VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojKontrola Mirisa
LEGACY

Kontrola Mirisa

42 odgovora4,691 pregleda
KrejzyPOZNAVALAC

feb 2010.

Krecem u unutrasnji uzgoj i poprilicno me brine sanacija mirisa jer mi prostor bas i nije povoljan za rjesavanje tog problema putem ventilacije. Pa evo ako netko ima kakva iskustva sa tim, moze preporucit neke proizvode ( googlao sam ali sam nasao samo americke varijante za koje nisam uspio nac predstavnistvo u hrvatskoj )

feb 2010.

ako pare nisu problem dobar karbonski filter i jak ventilator,sve dobro zabrtviti + imati dobru ventilaciju u prostoriji:)
Kurblaj KanAMBASADOR

feb 2010.

Postoje i one ionizirajue ~arulje, sad koliko su u inkovite i isplative ne znam. Takoer sam vidio na netu po growshopovima razne neke susatve za kontrolu mirisa s nekim tabletama koje se mijenjaju, zaista se ne sjeam kako funkcioniraju, pogledaj malo po shopovima.
Che*LEGENDA

feb 2010.

ionizirajuse zarulje?? to ne znam...kak funkcioniraju... btw...dobar filter ,ali jos vaznije,dobro izolirati sve...meni ide van,imam rupu u zidu ali opet se osjeti,mirisi tu i tam izadju van..
KrejzyPOZNAVALAC

feb 2010.

Posto prvi puta krecem u samostalan uzgoj odlucio sam se za 2 biljke u malom pc grow-box-u, i kao sto sam napisao vec prostor mi nije pogodan za masivnu izolaciju i karbonski filter. Upoznat sam sa dosta grow prirucnika i dvd-a ali onis svi govore o tim karbonskim filterima, ventilacija koja vodi u dimnjak i te neke fore al meni to ne pase i ja bi neku kemikaliju, nesto prakticno sto mogu staviti kraj ventilatora za ispuh pa da se ne osjeti jer makar nisam imao svoj uzgoj imao sam priliku vidjet fazu cvjetanja i koliko se sjecam miris je prilicno intenzivan :P
Che*LEGENDA

feb 2010.

nema kemikalija...miris je prejak da bi ga bilo tko u tvojoj kuci zanemari..jbg...sklepaj filter.treba ti cca 70kn..od ceg je ugkljen 50kn

feb 2010.

Imaa i one gelove koji neutraliziraju miris.... 250 ml, neutralizator, upotrebljava se u zatvorenim prostorijama, neutralizira neugodne mirise. Otvoren poklopac dovoljan jest za prostorije do 20 m2, traje od 4 - 6 tjedana.

feb 2010.

Osim filtera mislim da nema stopostotnih rjeaenja,nek je i 50% opet je miris isti,ko ga raspoznaje:)
KrejzyPOZNAVALAC

feb 2010.

ma ok je i ako barem 50% neutralizira, pa cu ostalo provjetravat ili sklepat neki filter ako ce bit svejedno jako intenzivno.
kiLDerPOZNAVALAC

feb 2010.

https://forums.vutra.org/oprema-za-unutrasnji-uzgoj/1774-izrada-jednostavnog-ugljenog-filtera-u-slikama.html?highlight=filter Evo ti jednostavnog filtera koji taman staje u kuciste,naravno moras mu izrezati odgovarajucu rupu,ali boli je od ikakvih osvezivaca,jonizatora (on vec nije los za imati ga,ali on nije zamena za filter),itd...
KrejzyPOZNAVALAC

feb 2010.

odlicno, to mi je cca 700kn manje :)
SuperAngelPOZNAVALAC

feb 2010.

Ovako neato kao ato je bongash pokazao u postu s filterima sam i ja probao samo ato sam na kupaonski vent nadgradio kutiju s 2.5cm aktivnog ugljena i nije radilo, onda sam probao smanjivati debljinu ugljena i nakon ato ni na manje od 1cm nije mogao povui prekri~io sam ideju. Jednostavno aksijalni ventilatori nemaju ni pribli~no dosta snage da povuku zrak kroz filter. Na ispuhu se osjeti vjetri ali to je samo vrtlo~enje zraka od lopatica, stavia zapaljeni mirisni atapi pred filter da provjeria jel radi. Bez centrifugalnog ventilatora (40evra naviae) niata od filtriranja.
kiLDerPOZNAVALAC

feb 2010.

