VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojVlaga u box-u ???
LEGACY

Vlaga u box-u ???

92 odgovora14,569 pregleda
hall3ISTRAŽIVAČ

sep 2009.

...prvi uzgoj... .....box "fabri ki" xl growbox .....cool tube mali f120 .....ventilator dospel turbo f125 .....sijalice: MH400W ( vegetacija ? ) i HPS400W ( cvetanje ? ) ....semenke: "domae" (da testiram opremu dok ne stignu prave "bobice") ....zemlja: substral terra magma podatci iz boxa: ...MAX Temp=27,3 c...MAX Vlaga=47%... ...MIN Temp=24 c......MIN Vlaga=35%.... pitanje: pro itao sam da je ~eljena vlaga 60% vegetacija 40% cvetanje ....kako regulisati i odr~avati ~eljenu vrednost ????.... jedna bilj ica mi je malo "klonula" listove (tek ih je par) nakon nekakvog mog a kanja zemlje po njenoj aai ?! jel gotova ?
#34POZNAVALAC

sep 2009.

Ovisi ato razumijea pod " a kanjem" :P Vla~na marama na ventu za upuh. Tegle sa vodom da se isparavaju. Viae perlita ili keramzita da zadr~ava vlagu u teglama biljaka...uglavno imaa puno na ina na koje mo~ea kontrolirati vlagu. Osim toga kad budea imao malo viae lisne mase vlaga e se povjeati tak da bie lakae. Ina e bravo za ovu opremu! ekamo slike:P
hall3ISTRAŽIVAČ

sep 2009.

Probam...pa javljam rezultat :) na box nisam stavio ventilator koji ubacuje zrak....opisani ventilator izva i zrak sa sijalica i preko cevi izbacuje iz box-a....a kako je cooltube otvoren na drugoj strani povla i zrak iz box-a....a ovaj onako "prirodno" uvla i kroz otvor za vent na dnu box-a (koji je dimenzija 120*120*200..... Thx....
hall3ISTRAŽIVAČ

sep 2009.

...uf ne polazi za rukom regulacija vlage u box-u... pokuaao sa posudom vode, sa vla~nom spu~vom na otvoru za ulaz zraka....i nikako iznad 39%... evo i nekakvih sli ica: klijanje: http://img141.imageshack.us/i/foto5m.jpg/ unuranjost box-a: http://img246.imageshack.us/i/foto1tq.jpg/ http://img156.imageshack.us/i/foto2cz.jpg/ http://img143.imageshack.us/i/foto3u.jpg/ bilj ice: http://img171.imageshack.us/i/foto4v.jpg/ savet oko izbora semenki... ....u igri su:... Nirvana Skunk # 1 Nirvana Misty Nirvana Jock Horror ...planirao po 2 semenke u box...
mirsadISTRAŽIVAČ

sep 2009.

Po duzini stabla napacenih biljcica moze se zakljuciti da vape za svetlom. Svetlo moras spustiti blize biljkama i "saksije" ne smeju biti providne jer svetlo steti korenu.
hall3ISTRAŽIVAČ

sep 2009.

evo ato sam sada naatimao visinu: i molio bih pomo oko ovoga: dali je mogue da je od previaa zaljevanja ?
mirsadISTRAŽIVAČ

sep 2009.

Ako si ih skorije presadio onda ce neko vreme kunjati dok nekrenu, a sto se zalivanja tice to je jako relativna stvar. Ja bi odprilike zalivao sa 1dl svaki 2. dan. To moras intuitivno (prepo)znati i pratiti dali voda izlazi iz saksije. Box ti je toliki da ladno mozes ubaciti fotelju i posmatrati kako trava raste, cak moze i komp stati pa mozes procesljati ovaj forum jer ima odgovora i na tvoja pitanja :)
hall3ISTRAŽIVAČ

sep 2009.

...jeste, friako su presdjene...par dana...a i malo sam preterao sa vodom :( ...valjda od ~elje da ato brze krenu :) :) ...box je i namenski sklopljen za ... "u~ivanje uz biljke !!! "...i muziku imamo !!! ...ovo mi je testiranje opreme dok ne nabavim *bobice*: ........ Euforia ........ ......... Mazar ......... ...... Power Plant ..... ...THX za pomo !!!... ...pratim forum i prije nego postam pogledam ima li "reaenja za moje brige"...
not smokeLEGENDA

avg 2012.

jel ima neko resenje kako da skinem vlagu kad neradi lampa ode i do 85 dospeli sibaju negase se al nevredi posle zalivanja ode i do 89 neznam cvetovi ce fasovati il nece ... jel neko koristio ovo

avg 2012.

