VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojMiris biljke???
LEGACY

Miris biljke???

194 odgovora25,906 pregleda
Ras TafariPOZNAVALAC

sep 2006.

Prije tjedan dana mi je biljka pocela cvijetati, i cini mi se kao da vise ne mirise onako jako kao inace, jeste li vi imali slicnih iskustava, btw znate li neki babski savjet odakle bih mogao izvuci na prirodan nacin fosfor za moju biljcicu??
gensAMBASADOR

sep 2006.

Meni nekad miriši cijeli stan, a opet nekad se ni ne osjeti... možda se naviknem na taj miris pa zbog toga ne osjeæam... ne znam.
GrowimirPOZNAVALAC

sep 2006.

Ugradite ugljeni filter na odvod zraka tako ce te se rijesit mirisa.Ako nemate za pravi filter stavite onaj od mape od stednjaka kosta sicu...
Ras TafariPOZNAVALAC

sep 2006.

LLLL, cvijece mi je pocelo rast mozda na 3 - 4 kata, i josh je sicusno ali biljka naravno i dalje raste, jedino shto sam primjetio kada je pocela cvijetati je da je sa 7 listica prebacila ponovno na 5
gensAMBASADOR

sep 2006.

Ma znam ja to, ali biljka je trenutno u privremenom kartonskom boxu na balkonu... i smrad u biti uðe kroz prozor :shock: kad složim pravi box stavit æu i neki filter.
Ras TafariPOZNAVALAC

sep 2006.

???? Ja je drzim kraj prozora i nekada je stavim na balkon, ipak mi starci znaju za nju i bacaju fore da cemo svi pjevati kada se napusimo. Ne zelim da me ZeZaju
dr_biberISTRAŽIVAČ

sep 2006.

Moje pitanje je: Sta je mapa od stednjaka ? :?:
dombaPOZNAVALAC

sep 2006.

Imas li ti nameru da procitas pravila foruma? MA LOL gdje ti mama kuha i ona velika kutija na plafonu ato bruji :D e to ti je to
BaphometENTUZIJASTA

sep 2006.

nije mapa nego napa :lol:
Ras TafariPOZNAVALAC

sep 2006.

Danas sam mirisao vrh biljke i ima nekakav ugodni miris koji pomalo podsjeca na ljepkasti miris banane
dombaPOZNAVALAC

sep 2006.

ja imam problem..imam malu sobu i bogami u zadnja 2 dana je poèela da soba miriši,..ali smeta mi to veæ :lol:
BaphometENTUZIJASTA

sep 2006.

mmmm,sladko :wink:
dr_biberISTRAŽIVAČ

okt 2006.

da li je iko probao da neutralise miris sa nekim osvezivacem prostorije. Recimo, er vik, ili mirisljave jelkice, onaj sto se koristi za wc: znate onu reklamu kada klinac sedi na wc solji i uhvati se za nos, a zatim isprska wc i najezda ljubicica izleti iz boce.
Smokemashine HRENTUZIJASTA

okt 2006.

:ludaci_lol: prijatelju...ako imash par biljki u punoj fazi cvatanja u sobi che ti oni neutralizirat sve AIRWICKE i mirisna govna iz reklame ovog svjeta...znash kako to smrdi...(mirishi..mmmmmm) nemash shanse da taj miris sakrijesh LP sm
SLO-EraLEGENDA

okt 2006.

kao što reèe smoke mašina :D nemojte nasedati i kupovati razne sprejeve za neutralisanje mirisa.Ne vrede prebijene pare ni one sto reklamiraju grow trgovine Ako imate moguènost, nabavite carbonski filter ili sprovedite vazduh vani-ako nemate bas zaguljene komšije...

okt 2006.

Po èemu se karbonski filter razlikuje od ugljenog ?Ili je to isto :?
SLO-EraLEGENDA

okt 2006.

isto je to

okt 2006.

jel zna neko gdje ima za kupit u zg takav filter e da .. i kako to uopce izgleda :D jel to ventilator i filter u jednom ili ?
unknowerAMBASADOR

okt 2006.

Opis i izgled mozes naci na ovom sajtu,kao i jos mnogo toga # http://growshopalien.com/onlineshop #

okt 2006.

a jel ima negdje slika kako to izgleda u funkciji mislim kolko to mjesta uzima , jel se ugraduje prije ili poslije ventilatora i sta mislite o onim ionizatorima zraka ... recimo da se to stavi u growbox jel bi pomoglo?
GrowimirPOZNAVALAC

okt 2006.

