VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojWater Curing ili ti Vodeno Stvrdnjavanje :)
LEGACY

Water Curing ili ti Vodeno Stvrdnjavanje :)

218 odgovora47,000 pregleda
SchlomoENTUZIJASTA

apr 2007.

Lijepi pozdrav dragi groweri :) Odlucio sam upotpuniti ovaj nas forum sa malim uputama za water curing. Ovo radim prvi put, naravno samo radi experimentiranja i sirenja svojih obzora :sun2: Nacitao sam se po drugim forumima o toj tehnici curinga i sad kad sam ju isprobao mogu rec da sam zadovoljan. Prednosti su: barem tako ka~u oni iskusniji, koji se ovime du~e bave. - Za cijeli postupak vam treba 10 dana najvise, ukljucujuci suaenje. znaci, dosta brze je od klasicnog nacina. - Posti~e se maksimalan urod, jer nema ispiranja biljke zadnjih 2 tjedna, sto znaci da ju se moze gnojiti sve do zadnjeg dana. - Prikrivenost, jer ovako osuaena marihuana ima nekih 10 % mirisa, za razliku od one suaene na zraku. ( ja sam testirao kod svoje stare, i nije nista namirisala na meni, a inace me namirise na par metara kad pljugam :) - Potentnost tj. jacina marihuane se poveca, jer THC ostane zarobljen u biljnom ulju koje se ne mijesa s vodom i tada se puno sporije THC rastvara na druge canabinole, dok se na zraku sve to puno brze odvija. - Jos jedna prednost, je sta ce se sve ono lose iz marihuane, gnojiva, klorofil, ma sve otopiti u vodi,i time biti puno ugodnije za pusenje. - Kazu da se izgubi oko 70% te~ine, kad se koristi ova metoda, nesto vise nego na klasican nacin, ali zato se nije izgubilo nista THC i prema principima matematike, time bi marihuana trebala biti potentnija. a princip je vrlo jednostavan... Svjeze ubrani vrhovi ce provest 7 dana porinuti pod vodom, s tim da se jednom dnevno voda mijenja. Nakon 7 dana, vrhovi se stave u ventilirani prostor i osuse se za 24 - 48 h. Evo, budem polagano uz fotke prikazao cijeli postupak, kak sam ja to napravio. Ova prica zapocinje sa dragom biljkom zvanom Erik, koja nakon nekog vremena mi prestala biti draga :) Bio je on lijepa biljka, donekle zdrava i ponosita ali zbog manjka gnojenja, eto sav pozutio pred kraj cvijetanja. I rekoh ja sam sebi,ruzan si mi pa cu bome na tebi eksperimentirati, pa sam ga osisao lijepo i najvece budove odlucih potopit u vodi. Ovisno o tome kolko trave imate, tolka ce vam posuda trebat, za moj eksperiment sam koristio 1L vode. E evo je najvazniji dio, znaci kad polijete budove vodom, gledajte da ipak imate par cm vode iznad njih i onda ih necime potopite, da ostanu na dnu posude, jer ako vam ista izroni van, obecajem vam da ce popljesnivit :) ja sam to rijeaio na ultra primitivan nacin, sa stvarima koje su mi bile nadohvat ruke, kao sto vidite na fotki. obicna kutija od cd spindla drzi budove potopljene u vodi,a metalna ljepljiva traka ga sprijecava od izranjanja. Stavio bi i kamen ili ciglu, da mi je bila u blizini :) Ovako izgleda voda koju sam mijenjao prvih 5 dana, znaci tu bi se sad trebale nalaziti sve one lose, stetne tvari, koje nagrizaju grlo, prde i smrde :) ( nekima ) I onda nakon tjedan dana, lijepo ih izvadimo van, stavimo susiti blizu ventilatora, i nakon 24h, budovi bi izvana trebali biti dovoljno suhi za degustaciju. Evo za usporedbu, ako nekoga zanima, vodoravni bud je suaen na klasi an, naglava ke objesen nacin, a ovi ostali, su proveli tjedan dana u vodi. Pa sad vidite razliku. eh...sad, moj osobni dojam. Okus u ustima mi se stvarno nesvia dok pljugam. Predugo sam vremena proveo uz miris marihuane i jednostavno se nemrem odvojit od njega. To je ipak osobno misljenje, nekome ce se garant svidjet i ovako isprana. E, sad dok pusim feeling bi opisao, kao kad vam se filter zacepi pa frula slabo vuce. E upravo tako je i meni, ali dim ide normalno, jednostavno ga jako slabo osjecate. Prednost je sto definitivno mozete vise i lakse udahnut. Miris je bome uvelike smanjen, trebat cu u javnosti to istestirat, ali mislim uz neke tobacco rizle ili blunt s okusom, bez problema bi mogao u bircu zapaliti :) no.. uglavnom, stvarno nije tesko za napraviti, 5 minuta dnevno za vodu promjenit i to je to, a isplati se isprobat, makar za naku Stealth pricuvu marihuane. Uzivajte
EXARPPOZNAVALAC

apr 2007.

Zanimljiva metoda, i jako logi na. Voda ne otapa THC, ali zato otapa klorofil koji i daje onaj "augavi" okus. Jesi koristija obi nu vodu iz slavine ili destiliranu? Destilirana bi trebala imat ve u topivost.
Rasta_ManISTRAŽIVAČ

apr 2007.