Ne. Sprzila ju lampa! A sto se vlage tice, nemoj se previse zabrinjavati. Rijetko tko upije drzati vlagu prema 'propisima'. Samo pazi da ti vlaga nije ispod 30% i uzivaj!
murcielago919ISTRAŽIVAČ

dec 2012.

A kada ih sprzi lampa,sta onda???Malo ih udaljiti i to je to ???

dec 2012.

Da, listovi se nece oporaviti, ali pazi da nove ne sprzi.
not smokeLEGENDA

dec 2012.

podigni tu lampu na 30 cm, ne zalivaj 2 dana posle zalivanja nek se malo prosusi, a za vlagu se necimaj ako ima 35 do 40 moze i to, meni je u boxu 33 vlaga kad rade lampe jedino je mozda fora kad nerade onda je 75 rastu kao blesave,ako bas nemas ni toliko vlage uzmi mali peskiric rasiri ga iznad posude i natopi nek kapa u nju i stalni nek je mokar, i videces vlage.

dec 2012.

meni u boxu vlaga ponoci 100% a po danu 45% sve super raaste....
vinerPOZNAVALAC

mar 2013.

sa posudom nema smisla probao i 25% sad sam stavio 3 plitka plasti na tanjuri a i 2 ru nika sad je na 40% imali koja druga fora za podi i vlagu jer sad u boxu prevladavaju tanjuri i ru nici...help......u vege su.... :read:

mar 2013.

Ima raspraiva a i ureaja za to ali po meni 40% je ok, nije idealno ali nebi trebalo ni biti problema.

mar 2013.

A i tesko ce bilo tko podici vlagu u ovim mjesecima iznad 40-50% (super za rijetke koji mogu)... Ne zato jer je nema oko nas (vani je sad sigurno blizu 100% vlage) nego zato jer se vecina nas grije na centralno i da se ubijes protiv suhoce zraka ne ide... Sad ce nam proljece da se malo provjetre sobe, stanovi, kuce, pa ce i vlaga rasti. Do onda, borba prsa u prsa :D
FantomSBAMBASADOR

mar 2013.

Ja sam spojio ovala~iva prostora da isparava neposredno ispred usisnog ventilatora, tako da isti raspurauje paru po boxu. spojio sam ga na timer tako da svakih sat vremena radi po pola sata. Vlaga se di~e i do 60%. Ali zanima me dali je netko imao tako napravljeno reguliranje vlage i dali je opasno da ta para ne spr~i listove

mar 2013.

Ako primjetis da su listovi vlazni onda postoji velika sansa da ih zahebes;)
crunkisiLEGENDA

mar 2013.

Nije na odmet ni staviti posudu s vodom na radijator u sobi ;)

mar 2013.

A, sad, svaki ima svoje metode ;)
ljubljana26ENTUZIJASTA

apr 2013.

meni je vlaga bila 20%. stavio sam posudu s vodom i vla~ni ru nik i sad mi je 40-setak %. udno kako tebi to neuspjeva svaki dan naguram novih pola litre u posudicu i mo im ru nik
herb oilENTUZIJASTA

apr 2013.

box mi je visine 2,30x0,70x0,80m zarulje su stedne 6 komada, a stanje nocu je 70% vlage temp 18-20C, danju temp 28-30C a vlaga 40%, ventilacija je mali vent od kompa samo da tjera musice i vrti zrak.
pikiSHAISTRAŽIVAČ

jul 2013.

isljaka tako ,sve ok ... koje su ti sijalice ?
super kushENTUZIJASTA

jul 2013.

imam jedno pitanje... molio bi objasnjenje.. :) imam pc box, prazni al ima jedan problem kako da spojim pc ventilatore?? stvarno neznam :/
BladeZMAJ

jul 2013.

Imaa samo dvije ~ice nemo~ea promaaiti kako god ih spojia dobro je

jul 2013.

jack, u zavisnosti kako spoji moze da uvlaci ili izvlaci vazduh, rekao bih nesto sad napamet dumajuci... dakle, ne moze pogresiti ali neka spoji tako kako mu treba, nek proba jednu opciju pa drugu pa vidi da li mu treba upuh ili ispuh... il sam ja nesto pobrkao vako napuhan :)
super kushENTUZIJASTA

jul 2013.

znam to znam al kamo da ih spojim? na bateriju beku ili na neki adapter.. jer kao sto rekoh imam samo kutiju i dva venta.. neznam kamo da spojim vent.. :/

jul 2013.

najbolje da nadjes strujni adapter (punjac) za mob. baterije su potrosna roba, skupo bi te kostalo na kraju price
super kushENTUZIJASTA

jul 2013.

e da hvala .. isprobal sam i radi. ;) evo i mene u indooru :)
HuraganPOZNAVALAC

jan 2014.

ja sam stavio vla~ni ru nik na cooltube i podigla mi se vlaga

maj 2014.

