VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojLST na "moj" način
LEGACY

LST na "moj" način

80 odgovora8,818 pregleda
OptimusISTRAŽIVAČ

okt 2010.

O emu je re , naime samo sam pratio ono ato ova slika ka~e. Potrebno je biljku od prve faze rasta privezivanjem dovesti do ruba saksije, a onda obii ceo krug dok je u vegetaciji. Zna i jako je bitno da ide uz sam rub, a kada ispuni taj pun krug samo prebaciti na 12/12. Prizor je stvarno predivan, sve one sporedne grane postaju glavne i svaka ima mesta i dovoljno svetlosti da baa njen hedi bude glavni tj isti kao i ostali. Naravno na rubovima saksije izbuaiti rupe kako bi imali gde da je privezujete, jer kako biljka ja a - deblja se, isto tako je potrebno da je neato jako dr~i. Ja sam koristio najobi nije ~ice. Naravno SC je isto po~eljan, svakako se otvaraju mnogo vee mogunosti za samu manipulaciju i mnogo vei urod, nego ato ljudi dobijaju klasi nom LST metodom. Va~na preporuka je da se za ovo koristi biljka koja u sebi prete~no nosi sativa genetiku. Ae pa ~iveli :)
PunxerENTUZIJASTA

okt 2010.

Nikad nisam radio lst posto uz lowryder nije bilo neke potrebe, ali sada radim grow sa domacicom pa sam proucavao metode a ova mi se jako svidjela moram priznat nisam cuo za ovo. Cekaj, siguran si da se formiraju toliki glavni vrhovi? Ako da, svaka cast na ideji =]

okt 2010.

Ova se slika vrti po vutri od kad sam registriran,ali joa nikako u~ivo da vidim ovaj sistem u~ivo.Eto,nek netko odradi ovakav "krug" pa nek posta,bilo bi poticajno:)
XxFiAdRoxXENTUZIJASTA

okt 2010.

da...da....sigurno bi voljeli vidjet takav LST na slikama.. (s pravom biljkicom naravno).. : P

okt 2010.

iMA puno na ina ....sve ovisi o vama ....
zlariAMBASADOR

okt 2010.

jel moze lst dok je na 12/12 skroz pocetnoj fazi dok jos nema nikakvih znakova spola i jel moze biljka bit na 12/12 dok ne pokaze spol pa onda nazad u vegetaciju
SvetilistPOZNAVALAC

okt 2010.

mo~e ali ti baa i nije preporu ljivo vra ati u vege iz cvjetanja zbog dodatnoga stresa, na tebi je da odlu ia kak ea radit
PunxerENTUZIJASTA

okt 2010.

Vjerojatno u ja pokuaati neato sli no u big toweru ini mi se zanimljivim, javim za dnevnik kad otvorim
KrejzyPOZNAVALAC

okt 2010.

Ima jedna tema u kojoj je predstavljen isto taj nacin LST-ranja sa slikama biljke... samo bi to trebalo nac. Iako je biljka bila u ranoj vege fazi koliko se sjecam.
OptimusISTRAŽIVAČ

okt 2010.

Da to nisam uspeo da izvedem, ne bi ni pisao o tome. 12/12 od starta
KrejzyPOZNAVALAC

okt 2010.

e to je ta slika! xD
SASKEISTRAŽIVAČ

okt 2010.

:clap::clap::clap::respect:
Rijamu DuvaAMBASADOR

apr 2011.

ima pola godine kako ganjam nekog ko je uspio ovakvo nesto... u sustini ovo je ono sto bi svako sa malo prostora trebao da uradi! mislim HALO, logika sama govori da ovako nesto daje nenormalno vise uroda... uh jedva cekam da probam ovo pa nek sve ode u hela ;)
StonerLEGENDA

apr 2011.

nije loae stim da to sve iziskuje malo viae vegetacije da bi ju tako fino trenirao al u svakom slu aju bit e fini urod prodje li sve po planu ali za growera koji je ogranicen prostorom svakako je dobro rjesenje za maksimiziranje uroda te bi ja isto rekao da je prakticnije to raditi sa sativama nego sa indikama samo tako i poslikaj to sto vise da ljudi mogu vidjet svaki korak .
MoxENTUZIJASTA

apr 2011.

@Optimus Jesi ubacivao MH pa mijenjao na HPS ili si odmah startao s HPS-om(nebitno radi li se o CFL, spektar me zanima :D)? Edit: pronaaao sam odgovor^^ :)
dinosaurAMBASADOR

apr 2011.