Ako ti je problem s velicinom ili cijenom uzmi filter od kuhinjske nape ja sam ga ugradio na prozor i u njega puse ventilator a vani izlazi cisti zrak mali je a kosta 5-6 € ps:Vec sam negdje ovo postao ali nece skoditi opet :)

okt 2006.

evo kako ja zamisljam ventilaciju u boxu na boènim stranama te na zadnjoj strani bili bi mali 80*80*25 mm ventilatori (sa nekakvim shaderima da svijetlo nejde unutra) gore bi bio jedan veci 120*120*40 to je sve teska kemija kad se busi ormar i postavljaju ventilatori pa di sad jos kemija i sa filtrom s nape ... neznam meni to zvuci kao sf kolko je to tesko montirat? :D iz zg sam i ventilatore bi kupio u chipoteci(one ko za kompove)
SLO-EraLEGENDA

okt 2006.

uvek mora biti odvod zraka x2 jaèi od dovoda... :D

okt 2006.

zasto?
SLO-EraLEGENDA

okt 2006.

pošto je problem vruèi zrak, kojeg proizvodi osvetljenje...Dobar protok zraka je jedan glavnih uslova

okt 2006.

kuzim ja to ali ovaj ventilator 120*120*25 ima protok od 140m3/min mislis da treba vise od toga?
unknowerAMBASADOR

okt 2006.

sa 140m3 mozes sobu da provetravas a ne box soba 5 x 5 x 2,5 metra = 62,5 m3 ili 25 m2 ne treba ti toliko jako...to je preterano po meni
SLO-EraLEGENDA

okt 2006.

šta preterano-to je ok kolko reèe velik box
SLO-EraLEGENDA

okt 2006.

za takvu prostoriju je min normativa 1260m3/h pretoka

okt 2006.

ma dobro , ako ce bit gore nakeljen filter nece biti moguce dobiti tu brojku bas

okt 2006.

box je 57*92*180
SLO-EraLEGENDA

okt 2006.

dobar èe biti ako je toliko jer bi ti minimum oko 95m3 min po nekim normama-ali je uvek bolje.Kupiš onda još cev za odvajanje zraka-ona raztezljiva +super reflektira...imat èeš bez problema 24ÿC i kod vrha najvišeg cveta.Možeš onda pribliziti svetlo vise biljki-dosta ispod 45cm :wink: previše sam naduvan,da nastavim-nastavlja se :D
unknowerAMBASADOR

okt 2006.

za takvu prostoriju je min normativa 1260m3/h pretoka 140m3/min x 60 min = 8400m3/ h Nije bitno,ali to znaci da on kako sam rekao moze provetravati sobu sa tim ventilatorom -ww- Da znas u buduce ako ti bude trebalo i ako budes nesto racunao.... Zapremina tvog boxa je 0,943m3
SLO-EraLEGENDA

okt 2006.

neznalica@ 140m3/h na sat- nema na minut prièam ti jer imam t cevaste kojisu od 110 do 130m3/h. Nije opšte važno ,dali je to za sobu ili ne... Svako ko želi imati lepe biljke,dobar urod jedna glavnih stvari je dobar pretok zraka!!! što jaèi to bolji,kad pravite box -stavite jaèi ventilator na vrh boxa.Pisao sam i kako se izraèuna koliko jake treba... prostornina boxa x20= minimum m3/h pretok ventilatora za odvod zraka..
unknowerAMBASADOR

okt 2006.

e onda se izvinjavam....ali momak me je zbunio jer je napisao da je to 140m3/min a 140m3/min je toliko jako da bi izvuklo sve biljke napolje...pogledaj nekoliko postova u nazad ,napisao sam da je to po meni mnogo jako... izvinjavam se na nesporazumu ,samo sam sracunao kako je bilo napisano SRY again

okt 2006.

je neznam ali evo gledajte ovo .. izvadak iz cjenika napon napajanja 12vdc snaga 6w/0,25A dimenzije 120*120*25 broj okretaja 3000/min aum 44dB protok zraka 140,8m3/min ventilator ima spojne kabele klizni le~aj
unknowerAMBASADOR

okt 2006.

