VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojpc grow box
LEGACY

pc grow box

90 odgovora8,754 pregleda
JassISTRAŽIVAČ

nov 2010.

ei pozdrav svima,ovako... ovih dana sam dosta itao po vaaim forumima itd...i naravno ko i vi..i ja volim bilje :) dakle odlu io sam se napravit PC grow box u domaem izdanju... ali naravno imam nekih problema pa bi vas molio posto prvi put to radim da mi date nekoliko savijeta i mialjenja.... ra unalo 40x40x18 osvijetljenje 2x CFL 865 + 1x CFL 827 ( a kasnije obrnuto) 2 coolera 80mm jedan dolje usisni, jedan gore isisni transformator 12v Zemlja..iz maminih cvijetnjaka u stanu :) sjemenke (nepoznata sorta) stavljenje u aau mlake vode..prve 3 koje su potonule su posadjene (sve po pravilu) autofolija i danas kona no sam stavio to sve u pogon...no naletio sam na prve probleme :( zagrijavanje...starci mi doali s posla i pitalju ato smrdi po zapaljenoj plastici,iskreno mislim da jedan cooler smrdi kad se vrti..i to chu cim prije zamijeniti...no idalje me hebe ovo zagrijavanje ku iata....!!! evo nekoliko slika..da vidite kako sam to iskemijao : http://i54.tinypic.com/15rgw44.jpg http://i52.tinypic.com/w7bh40.jpg http://i55.tinypic.com/nqzdc7.jpg http://i53.tinypic.com/nwcupi.jpg
PeterGriffinISTRAŽIVAČ

nov 2010.

svaka cast drug, fino si sklopio taj box! mada bi mogo ubacit jos jednu-dvije sijalice, bilo bi haos! al vjeruj i ovako ce ti rast. koji ti je rezim svijetla? sto se pregrijavanja tice, mozda da pokusas da odmaknes kuciste od zida, da ima malo lufta?
JassISTRAŽIVAČ

nov 2010.

hvala :) da planiram kasnije jos kupit jednu sijalicu od 827 pa cu imati 4 ali zasad neam zbilja para...jer sam nezaposlen trenutno (jbg recisija i ta sranja) pa sam improvizirao tako kako je... tezim svijetla..neznam kako to no mislis...ali to su tunskramove zarulje 23W sve 3 imaju oko 4500 lumena znam da bi trebao viae..al za ovako mali box mislim da je to oke...a sad...trebo bi ih malo jos spustit kako ti kazes..jer mi se bas gornja stranica zagrijava...!!! ehh...i ako znaa mozda...dali ovi ventilatori moraju stalno biti upaljeni il samo dok je svijetlo upaljeno ???
PeterGriffinISTRAŽIVAČ

nov 2010.

Evo da ti ovdje odgovorim =) sto se tice mog boxa, totalno je sklepan, improvizacija, samo da vidim kako to ide. vec imam planove za nesto malo vece! Rezim svijetla je koliko je svijetlo ukljuceno tokom dana. npr u prve tri sedmice tj 21 dan a mozes i vise ili manje ,zavisi od tebe, stavis na 18/6 (znaci 18 sati upaljeno,6 sati ugaseno), a u fazi cvijetanja stavis na 12/12. Sto se tice ventilatora, oni uvijek moraju biti upaljeni radi protoka zraka. biljkice vole svijez zrak :D A smrad ce uvijek bit tu. ja zivim sam tako da mi nije bed, al kad mi dodju gosti, otvorim prozor , pustim da se izraci i zapalim one mirisne stapice. eh sad ne znam gdje ti zivis, i ima li se tog kupit, ali ako nista kupis one mirisne svijece i bar privremeno rijesis problem. Nikad nisam imao problem sa zagrijavanjem. Sad ne znam kako bi to mogao rijesit, mozda da stavis jos koji ventilator ili nesto. Ako ti mogu jos oko neceg pomoc samo reci =)
JassISTRAŽIVAČ

nov 2010.

e..hvala puno... ima da ..ima kupit toga..pokusat cu to rijesit nekako... !! ;)
zlariAMBASADOR

nov 2010.

