VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojAdvanced Nutrients ubriva i ishrana biljaka
LEGACY

Advanced Nutrients ubriva i ishrana biljaka

350 odgovora28,913 pregleda

jan 2018.

Koje produkte preporo ujete i zaato, pogotovo kada se prvi put kupuje kod ovog proizvoa a ubrivo? Poato je @Barbarossa bio napomenuo da koristi razli ite proizvode u razli itim fazama rasta biljke, tako da bi bilo dobro imati neki Schedule na kojem se mo~e orijentisati, pogotovo za ove koji se, uklju ujui i mene, prvi put susreu sa ovim proizvodima ubriva.. Ina e ovaj proizvoa ima veliki sortiment produkata, ak mislim da i za kokos i hydro imaju par stvari.. Do sada sam bio jednom ih zvao na hotline, pa su me uputili na ovo https://www.advancednutrients.com/nutrient-calculator/ i nabrojali mi produkte koje da uzmem.. Imam: Voodo juice, sensi cal mag, bud candy, big bud, over drive, piranha, tarantula, b52, connoisseur blom a i b, i connoisseur grow a i b, kushie kush vidim da kod tebe je u planu Barbarossa, Iguana juice isto, ili mi ne treba pored ovih gore? Hvala na svakoj pomoi
poduzetnikLEGENDA

jan 2018.

connoisseur su dvo komponentna gnojiva sa auto ph funkcijom a ovo ostalo su aditivi. Mo~ea koristiti u svim medijima (zemlja.voda.kokos....)idui grow brijem prei na an. Imam u njihovoj broauri tablice i upute. Mogu poslikat kad doem doma i stavit
hazeriZMAJ

jan 2018.

Tema ok..pogotovo ovo prvo pitanje.Bilo bi bolje uz tu bazu sa tim gnojivima usporedivati tuda,druga iskustva.Za mjesati gnojiva tokom rasta treba iskustva..grow-ova...da,bilo bi super da majstori podijele koju info.Tu su svi odgovori..samo ih treba napisati:respect::thumb:

jan 2018.

Tema je vrh, AN me bas zanima a i sam sam pokusni kunic sto se AN-a tice. Sve pohvale za temu i pratim je sigurno :)
poduzetnikLEGENDA

jan 2018.

jbg, fotkano sa mobom sorry na kvaliteti.. al za prvu ruku.... 192388192389192390192391192392192393192394192395192396192397192398192399192400192401192402192408
poduzetnikLEGENDA

jan 2018.

192413192414192415 ak ima tko bolje nek se ova 2 posta izbriau.. pozz

jan 2018.

Ma... pomogao si svakako... vidis ova tvoja tabela je preciznija od ove standardne sto dele svuda...

jan 2018.

Odli na tema , znima me AN , evo ovo pitanje sam postal u jednoj temi ali nije bilo odgovora!!Ostal sam na biobizz-u n !!Tak da AN ide s sljede im grow-om! Poz ekipa AN Nirvana AN Big Bud AN Bud Candy AN pH perfect Sensi Grow A+B AN pH perfect Sensi Bloom A+B @420Florist s tobom pri al o tome ,super tema kaj velite na ovaj mix? Odradil sam 2 growa sa Biobizz-om pa bi probal nekaj drugo .Sad ide i 3 grow s Biobizz-om top max+bio bloom +bio grow+ u ovaj grow dodal i Bio heaven Ako neko koristi ovo od AN ili sli no nek da neki savjet ,dal da nekaj makne od toga ili dodam neat bolje . Dvoumim dal da uzmem ph perfect Grow, Micro, Bloom ili ovu A+B kombinaciju ,!!Pucajte!!

jan 2018.

Podeliu u nekim najkraim crtama svoje skromno iskustvo sa AN djubrivima. Iako sam proaao razne faze, korstio i kombinovao razne prozvodja e (Hesi, Plagron, Biobizz, Bio Nova, Atami itd) nekako sam se zadr~ao na AN prozvodima jer, pre svega, svojom airokom paletom suplemenata dopuataju dozu kreativnosti i fleksibilnost u doziranju ato je naro ito va~no kada se radi sa osetljivijim strainovima i light mix supstratima, jer se pojedini suplementi jednostavno nekad ne moraju po difoltu dodavati. Moram priznati da sam u po etku dosta hemijao, pa sam na te~i na in nau io da An ima i svoju tamnu stranu, pa ak i sad me iznenadi kad se zaigram, pa se u tom smislu mora jako promialjno svaki suplement dodavati osnovnoj ishrani. Od osnovnih djubriva An koristio sam Sensi, Iguana Juice, Jungle Juice i Connoisseur- ni sa jednim od njih se ne mo~e biti nezadovoljan, ali opet sve zavisi od senzibiliteta growera. ak i Organic uzgajiva i sa Iguana juice u kombinaciji sa Mother Earth Super tea i Nirvanom imaju vrhunske retultate, mada se sa velikim uspehom Super tea(organski aj, kompost) meaa sa dvokomponentnim djubrivima iz ponude kao stimulator ( u vegetaciji i cvetanju) u dozi od 2ml po litru. Dok se takodje u nekom organskom programu koristi i kao samostalno djubrivo ak i do 6ml po litru. Mialjenja sam da se kod ovih djubriva teako mo~e pratiti neka tablica jer neki strainovi jednostavno "izgore" ve kod pola doze, dok se kod nekih (Special Queen npr) ak i puna doza ne oseti. Tako da ovaj piramidalni princip poma~e ako se ima u vidu i snaga stimulatora koji se koriste uz osnovnu prihranu. Na primer, Hamerhead sam koristio i uvek mi je bio kao "leba preko poga e", a pritom uvek pecne biljku malo, iako ne mogu da trvrdim da ne radi posao, ak mo~da i bolje nego klasi ni P/K boosteri. Ancient Earth takodje jedan od vrhunskih proizvoda koji dajem svako zalivanje od prve nedelje vege pa sve do kraja cvetanja. Sensizym koristim sada prvi put, ali verujem da je sjajna stvar i mislim da je dovoljno dodavati ga na dve nedelje. Ono ato u punoj dozi u svakom programu mo~ete dodavati je Carboload. Jedna od najboljih stavki od ove firme u odnosu na cenu. Cvee ga prosto guta i to se na kraju vidi. Za one koji u tranzicionoj fazi ~ele da smanje istezanje i ubrzaju proces ulaska u cvetanje, dobro je dodavati ga u poslednjoj nedelji vegetacije, pola doze po litru i to zajedno sa Nirvanom (ako je koristite) jer sam negde video a kasnije primenio i mislim da imam krae razmake izmedju noda. Iako skupi i veoma popularni, stimulatori za koren koje nudi ova firma me nisu oduaevili. Tu prili no zaostaju, ini mi se. Uvek u se pre odlu iti za Hesijev root i domae Bakterije nego za Tarantulu i Voodoo juice. Takodje bih izdvojio njihov Cal-Mag koji ima sasvim razumnu cenu, a redovnim dodavanjem, u pola doze, naro ito u cvetanju, daje sjajnu podraku biljkama. Preparat sa kojim treba biti najviae obazriv je Rhino skin. Iako piae da se koristi samo u fazi cvetanja, dosta se koristi i u vegetaciji ali obazrivo. I sama AN firma savetuje samo iskusnijim uzgajiva ima jer treba barem povrano znati neato o uticaju Silicijuma, te postoji i itav ritual kad dajem ovaj suplement jer osim toga ato podi~e ph, njegovo meaanje u vodi je prili no sporije pa mo~e doi do problema u dodiru sa npk. Ja li no ga pomeaam u litar vode pola doze, recimo. To ostavim par sati i kasnije dodam u ostatak napravljenog mixa za zalivanje. Joa uvek mislim da mo~e joa s viae s njim i bolje. Sjajan proizvod. Dva proizvoda zbog kojih sam veoma uzbudjen jer ih u ovom growu prvi put koristim su Bud Ignitor i Bud Faktor x. Pri a prili no ide u airinu iako se trudim da budem kratak, a voleo bih o svakom suplementu da smaram koliko sam zadovoljan, ali mnogo je pri e.... :) takodje B52 u vege na 80% snage pravi razliku. Uz ovaj preparat bilo koje an osnovno djubrivo je dovoljno za super vege. I moram da spomenem neverovatni Overdrive koji poslednje dve nedelje napravi magiju sa cveem. ak i u punoj dozi mo~e, ali da se u tom periodu koristi kao jedini stimulator. Mislim da e mi trebati godine da prostudiram kako izvui najbolje jer mislim da ova djubriva mogu i viae. Takodje je veoma bitno da svi oni koji se prvi put susreu sa ovim proizvodima treba da ih dodaju postupno, iz growa u grow, jer verujte mi, uz bilo koje An djubrivo i b52, niata vam viae ne treba za vege. Osim mo~da nekog root stimulatora. U cvetanju osnovno, od druge nedelje big bud u pola doze do 4. nedelje. Nirvana mo~e skroz od po etka. Carboload u punoj dozi od starta do kraja cvetanja. I zadnje dve nedelje puna doza Overdrive. Rhino Skin nemojte posle tree nedelje cvetanja jer cvee bude odvratnog ukusa. @420Florist ok ti je kombinacija, s tim da ti ne treba Nirvana tokom vege. (Iako mo~e u trina pune doze tokom celog growa). @vladomar to ato si nabrojao je sasvim ok, ne moraa da dodajea niata. :) Mogao bih o joa preparatima, ali bie dana. Ako nekom pri a pomogne, tim bolje. :) Za sada ovako uopateno moje iskustvo, a pri i nikad kraja. :):razvaljen:::respect:

