VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojprobni grow
LEGACY

probni grow

66 odgovora3,393 pregleda

apr 2009.

svijetlo je hps 150w, uskoro bi trebao montirat jos jednu istu takvu znaci ukupno 300w. biljke imaju oko tjedan dana, ce mi to biti dosta lumena? vlaga 50-60% temp. 25-28, prvi probni grow. napreduje ali dosta sporo, drzim na 18/6, imate kakav savjet?
FlameyISTRAŽIVAČ

apr 2009.

Kolko ih imas u ovoj velikoj posudi? Meni se cini 5 ako je tako sto prije presadi da ti se korijen ne zaplete. Najbolje ti je svaka u svoju posudu....
delboyLEGENDA

apr 2009.

Nikako nestavljaj sve u jednu posudu!! Ima razloga za to! Bolje stavi u aaice od jogurta sve posebno ,nego da stavia u jednu veliku sve. I da ti uspije neato sa ovim ato pokuaavaa,kasnije dok budea imao pokazivanje spola imati ea velike probleme.Ma pokuaaj ih razdvojiti ako uspijea,ak ne ,sve ispo etka teraj! Sretno ,i ubaci ventilator da im ja a stabljiku nek se njiau.... ;)
BlekFogPOZNAVALAC

apr 2009.

biljke MORAJU biti razdvojene, tj. svaka u svojoj posudi, stavi u casu od jogurta ili slicno i kasnje (nakon 10-ak dana) presadi u vece pitare, ovo je cista glupost sta si napravija ali bez ljutnje jer ti samo zelim nejbolje.. druga stvar napravi si neki box jer ovako svjetlo ti bjezi na sve strane i nema ni ega da ga reflektira, i ako bi ubacija sve to u box neki napravi si i ventilaciju sukladnu odgovarajucem boxu jer bez dobre ventilacije nema ni dobrog growa....citaj jos forum i uci iz gresaka...sretno! e i da nema ih 5 u posudi vec 10, a i dvi bi bile previse...najbolje kreni iz pocetka
FlegyPOZNAVALAC

apr 2009.

ima blek pravo....probaj od nekog starog ormara napraviti boks ili sklepaj nesta svoje nemora biti veliko oblozi ga folijom da sva svjetlost ide u biljke i vidit ces brzeg napretka..bar sa svjetlom neces imati problema.. :)
poljoprivrednik*ENTUZIJASTA

apr 2009.

ju, pa ti gajis bambus, a ne vutru :) priblizi malo to svetlo na nekih pola metra, gledaj kolko su ti visoke....

apr 2009.

hvala na savjetima, svi su dobrodosli! svijetlo sam podignuo u skladu sa temperaturom da mi ne bjezi preko 30 stupnjeva. pokusat cu ih razdvojit a box isto namjeravam sklepat.

apr 2009.

let d fors bi vit ju

apr 2009.

ajde, ovjek bar ima hps lampu:)) Sretno u uzgoju amico btw...joa malo prou i forum, ulo~i truda u box i sredi neke detalje i ve e bit neato od toga:) p.s. kolko je pametno stavit 2 hps lampe od 150? ata ne bi grijala manje jedna poatena od 400?
orbitLEGENDA

apr 2009.

braco, ja sam tako 5 puta poceo i svak put bi mi se osusile. . .biljke su ti vec previsoke i tesko ces ih natjerat na dobro, slozi si neku ventilaciju i lampu tik iznad novih koje ces posadit, posadi samo dvije , svaku u svoju posudu, jer imas mogucnosti za to i onda kreci lagano .. od ovog grow-a nece bit nista . . barem meni tako izgleda. . ;)

apr 2009.

evo danas smo se primili posla i eto rezultata. vlaznost i temp. su pod kontrolom, blitva je neka domaca, frisko presadjena u zemlju izmjesanu sa stiroporom. box je oblozen alu folijom okrenutom na mat stranu. lampa je i dalje hps 150W udaljena circa 40cm
FlegyPOZNAVALAC

apr 2009.

