VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojOdrŽavanje ph vrijednosti
LEGACY

OdrŽavanje ph vrijednosti

14 odgovora2,263 pregleda

apr 2011.

Bok svima, napravio sam si mali bubbleponics sistem 4 litre i imam velikih problema u odr~avanju PH vrijednosti. znam da kod malih sistema odr~avanje PH vrijednosti zna zadavati glavobolje no mora postojati neki na in da se ph bar donekle stabilizira. kod mene konkretno namjestim ph na otprilike 5,5 no u roku 24 h ta vrijednost sko i na 8, 8,5 pa ga opet naatelam pa opet sko i. nikako da se ustabili. takve flaktuacije su naro ito atetne za biljku. poznato mi je takoer da sama aeracija vode podi~e ph pa se pitam dali bi mo~da dodavanje co2 rijeailo problem ili bi uguailo biljku. molim nekoga ko je iskusio sli ne probleme da me savjetuje hvala
Z&NZMAJ

apr 2011.

Malo si informacija dao. Koju vodu koristia? S ime spuataa pH? Koja gnojiva? Za hydro je potrebna ista voda. Poato imaa mali sistem,vjerojatno ti se investicija u neki ozbiljan filter ini pretjeranom,ali ako ne koristia barem filter s aktivnim ugljenom ili kupovnu destiliranu vodu,nije ni udo da ti pH toliko raste. Skupa oprema je osnovni razlog zaato mnogi ne radi hydro,uklju ujui i mene,ali kad si ve krenuo s tim,pobrini se barem da osiguraa naj osnovnije,a to je ista voda.

apr 2011.

koristim zagreba ku vodu ph 7,3. ph spuatam sa preparatom za akvarijske entuzijaste JBL ph-minus, koristim hesijevo hydro gnojivo za rast. htio bi malo viae uti o tom filteru za koji pri aa jel to onaj za akvarije, na netu se joa nisam susreo sa nekim sistemom koji koristi filter za vodu. dali bi filter umanjio vrijednosti gnojiva u vodi. i na kraju da budem iskren destiliranu vodu joa nisam probao. nisam siguran kako te promjene ph djeluju na moju biljku, naime klon mi je pustio lijepo korjenje nekoliko centimetara oko sebe, te sam ga presadio u hydroton u bubbleponi ni sistem, no unato tome ato klon izgleda zeleno i zdravo nema pomaka ni naprijed ni nazad ve tjedan i pol.
numero unoISTRAŽIVAČ

apr 2011.

https://forums.vutra.org/threads/6602-hydroponik-grow-by-mr-dr-Smok tu imas sve pa procitaj

apr 2011.

http://www.hydrologicsystems.com/
Z&NZMAJ

apr 2011.

Ne valja vodovodna. Filtrirana sa aktivnim ugljenom je neato bolja,destilirana je sasvim ok,a za osmozu...treba para. To ne govorim iz iskustva,da se razumijemo,nego iz itanja. Kad bi se naa doktor Smok uklju io malo u raspravu,mo~da bi bilo zanimljivije :icon_lol: Meni se ini da si nepripremljen krenuo u hydro.Malo se joa informiraj i pripremi se na financijske izdatke u po etku. To nije tako straano,jer zemlja isto dosta koata.

apr 2011.

Doktore...

apr 2011.

evo nabavio sam destiliranu vodu, i ako niata drugo namjeatavanje ph je znatno lakae i potrebno je puno manje kemikalija, vidjet emo kako e se ph odrzavati dalje. nadam se da nije kasno za moju biljku.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se