VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojizpiranje
LEGACY

izpiranje

90 odgovora9,192 pregleda
SLO-EraLEGENDA

jul 2007.

Evo ponovo ja o izpiranju-jer je to vrlo va~an dijo ako ~elimo dobar ukus i "zdraviju" vuju. osobno sam poznat po vuji koja je dobrog ukusa-to mi je "va~nije" skoro od ja ine... U svakoj zemlji ima elementa koji daju specifi an ukus,da ne govorimo o prihranjivanju tako mineralnim kao organskim bio djubrivima...Zato je vrlo va~no zadnjih 14 dana prestati sa svakim hranjenjem. ZADNJIH 14 DANA SAMO VODA!!!!!! Poslednjih 7 dana ili barem probajte 5 dana bas ispirati biljku.To zna i,da umesto noramlnog zalivanja vodom to inimo sa puno vise vode-tako da ona sapire zemlju i iste e izvan posude. Sa takvi na inom i kasnije pravilnim suaenjem i skladiatenjem ima ete barem 40% bolji ukus-garant i tad mo~ete re i,da vuja barem nije toliko stetna,.... to je dobro i vani uraditi ako je mogu nost naravno!!!!!!! HC balkan :)))))))) ovakoizgleda isprana voda nakon nekoliko dana ispiranja,bila je tamnija i sa vise mirisa-voda sad nema vonja vise.... ko koristi H2O2 nek ga u toj fazi upotrebljava -ne preterujte nego3-4ml max na 1l vode
doomerLEGENDA

jul 2007.

Era nice !! Vijecni zagovornik dobrog okusa :) Ey ja uz to sve i ispirem biljke s spricalicom zadnjih 5-7 dana doslovno svaki bud operem da se cijedi voda s njega, sansa da se stvori plijesan je dosta mala a okus je vrhunski. u zadnjih 48h mraka ih ne ispirem i pustam kristale da se fino nakupe:) Inace ja mogu i povracat ako osjetim los okus gnojiva u dimu i gade mi se takve stvari. PRIRODA RULES :)
SLO-EraLEGENDA

jul 2007.

folirno i budove ne diram opate-vlaga oko 40% i jak pretok zraka.Ispirem ako je mogu e zadnjih 10- 14 dana i ako dosta dobrih uzgajiva a ka~e da to rade zadnjih 5dana...... Ina er dok vam cveta biljka najbolje mi se pokazalo,da jedan dan dobro zalijem vodom-dok slede i dan dosta manje -pa opet tako u krug.... cvetovi-budovi ne e vise puno porasti ali se sad dnevno vidi ve porast kristala-joa malo pa je nema vise btw bnajviae me zanima koliko sam dobijo semenki na donjim opraaenim budovima?
SLO-EraLEGENDA

jul 2007.

ve eras palo ispiranje i posisao sam malu gran icu -ostalo ide u 48h zamra enja pa pod makaze.Mogao sam ostaviti joa 4-5 dana komotno ali bolje manje a dobijo je zrelost za dobar ukus..... spremajmo se za novu rundu
WeedomirISTRAŽIVAČ

jul 2007.

Kad cu ja poceti ovako svoju travu da gajim. :'(

jul 2007.

a vjerovatno kad se naucis ko slo era kontam da nije on sam od sebe poceo tak dobro radit...covijek to voli...
SLO-EraLEGENDA

jul 2007.

svako ko ~eli mo~e uzgojiti takvu biljkicu-nije to posebno ume e,ve prose an malo vise tehni ki podkovan hoby hortykulture-poljuprivreda,hoby...uzmi ga kako ho ea Na samom forumu ima dovoljno informacija-po nesto i dezinformacija(koliko god se trudili) uglavnom potrebna je volja,strpljenje,ponoviti osnove biologije,batalite malo stranice o vuji i itajte literaturu o bilju,zemlji,osnove hemije,...Onda treba po eti ,pa i ako prvi put ne uspe baaa,baaa bit e to mnogo bolje nego sto se mo~e kupiti na ulici.Druga runda e ve biti puno lakse jer ea popravljati svoje greake a ne sluaati tudje savete ~elim vam svima puno sre e ju er je odrezao nekoliko malih budova sa dna...
WeedomirISTRAŽIVAČ

jul 2007.

