VUTRA
ForumMarihuanaUpotrebaMeshanje sa duvanom ili jok ?!?!?!
LEGACY

Meshanje sa duvanom ili jok ?!?!?!

450 odgovora36,754 pregleda
flekitzaISTRAŽIVAČ

nov 2005.

kad se dzoks pravi da li meshate sa duvanom ?!?!?!?! i da li je inache bolje meshati ili pushiti chistu ?!!?! poz
dzontraISTRAŽIVAČ

nov 2005.

bolje pusiti cistu ... ako imas neogranicene kolicine vu za pusenje .. inace stednja ili ti motanje sa duvanom
OresarISTRAŽIVAČ

nov 2005.

samo cisto,kolko god da imas
speedballENTUZIJASTA

nov 2005.

samo cisto,bez stetnih dodavanja duvana
SLO-EraLEGENDA

nov 2005.

su duvanom

nov 2005.

èisto...vjeruj mi Kao što želim sebi, tako želim i tebi
flekitzaISTRAŽIVAČ

nov 2005.

ma i ja sam za chisto :) nego neki kazu da gori sporije kad je i duvan tu ..... ???
dzontraISTRAŽIVAČ

nov 2005.

negori sporije nego traje duze kad mesas sa duvanom zato sto imas vise da pusis
dzontraISTRAŽIVAČ

nov 2005.

a kakvo je stanje na kosovu za vu ?
SLO-EraLEGENDA

nov 2005.

svako tele svoje veselje ~)
GreenManAMBASADOR

nov 2005.

Uglavnom sa duvanom,jer toliko zna da cepa pluca i grlo da su teske muke kad bude bez duvana.A i nekako lepse gori.Individualna stvar.
speedballENTUZIJASTA

nov 2005.

ja sam skoro poceo da rolam bez duvana i flopa.razlika po ukusu se primecuje ::uladu
flekitzaISTRAŽIVAČ

nov 2005.

da je bolje ne bi valjalo ;)

nov 2005.

Ja uglavnom puaim skroz istu, zato ato tako volim, a i ina e mi smeta duvan... A najdu~e traje kad balavia d~ox ::behehe

nov 2005.

Cepa grlo bez duhana??? Vu kad je prava (znaèi puno thc-a, nije prskana pesticidima i drugim sranjima...) možeš uvuæ puno više serija: ja sam npr. kad smo pušili èiste topove znao uvuæ i po 9-11 serija... Dim doslovno ne osjetiš... Duhan... s njime duže traje (logièno) jer je duplo veæa kolièina pa je i duplo veæa pljuga... Al tko šta želi neka radi :pivo
OresarISTRAŽIVAČ

nov 2005.

Cepa grlo bez duhana??? Vu kad je prava (znaèi puno thc-a, nije prskana pesticidima i drugim sranjima...) možeš uvuæ puno više serija: ja sam npr. kad smo pušili èiste topove znao uvuæ i po 9-11 serija... Dim doslovno ne osjetiš... Duhan... s njime duže traje (logièno) jer je duplo veæa kolièina pa je i duplo veæa pljuga... Al tko šta želi neka radi :pivo mogu reci isto ko i ti,kad pusim cisto ni neosjetim,ko da vodu pijem a s duhanom,mi nikako nepase (ne pusim obicne cigare)
parameciumENTUZIJASTA

nov 2005.

A najvise mrzim kad neko uzme da balavi dzoint. :pegla A mesati ili ne mesati, zavisi od osobe do osobe i same vutre. Ako pusis cigare onda ti je sve jedno.

nov 2005.

Pa, ima one potentne vutre, gde jedino valja napraviti dzok koji je uglavnom duvan, a dodas malo trave, i par dimova po osobi i svima super :) Pravljenje cistih dzokova bi bilo skroz tracenje trave.. Naravno, najbolje je neka lula ili bongic, onda nema dileme :)
GreenManAMBASADOR

nov 2005.

