VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojPotrebna pomoc i savet!?! :)
LEGACY

Potrebna pomoc i savet!?! :)

56 odgovora2,559 pregleda
kibolocoISTRAŽIVAČ

nov 2011.

Procitao sam dosta dobrih stvari na ovom sajtu i mogu reci svaka cast kreatorima sajta!! Svaka cast!! :) Imam jedan problem, dobio sam biljku na poklon pre par dana koja je stara oko 6 meseci, izgleda kao da umire.biljka je visoka oko 1m, nema puno listova i grana.ima dva vrha, na kojima su listovi zelene boje i grane svetlo crvenkaste boje.od vrhova ka dole listovi i grane su sve redje, listovi pocinju da se uvrcu, blede i zute,neki i otpadaju.pri dnu stablo je malo suvije.bila je u saksiji od 5l ali sam je presadio u 7l jer je korenje veliko.cuvam je u ormanu koji je dosta visok i dovoljno sirok za nju.nazalost prijatelj koji mi je poklonio biljku nije se brinuo o njoj kako treba.voljan sam da joj pomognem, sto bi rekli da je vratim u zivot ako je to uopste moguce...a i da sebi pomognem :) ovo je prva prilika da pocnem da se brinem o necemu tako lepom..cak sam joj i ime dao :) nemam nesto preterano vremena da se brinem o njom ali cu se potruditi da joj pruzim svu paznju. kao sto sam vec rekao dosta sam procitao stvari na ovom sajtu koje su dobre i koje cu upotrebiti..zeleo bih neki savet ili bilo kakvu pomoc. cisto neke prve korake. unapred zahvalan kiboloco

nov 2011.

Stoji u mraku u ormaru i samo je zasad uvaa?
Che*LEGENDA

nov 2011.

Wtf? Ti malo lagia? Jel da ? Citao si forum? Ovaj forum? Jesi siguran? Ja mislim da nisi ? ... 1. Koja je rasvjeta u ormaru? 2.Koje su dimenzije ormara.. odprilike i koliko je rasvjeta udaljena odprilike od biljke? 3.Kakva je zemlja u koju si presadio biljku? Nakon ovog odgovora ja cu ti pomoci maksimalno moguce...

nov 2011.

fotka bi bila od pomoci, a oko 6 meseci stara biljka bi vec mogla da bude pred kraj, spominjes dva vrha i zelene listove, ima li tu cveta?
SiDAMBASADOR

nov 2011.

ma dam se kladit da je to pod obi nom ~ivinom lampom, ako i to ... :ohno:
kibolocoISTRAŽIVAČ

nov 2011.

ImageShack® - Online Photo and Video Hosting ImageShack® - Online Photo and Video Hosting ovo su cisto 2 slicice da mozete videti na sta lici biljcica..za sada imam samo obicnu sijalicu i kao sto vidite stavio sam aluminijumsku foliju.moram poceti od neceg. kao prvo CHE nemam potrebe lagati, niti se pravdati nikome, samo zelim vasu pomoc i savet da pokusam da je spasim ako je to uopste moguce.danas idem da kupim kvalitetniju sijalicu i novu zemlju.dimenzije ormara: visina 190cm i sirina 50cm.izgleda kao da nema cvetova.stavio sam je pod rezim svetla 12/12..ako je uopste moguce da joj pomognem i da je vratim u zivot ja cu se potruditi..ako ne, lepo cu naruciti novo seme i poceti sa svojim prvim grow-om.zemlja je kupovna sa 5,5 do 6,5 ph.makar tako pise na kesi.

nov 2011.

da, zaista je zapustena, no ima sanse dok god nije skroz suva, ako mislis da ima smisla cimati se sa njom daj joj bolje uslove i videsec kako ce se ponasati, cudno da nije cvetala, mozda je bivsi vlasnik drzao u vege zbog kloniranja pa na kraju odbacio??? moz probati, koliko kontam svakako se spremas za napravit box i raditi novi grow, sretno.
Che*LEGENDA

nov 2011.