ako ti tjekom noci nije prevelika temperatura nemora ti radit vent
slobodanAMBASADOR

nov 2010.

pozdrav jass takodje treba paziti i na vlaznost vazduha,a nocu kada ti sijalice ne rade ona se podize. a sto se tice ventilatora biljke vole svez vazduh i u nekim idealnim uslovima on bi trebao da se meznja na svakih 5 min... tako da ti je po meni bolje da ih ostavis da rade. i jos kada ti biljke malo izrastu bilo bi dobro da ubacis i jedan mali ventilator koji ce stojati unutar boxa i mesati vazduh,drugim recima simulirati vetar..
JassISTRAŽIVAČ

nov 2010.

oke..hvala puno...stvarno...!! evo sad imam prvi dan upaljena svijetla kakvih 8 sati...ku iate se ne pregrijava viae,temperatura u ku iatu je oko 26 - 30 stupnjeva....jedino me joa uvijek hebe ovaj miris po zapaljenoj plastici...pokuaavam se toga rijeait...zasad..prvom prilikom kupujem 3 nova ventilatora...jedan usisni,jedan isisni i jedan unutra koji ce puhati !! te cu pokusati nesto iskemijati sa onim mirisima za auto il nesto..pa staviti kod ventilatora il unutar ku iata..nadam se da ne e smetat.... poato sam prije 6 dana posadio par sjemenki mami u cvijetnjak u kujinji di jedemo :) niknula je neo ekivano jedna sjemenka te sam je presadio u aaicu da jos malo izraste...pa cemo vidjet ato e bit.... evo slikice http://i56.tinypic.com/2eq6o7d.jpg ehh...sad imam jedno pitanje.... ato se ti e svijetla...trenutno je zna i sve u fazi vegetacije...2 sjemenke nisu niknule joa...tek su 2. dan u zemlji...a jedna je stara 8 dana..ta koja je niknula...ato se ti e rasvijete....malo me hebe sad dok nenabavim te nove ventilatore (trenutno sam bez lipe)...radi smrada...pa nemogu imati cak niti 12/12 tako da trenutno sad par dana cu imati 8/16 (kad su starci na poslu) !! dal e to utjecati na sve skupa ???
JassISTRAŽIVAČ

nov 2010.

oke..hvala puno...stvarno...!! evo sad imam prvi dan upaljena svijetla kakvih 8 sati...ku iate se ne pregrijava viae,temperatura u ku iatu je oko 26 - 30 stupnjeva....jedino me joa uvijek hebe ovaj miris po zapaljenoj plastici...pokuaavam se toga rijeait...zasad..prvom prilikom kupujem 3 nova ventilatora...jedan usisni,jedan isisni i jedan unutra koji ce puhati !! te cu pokusati nesto iskemijati sa onim mirisima za auto il nesto..pa staviti kod ventilatora il unutar ku iata..nadam se da ne e smetat.... poato sam prije 6 dana posadio par sjemenki mami u cvijetnjak u kujinji di jedemo :) niknula je neo ekivano jedna sjemenka te sam je presadio u aaicu da jos malo izraste...pa cemo vidjet ato e bit.... evo slikice http://i56.tinypic.com/2eq6o7d.jpg ehh...sad imam jedno pitanje.... ato se ti e svijetla...trenutno je zna i sve u fazi vegetacije...2 sjemenke nisu niknule joa...tek su 2. dan u zemlji...a jedna je stara 8 dana..ta koja je niknula...ato se ti e rasvijete....malo me hebe sad dok nenabavim te nove ventilatore (trenutno sam bez lipe)...radi smrada...pa nemogu imati cak niti 12/12 tako da trenutno sad par dana cu imati 8/16 (kad su starci na poslu) !! dal e to utjecati na sve skupa ???
JassISTRAŽIVAČ

nov 2010.

slobodanAMBASADOR

nov 2010.

