VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojPitanje koje se tice velicine biljke
LEGACY

Pitanje koje se tice velicine biljke

14 odgovora1,618 pregleda

mar 2011.

Pozdrav , imam jedno pitanje , posto sam ogranicen prostorom zeleo bih da mi biljka bude sto manja ( sto se tice duzine) , pa me zanima kako to da postignem? znam da ce i dobit biti manja , takodje me zanima da li ce kvalitet budova na kraju biti losh? ili to nema veze? zahvaljujem.
zuz1AMBASADOR

mar 2011.

mogao si malo procitati o unutrasnjem uzgajanju prije nego sto si otvorio temu naime u indoor TI kontroliras velicinu biljke i reguliras kada ce uci u cvjetanje tako sto stavljas odreene rezime svjetlosti.. uz to postoje i mnoge metode za kontroliranje visine i "grae" biljke,a svima je rezultat povecavanje konacnog uroda. Imas xx puta pisano o tim stvarima na forumu,pa bih preporucio sa krenes s citanjem..

mar 2011.

Najbolje si ti otvori neki cfl PC box dnevnik i tamo procitaj... naci ces sve o kontroliranju visine...
PunxerENTUZIJASTA

mar 2011.

I pogledaj si sto je to LST ;)
TarkiPOZNAVALAC

mar 2011.

Posadi u male posude, veli ina biljke je odreena koli inom zemlje u kojoj korjen raste. I dakako o du~ini vegetacije... nadalje, postoje razni treninzi biljke (LST naprimjer) ime biljka viae raste u airinu, a ne u visinu.
xxrobixxAMBASADOR

mar 2011.

http://img14.imageshack.us/i/2mm7f9uuu9.jpg/

mar 2011.

informisao sam se sve sada o LSTu , samo imam jos jedno pitanje , ako kazes da velicina takodje zavisi od posude , da li je pametno posaditi 3-4 u jednu da kazem osrednju posudu (saksiju) ? da li ce to predstavljati problem za biljke?
stoneyENTUZIJASTA

mar 2011.

hoce, nemoj sve zajedno.. radije svaku u svoju malu saksiju..bit ce bolje za njih..

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se