VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojPrvi unutarnji grow
LEGACY

Prvi unutarnji grow

72 odgovora3,563 pregleda
VesperianENTUZIJASTA

sep 2012.

Poz, da li je ovo ok il treba jos nesto? Biljcice mi nekak sporo rastu..probao sam 18/6 i 12/12 al jedva se micu? Zalijevam ih sa odstajalom vodom sto kod valjskog growa ljetos nije bio problem. Free Cloud Storage - MediaFire Free Cloud Storage - MediaFire Free Cloud Storage - MediaFire Free Cloud Storage - MediaFire Free Cloud Storage - MediaFire
loopAMBASADOR

sep 2012.

koliko su stare? kakvom vodom zalivas? ph? koliko su udaljene neonske lampe od njih?koje su snage lampe? koja je velicina tog prostora? ventilacija? zemlja? pa tek onda pitas:icon_lol: ovako odoka- smanji razdaljinu izmedju biljaka i lampe,i,zaboga,nabaci neku bolju reflektujucu povrsinu,(ili bar operi zidove:bananica),a mislim i da ti je preveliki prostor(glede luminacije),tako da.. mislim,ja pricam sad na slepo,daj neke detalje..pa ce' vidimo. (a to sto ih traumiras sa 18/6,pa 12/12...ne znam da l' da komentarisem..)

sep 2012.

a dali znash kakve su temperatura i vlaga?? kakve su ti sijalice/neonke???koja oznaka pishe na njima? koliko su stare biljke?? bez tih podataka je teshko ishta rech...jedino shto bi mogao priblizhiti svjetlo biljkama..tj. mogao bi pod biljke staviti neshto-time bi ih podigao prema svjetlu + izlolirao od hladnog betona. i mogao bi staviti barem jedan malo jachi pc vent da pushe izmedju neonki i vrhova biljaka-nakon shto priblizhish svjetlo. teshko je bez ikakvih podataka.ali..vrlo vjerojatno svjetlo nije optimalno.. edit: loop uletio prije...
VesperianENTUZIJASTA

sep 2012.

3 su neonke po 70w, ph vode ne znam jer nemam s cim izmjeriti, zemlja je s mjesta gdje je nekad stajao gnoj, istu sam stavio na proljece za outdoor i sve je bilo ok..temperatura je od 20-25 stupnjeva a imam ventilator unutra samo ga nisam poslikao.. voda je ili odstajala ili kisnica, ovisi s cim raspolazem.. stare su 10ak dana a zidove bas i ne mogu oprati posto su to kvadri..
loopAMBASADOR

sep 2012.

onda ovako spusti neonke(odnosno digni biljke,to je ipak lakse),ne greju one toliko znaci mozes i na 15-20cm staviti biljke od njih,tako dobijas jacu lumenazu za 10tak dana izgledaju OK,kontam da se koren razvio kako treba,sa'ce i gore da krene lud'lo.. temperatura super,ajmo rec da ti je i vlaznost dobra-dakle PH kako znas i umes drzi pod kontrolom(dodaj prstohvat limunske kiseline na vodu iz cesme,to bi joj trebalo spustiti PH dovoljno,ali se prvo informisi,ako imas gde,koliki joj je PH 'in the first place') a cini mi se i da su ti posude male,razmisljaj o presadjivanju uskoro.... to ti je to,valjda ce ti i neko od iskusnijih dodati nesto sto ja zaboravih...
VesperianENTUZIJASTA

sep 2012.

sjeme sam pocetno stavio u one male plasticne case od 2 dl iz ducana a kad su biljke dosle na cca 1,5cm presadio sam ih u ove tegle od oko 1,5-2l - nisam tocno siguran kolke su..kak dugo da ih ostavim u njima? imam u outdooru 2 biljke u kantama od po 10l i savrseno rastu.. podignuo sam biljke na 15 cm od neonki i ostavio vent da puse..btw, dal on treba puhati 24/7 ili samo kad gori svjetlo? ostavit cu ih na 12/12 jer nemam bas prostora u visinu, nekih 1,5m..
not smokeLEGENDA

sep 2012.