Samo sekudn koliko sam svatio nesto 10 dana spominjes, nisi valjda uzgajo biljku 10 dana pa onda radio ovo, i kakva je kvaliteta kad se pusi mislim da je ipak slabija od standardnog nacina. Ajde to ako ti nije tesko objasni od pocetka do kraja, znaci od sadjenja mislim ako se razlikuje od klasicnog sadjenja i uzgoja mislim ako ovoliko kratko traje to bi meni idealno bilo. Al mislim ipak da sam pogresno svatio.
EXARPPOZNAVALAC

apr 2007.

Ma nema veze sa rastom biljke. Rije je o "ispiranju" budova prije suaenja.
InqAMBASADOR

apr 2007.

Zanimljivo... hvala na opisu i slikama.
StonerLEGENDA

apr 2007.

Dali mi se to ini ili su ovi water cured budovi sa uvali viae trichonoma nego ovaj koji je normalno suaen i cure-an ? itao sam o toj metodi ali sam primjetio na stranim forumima da se nekad mo~e sj.. stvar no bilo kako bilo svaka ast na ovako dobro dokumentiranim post-u stari zaslu~io si jedan :leafblunt: PS : Linkao sam Post Suaenje i curing metoda sa ovim postom
SchlomoENTUZIJASTA

apr 2007.

za Hasan bin Sabah-a Koristio sam obicnu vodu iz pipe, gdje sam citao upute, kaze coek, da je i takva sasvim dovoljna, vjerojatno budem probao i sa destiliranom jer mislim da okus ipak moze biti malo bolji. Hvala sto si odgovorio Rasta Manu za Ing-a Molim i nema na cemu, zadovoljstvo mi je ciniti ovaj forum kvalitenijim. i Stoneru, prijatelju. Pa prema teoriji da, ovaj vodeni bi trebao sacuvat vise kristala, i biti potentniji, ali i laksi isto. Ovaj vodoravni bud, tek se susi 10 dana i nisam ga jos ni probao pusiti, tak da nemrem usporediti potentnost s ovim drugim, ali budem. .....i hvala na fruli :) Koliko sam ja skuzio, shebali su oni, koji su poklopili budove koji su bili pod vodom. Vazno je da posuda s budovima bude otkrivena, sve dok su potopljeni. Neko kaze, da ispravaju iz vode stetne tvari pa zato mora biti otkriveno, inace sve ode kvragu! Slobodno linkaj, ovo je onako drustveno dobro :)
zleeqovskiISTRAŽIVAČ

apr 2007.

Super ako ne zivite sami pa se bojite mirisa. Napravite water curing i nitko nece znati da susite. Dim je laksi i ne grebe za grlo. (ja osobno ne volim tu metodu jer ubije miris cvjetova)
Splitsko diteENTUZIJASTA

apr 2007.

mislim da u ja sigurno koristit ovu metodu...:sun2:
Splitsko diteENTUZIJASTA

apr 2007.

... di da dr~im posudu sa vodon i hedovima.. na suncu.. u mraku???? ...i joa kad stavin hedove u vodu dali da ih pritisnen sa posudon i da ostavin okolo malo lufta ili da ih pritisnen i da nebude lufta ili da ih uope nepritiaen..... ????????:====:sick:
SchlomoENTUZIJASTA

apr 2007.

ovako.... posudu sa vodom i hedovima drzi otvorenu, mislim da bi bilo preporucljivo u mraku, ali dovoljno je valjda da nije na izravnom suncu. temperatura, ne igra ulogu ovdje, jedino predpostavljan da voda u kojoj su hedovi nebi smjela biti ledena, da se nebi kristali otpali, kao kod bubble hasha, jer u ovom slucaju zelimo kristale zadrzat na vrhovima. nemoj nista sa silom ni pritiskanjem raditi, na hedove koji su u vodi jednostavno stavi nesto sta ce ih drzat par cm, ispod vode. Znaci treba biti dovoljno tesko da potone ali ne pretesko da ih zdrobi. Jedino ako zelis zgnjeckane hedove, mislim da ti na potentnosti nebudu izgubili ako su zgnjeckani.
VanzemaljacAMBASADOR

apr 2007.

Super....nego jesil ti to probo..imali razlike u potentnosti dima..jel radi istio..tvoje mialjenje?
SchlomoENTUZIJASTA

apr 2007.

Naravno da sam probao :))) Moram jos par puta napraviti water curing da bi mogao ciste duse dijeliti savjete! Iskreno nisam bas osjetio razlike u potentnosti, ali mozda da je bila neka kvalitetna sorta, rezultati bi bili drugaciji. Jednako se mogu napusiti, jedino mi na klasicni nacin ima bolji okus. Ali zato na vodeni nacin ima puno slabiji miris. To je prevelika dilema za mene, pa zato imam oboje. .... pa kad zatreba... zatreba
Kurblaj KanAMBASADOR

apr 2007.

Nakon ato su proveli svoje vrijeme u vodi jer se mogu suait vani na otvorenom negdje
SchlomoENTUZIJASTA

apr 2007.

Naravno da mogu, samo kaj nije Sunce vani ? :) Ono ce im akoditi :) Meni su za 30ak sati bili skroz suhi uz mali ventilator od kompjuterskog kucista.
SchlomoENTUZIJASTA

maj 2007.