jan 2018.

Hvala ti mnogo Barbarossa, ja u iduem growu (3xak47, crinkle grape, gorilla glue autosi) u samo ostati na AN, a biobizz izbacit skroz.. Osim ato u jedino od Atamija onaj njihov root juice koristit za korijen.. 192436192437 (proklijale, stavljene u kokos jiffije, isti zatrpani odmah, i ba ene u tamnicu na klijanje, pa gonimo 1.5 weeksa 18-6 i bacamo 20-4 do kraja) Zemlja je Nirvana Scotts, zna i neato tipa AllMix, ali viae u njoj stvari.. Ostat u na Connoisseur a i b grow, uz to b52 i nirvanu, msm da im je to dovoljno u 0.5ml micro dozama, voodo, tarantulu i to neu koristit jer zemlja je ve vakcinisana sa mhykorrizom.. a za cvijetanje prei kompletno na sensi bloom a i b, cal mag extra, bud candy i big bud, kushie kush i na kraju overdrive.. i imam onaj enzym od atamija? i jednom sedmi no im dati malo b52.. Jel to okaj schema Barbarossa?

jan 2018.

Barba pisi, nemoj da se stidis.. jednog dana da mi se potpises na tvoju knjigu :) taman sam zabalavio s citanjem i ti ga ugasi, osecam se ko riba kad ti zapali na pola...:) :) :)
JurioLEGENDA

feb 2018.

Tema je super, isto i u esnici , ali za napredne.

feb 2018.

`ta preporu ujea umjesto piranhe i tarantule, jel imaa neki bacterial preperat koji ti je favorit? Kontao sam od Plant Success uzeti Great White:

feb 2018.

Izvinjavam se na duplom postu, nakon nekog vremena nisam na~alost viae u mogunosti editirat svoj post.. Kako god, nakon ato sam se potroaio (nema veze), i nakon nekoliko dana guglanja, i itanja po stranim forumima, doaao sam do zaklju ka, tj post od Barbarosse me naveo da malo "researcham" iguanu produkt jer je spominjao organic growing, a poato naubrenu zemlju ve koristim koja u sebi ima: Koru od koapica (paenica i tkd..), koru od drvea, konjski izmet, torf, od algi kalk, kokos i zeoliti, uz to worm humus, malo aumskog humusa ( ist od baji i krokodila), guana od aiamiaa i od galeba, i joa par vrsta zemlje, kao dodatni mix tipa terra preta u manjoj koli ini .. Odlu io sam koristit Great White umjesto tarantule, piranhe od advanced nutrientsa, koji u sebi ima: 16 razli itih mycorrhizal gljiva, 14 razli itih dobroudnih vrsta bakterija i 2 vrste trichodema (1x vegi, 1x bloom po 1gram praha) uz to dolaze onda ubriva Iguana Juice Organic Grow i Bloom, (fale mi joa Super Tea grow i bloom kao aj komposti) sada je pitanje @Barbarossa dal su mi oni potrebni (Super Tea), jer ih trebam naknadno naru iti dok ostalo sve imam, pa da umjesto super tea onda se sa ovima preparatima poslu~im: b52, bud candy, sensizym, big bud, bud ignator, cal mag extra, biobizz heaven, atami root & multienzyme, uz to joa Connoisseur Grow und Bloom A + B (njih neu koristit kod sljedeeg growa, photos, jer iguanu kontam koristiti) tako da se dr~im samo iguane, i da ne kemijam puno, i u nekim fazama dodajem ove sokove dodatne pomalo, a ostalo bakterije i zemlja odrade? (joa flawless i overdrive imam)

feb 2018.

Iguana je odli no djubivo i nema potrebe uz nju da dodajea i ovaj Super Tea. I ne treba ti bio heaven u an dodatke. Celu vegetaciju mo~ea samo sa Iguanom i b52, a u cvetanju joa bud candy i big bud ili nirvanu. Takodje Super Tea mo~ea kao osnovno 5ml-6ml. Kao dodatak bolje se pokazalo u varijanti sa veata kim djubrivima.
hazeriZMAJ

apr 2018.