Temperatura mi varira od 29-31stepen a vlaga od 30-70% jel su to Ok uslovi ili treba nesto da menjam...?!? Box je dimenzija 180x60x50cm
klada1115POZNAVALAC

dec 2015.

Tema je o vlazi. Zanima me koje su vam metode spuatanja vlage u dubokom cvijetanju. Kada lampa radi bude 40 i to je okej, ali kad lampa ne radi ide i do 80. Pada mi na pamet samo odvla~iva . Kakva su vaaa iskustva i metode?

dec 2015.

ako imas odvlazivac probaj sa njim, i drzi ventove stalno upaljene ako nisu, tj. ako mozes pojacaj ventilaciju ;)
klada1115POZNAVALAC

dec 2015.

Evoga ventovi upaljeni stalno vlaga kada ne radi lampa pala na konstantnih 60tak, dok kad radi to je 35do40 mislim da je to sad blizu optimalnih uvjeta. Takoer temp kad ne radi 21 C dok kad radi lampa cca 27 C. Imam jos 15 do 20 max dana do berbe. Fala Power
Martin12345678ISTRAŽIVAČ

jan 2016.

Jel zna neko koliko otprilike naraste u visinu auto SH?

jan 2016.

da citiram vec receno
HercegovinaAMBASADOR

jan 2016.

I mene mu i manjak vlage pa sam radi toga dobio finu koloniju crvenog pauka kojeg moram istrjebiti prije nove ture :(Kad radi sijalica vlaga je bila samo 25% a kad ne radi samo 33%. Sijalica je hps400w a box je 120x120x200 Sa paucima sam se borio 20-ak dana i odustao u 65-om danu cvjetanja. Nije ono ato sam o ekivao ali bie robe do sljedee ture :) Na Piku sam prije par dana nabavio ovla~iva za male pare a uz njega dobio i higrometar. To izgleda ovako i nadam se da e pomoi Za dezinfekciju i prevenciju planiram koristiti neem ulje a gledajui ovaj ovla~iva dobio sam i jednu zanimljivu ideju. Kao ato se vidi na slici ovla~iva na vrhu ima udubljenje predvieno za eteri no ulje ili neko sli no ulje. `ta mislite o ideji da u to udubljenje povremeno uspem malo neem ulja kao prevenciju za pauka i kolike su aanse da mi to pomogne?

jan 2016.

Neea niata dobiti ako sipaa neem umesto eteri nog ulja .Samo e da se airi neugodan miris (da ne ka~em smrad) neema . Dezinfikuj boks alkoholom , peroksidom ... Btw ,tema je o vlazi a ne o paucima .
HercegovinaAMBASADOR

jan 2016.

Znam da je tema o vlazi ali na ~alost nedostatak vlage i pauci su usko povezani. Boks sam planirao o istiti peroksidom pa nakon desetak dana ponoviti a neem bi bila prevencija za sljedeu turu :) U svakom slu aju vlagu moram regulisati prije sljedee ture. Zanima me kako su se vama pokazali ovla~iva i. Ako sam dobro shvatio ovaj moj se uklju i u higrometar na kojem namjestia koliku vlagu ~alia i svi problemi su rjeaeni. Bezze mi je bilo otvarati novu temu pa sam ovde ubacio ovo za ulje jer mi se ini kao dobra ideja za prevenciju.

apr 2016.

Imam problem s vlagom nikako je spustit ispod 60,varira od 60 do 65! Kupio henkel odvlazivac ali kao da nisam... biljke su u cvatnji...ima mozda tko kakvo resenje? Hvala
SquerlzLEGENDA

apr 2016.

Stavi sliku odvlazivaca mozda se neko javi ko je imao slican ili isti ovako je gatanje u pasulj ...

apr 2016.

bakalulaLEGENDA

apr 2016.

A to je onaj mali. Ništa ti to neće pomoć. Potraži Ceresit Aero 360. Košta ti cca 15€ i imaš ga npr. u DM-u i u Bauhausu. S ovime nemam problema držat vlagu na 40ak posto.

apr 2016.

Hvala,nije preskup :) i tebi je bila vlaga na cca 60?
bakalulaLEGENDA

apr 2016.

Neki dan sam ostao taman bez punjenja pa dok sam kupio drugo proalo je par dana. U tih par dana vlaga bi mi po ''danu'' bila 50-55, po ''noi'' 55-65, sad kad je ponovno unutra onda je ''dan'' 37-42, ''no'' 42-46'', tako nekako otprilike. Ali da ti napomenem da imam dva takva u boksu jer prije mjesec dana kad sam iaao u Bauhaus kupit, bilo je 1+1 gratis :)

apr 2016.

Probat cu .... za ovog dao 35 kn u konzumu na 50% i mislio kako sam super rijesio problem i onda banana... :)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se