VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojRizik? :O
LEGACY

Rizik? :O

66 odgovora4,960 pregleda

avg 2017.

Pozdrav, prvo nadam se da uzivate u ovim prekrasnim ljetnim nocima uz jointic neki :D e sada,ako bih isao na stan zivjet,koliki mi je rizik ako pocnem uzgajat indoor? bez dilanja bez ikakvog sirenja te informacije? Hvala

avg 2017.

pa ako vlasnik stana ne ulazi u gajbu prakticno nemas rizika
manilaAMBASADOR

avg 2017.

Nisam nikada ali iz iskustva bi ti mogao rei da je sve u ~ivotu rizik, jedan od prvih rizika je masturbacija, uvijek ti je neko mogao uletit. Ak si solo doma, nije frka, ako si u sobi mo~e ti stara uletit, nemres kad su gosti itd.... samo drkica traje 3 min a ovo 3 mjeseca, tak da je konstantna frka:skot:::skot:::skot::

avg 2017.

Dobro objaanjeno,no koliki je to rizik,opet ako starci spavaju,sanse su manje,ako su budni sanse su vece itd itd. dosta toga igra ulogu,vjerujem isto tako i u uzgajanju,pa eto ako ko moze savjetovat kako smanjit rizike ovo ono i te cake :D Power seed, imas mozda iskustva s indoor uzgajanjem? Bi mogli stupit u kontakt nekako? U private messege neki?

avg 2017.

nisam ti ja za to, nemam vremena za cakanje oko uzgoja preko pp. nadji nekog mentora u metorskom kutku

avg 2017.

VODI KROZ UNUTRA`NJI UZGOJ, preraeno 2014 Amaterski vodic za indoor uzgoj Ako neea kupovat box pogledaj projekte za pravljenje boxa pa dobi inspiraciju evo link Zemlja Ova zemlja je provjerena za uzgoj gand~e Ova zemlja se ne preporu uje za gand~e Svjetla za uzgoj koliko treba lumena za box MH lampe HPS lampe Neonke CFL - atedne LED diode Spajanje diy led panela Spajanje MH i HPS lampe Ventilacija Melas Suaenje Eto to je to sve ato ti ne bude jasno prvo dobro pro itaj ako baa ne znaa ili ne mo~ea nai Izaberi mentora Pitaj da li ~elite da ti bude mentor ako pristane pitaj ata ~elia Pozdrav ~elim ti puno sree i dobro doaao na najbolji forum Peace :joint:

avg 2017.

Ja sam na stanu i iza sebe imam jedan al po ps-u indor uzgoj. Stanodavac me ni ne nazove na mob. Bez da mi se prije ne javi da ce nazvat :D ugl. Opet je trta narocito prvi mj. Dana dok se ne opustis ali ako to mudro odradia svest ces rizik na minimum. Meni je sve pet proslo osim kad sad ostavio vrata od spavace otvorena a drug dosao na kafu pa vidio box i pitao kakav mi je to cudan ormar u sobi, reko neki rasklopni ormar za prnje od drage, zatvorio vrata i promjenio temu.
jesamZMAJ

avg 2017.

Meni se viae puta desilo da zaboravim vent ugasit i nitko nikad niata nije pitao ata se to uje, a kad ja skuzim, onda upalim radio :D
h0ndaZMAJ

avg 2017.

Dok se growa ne primam goste!:D

avg 2017.

ahahahaha, da, zato ja nikog ni neprimam u kucu pre mraka, da slucajno ne ode neko iza :djede: svi me zovu, onaj nadrndani/kani komsija :lol:
MementoKuriENTUZIJASTA

avg 2017.