Barba kad pocinjes primjenjivati Cal-mag?:thumb:U kojem stadiju biljke.Ja sam misljenja kako je najbolje poceti prije prebacaja na 12/12..Sta ti mislis o tome?:)

apr 2018.

Njihov cal-mag je dobar blend mikro elemenata, pa ga ne dodajem samo zbog nedostatka, ve od neke tree nedelje veg krenem pola doze svako drugo, pa udarim punu kad krene tranzicija. Dva do tri puta za tri nedelje tako punu, a onda opet prepolovim i vozim do neke tree nedelje pred kraj. Na vrhuncu cvetanja takodje paae puna, ali sam primetio ako se magnezijum na vreme ne izbaci ostavlja neku specifi nu gor inu. Meni najbolje tri nedelje pred kraj da se izbaci.
hazeriZMAJ

apr 2018.

Moze Barba:thumb:Sve jasno:sun2:

maj 2018.

U Bud Candy-u pronadjen pesticid!!!:grrr::grrr::grrr: 212776

maj 2018.

Wow!
mountain kingAMBASADOR

maj 2018.

`ta li sve trpamo u zemlju a ne znamo boga pitaj

maj 2018.

Meni je nekako carboload ne prevaziden i produkt kao bud candy mi nema smisla pored njega.

maj 2018.

Pozdrav people ata mi treba preko Connoisseur A+B grow&bloom u toku cvetanja?

maj 2018.

Poslao sam im sinoc mejl da vidim sta ce odgovorit na to, no do sada nikakvog odgovora, mislim da ga nece ni biti :D

jun 2018.

Vracen mi je novac od shopa gdje sam kupio bud candy (fala bogu pa flasa nije bila otvorena), ina e ata mi je zapelo za oko? Veina brije na Carboload, i koriste ga stalno, uz skoro svako zalivanje.. a neki govore "ma melasa/med samo pred kraj", ata bi ovo onda trebalo zna iti: 218441 ... zna i ovo mo~ea i kod kue izmixati i uatediti si 10-15 eura, po mojoj nekoj logici, ovo samo dobro doe da pomognea biljci tako ato e proizvodene hidrate sebi ostavljat kroz fotosintezu, a nee ih davati tako rei fungi/mikorhizi, tako da umjesto da troai svoju energiju kroz tu simbiozu, ja hranim te bakterije u zemlji sa ovim, jel to to no tako, ili grijeaim? @beatija
mountain kingAMBASADOR

jun 2018.

I dalje ne mogu da verujem.. jos im je to jedan od najprodavanijih proizvoda. mislio da uzmem od AN cal mg, dosta ljudi ga koristi malo na pocetku cvetanja....a u naslovu pise bud candy pa u zagradi (w magnesium nitrate)....sta im to predstavlja? Kapiram da ne misle na cal mg tj ovo 218504

okt 2018.

Pozdrav svima! Novi sam na stranici, ali 15ak godina se bavim ovim hobijem. Od AN koristim Vodoojuice, Piranha, Bud candy, Big bud, Sensi mag/cal, i Overdrive. Uz to koristim sve od Hesia. Zanima me, dali Piranha i Vodoojuice, mogu totalno zamjeniti Root complex?

okt 2018.

Ako koristia sve od Hesija, ne vidim razlog za ovim AN suplementima. . Mnogo je bolje po meni da na ove An proizvode dodaa bilo koje osnovno djubrivo iz njihove ponude. Hesi root uvek mo~ea sa bilo kojim mikrobioloakim dodatkom da koristia, pa i sa ovim. Elem... "da li u potpunosti" mo~e da zemeni root complex, nije pravo pitanje jer se radi o potpuno razli itim prozvodima: An preparati su mikrobioloaki, a Hesijev root, sa druge strane, stimuliae razvoj mikro organizama oko korena, tako da uvek mo~e da se koristi kao dopuna ovakvim prozvodima. Mada, neces pogresiti ako samo koristia An proizvode za koren, narocito uz B52 i Ancient Earth...recimo:razvaljen::

okt 2018.

Ja se drzim klasike, A/B sensi bloom plus hobbist line, big bud,b52,overdrive,calmag,bud candy.. Ne ubije mi nesto extra novcanik ,a mogu ih iskoristit za 2 do 3 growa..I najvaznije ph nemam briga.. uvjek startam s 50% snage i teram do 3/4 najvise..

okt 2018.

[bez sadržaja]
blaskeLEGENDA

nov 2018.

Pozdrav,bio do prodavnice da kupim nesto za cvetanje i prodavac mi je kao preporuku prodao AN Mother earth super tea.Da li neko moze da mi kaze da li je to ok da se koristi u fazi cvetanja i da li je dovoljno 2ml po litri da se mesa sa vodom kao sto su mi rekli u prodavnici.

nov 2018.

Dobra je to ali uglavnom se koristi kao dodatak uz neko,osnovno djubrivo. Mo~ea koristiti i samostalno, ali ea poveavati dozu do nekih 5-6ml po litru kako cvetanje odmi e. Doza od 2ml se odnosi na primere kada se ovaj aj koristi kao booster uz osnovno. :)
blaskeLEGENDA

nov 2018.

nemam nista pored toga za cvetanje,to mi je jedino...Znaci kada krene cvetanje da stavljam po 5-6ml?Za vege sam uzeo bio bizz

nov 2018.

Kreni sa 3ml, pa svako naredno poveavaj do 5-6ml. Videea ako se biljka buni, onda lagano smanjia opet na 4ml, ako idea sa hranom svako zalivanje. ;)
blaskeLEGENDA

nov 2018.

Hvala na brzom odgovoru:),imam samo jos jedno pitanje,jel stavljam u svako zalivanje ili svako drugo?

nov 2018.

Mo|e i svako, ali onda treba nai dozu koja nee praviti neki problem. Ako zalivaa na recimo 3-4 dana, onda kreni u po etku sa po 3ml svako zalivanje, a zatim, ako se biljka ne buni, poveaj na 4ml. Za dalje ea videti kako ide pri a... Ina e ovo je djubrivo koje teako izaziva burn-ove i sli no, a usput ima u sebi korisne micro organizme i biljke ga prili no lako usvajaju. ;)
blaskeLEGENDA

nov 2018.

Nadam se da se nisam zajebao,koristio sam plantelu cvet i sada sam hteo da uzmem kao nesto bolje.

nov 2018.

Mene zanima jedna stvar,dali carboload mogu da mesam sa hesi proizvodima,sve u istu vodu.I jos nesto,dali carboload ide svako zalivanje u cvatu ili redje tipa svako drugo.

nov 2018.

Mo~e svako, ali sa nekih 80% snage, mo~e i sa Hesijem.

nov 2018.