Ma jos samo koju godinu, i kad pocnem sam da zivim odma se bacam u vutrogajenje! :read: :prof10: :icon_smile:
triggerISTRAŽIVAČ

jul 2007.

jedno pitanje kad pri amo o ispiranju, ja sam do sad bio u en da je svakako dobro isprati biljku kako ste i vi rekli ali da se zadnjih tjedan do dva ona ne zaljeva uope te da na taj na in biljka ispuata viae smole da se zaatiti od isparavanja vode. Vi ite ako grijeaim! Pozdrav
StonerLEGENDA

jul 2007.

ne nije istina to ti je dezinformacija to koliko ja znam radia zadnjih 48 sati prije same berbe kada je joa i u mraku a ispirea normalno min 2 tjedna samo vode bez hrane pozz
SLO-EraLEGENDA

jul 2007.

stoner je rekao sve
FukmondoAMBASADOR

jul 2007.

pozdrav ekipi! posto sam danas poceo sa ispiranjem,a i tema je bas to, zanima me dali da prorjedim listove ili da ne diram nista? Hvala.
SLO-EraLEGENDA

jul 2007.

mo~ea one velike koji idu iz glavnog stabla,one koji su 2/3 po~uteli,...-tako e dopirati malo vise svetlosti do cvetova lepo,lepo nema sta
Svizac_:)ENTUZIJASTA

jul 2007.

E ljudi ato se ti e ispiranja i okusa pro itao sam negdje na netu da se cvjetovi mogu aromatizirati. Navodno ne zaliti biljku zadnja dva dana tako da bude ~edna i onda 8 h prije branja zaliti sa vodom u koju se stavi neka aroma. To su one arome za kola e, a mogu biti okolada, vanilija ili vone; ima ih u svakom marketu. Sad zanima me da li je tko od vas probao tako neato i da li to uope ima smisla i efekta na sam okus dima...:icon_question:
zleeqovskiISTRAŽIVAČ

jul 2007.

Na OG-u je bilo jedno 30 stranica (na forumu) o ovoj temi. Lomila su se koplja na sve strane. Zakljucak je bio da se ne ispire jer nema smisla, u slucaju uzgoja u zemlji. Hydro je druga stvar. Nepotreban veliki stres i oduzimanje hrane biljci kada joj je najpotrebnija. Imam samo copy&paste FAQ-a sa OG-a: Ja sam prestao ispirati i ne vidim razliku. Nakon dobrog susenja i curing-a dim ne grebe niti ima los okus. (pod "ispiranje" ne mislim na smanjivanje prihrane pred kraj, i zalijevanje obicnom vodom nego na ispiranje zemlje sa velikom kolicinom vode!!! pred kraj svakako smanjim prihranu i na kraju samo obicna voda) "48h u mraku" radite zato sto se tako prica ili ste stvarno vidjeli razliku? Jer s obzirom da kristali dozrijevaju (prozirni->mutni->zlatni) duzi period, zasto bi se ista napravilo u 48h?
SLO-EraLEGENDA

jul 2007.

ovo nije OG i tako nek ostane!!!!!!! napravijo je vise stete nego koristi- ina er ima foruma gde stvarno ima growera i mo~ea pro itati pametnih i koristnih stvari ali svakako ima svako pravo izabrati svoj forum Da si to pro itao na nekoj stranici biotehni ne fakultete,... ali tekstove sa OG ne kopirajte na vutra.org jer sa tim samo zbunjujete ljude!!!!!!! sto se ti e zadnjih 48h sati mraka - to je iz iskustva(kad sam ja po eo nije bilo neta....) To su radili ve puno pre mene i nije nista novo izdvoji 6-15eura i kupi mikroskop pa ea razliku sigurno uo iti Izpiranje je nuzno ko zeli stvarno dobar ukus i ukas kakvog ta vrsta ima!!!!!!!!!!!! ina er se ukus razlikuje od vrste substrata,uslova rasta,gnojiva,na ina suaenja-ako suaimo polako u tamnom prostoru ukus je bolji nego ako osuaimo na brzinu.
zleeqovskiISTRAŽIVAČ

jul 2007.