Lijepi pozdrav dragi groweri. Sad cu vam malo ispricat cime se bavim u posljednje vrijeme, osim ato vodim ratove sa svim mogucim nametnicima :) No uglavnom, pojavila mi se ogromna najezda spidermita (iliti koprivinih grinja) i ta odvratna mala gamad u kratkom roku od par dana mi zaposjela veliki dio moje najvece biljke Sushi Boy-a. (ujedno klon moje najbolje doma ice Linde) to je on. (upravo je iaao na branje pa sam skinuo apage koje su dr~ale grane, pa biljka sad izgleda objeaeno) evo i jedna macro slika da vidite kako liae izgleda kad se ta mala gamad na njemu nastani i po ne cuclat sav ~ivot iz njega. Kako je sam biljci bilo ostalo samo par dana do berbe, nisam imao bas puno opcija kako se upustiti u rat s njima, a procitao sam, da baa nije ugodno puaiti travu na kojoj se ta gamad nastanila. Poato sam nau io da gamad mrzi vlagu i da ih ona ubija, odlu ih cijelu biljku(vrhove i lia e) podvrgnut water curingu, tako da i njih i sva njihova jaja ispere i ubije voda. Manji dio , boljih vrhova sam potopio u destiliranoj vodi. Evo i slike kako sam odlucio par slojeva alu folije koristiti da mi drzi vrhove potopljenje pod vodom. Samo jos dolijem vode na sloj folije i sve je okey, nista nemoze izroniti i popljesniviti. Velika vecina biljke je zavraila u velikoj kanti gdje curing obavljam sa podzemnom vodom, koja nije tretirana, stavljan klor .... itd. Mislim da se ovdje definitivno nalazi preko 50g trave, naravno kad se osuai. Svaki dan dok mijenjam vodu, provjeravam i listove, i vidi se da vise nigdje nema ni traga spidermitima niti njihovim jajaacima. Y A A A A Y :) E da, i joa par boljih vrhova se nalazi u suaioni, koji ce proci redovno suaenje i curing. Jos mi je ostalo 2-3 dana do kraja water curing, ato zna i da u za nekih tjedan dana vec moci degustirati i uvidjeti razlike i prednosti ako e ih biti. Lijepi pozdrav.
InqAMBASADOR

maj 2007.

Svaka cast za biljke... Nego... U kolikoj ti je kanti sushi boy? litara?
SchlomoENTUZIJASTA

maj 2007.

Hvala Inq. Sushi boy je kao klon vegetirao nekih 90 dana u tegli od 2L i kad sam ga na cvjetanje poslao, presadih ga u ovu kantu kaju ima nekih 25 litara.
SchlomoENTUZIJASTA

maj 2007.

Ovo je rezultat curanja u destiliranoj vodi 7 dana. a ovako su izgledali zadnji dan, prije nego sto sam ih stavio susiti. Ovo su nakon nekih 2 dana suaenja. Izvagao sam 9g suhih vrhova. Naravno, tu su i dvije macro fotke. Kod jedne je koriaten blic, a kod druge nije. Od blica su puno vidljiviji kristali :)
Svizac_:)ENTUZIJASTA

jul 2007.

Zanima me da li se mo~e ve osuaena trava (npr. ovo sranje koje se kupi od lokalnih dilera) koja je uglavno jaaako suha i dim je odvratan; od tog dima glava nekad doslovno izgleda ovako :sick:....potopiti u vodu da se iz nje ispere sve nepotrebno i onda fino osuaiti?

jul 2007.

Bravo za posao, svaka cast! Uzitak je gledati tvoje fotke...
kanabiodISTRAŽIVAČ

avg 2007.

bok prije svega ,vec te je neko pitao al daj odgovori mlim te jel se moze to raditi vec sa osusenim vrhovima .pozdrav
PampersPOZNAVALAC

sep 2007.

Da, mene takodjer zanima... dali se mogu staviti vec osuseni hedovi?
GreenManAMBASADOR

nov 2007.

Ja probao i...Ja licno nisam zadovoljan.Miris i ukus su ocajni.To mi se nimalo ne svidja.
elephant0rAMBASADOR

nov 2007.

Jako zanimljiva metoda.. Zanima me sama potencija.. jace ili slabije od standardno susenih budova?
SchlomoENTUZIJASTA

jan 2008.

i'm back :bananallama: vidim ima pitanja pa idem odgovorit na par njih. Osim ovog eksperimentiranja, nisam se viae bavio water curingom. Neda mi se svaki dan vodu mijenjat a i stvarno mi okus ni miris ne paae od tako osuaene trave. Jednako djeluje kao i prije curinga, ali koli inski manje popuaia jer voda dosta toga ispere. Koga zanima, najbolje bi bilo da sam proba, pa mo~e svatko ~rtvovat 1 gram trave za eksperiment. Stavit ga u aau vode i potopit i svaki dan vodu promijenit. Nikakav problem ali ipak viae posla od objesit u suaioni :) Za curanje osuaene trave stvarno neznam, mislim da sam negdje pro itao neato, ali neu airit dezinformacije pa u sad staviti to ku.
UNDERCOVERPOZNAVALAC

apr 2008.

ka~ete da vam se nesvia jer je to suaenje sa vodom izgubi miris i ja ina dima bude pre lagana(da re~e)!! dali je neko probo onda umjesto 10 dana dr~ati 5 dana u vodi?
UNDERCOVERPOZNAVALAC

apr 2008.

