VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojINdoor zemlja suha kod klijanja
LEGACY

INdoor zemlja suha kod klijanja

8 odgovora1,186 pregleda

mar 2021.

temperature su izmedi 25-30c Plagron Grow mix 600w hps s digitalnom prigusnicom smanjeno na 400w nakon par outdoorova odlucio sam razvaliti stari ormar i sloziti indoor, klasika ubacio sjemenje u zemlju i umjesto pod sunce stavio pod lampu. Lampu sam udaljio cca 70cm ali zemlja pri vrhu je suha i vec 3 dana nista ne izlazi. ovo je slika od kad sam posadio. navecer uglavnom mistam malo vode da nije ful suho.

mar 2021.

Ne postoji indoor ili outdoor zemlja. :lol: Klasika može biti i klijanje u maramici. Nemoj da si nestrpljiv i ne pokreći nepotrebne teme. Klijanje i Vodič , zanimljivo štivo za pročitati. Čitaj, čitaj i ne beži iz školu. Ako imaš problem pitaj u temi koja se tako zove.

mar 2021.

Ne znam di sam naveo da ima razlika i indoor il outdoor zemlji, moj problem je sta je zemlja pri vrhu ful suha i prvi mi je indoor pa trazim savjet. Ako nemas kakvih pametnih savjeta ne daj glupe odgovore.

mar 2021.

Mora biti vlazna zemlja da bi sjemenka isklijala. To znamo. Odrzavaj samo temperaturu u ormaru (25C +) i mora izaci. Ako je dobra sjemenka. U indooru bolje prvo startati klijanjem u maramici, pa sadjenje. Tako pratis bolje sjemenku. Ako je dobra sjemenka, izbacit ce klicu za 24-30 sati. Toliko ce joj trebati i da izadju kotiledoni iz zemlje. Tj, da nikne. To je cca 3-4 dana, ako je sve ok. Moras biti strpljiv. Zemlja topla i vlazna. :djede:

mar 2021.

Hvala, sve to znam za klijanje moj problem je sta je vrh zemlje suh podosta..
5ARPOZNAVALAC

mar 2021.

Iznesi sve van i čekaj da kiša počne
Z&NZMAJ

mar 2021.

https://www.vutra.org/threads/pravilnik.10131/ Pronaći ćeš se u nekoliko točaka... U prijevodu, na ovom forumu se ne tolerira vrijeđanje na bilo kojoj razini. Kolega @Sjaj očiju nije ništa glupo napisao. Čak naprotiv, stavio je i dva linka u svoj odgovor. Ja bih mu se na tvom mjestu ispričao.

mar 2021.

Tri dana je ok prosek, nije frka još. Mistaj samo i ne daj da se mnogo osuši gornji sloj.

mar 2021.

Ovo pitanje proizilazi iz neiskustva. Pa time dolazi i do nestrpljenja, pa onda dodje tko šta ja, :D Samo opusteno :D Ja da sam psihijatar i da mi dodje pacijent sa simptomima suhe povrsine... Prepisao bih terapiju: Ugasiti svjetlo, ako je potrebno upaliti neku grijalicu, blago zaliti ne hladnom vodom i pogledati za 24 sata. Ne prije toga!!! Ako nije izasla, jos pustiti dodatna 24 sata. Ne gledati!!! Ako nije izasla, onda uzeti cackalicu i oprezno proceprkati zemlju. Ako se stanje ne popravi, javiti se ponovo lijecniku. :)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se