LEGACY
pc box
44 odgovora3,435 pregleda
21 REP42%
→ Istraživač
jun 2011.
jun 2011.#1
evo pozdrav svima novi sam ovdje.surfao malo netom i naletio na pc growing pa reko hebate bas to mi treba.uglavnom naletio na vutra.org. i pogledao sve dnevnike pc growinga.evo sastavit cu si box koji mi stoji u sobi vec godinu dvije a komp drzim na stolu na tankoj spuzvici radi hladjenja.znaci plan je ovakav-komp koji stoji na spuzvici maticna hard napajanje dvdrom ubacit u ladicu u stolu a u boxu cepat lagano.komp bi isao u ladicu radi sto boljeg prikrivanja jer box nije radio dugo.radim mali test s boxom za sada znaci stavio sam jedan vent od 80 mm da upuhuje a jedan od 80mm izbacuje unutra sam stavio jednu zarulju obicnu od 40 w i jedan vent da puse u nju na 10 cm udaljenosti.temperatura ne mrda s 28 vec 5 sati.sad moje pitanje je da li ce se dic temp. s 4 cfl od 23w jer sam namjestio ventove da rade kako meni pase znaci tiho.hebiga nisam se susreo s cfl pa neznam koliko to grije a box mislim napravit za duze koristenje jer hebiga nezive svi sami.evo toliko od mene za sada
Che*
LEGENDA5.871 REP9%
→ Zmaj
Che*LEGENDA
jun 2011.
jun 2011.#4
definitivno 4x23 cfl i neko staklo izmedju... temperatura bi ti se mogla dici ali do nekih 30-32 sto i dalje nije strasno ako zaljevas uredno.. citaj -> dovoljno da je biljka zalivena a dazemlja nije konstantno mokra.
a i vent dolje gore je dovoljno. samo namjesti ako mozes da ovaj gornji radi brze od donjeg i neces imati nikakvih problema, topli zrak ce se automatki dizati gore..
mr.dr.Smok
ZMAJ15.245 REP
mr.dr.SmokZMAJ
jun 2011.
jun 2011.#5
Kolko sam ja upoznat kad se po
ne slagat cfl lampe unutar tako malog boxa.Pogotovo ako se ganja neki minimum lumena za sadnju.Doe se do broja od 6-8 cfl lampi.`ta po mom iskustvu dosta grije.Moje mialjenje je da bi se trebalo razmatrat o nekom malom HPSu,naprimjer 70w ili 150w.Grijat
e isto ako ne i manje a iskoristivost ve
e.Viae lumena bolji spektar!
Evo ja se spremam ugurat HPS 250w u big tower.Naravno u neki improvizirani ct za tu lampu a da stane u big tower.Sad sam malo napet zbog skorih dogaaja a i ljetna sezona je.A u to vrjeme nemam baa previae vremena(mora da se radi puno).Tako da
u sa slaganjem po
et na jesen pa vas po
astim sa testiranjem i slikicama boxa.
21 REP42%
→ Istraživač
sep 2011.
sep 2011.#6
:wave: svima
evo malo sam napredovao s tehnologijom u pc boxu :icon_lol:
trenutno imam 2 x 21 w 2500k ali radi samo jedna radi topline
sutra cu se pozabavit malo s tim ventilatorima
kad sam kupovao zarulje nisam pronasao 6500k pa je pc bio u stand by-u
sad nemogu u nabavku jer nemam novaca :sad2:
ubacio dvije iz paketa malo za test :icon_mrgreen:
:costumed-smiley-027
ako prezive jos koji dan javim :wave:
21 REP42%
→ Istraživač
sep 2011.
sep 2011.#7
:wave:
Zive su :icon_lol:
18/6 1x21w 2500k
http://img221.imageshack.us/img221/1659/picture001nhxl.th.jpg
Danas dobile prvu punu dozu (urina)
Ovoj sam recnuo vrh i nakosio je
http://img28.imageshack.us/img28/6995/picture002hyc.th.jpg
ova ima nekakvo siroko lisce
http://img20.imageshack.us/img20/2939/picture003ax.th.jpg
javim za 7 dana napredak :vb_kez:
MrLaki
AMBASADOR1.870 REP11%
→ Legenda
MrLakiAMBASADOR
sep 2011.
sep 2011.#8
Che ako stavim staklo ali ne celom duzinom boxa,nego da staklo ide do ventova koji izvlace vazduh 2 venta 8x8 cm a ovamo sa druge strane da ostavim prostora da provlaci vazduh tuda pa preko sijalice(hps 70) jel mislis da ce to da bude ok,ili da busim novu rupu i stavim staklo celom povrsinom boxa??
