LEGACY
šteti li infracrveno svijetlo biljci??
26 odgovora4,629 pregleda
9 REP18%
→ Istraživač
jan 2006.
jan 2006.#1
malu infomaciju trebam!
Dali infracrvena ~arulja od 250W ateti biljci?
hvala
9 REP18%
→ Istraživač
jan 2006.
jan 2006.#6
hvala na informaciji!
ja imam dvije frolescentne cijevi i jedan halogeni reflektor od 200W i tu infrared,šta bi mi preporuèili a da nije preskupo i da funkcionira ok!?
baD smOuka
ISTRAŽIVAČ170 REP80%
→ Entuzijasta
baD smOukaISTRAŽIVAČ
jan 2006.
jan 2006.#7
moja preporuka je HPS-(ovisi koliko biljki mislis uzgajat)? jer ima crveni spektar svijetla. makar mozes za vige. fazu koristit i neonke "cool white" navodno da su dobre ali o tome nebi jer nemam iskustva s neonkama!
:wink:
baD smOuka
ISTRAŽIVAČ170 REP80%
→ Entuzijasta
baD smOukaISTRAŽIVAČ
jan 2006.
jan 2006.#8
.... neznam ali ja bez beda uzgojim 4-6 biljki pod HPS-sonT pia 150w za sta sam grunuo cca 700kn
kolko para tolko muzike!!!!! :twisted:
Bezze_Sa
AMBASADOR4.416 REP83%
→ Legenda
Bezze_SaAMBASADOR
jun 2006.
jun 2006.#9
Znaci ti, cim nikne odmah pod HPS???? jel to tvoja metoda????? i koliko od prilike treba im vremena?????
od pocetka do kraja sto se kazu (ipak su non-stop pod HPS-om pa zato pitam), a inace flourescenta svijetla (npr: neonke DayLight najbolje uzeti jer ne griju, mada i vece su sasvim OK, jos pogotovo ako planira se vise biljaka...) ubrzavaju rast, jer imaju plavi spektar, extra su dok su biljke u veg. fazi, ali kasnije obavezno HPS ili nista od njih...
a ti koristis hps od pocetka, pa zato me interesuje koliko vremenski je potrebno...?
Bezze_Sa
AMBASADOR4.416 REP83%
→ Legenda
Bezze_SaAMBASADOR
jun 2006.
jun 2006.#10
A inace za vegetativnu fazu uzeti vece neonke (mislim oko 50-tak cm su velike, i imaju drzace gore....tako da samo u struju i gotovo...eh, sad je jos bolje ako se postave dvije... ima se uzeti isto sa drzacem (okaci samo i gotovo...) i isto samo u struju i gotovo... to je najbolje i najbrze ce biljka (naravno ako su ostale veoma bitne stvari ok, temp, vlaga itd itd) rasti...
i sve ce rasti dok ne dobije crveni spektar boja....
Ako slucajno ne dobije, samo ce se osusiti i nista od nje nece biti....
Weed-bong
ISTRAŽIVAČ134 REP56%
→ Entuzijasta
Weed-bongISTRAŽIVAČ
jun 2006.
jun 2006.#11
Jedno pitanje da ne otvaram novu temu, dali je sijalica koja isijava 6500Kelvina stetna za biljku koja je u fazi cvetanja, 6500 K je plava svetlost a znamo da je u cvetanju potrebna svetlost 2700K i 3300 K. :?:
Ja imam tu jedno samo od 6500 i drzim je u dnu boxa tako da isijava svetlost odozdo po bijlkama dali ova svetlost sprecava mozda cvetove da rastu punom brzinom ili nesto tako :?: :?:
Tripco
POZNAVALAC1.027 REP47%
→ Ambasador
TripcoPOZNAVALAC
jun 2006.
jun 2006.#12
Samim cvetovima neæe da škodi, ali može malo da potera lisnu masu da raste. Mada, to je opet i malo izvan max. opsega za veg. (5800-6000K). a i kad jednom poène cvetanje biljka tera najviše enrgije tamo, tako da ne bi trebalo biti mnogo problema s te strane. U principu, ne škodi, ali i ne pomaže.
jan 2006.
1 / 14
jan 2006.
jun 2006.