Veruj mi da je ova sto je pusim prava i da ima THC-a prilicno,naravno nije prskana ali voleo bi da vidim 9-11 dimova da uzmes ti ili bilo ko drugi a da se ne zakasljes.Grebe grlo i stisne za pluca,posebno kad je cista.A i ne znam kako bi posle bilo.Neki su i :pegla posto su preterali.Inace dim zavisi od vrste koja se pusi,od toga koliko je suvo itd.Neka grebe vise neka manje.Opet kazem individualna stvar,neko voli ovako neko onako.U svakom slucaju vazno je da kad pusis da se i napusis. ~)

nov 2005.

a jel stetnije sa ili bez duhana, ja inace pusim sa duhanom ali cinimi se da je bez duhana zdravije?!? !~
parameciumENTUZIJASTA

dec 2005.

Vutra je zdravija bez duvana jer nema katrana.

dec 2005.

kad se mesha sa duvanom em duze traje em sporije a lepshe gori. a shto je najbitnije smesha THC-NIKOTIN se lepi za pluca i tako ona duze i vishe mogu da apsorbuju thc... tako sam bar chuo. kad nema duvana moze i chisto. nishta ne fali... ~)

dec 2005.

Veruj mi da je ova sto je pusim prava i da ima THC-a prilicno,naravno nije prskana ali voleo bi da vidim 9-11 dimova da uzmes ti ili bilo ko drugi a da se ne zakasljes. Sreæom pa sam reko "npr". Ne sumnjam da pušiš lošu vutru. Naravno da bih se zakašljao iako se nameæe rijeè: "volio"...znaèi nisi vidio dal bih mogo i ja nisam reko da bih mogo (da ne zakašljem).

dec 2005.

Duhan se tvornièki obogaæuje sa nikotinom...èisto da stvori veæu ovisnost a time logièno i veæi prihod distributeru i proizvoðaèu zbog veæe prodaje uzrokovane veæom potrošnjom. Osim toga duhan sadrži nikotin i duhan (izmeðu mnogo ostalog) koji naravno nisu zdravi pa time i pušenje duhana sa vu je direktno pušenje cigarete bez filtera + još drugaèiji naèin uvlaèenja. Sa zdravstvenog asprekta iskljuèivo, ne subjektivne evaluacije tuðe volje Ugode.
GreenManAMBASADOR

dec 2005.

Veruj mi da je ova sto je pusim prava i da ima THC-a prilicno,naravno nije prskana ali voleo bi da vidim 9-11 dimova da uzmes ti ili bilo ko drugi a da se ne zakasljes. Sreæom pa sam reko "npr". Ne sumnjam da pušiš lošu vutru. Naravno da bih se zakašljao iako se nameæe rijeè: "volio"...znaèi nisi vidio dal bih mogo i ja nisam reko da bih mogo (da ne zakašljem). Pazi ja nekad mozda napisem poruku koja nekom lici na provokaciju,ali to mi nije namera.Tako da ne mislis da je to u pitanju.Ali kad procitam da kazes da vutra koja ima visok nivo THC ne grebe grlo onda moram da odgovorim.U svakom slucaju i dalje mislim da je to individualna stvar.Sve u svemu kasljali ili ne,pusili sa duvanom ili ne,vazno je da se dobro napusimo. ~)

dec 2005.

Ma puno thc volim reæ za masnu vutru (èisto sinonimno), jer masnu vutru ful volim pušit: ful mie blaga i prija više nego suha (da ne govorim o kvaliteti). Što se tièe mješanja, nažalost veæinom pljugi koje sam zapalio su bile sa duhanom, još kad uzmem u obzir da je u pitanju malboro crveni a sad kolumbo, smuèi mi se jer znam da baš zbog tog duhana moje æe pušenje vu dugoroèno bit kraæe (ako nastavim naravno). Zato namjeravam prvom prilikom poèet pušit èisto (u veæoj mjeri nego dosad), iskljuèivo zbog zdravlja ne okusa, jer protiv okusa vu+duhan nemam ništa protiv, veæ mi i prija jaèi okus...Ali jbg. Ne mogu se više složit da je primarni i naposlijetku konaèni cilj: dobro se napušit ::super ~~
ClarenceENTUZIJASTA

dec 2005.

labija uvijek motam s duhanom, puno ljepse gori a i duhan je meksi pa se da jako lijep labi srolat.

dec 2005.

kada je gandza premasna i vlazna treba staviti malo duvana da bi se zar odrzao,jer kada je premasna nece lepo da gori bez brenera!!

dec 2005.

