VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojPocetnik kome treba pomoc
LEGACY

Pocetnik kome treba pomoc

145 odgovora9,254 pregleda
Lego_96ENTUZIJASTA

feb 2016.

Drug mi je reako da mi ovaj sajt resava probleme. Pa reko aje. Doso sam u jebenu nemacku i nemam semu nigde. Ocu da gajim pocetnik sam i bas me briga koliko treba da platim. Moze li neko da mi da neke savete sta mi treba od materijala svetla sta bi bilo najbolje i koliko mi treba za licnu upotrebu. Unapred hvala. Samo jos jedan ljubitelj biljke.
1310ZMAJ

feb 2016.

Dobro ti je frend rekao. Za pocetak imas sve sto ti treba, lap ili tablet, upoznaj se sa forumom, prolistaj teme o uzgoju, koji dnevnik i pravilnik. I dobro nam dosao!

feb 2016.

Kreni odavde https://www.vutra.org/threads/vodi%C4%8C-kroz-unutra%C5%A0nji-uzgoj-prera%C4%91eno-2014.7897/

feb 2016.

ima i njema koj shema,samo se moraa malo potruditi dobro doaao na forum :)
doomerLEGENDA

feb 2016.

Pozdrav i dobrodoaao, jesi punoljetan>? Upoznaj se prvo sa njema kim zakonima. Vidi ato Nijemci ka~u na uzgoj i kako to ide kod njih. Puno itanja i prou avanja. I puno ljubavi i bit e neato od tebe : ) U ovom hobiju na prvom mjestu dolazi sigurnost. Tvoja ,te ljudi i objekata koji te okru~uju. Sretno.
Lego_96ENTUZIJASTA

feb 2016.

Nemacki zakoni su mnogo strogi po pitanju posedovanja, a kamoli gajenja. Nemam puno vremena sobzirom da radim po ceo dan. ali od 2 do 4 popodne i od 12 do 2 uvece sam tu. Pre svega hvala na odgovoru. Sto se tice sigurnosti, nije problem ovde sam sa tetkom i dve sestre i moj teca. Toliko mi se smucilo da se krijem i krisom pitam ljude koje ne znam za pomoc,da sam otvoreno rekao svima da hocu da gajim samo za sebe, objasnio im da to nije droga nego to sto jeste biljka, i da ako me ubije trava moze me i paradaiz ubiti. Imam na rasopolaganju tavan koji je u haosu ili podrum sa 4 prostorije razne velicine potpuno izolovani od ostatka sveta. Imam podrsku porodice ne radim krisom, zato mi samo treba znanje koje mi nedostaje nadam se da mi ljudi ovde mogu pomoci. I da jesam punoletan imam 20 god. skolovani sam dizajner i na putu ka tome da postanem arhitekta.Jos jednom hvala na odgovoru, srdacan pozdrav. Hvala, Hvala. Covece kakvi ljudi. Odusevljen za sada!!! Problem je sto svi zele prevariti stranca, niko nije ljubitelj dzeje samo obicni mali narkomani. Hvala na dobrodoslici. Hvala za link, prostudiracu cim dodjem veceras sa posla. Druze puno hvala za informaciju nego htedoh da te pitam, verujem da znas, jel bi bilo ok kada bi za citav rast koristio samo HPS lampu 400w. Narucio sam je pa se pitam da li mi bas treba MH lampa za plavo ako je neophodna nije problem. Informacije radi.

feb 2016.

napisao ti 1310 da pogledas malo dnevnike uzgoja. kad zaviris tamo videces da vecina radi sa hps lampom od pocetka do kraja. znaci, nije obavezna mh lampa ;) poenta je da zaista moras malo prostudirati forum, da ti se bas ne prepricava sve ono sto je vec napisano, a vecinu stvari imas i na linku koji ti je dao irieman
Paranoja ManAMBASADOR

feb 2016.

`to se pitanja sigurnosti ti e, ovo zvu i idealno.... kako prostorija,tj podrum... tako i podraka ostatka rodbine ! Kad ne moraa da se krijea od svojih najbli~ih, sve je mnogo jednostavnije :thumb: Dra se podruma, i dra se foruma :vutra: Sreno batice :cool23:
Lego_96ENTUZIJASTA

feb 2016.