Ispiranje je jedna od velikih rasprava. Soma u svojoj knjizi kaze da se mora ispirati, Shantibaba kaze da ne. Oboje su i vise nego iskusni breederi. Oko "flush"-a su jako podijeljena misljenja. U pocetku sam ih stavljao na 48h mraka. Pa sam prestao. Zalio bih ih 3 dana prije nego idu u mrak. I vise ih nebi zalijevao (da smanjim vodu u vrhovima). Pa u mrak i zetva. Jedino sto sam primjetio je zuto i posuseno (veliko) lisce. Mozda sam imao losu vrstu (K2). Sad zavrsavam WR od SS. To bi trebala biti indica u velikom postotku (a i smrdi ko sam vrag). Mozda s njom vidim razliku. Kristali su pola pola pa ce uskoro samo na vodu i onda pod noz. Jedna ce ici odma na rezanje, druga u mrak. Nadam se da ce bit razlika, tko nebi htio jos kristala :)
doomerLEGENDA

jul 2007.

ja ne flusham biljku da voda curi iz kante, jednostavno joj dajem cistu vodu zadnjih 10 dana a zadnjih 5 ispirem budove spricalicom, bez degustacije nemozemo znati sto je bolje :)
SLO-EraLEGENDA

jul 2007.

joa dan-dva se mora sve suaiti-danas sam oderazo sam "manikira" na grubo nekoliko grana ukus je i dalje pun ali ne vis ena hindu nego dosta sladji i jak clear high.Kad se posuai i odstoji u tegli neko vreme bit e dosta ok neko vreme ve skupljam one male listi e iz vrhova-pune takodje kristala kad se nakupi 150g onda u dokumentirati izradu hasha-pomo u vode,leda i filtracije to e biti vrlo uskoro za 150g-170g dobrog materijala11-lista sa dosta,dosta kristala negde oko 10g hasha
SLO-EraLEGENDA

jul 2007.

na drugoj fotki je ostatak sto sam joa postrgo sa laboratorijskog filtrirnog papira slede i dan-prvi sam na grubo... papira.....uglavnom kristali pridobljeni iz perja uz pomo hladne vode,leda,miksera,filtriranja,suaenja i kasnije presanja uslika u napravijo sam male kuglice-ali nema tog u izobilju:( taman za svoj gust :) u jednoj godini 2xdve biljke nakupi se taman za jednu rundu,va~no je da je perje dobro posuaeno i skldiateno!!! sto je vise thc -vise imas hasha i ukus je ono skoro najva~nije!
SLO-EraLEGENDA

jul 2007.

evo i ovih malo ve ih -ina er je spremna za korisa enje-dosta je sladja nakon curinga
gensAMBASADOR

jul 2007.

Fiiino... svia mi se ovaj hash koji si napravio. Nego.. kako uvaa preje? Ja gledam ove svoje i razmialjam kako je ateta baciti to liae, a trenutno nemam dovoljno da bi se upustio u nabavku aparature (bubble bag)... pa si mislim da bi isto tako uvao dok ne skupim dovoljno. Druga opcija mi je da od toga napravim putar-maslac i malo se osladim kola ima... sad ve odoh OT :vb_whip:
SLO-EraLEGENDA

jul 2007.

to je ostatak sto sam skupljao slede i dan -jer sam bijo previse duvnut ina er e Era :) re i kako to napraviti za 1,20eura-sve ostalo imas doma napisat u topic ovo je Balkan gde vam prihodi nisu iznad 1000eura -pa zasto onda davati 100eura ako mo~ea za manje od 2 eura sve to napravit joa bolje!!!!!!
SLO-EraLEGENDA

jul 2007.

poato ja uzgojim vise vuje nego sto su moje potrebe...a nemam mogu nosti celi dan duvati zbog obaveza onda sam kontao-da sve u hash(vide u joa)
PampersPOZNAVALAC

jul 2007.

nisu veci od 1000eura, hehe... i pola od te cifre je previse. Uostalom po muci se poznaju junaci.
doomerLEGENDA

jul 2007.

Jebena fotka, ERA !!!!
SLO-EraLEGENDA

avg 2007.

ako ho emo tek je sad vuja bas spremna za duvanje-fotka u jer je suha i ww sa balkona
SLO-EraLEGENDA

avg 2007.

balkonska ww ww/hk ova je skroz gotova i sad je medena
SLO-EraLEGENDA

avg 2007.

Bilo bi divno mirisnog li cveta
SLO-EraLEGENDA

avg 2007.

desert nakon nedeljnog ru ka
SLO-EraLEGENDA

avg 2007.

ovo je ovde Balkan :)
SLO-EraLEGENDA

avg 2007.

Ina er balkonska ww radi na high isti nije eki u glavu,ukus je dosta sve~ malo sladunjav.. Nju je imao mogu nost doors probat pa nek on napiae smoke report ak ~eli

avg 2007.