Ka~ete da vam se nesvia jer je to suaenje sa vodom izgubi miris i ja ina dima bude pre lagana(ne re~e)!! dali je neko probo onda umjesto 10 dana dr~ati 5 dana u vodi? dali bi to imalo smisla? logi ki bi!! pozz
Splitsko diteENTUZIJASTA

apr 2008.

KAko sam i rekao ja sam isto koristio ovu metodu i koristit u je opet...meni se stvar svidila totalno,dobijea u stvari light joint hehe ali ne u smislu da ne puca nego nema guaenja,kaaljanja i smrada... skroz dobra stvar.. Go Schlomo! hehe
elephant0rAMBASADOR

apr 2008.

Ja sam napravio mali test sa jednim hedicem srednje velicine kojeg sam topio u casi vode 7 dana mjenjajuci vodu svaki dan i ispalo je odlicno!! Tko je zabrinut za zdravlje pa zeli laganiji dim, ili zeli stealth svakako preporucam.. Gubitka na potenciji nije bilo, a naravno da je gram watter cured trave jaci od grama trave susene na uobicajan nacin jer voda izvuce svo smece i gnojiva koja su ostala u biljnoj materiji, a kristali ostaju netaknuti posto su netopivi u vodi.

avg 2008.

cao imam problema oko biljke. nazalost nisam mogao da izbacim slike jer mi je komp sjeban ali nadam se da cu uskoro izbaciti. pre par dana kod druga sam primetio da na njegovoj biljci imaju paukovi koji polazu jaja na biljku,da li neko moze da mi kaze sta da radim i kako da unistim ta mala stvorenja i da li ono prave probleme oko pusenja na kraju?:spliff:
vandalxENTUZIJASTA

sep 2008.

neces dobit nista bolje rezultate,7 dana je sasvim dovoljno,a i kvaliteta se gubi ako je manje od 7 dana,ali isto tako se ne poveca ako je vise od 7 dana. sto se tice potentnosti dima,50% je jaca nego kad susite na tradicionalan nacin,a tu je jos i dim kojeg mozete puno uvuc a da ne izgrebete cijelo grlo
CasperENTUZIJASTA

sep 2008.

uuu nisam znao da je tako... od sad samo water curing.
iz0t0pENTUZIJASTA

maj 2009.

malo vise kasnim ali tek sam sad procitao temu xD za provlem sagrinjama mozes lako da se pobrines tako sto ces bilke jednom da isprskas sa nekim akaricidom, samo da to bude barem 2-3 nedelje pre branja, mozes npr da koristis preparat nissuron zza koji znam da postoji u malim pakovanjima ili nesto slicno... btw kakvi hedovi ispadaju na dodir? jesu paperjasti kad se osusi na taj nacin ili budu masni ili kakvi cu vec za mrvljenje?
elephant0rAMBASADOR

maj 2009.

netreba biljke nicime spricat.. pogotovo necime sta ima takav naziv :)) upravo sam napravio jedan watter curing.. trichomi izgledaju netaknuti na liscu nakon 6 dana mockanja u vodi i jednodnevnog susenja... definitivno metoda za smeksat sve one neukusne "tvrde" trave krcate gnojiva i sl. ubrane bez prethodnog ispiranja zemlje.. superlight je dim ali su ostale fine vocne arome biljke.. jako fina tekstura dima.. pogotovo zato jer koristim sunce (+povecalo (solar hit)), ili neku grancicu umjesto upaljaca za pripalit i mogu vam rec da se nisam zakasljao na bong otkad na taj nacin duvam. nabijem ja na K.. sve propan butan i ostale upaljace.. pa cak i pusaci cigareta imaju pravilo da se prvi dim ne uvlaci u pluca jer je pripaljen upaljacem, a tek sad vidim da mi je od njih u bongu uvjek ostajo onaj ooooodvratni smrad.. mislim da svi znate o cemu pricam.. ako ste ikad puslili na bong/lulicu i sl.. operite temeljito spravu, eliminirajte upaljac iz jednadzbe paljenja i smrada vise nece biti.. samo onaj fini miris izgorene trave.. mmmmmmmmm a o olaksanju na pluca i grlo, tj u mojem slucaju potpunom izostanku negativnih posljedica udisanja dima kad se ove dvije metode ujedine (watter cure + NEkoristenje upaljaca za pripaljivanje bonga/lulice) nechem ni pricati.. revolucija u mojim ocima :icon_lol:
gargamelPOZNAVALAC

maj 2009.

sta ne nastaje gorenjem butana samo ugljik dioksid i voda? ugljik dioksid nemozes namirisat ni osjetit, pa pretpostavljam da je vlaga problem u okusu...ali, po mojoj logici bi to trebalo bit manje zlo nego goruca grana (to bi spadalo u fosilna goriva jelte?)..... jedino ako je grana indijske konoplje, onda povlacim sve sto sam reko :icon_mrgreen:
elephant0rAMBASADOR

maj 2009.

da.. u idealnom svijetu gdje u inertne upaljace pakiraju djevicanski cist butan.. no u realnosti gdje se na taj butan vezuju plasticni polimeri iz stjenke upaljaca, a pocetna cistoca pakiranog butana je sama po sebi na katastrofalnoj razini NE najbolje probaj iznad plamena upaljaca drzat nesto bijelo tipa tanjur.. ako je nusprodukt dioksida i vode chadjavo crnilo preko cijele plohe nakon 2sec izlozenosti plamenu povlacim sve sta sam rekao.. i naravno da se radi o granama ind kon i biljaka slicnih devstvajavaj :rofl:

sep 2009.

eo ova stvar sa vodom izgleda masu laksa (barem meni) nego onaj obicni nacin curinga.. znaci prvi put sam sa prikama provo da nesto uzgoimo i to outdoor i ono kak smo bili lijeni i sranja to je onako skoro propalo.. oke mako sam se sa teme u biti ak radi staraca ne mogu drza to sa ventilatorima sra#je jel ih mogu objesi u neku onak polumracnu sobu sa nekakvim propuhom da mi se osuse iza tog water curinga... to ce prepostavaljam duze traja al ono nebi mogo nikako drugacije..
mali.medoPOZNAVALAC

sep 2009.