Primetio sam da imam sve sto mi treba na forumu, nema vise glupih pitanja uradio sam domaci. Razmisljo sam i ja podrum i uzo sam obe lampe uskoro stizu. Jedino sto ostaje sledece je da konstruisem uslove i dam profesionalcima ovde da ocene i isprave sta ne valja. U svakom slucaju hvala.
W8 For ItPOZNAVALAC

feb 2016.

Pozdrav stari...ovo je jedna od unikatnih prica da ti cijela obitelj podrzava grow...svaka cast liberalnom pucanstvu malo nas je...ugl prije 3-4 mjeseca sam i ja imo sto miliona pitanja prije pocetka growa ali sam zato mnogo ranije proucavo sajt sto znaci prvo se dobro educiras,potrosis puno sati citajuci i uceci te pitas nejasnoce kojih ce bit al ce ti se lakse objasnit s obzirom na nauceno iz foruma...ja sam spreman pomoci ako mogu cak imam neko osnovno znanje ovog sporta s obzirom da sam odhranio dvoje djece do sad i trenutno se trece rodilo :watch::watch::watch:... Be awesome :rasta:
Paranoja ManAMBASADOR

feb 2016.

Ne citira se odmah nakon poruke na koju odgovaraa, nema potrebe, a i u suprotnosti je sa pravilnikom.... uradio si domai... aj na ponavljanje https://www.vutra.org/index.php?threads/pravilnik.10131/ Obavezno ativo brate @Lego_96. ;)

feb 2016.

ima i ovo u pravilniku
Crta_BelogAMBASADOR

feb 2016.

Mogao bi naa @Lego_96 s nama da dizajnira growhouse u budu nosti kako je krenulo. Po textu osetim da ima neato u njemu :rasta:... I napokon jedan nakon du~eg vremena koji na prvu nije provalio debilanu :respect:.... Weljkom i kao ato ti ka~u lanovi, knjigu u ruke i udri u prvi razred osnovne :ajnstajn:. :vozdra:
doomerLEGENDA

feb 2016.

100x100x200 aator 600w hps filter cooltube i rokkkajj : )

feb 2016.

....ima podraku familije.....ima dobar podrum....ima love za opremu......e sad....ako ima joa malo i pameti i ~elje da se nau i znanje.....ima da se za koji mjesec gaaa sa vrhovima
Lego_96ENTUZIJASTA

feb 2016.

Skapiro sam sta trebam da radim, mnogo googl-o stvari i potrebne informacije. Inapravio detaljan plan o cenama, ulogu, materijalima, i skiciro citav prostor kako ce da izgleda i funkcionise. Vec sam poceo sa ciscenjem i konstrukcijom sistema za navodnjavanje... Dosta stvari. Sad jedina stvar koja mi je problem sto ne mogu naci konkretan odgovor pa pitam ljude sa iskustvom. 1. Koliko mirisa proizvodi biljka i koliko moram da brinem o tome? Jer sam primetio da mi je losa ventilacija. 2. Koliko joj je zapravo bitan svez vaduh za rast? I ako je kako mogu to da joj priustim bez puno otvaranja vrata ili prozora? 3. Imam psa u dvoristu, i moram proci psa da bi dosao do podruma, kolika je opasnost kontaminacije zbog mog psa i da li moram primeniti prostor za sterilizaciju ispred grow box-a?
StipeZMAJ

feb 2016.

1. Ovisi od sorte. Ako uzgajas smrdljive sorte odna ti je karbonski filter obavezan. 2. Jako bitan. Izmjena zraka i cirkulacija. Rijesis dobrom ventilaicijom. Vent za cirkulaciju i ispuh. 3. Nemas brige. Mos se i poigrat sa pesom na putu :)
Lego_96ENTUZIJASTA

feb 2016.

Kul hvala.
Lego_96ENTUZIJASTA

feb 2016.

Kul hvala. Ne brini druze po dipomi dizajner grafika, slobodno vreme stolar, tapetar spuseni precizan u milimetar dobar sa alatom - hobi, a na putu da postane arhitekta i uvece pravi pice sa tetkom za extra kes - sopstveni restoran ima zena. Samo iskustvo na temi fali.

feb 2016.

pas je opasan samo ukoliko uleti na sajt ili u box :D ili kao Powerow Vutrojed,kad opase biljku :D
Crta_BelogAMBASADOR

feb 2016.