Mo~e mo~e..bit e 1 report sutra... imam i jednu close-up sliku di e se baa vidit kristali pa u oka it da se vidi. Hahahhaa..brate era, pa dobro ti onda derea po indicama ako ti ova ww ima isti high:))) Al aalu na stranu, prvoklasno uzgojeno, majke mi, svaka ast ;) Meu boljim stvarima probanim uope... postidio bi se i Amsterdam:)

avg 2007.

Slike su na~alost aiptarske jer su izrezane u paintu... na~alost, program neki barem naj naj osnovniji za obradu slika viae nemam.. ateta, da se ne vidi u punom sjaju kao kad se zumira na digitalcu... Ali kapi smole i thc-a se vide :))) E sad, kakva je bila vutra, ww, kao ata ka~e Era.. Osvrnut u se okvirno na najbitnija svojstva: izgled, miris, okus, djelovanje na um i tijelo:) 1) FIZI KA SVOJSTVA: a) izgled: na prvi pogled vidi se da je odma rije o pravoj robi, pravilno uzgojenoj biljci. Preplavljena je dla icama i sva je svijetlo krem zelene boje bez odstupanja i varijacija ovisno o dijelu bud-a. To je ve bio pokazatelj da e roba bit prva liga. Osim toga, pribli~avanjem oku, jasno se vide kristali koji preplavljaju itavu povrainu cvijeta. b) tekstura: bud je iznimno mastan. Iznimno. U jednom trenutku dok sam solio i ostala mi zadnja treina za posolit, bud mi se zalijepio za jagodicu prsta (nismo imali akarice za sije, ateta, al su mi nokti vremenom jako narasli pa nije bilo problema:) toliko jako, da sam moro komadi po komadi odljepljivat :))) Osim toga, dok je bilo u samoj vreici, masnoa se jasno mogla vidit iz helikoptera kako je ostajala po vreici izunutra, a da se prstom proalo, prst bi bio sav mastan samo od toga ata je u vreici bio kif:) Takoer, kao i u svim pravim vutrama, bud je bio fluffy ilitiga prozra an, spu~vast, no s druge strane tvrd i pun. Nimalo poput neke vuje koja se uzme na o igled gram, a kad po nea solit pa ispadne jako malo. Ovo je baa bilo puno puno. Jako bogata i kvalitetna tekstura cvijeta. Sjemeniki, liaa i gran ica naravno 0. Sve ist thc i bud. c) miris: ata re...nenormalno jako, kao da je tek ju e bilo ubrano. ak prejak miris za direktno mirisanje iz vreice. Ako nekog zanima koliko jako, unutar vreice, unutar gaa i svejedno je pola autobusa smrdilo, a dok sam normalno hodo vani, svejedno bi osjeo neprestani miris. Da mi je netko zavezo o i i reko da samo pomiriaem i ka~em neato o ovoj vutri, to bi ve bio dovoljan pokazatelj da e stvar bit p.r.v.o. k.l.a.s.n.a. Zbilja, prejako "smrdi" i meni definitivno nije imalo miris po nekom laganom vou ili sli no:)) d) okus: Prvi put kad smo puaili, stavili crvenu maliau Ere, koja je ina e ja a cigara no kvalitetan duvan, i kao da se puaio zrak. Grebanje grla nula. Okus, veoma, veoma prijatan. Na~alost, ne mogu re po emu je to no imao okus, jer za to se mora posolit malo bogatije i stavit manje cigare da ne pojede okus (a atedili smo, iako malo posolit uope nije bio problem, definitivno;) al mogue da bi bio vokast. Uglavnom, velik respect za ne-grebanje grla i laganou puaenja. Veoma lagan dim, iji maleni maleni komadi ak ve promjeni okus ja ih duvana. e) brzina gorenja: zbog iznimne masnoe i koli ine thc-a, ak i malo posoljena pljuga jako dugo traje. Ne izgara u dim nakon 1 minute kao kod neke suhe, praainaste trave. Ovo traje veoma dobro:) 2) MENTALNO-UMNA DEJSTVOVANJA: Ovo je naravno najbitniji dio koji svakoga zanima kod vutre primarno. Kako biljka radi i djeluje. Prvu pljugu koju smo zapalili 1. dan je bila jako dobro posoljena. Prije toga nismo puaili dosta dugo, jebiga, nema dobre robe pa se izbjegava puait ovo smee, tako da smo mogli o ekivat da e lupit. Uvla im prvu seriju i kontam dal e lupit isprve. Nije takav tip vutre da lupa na prvu. Uvijek postoje 2 vrste, ona koja udari odmah i ona koja po ne se uzdizat u strujnim valovima i vremenom postaje sve intenzivnija i ja a. Ova je 2. tipa. Uvla im 2. seriju...polagano po injem osjeat opuatenost miaia i fizike. 3. serija i aaljem. Dok dr~im 3. seriju u pluima i polagano izdahnjujem nakog dugog dr~anja, po injem osjeat promjenu. Kasnije sam prijetio da je kod svake pljuge broj 3 bio presudan:) Pljuga mi se vraa natrag, uvla im 4. seriju i izdiaem ju veoma brzo, ne zato jer nisam mogao dulje, nego jer sam nakon 4. dima imao osjeaj ko da sam zapalio pljugu prije sat vremena i da sad puaim novu. Totalno sam i bio smetnuo s uma razlikovanja i obraanja pozornosti na, 4. dim brate i ve o i razorene, ne podnose svjetlo, gledam prijatelja i smijem mu se:) Tad smo bili na pola pljuge negdje. 