VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojMicro perpetual SOG
LEGACY

Micro perpetual SOG

50 odgovora5,313 pregleda
VladTheInhalerISTRAŽIVAČ

jul 2009.

Dakle eksperimentiram ve neko vrijeme sa ovom tehnikom nakon ato sam vidio taj tip uzgoja po forumima. Cijela ideja je da se svaki tjedan isti broj klonova stavlja u cvjetanje i isti broj vadi van. pri tome je urod od 5-10g suhog po klonu. Radi se o mikrouzgoju, ja karistim 150w hps, u ormaru 70x70x40 cm sa 12cm pc ventovima. Trenutno gajim AK48 unutra, zadna berba je bila oko 10 g iz 2 biljke. Ne da mi se pisati dalje ako imate pitanja postajte.
Che*LEGENDA

jul 2009.

koje je vrijeme koje klon provede nutra do berbe? nutra je cijelo vrijeme 12/12?
VladTheInhalerISTRAŽIVAČ

jul 2009.

Ovisi o vrsti. Prvi pokuaaj koji sam imao je bio sa Thai haze x Skunk #1 i to je trajalo 12 tjedana, sa ak 48 treba 8-9 tjedana. Da, nutra je cijelo vrijeme 12/12, potrebna je posebna soba za majke/klonove, jer svaki tjedan idu 3-4 nova klona nutra. Ovo je AK 48 klon u 7-8 tjednu:

jul 2009.

Jel moze malo opsirnije da se objasni ova metoda SOG. Moje kontanje iz prvog posta je da se ceka da biljka naraste do nekih 10 cm i onda se ubaci pod HPS odma na cvetanje neki nedelju - dve nedelje dana i da je gotova ali mali urod? :)
VladTheInhalerISTRAŽIVAČ

jul 2009.

Ne, krivo si shvatio. Dakle Svaki tjedan stavljam nova 3-4 klona pod 12/12. U isto vrijeme vadim 3-4 klona koji su bili unutra 8-9 tjedana. Box mo~e primiti 36 klonova. Urod je manji nego da sam radio SCROG, ali zato imam berbu svaki tjedan. Ako gledaa na to da se radi oko 10-15g tjedno (moja gruba procjena, joa nisam skroz podesio sve cikluse hranjenja itd, neki izvla e i po 10 g po klonu), kroz 9 tjedana je to ukupno 90-135 g, ato je isto dobar rezultat.

jul 2009.

Aha, bukvalno onda je isto oce li se raditi scrogom ili sa tim ,samo jedino sto ti ovde ubacujes i izbacujes redovno po nekoliko klonova i onda beres svake nedelje...
VladTheInhalerISTRAŽIVAČ

jul 2009.

Tako je. Ina e oni iskusniji ovm metodom posti~u zavidne rezultate. Ovo je od lika od kojeg sam pokupio metodu:
BonerPOZNAVALAC

jul 2009.

ajde reci molim te, koju zemlju koristia (ili vlastitu smjesu)? koliko litara su posude za klonove, prosje na temperatura i vlaga u boxu za cvjetanje?, Naime itao sam taj thread od Dr. Bud-a .. kako ka~ea stvarno zavidni rezultati ali ipak ovjek se bavi time 30 i kusur godina. Jeli ih i ti hrania istom metodom potapljanja kao i on?
VladTheInhalerISTRAŽIVAČ

jul 2009.

Pa, u mom iskustvu najte~e se dolazi do dobre zemlje, naime probao sam svakakve mikseve, ali svi su patili od kroni nog nedostatka MgO. Sad koristim Zrinko S smjesu (proizvodi je Zrinjevac!!!) u koju dodam 2 ~li ice gnojiva kojem sam izgubio etiketu i stiropor u granulama za drena~u. Ina e zrinko je po sastavu dosta sli an DrBudovoj mjeaavini (kompost, treset, vrtno vapno, jedino ato umjesto perlita i vermikulita sadr~i kvarcni pijesak i glinu). Posude su pvc vreice od 1l pune skoro do vrha. Viae volim 1l jer se rijee zalijeva, kad sam troaio aae od ,5l trebalo je zalit svakih 2 dana. Temperatura je ista kolika je i izvan boxa ato zna i 27-30, jeibga box je na balkonu. Vlaga je onolika kolika je vani. Moram nai neku bolju prihranu, trenutno koristim Plantellu (1/4 snage) za povre, ali nisam baa zadovoljan, ini mi se da ima premalo nitrata. Da koristim metodu uranjanja, ali iskreno re eno, mislim da to nije apsolutno nu~no, dok god dobro, ali baa dobro, namo ia korijenje prilikom zalijevanja. Rijetko kad baa pustim da se nama e dok mjehurii ne prestanu izlaziti.
VladTheInhalerISTRAŽIVAČ

jul 2009.

Evo jedna slika punog (bolje re eno natrpanog) boxa:
Kushonja O.GAMBASADOR

jul 2009.

Uvjek je ljepae vidjet pun box od praznog ... ! Super izgleda !
bruno93ENTUZIJASTA

avg 2009.

jako mi se svida ta metoda uzgoja i htio bi se okusati u tome :) mozes li mi dat neki link da procitam malo vise o toj metodi?? ja bi si slozio box 80 cm * 50 cm za cvjetanje, a za majku bi koristio PC box ... dal mi je on dovoljan za majku od koje bi tjedno uzimao 5 klonova? P.S. svida mi se ova zadnja slika box-a ... jako ljepo ;)
#34POZNAVALAC

avg 2009.

