VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojJos jedan novi uzgajivac help/info needed!!
LEGACY

Jos jedan novi uzgajivac help/info needed!!

52 odgovora3,328 pregleda

sep 2009.

Pozdrav, Planiram od sledece nedelje postaviti grow box dimenzija 80x80x170 mat bele boje sa ventilacijom od 6 kompjuterskih ventilatora (2 intake 2 out i 2 za u bilje); osvetljenje 400w MH/HPS; kupovnom zemljom izmesanom sa stiroporom + floravitom za vegetaciju i cvetanje sto se tice prehrane. E sad, zanima me koliko biljki bih mogao da stavim u taj box i koje saksije da koristim (litraza) da li da koristim mylar foliju ili da ne diram nista, da li da zamenim stiropor perlitom i ako menjam gde da nadjem isti (srbija); Takodje, svaki savet je dobrodosao. Ovo je moj prvi post, pratim forum vec skoro 6 meseci i koristim ovu priliku da se zahvalim svim dobrim ljudima koji nam pruzaju ove divne informacije. Sto se tice semenki razmisljam da uzmem ili master kush, white skunk ili super skunk. Ocekujte topic u Dnevnicima uzgoja cim pribavim sav neophodan materijal (ostalo jos jedna MH lampa i semena) Hvala unapred svima.Pozdrav.

sep 2009.

Probaj staviti 4 biljke,mada je prostor za jednu pravu :) Mylar,hm,ako je imaa stavi je,ali se nemoj ubivati dok je tra~ia! stiropor je dovoljan ako nema perlita. Ako sam dobro shvatio mo~ea kreniti i bez MH sijalice(HPS je dovoljan). Sjeme?:sick: :signs046:

sep 2009.

Sti se tiche biljki, mislio sam da probam sa 5 ili 6 biljki. Ne znam, da li mi je HPS sa crvenim spektrom svetlosti. SHto se tiche mylar folije, mogu da je nadjem mada je mnogo skupa. Hvala na informacijama, samo josh saksije da izaberem i ostale potrebshtine, pa da krenemo...!:)))
peri.leeISTRAŽIVAČ

sep 2009.

ako ea trpat 6 biljki na taj prostor neka velka vegetacija ti ne treba...hps e odradit poso tako da umjesto mh lampe bolje nai neki poaten ventilator, jer ti pc ventovi ti nee bit dovoljni za 400w
grivaENTUZIJASTA

sep 2009.

da li da koristim mylar foliju ili da ne diram nista, da li da zamenim stiropor perlitom i ako menjam gde da nadjem isti (srbija); Oboje ces naci u hidroponici(perlit i glinene kuglice su jeftini dok maylor je 4 jevreja po kvadratu)

sep 2009.

hmm mislis na nesto tipa 220V 20W ? ili na one turbine (cevne ventilatore)? E upravo sam tamo i video sve to, mada nacuo sam da traze licnu kartu sumnjivima :) pa mi nije svejedno... Btw, videh u hidroponici onaj merac 3 u 1.Dal valja to? Hvala svima na informacijama, ako ovakvu podrsku budem imao bice dobar rod :)
peri.leeISTRAŽIVAČ

sep 2009.

dospelov vent iz hidroponike nije loaa investicija, bolje nego oni glasni kupaonski drlozi, na njega mo~ea metnit i CT kad budea pri parama 3u1 mjera je smee, ulo~i u pravi tester il se dr~i listia ko i veina ovdje za po etak ne znam za "vad osobnu" u radnji, 1. put ujem za to, al ak je ovo na avataru tvoja kapa s privjeskom sve je mogue ti se lijepo uredi, po ealjaj na razdjeljak, metni cvikere i ne bi trebo imat problema...nemoj kupovat "opremu za unutarnji uzgoj", jer perlit i kuglice imaa i drugdje osim u hidroponici, a za vent reci da ti treba za zatvoreni terarij u kojem obitava tvoja iguan ina...smisli neato ak te strah ljudi su trgovci...jebe se njima ata ea ti sa stvarima za koje si im dao novce sretno
grivaENTUZIJASTA

sep 2009.

upravo sam tamo i video sve to, mada nacuo sam da traze licnu kartu sumnjivima :) Budalastina to mora da govore oni koji nikad nisu bili tamo kao sto najcesce odgovore ovde daju oni koji nisu nista nikad uzgajali(a sve znaju)

sep 2009.

hmm... posto mi je box mat bele boje mozda mi je isplativije da umesto mylar folije uzmem dospel vent.. ili cu ici sa listicima a mozda se otvorim i za neki bolji merac. btw, da li se moze bez ec/ppm meraca? to sam i ja pretpostavio, al evo sad znam :) sta mislite o saksijama? ako idem sa 5-6 biljki koje velicine bi mi trebale?

sep 2009.

