VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojmini grow box
LEGACY

mini grow box

110 odgovora7,705 pregleda
prlexISTRAŽIVAČ

feb 2010.

dimenzija boxa 50x30x70 biljke shiva skunk clonovi 30 dan shivi a danas sam tek uzeo hush bury clown ravjeta 2 zarulje po 20 wati = 100 wati normalne sijalice po jednoj znaci 2 ko po 100 w oblozen folijom bjelom iz grow shopa jedan ulazni vent,jedan izlazni temp konstatno od 19 do 22 znaci ne prelazi !!! zanima me ,da li je to ok, sve informacije growera dobro dosle :D http://img718.imageshack.us/img718/9839/dsc00562g.jpg

feb 2010.

http://img718.imageshack.us/img718/9839/dsc00562g.jpg
kiLDerPOZNAVALAC

feb 2010.

Ubacuj jos lampi!!! ...za pocetak
Che*LEGENDA

feb 2010.

Prijatelju ajmo redom.... ova folija...ona se nategne...znaci da bude ravna,ne ovak sim tam zbrda zdola...to podhitno popravi,njena svrha je da se svijetlo odbija n abocne strane biljki a mislim da to kod tebe nema efekta. svijetlo....preeeeeemalo.i nemoj ti racunati da je to po 100w..to je po 20w i tocka.ako zelis ili hoces neke minimalne uvjete zadovoljiti,ali kazem minimalne,jos 3x23w uz to ili 3-4x20w...ovo sto imas nutra je premalo ne spominjes da li je taj clon vec na 12/12,ak nije prebacuj.kao sto rece sativa je...voli izrasti...znaci od pocetka klonove na 12/12. ajd ventilacija i ostalo trenutacno nisu ni bitni...trenutacno....sredi rasvjetu i ovu foliju...
prlexISTRAŽIVAČ

feb 2010.

ove su mi dvije sijalice po 1400 lumena a nesmijem da vise trosim struje posto sam u domu student,al je loodilo da mi direktor uleti :D sto svakako i vako previse struje trosim :O mogo bih da ubacim josh jednu sijalicu mozda :O a foliju ovu drug,sam na brzake ,dasn postavio,al cu sutra,na tome da radim malo,kako ti rece,poljepit cu novu al ne znam scime da je poljepim da mi ravno stoji a klonovi su na 12 /12 mislim ovaj mi je dossad bebica bila (shiva) a hush bury kako rece tek danas sam ga tek uzeo !!!
TropicoLEGENDA

feb 2010.

Nesmis da trosis vise od 40 w? A jel imas kompjuter? ako imas onda on sam trosi najmanje 200 w, najmanje...
prlexISTRAŽIVAČ

feb 2010.

da.da nesmjem da trosim :D bio sam bash neki dan uzeo od jarana lampu od 250 W znaci radila mi je 2 dana,istom jedan dan,kuc,kuc na vrata dolazi Direktor,kaze jel ti drzis ilegalne stvari neke,ili sta toliko trosis,jednostavno sam se sjebo,,, sreca lampa nije radila ,nju sam bio u ormar postavio :D od tada nisam smjeo ,jer kako mi ovo radi,manje i trosim laptop,eh sad ne znam,sta da radim !!! a i koju lampu josh da ubacim pitam se !!! ja mislim ne bih smjeo vise da ubacim od josh jedne !! ja bih najvise voleo da ubacim od 600 w,i uzeti citav ormar :D da imam kolekciju hedova :D u galonima ko u How high :D razumjete me ,,hehehh :D pozz Groverima i hvala na podrasci
stoneyENTUZIJASTA

feb 2010.

e pa imao bi i ja pitanje. kako cu u midi pc boxu dobiti singl colu vrhic (white widow) i stavio sam ju na 12/12 from seed jer nemam ni mjesta previse..ili zaboravit singl colu pa radije lst? kaj velite? e, da! imam 3x23w 2700k i 1x23w 6500k(5500 l) zahvalan sam na komentarima. pozz:thankyou:
NoTrippinAMBASADOR

feb 2010.