Veruj mi da tu nesto nije OK napisano...verovatno su negde pogresili Nije moguce da ventilator na jednosmernu struju precnika 12cm i 6w/h izbaci 140m3/min...mada mu je droj obrtaja dobar ali opet sa tim precnikom ne moze nista uraditi... Cak sta vise,za njega je veliki posao da izbaci 140m3/h a daleko od toga da moze 140m3/min Da bi uporedio, 140m3 je soba od 5,5m x 8m x 2,6m...pogledaj u njega i reci mi da li on moze da izbaci sav vazduh iz nje za 1 min eto to me je zbunilo pa sam se bio malo nadovezao na tvoju i Erinu pricu... Nemam nikakav ventilator ovde da ti uporedim...ali pogledaj u kuhinji ako imas aspirator ili onaj sobni ventilator na postolju pa ces videti razliku sto u velicini sto u jacini... + neizmenicna struja

okt 2006.

kuzim .... meni isto bilo malo cudno kad sam procito a daj mi reci jel to ok za ormar 0,9m3 ? +imat ce usis od jedno 80m3/h
BeyondLEGENDA

okt 2006.

Zeznuli su se samo u jedinici, znaèi nije 140,8m3/m nego je 140,8m3/h. To je za realno oèekivati od ventilatora pri 44dB/120mm/12v, samo to je veæ buka i pol, ako neæeš da se èuje onda ne gledaj ništa iznad 18dB a njihov protok je oko 70m3/h, pa ako ti protok nije dovoljan, umnoži ih.
unknowerAMBASADOR

okt 2006.

-ww- Ne znam jeli ti dovoljno za 0,9m3, jer ne znam sta imas od svetla.... to ce ti najbolje odgovoriti Era ili neko od ovih momaka sto znaju oko indoor-a
DoktorPOZNAVALAC

avg 2007.

Au brate kojih crnih 140m3/min Taj mali ventilator izbacuje 140m3/h i to jako lose!
Lud-MladISTRAŽIVAČ

avg 2007.

Ja nerazumijem,ako si odlucio sadit biljku u sobi,a ne vani,pa pustiju onda nega mirisi(smrdi)malo si osvjezi zrak sa tim mirisima ali nemozes se toga smrada rijesit!!!!Ko sto se nemozes rijesit svog smrada kada se ne kupas,rijesit ces ga se na kratko sa dezedoransom ali ce se brzo vratit,e tako i ona...!!!
gensAMBASADOR

sep 2007.

Ne vjerujem da je 140m3/min, u toj dimenziji nema aanse da naea ventilator sa takvim protokom zraka, prije bi rekao da je 140m3/h... Imam jedan cijevni 100mm, 220V vent koji inae slu~i za kupaonice/kuhinje... protok mu je 110m3/h. Sad sam uzeo centrifugalni sa izlazom 125mm, 220V... industrijski... kapacitet mu je 388m3/h.
DoktorPOZNAVALAC

sep 2007.

E drugari koliko Ugljeni filter Hom Made smanjuje protok! Usrtvari zanima me kako da znam koliko debeo sloj aktivnog uglja treba da bude ispred vantilatora da bi u potpunosti neutralisao miris? Ventilator je oko 30cm u precniku i verujem da izbacuje preko 1000m3/h Zanima me kada bi ja pravio filter i napravim kao neku kutiju od mrezice koja bi taj aktivni ugalj drzala na mestu, kolika debljina tog uglja bi trebala biti ispred ventilatora?
dehhiherENTUZIJASTA

nov 2007.

samo da prijavim ozonizator-jonizator od Medisane u Srbiji ga ima na tvshopu oko 30 ojra i posle nedelju dana chini mi se da kada se kuva rucak uklanja mirise xtra, jedan dan sam ga stavio u box u nocnom terminu i oseca se da radi ali mi je bitniji za kucu, tek je 3 nedelja cveta, pa ako bude potrebe u ici ce u box i ne sumnjam u ucinkovitost.
SilvijoooENTUZIJASTA

dec 2016.

Pozz zanima me dali biljka moze upit miris okoline (prostorije) u kojoj se nalazi
hazeriZMAJ

dec 2016.

Ovisi pod sta mislis "miris".Recimo nije nikako preporucljivo u istu prostoriju stavljati npr. ona gel neutralizator mirisa jer biljka pocne snjofati po njemu tako da...ovisi koji miris i kolikog inteziteta.
SilvijoooENTUZIJASTA

dec 2016.