Pozdrav, Evo i prvih slika ovog improvizovanog box-a. Svaki savet je dobrodosao... :icon_arrow:http://img198.imageshack.us/img198/5496/image0077y.jpg :icon_arrow:http://img223.imageshack.us/img223/9053/image0078l.jpg :icon_arrow:http://img4.imageshack.us/img4/3662/image0075a.jpg :icon_arrow:http://img134.imageshack.us/img134/7061/image0076.jpg

sep 2009.

naravno da se moze bez ec metra ali ph metar moras da imas u najgorem slucaju onaj iz hidroponike...... super je ormarce samo ti kuleri su malo smesni na toliki prostor,ct bi ti dobro dosao i neka fluorescentna u mesto Mh lampe i moj ti je savet ne zaleci se sa firmiranim semenkama bolje posadi neku domaju za pocetak

sep 2009.

nabavio sam one listice za ph mada cu sigurno uzeti i neki ph merac. ta tri kulera sam postavio za intake, dok ona fi100 rupa gore ceka na dospel turbinu. takodje jos po koji vent unutra da se granje leprsa. semenke sam vec narucio tako da... :) i da sto se tice ct-a spremam neki projekat od kamionskog filtera za vazduh.... hvala na savetima...
TropicoLEGENDA

okt 2009.

Sjeba si se, ventilatori za intake tribaju biti u donjem djelu boxa nikako u gornjem, jer po ovom tvom, zrak c e ulaziti i odman izlaziti na outtake vent.....

okt 2009.

sta znam, kad sam planirao box zamisljao sam ga po ovoj slici iz thread-a BOKS ZA GAJENJE-Tehnicke osobine i kako ga napraviti stim sto je u mom slucaju intake resen sa ova tri venta a out sa turbinom... no offense, ali jel moze jos neko ovo da mi potvrdi
ZOKIAMBASADOR

okt 2009.

ja bi gore izbaciao vazduh jer je topao a dole hladniji ubacivao tj. svez

okt 2009.

evo je zamisao....

okt 2009.

sorry za spam, ali jel moze neko da mi kaze da li ovo valja ili da izmestam intake?

okt 2009.

Zar nije logi no da idu na dno?
zla zlaENTUZIJASTA

okt 2009.

ulazni vazduh treba ici odozdo, kako bi napravio dobro kruzenje vazduha u tvom box-u. posto koristis pc kulere, za njihovo napajanje su ti najboli punjaci mobilnih telefona. Bitno je da se vaduh menja a njegove performanse ( vlaznost,temperatura...) ostanu zadovoljavajuce, isto tako bitno je da sprecis insekte da udju u box. Sve najbolje, pisi kad budes zavrsio sa kupovinom u hidroponici, da cujemo i tvoja iskustva i konacno razbijemo tabu" treba li uz kupovinu prijaviti adresu, tj. pokazati licnu kartu?"

okt 2009.

Da sad ne pravis nove rupe, mogo bis samo usmjeriti smjer zraka od intake ventova. Znaci samo ih malo okruzis sa nekim kartonom, i usmjeris da bacaju zrak prema dole.

okt 2009.

dospel vent turbina ce da resi izlaz na koji planiram ct a kontam da ce hps400w da greje tako da cu dodati jos par ovakvih pri dnu a sto se tice napajanja za pc kulere koristim standardno napajanje za komp mozda 450w.
#34POZNAVALAC

okt 2009.

Za napajanje najbolje uzet i adapter za 12v koji menja volta~u. Jeftinije i korisnije od punja a za mobilne. Na taj ea na in regulirati i snagu ventilatora odnosno koli inu zraka ato ulazi u boks. Za upuh u boks tih dimenzija te ovakve sijalice ra unaj da ti trebaju bar 4 pc venta od 9cm.
hall3ISTRAŽIVAČ

okt 2009.

kakva crna licna karta, ma bole njih sve **** za to....evo ja sam vec par puta kupovao kod njih....niti pitaju....osim sto me je ona starija gospodja jednom zeznila, zvao sam i pitao za reflektor LX AIR i dali ga imaju na lageru, ona mi je rekala "naravno da imamo" i ja fino sednem u auto i predjem nekoliko stotina kilometara i 2 granice....a ono NEMA ! ...ali sta da se radi...
grivaENTUZIJASTA

okt 2009.

Da neke skuplje stvari nemaju vise komada nego narucuju tek kad se prodaju.Jedno vreme nije bilo karbon filtera jer su im ona 3 stajala skoro godinu dana valjda ljudi to zadnje kupuju a nisu ni jeftini

nov 2009.

mali update pred testrun... ...savet, predlog, primedbe navalite
mjesecarLEGENDA

nov 2009.

imas slican box kao kod mene nije lose samo nastavi sa se trudis..pozz

nov 2009.

Ventilatore moras premjestiti nize, da ti svjezi zrak dolazi dole a da onaj topli baca vani gore. 400W stvara puno toplote pogotovo za tako mali prostor. Stvarno je jako bitno da ti svjezi zrak dolazi odozdo.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se