To mi je bitno da moze da se mesa sa hesijem,jer u cvatu obicno znam par puta a redom dati hranu sto celu sto pola doze pa onda razmisljam logicno ako bi dodavao carboload samo sa cistom vodom to bih bilo jako retko,zato me je zanimalo dali moze da se roka zajedno sa hesijem.Hvala kapetane uvek si dostupan za brzu informaciju.:thumb:

jan 2019.

Ekipa da vas priupitam kolko cesto hranite biljke sa An? svako zaljevanje ili svako drugo zaljevanje?

jan 2019.

Ovisi kolko su gladne. u vegetaciji skoro pa samo tarantulu, a u cvetanju ,Neke svako zaljevanje:banana123: a neke dva zaljevanja pa trece nista, neke jednu hrana jednu voda. sve ovisi kako te traze hranu

jan 2019.

Ajd da pitam jos samo ovo,carboload/bud candy dajete zajedno s gnojivom ,ili kad samo vodu dajete?

jan 2019.

mozes i jedno i drugo:)

jan 2019.

Super!! Sorry na glupim piitanjima al sam zadnji grow imo hrpu pizd. pa sumnjam u sve sto mislim da znam..

jan 2019.

nema glupih pitanja :D za svaki slucaj ekipa :vutra::rolleyes:je uvjek spremna odgovorit:let::razvaljen::

jan 2019.

Imam.pitanje..Ubo s si one mycorhize fore i jos neke benifical bakterije uz njih, te imam sensyzym..Zanima me kako da to dajem? mjesam u vodi zajedno s AN gnojivom il da dajem u dane kad samo s vodom zaljevam??
jopezgZMAJ

jan 2019.

Lako moguce ,ajd ja bi prije rekao 6 mjeseci do godinu dana da pocne gubit na kvaliteti. Ne mogu tvrdit 100 % za AN jel je nisam koristio , al ono sto pise za druga bio gnojiva koja sam gledao je da je rok za ne otvorene boce od 1 do 2 godine ovisno o proizvodu.Sad koliko ces ti sebi kupit gnojiva ovisi o tvom growu,kvaliteti zemlje, koliko ces posadit biljki ,1,3,5 ,pa onda baci pogled na njihovu tablicu hranjenja i odluci cega vise cega manje.

jan 2019.

nevezano za an ili bilo koje drugo, ne mesam bakterije sa djubrivom, gubi, mada od fensi stvari uzimam samo PK imam litru za dve sezone i nisam bas primetio da ne radi.
Mihaela7LEGENDA

mar 2019.

Jel zna netko koja je razlika izmeu Carboloada i Bud candy-ja?

mar 2019.

u carboloadu imas vise nekih drugih ugljenih hidrata koje nema u bud cadyju a oboje imaju iste secere i amino kiseline,znaci samo je razlika u drugom lancu hidrata tako da kazem prosto i vecem broju kod carboloada.
Mihaela7LEGENDA

mar 2019.

Izrazito mi je glupo sto recimo na sluzbenoj stranici nema tablice sa sastavom, nego to vidis tek kad kupis odreeni proizvod :) KOji je odnda bolji proizvod od ta dva, tj kojeg da uzmem na Plagron Natural gnojiva?

mar 2019.

Carboload uzmi.
Mihaela7LEGENDA

mar 2019.

Ok, uzet cu njega. S obzirom na gnojiva za sljedeci grow: Plagron 100% Natural 100 ml Alga Grow (NPK 4-2-4) 1 liter Alga Bloom (NPK 3-2-5) 100 ml Power Roots (NPK 0-0-2) 100 ml Vita Race (NPK 0-5-8) 100 ml Green Sensation (NPK 0-9-10) + AN CalMAg Xtra AN Carboload Jel ima smisla/potrebe uzimat jos nesto tipa AN Override za zadnja 2-3 tjedna?

mar 2019.

Uzmi radije royal sugar i izbaci van calmag i carboload, calmag ne mozes kombinirati sa bio linijom kao niti override itd. Pored green sensationa nema smisla bilo sta drugo kupovat.

mar 2019.

U kom smislu se ne moze koristiti sa bio linijom,jel se to odnosi u smislu da ne moze se mesati sa drugim brendom.Pitam zato sto bas taj cal-mag od AN proizvodjac je naveo bas da moze se mesati sa ostalim organik i mineralnim gnojivima pa mi nije jasno sad malo.Jer ja ga koristim recimo sa svojom Hesi prehranom redovno u ishrani preventivno pocinjem od zadnje nedelje vege do skoro pred kraj cvetanja i to idem otprlike svako trece zelivanje po 50% doze ne bitno dal mi pada kad prehranjujem ili kad ide cista voda,nisam bas primetio da se bioze bune bas naprotiv vidim da im prija jer nikad od kad ga koristim nisam imao problem sa ne dostatkom ili nekim vidim pojavama nedostatka cal-mag kod bioza,tako da sam sad malo zbunjen pa mi je samo ne jasno malo to kolega Bestija pa kad uhvatis vremena da pojasnis samo.Mozda ja nisam dobro shvatio sta si hteo rec.:respect:

mar 2019.

Sa hesi nebi smio imati problema, to je mineralno gnojivo. Meni uz bio liniju nikako ne pase, probao sam i svaki put sam imao probleme kasnije. Doduse ja sam zalijevao sa calmag mozda da probas folijarno da ti se ne nakupljau soli u substratu.

mar 2019.

greska, ja kombinram i ide bez problema sa bio gnojivima Overdrive
Mihaela7LEGENDA

mar 2019.

U ovom growu sa normalno dodato Calmag i sve bio ok, liae perfektno od prvog do zadnjeg dana. Koristio sam ga od kraja vege i onda do negdje 5-6 tjedna blooma.

mar 2019.

Biljke mi u 4om tjednu cvjetanja,nemam vise big buda, kolko je neophodan?? Jer poslje growa nemam di sadit,pa da ne kupujem bezveze... Hobbist liniju teram..
PraterAMBASADOR

mar 2019.

Nisam dugo koristio advanced nutrients svega 2-3 growa pa i nisam nesto iskusan sa njima ali ako se dobro sjecam big bud ide prva 4 tjedna cvjetanja barem po njihovoj tablici. Takodje sam isao hobbyist liniju + piranha + bud candy + flawless finish pa sam ipak davao big bud cijeli grow od prvog do predzadnjeg tjedna ili dok mi ne nestane. Prosli grow se big bud potrosio dosta ranije ne mogu reci tacno do kad ali nedje sredine cvjetanja. Nisam primjetio neku razliku sa i bez njega. Mozes a i ne moras uzet onu najmanju bocicu 250ml pa nastavit davat ako mislis da su slabe biljke za taj period u kojem jesu.

mar 2019.