Nije ti to baa najbolja ideja u domu uzgajat.Neznam jesi sam u sobi al znam da po domu uvik ima ekipe u iru i ako se bilo kakvo sranje desi mo~ea past. Ako si ve odlu io, pazi ata radia, ne govori nikome jer ina e padaa. Nisi dobro rjeaia rasvjetu,moraa nekako u vrstit grla,zavidat ih jer ovako ti ova traka mo~e popustit od topline pa pada ~arulja i 100 sranja.I kako su ti ve rekli fali svjetla,stavi joa jednu ~arulju i pribli~i ih skroz biljkama ili digni bilje do svjetla.
prlexISTRAŽIVAČ

feb 2010.

Mogu da mi puse za 2 biljke :D da izvines .... samac sam u sobi ,uzet cu josh alatki pa da to nabrijem,al kako da kazem shiva ova biljka mi u visinu ide gotov dodirnula pod,nemogu da stavim ozgo lampu na nju,a da savijem biljku,jel to moguce !! zanima me josh koje 2 lampe da uzmem koje spektra kolko lumena ,jel najbolje da uzmem crveni,ako mognem naci,bash sam gledao al su mi slabi lumeni na njima ove 2 su kod mene oko 1500 lumena po jednoj !
prlexISTRAŽIVAČ

feb 2010.

josh jendo pitanje !!! uzeo sam za cvjetanje ove neke vitamine u grow shopu mi preporucili da na litar vode stavim 4 ml ! kako cu znati da treba 4 ml jel kakav problem ako vise ubacim ! http://img705.imageshack.us/img705/7650/vitamin.jpg
prlexISTRAŽIVAČ

feb 2010.

Mogu da mi puse za 2 biljke :D da izvines .... samac sam u sobi ,uzet cu josh alatki pa da to nabrijem,al kako da kazem shiva ova biljka mi u visinu ide gotov dodirnula pod,nemogu da stavim ozgo lampu na nju,a da savijem biljku,jel to moguce !! zanima me josh koje 2 lampe da uzmem koje spektra kolko lumena ,jel najbolje da uzmem crveni,ako mognem naci,bash sam gledao al su mi slabi lumeni na njima ove 2 su kod mene oko 1500 lumena po jednoj!
SvetilistPOZNAVALAC

feb 2010.

uzmi crvenog spektra za cvjetanje mozes ju saviti ali polagano ju napinji da ti nepukne stabljika iako si do trebo raditi od malena, znaci kad je vec bila 15-ak cm visine ili curing metoda jednostavo da je polomis ali bolje ne malo procitaj na forumu o LST nadam se da neces imati frke ipak je to dom, nikad neznas sta se moze desit !
prlexISTRAŽIVAČ

feb 2010.

gdje da uzmem crvenog spektra i koliko wati tacnije ,i kolko cu obracat na paznju lumena !!! a ima u grow shopu htio sam da uzmem od 125 wATI lampu za cvjetanje orginanu,al mi neki momak rece nemoze to,tako ti morash najmanje uzet 250 w za jednu biljku,sam mislim nisi normalan i sjeba me a da sam nju mozda uzeo mogo samo nju i ubacit,al mi je opet puno to struje
Kurblaj KanAMBASADOR

feb 2010.

Gotovo sve atedne ~arulje su crvene, tra~i da na njima piae 2700 K (kelvina), ispod 20W nemoj kupovat, najbolje od 23W ako naea, te su najja e ato imaju u normalnim trgovinama. Ako je struja problem svakako neka ti svjetla budu po noi upaljena, od recimo 9 sati (po inje jeftina struja preko zime) pa do 9 ujutro. 4 komada od od 20 W e ti troaiti dvadesetak kn mjese no. Na biljkama radi lst, te takoer vidim na onoj prvoj slici da ti jedna biljka dosta daleko od svjetla, stavi neato pod kalj da bude na par cm od svjetla jer e se ovako izdu~it. E da ako su ti sada svjetla po danu upaljena nemoj im obrnut dan i no jer to nee dobro pro
prlexISTRAŽIVAČ

feb 2010.

s idem poslije da vidim te sijalice
prlexISTRAŽIVAČ

feb 2010.

ocjeni jel sad bolje !!!
kiLDerPOZNAVALAC

feb 2010.