Kazes da se mora krenuti od necega i onda napises obicna lampa... Obicna lampa je NISTA.. nesto je HPS u slucaju da uzgajas u ormaru... To je jedna jadna biljcica koja bi se mogla spasiti uz mnogo svijetla , kvalitetnom zemljom ... Ovak, stvarno od tog nema nista... Bilo bi super da si uslikao vrhove izbliza da se vidi u kojoj je fazi razvoj same biljke ali po mome od ovoga nemas nista. Ja tebe ne vrijedjam, samo ti si jos jedan u nizu, koji se pojavi sa nikakvim svjetlom...itd... znaci koma. Bacis to u smece, fino odvojis neke novce ako se vec mislis time baviti i kupis rasvjetu za pocetak jer obicna zarulja ne sluzi bas nicemu. Imas dio na forumu za citati gdje se opisuje kako poceti i koji su minimalni uvjeti za uspijesan razvoj biljke... pa sad ti vidi....
kibolocoISTRAŽIVAČ

nov 2011.

hvala puno za savet..pokusacu je ozivet jer mi je zao baciti je..planiram da kupim opremu i naravno pocnem sa svojim prvim grow-om.. znam da sam pocetnik i da imam jos dosta toga za naucit, ali je volja najbitnija.. kao sto sam rekao dosta stvari koje sam procitao na ovom sajtu mi mogu pomoci i zaista su dobre.. nadam se da ce te biti tu da mi pomognete ako bude bilo ikakvih problema oko prvog grow-a..:) i samo jos jedno pitanje oko zalivanja posto nisam uspeo naci ovde. cisto od pocetka pa do kraja ukratko ili neki link :) ovu biljku koju pokusavam spasiti, kolikom dozom je trebam zalivati?

nov 2011.

sta ti znaci "kolikom dozom" ako normalno zalijes kako se zaliva svaka druga saksijska biljka, da supstrat bude vlazan ali ne da pliva u vodi (nadam se da imas dobru drenazu), miran si 5~6 dana, ne preteruj sa vodom
He-ManLEGENDA

nov 2011.

Baci to u smee, nabavi bilo kakvo sjeme vutre i poatenu rasvjetu i za 30 dana imaa biljku u pedeset puta boljem stanju od te. Ovako ea se izblesirati bez veze a upitno je hoea li je spasiti i na ato e to li iti. A za "spaaavanje" ove bi trebalo sigurno viae od 30 dana u pravim uvjetima. Pozdrav
Nixa86LEGENDA

nov 2011.

Nemojte decka tako napadati i osudjivati :))) PA bitno da je on zagrizo da ima volje zelje kao svi mi ovdje :) kasnije ce se pokazati koliko je zapravo zagrizo ja znam da jesam :) ali generaliziram bez volje atani :)) drz se kiboloko i puno srece oko uzgoja ,a josh vishe citanja ,pa josh vishe citanja i tako u krug nikad dosta ;) ovu biljku baci zaista je zakrljzala kupi si HPS lampu napravi si ventilaciju od pc ventova bar to nije skupo i peglaj buraz ! kasnije kada dodjesh do kinte neke kupish si zemlju ,gnojivo i fosfor i to je to ..E sad nemoj samo pitati a koje gnojivo,a koja hrana,a koliko :D..Imash svega zaista na ovom dragom sajtu ja sam ovdje nekih 2 tjedna i naucio sam vishe nego bilo tko sta na cesti prica i provaljuje nebuloze :))
kibolocoISTRAŽIVAČ

nov 2011.

hvala puno za podrsku..o ovome razmisljam vec duze vreme i sada sam odlucio poceti..malo po malo nabavljat cu bolju opremu kako bih opremio moji prvi box.. srecno svima i hvala jos jednom...peace :)
Che*LEGENDA

nov 2011.

nabavi osnovnu opremu.. ali ono. najbitnija ti je rasvjeta. Sve ostalo je podlozno 'fuaanju' i nabavci jeftinijih materijala..Rasvjeta je bitna. I onda se vrati k nama ponovno i siguran sam da ces uspjeti uz nasu pomoc uzgojiti odlicnu vutru, naravno za svoje osobne potrebe :)
snoopy90AMBASADOR

nov 2011.

eo da ne otvaram novu temu pa u pitati ovdje jedno pitanjce za iskusne growere..uzgajao sam dosada u prostoru a/d/v 90/55/170 pod 250hps sa turbinom systemair 320m3/h koja vu e topli zrak iz ormara kroz carbon filter 330m3/h kroz cooltube i temp. je bila ocke.E odradio bih vege sa 250w i umjesto nje bih u cvjetanju ubacio 400w hps,hou li moi sa ovim ventom ohladiti ovaj prostor ako ubacim 400w. ostala ventilacija 3kom venta od pc 90mm ubacuju zrak i jedan stolni ili kako se ve zove puae po boksu!!SiD ako ti ka~ea da mo~e onda startamo za dan-dva...konto sam si i ja da bi to trebalo biti ocke samo volim uti i mialjenje ostalih...hvala na odg...
Mr GreenSkinAMBASADOR

nov 2011.