Osim sto me jebb cal mag koji redivito dajem, biljke mi se cine da lijepo napreduju.. Ja sam ubacio jos one mycro i bakterije (tu je na forumu neko reko da tu firmu koristi (the nutrients) uk firma i jeftini su e sad ja tu neke veelike promjene nisam vidio od toga al ok..Jos sam ubacio carboload te senyzym..
PraterAMBASADOR

mar 2019.

Malo sam prolistao postove, zadnje slike su ti mjesec dana stare tako da je tesko reci ista za cal mag bez nekih novijih. Pre 10-ak dana mi se pokazao nedostatak cal mag na biljozama, dao sam ga u proslom zaljevanju jednu punu duzu i prestalo se sirit po listovima. Kao sto si rekao dajes ga redovito a i dalje te zeza.. trebali su se problemi vec povuc. Ako ne namjestas pH vode, dzaba i dajes cal mag ako je uopste do njega. Otvori dnevnik ili pitaj u odgovarajucoj temi da nejdemo u off topic ovde. Sretno do kraja growa. :)

mar 2019.

Posto koristim sensi ph perfect AN ne namjestam ph, cak sam poceo koristit 50/50 pipusa/destilirana voda.. Eo jucer bas iso vidim dan nakon hranjenja..jebb katastrofa.. Mada meni je jaako niska vlaga (20-30%) A cito sam da pre niska vlaga isto utjece na to..
Duh1982ENTUZIJASTA

mar 2019.

AB, cal-mag, bud ignitor, big bud eventualno nirvana. Nista drugo nije preko potrebno. Kupi ec merac i nauci da radis sa njim i bice super. Ja trenutno koristim aptus i hypro ali samo zato sto nema advance. Advance je po meni najbolji.
Duh1982ENTUZIJASTA

mar 2019.

Cal cal mag samo ako vidis da joj treba, samo u vege fazi i u zadnjim nedeljama.
Space_LuluLEGENDA

mar 2019.

Da li neko ima savet ata bi bila zamena za Carboload/BudCandy? Vidim da se spominje molases (koji ne znam gde da nabavim), parking ak i aeerna voda. Neki savet?

mar 2019.

Melasa se moze naci po prodavnicama zdrave hrane, bio bio.. i slicno.. mjesta sa rinfuz cajevima i ljekovitim travama..:) A moze li biti zamjena za Carboload ne znam.. to bi Barba mogao znati..:) ja je koristim kroz cijelo cvijetanje, mada mislim da je ok i samo na kraju cvijetanja..

mar 2019.

Fosfor+ od Hesia Mineralna gnojiva možeš imat i preko godinu, dvije. Ja imam Owerdrive više od godine i u mraku na ispod 12° i sve ok! Supervit mi se pokvario, jer je bio na svjetlu u prozirnoj boci. Bio je na hladnom, ali nesmiju na svijetlo. A i velika razlika je od Hesi blooma(mineralono gnojivo) i Iguane blooma, koji je organski. On se vjerojatno prije pokvari, ali godinu dana, može stajat! Evo, baš sam išao provjerit i Nirvana i Iguana su kao prvi dan. 3dl Iguane mi je ostalo, a Nirvane više od pola. Uglavnom, godinu dana mogu stajat 100%, ako su pravilno skladišteni. Ja ih držim na hladnom podu u mraku. Frižider je dobar, ne zamrzivač. Owerdrive je najstariji, godinu i pol. Nekih 4 growa i ima ga skoro pola. Sve u redu i sa njime!

mar 2019.

Ja Piranhu dam 2 puta u vegetaciji i 2,3 puta u po etku cvata. Kasnije nema smisla, jer mi napuni pot od 20l korjenskom masom. Ja kasnije stavljam Tarantulu, ali isto samo do 4,5 rjedna, ovisi o duljini cvata. Filam ih Bud candyem, big bud, Nirvanom, Iguana bloom, Carboload i nakraju Overdriwe i to je ispalo sasvim dobra kombinacija. Zyme i cal/mag dajem u posebnom zaljevanju. Sorry za dupli post!
Space_LuluLEGENDA

apr 2019.

E to mi je bilo potrebno, hvala. :) Nisam bila sigurna kako da tra~im taj proizvod na naaki jezik. A kada sam googlala samo "molases" izlazilo je neato kao prihrana za p ele zamalo to da naru im :D Uglavnom naala sam, organski, verujem da e poslu~iti kao dobra zamena za aeere.
tryprotonPOZNAVALAC

apr 2019.

Da li neko moze da podeli svoja iskustva sa AN bud ignitor-om? Uskoro prebacujem biljke na cvetanje i do sada sam koristio Hesi TNT za veg, HESI root complex, HESI super vit, dodavao bakterije. Plan mi je da nedelju dana pre prebacivanja u cvetanje, zalijem dozom koja sadrzi AN pH Perfect Sensi Coco bloom A&B, AN B-52 i bakterije, a kada prebacim na 12/12, planiram da dodam AN bud ignitor. Nakon dve nedelje, bid ignitor menjam sa AN big bud coco, a na kraju dodam i AN overdrive. Da li ovaj plan ima smisla? Da li biste nesto menjali

apr 2019.

Nisam siguran za Bud ignator, ali big bud, tek 5.tjedan, ja ga dajem od 3.tjedna. Jedino ne koristim, coco. On je gua i i ja MISLIM, da mu je to jedina razlika. Stavlja se u mix sa kokosom 50%+. Owerdrive, dajea tek zadnja 2.tjedna, gnojenja,tako da Owerdrive dajea tek na kraju! Bude joa netko uletio za Ignator. Kad sam bio i htio ga uzet, nije bilo. Ali, njega mi je ~elja probat, jer ujem samo rije i, hvale! Odli an izbor gnojiva, ako imaa kokos mix. Pardon, sad vidim da znaa za Owerdrive:thumb:

apr 2019.

navest cu samo jednu razliku koja je kod svih gnojiva za coco a to je da ima veci postotak calmg.... jesi probao... imas neko iskustvo.... meni je an za coco ispod proseka... da bi izgurao grow u hydru moras sto nekih bocica kupiti... stalno pokazuje deficit.... puno boljih a jeftiniji gnojiva za coco ima od an...
tryprotonPOZNAVALAC

apr 2019.