Bolje,nego jesi li uzeo jos koju lampu? Ako ti je struja problem,zameni i u sobi osvetljenje sa stednim. Ako zamenis jednu sijalicu od 100w sa stednom od 20w stedis za 3-4 stedne...
prlexISTRAŽIVAČ

feb 2010.

nisam uzeo cekam dilera da puhnem :D citav dan se oko ovog vucam :D pa cu oko 6 po jednu sijalicu josh da uzmem ne smijem vise da stavljam a u domu su sve stedne :D sad cu postavit josh koju fotkicu
prlexISTRAŽIVAČ

feb 2010.

nove slikice malo sam box popravio izgleda sjajno barem se meni tako cini,,,polgedajte groweri pa ocjenitee ,svaka pomoc dobra dosla,unapred HVALAAA :D Po nite editirat te sike ... Ina e u opet posegnut za +infc . !!! HS
prlexISTRAŽIVAČ

feb 2010.

da vidimo hocel se moci growing zavrsiti pod ovakvim uvjetima :D od sad pa do zavrsne faze sa 3000 lumena,,,temp je konstatno od 19 do 26 ni gore ni dole
Che*LEGENDA

feb 2010.

da je bolje bolje je...ali ptrocitah da si u domu i sve sam se najezio. MOJ NAJVECI SAVJET...jer znam kako funkcionira...ni najboljem prijatelju ni rijeci. To je dom i sve se cuje....sveeeeeee. a 3000lumena...ne znam,pokusaj ,jedino sto mi pada na pamet jer drzis biljke sto blize zaruljama i da jos ucinis ovo...kupi recimo 3 komada po 7w..to je kao onih tvojih 20W :).... i onda kad dobijes neki vrh,znaci ti neces moci imati vise toga,morat cesse fokusirati sa svjetloscu samo na pojedine,najbolje....i onda te zarulje stavi nekak sa strane da osvjetljavaju te vrhove sto je vise moguce... uzmi za primjer da ja na nekak takvom bi imao 6x23 w ili ti nekih 8-9000 lumena ..a ti imas 3put manje..sto i nije nesto posebno dok vegetirra,ali u fazi cvijetanja je... imam ti sljedece za rec--.. trebao si staviti neku resetku i napraviti takozvani scrog...tako da su svi vrhovi u jednakoj visini..i onda staviti te zarulje sto blize mozes vrhovima uz 1,2 ventilatora da hlade ..mislim teoretski se moze odraditi,uz jako mali prinos ... ;bg. pogotovo jer nemas nekog lowridera ili slincno koji inace mogu u takav prostor,ti imas sativu koja voli visinu..pa ono..sad se ispraksaj a s kedeci grow bolje sjeme,vise stednih zarulja manje wattaze pa ih rasporedi da vise hvataju,na svaku reflektor i to sve oko jednog feminiziranog lowridera i mogao bih izvuci sigurno 15grama..uz puno trudda i 20 :) puno srece ti zelim.
prlexISTRAŽIVAČ

feb 2010.

da,da u domu sam ja nazalost :(( sad kako ima ucenja preko glave pa da isprobam ovaj mini grow sa mini lumenima :D do sad je izdrzalo sto se tice shiva skunka ,citao sam razne forume na engleskom njemackom itd :D sto kazu da da nije praktikovano da se kidaju listovi :O ja sam joj iskino najmanje 20 listova a tek i danas sam nekih od listova oni na vrhu 3 komadada dobije vise svjetlosti,a sa sijalicom cu da vidim danas tom od 9 w jednu ili dvije da prikovcam jer to mi nije nista 18 w hvala na podrsci javljam se cim sta nova bude :D
prlexISTRAŽIVAČ

feb 2010.

ubacio sam josh jednu sijalicu od 11 w malo shiva skunku skinuo listice sto su suvisni bili uradio sam joj malo veci stres al uspit ce nije prvi put :D bori se ko lawica za opstanak pogledajte slikee "] viska listova
TropicoLEGENDA

feb 2010.

jeb.ate kolike slike, pa daj prijo smanji to...upoadaj na imagesforme i kad uploadas iams opciju link for forum thumbs ili tako nesto sta ja znan i imas lipu malu slicicu na koju kliknes ako je netko zeli u punoj velicini... Edit Tek sad vidija da si uspija ;D. Bravo. inace simpaticno za toliko lumena!
prlexISTRAŽIVAČ

feb 2010.

ja sam zadovoljan sa ovakvom svjetloscu ,kako ide !! sad ne znam jel joj kakav stres ovo puno listova sto sam skinuo,al tako joj radim vec 3 put,skidam joj listove ona samo brije i brije,,, :D sta vi mislite kolko joj josh treba da izcvjeta do zavrsne faze pod nozicc :D
Kurblaj KanAMBASADOR

feb 2010.