4. dim je bio totalno dezorijentacijski i pokupio je razmatranje misaonosti sa prvog plana. Zavraimo mi nakraju puait pljugu, gledamo jedan drugoga i govorimo da je dobar dim. Al kako prolaze minute, tako vutra sve ja e i ja e zabija, struja u tijelu samo raste bez prekida, gubi se lagano osjeaj fizike, miaii viae nisu zategnuti. Nakon pola sata vutra zabila joa duplo ja e, nakon sat vremena troduplo. Tad sam sku~io da u pitanju nije bila dobra vuja, ve vrhunska. Uglavnom, 1. pljuga tog dana i uope ata smo probali je digla na totalni high. Smijali smo se, skakali po kui, stavljali muziku, non stop pri ali i komentirali. Ajmo re da smo pljugu zapalili oko 1ujutro. Negdje oko 3-3.30 palimo drugu, puno manju i manje posoljenu. BOOM!!! jedno se nadovezalo na drugo i totalno zabilo. Trea pljuga mi nije ni padala na pamet, ak ni da razmialjam o njoj, a kamoli da ju idem puait:)) Uglavnom, idemo spavat, i gledamo kolko sati kad ono ve 5-5.30. Prijatelj i ja ne mo~emo vjerovat. 4-5 sati proalo odmah, a mi brijali po kui a da uope nismo ni shvaali prolazak vremena. Ujutro se budim joa uvijek zabijen:)) Zna i 1. dan je pljuga digla na isti mental high, energi nost, komunikativnost, osjeanje valova po tijelu i plovljenjem po njihovim morima:) Ostali dani su bili druga iji. `to se vutra viae puaila, to se tijelo viae prilagoavalo da kvalitetnije raspozna thc i vrstu. Problema sa tolerancijom nije bilo jer se vutra dozirala tako da traje po 3 dana po 2-3 pljuge dnevno (veinom 3) i nije bilo onog tipi nog prepuaavanja do razine nesvjesti ili besvjesti kada sljedei dan poraste tolerancija odmah. Tada je ve 2.-3. serija zabijala, takoer sa nastupom da nakon zapaljene pljuge lupi jako, a onda kako vrijeme prolazi, dim biva sve ja i i ja i do te mjere da se ovjek nakon 2 sata razmatra i zapita da ovo joa ja e udara nego prvih sat vremena. Uglavnom, kad neke dobre vutre ve po inju spuatat polagano, ovo je tek onda na svom vrhuncu:)) Kao ato bio zapo eo, ostale dane vuja je imala ve 50-50% rad... 50% na high tipa energi nih talasa i valunga, ne viae na komunikativnost tipa da se melje bez prestanka i ska e na mjestu 100 puta u minuti, a 50% a stond koji nije stondiro kao veina indica u mozak da gubia volju za radom, pri om, djelovanjem openito, ve na stond koji je dirao to no u muskulaturu i tijelo, opuatajui miaie do ogromne razine i sa ne prevelikim htjenjem za skakat unaokolo ve za smestit se negdje u finom i u~ivat u pogledu ili pri i. Ina e, da je vutra prava i da ne praata pogreake sam i dobio potvrdu. Ina e kad je u pitanju vutra tipa skunk, alkohol i to ne idu zajedno jer nakon zapaljene te pljuge, dolazi do riganja. 3. dan od kad smo bili u Ljubljani, bili smo iali malo po pubovima, popili jedno 3,5 litre pive, bili fino pripiti sa tendencijom da joa fali pokoja litrica da po ne fino prat i cuga, upoznali jednu ekipu, iali zapalit s jednim od njih koji nije nakraju puaio, dobro ju posolili i ja se nakon toga dobrano izrigo:))))) Nema, jaka vu sa alkoholom ne praata:))) Zna i da sumiram rad vutre: high u mozgu, stond u tijelu. Nema mjeaanja da stond ode u mozak. Veoma precizna vutra sa kvalitetno rasporeenim radom na odreenost fizike naspam mentalnosti. Trajanje rada: 1 pljuga dovoljna za 3-4 sata, nakon 2 vrhunac koji ni onda ne popuata:) Doziranje: Naravno, kad bi se imale prilike openito, uvijek bi se stavljalo po 0,3g-0,5g Tada bi vutra zatukla, al bi rad bio takav da bi se kristalno poput vizualno-fizi ke manifestacije prikazivao na aabloni svjesnosti sebe. Mi smo stavljali po 0,1g uvijek, do 0,2g rijetko ako bi zapalili s nekime u troje. To je bilo i zbog atednje ali i nije bilo potrebe za viae, jer 2 pljugice od po 0,1g zapaljene u razmaku od 2 sata i proklinjea ata si zapalio onu drugu:))) Era, uzgojio si beatiju, svaka ti dala, profesionalno obavljeno za kako ti ka~ea jedan hobi:)) Kao ata sam ve reko, i Amsterdam bi se postidio ;) Lijepi pozdravi:)
SLO-EraLEGENDA