Brate, meni kerovi pojeli 3 fem biljoze ovo ljeto pa ti vidi kako sam ih ja kontaminirao, mamicu im!!!! :udarac::fuck:
savagestrainAMBASADOR

feb 2016.

Hahah ja sam imao slicno iskustvo, prosle godine na dan harvesta sam se umorio od trimanja, otisao oprati ruke, a macka s kifom u ustima kaslje za popizditi, bome sam se prepao taj dan :)
BizzzoZMAJ

feb 2016.

Sajt je tu da se skupe ljudi koji rijeaavaju probleme, iako se problem kristalizira tek onda kada se netko ne bavi situacijom :) edit; problemi se rjeaavaju a ne rijeaavaju :D VenloNL
ZlocestocaPOZNAVALAC

feb 2016.

svaka cast ekipi koja se nalazi na saitu,ako citas i slijedis sto ti kazu neces pogrijesit,cak sam vec imao posla sa growom ali kad sam poceo pratit forum sam shvatio da nemam pojima i da moram jos puno papat da budem velik... podrska tebi...i pozz svim dobrim ljudima na forumu!:):thumb:
BladerZMAJ

feb 2016.

Triba nakupit znanja i onda kroz iskustvo preto it u osje aj ili felling. Formula ~ivota, a i growanja ;)

mar 2016.

Pozdrav forumasi..nakon nekoliko outdora doslo vreme i za prvi indoor :),ugl da skratim pricu imam 3 biljke al mi nekak ne izgledaju zdravo...imam box 0.8x0.8x1.2,400hps zarulju,zemlja composana,brijem da me ventilacija muci jer imam obican ventilator jer onaj koji sam dobil sa setom mi je prebucan tak da zasad sam na tome ugl evo par slika(rastu 2 tjedna)pa bi molio za pomoc

mar 2016.

nema slika... predpostavljam da ti je temperatura ogromna
sbcjeceoLEGENDA

mar 2016.

nisi slike okacio...

mar 2016.

Rjesavam prebacivanja slike jer sam noob totalni...ugl temp nije ,jee je 26 stupnjeva nutra a kad zgasim 14
sbcjeceoLEGENDA

mar 2016.

Imas upload a file, sledece posle post reply i otvorice ti da izaberes sliku.. A to je prilicno velika razlika u temperaturi verovatno te i to muci malo..

mar 2016.

saksija premala?

mar 2016.

Nemrem uplodat kad mi pise da je alika prevelika

mar 2016.

Saksija je 10 il 15l neznam tocno

mar 2016.

smanji sliku 1600x1600 max velicina u paint imas resize

mar 2016.

mar 2016.

hranis li icime i koji je ph?

mar 2016.

ovo je druga treca je uredu,nisam imal net pa nisam prije odgovoril...kod druge me muci taj list koji se savio tamo z desne strane imam dva takva na toj biljozi...ph je 6.2 a zaljevam je svaka 2-3 dana kad zgasim svijetlo rezim je 20/4,jos nisam poceo gnojit to mislim ovaj tjedan(Preporuke mozda nekve) jer ih nebi htio s plantelom gnojit
bakalulaLEGENDA

mar 2016.

Dnevna ti je idealna, nona ti je preniska. Nemoj da ide ispod 17, idealno 19.
Lego_96ENTUZIJASTA

mar 2016.