priblizi jos lampu ....sto ti je lampa dalja biljke ce ti biti vece a tanje jer ce htjeti sto vise dosegnuti svjetlost...zato je bolje obrnuto da se sire u grm :)

apr 2009.

evo, kao da su se listovi malo savili prema dole u cemu je problem?

apr 2009.

evo, kao da su se listovi malo savili prema dole u cemu je problem?
FlegyPOZNAVALAC

apr 2009.

koja je temperatura? i dal imaju svjezeg zraka?
bongashLEGENDA

apr 2009.

Jesi ti siguran da je to HPS 150W, imaa sliku te lampe ili malo viae info o njoj ? Trebale bi bit puno vee za 10+ dana. Kakva je zemlja u koju sadia ?
bakajokoENTUZIJASTA

apr 2009.

meni ovo definitivno djeluje kao pre-premalo svjetla...
bongashLEGENDA

apr 2009.

Pa to, dugo sam radio sa 150kama i ovde definitivno neato nije u redu ...
BrenerPOZNAVALAC

apr 2009.

To sam odmah prokljuvio kad sam vidio koliko su mu se samo izduzile biljke.Pa da ima 2x23w stale bi maltene na pola puta.Al nisam htio bit negativan i pljuvat mu po opremi lol
delboyLEGENDA

apr 2009.

vjerojatno ima obi an reflektor onaj ato grije ko lud...onaj radni ki :D

apr 2009.

[bez sadržaja]
bongashLEGENDA

apr 2009.

To je to, 150ka. `ta da ti ka~em, vidio sam uzgoje sa 70W HPSom pa su bile vee nakon 10 dana. Piai malo viae o zemlji, kakva ti je voda, jesi mjerio pH ... ?
FlegyPOZNAVALAC

apr 2009.

bong mislim da je problem bio taj sto nije imo boks napocetku pa je svjetlost svuda isla i nije dobivalo maksimalnu svijetlost....
delboyLEGENDA

apr 2009.

ma daj flegy, da mozes izgubit toliko svjetlosti ako nemaa box?? ma kaki nevjerujem. Ko zna ata je problem, nedovoljno informacija ima da bi se moglo utvrditi ata mu je problem... Ja ka~em da je zemlja u pitanju. Ajde ghost daj napiai malo !!???
FlegyPOZNAVALAC

apr 2009.

mislim da je a i mozda zbog stresa kada je presadivo biljke jer su mu sve bile u 1 posudi pa dok su dosle sebi eto prode par dana :D a mozda i zemlja sam mozemo nagadati dok ne da vise informacija :D
BrenerPOZNAVALAC

apr 2009.

Vidje stvarno je 150 HPS.:) Biljke izgledaju ocajno.Tako bi maltene izgledale da ih posadis u sobi i pustis da rastu lol. Nije uopce u pitanju toliko spori rast koliko samo izduzivanje biljaka.Pogledajte samo onu najblizu koferima tamnim.:D Dam se kladit da su takve zbog nedostatka boxa i crnih kofera koji cuclaju svijetlo. Zvuci glupo ali sto drugo moze bit razlog tolikom izduzivanju? Udaljenost lampe od biljaka je korektna, reflektor ima, zemlja se cini ok... Da ti nisi neki paradajz zasadio :P ?
bakajokoENTUZIJASTA

apr 2009.

meni openito na slici djeluje premalo svjetla, mo~e slika i varat, al s obzirom kolike su nema biti ato drugo.... valjda e se sad u pravom boksu oporavit, iako bi ja savjetovao dvije-tri atedne 23W plavog spektra kao dodatno "gorivo" :)
gloss_zelenkyAMBASADOR

apr 2009.