avg 2007.

doors tebe treba zaposlit da testiras i piaea smoke report za uzgajiva e. Svaka ast ti opisa to extra ,na~alost je bilo tog malo....malo se salim Lakse je kad neko sa strane to opiae kako oseti nego ovako ja svaki dan,doduse uvek gledam najprije koliko se poklapa sa onim sto je napisao breeder sorte. Uglavnom konkretno to sto si opisvao je za balkonsku varijantu ww dosta ok

avg 2007.

Oni nek opskrbljuju travom, ja tekstovima i eto dogovora :DDD `alimo se malo naravno, bez toga ne ide... Al balkonska brate...uuuf, ata je onda s onima ispod lampi... :DDD
SLO-EraLEGENDA

avg 2007.

ma nema loae vuje ako je barem malo odradjena,sazrela,isprana,posuaena,skladiatena da je to ispoatovano bilo bi svima puno lepae i ugodnije:)))))
DoktorPOZNAVALAC

sep 2007.

Mislis na VUTROLOMIJE :icon_lol:
cannebosanacPOZNAVALAC

sep 2007.

Odli an(10) ;) Fotke skoro sve za albuma .Super report Doors.Posebno i se svia ovo ato si kao i ja do~ivio da se napuaia i dr~i te nekoliko sati pa spavaa i probudia se joa uvijek puknut,a meni ljudi nisu vjerovali kad sam im pri ao za prve dogaaje u Amsterdamu sa WW i ostalim udima prirode,mislili su da im pri am bajke joa oni njihovi komentari ko zna ime to oni gore prskaju,a kad ja ka~em da ovdje ljudi prsakju vutru sva im onda oni ka~u ko je lud da je ne im prska,e pa nek me jebe svako ali stvarno ko je ovdje glup i lud,ja ili oni :icon_lol:. `to se ispiranja ti e nema ata da se sla~em ili ne sla~em jer ja sam radio samo jednom uspjeano od prve vani,na jednom mjestu danas punom povratnika iz RS,u biti podalje od njhovih kua ali opet dovoljno blizu puta kojim oni prolaze tako da bi bilo preriskantno da me neko tu vidi da odlazim kao tad prilikom uzgoja sa bidonima punim vode svaki dan.A i da nema povratnika preskupo je ii svaki dan po 15 km do tog mjesta radi nekih 100 gr vutre koje bih uspio uzgoiti .Ne mogu viae uzgojiti jer zemlja je crvenka ona suana pije ko luda joa kad je sunce isuai se na brzinu, a sve i da bude kiaa i da postavim tamo par nekih ba vi koje bi skupljale vodu pa da mogu zaljevati viae biljaka kad nema kiae,ne isplati mi se zbog goriva samog i odla~enja tamo .A joa kad se sjetim jednog iskustva gdje mi je iz koriojena nestalo 20-ak biljaka skoro pred ~etvu,pa skoro ispred nosa dok sam spavao na pada mi napamet da radim vani ,osim ove aeme balkon neki fin diskretan,to je druga pjesma,i joa da mi starci umru. :sick: Malo crnog humora ,aalim se. Ka~em nemam se ata slagat ali s obzirom da sam pro itao dosta o tome smatram da je ispiranje dobra stvar ,jer natjera se biljku da potroai,preradi ono gnojivo skoro do kraja ,naravno ne treba sad ovo bukvalno shvatiti da e gnojiva nakon ispiranjem nestati 100% iz zemlje pa i biljke . Ali jednostavno preradi ga do te mjere da onda vutra nee smrditi na amonijak ,ko usmreni poljski WC ili kokoainjac koji niko ne odr~ava i kokoai le~e u izmetu,kao kod pojedinih industrijskih uzgoja broilera pa onda imaju one Hockburns (crne mrlje na zglobovima ispod bataka koje su znak da je kokoa le~ala u govnu non stop dok je naravno kljucala isti koncentrat).Takve koke ina e nisu dobre za jesti ,ono jede to narod masovno samo nema tu zdravlja kao kod domaeg pilia ,toliko o kokoaima ali to nije tema naae emisije :icon_lol:.Kokoaije gnojivo je dosta jako i dobro za vegetacije samo treba s njim lagano dosta brzo se razgrauje ,onda je logi no da ga i biljke br~e uzimaju. Uglavnom ato se ti e ovog ispiranja kad sam ja radio