Moze li mi neko dati dobru marku djubriva koja ima da se kupi na sveckom nivou. Prvo zelim prikupiti sve sto mi treba box mi je skoro gotov sve je naruceno samo treba vremena dok stigne materijal iz UK. Do tada kupujem unapred djubriva, vitamine, Ph metar, kiseonik za vodu, tempometar... Samo ne mogu naci jebeno djubrivo koje valja u jebenom dojclandu... (izvinjavam se za pcovke mnogo sam besan zbog nivoa komplikacija u ovoj drzavi) I jos nesto porucio sam semena sa seedsman.com, moze li mi neko reci da li je to pametno posto sam ih zvao proverio procenat uspeha za nemacku, takodje sam preko tetkinog racuna prebacio novac na njihov racun moze li mi samo neko potvrditi sigurnost ovog sajta? Morao sam online, nikako da nadjem vremena da odem do ceska da uzmem semena licno. Znam da je ovo mnogo pitanja odjednom ali receno mi je da se obrazujem prvo i da pocnem a onda ako mi nije jasno nesto da pitam. Pa eto me. Imam jos i problem sa tim da nikako da skapiram kako funkcionise struja oko ovih HPS lampi, uzeo sam komplet ballast+colltube 400w, kakvu moram struju dovesti u podrum za tako nesto procitao sam ali prosto mi struja nije jaca strana. Jos sam svaku stvar narucio iz igraonice koristeci tudji ip tudji internet i 3 razlicita bankovna racune ( tetkin i 2 sestre) takodje sam sve to uradio pod sigurnoscu proxy networka, mislim da sam spretan sa racunarom samo pitam ako ima neko bolji da li sam se dovoljno osigurao? I da, svaka stvar dolazi na razlicitu adresu kod jedne sestre, druge, tetke i porodicni restoran. Ovo je poslednje i prestajem da davim, da li da krenem sa cistim mediumom zemljista ili da odmah ubacim vitamine u kombinaciju? I kakav medijum preporucuju iskusni? Ja sam razmisljao u smislu perilit zemljani rastvor i guano za pocetak a kasnije malo manje djubriva, to je ok? Hvala unapred onom ko pokloni vremena da procita ovaj roman jos vise ako odgovori sa bilokakvom informacijom. Lego.
StipeZMAJ

mar 2016.

Tempometar i kisik za vodu? Ne znam niti jedno niti drugo sto je. Al ok..... da gnojia u ritmu :D Danas je uplifting 146BPM techno-fertilizing :D :D :D Mislim da si zakomplicirao pricu maksimalno i nepotrebno. Pa ne narucujes djelove za rusku hidrogensku bombu :D Sve to sto narucujes je legalno i nitko ne obraca paznju na to. Sto da sadis paprike doma pa ti treba sva ta oprema? Ne kompliciraj jos i sa substratima ;) Dobra provjerena zemlja tipa Potgrond H ili Terra Magma ce odradit savrsen posao. Od gnojiva takodjer. Hesi, Advanced nutrients, BioBizz...itd itd. Od struje ti ne treba nista osim produznog, uticnice i timera. Ustekas u struju i svijetli.

mar 2016.

Tebe malo paranoja previae ubija, sumnjam da je to za tebe. Kakvi ra uni, proxy, Ip, policija :fuck:. De se opusti, pa da samo tako hvataju ljude koji posade par biljki za sebe ja bi ve pao odavno, haha. Uvjek plaam sa istog ra una, ni neznam ata ti je proxy, jojj ovje e de se opusti. Pa nisi kriminalac ako sadia vutru, ti si samo obi ni botani ar, boli kita nekog za par sjemenki.
Lego_96ENTUZIJASTA

mar 2016.

Ma ta djubriva sam trazio ni traga ni glasa ako mi verujes samo smrdljivi amazon, ali npk vrednost sranje cisto. Ili mozda drugacije mere ne znam. Za struju care samo znam da menjam sijalice i to ne sve, a ova devojka koju sam zvao gde sam narucio svetla mi objasnila trista nekih stvari sto ne kontam i jos toliko upozorenja za pozar, potrosnju ne znam ni ja sta vec... Zato me zbunila, ako je samo steker i zdravo ekstra. A sto se tice porudzbina nisu glupi stvarno za svaku stvar koja nije narucena u nemackoj i malo posumnjaju nesto teraju te da otvoris paket u posti na uvid policije ako vec sami nisu otvorili i da pitaju sta ce ti.... Ne verujes kakvo zlostavljanje je ovde. Za jebeni paket iz kine koji ne znaju sta je ta j prah sam morao da idem sa sestrom 25km da im objasnim da je caj. Skuplje bilo objasniti da je to caj (sto se goriva tice) nego sam caj. Katastrofa! Zato sam mnogo paranoican sve prati da ni sam nisam verovao svaka mogucnost se razmatra detaljno. Ne znam zasto ne bih se paranoisao da nisam iskusio vec da za najobicnije gluposti prave frku a kamoli ovako nesto ja znam da cu morati da idem po sve to u postu iako treba doci na kucnu adresu, nego sreca pa imamo restoran pa stvarno moze proci prica gajim papriku... Inace hvala za ovo za lampu, ne verujes sta mi izgovorila devojka koju sam zvao...
sbcjeceoLEGENDA

mar 2016.

