VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojUzgajanje biljke kod kuće
LEGACY

Uzgajanje biljke kod kuće

68 odgovora4,833 pregleda

dec 2011.

Posadila bih biljku kod kue ta nije u svojoj sobi, koja je 2x3m zanima me da li mi je zaista neophodna sva oprema za indoor? Do sada sam imala iskustva samo sa outdoor uzgojem i to bez nekog preteranog cimanja oko same biljke (osim odvajanja m / ~ i hranjenja) ina e odlu ila sam da ne puaim dok ne poraste nova mezimica, jer nemam ~ivaca da se atrecam i razmialjam da li u pasti ili ne... seme je vojlova ke domaice (deo Pan eva), biljke koju godinama uzgaja moj komaija...biljka naravno nije namenjena prodaji.... (a poato sam se davno registrovala, a nikad nisam u estvovala u diskusijama, mogla bih se i predstaviti ukratko - zanimanje producent, freelancer, 23 leta, organizator izlo~bi, koncerata, performansa....) ako ovakva tema ve postoji, a ja je nisam iskopala, molim vas uputite me tamo pa briaite topic. hvala unapred :)

dec 2011.

Ina e, ako treba da pravim box ni to nije problem, nagradila sam sebe danas jednom ubodnom testerom i zavija em :)

dec 2011.

Evo ti link pa malo prouci... https://forums.vutra.org/unutra%9Anje-uzgajanje/970-vodic-kroz-unutrasnje-uzgajanje.html Onda pitaj sto ti nije jasno. :-)
macedoniaENTUZIJASTA

dec 2011.

https://forums.vutra.org/ko-ste-i-kako-ste-nas-na%9Ali/15-predstavite-se-vutra-forumu.html ako se zelis predstaviti ali prije procitaj onda pisi poz

dec 2011.

Treba ti sva oprema, lampa je najbitnija.1000w hps ti pokrije 2x1. Za tvoju sobu 3x2 trebalo bi 3000w (3kw), a to zna i puno struje pa nemoj da neko doe provjeriti zaato se potroanja pove ala. Za osobnu upotrebu je dovoljno 600w ako ne ea kola e i ostale stvari raditi, pola kile ima puaiti godinu bez beda. Dosadi ti isti dim:icon_lol: Na forumu sve imaa, daj sebi malo vremena, outdor nema veze s indorom. Zahtjeva puno viae od odvajanja muakih i ~enskih.

dec 2011.

ako dobro kontam ti bi u sobi (spremna si da pravis box vidim), a ne bi koristila celu sobu kao box? posto green spominje 3kw posmatrajuci celu sobu kao bigbox
hazeboyENTUZIJASTA

dec 2011.

ako zelis da to bude donekle normalno morat ces radit box i uz to dva ventilatora(upuh-ispuh) ventilator unutra da puse,lampu i naravno zemlju,gnojiva,tegle.ako zelis bez boxa sta ti nebi preporucio jer nije prakticno i jako je riskantno stavis u kut sobe lampu i biljke.na forumu je jedan decko vec tako sadio himalayu.cak nije ni ispalo lose.al ako vec imas alat i znas radit s njim slozi si ljepo box uzivaj.
Rijamu DuvaAMBASADOR

dec 2011.

jednostavno ako zelis dobar indoor moras se zadati i prikupiti sve kako treba. Nije problem da ti krenes sa tim... ali ces u jednom trenutku uhvatiti se za glavu i reces u PM pa kako nisam uzela ovo ono ovo ono... pa kad iscimas neku lovu i probas rijesiti problem pojavice se ona najgora... more money!!! a bljoze rastu, nema stajanja! i onda samo ih mozes shebat skroz naskroz pa ces doci ovdje i reci ipak sam trebala sve prikupiti :) zato ti toplo preporucujem da sebi polako ali sigurno nabavljas sve sto ti je potrebno za indoor box!
DJFlyHighLEGENDA

dec 2011.

1200w ti je premalo, uzmi odma u obzir da ti treba barem 3-4kw svijetla, i jako dobra ventilacija, sto znaci puno para za opremu, i puno para za struju, ako si u stanju izdvojit, 2-3 tisuce eura sretno :) peace! pa dobro mozda covjek zeli za sebe uzgajat, ja sam isto planiro sobu 2x2x2 , ali sam odusto na kraju jer je previse para u pitanju, ali ko ima nek izvoli :)
TermokingENTUZIJASTA

dec 2011.