Ja gajim u kokosu koji je mesan sa perlitom i hidroponskim kuglicama na dnu pota. Koje gnojivo preporucujes za biljke u cvetanju, a koje rastu u kokosu? Ja nisam koristio AN ali sam se zalepio za big bud, overdrive, a kasnije i bud ignitor na osnovu onoga sto sam procitao ali vise bih voleo da cujem nekoga ko je probao iz prve ruke :)

apr 2019.

neznam sta ti je dostupno od gnojiva..... za sada br. 1 mi je house and garden coco a i coco b... nista od dodataka... ustvari root dodajem ali na pocetku.... shogun gnojiva broj 2....itd.... to su jednostavna gnojiva... znaci a i b idu u istom omeru tokom vege i cveta samo povecavas EC..... neznam koji ti je razlog dodavanja perlita i tih kuglica ali nema potrebe.... jer je kokos sam po sebi prozracan i stim sto mu dodajes perlit samo smanjujes volumen "zracnih jastucica"... bakterije nemoj dodavati radje ulozi to u nesto drugo jer nema svrhe... bakterije u hydru daju ucinak samo sa bio gnojivima.... https://www.vutra.org/threads/coco-uzgoj.3645/ baci pogled ovde.. pa ako te jos sta zanima nastavimo tamo....

apr 2019.

Ja neznam, jel vi pro itat cijeli post ili samo ono ato vam se ini bitno za vaa post! Ti si genije, pa nastavi i obrazuj ljude. Ja sam pisao sa ime sam radio,a za ostalo sam sve naveo u postu, ali zaato itat cijeli post??? Izvadia ono ata ti se ini pametno. Iskreno, ve mi vas je pun k. U~ivajte u meusobnon ispucavanju. Ake te baa zanima, ja uzgajam samo sa AN proizvodima, imam skoro sve iz njihove palete. Za kokos, zemlju.... Sadim u mixu preko 50% kokosa i dobijem gram po wattu. A koristim LED full spectar, home made panel. Poanta posta je pomo nekom, a ne napadat nekoga tko pokuaa pomo i tako iz dana u dan. ekate, da netko da odgovor, pa udri! `to se mene ti e, mogu i bez ovog foruma.

apr 2019.

...jbg ja sam procitao tvoj post i ostade mi nejasno na sta si se referirao kad si rekao nekoristis coco.... i sta ti je to cocos mix??? nemoras mi persirati ali me mozes zvati iko.... dapace...ali pisi kvalitetni i ozbiljno.... klanjam ti se ... ja cu jos malo morati jesti zganaca da te stignem.... nemoj radi mene ici sa foruma...tacno necu moci spavati veceras.... molim te pojasnjenje ovog ako ti se jos uvek da...hvala i svako dobro
tryprotonPOZNAVALAC

apr 2019.

Mislio je na razliku izmedju big bud-a i big bud-a za coco - koristio je obican big bud, a ne big bud za kokos
tryprotonPOZNAVALAC

apr 2019.

Ovo sto pisem nije nuzno vezano za AN temu o kojoj je ovoj post, ali moram pitati za pojasnjenje... Kako je moguce da bakterije u hydro rade samo sa bio gnojivima kada su one obavezne za normalno usvajanje elemenata iz supstrata preko korena? Dodatno, ja mislim da je to daleko bitnije za hydro jer je supstrat (pogotovu kokos) 100% sterilan kada su ove bakterije u pitanju. U ranoj fazi razvoja korena krucijalno je da se ove bakterije inokuliraju u korenske celije gde oforme simbiotkse odnose i svima super. Bas cu da potrzim nesto vise na ovu temu

apr 2019.

https://www.advancednutrients.com/articles/beneficial-microbes-how-to-encourage-their-growth-in-your-hydroponics-garden/ evo na stranici od an... ali oni su samo zagrebali povrsinu....ti danas imas coco sa bacterijama vec ubacenim.... imao sam ga nedavno... mislim da ima slika na forumu.... i nikakve razlike nije bilo... ni na korenu ni na biljci... ben bacterije u kokosu i hidru jednostavno nemaju svrhe bas zbog toga sto je hidro i hrana je korenu lako dostupna...mineralno gnojivo jednostavno nedopusta bacterijama da se razmnoze i da si stvore odgovarajucu klimu.... istrazi malo razliku izmedju mineralnih i bio gnojiva za u kokos pa ce ti biti jasnije.. i glavna razlika izmedju big buda soil i big buda coco je da coco ima veci postotak amino kiselina.... eto kad stanacc koristi a nije se potrudio istraziti.... ::poguzi::

apr 2019.

Pozdrav! Sorry za glup post! AN ima jako puno proizvoda koji se ponavljaju. Bakterije u 3 najskuplja proizvoda. Ja mislim, da od Piranhe, Tarantule i Vodoojuica, dovoljno ja odabrat jedan. Ja imam sva 3,ali ne vidim veliku razliku, kad dajem samo Piranhu. Big bud,kada sam u shopu kupovao, poato lik zna, da mijeaam sa kokosom, nudio mi je coco big bud. Poato sam uzimao litru, nisam htio riskirat, na ata mi je in rekao, da je razlika mala. Carbo load i bud candy je isti proizvod,osim ata Carbo ima taj gel, xuantum gum, radi kojeg je gust. I recimo, dra~i mi je puno i naravno bolji od bud Candya. Stavljam oboje, dok ne potroaim Candy, onda samo Carbo. AN ljudi nevole, jer je skup i recimo Weet Betty, koja je za finish, kao i Overdrive, a skup za 2 uporabe.Rhino skin koji je ubiti Sicilij, kojeg ima u puno jeftinijem obliku. Bud ignator nisam naaao, ali za njega sam uo da je odli an, a i koata prili no. AN je meni baza u cvatu, a u vegetaciji uz Piranhu, Vodoojuice dodajem cal/mag od Atamia, Tnt. U cvatu Iguanu bloom, Big bud(3.tjedan-....), Nirvanu(4.5.tjedan-.... ), cijelo vrijeme uz Supervit, dajem Carbo i to super radi, na 50% kokosa mix sa zemljom! Za autose koristim trokoponentni Jungle juice i jedina mana mu je atelanje ph. Ali to sam usavraio, pa je jednostavno. Junglu sam dodao big bud i ae ere se odli no Jedino ih nisam trenirao. Prvi automatici, pa isprobavam! Joa jednom sorry za prvi post. Nije do tebe:thumb:

apr 2019.

Pozz,evo da se umesam i ja,imam od AN,Jungle Juice micro i grow,sensi bloom coco,nirvanu,carboload i overdrive,sta mogu mesati i sa cim,nesto sam dobio a nesto sam dokupio bio pa da znam,cuo sam da su coco isti sastojci samo veci postotak kalcijuma i magnezijuma,unapred hvala...

apr 2019.