Pa ako te toliko strah svega sto si narucivao sve preko neta, sto nisi kupio sve u Nemackoj? Kad u Srbiji (legalno) moze da se nabavi sva oprema ne mogu da verujem da u Nemackoj ne moze... Ovo za potrosnju struje ti je ta devojka rekla jer je obicno sumnjivo kad nekome naglo poraste racun za struju i to onda traje neko vreme jer se sumnja upravo na to, ali 400w hps nece napraviti tu razliku, to se dobija sa komercijalnim uzgojem kad trose kilovate. A u vezi struje ti je verovatno pricala da ces morati da povezes te delove ali i to je jednostavno i imas na ovom forumu :)
FarmerLEGENDA

mar 2016.

Fakat ne kontam ni ja o cemu pricas... zivim u austriji pa jedno cetvrtinu opreme sam kupio preko Ebay-a upravo iz njemacke... U berlinu je trava legalna, prave se CoffeeShopovi, prica se o legalizaciji u jos par gradova, hrpu growshopova iz njemacke sam nasao googlajuci o opremi opcenito , tako da stvarno neznam sto o tome pricas ko da je to Rusija il Koreja o_O Prije mi pada na pamet da ne kucas tocne pojmove u pretragu, znas valjda da moras koristiti njemacke nazive (rekoh neznam, vidim da te i balkanski malo yebu pa ....) ;) primjer
Lego_96ENTUZIJASTA

mar 2016.

Ma nije me toliko strah oni meni ne mogu nista za lampe i went to znam, nego samo hocu maksimalno da izbegnem da idem i otvaram to pred policijom. Mnogo frke bezveze i moze da privuce dodatne probleme mojima zbog restorana, ne znam kako sta ali ovde ako imas bilo kakav posao inspekcija na 1 mesec obavezno ako ne i cese. Sto se onog tice videcemo dosta stvari znam najvise sam stolar, ali struju nikad nisam kapiro makar bilo i 2 kabla spoiti jednostavno neznam i jebiga. al snacicu se. A samo mi jedno nije jasno NPK vrednosti za djubriva svuda gde sam cito se penju na da kazemo 25 20 10, lupam, ovde najvise 3 5 mozda negde 8, isti proizvodzaci kao i na sajtu sto sam ovde video ali totalno drugacije vrednosti to mi se samo nikako ne gadja.... Zato se nerviram jel idem u prodavnicu i trazim ono sto hocu on me gleda kao da sam sa marsa pao.
sbcjeceoLEGENDA

mar 2016.

Nisi ti mene razumeo, odes lepo u growshop kupis i doneses kuci? Nema slanja, nema otvaranja paketa.. A sto se tice djubriva idi lepo u prvu cvecaru znaci prvu koja ti je do kuce u kojoj zivis i kupi flasu djubriva za vegetaciju i flasu za cvetanje i dosta ti je za pocetak :)
baobabLEGENDA

mar 2016.

Neznam u kojem si gradu, al u Njemackoj ima grow shop u svakom vecem gradu pa nisi ni morao online narucivati opremu.
Ben10ISTRAŽIVAČ

apr 2016.

Da ne otvaram novu temu molim vas za pomo. Imam biljku neko random sjeme je bilo i zapustio sam je, ostavio pored prozora pa ako pokaze sta je da vodim ra una o njoj. Prosli tjedan sam ugledao pistile :) zanima me ako je sada smjestim outdoor hoce li nastavit sa vege s obzirom da je dan dosta produzio tj do kojeg perioda se moze ona vratit u vege fazu kad krene cvjetati?? Nadam se da razumijete o cemu pricam. Steta bi mi bila da ovako mala ide u box na 12/12 a nisam siguran jeli outdoor trenutno ima uvjete za nastavak vege a ne cvjetanje
L0oDZMAJ

apr 2016.

Ako je foto,revegetirace u out,tako da mos je metnut out... a ako je autos,nastavice cvetat...
GreenHouseENTUZIJASTA

apr 2016.