Ja sam jedan boks napravio od starog frizidera a drugi od zamrzivaca, samo treba da postavis svetlo i ventilaciju i gotovo. Ako se pitas gde da nadjes frizider, ja sam moj kupio za 200 din od cigana sto skupljaju staro gvozdje a mozes i u nekom frigo servisu da pitas da ti daju za zaba, oni i onako ne znaju sta ce s njima. https://forums.vutra.org/dnevnik-uzgoja/9509-akcija-frizider-part-ii-termoking.html
SiDAMBASADOR

dec 2011.

uzmi 400w, pregradi dio sobe.. napravi boks.. i dosta ti je.. nemoj spominjat ovako velike kvadrate.. baci oko na pravila foruma.. hehe, po neznam koji puta, ako si ovdje od 2007. :icon_lol: previae ti je cijela soba.. 400w ti je uvrh glave.. 600w je ve onako za malo vee novce potroanje (tu ne spada samo struja).. zna i 600w bi ti za po etak bilo extra i previae.. 400w gornja granica.. ali niti 250w nije za baciti.. odlu i se, pro itaj malo kako ekipa uzgaja i pod kolkom watta~om i odlu i se.. a kompletnu sobu za uzgoj mo~ea otpisati u startu... pozdrav! p.s. i da, sad tek vidjeh... da ti odgovorim, ne, nemo~ea uzgajati bez odreenih uvjeta koji moraju biti zadovoljeni za indoor uzgoj..

dec 2011.

evo ekipo imam pitanjce za vas sve pa bi vas molio za najbolji odgovor....... prvi put krecem u unutarnji uzgoj al tipa cjela soba promjera 3 x 3 ....pa me zanima koji bi mi bil najbolji raspored svijetla,ventilacije itd do 1200 w ..... te koju vrstu bi mi priporucili vi,radio sam sa stvarno mnogima vrstama al reko da vas cujem kaj mi vi preporucate....cjeli posel racunam da bude gotov do 3 mj,pa tako 4 puta godisnje i oplaaaa :) .....please help....vrlo sam iskusan sto se tice malog box 120 120 200 il outdoor-a pa ak vas nes zanima sam pitajte... :)
GreenRyderLEGENDA

dec 2011.

https://forums.vutra.org/content/220-Pravilnik-Vutra-Organizacije ......baci pogled ovdje prije nego postavis pitanje.......120x120x200 sa nekih 1000W je i vise nego dovoljno za osobne potrebe tako da tu prica staje......pozz
SekachAMBASADOR

dec 2011.

Za takav prostor trebas 4.000W...
Z&NZMAJ

dec 2011.

Prvo ovo: Pa onda ovo: Ti se aalia ili!?
SiDAMBASADOR

dec 2011.

ne ne aali se, samo nije socijalno osvjeaten.. itaj, poteakoe u komunikaciji...

dec 2011.

kak ste spaljeni,ja sam napiso da sam radil sa malim boxom i gro puta outdoor a vi sad nes tu kenjate,vjerute mi kad vam kazem da sam iskusan,al je stvar u tome sto sad zelim malu sobu velicine 3x3 napravit pa vas molim za misljenje ako nije problem,kaj mogo sam i ja nasrat tu svega i pljuvat po vama... jedini je sekach reko 4 siljke watta sto buraz fala al brijem onda rade super plant zarulje nac tipa 250 wata pa stavit 4 komada i to bi bilo to,al neznam dal ih proizvode tak slabe,a trenutno raspolazem sa 2x 400 w hps i jednom od 600 w hps a to mi je malo previse,brijo sam limit stavit do 1200 / 1300 watta....
BladeZMAJ

dec 2011.

A ata je s onim "koriatenje ovog foruma je privilegija a ne pravo"-deki dobro znaju ata si ti htio rei i ne j.... te u mozak-osim toga iz aviona se vidi ata bi ti s tom koliinom zato nemoj se bahatiti deko a ato se tie onog da si ti moga tu nashrati svega i pljuvat po nekome,vidia jedan on njih dvojice bi ti ljepo zaljepio ban pa se ti bahati nekome drugome
SekachAMBASADOR

dec 2011.