pozdrav jass posto su ti biljke mlade temperatura nemoj da ti predje 30'c,bilo bi idealno da je odrzavas na 26'c.mogao bi da ubacic jednu posudu sa vodom i glinenim kuglicama,a ako ih nemas mozes i obicno kamenje da stavis,ali ga predhodno prokuvaj. to ce ti malo spustiti temperaturu a i ujedno podici vlaznost unutar boxa. ne vidim bas najbolje ali mi se cini da su to case od o,2l??? ako jesu ubuduce koristi case od o,5l i predhodno ih raseci oko dna i po duzini,a zatim sve to zalepis selotepom. to radis da bi kasnije sto lakse presadio kad mu dodje vreme...i komotno mozes da napunis te case sa zamljom,jer kad budes zalivao ono ce malo da se spusti i to ce biti taman ok... vidim da si uzeo neku neproverenu zemlju... kad ih budes rasadjivao gledaj da to bude terra magma i pokusaj da stavis i perlita i vermikulita... ako nemas perlita mogao bi i stiropor da mu bude zamena. sa svetlom ti nije bas pametno da se igras ako si pocetnik,mozes da dobijes hermice...najbolje bi bilo da stavis 18h svetla i 6h mraka. a sto se tice mirisa nije mi jasno sta ti se oseti kad su biljke tek isklijale??? i da, bilo bi ti dobro da stavis jedan ulazni ventilator fi80mm, i jedan izlazni fi 120mm. biljke tako vole. a onaj ventilator sto ce ti simulirati vetar,mozes da uzmes od kola. bilo je da se kupe mali ventilatori sto su isli levo desno da dodatno raslade kabinu u autu,ako znas na sta mislim. pa ga ugradis u box
JassISTRAŽIVAČ

nov 2010.

e..super hvala puno na savijetu... da case su 0.2 nisam imao nista drugcije...zemlja nije obicna nego je kupljena crnica neka..oke je zemlja... al naravno..kad cu presadjivati cu stavit u terra m.... sto se ti e ventilatora .. oke..tako cu slozit...a sad neznam dal cu moci nabavit taj za auto..ako ne stavit cu obi ni...a sto se ti e svijetla sad jos moram kroz dan dva poslozit to..da bude cakom pakom... jvala jos jednom...!!
JassISTRAŽIVAČ

nov 2010.

evo...problem sam rijeaio ... naaao sam krivca za smrad.... Izolir traka....smrdi ona sama po prirodi...a jos k tome dok se doda malo topline... KOMA....uglavnom..90% izolir trake sam maknuo van i stavio sam umjesto nje TREP TRAKU...tj ona traka papirnata sto sluzi za soboslikarstvo malariju i td....i puno je bolje..nema vise mirisa...!! sva sreca.... :) jos k tome uspio sam besplatno nabavit jednu manju zarulju 827 spektar od 11 w....pa chu nabavit jos jednu...i imat cu 2 manje zarulje 827 od 11 w....to ce mi bit negdje kao jedna od 23w cca.....tako da cu kroz 2 tjedna kad pocne cvat...imati 2x865 i 2x827 sad kad sam rijeaio smrad mogu po eti sa 18/6 bez problema...!!! evo jos koja slikica nakon 3.dana prvog mi pc grow boxa :)
pc.growerENTUZIJASTA

nov 2010.

daj molim te "ako nije greda" da uslikaa malo bolje i objasnia kako si ~arulje u vrstio..
JassISTRAŽIVAČ

nov 2010.

nije problem stari...evo ovako...slikica nacrtana u paintu na brzinu shema kako sam to napravio za svijetla..najjednotavnije... uglavnom... napravio sam to od 2 daske i pri vrstio s vanjske strane ku iata sa aarafima malim...jednostavno !!! :)

nov 2010.

Ej, sve pohvale za box i volju. Ali... Ako radis growbox u kanti za pc mo~e bitii: - da zapravo nikada nisi vido vutru uzivo. Vjeruj mi, ambrozija joj nije do koljena. Konoplja je straano potentna kao biljka. Po vitalnosti, brzini rasta, veli ini nema joj ravnog. - kupi kucu pa onda radi box. Tako ea barem moi uzivati u plodovima :icon_lol:
SiDAMBASADOR

nov 2010.

lagano se sla~em.... ubit ea se od lst-iranja! mo~da da si uzeo high tower, ali ne ulazim u tvoje odluke... u svakom slu aju ~elim ti sretan urod :thumb:
JassISTRAŽIVAČ

nov 2010.