Pozdrav svim starijim clanovima... ove godine prvi put sam narucio sjemenke automate i krenuo sam sa unutrasnjim uzgojem, zbog nedostatka financiski sredstava sklepao sam neki box sa 4 led zarulje od 105w i jedna obicna od 100... biljke su dosle u fazu cvjetanja ali uz puno problema, zanima me vase misljenje dali je ovo na slikama ok za uvjete koje imaju...
ChanZMAJ

apr 2016.

:zvezda:: Spustaj to svetlo ili podizi saksije, smanji zalivanje i djubrenje @GreenHouse Mucenje tesko, baci se na citanje foruma :thumb:
sbcjeceoLEGENDA

apr 2016.

Ja ovde vidim cfl ili stedljive sijalice, da nisi malo pomesao led i cfl? I jos jedno pitanje sta je obicna sijalica od 100w? :D

apr 2016.

taj cfl (ili led, mada takav nism sreo) ne moz biti od 105w da ga ebem :) pokazi specifikacije lampe il kutiju, sta pise na samim sijalicama. previsoko su ti lampe, a sa tom "obicnom", ako je standardna sa zarnom niti, samo dodatno zagrevas prostor bez nekog veceg ucinka za same biljke. procitaj malo vodice za unutrasnji uzgoj a ovo bolje presadi napolje
GreenHouseENTUZIJASTA

apr 2016.

Danas sam ih iznio vani da priroda odradi svoje dok ne dode oprema :)

apr 2016.

Pozz ljudovi... Evo blizi se polako kraj prvog indora pa imam par pitanja za iskusnije growere znaci rezim je bio 20/4, 400hps, tokom cijelog growa posto su automatici,...flush sam napravio prije 5 dana gnojio sa crvenom plantelom, po mojoj procjeni racunam jos koja dva-tri tijedna pa bi to bilo to al evo par slika pa procjenite i svake kritike i savjeti dobrodosli
StipeZMAJ

apr 2016.

A koje je pitanje? Mislim da flush nije bio potreban, ne tako rano. Sad su u fazi kad trebaju najvise hrane. Vrati rezim gnojenja i flushaj barem tjedan dana prije berbe.
Lego_96ENTUZIJASTA

maj 2016.

Ljudi napravih box pre 3 dana pa reko da probam kako funkcionise. Sve ide kao voda sem temperature nocu. A ja maloumni kreten zaboravio da mi je box u podrumu tako da nemam ideju kako da zagrejem box nocu a da pritom ne grejem ceo podrum. Da li je bilo slicnih pitanja na forumu? Ako je voleo bih neki savet pre da krenem jer nije mala razlika. Dnevna temperature priblizno 27 stepen gore stepen dole. A nocna u boxu 11.... Katastrofa.
pix21ISTRAŽIVAČ

maj 2016.

obicna sijalica ili par njih vidi koliku temp ces od jedne dobit al eto bude diglo temp 100% pazi da ne skuris biljke
Lego_96ENTUZIJASTA

maj 2016.

Obicna sijalica?? A sta cu kasnije kad im bude trebo mrak??
Lego_96ENTUZIJASTA

maj 2016.

A sta kazes na one kabl grejace za terarijum? Oni kao ne dizu veliku temperaturu sami po sebi ali greju prostor... Navodno.
pix21ISTRAŽIVAČ

maj 2016.

procito sam negdje da svega par lumena daje ,ja bi probao nesto stavit ...alu foliju da blokira svjetlost ,nesto ne znam ...bude netko iskusan ti pomogao vec ,al znam da grije obicna zarulja,ja pod stolnom lampom mokar duhan u par min osusim pa mi je prvo to palo na pamet
sbcjeceoLEGENDA

maj 2016.

Obicnu sijalicu stavis u neku metalnu konzervu, da ne osvetljava ali greje, tako su neki clanovi zagrevali :) Licno ne bih tako, a ovo za terarijumske grejace mi se svidja :)
Lego_96ENTUZIJASTA

maj 2016.

Isprobacu... Javljam kako ce proci... Al samo me brine sto imam box 1,5 1,5 m
sbcjeceoLEGENDA

maj 2016.