@4Life preporucio bih ti da prije nego pocnes s uzgojem nades stan. Sa stanodavcem probaj dogovorit placanje na njegov racun, ucini sve sto mozes da to placanje ne ide na ruke. Ne zelis da dolazi u stan po novac. Box pozicioniraj na nacin da ako i dode da ne vidi box. Ne zapocinji sa uzgojem dok ne vidis kako covjek dise, hoce li te nazivat svakih tjedan dana, hoce li inzistirati na tome da dolazi jednom mjesecno provjeriti stanje ili ne. Da li je i on zivio u stanu prije. Ako je mozda je u dosluhu sa susjedima, znaci nekakva drustvena okupljanja u stanu jednostavno svedi na minimum ili najbolje izbjegavaj. Da te ne nazove u 11 navecer da stisas glazbu ili tako nesto jer ce onda sigurno dolazit. Drzi se kucnog reda. Da ti netko ne zove policiju zbog glasnog razgovora na balkonu. Izbjegavaj unajmljivanje stanova u privatnim kucama, tako si previse u fokusu, a stanodavac zivi ili iznad ili ispod tebe i uvijek postoji mogucnost da naleti. U tih prvih mjesec-dva dobro provjeri da li je sve u stanu ispravno da ti se ne dogodi da se moraju po stanu obavljat neki radovi dok je biljka u boxu, tipa promjena stolarije ili visednevni vodoinstalaterski radovi. Tada uzmi godisnji i ne ispustaj majstore iz vida ni trenutka. Nazalost ja jos nisam zapoceo s uzgojem, a uvjeti su mi idealni. Stanodavac mi ima skoro 80 godina. U godini i 2 mjseca je samo jednom dosao i to se najavio tjedan dana prije. Ne zove, osim kad ocekuje vaznu posiljku ili pismo. Kad iskrsne neki problem uvjerim ga da prepusti meni da dogovorim majstore ili ako mogu sam popraviti to i napravim pa mu za cijenu dijelova umanjim stanarinu. Uvjerio sam ga da drzim sve pod kontrolom i covjek mi vjeruje 100%. I vrlo bitno, pazi da stan nije na iznajmljivanju do prodaje jer bi se moglo dogodit da usred growa moras iselit. Neznam da li me ovaj tekst cini opreznim ili paranoicnim, ali tako razmisljam.
paswordAMBASADOR

avg 2017.

@MementoKuri Odlican post :) i sasvim opravdan ali kao sto si napisao sve zavisi od gazde.Meni je jedan bivsi gazda usao u stan u sred sexa kao samo da kotao nesto proverim..bez kucanja,poziva ili bilo cega, imao je kljuc od stana koji je bio u kuci i nasao je za slobodno da bez razmisljanja udje. Kad sam ga sacekao na pola puta od kreveta do vrata go sa sve dignutom patkom odma je zatvorio vrata. Posle toga smo seli i objasnio sam mu da to stvarno nije korektno, placam sve sto smo se dogovorili, ne pravim ama bas nikakva sranja i da to sto ima kljuc ne znaci nista, posto je iznajmio kao da ima kljuc od tudjeg stana. To nikako nije mogao da skonta i razisli smo se jako brzo (provalio sam da je ulazio dok nisam bio tu :) )
TriptankLEGENDA

avg 2017.

Nadjea stan, tra~ia prijavu i sve po zakonu, ka~ea da ea promjenit bravu jer ne ~elia da ti se netko smuca po stanu i ako ne pristane najmodavac na te uvjete onda tra~ia dalje stan. Ja sam tako napravio i poato uzgajam za osobne potrebe nemam nikakvih paranoja. Ako te ne prijavi, ako ne napravia ugovor na neko odredjeno vrijeme, ako ne promjenia bravu, to zna i da ti mo~e kad mu prdne do u stan ili te autnut na ulicu u bilo kojem trenutku.
hazeriZMAJ

avg 2017.

Triptanik je najbolje objasnio..bolje malo skuplje platiti ali imati sigurnost;)
MementoKuriENTUZIJASTA

avg 2017.

Da, vezano za prijavu to je preporu ljivo, odli an savjet. Vezano za promjenu brave, to se smije i bez pristanka stanodavca, samo je bitno kasnije staru bravu i klju vratiti. Da se ne dogodi ato se dogodilo paswordu. a i ako primjeti da je brava promijenjena zna i da je probao ato se ka~e neovlaateno ui. A ne smije, bez obzira ato je stan njegov. Sve ovo ne govorim ja nego zakon.

avg 2017.

Ja sam u proslom stanu posumnjao da mi se stanidavac smuca dok mene nema, postavio klopke i hop bio sam u pravu. Nazvao ga rekao mu da se selim kroz tj. Dana zbog tog i da mu necu platiti rezije za taj mj pa nek razmisli zbog ceg. No zanimljivo je da je on bio šokiran što sam ja šokiran što je on ulazio. A za ovo sa mjenjanjem brave nisam znao, dobra stvar ali jos malo idem u svoju kućicu pa nece ni biti potrebe. Ja sam 6 godina bio stanodavac u susjednoj državi a svega sam 5 puta došao u stan, sa najavom naravno. Doduše ljudi kad su odlazili iz stana su mi ga pošteno tutnuli ostavši mi dužni 1150€.
Mobi DikPOZNAVALAC

avg 2017.