ahhh... fkt imam volju...i sad dok nemam posla...to mi je ko hobi...pricam sa susjedom o tome i radimo skupa na tome... tako da mi to krati ovo vrijeme koje ubijam...a i naravno...zato ste vi svi tu..da mi pomognete i dajete savijete...neznam koliko sam itao...neznam u emu je problem ato se ti e ku iata uspijelo im je ... ja neo ekujem pola kile od biljke da mi da...nego tek toliko da vidim kako je to...pa mozda ubuduce kad budem imao stan il nesto...cu imati iskustva za necim malo boljim i vecim...!! tako da...kao ato sam reko...vidjet cemo,stavljat cu slike pa cemo vidjet sto ce bit... :)
JassISTRAŽIVAČ

nov 2010.

evo vracam se opet da malo updejtam novosti.....nisam imao puno sreche sa klijanjem....tj nisu mi nikle 3 sjemenke koje sam posadio....tako da se trenutno brinem o ovoj samo jednoj sto mi je niknula... ato se ti e onog mirisa tj smrada sa kojim sam imao problema..rrijesio sam to tako..da sam iza ku iata di mi puste ventilator ispusni zrak..zaljepio miris za auto.... :) i da nepricam...sad mi cjela soba MIRI`I hehe.. ehh sad...imam jedno pitanje za vas iskusnije...zadnja 3 dana nisam bio uopce doma....i nisam palio svijetla...zna i biljkica je bila u mraku..no kad sam je otvorio i vidio je ..bila je veca nego prosli put....ehh....dali se sto moze desiti..i o e li biljka patiti kasnije radi toga....i dali je sad dobro vrijeme da je presadim....(posto sam dosao do nekih para mogu kupit zemlju i vecu teglu za biljkicu ) !!!
pc.growerENTUZIJASTA

nov 2010.

ekaj... nemaa timer???
4herbsPOZNAVALAC

nov 2010.

kupi si timer i postavi ga,nesmije ti se deaavati da biljke ostaju par dana u mraku i takve gluposti,uozbilji se ako ~elia neato i puait od tog s im se sad barataa,znaa pravila i sam vegetacija- timer na 18/6 Flowering - timer na 12/12!
JassISTRAŽIVAČ

nov 2010.

ma imam Timer..al nisam imao para za onaj bolji..pa sam kupio samo onaj ato ima jednodnevni program..!!! tak da mi ni to nista nezna i!!! :S
pc.growerENTUZIJASTA

nov 2010.

ma obi ni timer, nikad uo za taj jednodevni http://www.chipoteka.hr/www_new/modules/moduli/shop/product.php?sifra=6070622850 samo 33 kune,...
tinitusENTUZIJASTA

nov 2010.

vecina nas koristi taj "obicni" mehanicki tj jednodnevni, neznam sta nije jasno kod koristenja tog timera, bilo bi bolje da je gorjelo svjetlo 24 sata dnevno kroz ta tri dana nego tri dana mraka.
Z&NZMAJ

nov 2010.

Iz osobnog iskustva u ti rei slijedee...tu biljku baci...niata od nje.Ja sam upravo zahebo svoj grow sa f*cking infra red grijalicom...Previae stresa oko foto perioda=hermii...Niata od toga,kreni ponovo,ozbiljno ti govorim.Samo ea se bezveze iznervirati kad ne dobijea niata od toga.
zlariAMBASADOR

nov 2010.

ma nemora bit biljka je jos mala, ja sam svoju tak na pocetku zajebavo sa svjetlom i zaljevanjem i evo na kraju ispala 100% zenska
JassISTRAŽIVAČ

nov 2010.

e pa tocno to imam...ja sam ga platio 16 kuna u OBIu :)
JassISTRAŽIVAČ

nov 2010.

da prijmjetio sam da biljki listovi pocinju lagano prema dolje visjet....o ekujem kraj te biljke..znam da se nisam trebao zajebawat sa tim...!!! al eto..prvi grow..pa cemo vidjet.... uskoro pocinjem opet sa klijanjem sjemenki i sadjenjem novih...!! pa cu poceti ispo ekta kako spada to radit...!!!
ZOKIAMBASADOR

nov 2010.