"Svjeze ubrani vrhovi ce provest 7 dana porinuti pod vodom, s tim da se jednom dnevno voda mijenja. Nakon 7 dana, vrhovi se stave u ventilirani prostor i osuse se za 24 - 48 h." frend malo bolje prou i materiju..od po etka bit e ti jasnije!!!

sep 2009.

e ma jucer sam malo preletio samo preko svega eto thx u svakom slucaju :DD

nov 2009.

Bolesno dobra tema ... Odli no objaanjeno , popra eno slikama ...+rep:bis:
Noname_ENTUZIJASTA

nov 2009.

mmmmmm neato novo...probat emo,probat emo ...:icon_lol:
SiDAMBASADOR

maj 2010.

definitivno isprobavam ovu tehniku ove godine... jako mi se svia svaka ast na ovome kolega, odli an post!!!
hexialISTRAŽIVAČ

maj 2010.

extra stari! hvala!

jun 2010.

Mmm, eksperimentirat cemo... :) hvala.
He-ManLEGENDA

jun 2010.

Krivo si nesto radio. Hajde opisi svoj proces WCa od pocetka do kraja...
vandalxENTUZIJASTA

jun 2010.

zajebo sam se nije 50% nego 5%(manje vise) ^^ nije da zelim rec da ces dobit jacu travu ako je water cure-aa nego... uzmi za primjer da imas 100 gr vec osusene trave i znas da ta trava sadrzi 15% THC-a 15% od 100 gr je 15 gr, dakle u ovom primjeru nasih 100 gr vuve ima 15 gr THC-a u sebi primjenis water cure na tome i ostane ti 70 gr (sve one necistoce i sranja su isprane i vise ih nema,a THC je jos tu) vutra iz primjera ima 15 grama THC-a u sebi.. 15 dijeljeno 70 = 21.42% stvar radi tako da imas manje vutre(u gramima) sa istim postotkom THC-a kao i prije, ERGO stvar je potentnija nego 70 grama te iste vutre koja nije bila na water cure-u dakle imaa "poveanje" potencije za 21.42%-15%=6.42%
svizac71ISTRAŽIVAČ

jul 2010.

Originally Posted by Doktor oko biljke na ono 50 cm recimo napravis prsten oko nje od pepela jer puzevi nemogu da predju preko praskaste povrsine nego se zaglave tu i slajfuju :D off topic ali je za upisat se od smjeha.... hahahahaha +rep za objasnjenje w.curinga.... ja sam imao s tim problema i nadam se da cu s wc na slijedecoj berbi rijesiti se poteskoce prilikom puaenja...
Z&NZMAJ

jul 2010.

Isprobano :) Water curing je super ako nemaa ata dimit.Voda izvu e sr*nja iz budova i odmah su spremni za konzumaciju,ali sad mi je ostao joa samo mali dio koji je proaao regularni curing i u usporedbi sa W-curanim je definitivno bolje i finije za puait,a miriae sve u aesnaest :),a rad je takoer bolji regularno curanog,tako da...moje preporuke za W-curing,ali samo ako nemate ata dimit u tom periodu koji je potreban za regularno suaenje i curanje.

maj 2011.

budim staru temu ali imam jednu foru, nije losa. Pravio sam ulje od marice i to alkoholom. Nerviralo me sto se otopi citav hlorofil, i razna sranja osim njega. Odradio sam water curing PA ONDA u alkohol. Ulje je bilo perfektno... p.s. odakle ova tema u unutrasnjem uzgoju?

jun 2011.

it seems very nice :D ,samo je meni dra~e kada ona baci onaj svoj fini amek koliko god on bio gadan !!
killing^spreeISTRAŽIVAČ

jul 2011.

nakon sto sam procitao metodu skidanja thca sa listova i headova pomocu leda ja se bas ne bih igrao ovog al ajd... ako vama to uspijeva svaka cast :)

sep 2011.

Ovo cu da probam... Nezz dal je ovo tema za pitanja koja cu postavit, al et... Kako da prepoznam }ENKU ili MU`KU biljku?...Cuo sam da se Muska ne moze pusti, tj. nije efekat toliko jak kao u zenske... Imam 3. biljke i vec su oko 2-3 m narasle, lagano berem vrhove itd. i sad cu da probam ovaj nacin susenja, jer mi je ono previse gubljenje vremena i onda mi se i ne pusi jbg... Sa koliko vremena mozes je citavu skinuti (naravno na vrhove mislim) ? Peace..:)
He-ManLEGENDA

sep 2011.

https://forums.vutra.org/uzgoj-faq/85-prepoznavanje-muske-i-zenske-biljke.html https://forums.vutra.org/content/554-muska-ili-zenska-biljka.html Muaka se ne puai, baca se u smee im prije!

sep 2011.