I sa superplant zaruljama opet trebas 3500w... To je 9m2 i tu trebas 500.000 lumena...a ti sa 2x400 i 1x600 imas 200.000 u vrh glave...a ti bi jos i manje stavio... I ono o cemu ti svi govore je da je to prevelik prostor...jer na tom prostoru mozes bez problema 5kg skinuti...a to je previse za bilo koga...osim ako mislis prodavati...

dec 2011.

prvo da vam odgovorim da to sta cu ja sadit nije za prodaju neg je za radit ulje jel se lijece vece bolesti pa stoga molim lijepo imajte postovanja.a druga stvar nemojte se pravit pametni o tu nekim 4 5 tisuca watta jel ocito vidim da niste iskusni,i sa malim lampama se dobi cuda AKO ZNAS,a ocito vi neznate.lijepo sam vas pito za misljenje ili savjet al vidim da se to od vas nemoze dobit.hvala

dec 2011.

Dobio si savjet.... A ti si trazio dokaz i opravdanje za svoja pitanja.... I sad seres covjeku koji ti jedini napisao istinu! Jer brojke ne lazu. Skuliraj se, nitko ne cita tvoje misli niti si bilo kaj spomenuo prije za ulje ili slicno... A i za ulje je ova kolicina ogromna.
Z&NZMAJ

dec 2011.

Momak, u emu je problem!? Pitao sam te dal se aalia, jer si napisao dvije potpuno kontradiktorne stvari i joa k tome nisi obrazlo~io zaato takav nastup. Sekach dobro zna ato pria, a ja itekako znam koliko se mo~e dobiti kad se sve odradi kako treba. `to se soba za uzgoj tie, nema ih ovdje iz jednostavnog razloga-zabrana komercijalnog uzgoja iz sigurnosnih razloga. Sad kad si tako bahato nastupio mi je ~ao ato ne mogu biti siguran dali si iskren po pitanju ulja, pa ti neu zalijepit ban, ali svakako bih te zamolio da se viae ne bahatia, jer na ovaj se forum mo~e registrirati svatko, ali se neka osnovna pravila ponaaanja moraju poatovati. Ako trebaa pomo i savjet za medicinski uzgoj, na pravom si mjestu, ali ako si se doaao "kurchiti" i izigravati frajera, neea dugo opstati ovdje. Peace :bong7bp:
BladeZMAJ

dec 2011.

I sad si pocrvenio....a ata sam ti rekao...:ohno::ohno::ohno:

dec 2011.

hallo ljudi pa tko je tu bahat,lijepo sam vas pozdravio te pitao a vi ste poceli s retardiranim i bahatim odgovorima pa stoga,i opet se vrtimo u krug,pa vi se tu prijetite s banovima itd,kaj ste ljubomorni il sta,ne kuzim,,cjela prica se radi o 4 osobe koje su bolesne a meni jako drage a kompic sam s rickom pa me naucil kak se dela ulje i zasto im nebi pomogao ako mogu,btw ne mislim ja sadit doma neg kompic raspolaze s takvim prostorom i ostalim stvarima pa sam zato pital..ona stvar me coha kaj vi mislite jel da sam se iso kurcit iso bi vam direkt doma a ne tu prek ovih foruma..fakat ste jadni...covjek vas pita za pomoc a vi tako,ma odjebavam sam s tog usranog foruma govna prokleta
Z&NZMAJ

dec 2011.

Ama de ko, neda mi se s tobom natezat. Stvarno si nerazuman jbte. Svako malo dolaze biseri sa forama "ja bi sobu" vamo tamo. Naravno da smo odma pitali jesi ozbiljan il nas prcaa. Evo ovako! Ako si toliko ustrajan da dobijea moje mialjenje, ja bih tu utrpao 4x600W sa prolazom kroz sredinu-dakle po dvije sa svake strane, jer ipak je velik prostor. Sretan!? Da ti nacrtam? Nebi mi bilo prvi puta da nekom crtam... Edit: Retard nisam i ban ti mogu dati - dakle ne vrijeaj me, ok.
He-ManLEGENDA

dec 2011.