Interesantna tematika, i ja cu probati u krug da izvucem sto vise, ali mislim da se svi naalavimo, pa hocemo preko noci i nemamo vremana za cekati !
thcmanISTRAŽIVAČ

maj 2011.

ako to uradim to znaci da ne mogu da presadjujem biljku od pocetne faze do kraja... u koliku saksiju onda treba staviti biljku??
MoxENTUZIJASTA

maj 2011.

oslobodia biljku i presadia najnormalnije...ja presadim u 10L posude im poka~e spol i nastavljam s treningom. ogromna posuda u startu znai malo biljaka na vegetaciji(limitiran sam prostorom i ~elim ~enske biljke pa uvijek u boxu imam 6-7 bilj ica). dakle, mo~ea presaivat biljku bez problema i naknadno ju privezat.. pozz
kitaISTRAŽIVAČ

maj 2011.

e, aj vidio sam kod nekoga u dnevniku sliku, kako privezati grancice za zemlju??? taj dio mi uvijek bio zbunjujuci....

maj 2011.

Ne ve~ea je za zemlju ako ne poznaa na in hehe ali rub saksije je fina stvar:)
MoxENTUZIJASTA

maj 2011.

mo~ea to tehni ki izvesti (ali bolje sluaaj Greena i ve~i za rub) na na in da ~icu smotaa u "U" i zaheftaa gran icu prema zemlji...slikovito JOK :P
kitaISTRAŽIVAČ

maj 2011.

taj dio mi je jasan za rub, ali grane koje izbijaju, je neko bio vezao zicama za tj u zemlju. e taj dio mi nije bio jasan. tj pogledajte sliku na pocetku. za sta se drze grane koje idu prema sredini tegle'???

maj 2011.

Slika je ilustracije radi. U sredini je stabljika zar ne? Ono ata raste vrtia u krug. Htio sam provati ovo ali treba esto biti u blizini boxa jer brzo preraste i ne savija se uvijek lagano. Mislim da zahtijeva ~ivaca.

maj 2011.

Ja cu raditi taj nacin o kojem pricate pa postam slike kad bude za to vrijeme! a i mislim da sam u jednom dnevniku vidio tu shemu!!
dinosaurAMBASADOR

maj 2011.

Savijate je na svaki 2-3 dan po malo ili prilikom svakog zalivanja ili svakog drugog zalivanja. Sve zavisi kako biljka napreduje. Sve nove grancice, takodje privezujete u savijate prema zelji. Probajte da odsecete povremeno nepotrebne velike listove koji zaklanjaju svetlo manjim listovima. Sto duze cekate, to postaje teze za savijanje, ali kada se savije, posle zadrzava oblik. kod mene je ovako :

maj 2011.

pozdrav svima! zanima me jeli mogu e napravit lst kad je biljka dosegnula nekih 55cm od mogu ih 70cm i proala su tri tjedna od kad je pustila pistile?

maj 2011.

Moguce, ali teze. Ovisi ako je jos uvijek savitljiva. Jer ako se deblo stvrdnulo, tesko da ces napraviti LST bez da ju slomis. A cemu radit LST ako ti fali jos samo 15cm??

maj 2011.

maloprije sam sinja od pimple man ,pa kad sam vidia te vrhove mislia sam da je savinem malo

maj 2011.

Pola recenice ne razumijem, ali dobro...Samo naprijed
GanjalixISTRAŽIVAČ

jun 2011.

Evo ja se malo igram , experentiram na jednoj :) Pa ako moze koji comm. :) http://imageshack.us/photo/my-images/11/fotografija0204.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/197/fotografija0202.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/217/fotografija0203r.jpg/
NoTrippinAMBASADOR

jun 2011.

Aj zalij to, jako tu~no izgleda ti biljka ovako,vrati je u ~ivot, a za lst sam sku~ia da se mo~e vezivat kako ti god padne na pamet i rastezat i lomit :vb_devil:i podvijat, sve biljka prima,naravno ne pretjerivat sa silom nego malo pomalo.
DEDEPOZNAVALAC

sep 2011.

Pozz Kada se koristi metoda kao na datoj slici mora se obratiti paznja da biljku ne u istoj visini vezujete za ivicu saksij. A to znaci nedajete joj da raste pravo po ivici nego ukoso. Jer ako drzite u vegetaciji 4 nedelje prve grane ( pricam o granama sa streane NE glavna ) koje su izrasle uvek ce biti vece, vise i na kraju dobijate da vrhovi nece biti iste duzine. Ako glavna grana raste ukoso kad je stavite na cvetanje svi vrhovi ce biti u jednoj visini. E sad pod kolikim uglom morate pustiti da raste biljka to morste sami da odlucite ali sa vremenom i iskustvom cete znati koliko otprilike treba da bude. Ili mozete pustiti i onda sporedne grane levo i desno takodje spustiti. Onda ce vam trebati mnogo vise prostora oko saksije. Kada su svi vrhovi skoro podjednake visine bolje dobijaju sunce a i vazduh bolje cirkulise izmedju njih ( nesmetaju jedni drugima ).
derataurPOZNAVALAC

okt 2011.

kolko sam stekao dojam vecina ljudi koja radi LST koristi zicu...jel ima kakve veze ako koristim npr zniranac il sl.?sry svima ako je glupo pitanje al sam stvarno u dilemi
herb-o-logistENTUZIJASTA

okt 2011.

