VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojPomoć oko izbora sijalice???
LEGACY

Pomoć oko izbora sijalice???

26 odgovora2,994 pregleda
white weedISTRAŽIVAČ

sep 2009.

pozz. krenuo sam sa svojim prvim grow-om i imam box sledecih dimenzija : visina: 120 cm duzina : 50cm sirina : 40 cm u boxu je sve regulisano ventilacija. vlaga co2 itd itd biljka je stara mjesec dana i raste pod 6 atednih sa plavim spektrom koji je potreban za vegetaciju ukupna snaga svjetla u Watima je 138W 6x23=138W poato sam tanak s parama jedino sto mogu da si priuatim je HPS 70 W evo i karakteristike te sijalice : Product Attributes Item description SHP-T 70W Wattage (W) 70 Voltage (V) 90 Current (A) 0.98 Cap E27 Max. Over. Length (mm) 156 Diameter (mm) 39 Colour Temp (K) 2050 Light output (lm) 6000 Mene zanima dali je ova sijalica dovoljna za cvjetanje 1 biljke u box-u gore pomenutih dimenzija .. hvala vam na odgovoru.... ili u prevodu hoce li biti makar 50 grama cvetova za dimiti od ovog HPS 70W... ili da samo zamjenim sa 6 atednih sa crvrnim spektrom 2700K sto bi mi bilo jeftinije a i viae Wati znaci imao bi 138W atednih sijalica crvenog spektra (2700K) sta vi mislite ata je bolje????

sep 2009.

Na 1mX1m moze bez problema (uz dobru ventilaciju) 400-600W HPS.U tvom slucaju je otprilike 350W po m2.Posto ti je biljka stara vec mesec dana onda ne znam da'l je visina od 1.2m dovoljna.Uostalom ako preraste mozes je uvek prelomiti (preporucio bih ti vec sada da napravis "scrog" sa nekom mrezom il slicno. Zaboravi cfl i slicno,radi ono sto rade svi profesionalci u Hol (bez obzira na vrstu biljke)... HPS je za cvetanje zakon!!! Lampu od 70W drzi na 20cm od vrha biljke.Tvoj cilj je 250g po m2 tj 0.7g po Wat-u.To je sasvim ostvarljivo i s obzirom da je biljka vec dugo u vegetaciji bilo bi cudo da ne skines minimum 50g sa nje. Otvori neki "izvestaj uzgoja" sa slikama pa da se pomognemo ako negde zapne Puno uspeha :) Pozzz
#34POZNAVALAC

sep 2009.

Alo nizozemski...ato ti pri aa? Prvi indoor pa 0.7 po watt? 400-600w hps u boksu metar visine? Kad preraste da je"prelomi" pa da napravi ScrOG? Ae stavi neke slike es to udo vidio da vidim i ja. white weed, u boksu metar i dvadeset visine SA JAAAAKO DOBROM VENTILACIJOM 100% mo~ea stavit 150w hps bez problema. Ja ne bi ni sa 250kom rizikirao pa ak ~elia natrpaj i 1000w. Skupi neku kintu i uzmi joa jednu 70ku. Jer jedna 70w hps nee bit baa dovoljno za tvoju povrainu, morat ea se zajebavat i sa cfl-kama. Ili joa bolje jednu 150w hps pa mirna Bosna. `to manje ~arulja to lakae kontroliraa temp u boksu.
VladTheInhalerISTRAŽIVAČ

sep 2009.

Nabavi 150-icu, razlike u cijeni izmeu hps ~arulja razli ite snage nisu velike, a jedna 150 manje grije od 2 70-ice. Sretno.
white weedISTRAŽIVAČ

sep 2009.

hvala na odgovorima. znaci ovako da imam para uzeo bi 400w hps al nemaaaaaaaa. znam ja da je viae hps-a bolji urod. dakle hoce li biti iata uroda sa hps od 70 vati il da stavim 6 atednih gdje cu da dobijem 128w svjetlosne snage... i molim vas bez odgovora, stavi ovu ili stavi onu imam ove dvije vrst sijalica na izbor i to je to.. plafon....dalje nema ..... konkretno sta je bolje i koliko grama da ocekujem uroda hoce li da bude makar 50gr....hvala vam ponovo...

sep 2009.

#34: Ne znam sa kim se ti ovde svadjas i cije tekstove citas i sa kim polemises al moj tekst ocito nisi procitao il si u nekom zescem tripu.To ne radis prvi put na moj komentar al evo ja zbog drugih ti odgovaram (i prvi i poslednji put).Zaobidji me i trazi sebi neku drugu opsesiju. PS:I nauci da se pise "apsurda"a ne absurda
white weedISTRAŽIVAČ

sep 2009.

ljudi manite se budalaatine sijalica me interesuje....:icon_lol:
#34POZNAVALAC

sep 2009.

Sineeee...oea da to komentiram?:vb_whip: ae radi ti kao profesionalci u Hol pa se ne zahebavaj sa mnom jer sam u ~eaem tripu. white weed ve smo ti rekli ato je bolje u tvom slu aju. Ak ve nisi skroz nisi pri parama nije ti problem da stavia tu 70ku ato ve imaa i one atedne. Al ak sam dobro skontao one su sve plavog spektra...mo~da ak stavia dvije recimo al ipak za tu povrainu da bi imao dobro cvjetanje opet doi e do kupovanja novih ~arulja-tj crvenog spektra...ae sad ra unaj- bar tri nove atedne crvenog spektra ili joa jednu 70w hps... ovje e to zna biti skupi hobi tak da bolje malo pri ekaa pa da kupia ono ato ti zapravo treba.
white weedISTRAŽIVAČ

sep 2009.

thx 34 na odgovoru znaci da kpim hps 70w + 3 atedne crvenog spektra mislim da mi je ipak lakse kupiti jadan hps od 70 w sa svim priklju cima znaci sve je pospajano moje je samo da je montiram na box i ukljucim u struju, i taj me komplet koata oko 35 eura a 3 atedne me koataju oko 10 eura pa mi lakse dati 10 euria nego 35. jbg baki recesija je nema se posla...i svaki euro mnogo znaci..... zakljucak ... za cvetanje jedne biljke cu da imam HPS 70 wati + 3 atedne 2700k i misilm da ce da bude dovoljno..... hajde recite ata vi mislite nije samo da su se 2 lana ovog foruma ukljucila u diskusiju. hajmo malo.....
ManInTheBoxISTRAŽIVAČ

sep 2009.

Ne znam odakle si, ali u Beogradu za cenu 6 stednih sijalica od 23W mozes lagano kupiti sve potrebno za 150W sistem sa Philips sijalicom, tj. nekih 30-ak evra. Za tu povrshinu i visinu, jedna HPS 150W ti je taman nekih 50W/sqft. Ako se bash nema novca, onda kupi sada tu 70W, pa kasnije josh jedan 70W.
white weedISTRAŽIVAČ

sep 2009.

hvala na odgovoru AiC layne S...

sep 2009.

:rofl::rofl::rofl::rofl: alo da e jes ti neki profi a ? manje palamudisanja sa obije strane molim

sep 2009.

Upisah se ovde da bih vam pruzio par informacija il nekome pomogao al posto cak i ovaj gore moderator ne ceni i ne postuje moje vreme (jako je skupo, prijatelju i jesam profi ! ) samo jos da vas pozdravim i pozelim puno uspeha u uzgajanju i zadovoljstva svakojakog Zbogom
crnjakISTRAŽIVAČ

sep 2009.

Naa oek oao u holand i sad misli da je Ajnatajn!! Profi:icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se