VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojproblem oko vlaznosti
LEGACY

problem oko vlaznosti

16 odgovora1,685 pregleda
mattkgISTRAŽIVAČ

dec 2010.

imam ovaj box http://www.hidroponika.com/?id=bf8011dd0bc4be1c32ed1f457976acc4 povezao sam sve kako treba.jedan vent da izbacuje i ujedno hladi ct.doveo sam vazduh iz sobe u box.vlaznost mi je mnogo mala,kada mi je tem. 26 C vlaznost mi je 30 %.pokusaovao sam sa cinijam sa vodom ali nije uspela da se poveca.ne znam sta vise da radim,kako da povezam vlaznost? ono sto je jos bitno naparavio sam svoj box na terasi,kada otvorim prozor ulazim u njega.napravljen je od 9 mm usb ploce,5cm kamena vuna i 5cm stiropora.u njega sam ubacio ovaj box http://www.hidroponika.com/?id=bf8011dd0bc4be1c32ed1f457976acc4.kada ukljucim da radi vlaznost jednostavno sa 40 % padne na 30 % cak i manje.
Z&NZMAJ

dec 2010.

Koristi edit,ne moraa post za postom. Trebao si i neke slike biljki stavit. Jesu u vegetaciji ili cvjetaju? Jesi probao sa vla~nom krpom ispred osciliraju eg ventilatora? Jel uope imaa oscilirajui ventilator? Stavia neku posudu s vodom i unutra naguraa neku krpu i da ta krpa viri van iz posude ispred ventilatora-tako bi mogao podii vlagu. Mo~da ti i hygrometar zahebava!?
mattkgISTRAŽIVAČ

dec 2010.

nisu u vegetaciji nisam ih stavio zbog toga sto nisam namestio vlaznost.probao sam sa vlaznom krpom nije pomoglo.

apr 2011.

sa krpom niata .. . digne se za 5% , moraa kupit aparati koj daje vlagu :)
ZOKIAMBASADOR

apr 2011.

pa kako hoces da imas vlagu u boxu kad nemas nista zasadjenjo sta ti mislis od cega se stvori vlaga :) zasadi pa ce biti i vlage plus nesto ubvacis ako ti je vlaga mala al i ona 40 moze da prodje ako bas ne moz dici al siguran sam da ce biti veca ....

apr 2011.

U stanju vegetacije mora biti vlaga od 65 do 75 posto .. u stanju cvjetanja 40 ... ako je premalo vlage u vege., viae je aanse da e bit hermi ... ;)
ZOKIAMBASADOR

apr 2011.

ma daj ja to nikada nisam cuo ,, pojasni odakle ty to da se malo edukujem... ?
Rijamu DuvaAMBASADOR

apr 2011.

mattkg u istom smo problemu! ali kako sam zakljucio i po odgovoru nekih stru nih ljudi, vlaga e se dignuti kad stavimo bilj ice :D pa cu da javim dok izrastu ove dvije domaje ~ivio-aevio
indian_summerISTRAŽIVAČ

apr 2011.

hmm, ova stvar je relativna... mo~da se nebismo trebali zamarat tolko oko toga... ako se biljke ne bune a vlaga ti stoji na 20% onda samo teraj... a i vlaga ti varira vezano za dan/no... vea vlaga je po noi, ato je prirodno naravno, tako se dogaa i u boksu! im se ugasi lampa, ventovi + biljke e napraviti svoje... vlaga e se dii na 40% vezano za 60-75% vlage = hermi---nisam siguran u to... ljudi su uzgajali svaata bez hygrometra i termometra pa su dobili predobre rezultate... ja u svojem boksu jedva da imam 50% po noi i uope se ne zamaram s tim... istina je da je po~eljno imati u vegetaciji veu vla~nost, ali ko e se zahebavat s tim... kako ea ti u prirodi dok vegetira rei vremenu, DAJ MI SAD PRVA 3 MJESECA ROKAJ 60% VLAGE, A ZADNJA 3 MJESECA 40% VLAGE... to se sve poslo~i, netreba se toliko zamarat s tim

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se