Imam jednu prostoriju koja je izgorila pa se osjeti po dimu ali ne previse pa zato pitam

dec 2016.

pa moze

mar 2017.

Mene zanima da li bi se puno osjetio miris jedne biljke iz PC boxa.

mar 2017.

Ne bi prvih 20 tak dana,onda lagano krece. Ispocetka mirise lisce a kasnije te roka miris hedovine. Nema te koja ne mirise a opet ima nekih koje se strasno jako osjete. Ako moras biti jako sakriven,oprez :)

mar 2017.

Haha logika da se uvijek mora bit oprezno :) Nego guglo sam pa i vidio da imaju preciscivaci vazduha ono na foru da se ne osjete cigare i to.

mar 2017.

ako ti je bitan stealth zaboravi na to,samo filter te spasava.

mar 2017.

a da li bi se nesto moglo postavit na ispusni ventilator filter ili nesto

mar 2017.

vec sam ti napisao uzmi si filter ili ako imas mogucnos spojit odvodnu cijev u recimo dimnjak.

mar 2017.

To bi bilo do yaya :D PC box a nadogradnja zauzme pola sobe :lol: Izbuaia rup agu fi 125 i uglavia na njega Blauberga 125 turbo i u produ~etku nabodea filter inu neku ;) Nema da se osjeti :) E sad,reklamiraju i one gelove. No,to nisam probao.
Gerber(N)RadičPOZNAVALAC

mar 2017.

Ubih se tra~ei temu o homemade carbon filteru ato je kolega uzbacio pre nepunih dva tri meseca sa sve slikama... znam da sam i postovao ali je, najverovatnije obrisano... molim nekog samo da mi poaalje link... unapred hvala

mar 2017.

https://www.vutra.org/search/2985028/?q=filter&o=date&c=1

maj 2017.

Imam pitanje u vezi mirisa. Uskoro planiram prvi grow u boxu sa svim inama pa tako i filterom. Mene zanima dali ce ta turbina i filter izvuc sav miris van ili ce ipak, u mom slucaju 4 biljke uspjet zasmrdit (ili zamirisat) prostoriju di je box (cca 20m2) i ostatak stana? Drugo pitanje je kakav bi trebao bit miris koji turbina izvaci van? Kad bi se stao u blizinu tog otvora za ventilaciju dali bi se jasno osjetila gana ili bi filter odradio to dovoljno da se ne moze reci da je bas gana?

maj 2017.

Nece se nista osjetiti ali kad otvoris box normalno da ce miris izaci iz njega :)

maj 2017.

ok. znaci napravit neki mali "predbox" koji dihta, cisto da ja stanem u njega dok cackam i miran sam :D

maj 2017.

Zajebavas? :D

maj 2017.

nema zajebancije oko boxa sa predsobljem :D

maj 2017.

Vako nesto Za takve stvari se obrati na salter broj 3 iliti kod stipe :D
hazeriZMAJ

maj 2017.

Previse kompliciras.Napravi box i sadi;)

maj 2017.

Bacam se na box cim instaliram one mlaznice u predkomoru. Zajebavam se jasno. Bit ce to box jedne ljencine bez predsoblja
Misel06POZNAVALAC

okt 2017.

Imam jednu malu u dnevni sobi u ormaricu 55x50x110..cura mi veli da smrdi uzasno..sad je mjesec dana u cvjetnju..a ja kad dodem s posla..osjetim miris..i onaj osjecaj..aaaa doma sam...;)
hazeriZMAJ

okt 2017.

Osiguraj da ne smrdi jer to nije zajebancija,a sudjedi jedva cekaju prijaviti policiji i biti "dobri gradani"sa penzijom od 1 300 kn.
BadiZMAJ

nov 2017.

Naaao sam doma air wick, osvjezivac zraka onaj sto se ukljuci u struju. Moze li to kasnije utjecati na okus ili miris konacnih budova, da li je netko mozda koristio nesto slicno? Naravno ne bih to u box stavio, nego u sobu u kojoj je box.

nov 2017.

Moze biti u boxu bez problema ;)Nema potrebe,ali moze. Hocu reci nista nece utjecati na ganju;)
BadiZMAJ

nov 2017.