Za ovo ti je potreban i Jungle juice bloom(50kn/Litra). Osoba koja je meni objasnila funkciju Jungla je, da dajea sve tri komponente, jer bi moglo do i do suzbijanja i ph ti mora biti od 5.6-6.3. Nirvana ti je stimulator cvjetanja i dajea ga slobidno uz neki bloom. Ti bi trebao uzet Jungle bloom. Neznam, dalu ga Sensi mo~e zamjeniti. Ali mo~da je netko probao, pa ti javi. uo sam, da neki koriste samo grow, radi duaika, ali onda je TNT hesi puno bolji izbor, a i cijena je tu negdje! Carbo-load tu je sli an, skoro isti proizvod, kao Bud candy! To su ae eri i ako ga dajea kroz cijeli grow, do 3,4.tjedna cvata, ja dajem po pola doze. Ali, ja dam i pola doze Bud candya, pa doe kao da daa punu dozu:) Overdrive ti je za zadnja 2,3 tjedna cvata. Za finish! Ja ga dajem zadnja 2 tjedna gnojenja. Onda je na vodi 10ak zadnjih dana. 272911Da ovo uzmea, umjesto Sensi, onda ti mogu pokazat 2 automata na to no navedenim proizvodima. (Koji hajvan ti je dao Sebi bloom?) 272912 Auto New york city-ujedno i moji prvi automati, pa ih nisam trenirao i otiali mi na 150cm. Ali 120g suhoga, o ekujem! Uvjek pucam na neku realnu te~inu, zadovoljio bi se i sa manje! Zna i, od po etka Jungle juice, normalne doze i malo ih je pexnulo. Ali, taman koliko treba! Onda, Nirvanu i Big bud, ubacia jedno od to dvoje, 2.tjedna od swicha i onda tek nakon 3.tjedna sa oboje+Carbo-load svako zaljevanje! Overdrive sam dao zadnji put i sad je 10 dana na vodi. Ova u ve em potu je 10ak dana za ovom manjom, tako da joa jedno zaljevanje ide Overdrive! Sensi bloom je dio dvokomponentnog gnojiva. Sensi grow i bloom. Barem mislim! Sa uvaj bocu negdje na hladnom i mra nom mjestu i kada potroaia Jungle, uzmea Sensi grow i tako si siguran. Mada, ako ti je lik u shopu rekao, da se mo~e mjeaat, zaati je odabrao Coco? Mo~da i on nezna, da ima tre a komponenta. Hesi boost ti je Nirvana i big bud! Big bud bi bio fosfor+. Ako nisi kupio, nemoj! Barem ne mjeaaj sa ANom. Ja foto biljke u vegetaciji furam sa Tnt om i cak/mag om. Piranhom, Vodoojicom za korjen. E, onda u cvatu ih astim. Nirvana i big bud su mi se pokazali odli nim. Naravno u kombinaciji sa nekim bloomom. Pokuaaj Jungle davat u jednom zaljevanju, a Nirvanu, cal/mag, big bud u drugom i p. Zyme u tre em i tako ja rotiram zaljevanja! Tako, svako zaljevanje dajem neato! Hesi boost netrebaa davat. uvaj, dobro e do i!

apr 2019.

@Stanaccc Hvala brate na pomoci,ma kapiram ja ceo redosled samo mi nije jasan prodavac koji mi je uvalio ovaj Sensi Bloom coco i ubedio me da mogu da mixujem sa Jungle Juice-om,sve u svemu uzecu taj Jungle Bloom kao trecu komponentu tog proizvoda i nadam se da ce to uz ove bustere da bude kako treba,za ovaj sensi bloom nisam pametan sta da radim,bar za sad... Jel mogu hesi boost da kombinujem uz ovo,posto ima drug vise od pola flase i to onaj noviji Hesi pro line? @Stanaccc Umalo zaboravih.fine su ti biljcice... @Stanaccc Hvala na svemu,cuvam Sensi i hesi boost a ubacujem Jungle Juice bloom,sve je reseno,svako dobro!

maj 2019.

Sensi bloom ti dolazi u dvije komponente, tako da imaa Sensi grow a. i b., Sensi bloom a.i b. Sorry, tek sam sad naru ivao i vidio, da S. grow i bloom imaju po dvije boce!

maj 2019.

@Stanaccc Jeste,odlucio sam kortistiti Jungle Juice grow i micro i hesijev root u vegi pa u bloom fazi da batalim sve to i predjem na sensi bloom coco,uz carboload ,nirvanu i overdrive,po savetovanju sa njihovog support-foruma... :) @Stanaccc Jel bi mogao da dodam Atami Bloombastic uz sve ovo,posto pise da se mesa sa svim preparatima ostalih proizvodjaca? Big bud mi nije dostupan a onaj Bud Factor X je preskup...

maj 2019.

Mo~ea! Ja sam ga davao, ali nije ni on baa jeftin! Ja sam ga dobio kao sample i u po ecima. Tako, da ga nisam iskoristio, kako treba! Daj ga, kada mu je vrijeme u odvojenom zaljevanju. Ja sam rotirao 3 zaljevanja. Cal/mag i hrana(NPK) u jednom zalj. Stimulator za korjen u drugom i enzime(p. Zyme) u tre em. Sada, etvrto dam istu vodu i tako rotiram. Bloombastic je odli an proizvod i nemaa problema sa mjeaanjem. Samo ga daj na vrijeme i ne pretjeruj! U kombinaciji sa Junglom, nebitno ato ga dajea u posebnom zaljevanju, ali barem malo spusti ph na 6.0-6.5. Poato za Jungle moraa spuatat ph, ja sam spuatao i kada sam dodavao Nirvanu i Big bud. Ne puno, barem ispod 7.0 Evo, taman sam potrimao jedan NYC. Prvi put sam vagao vla~no i dobio 850g. To bu suhoga cca 120g, ali Jungle juice u uvijek upotrebljavat za automatike. Nemam brige, kad je swich, kad bloom. Samo doziram druga ije, ali to znaa! Ja sam iskreno bio skepti an oko tih trokoponentnih gnojiva, ali da sam malo trenirao autose, dobio bi puno viae. Nisam mislio, da u neato extra dobit, tako da me ugodno iznenadilo. Joa je jedan ostao. On je u ve em potu i vjerojatno radi toga uaao u cvat 10ak dana kasnije! 273930Imam magnete na zastorima od Mylar folije, pa mi se zatvara. Ali, sama je i vidi se skoro cijela. Bloombastic je jedan od boljih stimulatora cvata! uo sam samo pohvale.

maj 2019.

@Stanaccc Hvala puno! :)
sone1ZMAJ

dec 2019.

Imam Jungle juice GMB, koje koristim duplo manje od charta na poledjini sto pise, Ionic CalMag 0.5ml/1l (mada sam poceo da smanjujem na oko 0.4ml/l i Supervit 1kap na 5l. Coco-perlit mix, 11l smart pot, zalivanje svaki dan sa oko 1.5l Usao u 2gu ned cvetanja Dobio sam po oko 50ml Big Bud, Senzium i Carbo Load, koje sam tek sada dodao po 2ml/5l, mada sam pre ovog dodao senzium 2ml/2l u vege 2x da li je dovoljno i ok da dodajem samo po 2ml na 5l svaki drugi dan ova tri na redovan unos GMBa i ostalog? ili da sacekam jos nedelju do dve, pa da pocnem u priblizno redovnim dozama da dajem pa kolko izdrzi ? Takodje planiram melasu poslednjih 1ili2 nedelje Ili neki treci predlog naravno :)
Space_LuluLEGENDA

dec 2019.

