VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojPomoc oko prvog growa, White Diesel autoflower.
LEGACY

Pomoc oko prvog growa, White Diesel autoflower.

20 odgovora1,319 pregleda
IndicaLoverISTRAŽIVAČ

sep 2016.

Pozdrav ljudi, planiram uskoro da uradim prvi grow. White diesel autoflower. Nikad nisam imao grow, tako da sad kupujem box i sve ostalo. Odlucio sam se za ovu sortu jer ima solidan yield, oko 100g po biljci. Visine su oko 50-60cm (kako kazu reviewsi po netu). E sad, da li mislite da je dovoljan box 60x60 za 4 biljke, posto koliko sam skontao njima ne treba puno prostora. Ako neko ima bilo kakvih prijedloga za SVE, bio bih vrlo zahvalan posto nisam nasao neki grow vodic za pocetnike kao u indoor/outdoor temama, a kao sto rekoh prvi mi je grow pa bih sto vise da naucim. Hvala svima! :watch:
donkyhotISTRAŽIVAČ

sep 2016.

kad kazes visina biljke 60 cm,uzimas li u obzir i pot ili samo stabljiku.Kako mislis stavit zarulju ako ti biljka zauzima sav prostor-koju zarulju koristis? evo ako nisi nasao guide za box pogledaj ovaj https://www.vutra.org/threads/vodi%C4%8D-kroz-unutra%C5%A1nji-uzgoj-by-marcopolo.10608/

sep 2016.

malo je to za 4 komada, i napisao si samo povrsinu, a gde je visina boxa :)
wuvuzelaAMBASADOR

sep 2016.

visina je mo~da neograni ena pa mu se nije dalo pisati :rasta:
hazeriZMAJ

sep 2016.

Za dobiti 100 grama po biljci jos treba puno citati i saditi.Pusti sta pisu brederi,jer na tebi je kako i koliko ces dobiti. Slazem se kako je 60*60 malen prostor za cetri biljke.
IndicaLoverISTRAŽIVAČ

sep 2016.

Pardon pardon, visina je 160 :) @donkyhot , hvala, ovo sam nasao ali me zanima da li se ovo kompletno moze primjeniti u autoflower? @PowerSeed kolika bi trebala povrsina za ovo onda? iduci box je 90*90*170, vjerovatno bi nasao prostora i za tako nesto.

sep 2016.

Ak nisi ograni en sa lovom, a hoea za 4 biljoze, uzmi u growshopu cijeli setup sa aatorom 100x100 i miran si. Kad se malo uhodaa onda e ti ve po et padat svakojake kombinacije za eventualna poboljaanja.

sep 2016.

Lijepa ti je ra unica bome: 60x60cm sa 4 biljke - svaka po 100 grama; lijepo bi to bilo kad bi bilo... Ne ku~im ovo: "posto nisam nasao neki grow vodic za pocetnike kao u indoor/outdoor temama"?
donkyhotISTRAŽIVAČ

sep 2016.

ako imas takav box ne znam zasto bi trpao 4 biljke unutra,2 biljke na kojima je uraen dobar trening mogu daleko nadmasiti urodom te 4 koje bi se tiskale
IndicaLoverISTRAŽIVAČ

okt 2016.

Kao sto rekoh ovo mi je prvi grow, pa hocu da sve prodje po "receptu",klasicni uzgoj, bez treninga i ostalog, za probu sto bi se reklo, prvo osnove da savladam :D Razmisljam sad o 90*90*170 boxu. Ako je jedna saksija promjera 30 cm, a biljke su u prosjeku oko 50-60cm + visina saksije, da li bi bila prevelika guzva u ovom tentu? Sad razmisljam, bilo bi lijepo staviti i dvije indice za pred spavanje, ali vjerovatno nista od tog. :watch:
hazeriZMAJ

okt 2016.

1*1*2 sator je za cetri biljke,600 w svijetlo iako bi po meni 1,20*1,20* 2,oo bilo idealno.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se