ovo vani nisam pojma imao o tome samo sam znao iz uzgoja paprike da se u po etku daju vee doze N pa kasnije kad ve plodovi dolaze prihranjuje sa ovim veim K ,za P sam jedino znao da je dobar iz po etka za bolji korijen .Uglavnom kad sam to uradio u vegetaciji sam zamutio sam par puta ***** od krave ono osuaeno koje bih naaao po mjestima gdje krave pasu i onda sam kad je procvjetala dodao par puta onog mineralnog gnojiva Haifa ini mi se izraelskog,kao bez klorina proizvodeno,koje sam vidio da ima vei postotak K tako da sam skoro zadnjih preko 20 dana davao samo vodu,samo poato je zemlja bila jako ~edna zalivao sam po 10 litara svaki dan u jednu vjerojatno poveu prirodnu saksiju(posudu),bolje re eno rupetinu u krau ispunjenu tom zemljom,toliko vode bi za normalne uvjete pogotovo unutra u manjim posudama vjerojatno bilo dovoljno za nekoliko dana.Dobio sam biljku odli nu ato se mene ti e za prvi uzgoj sigur preko 40 gr je bilo osuaeno,o curingu tad nisam imao pojma ,pa sam naravno im se lijepo osuaila da se mo~e puait po eo sa lije enjem od raznih posljedica smea :icon_lol: i brate nikad viae ulice od tad.Sa viae gnojiva sumnjam da bih u takvoj zemlji iata bolje napravio pogotovo iz sjemena koje sam koristio zna se koje divlje XY vrsta s ulic ona koja je iole sli ila na dobru vutru.Mo~da u nekim boljim uvjetima i primjenom naprednijih tehnika ovo obrezivanje LST i sl. bi neko dobio koji gram viae mo~da i duplo i iz istog sjemena samo ato se kvalitete cvjeta ti e bila je odli na i gnojenje do kraja mi niata ne bi pomoglo da dobijem viae.I ato se ispiranja ti e isto sumnjam da se radi o mitu i naivnosti ,sigurno ne mo~e akoditi na kraju biljku malo izgladniti.Do koli ine koliko sam ja sku~io itajui iskusnije growere ne dolazi se pumpanjem gnojivom ,nego veim posudama du~om vegetacijom i cvjetanjem pod dovoljnom koli inom svjetla.`to se gnojiva ti e uvijek govore "manje zna i viae",naravno ne treba niata shvatiti bukvalno,svega umjereno i na vrijeme. Pogledajte specifikacije svakog sjemena koje je pogodno i za unutra i za vani ,uvijek na vani ljudi dobivaju 3-5 puta viae cvjetova nego unutra.Jednostavno ,malo ko ima unutra dovoljno velik prostor i dovoljno jaka svjetla da simulira prirodu u tolikoj mjeri da dobije na jednoj biljci kao vani.Naravno sve je u odreenim uvjetima mogue samo treba za to love i vremena. Za ovo lije enje vodom prskanje ili ak potapanje u vodu ini mi se i 24 h da je ovaj jedan grower vutru , ini mi se prije suaenja nisam viae siguran,mo~da biti da je tek nakon suaenja potapao u vodi kao da bi je na taj na in zaatitio od gljivica i joa nekih poboljaanja .U to nisam baa siguran ovo ato se ti e ovog totalnog potapanja.Uostalom nije svakome vjerovati a do ovog sam doaao putem nekih linkova s You tube kliknuvai na ime od lika koji je bacio filmi kratki sa snimkama neke svoje baate iza kue ,pa me onda valjda ko e se viae sjetiti bacilo na njegov my space ili tako neato uglavnom davao je ove upute o potapanju ,samo ja se s tim ne bih zajebavo jedino kad bih napravio kg na 10-20 biljaka pa onda ~rtvovati nekih 50 gr da vidim ata e biti. `to se ti e ove doomerove metode s prskalicom(pretpostavljam onom kao na bocama ato doe na deterd~entima za staklo) to bi ve moglo biti bezopasno i vjerujem mu da je korisno.Nema razloga da bude opasno voda ne mo~e otopiti kvalitetnu smolu po cvjetu ,pogotovo ako se naprska onom maglicom sitnom ,to mu ga doe kao u prorodi kiaa .
SLO-EraLEGENDA