Hvala!
Misel06POZNAVALAC

nov 2017.

Pozdrav...trebam pomoc..nisam uspio naci odgovarajucu temu sto se tice carbon filtera..nasao sam samo home made..pada tu pitam ako nije problem.za box velicine 50x50x110 can filter 1500 100m3/h i turbina winflex vko 100 105m3/h..dal bude to prejako za taj box?..ak bude prejako dal je moguce kako potenciometrom smanjiti protok turbine i dal ce onda odraditi posao?..hvala
h0ndaZMAJ

nov 2017.

Trebalo bi biti ok ta turbina i taj filter, ali opet neuznam kakvu rasvjetu imas dal ce turbina usput hladiti i hps ili ce samo sluziti da izbacuje zrak! Uglavnom kombinacija je dobra a ako bude prejako ugradis potenciometar i smanjis okretaje turbini bez problema!
Misel06POZNAVALAC

nov 2017.

Imam hps 150w i cooltube..al to ce biti izolirano od boxa i posebno hladenje ce imati..dosta topline ce otici u box preko stakla al nadam se da ne toliko da necu moci ohladiti..hvala puno
Spiderman666ISTRAŽIVAČ

mar 2018.

Sorry sto otvaram temu nakon dosta vremena ali zanima me koliko se daleko osjeti biljka u outdooru???:banana123:
StipeZMAJ

mar 2018.

Ovisi koja sorta i kako vjetar puse :D Moze se osjetit dosta daleko. Poslje kise pogotvo svoje znam osjetit i na 20-30m bez problema....ako poznas taj miris.
Spiderman666ISTRAŽIVAČ

mar 2018.

Reci mi jel miris bas jako intenzivan i na koliko se osjete kad nepada kisa i nepuse vjetar?
StipeZMAJ

mar 2018.

Opet velim, ovisi od sorte. Moze se osjetit na 20m bez problema... i vise. Neke sorte se osjete jace, neke slabije.... i ovisno u kojem periodu cvjetanja. Pred kraj se najvise osjeti.
Spiderman666ISTRAŽIVAČ

mar 2018.

E Stipe ove god nakon neuspjesne prosle sezone opet krecem u outdoor radi sjemena pa jel moze mentorsvo

okt 2018.

Brate aj mi pomozi treba mi ventilator ispusni za boks velicine Cao brate ajde pomozimi treba mi vent i filter za boks velicine duzina 115cm visina 188cm sirina 92cm
1310ZMAJ

okt 2018.

@ciganin2018 , odlicna velicina boksa, mislim stat ce nutra mala livada,pasnjak,vocnjak. Koristimo uglavnom turbine, blauberg je nama u Hrvatskoj najpovoljniji ili skuplji vents po grow shopovima. Za tvoj boks trazi filter od 300m3, kod mene je cana, odlicno radi al je plastican, mislim da su metalni dugovjecniji, ono za promjenu aktivnog ugljena, platio 300kn u I-grow shopu, vent bb ili vents, turbinu uglavnom trazi, 125 promjer (model) . kosta jbg al radi svoje.

okt 2018.

Moze ovaj a filter neznam ni kako izgleda ako znas koji filter moze da se nakaci na ovaj vent i nije ti tesko posalji mi sliku ili link gde mogu da narucim a hvala puno prvi put ovo radim i u frci sam stigla su mi svetla napravio sam boks ako imas vremena i hoces da mi pomognes nebe bilo lose
1310ZMAJ

okt 2018.

To je taj! Link, sory ne znam s tableta skinut, al utipkaj hempatija ili neki grow shop, prosaraj po forumu, svi imamo filtere, nejde bez njega , rade svoje. Za 125 bb ili slicni je filter od 300m3, firma mislim da je svejedno, nisam vidio da se netko zali u vezi filtera. Hoby je super, puno ces nauciti uzput. Treba citati, forum je pun informacija, pocni od pravilnika.
NetkotamoLEGENDA

okt 2018.

imas na hempatiji prima klima 125 i 125a pa vidi koji ti oblik pase... ima i neki jeftiniji al otom potom...
nesalaLEGENDA

nov 2018.

Filter mora ic prije ventilatora?

nov 2018.

ne , ali je bolje
ZelenkoSkrozZEleniISTRAŽIVAČ

jun 2020.