nemozes ovako raditi taj box treba obloziti folijom jel imas uopste ventilaciju kako meris vlagu i temp uslovi su ti uzas mozes uloziti 1000e u sve dok ne izvadis to smrce od zemlje i ne presadis u kupovnu kvalitetnu nece biljka mrdnuti.zanima me gde si video da se zemlja od napolje koristi u indoru to su dva razlicita poima indor je duplo tezi za raditi bez dobre zemlje i kontrole vode propada sve odstajala voda iz pipe ide ph i do 8 a njoj treba 5,8 do 6,5 to je ubija nije to bas tako bacim seme i nek tera dalje na 1.5 m u visinu uz malo znanja mozes je drzati 2 meseca u vege uz malo tehnika uzgoja. slabo znas o indoru kako je mozes staviti u 2l teglu i cimanje sa svetlom malo ovo malo ono neide to ako odma krene sa 12/12 biljka ostane mala i mali je rod cak i onome ko zna
VesperianENTUZIJASTA

sep 2012.

imam vent u tom prostoru, folije nemam ali cu posprejati sve u bijelu boju sa odsjajem, temp je 20-25 stupnjeva, sa termometrom lol..za zemlju nisam znao, presadit cu u kupovnu zemlju, dal je 10l posuda dosta za indoor? vise koristim kisnicu al mi ponestalo do jucer, sad je opet ima.. znaci trebao bih poceti sa 18/6 pa prebaciti na 12/12 nakon 2 mj, tj. dok ne porastu?
not smokeLEGENDA

sep 2012.

skoro da tako treba samo ti nisi za toliku vegetaciju koje su dimenzije boxa dovoljno je 30dana i moras imati jace svetlo te neonske lampe su ok za prvih 10 do 15 dana pogotovo u cvetanju minimum 250w hps minimum ili 10do20 cfl 10l je ok i zemlja mora biti najskuplja teera magma,composana kad radi svetlo temp nemoj da ide ispod 25 , kad je mrak minimum 17 vidim da bas nista neznas o indoru moras citati nepitaj vise dosta sam ti objasnio sve dalje je vec previse izvini al nepise mi se toliko to moras sam nauciti sretno pozz
VesperianENTUZIJASTA

sep 2012.

hvala ti na pomoci, kupio sam danas popodne zemlju u polj. ap. i presadio u kante od 15l, dignuo sam kante prema neonkama tak da su na nekih 15-20 cm od svjetla..sto se tice daljnjeg svjetla nije problem posto mi je ta prostorija u planu za dalje samo da pohvatam za indoor..temp je ok a ak ne bude mogu staviti prijenosnu klimu..i to je u planu ak ovo ne zadovolji.. hvala ti na pomoci, mislim da bi ovo trebalo biti dovoljno da se ufuram u ovo a kupio sam i preparat za list i cvijet.. lp..
DJFlyHighLEGENDA

sep 2012.

ako su ti neonke u igri slobodno priblizi do 3-5cm samo namjesti da ti neki vent puse izmedju njih i neonki ili u njih :) slabo griju, a posto imas ventilator, temp nebi trebala biti problem :) good luck :thumb: peace out !
not smokeLEGENDA

sep 2012.

nisi trebao 15l to je previse do 30 dana vege 8 do 10l je super ko sto kaze kolega nabi ih 5 cm do neonki
VesperianENTUZIJASTA

sep 2012.

20.9 sam ih presadio u vece posude i u kupovnu zemlju.. vasa mialjenja o biljkama? Free Cloud Storage - MediaFire http://www.mediafire.com/view/?090okzbe49na0u6 Free Cloud Storage - MediaFire
not smokeLEGENDA

sep 2012.

pazi sad to ce da stoji 3,4 dana i krece indor je krvava bajka zemlja,voda,ph,ventilacija,svetlo sve moras namestiti da joj bude ful
VesperianENTUZIJASTA

sep 2012.

ventilaciju imam, zemlju isto tako, svjetlo.. koja ili kakva voda je najbolja ako nemam s cime izmjeriti ph?
not smokeLEGENDA

sep 2012.