sep 2007.

Ja tokom celog cvetanja ne koristim prskalicu sa vodom opate.Imam ja neke svoje kvake.. Ina er posebno zadnje 2-3 sedmice nivo vla~nosti u prostoru gledam ,da ne predje nikad preko 35% do 40% vla~nosti zraka. Iz moijih iskustva dosta vise kristala,bolji ukus i budovi dobiju na kompaktnosti. Ina er proalo je dva meseca i kao sto re e Doors ja ne mogu u grad na bus pa makar je to u vre ici i torbi-previse se oseti miris Ina e je za moj ukus kvaliteta vuje koje Doors opisuje 3/5 Imam problem ovih dana jer su mi sve biljke-domaje zenke,ostala je jos jedna ali je i ta po izgledu ~enka. A nameravao sam se nesto igrati sa ukrstanjem-ovako u u slede oj unistavat biljku stresom-kako bi barem koji mudonja obavio posao.Vuje mi ne treba puno pa u zadr~ati samo one najlepae po mirisu,THC i razvoju cveta-ostalo na~alost zavrsava ciklus pre samog kraja."*****" ti zakon i KP jedino mogu oprasiti sa HK,Super skunkom,Nl...(imam nesto polena joa u hladnjaku) domaje i vozati se po x Yugi i bacati seme
cannebosanacPOZNAVALAC

sep 2007.

Jesi li ikad porbao s ovom AFT(Age feminization technique) . itao sam na jednome vani sajtu kako Soma koristi tu tehniku tako da ~enske pusti da prestare tada one kao bace par muakih cvjeti a,samo nekoliko ,ne ono kao pravi hermie da ih puno ima,onda uzme taj polen i s njim opraaiva druge biljke ,i stvar je u tome da od polena dobivenog na taj na in kad bilo ata opraai dobije opet samo ~enske ,jesi li kad uo za ovo ili mo~da probao raditi tako,mislia li da je to izmialjotina ili .. Evo malo detaljnije o AFT ima ovdje . Dobra ideja :icon_lol:.
SLO-EraLEGENDA

sep 2007.

canne o toj temi sam jha pisao post pre dve godine ve -gde je zavrsio-nemam pojma.. esto e vam se to desiti da se i pri normalnom cvetanju da sepri kraju razvije koji hermi-banana Ina er osobno nekoliko druk ije pridobivam fem.seme
DoktorPOZNAVALAC

sep 2007.

Ja sam kupio Fem semena pa ako mi se slucajno pojavi muski cvetic da brinem zbog toga ili svako seme koje nadjem ce biti fem?

sep 2007.

sad smo bas probali na 2 biljke, 1 smo izapirali a drugu nismo...razlika u ''okusu'' nije bila bas toliko primjetna kod ovih mladih pusaca ali stariji su odmah primjetili razliku...sto je zdravije za biljku da se radi izapiranje pred kraj ili ne ?
SLO-EraLEGENDA

sep 2007.

doktor@ mo~e se pojaviti i koji hermi! Ina er ako se pojavi samo poneki samo ga odstrani makaveli@ moj je savet izpiranje!!!
cannebosanacPOZNAVALAC

sep 2007.

Vjerojatno se izgubio ako je baa prije dvije godine koliko se sjeam par puta sam itao da je bio nekakav pad servera proale godine ini mi se po etkom nekad ,pa je vjerojatno tada nestao kao i dosta drugih stvari.`teta.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se