Svaka cast na objasnjenju, Imam jedno pitanje u vezi ovoga,da li smem raditi ovo u otvorenoj flasi tj balonu od 5l i ako ne,zanima me zbog cega?
DrGreenISTRAŽIVAČ

okt 2011.

Water cure is THE SHIT!!!! UBIJA, zna i UBIJA PO NJONJI! Samo ato vrhovi nakon water curinga izgledaju ko neki schwagg, ali ubija :D
DEDEPOZNAVALAC

okt 2011.

Pozz Bitno je da bude skroz potopljena i da moze isparavati. Primer veci lonac manji poklopac. Stavis vodu da ti ostane mesta ne napuniti, prekrijes sa poklopcem i on padne na vodu jer je manji nego lonac, serpa i onda sa trakom oblepis tako da poklopac gurne hedove pod vodu a ostaje ti sa strane slobodnog mesta gde isparava. Svaki dan menjati vodu ( obavezno ) ne hladnu ne toplu. Najbolje da se radi u necemu staklenom ili u onome sto nepovlaci nikakve mirise i drugo. Ovako to izgleda ( otprilike nisam neki umetnik ). Dobijeni hedovi nisu bas lepotani a i puno se smanje, ali koncetracija kanabidola i ostalih smesnih stvari ostaje ista. Miris je manji za jedno 75%, pa se moze i u javnosti zapaliti;)) ( ko sme ). Nadam se da sam vam dobro opisao a crtez kao crtez.
DrGreenISTRAŽIVAČ

okt 2011.

Da izgledaju druga ije, ali definitivno se koncentracija kanabinoida povea jer se smanje skoro za duplo volumena vrhovi, a koli ina smole ostaje ista.... Potrebno je vrlo mala koli ina za kvalitetno se uduvat.
sharpLEGENDA

okt 2011.

a sta ako se pretjera? drzi gace jel? naime bio mije bratic maloprije i dao(poklonio) sam mu koji 20 g. i napomenuo mu da treba manje stavljat bas zbog ovih razloga koje spominjete. osobno nisam probao pa .... cekam da mi javi kako je bilo:snupi: naravno ako ce bit u stanju javiti hehehehe

dec 2011.

Odlicna tema,ovo sam sve sto ste pisali citao sa uzitkom,prateci sve zajedno sa mojim kolegama iz stanice... hehehe salim se naravno. Veoma dobar tekst,ja inace nisam nikad uzgajao,bas planiram da krenem da uzgajam,ali pre toga se zelim nakupiti sto vise informacija.. Evo sad kad videh taj water curing koristicu njega iz prve.. :sun2: Znaci koliko sam ja skontao,listove 6,7 dana drzis tako pod vodom,i onda je osusis za samo 24 do 48 sati ?? I svidja mi se ta fora preko ventilatora od kucista :DD

dec 2011.

listove?
sharpLEGENDA

jan 2012.

prije 4 dana u bacio 10 -ak gr. vodu ali skoro da ne pusta boju. mislim ,voda se uopce ne zamuti dok arome ima napretek. e sad jel tako zbog niske temperature(podrum u pitanju) ili neceg drugog bog ce ga znati.:lml_spam:
tinitusENTUZIJASTA

jan 2012.

nikakav problem, meni je tako vec 2 ture, ono mijenjam vodu nekih 7 dana i bude normalna, nezamucena, ali i toga uvijek izadju kompaktniji vrhovi izrazenije arome i totalno lights za pusit..

jan 2012.

voda iz curinga bude bistra i ~uto-zelena... ja sam radio curing sa suaenom vutrom jer mi je dojadio onaj odvratan okus gnojiva dok sam puaio (nije bila flushana) i ispalo je dobro... bitno je samo da je dobro iscjedite i stavite na toplo i prozra no mjesto da se brzo osuai da je ne uhvati plijesan... miris i okus se bitno umanjio (iako i dalje postoji) ali je neusporedivo bolji. prije nisam mogao pustiti dim kroz nos jer mi se je odma ~eludac dizao koliko je odvratno bilo, sada poslje curinga mogu puatati dim kroz nos bez problema i bez straha od mu nine...
MentalBuzzAMBASADOR

feb 2012.

Znaci generalno vecina ljudi na forumu koja je probala WC je zadovoljna rezultatom? Ako je tako, onda je ovo stvarno vrh otkrice, osim za one 'okorele', koji vole da zari i da pali:)

mar 2012.

kupiti spagu od konoplje,organska je i nema mirisa dok gori,provjereno,za bong sve arome su zadrzane

apr 2012.

