VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojSubstral terra magma?
LEGACY

Substral terra magma?

12 odgovora6,193 pregleda
muhaISTRAŽIVAČ

maj 2011.

Cuo sam samo pozitivne stvari o ovoj zemlji pa sam je kupio. Interesuje me da li je u nju potrebno dodavati bilo kakvog djubriva (gnojiva) u fazi rasta ili cvetanja ili prilikom zalivanja ili samo cista kupljena zemlja i to je to do kraja uzgoja? Da li kad se zaliva moze obicna voda pH do 7.5 ili se mora doterati pH da bude u rasponu od 6.3-7? Ukoliko je potrebno i ukoliko neko ima iskustva, molio bih da napisete kad bi trebalo poceti sa prihranom. Da li je potrebno dodavati perlit u ovu zemlju? Takodje sam kupio i glistenjak (worm castings), da li je glistenjak potrebno dodavati ovoj zemlji ili ne? Da li se moze dodavatil ili se nesme dodavati, obzirom da je ovo gotova zemlja. Ljudi koji su prodavali glistenjak garantuju da ne dovodi do spaljivanja korena biljke i da se biljka od pocetka do kraja moze gajiti u njemu.
mjesecarLEGENDA

maj 2011.

u svaku zemlju moras napraviti drenazu,ta zemlja je dobra jer ima hranljivih materija za 25dana posle toga jednom sedmicno nahrani,u cvjetanjuhranis redovno informisi se malo prije nego krenes inacew nema nista od toga,dodaj joij vodikov peroksid korjen ce ti biti zahvalan
AidmintsISTRAŽIVAČ

maj 2011.

Nema smisla to ata ti govoria.. Trava ne crpi tlo te nema razloga zaato bi nakon mjesec dana nestalo hranjivih tvari.. Jesi ikad cuo za organski uzgoj? Ma lijepi budovi mogu da izrastu i bez gnojiva.. Mo~da manje udaraju al su sigurno zdraviji. A od prirodnog gnojiva ti smrdi cijela kua (ili vrt ili vatever).

maj 2011.

itanje je momci majka znanja!!!
herb-o-logistENTUZIJASTA

maj 2011.

Mo~da se u outdooru da izgurat bez gnojiva, ali u indooru...teako ( itaj nikako).
AidmintsISTRAŽIVAČ

maj 2011.

Zalijevaj samo sa malo aja (zelenog ili crnog) ili kave i vidit ces kako raste.. Marica nije nista drugacija od drugih biljaka.. Cak dapace, raste ko korov (korov se inace na engleskom kaze weed, sto je ujedno i naziv za vuvu). Znam gro ljudi koji imaju biljke na prozorima i dobijaju svejedno lijepe budove.. A to ata vi tolko hvalite lampe, pro ia iva e i sli no je puka glupost.. Nepotrebna perverzija. Posadi biljku negdje bilo gdje vani i samo zalijevaj svaki dan.. Raste polakae i hedovi su manje potencije no za 0 kuna!
herb-o-logistENTUZIJASTA

maj 2011.

Weed zapravo dolazi iz slenga i ne mo~emo doslovno prevoditi tu rije . No da ne ulazim u to... Kava mijenja PH na kiselo i nije preporu ljivo s njom zalijevati. Za aj ne znam to no. Naravno, vutra raste kao korov, ali ako se ~eli neato kvalitetnije dobit travu treba tretirati daleko bolje nego kakav korov. Landrace joa kako tako i uspije, ali neke fine sorte sa ultra genetikom, to ne ide samo tako. EDIT: Naravno da e uspijet i na prozoru sa minimumom onog ato joj je potrebno, ali mislim da nam je svima prioritet izvui maksimum iz biljke, a tu je potrebno puno viae od dr~anja na prozoru i zalijevanja svakih par dana.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se