Ma nema problema. Ja uvijek radim sa ~nirancima, nekako mi je prakti nije nego ~ica. Samo pazi da ima lufta oko grane kad zave~ea.
derataurPOZNAVALAC

okt 2011.

nesmijem jednostavno prejako zategnut ili bas mora bit lufta izmedju?
DEDEPOZNAVALAC

okt 2011.

Pozz Pazi biljka ti raste i u cvetanju a kako raste grane se debljaju. E sad da bi izbegao "davljenje" biljke moras ostaviti lufta izmedju ( nikako neku vrstu omce kao kod vesala i nikakav cvor koji pod tezinom se skuplja). Prvo vezivanje veliki luft posto ima da se ugoji dosta do kraja. A mozes i deblju zicu i u obliku "S" onda neces "daviti"

okt 2011.

Samo obujmi dio koji zelis saviti, a nemoj raditi cvor. Kod mene je na kraju (harvest) zniranac bio napet ko struna bez obzira sto nisam vezao u cvor, ali joj nista nije. Ako zaves u cvor, kod rasta ce ti se ta grana debljati i urezat ce se zniranac....
derataurPOZNAVALAC

okt 2011.

Fala momci,znaci poanta je da ju ne zategnem prejako...imam srece da sam bio dugogodisnji skaut pa sam nesto i zapamtio iz tog razdoblja:b_jump: zastavni cvor! neznam jel poznato kome al skroz jednostavno,sl.kao masna kad se suze vezu pa se da lako regulirat sa zatezanjem omce oko stabiljke:violent018:
DEDEPOZNAVALAC

okt 2011.

Uopste ne zategnuti krug oko biljke nego lufta centimetar. A biljku mozes povuci do poda oko hoces al polako i postepeno ( par dana ).
OptimusISTRAŽIVAČ

okt 2011.

Biljka s' po etka, nije uradjen pun krug jer je od starta ialo 12/12. Al je zato bilo mesta za obaranje, pa je lepo ispalo.
upitnik???LEGENDA

nov 2011.

Evo da se nadodam na ovu temu i ja malo.... Zanimljiva je LST pogotovo sistem koji je prikazan u prvoj sliki ove teme... Ja sam se zezo na sve na ine i taj sistem i masu drugi sistema.. KAko odavno ve tu em bez Vegetacija bijlke pa i klonove isto tako a malo prostora imam isprobao masu sistema i imao dobre urode na sve na ine... Sad sam se odlu io na CFL sijalice nekih 8 KOM na 2700K odma na 12/12 i vertikal grow ako ku~ite na ata mislim.. Ispadne isto kao neka vrsta LST-a bijlke nisu prevelike u visinu a urod je MAX kad pogledaa kolika je dimenzija BOX-a... Pogledajte slike : http://s3.amazonaws.com/data.tumblr.com/tumblr_kvzzfsfmtI1qadflco1_1280.jpg?AWSAccessKeyId=AKIAJ6IHWSU3BX3X7X3Q&Expires=1320668612&Signature=qbkLyAZ%2BU2B68KtkzsDkjw4wuwU%3D Evo i jedan video : 1st Vertical grow in a HydroGon | VerticalGreen.org/tv I joa jedan primjer : Flower Room #2  Sour Diesel, Pre98 Bubba Kush, SAGE Vertical Grow 14 Days before Flip | MegaMarijuana Ja sam iaao nekom logikom da na prostor dimenzije S1xV1xD1 Metar i HPS 400W nebi mogao slo~iti viae od 5-6 komada zdravi biljki... D~aba bi bila bo~ija vent... jer dimezija je sku ena od BOX-a.. I sve to na 12/12 odma... A ovaj sistem Verti... i CFL u isti prostor idem sa Min 8 biljki + Min 8 CFL-a ventilacija ista ,kru~ni Verti.. Garantiram da u imat urod 2 x vei od snage sijalica u Box-u...Box kojeg u uslikat i otovorit mo~da temu ili dnevnik na toj osnovi.. Kru~ni Vert... ima svoj razlog ++++ pozitivan... Svakoj biljki mogu prostupit isto tako kontorilrat svaku gran icu itd... Nego da nekenjam sad ovde previae eto nadodao sam se na temu sa razlogom da vidim i vaae mialjenje ili neke ideje o istom... Pozz... :icon_question::icon_question::icon_question:

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se