Podstanarska je tuga pregolema, gazda njuaka kad stanara nema... Znam i na svojoj ko~i ata zna i biti podstanar. 18 godina je to trajalo i svaata sam doaiveo...
BadiZMAJ

feb 2022.

Pozdrav ekipa :wave:. Nisam naaao niata sli no, pa u tu pitati. Kao ato znate nedavno sam zavraio sa joa jednim indoorom. I do sad je to funkcioniralo bez problema. Roditeljima se od po etka naravno nije svidjelo, ali bio sam preuporan da ne ka~em nezaustavljiv smiley9934 i nekako su me prihvatili do sad (ispada da su me cijelo vrijeme samo trpilismiley9934). Uglavnom, rekli su mi da mi je ovo zadnji uzgoj i da moram maknut box :plac:, a ja se taman ufuro :D. Ka~em, nikakvih problema...uvjeti savraeni, susjedi se ne bune, ali ilegalno je i to je jedini problem. Rekli su, kad se i ako se leaglizira nee imat niata protiv ali dokle god je ilegalno oni to ne ~ele u svom stanu:crazyd:smiley9934. I sad gledam unajmit neki stan i, preselit se i pomalo kad izvidim situaciju zapo et sa uzgojem. Eh sad, znam da je to rizi no ali kao i uvijek kad je u pitanju naaa biljka, a opet nije neizvedivo. Uzeo bih neki manji stan, mo~da garsonijeru, plinsko eta~no grijanje, mo~da sa klima ureajem, po mogunosti zadnji kat i deri:D. `to se ti e boxa, filter i tiha turbina rijeaiti e problem mirisa i buke. Kad gazda dolazi po lanarinu ili neato, najavi se...malo prije nego doe ugasim box (turbinu, svjetla, sve) za svaki slu aj i to mi je kao ormar za veasmiley9934. Mislim lako bih da je u pitanju vei stan, onda ga stavim u drugu sobu i nee ga ni vidjet, ali ovako u manjem stanu e upadat u o i. A i ono...ve postoji veliki ormar a onda ja dovu em joa svoj...WTF smiley9934. Znam da ima vas koji ste podstanari i uzgajate bez problema, zanimaju me vaaa iskustva i savjeti :).
StipeZMAJ

feb 2022.

ovisi puno i o stanodavcu. oce li dolazit nenajavljeno, oce li njuskat okolo i provjeravat svaki pedalj stana kad dodje po stanarinu, oce li uopce ulazit ikad u stan.... itd ja se ne bi usudio imat tako nesto u jedinoj sobi. sto znaci da filter nema vise funkciju i nakon 10ak minuta pocne sve smrdit u sobi a stanodavac pije kavu s tobom u sobi :D :D :D gledo bi da stan ima barem jos neku manju prostoriju. ostavu/spajzu ili neku manju sobicu tipa spavaca pa pored kreveta stavis.
BadiZMAJ

feb 2022.

Imaa pravo Stipe:D, hvala ti:thumb:.
BizzzoZMAJ

feb 2022.

Ajd da natipkam i ja s obzirom na iskustvo seljenja. Tipa 12. puta do sada. Growao sam samo jednom dok sam bio u iznajmljenom stanu. Nigdje nisam uspio dovoljno sam sebe uvjeriti da paranoja nece biti jaca od svega na kraju price. DOslovno nikad neznas kad ce se pokvariti kotlic ili nesto tog tipa i moras imati nekoga u stanu. I onda recimo oni mogu doci u 12 a ti radis do 17. Bakica jedna mi je iznajmljivala kucu bogu ispod nogu i nije mogla ni busom 500 metara dalje od kuce. Ja sam bio na 14km. E tad sam growao. I nisam bio siguran nesto ekstra da nece netko doci nego sam jednostavno se napravio tupav i na vratima gdje je box stavio bravu i kljuc. Pa sam mirnije zivio. E sad, vec ako planiras na stan a radis i imas posao neko vrijeme, moguce da i dalje imas uvjete da uzmes APN kredit. To bi ja napravio da sam dole jos uvijek. I onda makar da je i 36m2 imas svojih 36m2. I mir. Raj. Za growanje. :) E sad, treba li ili ne, ja jesam. Nekad. Nekad nisam.
BadiZMAJ

feb 2022.