Kod mene 2 takva venta (12cm/150mh)rade na diy karbon filteru sa nekih 4 cm ugljena.Jeste da je na mom filteru zbog valjkastog oblika povrsina mnogo veca,ali kod nas na buvljaku ima da se kupe gotovi ulosci kruznog oblika debljine oko 1-1,5 cm koji su predvidjeni bas za te ventove za aspiratore. Najvise zavisi od samog ugljena. Kad sam uzeo neki lomljenji misleci da ce biti bolji sitniji,nije nista prolazilo,ali kad sam kod lika na preporuku uzeo neki kvalitetniji ugljen pa jos i krupnije granulacije ispalo je sve ok. Znaci 2 takva venta mi dovoljna za box 130dx70sx120v (ujedno i hps hlade,ali to nije ni bitno u ovom slucaju).
SuperAngelPOZNAVALAC

feb 2010.

Zanimljivo ima neato i u ugljenu ka~ea, nisam probavao krupniji, ali ova krupnija granulacija bi trebala zna iti slabije filtriranje :) Kako tebi radi jel uklanja sve mirise? Sigurno i tlak koji vent mo~e proizvesti igra veliku ulogu: moj aksijalni od 10 cm radi bijednih 26Pa, tvoj je nekih 60ak Pa, dok centrifugalni vent od 10 cm na kojega ciljam radi zdravih 370 Pa.
kiLDerPOZNAVALAC

feb 2010.

I ja sam mislio da krupniji nece dobro filtrirati tj da ce "prolaziti",medjutim nija tako. Lik je jedan od jacih akvarista u gradu i po njegovim recima onako laicki objasnjavano najbitnija je poroznost samog ugljena i stvarno kg njegovog ugljena je zapremiski osetno veci od kg-a ovog drugog sto sam uzeo,tako da zbog te svoje poroznosti lakse apsorbuje mirise i u isto vreme bolje cirkulise vazduh kroz njega.
Che*LEGENDA

feb 2010.

ja sam se mucio sa ugljenom...kupio sam 3-4 vrste i koji god da bi stavio..uvijek je bilo ono nesto ..osjetilo se :/
KrejzyPOZNAVALAC

feb 2010.

kilder ti koristis dva ispusna vent-a sa po jednim filterom na svakom?
kiLDerPOZNAVALAC

feb 2010.

Ne nego su oba venta na jednom filteru. Ima mislim i fotka u mom dnevniku. Ide mi filter,vent,pa hps pa opet vent... Jedan taj vent ima protok od 150 kubnih metara na sat,ali to je kad je slobodan protok vazduha u pitanju. Filter tu cifru znacajno smanjuje pa sam ubacio 2 kom... Medjutim ta mi kombinacija zbog lampe manje odgovara,pa cu uskoro malo menjati... A sa mirisima nemam problema jer sam ceo boks lepo zaptio silikonom i vazduh nema gde izlaziti osim kroz filter,a on mi na svu srecu dobro vrsi posao...
hexialISTRAŽIVAČ

mar 2010.

ja ne zatvaran ponistru u sobi, ne osjeti se nista... doduse soba je mala pa ono...
hexial,vidim utjecaj dje aka..hh
PunxerENTUZIJASTA

jun 2010.

A jel se moze rijesit sa 1-2 onih gluposti glade il neznam koja marka uatekaa u struju pa ispuata mirise? Ii sprejevima mirisnim nekim spricat? Jel radi se o 2 biljke, i to jos lowryder, pa nebi trebao biti TOLIKI problem? *HazeSeeker A gdje ima za kupiti i kolika je cijena tog neuralizatora ini mi se zanimljivo poato je i viae nego dovoljno za veli inu mog boxa?

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se