@Snoopy90 kolika ti je bila temp u boxu sa Hps 250w? Ja sam odradio grow bez problema sa hps 400w bez cooltubea ali mi je box bio 1mx1m visina 190 cm, sa 3 venta 90mm,te malim stajacim za cirkulaciju.
SiDAMBASADOR

nov 2011.

@snoopy.. mo~ea sigurno, dobar je to vent,... tj. protok
FantaISTRAŽIVAČ

nov 2011.

=0@>45 <8A;8< 40 =8X5 ?@>1;5< HB> >245 ?8B0<, @5:> 40 =5 >B20@0< =>2C B5<C. 18Y:5 @0ABC A>;84=>, A25B;> <8 X5 18;> ?@>1;5<G8[ >4 ?>G5B:0 8 @5H8> A0< 40 C10F8< X>H X54=C A8X0;8FC, C <5RC2@5<5=C A0< =0;5B5> =0 >20:2C X54=C 70 <0;5 ?0@5#?>7>@5Z5 > ?@510F820ZC 1C:20;=> _015, A=035 X5 5002 40 ;8 20Y0
FantaISTRAŽIVAČ

nov 2011.

CZA/CZB 500 Watt 120 Volt Projector Bulb Replacement (Projector Light Bulbs) at Daryls Clocks Galore

nov 2011.

sta ces sa lampom za projektor?
FantaISTRAŽIVAČ

nov 2011.

1@0B5 >2> <8 X5 ?@28 ?CB 40 A0< =5HB> 70A5X0>. A0<> A0< ?8B0> 40 ;8 20Y0.

nov 2011.

=5<0 D@:5 1@0B5, al prebaci na latinicu da te svi mogu itati, ima na forumu odeljak o rasveti, mh, hps, cfl... ata trenutno imas od rasvete?
FantaISTRAŽIVAČ

nov 2011.

8<0< 4 cfl 20W. 0 >2C ?@>X5:B>@ 40 =5 C10FCX5<

nov 2011.

ne znam ni kako bi je ni na sta povezao, pazi to grlo :), nemas nista od nje sem preteranog grejanja, to su lampe za one matore projektore... 4 cfl su ok, al samo kad bi nabacio bar od 25~26w, ako ne mozes od 32w... imas volta cfl 25w 6400K 1520Lm, moz se nadje za 360din.
FantaISTRAŽIVAČ

nov 2011.

1@0B5 ?@2> 40 A5 8728=8< 71>3 [8@8;8F5, <>640 <8 8 =5 ?>25@CX5B5, 0;8 A25 >2> ?8H5< <8H5<, =0 3C3;C ?0 ?@5:>?8@0< >245 X5@ <8 X5 @8:=C;0 B0AB0BC@0, 0 ?>HB> A0< 8U A@18X5 BC X5 [8@8;8F0?@>1;5< A0 >28< A8X0;8F0<0 X5 B0X 40 AC 40;5:>, 0 8 ?>G8ZC E;04=5 =>[8 ?0 [C <>@0B8 40 C:YCGCX5< @0A25BC B040 40 18 8<0;> HB0 40 3@5X5

nov 2011.

"?@>1;5< A0 >28< A8X0;8F0<0 X5 B0X 40 AC 40;5:>" od cega su daleko, od biljki? zasto? priblizi biljke sijalicama ako ne mozes obrnuto? stavi neku fotku da vidimo o cemu pricas, objasni malo detaljnije situaciju ako hoces pomoc, al kad sredis tastaturu ;)

dec 2011.

evo ekipo imam pitanjce za vas sve pa bi vas molio za najbolji odgovor....... prvi put krecem u unutarnji uzgoj al tipa cjela soba promjera 3 x 3 ....pa me zanima koji bi mi bil najbolji raspored svijetla,ventilacije itd do 1200 w ..... te koju vrstu bi mi preporucili vi,radio sam sa stvarno mnogima vrstama al reko da vas cujem kaj mi vi preporucate....cjeli posel racunam da bude gotov do 3 mj,pa tako 4 puta godisnje i oplaaaa :) .....please help....vrlo sam iskusan sto se tice malog box 120 120 200 il outdoor-a pa ak vas nes zanima sam pitajte... :)

dec 2011.

na 3 x 3 prostoru ti treba 2000W, a mozda i vise, samo rasvjete.... Cemu toliko? A 120 x 120 nije "mali" box onome ko uzgaja za svoje potrebe...
BladeZMAJ

dec 2011.

1Don evo ti jedan prijateljski dobronamjeran savijet,proitaj malo ovaj forum i ove linkove-imaa 5 postova i ve si u crvenom,a to ti nije dobro. Pravilnik Vutra Organizacije Cilj Vutra Organizacije

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se