posadi vise ako koja bude musko da je izbacis i ostavis zenske a i prblizi svetlu biljke 5cm i skloni taj karton koji spracava vazduch da duva u sijelice gornji levi nek duva po biljkama... samo pazi tako ce se zamlja isusivati brze ja sam ispred venta stavio teglicu sa vodom i u nju nagurao krpu koja je malo virila pa je vent duvao po krpi i onda po bilkama znaci izmedju venta i biljaka je bila ta posuda :)
JassISTRAŽIVAČ

nov 2010.

eee....ja nemogu vjerovat...sta sam pusio jucer za vutra...i kako lik uzgaja...u garazi ima 6 zenki...vec po metar...i rastu mu u obi noj zemlji u teglama....i sa 3 obi ne jebene ~atulje.... ja sam htio plakat..... !!!!!!!!!! nije mi dao da slikam..da vam pokazem...al nisam mogo vjerovat..... BTW....ona moja mala....sad joj dajem po 18 sati svjetla na dan....i oporavlja se.... :) trenutno je stara 13 dana... i jos uvijek je jako mala..ata me udi.....zemlja se brzo suai...pa je moram zaljevat skoro svaki dan.... pa emo vidjet...sta bude.... evo koja slikica jos od male !!!
pc.growerENTUZIJASTA

nov 2010.

kralju- presadi u vee posude... , al mislim da nema niata od toga, kao da je zakr~ljala - pogledaj druge dnevnike - ve bi bile 3 puta vee

nov 2010.

Loaa priprema dru~e.Pogledaj slike,uop e ne izgledaju privla no u to malo udne zemlje a trebale bi.Daj im najbolje.Pusti druga i obi ne ~arulje,nemoj se tjeaiti takvim biserima.
Imam jedno pitanje. Jel netko mo~e objasnit pokretanje ventova od kompa preko adaptera, tj koji adapter mi treba, di ga ima kupit, kako se to no spoji s ventom. ako nije bed....
JassISTRAŽIVAČ

dec 2010.

adapter ti treba 12 v izmjeni ne struje.... !!! imas ga za kupit u svakom elektronskom shopu.... kosta ti maximalno 100 kuna... a imas i jeftinije naravno.... ili ako ti sta zna i..ja sam svoj transformator iskoristio iz radija imas taj transformator i na napajanju od ku iata,u linijama..ma manje vise u dosta stvari.... a za spajanje...to ti netrebam objasnjavat :)
Z&NZMAJ

dec 2010.

:signs053: Ne sluaaj ovog,ubie ti ventove :icon_lol: Odi u neki elektro du an i tra~i univerzalni adapter sa promjenjivom volta~om,recimo,od 3V do 12V i nek je barem 1000mA,odnosno,nemoj da bude slabiji,ali ne treba ti ni ja i. Bitno je JAKO da ti je izlazna struja ISTOSMJERNA iliti jednostavnije,trebaa AC/DC adapter sa promjenjivom volta~om i 1000mA. Znam,ovo AC/DC je koma :ludaci_lol: Spajanje je jednostavno.Crna ~ica na minus,crvena na plus,~uta ti ne treba.
JassISTRAŽIVAČ

dec 2010.

fak....hahahahaha...mislio sam istosmjerna...moja greska.... :) a to mi je jos i struka.... :)
JassISTRAŽIVAČ

dec 2010.

e ovako dragi moji ljudi...javljam se ponovno nakon dulje vremena...ugl...nisam jos uvijek odustao od svog PRVOG growa..ali pripremam se za drugi lagano....ovaj grow trenutno radi na rezimu 12/12...sve stima..sve je oke...jedino sto mi je ova biljka stara vec 3 tjedan je visoka je jebenih 11 cm :) kaj mi je iskreno smjesno...al oke...samo zelim vidjeti sto ce biti od nje...ova druga bilja je niknula prije 10tak dana... i ima mi cudne listove..i neznam...pa sad vi procjenite..kako i sta moze bit od toga..neocekujem nikakav urod...ali me zanima koliko sta i kako..moze to izrast itd..... a za drugi grow cu koristit isto PC ali veci.... i kod frenda radimo Ormar sa svime...kroz koji tjedan fotke itd...ali zasad...mene fascinira ovo :) cijenim ovu biljku jer zbilja se trudi i prosla je svakakve uvijete... :)
ZOKIAMBASADOR

dec 2010.