Pozz... zanima me dali postoji nekakva reparacija filtera..dva growa su odradena bez ikakvih mirisa u prostoriji ali ovaj treci grow kao da filter ni nema...Da napomenem kako je dosao u kutiji tako je i spojen znaci nista nije radeno osim sto je izmedu growowa bio spremljen u pvc vrecicu. Hvala

jun 2020.

Vjerovatno treba zamijeniti aktivni ugljen. Ili filter.

jun 2020.

Kako se mjenja ugljen i gdje ga se moze kupiti?

jun 2020.

Filter uvlaci sve, kako visak vlage, tako i spore plijesni, prasine, mikro organizama.., sto znaci da ga isti zapusavaju. Skladistenjem u PVC vrecice stvaras klimu za razvoj plijesni kondenzacijom vlage na svaku promjenu temperature (filter drzi na suvom i prozracnom mjestu kad ga ne koristis) Ako je kuciste filtera demontazno, uglavnom su vijci u pitanju, tada ga mozes mehanicki ocistiti (ispiranjem) pa sve vratis na mjesto kako je bilo, potom ga spojis na ventilator, ukljucis napon i kroz ulaz u vilter pomocu rasprsivaca dezinfikujes ga rastvorom asepsola. Ako je kuciste pertlovano, falcovano ili na bilo koji drugi nacin "blindirano" jednostavnije ti je zamijeniti novim filterom.

jun 2020.

Filter nije u stambenon prostoru. Dali je dezinfeksija obavezna i kad je filter bio u pvcu bio je u ormaru na suhom, ako da gdje da nabavim to sredstvo? Hvala

jun 2020.

Asepsol kupis u apoteci, litarsko pakovanje, ako ga imaju nakon ovog virusa, pokupovao narod :) Napravi otopinu asepsola i vode, u rasprsivac za pranje stakla zapremine 750 ml dodaj 30 ml otopine asepsola i naspricaj u upaljen ventilator bar trecinu (250 ml) Nakon spricanja ostavi ventilator da radi dok se ne isusi. Ako ne pomogne zamijeni filter novim.
sone1ZMAJ

jun 2020.

Ako mozes prvo ga ugrejes na 200C oko sat vremena u rerni. Potom potopis u Calcium Hlorid na 24h i sacekas da se osusi. Ako nemozes da grejes ili nemozes da nabavis calc-hlorid, a mozes da ga rastavis, izvadis ugalj, potopis ga u sicre isto 24h, razvuces negde i ostavis par dana da se susi na suncu. Ovo sam nasao na rollitup od coveka koji je tehnolog u rudniku :)
sone1ZMAJ

jun 2020.

Morao sam da nadjem post opet da se podsetim, covek je rekao da treba koristiti OVO, sto nezz gde moze u srb da se nabavi, ili Calcium Hlorid. Takodje u svakom slucaju treba rastaviti filter, pa ako nemoz u rernu onda u serpu pa na ringlu. Znaci prvo ugrejati pa onda potopiti u jednu od ove dve hemije. Ako se sirce koristi onda se prvo potapa pa onda na sunce preko 30C par dana ! Evo i original

okt 2020.

Braco trebao bih taj filter pokusati reparirati. Automat je u 7. Danu. Ajde ako netko ima ideju kako da ga ocistim dali bi pomogla cista voda. Ja sam planirao otvoriti filter oprati ugljen i onu bijelu tkaninu izvana sto dode oprati. Ako nista da narucujem novi nesmije se osjetiti a ulazi u drugi tjedan automatik. Ili mozda da kupim novi ugljen gdje se to kupuje? Da napomenem da je mrezica prljava iako nema logike da filter propusta miris zbog prljave mrezice vanjske one bijele prije bi se zacepio po mojoj logici.

okt 2020.

Citas li ti uopste, kakva crna voda??

okt 2020.

Citam jbg neznam kako bi doso do toga sto mi treba ovo u rerni nebi pokusavo(novi sporet) daj ako imas volje ukratko sta da napravim evo skinio sam ga bijela tkanina je puna prasine a kad protresem filter necujem ugljen da kvrcka(najvjerovatnije sljepljen)

okt 2020.

Ipak sam se odlucio izmjenit ugljen tu da kuham pecem potrosit cu vise struje i zivaca nego da ga lagano zamjenim. Zanima me kolikog promjera kupit aktivni ugljen? Ima oh od 1 do 50 mm.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se