Nitko se nije sjetio rei da spusti lampu 20cm? nije to 400W :D i samo joa izmeu lampe i biljaka nek puae neki vent
mili28ISTRAŽIVAČ

apr 2009.

nebi htio mudrovat(jos sam zelen)ali meni je islo ful sporo dok nisam stavio plave,onda su zivnule

apr 2009.

posto su listovi poceli lagano zutit spustio sam zelje 10cm nize. zemlja koja koristim je po sastavu i njihovoj deklaraciji pH u H20 5,0 do 6,8 i sastoji se od treseta, PG mix praskastog gnojiva te svih glavnih hranjivih tvari vaznih za rast biljaka, cijena 10 kn 10L. zalijevam sa obicnom vodom kad se zemlja osusi. izduzile su se jer od pocetka su stajale kod prozora bezveze dok nisam uzeo hps. //
delboyLEGENDA

apr 2009.

Pazi sa vodom,to zalijevaa sa vodom iz vodovoda? Daj probaj izmjerit PH toga, ili ako ve nemozes nikako skupi kianice i s njom zalijevaj. Ili prokuhaj vodu i profiltriraj od kamenca ....pa s time zalivaj. Pazi meni su ti svi problemi krenuli od pretvrde vode,krenuli su ~utit listovi ,krenula se kofr it skroz...a ja mislio da fali gnojiva...u biti sam za epio bio kapilare korijenja sa tom loaom vodom.... Dok sam krenuo koristit destiliranu i prokuhanu vodu sve je krenulo dobro. No meutim,ja ti to govorim jer jebiga ja sam bio u takvom kvartu gdje je bila tako nekvalitetna voda...nemora biti slu aj da e to tako i kod tebe biti...ali eto bolje sprije iti nego lije iti !!~ Pozz

apr 2009.

danas sam slucajno podigo tu posudu u kojoj je ova najveca i korijen viri 20 cm vani iz vaze. taj korijen je cijelo vrijeme umocen u vodi koja stoji ispod te posude. biljka normalno raste i ne daje nikakve znakove na lose. cudno je da od te dvije niti se prosirilo sve onako u cvor, da li treba presadit to?
HightyENTUZIJASTA

apr 2009.

Auuu, ata ti se desi....hmmm, briem da ti je ta rupa kroz koju je korijen izaaao, kako se vidi na slici full mala, mo~ea napravit to na 2 na ina: 1. zasuai biljku (nemoj zalijevat dok zemlja ne bude suha, dan-2-3, upitno je hoe li pre~ivjeti kad joj je korijen tak vani, ali ajmo bit spremni za najgore a nadat se najboljem....uglavnom, kada je suho taj korijen lijepo, kako je izaao, tako vrati kroz tu rupu u veu teglu koja je obilno zalivena vodom i u kojoj je KVALITETNA zemlja, dakle, presadia, ali ovo kaj viri, nikako ne upati, rezati i sl. nego vrati nekako kroz tu rupu da bude "sve na okupu" u novoj, veoj tegli. 2. prere~i dno ove tegle i jednostavno izvati to dno pa~ljivo da ne uniatia ovaj korijen koji viri, i stavi staru teglu kojoj si izrezao dno u veu, sa istom zemljom i istim uvijetima....khm...po meni - to je to. Sretno u svakom slu aju i ato kod da napravia, pazi na ovaj korijen koji je preraso zemlju kao oko u glavi, samo polako, smireno i pa~ljivo :)))))
delboyLEGENDA

apr 2009.

unfuckingbelivibl !! :))) kako je ispi ila van,hihiih...ma samo pa~ljivo,ja bi stavio samo novu turu zemlje ispod nje i teraj dalje...pazi ako ea rezat tu posudu,nebi ja to radio na tvom mjestu...samo joa zemlje i stavi u neku posudu jedna u drugu da ide,a ispod zemlje...stavia kolko mozes,nemoras punu stavit zemlje...mozes dopola i ubacci ju unutra i bez brige...ako si shvatio sto sam htjeo reci... :)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se