GreenRyder
LEGENDA14.654 REP97%
→ Zmaj
GreenRyderLEGENDA
sep 2011.
sep 2011.#9
....evo ovak imam ja i radi savrseno......
ImageShack® - Online Photo and Video Hosting
....staklo nije do kraja nego do ventova koji izvlace zrak iz boxa, njime hlade lampu i na zadnjoj strani jos jedan vent koji to sve izvlaci van.....
MrLaki
AMBASADOR1.870 REP11%
→ Legenda
MrLakiAMBASADOR
sep 2011.
sep 2011.#10
Aha pa meni su ventovi koji izvlace skroz levo u stranici boxa a mislio sam desno da ostavim sta znam par cm-a krace,jer je ne toj strani vent koji ubacuje vazduh,nesto slicno kao tebi.probacu sa kracim staklo pa ako bude vruce jos jedan vent cu da ubacim.koje su ti dimenzije i zapremina tih saksija?I sta mi ti savetujes posto imam obicno seme iz tiketa,dal da zasadim 8 posuda po 1 litar i drzim ih do kraja tako,ili da podelim na 4 posude pa sto ostane zensko u vece posude?
GreenRyder
LEGENDA14.654 REP97%
→ Zmaj
GreenRyder
LEGENDA14.654 REP97%
→ Zmaj
GreenRyderLEGENDA
sep 2011.
sep 2011.#17
.....za klona grana na biljci treba bit veca od tvoje biljke, odnosno grana treba imat bar 5 internoda da bi se skidala za klonove a uopce mi nije jasno zasto pokusavas skidat klonove prvo sa tako male biljke a drugo i najbitnije to da neznas dal je cura ili ne.....a klon od mudonje mislim da ti netreba.......
.....a kolko vidim po slikama imas hladan spektar svjetla pogodan za vegetaciju....
21 REP42%
→ Istraživač
sep 2011.
sep 2011.#19
:wave:
Neskidam ja jos klonove s biljaka.
Onu sto sam recnuo ima dvije grane sada-jednu mislim skinut za klona kad poraste.
Manju nisam recnuo jer sporo raste ali mi se svidja jer neizgleda mi kao sativa.
Slike varaju s bojama malo lisce pocinje da zuti,gubi boju a to je zbog lose vode a mozda i manjak N pa cu da koristim urin.
Prvi put su dobro reagirale na urin kad ih presadim cu im opet dat. (nema nikakvog neugodnog mirisa-Amonijak)
Sutra cu im dat jos zemlje sigurno im je malo 0,75.
I imam 2500k spektar ala hps sto nije dobro za veg.
Procito sam negdje da 6500k spektar u veg fazi ce dat vise zenki nego 2700k pa na manje.
Seme je uzeto iz obicnog paketa.
:email:
21 REP42%
→ Istraživač
sep 2011.
sep 2011.#21
Obicna streetara nista posebno.
Sutra presadjivanje ako budem mogao pa cu vidjet razvoj situacije :watchplant:
Evo poslusaj sta kaze ova zena na 2:20 Sexing Marijuana Plants - YouTube
pa ako dobijem :costumed-smiley-027 da je pustim duze da baci koju semenku?
21 REP42%
→ Istraživač
sep 2011.
sep 2011.#23
Pa rece zena kad zenka pred kraj izbaci seme bez muske biljke da ce to seme dat samo zenke.
Morat cu i to da pokusam posto nemam neko jako svetlo za hedine-mozda 5g bi izvuko tako da mi to nije bitno.
Vise me zanima kloniranje i seme pa da imam za dalje experimentisanje dok nedode neka kinta.
jun 2011.
1 / 23
jun 2011.
sep 2011.