Dobro zboria, razmialjao sam i o tome :thumb: . Radim ve du~e vrijeme, zaposlen sam za stalno...mo~da bi bilo najbolje di kredit i uzet svoj stan.

feb 2022.

Ja sam imao uvek apajz kad sam iznajmljivao stanove i gajio u njima pa je pomoglo. Takoe, apajzovi su imali i priklju ak na dimnjak ato je bilo super za odvod vazduha. Uvek apajz zaklju an i ako neko pita ka~em da gazda tu dr~i neke stvari i ja nemam pristup. Nisam ni gasio niata. Ako neko pita ata se uje unutra, ka~em da sumnjam da gazda ima neke maaine tu ali nisam nikad video. A, ako gazda pita, devojka mi je tu sakrila neki poklon i uzela klju pa ne mogu otvoriti. Ako baa insistira, imam dan da o istim apajz pre njegove provere, dok ekam da devojka donese klju , je li. :) Nikad mi gazde nisu ulazile u stan pa nije ni bilo potrebe testirati da li bi to proalo ali eto to je bila neka moja priprema.
mesterZMAJ

feb 2022.

mislim da ti je najrealnija opcija kupit ili napravit vei outdoor.. jbg, mislim da je glupo iznajmit stan od 300-500 eur mjesecno samo da bi mogao growat, ako ides kupit stan da bi mogao growat, fulao si ceo fudball ako mene pitas. opet, ako ti je ful bitno growat postoje mjesta gdje to mozes, ali je pitanje oce li ti se ostale stvari svidjet.. dosta zeznuta situacija ako mene pitas, tebi bi bilo idealno da sam ti ja najbolji frend, ja growam i trosim 5% max, ostatak trune :D
BizzzoZMAJ

feb 2022.

Nije mozda nego sigurno. Pare odnosno krediti nikada jeftiniji nisu bili. Btw ekipa, osim sto pricamo o growanju, pricamo i o selidbi od mame i tate. Ne jer ih ne voli nego jer ne moze sam odlucivati sta ce on raditi sa svojim vremenom. U jednu ruku osamostaljivanje jel? Pricate kao da radi growanja se ide ostamostalit i to je problem? A svaata. Kakav god razlog da postoji da se netko odgurne od komforne zone i proba se sam igrati "mame i tate" ili u slucajevima samo tate je po meni odlican razlog. Zamisli samo sta se jos od opcija otvara i mijenja osim toga sto ce imati svojih xy m2 slobode? Na kraju krajeva nakon 2 godine ako nemozes vise, ne ide, uvijek kod mame i tate mozes otici dok se odlucis opet ili ne odlucis. Mami i tati je najcesce na kraju svejedno. I oni shvate da ce morati nekoga uskoro platiti da ih nosi uz stepenice ili da im nosi stvari iz trgovine. A ti prodas stan i opet si zaradio jer cijena dole nece ici sigurno a platio si 24 rate. Ka~em ja sebi budalo, atedia, NA silu, ali atedia! Jos jedna stvar. Uopce nije stvar u nacinu na koji ces otpiliti nekoga da odbije od boxa i da ne skuzi da ga imas. O gazdi pricam. Radi se o tome da 0/24 7 dana u tjednu to nosis sa sobom. Ignorirao ti to ili ne, nosis. I da je jedina stvar ne bi bilo problem. Medjutim nakon nekog vremena postane problem. Mogu se ja prosipati koliko hocu, medjutim kad uzgajas zato sto volis, ili se odlucis pa uzgajas, ili napravis plan pa ne uzgajas dok ne dodjes do situacije da uzgajas. Ako ti je to u planu. I cilju. :)
BadiZMAJ

feb 2022.

Ne pada mi na pamet. To je u planu naravno, al svejedno ne mislim se odre boxa:D. Fulao si jbg, al nema veze ;) Bizzzo :thumb::respect:

feb 2022.