probao sam sa ovom metodom par godina unazad, kad sam prvi put video ove postove. od tad samo vodom susim travu, jer gajim u stanu i nemam gde da je okacim da se mesecima susi. osim hedova susim i listove, grane, korenje. susim SVE!!!! ne bacam NISTA, ni muzijake ni lisce ni grane ni koren. ko vam kaze da u tome nema thca laze. od korenja i granja i lisca napravite hash, prosto, alkoholom. dobije se neka crnkasta uljasta supstanca koja BIJE i koja ima neki predobar smolasti miris, i koja gori u dzointu JEBENO PREDUGO. BAS PREDUGO. ljudi popadaju, nikad ne zavarimo do kraja, uvek nam ostane cm - 2 u pljugi. kad susis sa water-curingom, mozes da upotrebis i lisce koje otpada u fazi djubrenja, muzjake koje seces iz boksa u sred djubrenja i td. covek koji je ovo okacio zaduzio je sve nas urbane growere. dakle, skupite SVE lisce, granje, korenje, muzjake koje ne mozete da spalite regularno, properite ih i pravite HASH!!!!! bolji je od trave, verujte mi. jos ako imate vrstu kojoj su i listovi smrt, kao npr danas jeftini white widow, vi hedove necete ni pipati. nisu budale oni sto rade sea of green sa 24 h svetla, pa hedove ne beru ili traze neki autoflower ili koriste sijalice koje trose manje struje. treba samo upotrebiti svu supstancu, npr ako se hedovi izvadjeni iz vode suse na nekoj foliji (kao kod mene) tu foliju treba ostaviti u tinkturi sa granama. ruke i prste oprati alkoholom kad se zavrsi berba i sl...... pozdrav svima sve najbolje

apr 2012.

Koji alkohol koristia,gde ga ima i po kojoj ceni?

apr 2012.

alkohol kupis gde god ga ima, 96 % naravno, izbegavas apoteke jer oni deru. kod nas je cena 1.5-2 evra...veliki trzni centri, maxi je najgora opcija. ponekad treba i 3 l al vise ne treba, cak ni posle gotovog growa

apr 2012.

izbaci ovo frend pa ce ti biti jos bolje, jednostavo, ne postoji thc u korenu
djoledjoolePOZNAVALAC

maj 2012.

lijepo sam se nasmijao powere ;) ali ako coek kaze da udara?? bome cu ja svoje korjencice za koji dan alkoholizirat. odvojeno od ostatka biljke naravno ;)

maj 2012.

a dobro, ako vas bas zanima i korenje izvol'te http://archives.hempembassy.net/hempe/resources/blairvanpeltcannabisroot%20_NXPowerLite_.pdf al' batalite pricu o thc-u

maj 2012.

dali prvo susite hedove prirodnim putem pa ih stavljate u vodu ili odmah posle skidanja ih stavljate u posude sa vodom?

maj 2012.

mo~ea jedno, a mo~ea i drugo, kako god ti bilo drago...
DraksISTRAŽIVAČ

jun 2012.

Evo ja sam nov nikada prije nisam susio imam biljku koja ce doc prije pa cu je probat s vodom to napravit ... E sad jedno pitanje sam ... Sta je to CURLING ? I ako je ikako moguce recite onom decku na 4 strani da se lisce nepusi :D Sori na pitanju zanemari te naso sam na forumu a neznam kak da maknem post ... https://forums.vutra.org/content/158-susenje-i-curing-metoda.html
MentalBuzzAMBASADOR

jun 2012.

Posto se lagano blizim kraju mene zanima da li ovo jedino meni interesantno ovoliko? Da li ima neko da koristi ovu metodu redovno i da mu je ok, ili ste vecina na tradicionalnom susenju? Ovoj temi je posveceno baaaaaas malo paznje, mislim da zasluzuje vise

jun 2012.

to je odli an na in za popravit okus vutri ako je nisi flushao na vrijeme... ja sam svoju ve suaenu vutru naknadno stavio na WC jer je bila odvratnog, ali baa odvratnog okusa... dr~ao sam je pet dana (naravno svaki dan sam mijenjao vodu) i to je bio preporod, dim je bio neusporedivo bolji i lakai...
GewindENTUZIJASTA

okt 2012.

`ta misle znalci o tome da li je ispravnije (bolje) prvo osuaiti par dana vrhove pa ih onda staviti na water curing? Poato, koliko sam ja 'na uo', THC dozrijeva i neko vrijeme nakon branja, tj. u procesu suaenja... Pa AKO je tako, ne bi li je bolje bilo prvo par dana suaiti? o.O

maj 2013.

ho e li aroma i okus bit poja ani ako smanjimo razdoblje u vodi, npr. 3-4 dana i onda suaenje??
blankerENTUZIJASTA

sep 2013.

Jedno pitanje Vec 3 dan u vodi susim Northern light automatic... svaki dan mjenjam vodu i boja je ~uto/tamo zelena i smrdi pun ***** ne gore od kopriva kao kad drzis u vodi al skoro!? Da li je to normalno!? To pitam jer mi je neka zivotinja ili sta vec ...neznam sta moze biti ...dan prije nego sto cu je izvadit na susenje nadjem je sastrane i pojedeno mi svo korjenje!?!? 1,2 dana max je biljka bila ovak po upana i ba ena sastane i padala je kisa tih dana... pa mozda su je ta 2 dana sjebala malo!? Iskreno neznam prvi put radim ovu metodu i nemam iskustva a prije nego sto sam je stavio curing lijepo je mirisala bas onak fino...

sep 2013.

kupi hidrogen, stavi 100ml hidrogena na 5-10 litara vode i namo i biljku na nekoliko minuta. kad izvadia biljku, dobro je otresi i stavi na nekoliko sati pred ventilator ili na vjetar da se ato prije otrese voda, i onda je stavi na suaenje...
blankerENTUZIJASTA

sep 2013.

Evo nasao sam hidrogen u kuci i taman pakiranje od 100ml. idem to napraviti. kad zavrsim koliko dugo da onda suaim (klasicno zrakom/ventilatorom) jel moram paziti na svjetlost (na suncu,hladu, tami)?
BoRaiChoAMBASADOR

sep 2013.