Ne vidim smisao skidanja listova? Zaato to radia?
prlexISTRAŽIVAČ

feb 2010.

da dovoljno svjetla dobije :o listovi zaklanjaju mi hedove ,i brze cvjeta tako sam cuo u growshopu,rece mi covjek :D valjda je tako :D
Teglica_UnkaAMBASADOR

feb 2010.

al tu nema hedova tek je pocela da cveta:ludaci_lol:

feb 2010.

Nije on niata uspio , osim dobit infc +
prlexISTRAŽIVAČ

feb 2010.

sta je infc ,jel valjal ovo sto sam uradio ,ili je tabuuuu :(((
prlexISTRAŽIVAČ

feb 2010.

kako bi bilo da uzmem u growshopu lampu navednu : - 2700K Blühlampe mit 125W znaci stedna lampa orginalna za "GROW" u ovaj moj mali boxic ,molim komentare ili bilo sta 50 eura je sijalica !!!!
mjesecarLEGENDA

feb 2010.

nemoj da kidas listove bilja obavlja fotosintezu preko listova,tako joj samo usporavas rast,listovi se kidaju kad bilja cvjeta kad imas puno cvjetova i onda kidas neke velike fan listove i one sto su skroz pozutili i nema nista od njih da bi donji cvjetovi dobili vise svjetla jer lisce zuti kad biljka uzima secere iz njih...a sto se tice te lampe neznam koliki ti je prostor al lumena nikad puno mislim da ce ti trebati visina boxa jer koliko vidim to je sativa a one rastu u visinu..da te pitam jesi li ih djubrio mislim da sam vidio kandze a to je dokaz da se malo pretjeruje sa djubrenjem..
Kurblaj KanAMBASADOR

feb 2010.

ajde sad objasni kako ti 125 W nije velika potrošnja struje a što su ti svi predlagali znači 4 žarulje od 20 ili 23 W ti je previše, nije mi jasno kojom ti logikom funkcioniraš
prlexISTRAŽIVAČ

feb 2010.

mislio sam nju samo uzet pa sta bude :O al sam juce uzeo 2 sijalice po 11 wati uz ove dvije po 20 znaci sad ukupno ima 2 x20 w i 2 x 11 wati crvenog spektra znaci crvena stedna ja mislim da mi je dosta,ne smem vise da teram,al nesto mi je stala mislim shiva kako sam listove skinuo ,sporo mi ide skroz
mjesecarLEGENDA

feb 2010.

pa to je normalno da ce usporiti rast ako nema lisca jer tako obavlja fotozintezu(mislim da znas sta je to i koliko je vazno)nemoj toi vise raditi a mozes dobitii infekciju a to ne zelis...samo citaj i pitaj sve sto nije jasno samo opusteno
prlexISTRAŽIVAČ

feb 2010.

dobro vise necu,mislio sam da ce stime dobiti vise svjetlosti !!!! a kakvu infekciju kako mislish,ako mozes malo da mi pojasnis !!!
prlexISTRAŽIVAČ

feb 2010.

koliko josh do finisa mislim koliko da stoji dugo do kraja cvjetanja mali abtejt sve skupa poslje 7 dana abdejt svega i vide se promjene na berryu :D ]
kiLDerPOZNAVALAC

feb 2010.

Sve to zavisi od vrste,stresa koji joj priredis,ali ako hoces da se lepo popune racunaj i na 50+ dana...
prlexISTRAŽIVAČ

feb 2010.

ma ne govorim o shivi sto je se rascvjeto nemoguce josh mjesec dana kada mi je vec mjesec na 12 / 12 mislim josh nekih 20 do 25 dana i finitoooo amigo : D

feb 2010.