Zaebano kako god okrenio :) Ali, ima rjeaenja. Nadji neku bijelu udovicu koja ima stan i para. Jos ti kupi i Attisa :)

feb 2022.

Ili ga ne krijes, nego ga stavis u sred kuhinje.. Mogu se povoljno naci kutije od starih frizidera, nabacis tihu turbinu i filter, i uzivas.. Ko voli da njuska po stanu, gledace dje sta mozes sakrit, ali niko nije valjda toliko nepristojan da ti otvara frizidere po kuci.. Podstanar.. work in progress..;) 429358429359

sep 2022.

Ja imam podrum i tavan,uglavnom imam super prostor i uvjete al supruga se za sada ne sla~e s tim nikako.jednostavno se boji pa nema prisile nikakve.nadam se danu kad e mi dat zeleno svjetlo da si barem jednu bilj icu posadim onako iz guata te da vodim svoj prvi dnevnik naravno uz vaau pomo ::nono::
gogs666AMBASADOR

sep 2022.

Nemoj ju slusati i uzgoji si za sebe. Nemoj se hvaliti, dijeliti, prodavati, ak supruga oce zapalit nek se snade. Druga je stvar ako ona ne konzumira....onda imas problem ( Bez obzira na bilo cije "misljenje" ja bi uzgojio jer je jednostavno bolje, jeftinije i sigurnije). Ako ona konzumira svaka rasprava je uzaludna i nelogicna. Ja nemam podrum i tavan a ni svoj stan a tebe strah...

sep 2022.

Nije mene strah,nisam idiot da se sa tim stvarima idem hvaliti,supruga ne konzumira.bacio sam hrpu novaca na Uli na sranja i bacam ih i dan danas.sve je to meni jasno. ekam dan da mi ka~e kupuj sjeme pali mjeaalicu :)
BizzzoZMAJ

sep 2022.

I ti ea morati kao ja. Ako ti ata zna i ja sam posluaao ovdje savjet gospodina Canjuge. :D zYYEGbG3974

sep 2022.

}ene popuste 100 % kad dijete pocme kupovati travu. Joa je efektnije, ako posadi negdje outdoor a ~ena sazna :D E onda si na konju :D Kod mene u kui se ne jede teletina i janjetina. Zaato? Ne voli dijete ni jedno ni drugo. Nevoli ni ~ena. Ja volim. I neki dan, nakon 27 godina ekanja mojega, dijete po~eli teletinu ispod peke :D 453605453606453607Amen :D Doduae, ima malo i svinjetine, carskog fino masnog :)

sep 2022.

Vidio sam slike kad si objavio,mrtav ovjek bi jeo,njami&ma moja ~ena obo~ava cvijee,sad su joj fora oni terariji pa stalno neato presauje i fora izgleda.vjerujem kad bi krenuli u sadnju da bi to bilo top ::kauboj::
ĆyroZMAJ

sep 2022.

Iznenadi je, narucis boks, lampu, vent, sve i nek gls donese. Na gotov cin je dovedi :D mozes joj i rec evo sad cemo mjesec dva drzat opremu bez da sadimo, cisto eto kao sigurnosti radi. Nakon dva mjeseca..zeno, sta vise cekamo?? I ona ce se tad vec opustit ;) Ja sam svojoj kad smo se upoznali rekao sve o sebi, sve zivo. I to treci dan nakon sta sam je upoznao. Odmah sam vidio to je to :D i odmah sam joj rekao da imam pet biljoza iza kuce i da saugam ko zmaj. A ona iz konzervativne obitelji. Kad je tad presla preko toga, reko dobro je. What you see is what you get :) iako nije skontala da cu imat indoor, kad je vidila koliko love ode na vutru..nije rijec rekla. eno je sad, pusi, zna popit koju pivu, ne veruje vise u boga, neke stvari sta je bilo ajme sad su normalne, dokovao sam je po svojoj mjeri ;) i sve bez ikakve prisile :D kakva prisila hahaha

sep 2022.

Tako i mi funkcioniramo sli no kao ti i tvoja supruga samo sto ja nisam imao niata u saksiji kad sam ju upoznao :) ,znala je sve o meni samo sto tad sadnja nije bila na vidiku.zadnjih godinu i kusur ponovno sam zavolio vutru jer sam sredio glavu i paae mi i sad bi ja:bocni::

Odgovaranje na teme dolazi uskoro.