Sve zavisi koliko ces susit, zavisi od vlage, temperature.... Ja sam susio nekih 8-9 dana u ventiliranom prostoru i onda stavio u tegle, mada moglo je komotno jos par dana, tako da 10 dana bi mozda bilo ok...kad se grana fino prelomi i pukne, spremno je za teglu sto se tice svjetlosti, nije pozeljno da je na direktnoj svjetlosti, ako negdje malo "curi" svjetlo, nece bas smetat, mada eto mrak je mrak
TarzanZMAJ

sep 2013.

blankeru ako ces radit tako s hidrogenom, onda poslije kupanja u otopini vode i hidrogena u cistoj vodi isperi, i onda stavis u neku prostoriju prozracnu i suhu, po mogucnosti zamracenu, i hidrogen isto pazis kakvu jacinu imas..3% ti treba,, poz
blankerENTUZIJASTA

sep 2013.

joj ne znam sta bi rekao jebe me to sto ovo s vodom nije krenilo kak treba i sad moram suait a mislim da ce se osjetit dosta a u stanu neam di stavit ak bude kutija na blakonu opet sranje osjetit ce svi stanari uzass idem to oprat pa cemo vidit kak ce ispast... napiaem rezultate. hvala svima na savjetima

sep 2013.

kada isperea hidrogenom, stavi da se suai ispred ventilatora barem sat-dva da uklonia svu povrainsku vlagu, da nema kapi vode, i tek onda mo~ea staviti na tamno i prozra no mjesto da se suai prirodnim putem. (mo~ea i suailom za kosu ili ako imaa kalorifer, stavi da puae iz vee udaljenosti) nakon toga treba barem 7 dana suaenja na 30-35% RH i na temperaturi 20-25 stupnjeva...
He-ManLEGENDA

sep 2013.

Voda u kojoj su se topile biljke smrdi upravo zato jer je u njoj ostao klorofil i ostali spojevi koji daju miris/okus + dodatno se usmrdi s vremenom. Water curing upravo i slu~i da biljka koja je "cure-ana" na taj na in nema mirisa nakon i tokom suaenja. Tako da nemaa razloga za brigu ato se ti e mirisa. Jedino napravi onako kako su ti savjetovali s 3% otopinom hidrogena, mo~ea je namakati i desetak minuta da budea siguran da nema eventualne plijesni. + ostale upute koje ti je napisao metalmaniac
blankerENTUZIJASTA

sep 2013.

e kasno citam tvoj post... jucer sam odradio to s hidrogenom- dobrano sam je isprao u toj vodi pomjesanoj i kasnije u obicnoj vodi... stavio je susiti na 3 h. intenzivno sad su poprilicno suvlje ali ni blizu kako treba .... osjeti se da su izunutra vlazne. ali lagano se suse... evo slika trenutnog stanja
blankerENTUZIJASTA

sep 2013.

nakon 3-4 dana intenzivnog susenja.. onaj miris ogavni smrdljivi je nestao ... i sve je bas suho suho do ibera. 3 dana je bilo pod ventilatorom ... sad mi djeluje dobro ..da li da jos ostavim na prozracom mjestu?
weedoyeLEGENDA

sep 2013.

stavljaj u tegle i kjuraj!
NakazaISTRAŽIVAČ

sep 2013.

Ako umesto vode sa pipe ili destilovane vode stavljam sok od jabuke... Da li e hedovi imati ukus jabuke? :D To je ina e High-idea. :D

sep 2013.

u ata bi ti stavljao sok od jabuke?
GreenRyderLEGENDA

sep 2013.

....metalni to bi nakaza hedove umjesto u vodu stavio u sok od jabuke..........
hotnspicyAMBASADOR

sep 2013.

sok od jabuke, oa da ti zovem milicionere? :D
noobinaISTRAŽIVAČ

okt 2013.

Evo da se i ja malo uklju im u temu. Proale godine sam koristio ovu metodu i voda je na neki na in smrdila, no kako su dani prolazili sve manje. Tretirao sam 7 dana u obi noj vodi, zatim suaio otprilike 24 sata ispod ventilatora i moram priznati da je roba bila izvrsna. Ne ujeda za grlo, nema kaaljanja i jedva da se osjeti miris kad se puai. Pretpostavljam, kad bi se ostavilo joa koji dan pod vodom, da bi se moglo puaiti bilo gdje a da nitko ne sku~i niata. U svakom slu aju preporu am. :rasta1:
iprezimeAMBASADOR

okt 2013.

morat cu probat, cini mi se interesantno :smoke18:
blankerENTUZIJASTA

okt 2013.

Potvrujem gore napisamo od strane "noobina" svi iz ekipe su oduaevljeni a ja navise jer se puno slabije osjeti miris ... :joint2:

jun 2014.

Zanima me Deluje mi logi no da ako sam zalivao biljku sa vodom ija je ph 6.5 da takvom vodom i radim WC Mo~da iz nekog meni neznanog razloga to nije dobro. Pitanje za Nakazu Jesi probao sa sokom od jabuka Meni primamljivo deluje da u zadnju vodu ili dve stavim narendanu koru limuna, grejpa ili tako ne eg hotnspicy nemoj se ljutia ima ovde gurmana, hedonista ...
jesamZMAJ

jun 2014.

dobro doaao u 2013. g :)

Odgovaranje na teme dolazi uskoro.