jass ovo je strasno kakva je to posuda? kolko tamo imas zemlje ? jel taj koren dobbija svetlo kroz tu posudu to nesme tako.... biljke su ocajne :)
lešENTUZIJASTA

dec 2010.

:knockknock: `ta je ovo brate pa ti od mare napravio palmu:icon_rolleyes:
JassISTRAŽIVAČ

dec 2010.

:( nemojte zamjerit...prvi grow mi je to..nisam imao potrebne uvijete....ovaj tjedan kupujem zemlju za paradajz...tak je neko bio reko da je to dobra zemlja... nisam sa novcima na VI.... i moram skupit jos nekih sjemenki da mogu sve ispo etka radit...zemlja je crnica za cvijece...nije neka kvaliteta..al sam je pomjeso sa malo pijeska i stiropora....biljke su o ajne..al mamu mu *****...jos uvijek mi je fascinantno i to sta je naraslo... !!

dec 2010.

Evo me strefila kap!!!ma kakva zemlja za paradajze?!?!?! Terra Magma je majka,ima sve sto biljci treba,prozracna je,dobra drena~a,dobro zadr~avanje vlage,ima sve elemente koji biljci trebaju.nikakve zemlje za ru~e,paradajze i voke itd...inace ces opet imat palme umjesto canne kako kolega gore povise ka~e :D eto bez ljutnje,samo polako,u i. itaj pa primjenjuj.pozz
ZOKIAMBASADOR

dec 2010.

dobar sii ti decko naucices :) slusaj ti dam jedan savet kad sada budes sadio odmah uzmes posude od recimo 5l pa na vise i napunis do kraja al znaci do vrcha malo popritiskas i dodas da bude do vrcha.. i posadi odmach semenke u zemlju pre toga navlazi zemlji sa recimo 0.5l vode stavis semenku ne duboko otprilike do 1cm i samo navices odozgo providni celofan (na posudu) i probusis par rupica i stavis negde na toplo npr. kod grejnog tela radijator . znaci nista nediraj ima da izadje za 10dana ako ne i pre meni izadje za 3 do 5dana al ja drzim na toplom... kad izadje sklonis celofan i bubnes pod rasvetu.. mozes drzati i odmach pod rasvetom al nema potrebe al cim proviri odmah pod rasvetu.. i nemoj zalivati sa vodom dok se zemlja ne osusi ,, gurnes prst u zemlju ako je mokro onda nereba da zalivas. gnojivo 30 dana ne uopste ni da pomisljas nemoj... tako da mozes na 30 i na vege da prebacis.. ako ti je mali box radi lst pocni savijati biljku vec posle 15dana npr. odrzavaj vlagu iznad 40% da ne bude manja znaci moze i 70% u vege nije problem. nadam se da sam pomogao malo.. i nemoj se previse truditi to samo rate ti samo stvori uvjet. :) ovi je neki minimum sto treba da znas ima toga dosta jos al to vremenom naucis.. valda nisam dosadan :)
Pegla69ISTRAŽIVAČ

dec 2016.

pozdrav,znimaju me vaaa mialjenja..pozz
StipeZMAJ

dec 2016.

400w hps u pc box?? No way. Ili napravi box 80x80/1x1m ili natrpaj cflke u kuciste. Mozes eventualno ic na 70 ili 100w hps
-BäR-ZMAJ

dec 2016.

400w+pc box Mialjenja sam da je izvedivo ako spojia joa po 4 pc-a u sve 3 dimenzije...:)
Pegla69ISTRAŽIVAČ

dec 2016.

Ma joj,bilo mi je glupo uzet 250 W...kad je 4o0 W bila skuplja 3 eura..:(...Hvala druatvo bacam se na izradu boxsa..:)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se