ja koristim cesmusu idi u neku radnju za ribice kornjace itd tamo imas to za merenje ph tabela neka tecnost i epruvetica to je komplet 5 e uzmi to ph moze biti jebe. igrac ja sam imao sex sa tim dok nisam uzeo i sa limuntusom smanjujes ph
loopAMBASADOR

sep 2012.

sera PH tester trazi u akvarijumskim radnjama,vecina mora da ima to-dobijes bocicu za test,bocicu sa rastvorom,kapnes,pogledas papir sa bojama,sve prosto,lako,ide k'o sat... ako PH zemlje/vode nije dobar-biljka ne moze uzimati hranu kako treba,gomilaju se soli,staje sa rastom,susi se itd. ponavljaj sad to k'o mantru sebi i idi kupi ph merac.
VesperianENTUZIJASTA

sep 2012.

rastu na ocigled.. edit:
not smokeLEGENDA

sep 2012.

btate sta pricas banovace te ko kera kakvih 5 x600w i 10kwm to je prostor za komercijalni uzgoj mani se tih pitanja mozda popiusis crveni karton za ovo neznas dali ces uzgojiti ni te 2,3 biljcice ti bi vec 10 kvadrata
VesperianENTUZIJASTA

sep 2012.

za ovaj tzv. box koji imam, da li bi 3x80w neonke bile dovoljne za grow?
VesperianENTUZIJASTA

okt 2012.

odlucio sam da ovaj prostor gdje biljke borave osvijetlim sam HPS-icom..sto mi sve treba za spajanje te zarulje? hvala..
BoRaiChoAMBASADOR

okt 2012.

Treba ti malo citanja :P https://forums.vutra.org/oprema-za-unutrasnji-uzgoj/1150-high-pressure-sodium-hps-sijalice-tehnicke-karakteristike.html Da bi gornje predstavljene sijalice radile potrebane su vam zice balast prigusnica i reflektorska kutija koja ce usmeravati svetlo i naravno reflektovati.
VesperianENTUZIJASTA

jun 2013.

da ne otvaram novu temu pitat cu ovdje..ako mi se zenska biljka opraasila dal na njoj ima zenskih sjemenki? zasadio sam 10 kom al izgledaju mi ko da ce biti muske..
loopAMBASADOR

jun 2013.

niata ja tebe bro' ne razumem ata s' pitao :) ako ti je mu~jak opraaio ~enku-imaa reg.seme ako ti je hermi opraaio ~enku-imaa fem. seme ako ti je hermi opraaio sam sebe-imaa hermi seme tako nekako bi trebalo,al' nije da je baa tako crno-belo, ako me razumea ;)

jun 2013.

a kako to izgledaju one koje izgledaju ko da ce biti muske
VesperianENTUZIJASTA

jun 2013.

ne tolko razgranate..
dulkanENTUZIJASTA

jun 2013.

Po savetu iskusnijih drugara sa foruma, biljke koje su na terasi presadio sam u vece saksije. Na dno sam stavio tanak sloj stiropora, napravio sam smesu teramagme, agroperlita i manje kolicine organskog djubriva glistenjaka. Iskreno se nadam da ce uspeti :) Voleo bi da vidim komentare. Uzdravlje!
VesperianENTUZIJASTA

jun 2013.

gdje je najbolje kupit hps zarulje i svu opremu za spajanje kao i po vaaoj preporuci, koje sjeme je najbolje za indoor ( vrijeme uzgoja i najvise prinosa )? slobodno moze linkovi za hps i na seed banke odakle kupujete sjeme..dal je moguce kupiti samo zensko sjeme iz tih banaka i ako da, da li je to 100% zensko? Unaprijed zahvaljujem..
loopAMBASADOR

jun 2013.

