VUTRA
LEGACY

strah

20 odgovora1,496 pregleda

maj 2009.

Ovako, uzgajam u stanu i preko dana mi biljka stoji na prozoru kako bi uhvatila sunca.Nasuprot moje je zgrada iz koje je mogue vidjet biljke i strah me je ako me netko prijavi,pa ako netko iz iskustva zna kakav bi bio policijski postupak u tom slucaju. Da li bi to bio pretres il sta? Hvala unaprijed
HeadonistAMBASADOR

maj 2009.

pretres, mo~da i zatvor. mislim da nije vrijedno toga, a ti? ili sklepaj neki box ili nemoj riskirati s tim
Grasak99ENTUZIJASTA

maj 2009.

Ako zelis riskirati, imaj maksimalno 2-3 biljke. Neces u zatvor, ali ce pretres svakako biti i onda je dalje sve na drzavnom odvjetnistvu, da li im se isplati tuziti te ili odbaciti prijavu.
halucinogenISTRAŽIVAČ

maj 2009.

ma kako nece u zatvor sigurno zatvor ne bega i to za prizvodstvo i prodazbe na narkotici ja sam lezi 7 meseci za 2 biljke i to samo 3 cm goleme taka da napraj neki box nije vredno za jedna bilka pozdrav :0\
HeadonistAMBASADOR

maj 2009.

nee u zatvor za 2-3 biljke?? Grasak, ajde ne airi dezinformacije i ne pri aj o stvarima koje ne znaa. :thumbsdown: Kazneni zakon Republike Hrvatske Zlouporaba opojnih droga Clanak 173. (2) Tko neovlaateno proizvodi, preraduje, prodaje ili nudi na prodaju, ili radi prodaje kupuje, posjeduje ili prenosi, ili posreduje u prodaji ili kupnji, ili na drugi nacin neovlaateno stavlja u promet tvari ili pripravke koji su propisom proglaaeni opojnim drogama, kaznit ce se kaznom zatvora od najmanje tri godine.
ZOKIAMBASADOR

maj 2009.

kako ko neko sa dzokavcom dobije veliku kaznu a neko sa 1kg nista:) moj ortak nije dobo nista a nasil mu dve biljke u dvoristu.. samo treba dobra spika i sve je ok.. nece ni panduri tj. sud da prave omladini probleme u zivotu.. u zatvor idu kriminalci a tako i treba....
peri.leeISTRAŽIVAČ

maj 2009.

a mo~da ovaj s d~okavcem ~ivi u hrvatskoj, ovaj s 1 kg u srbiji a ovaj s 2 biljke u sloveniji -zakoni se razlikuju od prije do prije, al panduri i sud su uglavnom isti i boli ih k za omladinu a u zatvor idu svi samo ne pravi kriminalci ne ohrabrujte ovjeka da sadi i riskira nao igled 100 balkona i 300 prozora jer se nee dobro provest gdje god da ~ivi
caoooENTUZIJASTA

maj 2009.

a gde to, u nedodjiji? istina je da kako koga u kom trenutku zakachi tako che mu biti, nekog blazhe, nekog tezhe, a nekog otshrafe od zhivota... drugar je skoro dobio 1,5 godina za 2 biljke na terasi pa vi vidite... chinjenica je da che vam suditi za proizvodnju opojnih droga, za shta je konkretno u RS kazna od 3-6 godina, i kako god ga okrenuli uz sve olakshavajuche okolnosti odsluzhichete bar 6 meseci... ne isplati se... oformi box i pamet u glavu (filter u sobu) :) edit: a da ne idem offtopic, gajenje na prozoru je najloshiji nachin uzgajanja...
Grasak99ENTUZIJASTA

maj 2009.

Znam o tim stvarima, nazalost :) Bilo je o tome i u novinama, ovisi gdje zivis, neki djelovi zemlje imaju manje zatucane drzavne odvjetnike pa ti odbace prijavu jer bi na sudu vjerojatno zavrsili s oslobodjenjima na temelju beznacajnosti djela.
HeadonistAMBASADOR

maj 2009.

da znaa o tim stvarima, ne bi rekao da se sa 2-3 biljke ne mo~e zavraiti u zatvoru i ohrabrivao de ka da uzgaja na prozoru. naravno da se mo~e zavraiti u zatvoru zbog 2-3 biljke, mo~e i zbog jedne.
Grasak99ENTUZIJASTA

maj 2009.

Zatvor u kontekstu u kojem sam ga spominjao je bio u vezi sumnje policije na ponovno pocinjenje kaznenog djela pa da ce ga strpati u istrazni zatvor na dan-dva ili cak produziti taj zatvor sve do kraja sudjenja. U istrazni idu oni koji su vise puta pocinili takvo djelo, pa da onda murja ima osnove za trpanje u pritvor.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se