Big Bud ide u poslednjoj fazi cvetanja, 2-3 nedelje pre flusha odprilike. Sensizym i Carboload idu kroz celo cvetanje. Ja biljkama uglavnom to dajem svako drugo zalivanje, idem i do pune doze od 2ml. Takoe, mislim da je bitno da se ovi poja iva i cvetanja daju samo kada imaa stabilnu biljku. Ako je uala u cvetanje, ima neke probleme i sl, presko i je sa Carboload i Big Bud. Ako sam dobro upuena melasa je prirodna varijanta Carboload-a. Mislim da nema potrebe oba davati.
sone1ZMAJ

dec 2019.

Problem imam taj da ne znam sta cu snjima kako rastu :D Hvala, sad se racunam malo i dodjoh do sledeceg zakljucka Posto sam ogranicen kolicinom da izdrzi full doze od pocetka do kraja, ici cu svako drugo zalivanje 2ml/5l Senzium i Carbo pa dok traje (30dana x 2ml = 60dana = 8nedelja max), a za oko 3 nedelje cu poceti onda sa Big Bud 2ml/5l za svako zalivanje sto dodje oko 25dana ili neke 3 nedelje Jer dve su biljoze, pa potrosim oko 3-4l po zalivanju, pa gledam da se uklopim kako tako i razvucem sto vise ovo malo sto imam ;) Carbo Load sadrzi: glukozu 12% ksilozu 8% (wiki: secer izolovan iz drveta, monosaharid aldopentoznog tipa) xanthan gum 0.45% (wiki: is a polysaccharide with many industrial uses, including as a common food aditive. It is an effective thickening agent and stabilazer to prevent ingredients from separating. It can be produced from simple sugars using a fermentation process, and derives its name from the species of bacteria used, Xanthomonas campestris.) vodu 79.55% Jedna aolja crne melase (oko 350 grama) sadr~i ukupno 977 kalorija. Od tih 977, samo su 3 od masti. Melasa sadr~i najviae ugljenih hidrata  skoro 96% melase ine ugljeni hidrati. `to se vitamina ti e, sadr~i tiamin, niacin, vitamin B6, pantoteni nu kiselinu, holine. Bogat je kalcijumom (sadr~i 0,69 grama), gvo~em, magnezijumom (oko 0,8 grama), fosforom, kalijumom (oko 5 grama), cinkom, manganom, selenom. Tako da kada sumiramo nisu bas isti, ima u sebi vitamina i dosta PK (sto pospesuje cvetanje jel?), a melasa pored toga sto je prirodnog sastava, sadrzi mnogo vise ugljenih hidrata. Nama ne pomaze samo za prinos, vec pospesuje i ukus i aromu konacnog proizvoda ;) Mislim da cu se pozabaviti sastavima ova tri proizvoda u narednom periodu i vec vidim da ih je moguce napraviti kod kuce sto organskim, sto mineralnim putem :) posto vecina sastava je ono sto i mi sami konzumiramo u svakodnevnoj ishrani kroz dobre i lose namirnice ;)
Space_LuluLEGENDA

dec 2019.

Ja se tripujem da mi je najbolje kad zalivanje radim tako da jedno zalivanje dobiju osnovnu prihranu Grow/Bloom. A da potom sledee zalivanje dobiju ove bonus nutrijente: aeere, bakterije i sl. I tako u krug do flush-a. Svakako da nisu isti, ali su pokrivaju sli an spektar stvari tako da ne bih koristila CarboLoad kada koristim melasu. ak ato viae mo~da bih samo melasu i koristila, a CarboLoad zamenila nekim drugim AN aditivom (ili jednostavno uateda).
sone1ZMAJ

dec 2019.

Pa imam to sto imam, pa reko da se ne baci :D Recimo da CL dodje kao americki burger, a melasa kao balkanska pleskavica, pa ko sta vise voli :) Pa plan mi je ici sa CL do flusha(il kolko ga bude), koji bi nagojio do tada, a recimo te 2 poslednje nedelje raditi flush sa melasom, koja bi dodala kakav takav smek, a sto ugoji ugoji ;) Pitanje za tebe, da li koristis zemlju ili coco i da li meris EC ? Konkretno procitao sam koristan savet, za coco naravno, da ih ne bi trebalo maltretirati sa promenama ECa, nego se drzati u kontinuitetu i praviti piramidu, jer stvaraju i one navike ;) Zato i ova moja briga za svaki drugi dan . . . Al ko je u zemlji nema brige sa ovim :)
Space_LuluLEGENDA

dec 2019.

Koristim zemlju. Merim ppm od relativno skoro, sada sam poslednja 2 growa krenula ozbiljnije da pratim. Ne znam za piramidu, ali mogu da predpostavim ata je. Mislim da je to neato ato se isto prirodno namee i nudi najoptimalnije iskoriaenje nutrijenata. Mada su po meni sve to neke "aeme" koje koristia u startu. Mislim da se kasnije uve~baa i vidia kako kojoj biljci prija hrana. Kada imam 2 ili 3 straina svaki donekle razli ito reaguje na hranu i praenjem biljke mo~ea da vidia da li joj treba viae ili manje.

jan 2020.

Big bud se daje 2,3,4 tjedan cvata! Overdrive se daje zadnja 2 tjedna
Space_LuluLEGENDA

jan 2020.

@0Marac0 Overdrive se daje 6 i 7. Odnosno zavisi od straina, ali kako oba znaju da dignu ppm poslednje dve nedelje se nista ne daje (pa ni CarboLoad). Samo voda i eventualni FinalFlush. Ako bi dao Overload poslednje dve nedelje verujem da bi dosta podiglo prinos, ali da bi bila jako grubog ukusa.

jan 2020.

Mislio sam zadnja 2 tjedna gnojenja! Gledam po Indici od cca 8,9 tjedana cvata. Sa AN om se treba naviknut... Ve ina vas zna, da se biljka dr~i na vodi zadnje dane pa ne spominjem... Ako se odradi flush joa 7-10 dana bi trebala biti na vodi! Ja sam zavraio grow i jedna biljka je skinuta ranije(bila je na vodi 6,7 dana). Za sada je okus odvratan, a miris duplo ja i. Meni je Iguana bloom bazno gnojivo sa NPK, a Nirvanu, Big bud, Carbo-load, B-52 i Overdrive. Nirvanu aibam cijeli cvat, a ostalo po ps u. `to dulje growam vidim da se mo~e puno jeftinije. U vegetaciji dajem samo komposni aj od humusa i biljke luduju. Uz dobru zemlju...

Odgovaranje na teme dolazi uskoro.