30 dana hm...pa ravnaj se po urodu,vidi ea sam kad zavrai.Realno u 30 dana se sve polako formira e tek onda po meni cvitanje pravo po inje. Moje kao trebaju cvitati cca 70 dana a ve imaju 90 od prvih pistila...i tek sad fino tamne i dovode se kraju. Ok,malo im je hladno i razlike u temperaturi ali uvik oni napiau privla ne,brze i koli inske brojke,marketing jbga:) Lampe su ti takve kakve jesu i mislim da joa 50 dana minimalno ima ata da raste,iako je i to po meni malo.
prlexISTRAŽIVAČ

feb 2010.

vise u visinu ne ide ni mm ,, ja mislim sto sam joj kidao listove,a svjetlo sam joj rasporeedio znaci nema centa da joj nije osvjetljeno zarulje sam stavio sa tri strane,da dobija svjetla znaci maximum 2 centa od nje,i 2 ventilatora da pusu , temp je min. 19 a max. 28 c i po meni svaki dan sve naprednije,tako da na oko vidim maximum josh 20 dana !!!
Che*LEGENDA

feb 2010.

samo polako...to nemozes sad znati koliko jos imas...kao sto ti svi kazu...moze se formirati,ali bit ce onak flufy...osusis a ono suplje..ako zelis nesto od tog...pusti to na miru :) a ako pitas po ovim slikama gore??? ti imas po mom minimalno 50+ dana....da imas nutra neki hps ajd mozda bi i proslo manje ali ovak.... za 20 dana ces imati za jednu pljugu..doslovno...ona ce se tek poceti fino formirati za 30dana...
prlexISTRAŽIVAČ

feb 2010.

mali abdjet MALO SU SE LISTOVI SPRZILI OD ZARULJA PREBLIZU SAD NE ZNAM JEL TO OK !!
ZOKIAMBASADOR

feb 2010.

malo je to svetla jbga bar jos tri i da savijes tu biljku tako da tih pet sijalica bude udeljeno od nje 5 cm i da vidis cuda duploga :) aj se malo ptrudi ovako samo trosis struju bezveze..
prlexISTRAŽIVAČ

mar 2010.

MAli abdejt hashberry kako vidite prawo napreduje da sam ga moro vezati (lst )
TropicoLEGENDA

mar 2010.

za tako malo svijetla mislim da izvlacis maximum...jako simpaticno... +rep!
prlexISTRAŽIVAČ

mar 2010.

hvala na comentaru ,i ja se divim kako ide :D sad ne znam onaj plagron 4 ml. na litar vode sam samo zaljevo 2 puta, da li bih trebao josh da zaljevam !!!!
hexialISTRAŽIVAČ

mar 2010.

stari, javi kako je proslo ovo u domu, jer je meni prika uzgaja u domu i pali su i on i cimer i izbacilo ih je automatski... inace prejebeno!
prlexISTRAŽIVAČ

mar 2010.

nove slike :D sljede mislim da cu shivi drzat josh nekih 10 dana pa na 48 stavit ,pri kraju je ,slike sljede 15 dan cvjetanja Hushberry Shiva skunk
Che*LEGENDA

mar 2010.

ajd cak je i zanimljivo gledati sta ce ispasti.. :)
prlexISTRAŽIVAČ

mar 2010.

ne znam sta da radim razmisljao sam da uzmem Sylvania 70W SHP-TS Leuchtmittel mit hohem Rot-Gelb-Anteil € 29,90 u grow shopu,a da izbacim stedne !! bil bila jacha razlikaa
Z&NZMAJ

mar 2010.

Baci pogled! http://www.sylvania-lamps.com/catalog/index.php?id=1624 Piae da daje 5800 lm!Ne da mi se itat koliko su tvoje atedne,ali ovo je dobra stvar ica,ali moraa na ventilaciji poradit ako ju mislia stavit u mali box.
prlexISTRAŽIVAČ

mar 2010.

negdje oko 4800 lumena imam trenutno ! sta boh trebao za venitalcij josh okacit jedan da puse i jedna izlazni !!aaaaa !!! ili cool tobe uzet ne znam, bil to bilo bolje odradit !!!
Che*LEGENDA

mar 2010.

obavezno smisli neku ventilaciju...ona jakooo grije :) ali je dobra... mozes napraviti kad ovo zavrsis jos malo manji boks u sirinu i staviti nju.dobro bi odradila posao

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se