Ve mi lagano kreu na jetru ovi "napadi" na nove korisnike, pa bilo to zbog kraenja pravila, glupih pitanja, ne pretra~ivanja foruma, i sl., a u zadnje vrijeme to se dogaa sve eae i eae. Ako smatrate da osoba krai pravila slobodno je uputite na itanje pravilnika, ukoliko pita neato ato je ve pro~vakano 100 puta usmjerite je na dio foruma gdje da tra~i ili oka ite par relevantnih linkova. Ali molim vas da se okanite nekonstruktivnih, patronizirajuih i posprdnih komentara, ako nemate neato pametno za napisati na temu ili post onda je bolje da ne piaete uope. Ostavite moderatorima i supportu po etnu i zavranu rije u tome da li je netko za neato kriv i ato je primjereno a ato nije, uostalom nepoudne postove mo~ete prijaviti na ovaj trokuti u dnu posta, "Report post". /Hvala na sluaanju. Nepotrebni postovi pobrisani,... idemo dalje. @1DON Razumijem da si revoltiran ali svejedno sam ti morao udijeliti karton radi direktnog vrijeanja. `to se ti e 3x3 grow-rooma. Najefikasnije bi ti bilo podijeliti to na tri dijela i napraviti perpetual grow. Zna i jedan dio za vegetaciju, drugi za cvijetanje i trei za dr~anje majki od kojih radia klonove. Tako da na kraju dobijea harvest svaki mjesec u dostatnim koli inama za pravljenje novih doza ulja. Za informacije o svijetlu pogledaj ovo - lanak: Svijetlo i ventilacija Ovisno kako podijelia prostor tako gledaj i koliko ti svijetla treba na tim zasebnim prostorima. U prostor za majke i klonove idu neonke ili CFL.
Ovi likovi vjerovatno su tu sadili samo u boxove zizu.. Pa nemaju pojma.. a i kako citam sakrivaju... ljubomorne duse... jbga nemaju svi para da naprave sve..Mozda ima ovih tu par admina... al sta ce oni..
frende ako je za ulje jebenica.. pitanje je dal su ovi ikad radili ulje.. Ja mislim da bi ti bilo jebeno 4 x600 wata..al da ta soba bude pravilno napravljena.. ja imo ovo ljeto puno toga sve sam ispusio
Z&NZMAJ

dec 2011.

I sad sam ubre ako zalepim opomenu, glup ako nedam link, a oni nama ovako :ohno: https://forums.vutra.org/medicina/9258-1-dnevnik-konzumacije-pineapple-chunk.html https://forums.vutra.org/medicina/9286-moj-put-ka-ozdravljenju-miss-mrkvica.html ..eto vam trenutna dva medicinska korisnika koji su pravili ulje..."ovi" ipak jesu radili ulje. Sam uzgoj pak nema veze sa uljem. Neko e sa 400W uda napraviti... Ma da :icon_lol: , a ja mislio: :rofl::ludaci_lol::punch:
camelonus9AMBASADOR

dec 2011.

A gde je devojcica (69) koja bi da uzgaja nesto u svojoj sobi :b_jump:,sa pocetka teme?? Mozda je odustala od :b_jump: he,he ..

dec 2011.

high mannn :) hvala na razumijevanju i sve to,al mislim da bi se trebali vratiti na par postova prije,kad sam rekao da sam iskusan to sam i mislio,a to znaci da nisam neki pocetnik koji ne kuzi nis,znam i sam da bi u takvu sobu trebalo stavit sto vise watta po mogucnosti al se radi o tome da mi frend nemoze premasit 1200 w a ima takvu sobu,,,mislim stvarno mi nije jasno pa ko da pisem latinski il kaj vec....PITANJE ZA PAMETNOG BLADE IL KAK VEC SE ZOVES...AK SI TAK PAMETAN PA DAJ AJDE SKEMIJAJ NACRT I SVE TO ZA OVO STA TRAZIM,TJ MISLIM AK SI SPOSOBAN. ajde frajeru reci mi racunicu za ovo.....znaci da ti ponovim jel vidim da nisi pametan,,,SOBA 3X3 LIMIT 1200 WATTA....

dec 2011.

i daj nemoj mi bacat tu neke fisheve jel je nepotrebno....probaj si to sve poslozit u glavi pa se slobodno javi...peace niggaz :P
Z&NZMAJ

dec 2011.

...ti si malo zaostao? :icon_lol: 1m x 2m za dvije hps 400W, 1m2 za 250W mh plus eventualno koja fluo za klonove, naravno i ventilacija je jaa potrebna... visoka matematika iskusnjaro!? :vb_wave:
SimasZgAMBASADOR

jan 2012.

Izvinite ato se pridru~ivam spammanju, al jel mo~e moderator stavit ovu temu u provale pliz?

jan 2012.

kako da uguram litru pive u po litre casu?:P

🔒 Ova tema je zaključana