E onda nemoj dzabe..Ni jedna ni druga solucija ti nece pomoci, moras imati neku grejalicu, pa vidi sta imas najprakticnije i onda je povezes na timer ili termostat ako si malo jaci sa elektronikom
Lego_96ENTUZIJASTA

maj 2016.

Uf grejalica... To drzim kao polednju soluciju sombzirom da mi je HPS 600w tako da struja bi bila skoro duplo vise... Vido isto i neke petrol lampe za bastu kao ekofrendle nesto ne znam ni ja ali gori petrol i ima metalnu strukturu preko pisalo da greje i do 2 m2 jedna tako da dve.
sbcjeceoLEGENDA

maj 2016.

A sta ces sa isparenjima od sagorevanja? Mozda da probas da bolje izolujes boks, za pocetak stiropor 5cm po podu pa boks na njega a ako mozes i sa svih ostalih strana, ali pedantno ne nesto ko levom nogom pa da bude kao da nisi izolovao...
Lego_96ENTUZIJASTA

maj 2016.

Ok. To cu i uraditi kako treba naravno. Sto se tice boksa bolje da opisem sa cim radim pa mozde ce ljudi dati tacnije predloge. Imam box 1,5 x 1,5m. visok 185cmm ispod je stiropor 4cm. Iznutra je sve mylar folija. Konstrukcija je od drveta dobro upakovana spojena srafovima, metalnim vinklama... A svaka ivica je izolovana siliconom iznutra i spolja. Tako da samo mogu da dodam stiropor spolja, sto cu i uraditi. Box bi bio idealan samo da je na drugom mestu.. Ali budala ne razmislja da je u podrumu uvek oko 10 stepeni.
sbcjeceoLEGENDA

maj 2016.

Ako ga dobro izolujes mora biti malo veca temperatura pocni odatle pa vidi sta ces dobiti pa onda dalje...
Lego_96ENTUZIJASTA

maj 2016.

Problem resen 5cm stiropor svuda sa strane i odlucio da drzim svetla upaljena 24h. Posluso savet od coveka sbcjeceo izolovo lepo a ne ko levom nogom... Sad moram drzim ventove stalno upaljene od 600w Mh unutra polse 3 sata bez ventilacije dodje na 37.5 stepeni, a sa ventilacijom 27-29 tako da hvala druze! Samo sad imam jedno pitanje sto se tice neke gresek... Zasadio sam 8 semenki za sad nisam hteo nista papiri case... Direktno u zemlju i pravac u box. Samo danas kad sam bio da ih obidjem sam skapiro da sam 3 stavio bas plitko skoro na povrsinu zemlje 2 su cak izasle posle zalivanja juce... Jel bas lose da semenka bude izlozena svetlu 16h da kazemo od poslenjeg zalivanja. Jutros sam je vratio i opet namocio vodom u sustini ih ne zalivam nego mocim samo pa ne razumem zasto su one isplivale toliko... Uglavnom da li i dalje racunam na njih ili da te tri otpisem i dodam nove 3? Posto svuda gde sam cito kaze mracno toplo i vlazno ali nigde nisam naso koliki je zapravo problem svetlo u tom periodu?

maj 2016.

Nemoj zalivati nego prskaj lagano zemlju sa semenkama .Moraju biti zakopane . Kakvo crno svetlo .
Lego_96ENTUZIJASTA

maj 2016.

Ok. Ma ne znam ni sta se desilo ali da prskam ih ne kapiram kako je isplivala.

maj 2016.

Ma gremlini iz saksije :D
Lego_96ENTUZIJASTA

maj 2016.

Ili gremlini ili ker mi naucio da otkljuca katanac
Lego_96ENTUZIJASTA

maj 2016.

Ljudi jedno pitanje koje koje nisam nasao bas detaljno objasnjeno i preventive radi da pitam... Sredio sam box i posadio biljcice sad ce vec 2 nedelje od kad rastu. Zanima me kada da pocnem da ih hranim djubrivom, kapiram da kada vidim blago zutilo da im treba a jel mogu nekako da dobijem orientalno vreme da se ne bih prevario. Unapred hvala.
StipeZMAJ

maj 2016.

Ovisi koja i koliko zemlje, i koliko se brzo biljka razvija. Neka kvalitetna zemlja sa prosjecnim napredkom biljke..... miran is barem 3 tjedna....pa i 4

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se