:respect: Koji sam debil- tek sada vidim ovu temu! Vlad bravo i puno hvala ato si nama predstavio svoju strategiju uzgoja. Ovakvo neato je falilo forumu! Jel te mogu zamoliti da neato napiaea i o mamama? Koliko su stare? Jesu li pre~ivjeli revegetaciju i kako su se ponaaale...koliko su stare? Jel slu ajno imaa tzv. "bonsai mame"?Ak da, koliko esto obrezivaa korenje te u kakvim ih teglama dr~ia. Hvala unaprijed.
VladTheInhalerISTRAŽIVAČ

avg 2009.

`to se majki ti e nikada nisam ni probao reveg jer jednom kad krenu, klonova ima na bacanje, a prostora je malo. Glede majki, ne znam koliko je to bonsai, ali evo slika majke prije aiaanja, stara je 4-5 mjeseci, telefon je za usporedbu: i nakon ato sam skinuo 7 klonova: Trik je u tome da biljku prvi put aiaam dok je visoka oko 20 cm. Procedura je ovakva - od proklijale biljke kad se pojavi 4 internod zare~em tako da ostanu 2 lista, i reznicu stavim u kloner. Biljka zatim ide pod 12/12, a od klona radim majku ako se poka~e da je ~ensko. Radim to od klona zato ato mi ih je puno lakae sjeckati, a ini mi se da br~e rastu. Kao ato se vidi, dr~im majke u plasti nim vreicama od 1l. Korijenja obre~em svakih 6 mjeseci ako je uope potrebno, od te majke se uvijek mo~e isklonirat nova ako je zemlja ispotroaena. @bruno93 - 80 x 50 je viae nego dovoljno za cvjetanje (pretpostavljam da je 80 visina, a box 50x50). PC je ok za veg ali ra unaj da ti treba i mjesta za klonove koji puataju korijenje, kloner itd. Ovo je moj veg box prije prelaska na ak48: Mislim da ti trebaju 2 mame za svaki slu aj, u po etku imaa premalo klonova, a kad mame ubace u brzinu onda ne znaa kamo bi s njima. Tu je link od gurua od kojeg sam pokupio metodu: http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=69713
bruno93ENTUZIJASTA

avg 2009.

Hvala na odgovoru i informacijama koje su mi trebale! :) box za cvjetanje sam mislio da mi povrsina bude 80 * 50 jer imam 250 W HPS, a za visinu jos neznam jer box moram prilagodit "cudnom" prostoru.... imam slozeni PC box i bio bi mi dobar za 2 male majke al se nisam sjetio da mi trebaju klonovi vegetirat prije nego ih prebacim u cvjetanje tako da cu si slozit jos jedan mali vegetacijski box otprilike 30 sirina * 50 duzina * 40 visina za klonove :)
VladTheInhalerISTRAŽIVAČ

avg 2009.

Klonovi vegetiraju dok ne narastu jedno 15ak cm. Vjerojatno ih mo~ea odmah pod 12/12 ali mislim da to produ~i cvjetanje za kojih tjedan dana (dok ne uhvate korijenje u zemlju). Kod postavljanja svjetla pazi da ti je lampa okomito postavljena na du~inu boxa, jer ti treba ato ravnomjernija distribucija svjetlosti (u mom boxu je malo zeznuto pa zato imam ovu neonku desno). Ako ti treba prostor za klonove mo~ea pregradit dio boxa za cvjetanje (toliko da mo~e primit jedno 10 aaica od jogurta s klonovima, stavia par neonki nutra i to je to)
VladTheInhalerISTRAŽIVAČ

avg 2009.

Evo slike prije berbe
bruno93ENTUZIJASTA

avg 2009.

Ja imam BIOBIZZ Bio-Grow i Bio-Bloom gnojiva ..... da li mi ona mogu necemu koristit ?? .....nekako mislim da posto se koriste klonovi da Bio-Grow nije od pomoci ali mislim da Bio-Bloom za cvjetanje bi mogao koristit kad ubacim klonove u box za cvjetanje .... koristis li ti neka gnojiva za majku ili klonove?
#34POZNAVALAC

avg 2009.

ak i Bio- Bloom mo~ea koristiti za majku nakon svakog obrezivanja korenja . A ak dajea kratku vegetaciju klonovima onda zaato Bio-Grow da ne ulazi u igru?
bruno93ENTUZIJASTA

avg 2009.

klonove u vegetaciji mislim drzat tjedan dana, dva maksimalno i mislim da dok oni puste korjenje ne stignem ih gnojit s Bio-Grow om osim mozda jednom pred premjestanje u box za cvjetanje ..
VladTheInhalerISTRAŽIVAČ

avg 2009.

Majke prihranjujem prema potrebi, dakle svakih 4-5 tjedana, nisu baa zahtjevne. 12/12 prihranjujem svako zalijevanje sa 1/4 - 1/2 snage gnojiva za cvjetanje (plantella vrt u mom slu aju). Nije stvar u vrsti gnojiva, samo pazite da ne pretjerate u cvatu. Meni se to desilo u po etku, nakon jedno 5 tjedna cvjetanja doe do nagomilavanja soli pa je liae propadalo i bio potreban flush.

sep 2012.

Nemojte se ljutit na mene al ovo je zasluzilo refresh... Stvarno dobra stvar, evo prvi put vidim.

sep 2012.

fino to tebi ide ko neka mala tvornica sea of green i je uvjek bila jebena radio sam to u pc boksu bude to super pun box biljkica a ko velike lizaljke su heheh evo tebi jedan rep za trud i i konstantne micro harveste :bale

sep 2012.

kome, sta... dizete temu iz 2009, cemu... ocekujete neki odgovor, postavljate pitanja?

sep 2012.

ja sam samo napusen jako i vidio sam pod njnovije nisam gledo datume :ludak
SiDAMBASADOR

sep 2012.

lokot :banana:

🔒 Ova tema je zaključana