:facepalmsmiley: kakva pitanja od oveka ulogovanog joa od avgusta proale godine,majko mila....
VesperianENTUZIJASTA

jun 2013.

na taj nacin nisi se morao udostojiti ni da odgovaras..da sam radio indoor i da sam kupovao iz seed banaka sigurno nebi tebe trazio da mi odgovaras..gtfo.. i ne, ne zelim opremu od forumasa nego nesto novo i s garancijom..
DJFlyHighLEGENDA

jun 2013.

vesperian, ne pravi se pametan koda znas sve... ne postoji najbolja sorta, najbolja lampa, najbolje vrijeme vegetacije, najbolja banka sjemena itd itd... sve varira i sve zavisi jedno o drugom... covjek je u pravu, samo si trebo na google otic, a posto ni to nisi zaljepio ti je linkove koje ti nisi bio sposoban sam nac nego postavljas takva pitanja na koje postoje milioni odgovora... tako da budi skroman, zahvali se jer ti ljudi zele pomoc a ne ponasat se prgavo i bezobrazno koda znas sve o growu a mi smo tu da te zajebavamo a ne pomazemo... valjda si shvatio nesto , nismo ti mi takvi kakvi ti mislis... peace out !
VesperianENTUZIJASTA

jun 2013.

ajd i ti ne k....bez uvrede..nisam pitao sta i koje je najbolje, kao najbolje, nego za misljenja ljudi koji to rade..najbolje ne postoji a misljenja i iskustva su nesto drugo..
loopAMBASADOR

jun 2013.

:knockknock: samo u to rei na tim linkovima koje sam ti oka io i jesu MI`LJENJA growera, i tamo imaa i NOVU opremu,samo upiai svoj grad ;) al' nema veze, sreno sa growom,kolega,ja ti ovde viae neu navraati :vb_wave:
DJFlyHighLEGENDA

jun 2013.

pa brate nece ti sad svi ljudi pocet nabrajat iz njihovog iskustva sta je najbolje kako itd... tome sluze dnevnici, da ih TI citas i da vidis od drugih clanova ideje i kombinacije i da tako nesto sebi iskombiniras... meni nije jasno sto sa tako negativnim stavom dolazis na forum pa sta ne vidis koliko ima informacija na forumu, nece ici nitko za tebe sad objasnjavat od 0 da bi ti skuzio growat... pitanja se postavljaju konkretna kad ti nesto nije jasno pa te zanima, ali ovakva opcenita pitanja se MORAJU znati... imas dnevnike i ufati se :read: ako mislis sta uzgojit... tisuce misljenja (koja ti trazis i koja tebe zanimaju su na forumu) samo treba pocet citat... sretno s growom i smiri dozivljalj, nismo tu da te sabotiramo nego pomognemo, ali takva pitanja nisu mi jasna... da si postavio pitanje : koja i koliko jaka lampa ide na prostor 80x80x150 rekli bi ti 250w hps, i gotova prica, nema mudrovanja, a ovo sta ti trazis je nesto sasvim drugo, nesto sto ces morat SAM istrazit ! peace out !
VesperianENTUZIJASTA

jun 2013.

nasao sam dosta informacija za ovo sto me zanimalo a sad imam pitanje. gledao sam malo po forumu i nasao post s opisom dosta vrsta vutre..zanima me sljedece.. za CRYSTAL pise ovako: CRYSTAL Crystal vrsta je White widow kri~anac sa Northern lights. Dobivate grmastu biljku sa velikim ljepljivim budovima. Crystal bud miriai po okoladno slatkoj aromi koji samo pridonosi dobrom mo~danom high-ju. Kao ato i ime ka~e prekrivena je kristalima to daje nevjerovatno isto zujanje i lagani delayed efekt.Pobjednica Highlife Cup-a u 2002! Unutra/ Vani Tip : Indica/Sativa mix Prinos : do 150 gr (unutra) / do 700 gr (Vani) Visina: 100-110 cm / 190-225 cm (Vani) Klima : unutra/ vani Cvjetai period 9 tjedana Berba: kraj septembra pretpostavljam da ja nju u indooru mogu isto uzgojiti do visine od 2m? pod uvjetom da imam prostora naravno..drzim u vegi do zadovoljavajue visine/veli ine pa se prebaci na cvjetanje? hvala..
CreativeLEGENDA

jun 2013.

dobro predpostavljas.
VesperianENTUZIJASTA

jun 2013.

ok, hvala..trazio sam samo da mi netko iskusniji potvrdi..

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se