozgate oko sitnica i gluposti koje nee u
injet niata bolje no ato bi vam bilo
dobra zemlja prava hrana i svijetlo pa se sjaje hedovi a ne kidanje lista dva
treba znati razliku izmedju napolje i unutra tretiranja
SvjetloIstine
AMBASADOR1.785 REP8%
→ Legenda
Noname_
ENTUZIJASTA485 REP71%
→ Poznavalac
Noname_ENTUZIJASTA
jul 2009.
jul 2009.#10
tocan odgovor neces dobit to je tesko za rec trebalo bi vidit biljku kakva je pa onda mozda rec dali ili ne.Ja mislim da bi one listove koji smetaju za hedove odrezo da dobivaju vise sunca i rastu.
griva
ENTUZIJASTA231 REP8%
→ Poznavalac
grivaENTUZIJASTA
jul 2009.
jul 2009.#11
Po kursu(za gajenje vutre) koji se izvodi u Londonu i jako je skup biljku treba potpuno otaviti bez lisca
ALI se mora upucavati sa odredjenom hemijom 4-5 preparata koji nisu jeftini(dobijaju se ogromni hedovi).Dali sam probao donekle nisam im isekao svo lisce(prvi put ovo radim) a rezultat cu videti za 45 dana pa cu ti reci kakvi su efekti
Headonist
AMBASADOR2.227 REP21%
→ Legenda
HeadonistAMBASADOR
jul 2009.
jul 2009.#12
list koji biljci nije potreban e sam po~utjeti ili otpasti
tako da... nema smisla sakatiti ju, preko listova se vrai izmjena plinova i apsorbira svjetlost, a sve to je potrebno za razvoj biljke i headova
ali to je samo moje mialjenje
mali.medo
POZNAVALAC669 REP8%
→ Ambasador
griva
ENTUZIJASTA231 REP8%
→ Poznavalac
grivaENTUZIJASTA
avg 2009.
avg 2009.#14
Narucio sam i dobio neku hemiju za 400 evra (da ne narucujem 15 puta)da li se isplatilo i koliko saznacu za mesec dana
Avantura
ZMAJ15.881 REP
terrible
ISTRAŽIVAČ180 REP87%
→ Entuzijasta
terribleISTRAŽIVAČ
sep 2009.
sep 2009.#16
pa najlakae ti je te listove saviti i podviti nekako da oslobodia hedove. tako ti ostaju i hedovi i liae. a najbitnije od svega ti je balcan rekao. Kad bi ti listovi toliko bili bitni za koli
inu zar ne mislia da ne bi postojalo univerzalno rjeaenje koje bi svaka baba znala umjesto da kopaa po internetu i nikako ne mo~ea nai rjeaenje jer nitko zapravo nije siguran? :D peace man...
griva
ENTUZIJASTA231 REP8%
→ Poznavalac
grivaENTUZIJASTA
sep 2009.
sep 2009.#17
Ne seci listove sa sporednih grana zaustavlja razvoj i biljci treba odredjeno vreme da se oporavi time se gubi vreme pogotovo u cvetanju-probano :(
3 REP6%
→ Istraživač
jun 2016.
jun 2016.#18
Kako da postavim svoje pitanje da mogu dobit odgovor?
Imam sluaj gdje biljka obiluje hranom: Prostor Vanka, zaatiena od vanjskog svijeta, straano brzo raste, 2 metra u par mjeseci. Biljka je sretna, zdrava sve svjetski. Samo neznam dal da joj sijeem listove, nekako ne ~elim ali OGROMNA je, listovi vei od neadretalske ruke. U ovom sluaju sije ili ne sije? nemam slike al moa zamislit
hazeri
ZMAJ20.200 REP
hazeriZMAJ
jul 2016.
jul 2016.#21
Biljka je "kuca".Listovi su temelji "kuce".Nadam se da me razumijes.:thumb:
ašibulj
ISTRAŽIVAČ132 REP55%
→ Entuzijasta
ašibuljISTRAŽIVAČ
jul 2016.
jul 2016.#22
Bre ljudi pustite Prirudu da radi svoj poso. Bez ulivanja i dolivanja molim...Organski only.
beren
ISTRAŽIVAČ111 REP41%
→ Entuzijasta
berenISTRAŽIVAČ
avg 2016.
avg 2016.#24
zadnji grow sam ima 20 klonova afgan kusha pod 600w. nisam ih kidao nego samo okreao. kad su dozorili, donji kifovi, koji su bili prekriveni liaem su vrhunski dozorili, bili su puni naran
astih masnih grozdova..toliko o tome skidati liae ili ne...bolje ne, ona e to sama...
pikadile984
ZMAJ31.926 REP
pikadile984ZMAJ
jan 2017.
jan 2017.#25
Ljudi imam problem nisam bio doma par dana i osoba koja se brinula o biljozi mi je sve fan listove porezala kao da ima vise mjesta za razvuc grane po mrezi inace scrog radim i 34 dan je vege i 30 posto biljke je popunilo mrezu sta sad skoro sam se rasplako sto ocekivat i kako otklonit stetu
Stipe
ZMAJ157.066 REP
StipeZMAJ
jan 2017.
jan 2017.#26
Nemas sto dirat, osim nastavit dalje kao da nista nije bilo... stetu ne mozes popravit. Nastavi sa popunjivanjem mreze :)
pikadile984
ZMAJ31.926 REP
pikadile984ZMAJ
jan 2017.
jan 2017.#27
Hvala ti stipe ma zamracio sam mrzim kad mi ljudi rade nesta na svoju ruku reci mi dali bi ju trebo sad vise hraniti i dali ce se jace razgranat
Stipe
ZMAJ157.066 REP
StipeZMAJ
jan 2017.
jan 2017.#28
Nista vise nego i obicno. Stavi sliku pa da vidimo kolko toga fali.
Nece se jace granat.
huana.meri
ZMAJ24.920 REP
huana.meriZMAJ
jan 2017.
jan 2017.#29
ja neznam da se niti jedna biljka koja je u fazi frutanja, davanja ploda, aiaa...takoer me moje skromno mialjenje navodi da se sve biljke valjda formiraju i aiaaju u veg. ciklusu, ili nakon ubiranja plodova...
zna
i, ako niste formirali biljku u vegi, kasnije se nedira, iako imam iskustvo da se biljana koja se u cvatu aiaa ipak sakati, ona nemo~e odraditi ono ato je zacrtala i po
ela, stoga je pad u kvantiteti, a bogami na nekim hediima i u kvaliteti, neminovan...
u svakoj fazi njenog ~ivota postoje radnje koje se smiju i koje se nesmiju, nepreporu
aju....
sam sam takoer rijetko dotjerao biljke do samog kraja, razni su razlozi, no to je fakt...no kad se odradi do cilja sve kako ona sama zahtjeva, rezultat je nemjerljiv sa kojekakvim fuaevima....strpljen=spaaen
jun 2009.
1 / 29
jun 2009.
jan 2017.