Sjeæam se svoje zadnje naj vu: bila je toliko masna da kad si ju zapalio gorila je pljuga ko svijeæa po 30-40 sek sa plamenom kao u Zippa. Ah...oprostite na offtopicu al uspomene... ::placko

dec 2005.

Ja pusim sa duhanom jer me previse grebe cista makar znam da je puno zdravije bez duhana-nego ja sam jedno vrijeme pusio samo ciste jer nije bas da ti treba ne znam koliko veca kolicina sto vi kazete neograniceno jer ipak ti mozes smotat pljugu koliku zelis nema tu nekih ogranicenja- makar ja sad ne mogu pusit sa gustom kojim sam mogao prije par tjedana nesto mi se sjebalo i sad iskasljavam tone zelenog makar sam dobio najvecu dozu sumameda(antibiotici) i popio ju,danas je prvi dan da nista ne pijem od ljekova u zadnjih 2 tjedna,a pusim svaki dan,i danas mi je full lose,opet kasljem ali mislim da je to pozitvna stvar,da to sve sazrijeva,a TRAVU mogu pohvaliti po tome sto me procisti potegnem par dimova,seriju i tako se nakasljem da izbacim puno zelenog....sori na gadostima
damirISTRAŽIVAČ

dec 2005.

Dobar hibrid mora da se mesa sa duvanom jer kako je neko vec rekao ' nemoze da gori' i bacanje je ganje!! Tako da je zakljucak da sve zavisi od ganje kakva je!!!!!

dec 2005.

Ljudi, ne spominjite rijeè zakljuèak u kontekstu da ste dali završnu misao. Ima nas mnogo, i naša razmišljanja, ako se prepustimo, iz dana u dan bivaju obogaæena Znanjem. Zato je pojam Dijalog Postojno Znaèajan za su-život. Vu masna, dobra, loša, suha i sa svim ostalim fizièkim karakteristikama nama vizualno-dodirnog karaktera, meni uvijek bolje leži èista. I po okusu, naèinu misaonog obogaæivanja, intelektualnog proširivanja, i bukvalno reèenog "zabijanja". Uvijek! Pušio sam mnogo puta, neæu koristit komparacije tipa: 100 puta, milijon puta, bezbroj itd., masnu vu. Bilo je i one toliko masne da je probijala papir, i ponavljam: uvijek mi je bilo draže, bolje i ugodnije zapalit èistu i nikad nije bilo problema s njenim paljenjem ili nemoguænosti da se nije mogla pušit, a kamoli da sam se osjeæao da ju uništavam ili da mi propada. S druge strane, to nikad nisam nametao drugima. Al na zdravstveni aspekt pokušavam svima ukazat.
loobiENTUZIJASTA

jan 2006.

slazem se sa doors_of_perception u potpunosti

jan 2006.

više volim èistu i takoðer ne podnosim duhan al kad pušimo,pušimo mješanu sa duhanom,makar bi volio da pušimo èistu,a to po meni može onaj koji ima novaca ili onaj koji ima plantažicu,i ni nepušim obiène cigarete,i kad je duhan mješan s neèim onda se ne osjeti toliko duhan
zekrtENTUZIJASTA

jan 2006.

Mmmmmmm, fina cista vutrica kad ti zagrije oko srca....
DA GURUISTRAŽIVAČ

jan 2006.

+1 iako okus ovisi jako puno o sušenju (brzo sušenje = oštar okus) èinjenica je da je potentan cannabis puno teže vuæi èist nego sa duhanom.
Weed KillahPOZNAVALAC

jan 2006.

Ja uvijek pusim sa duhanom.. A ako nedaj boze zapalim obicnu cigaretu, dodje mi zlo i povracam po pola sata. A kad isti taj duhan smotam sa zikom onda mi nije nis.. Jel se kome to dogadja?
DA GURUISTRAŽIVAČ

jan 2006.

da, meni isto, ja cigaretu mogu pušit prisilno, al kasnije mi tako smrdi ustima da mi se povraæa...kad pušim u mixu sa zelenim nema beda...

jan 2006.

Potvrðujem i ja za svog Prijatelja. Èovjeku takoðer baca ful na povraæanje cigara èak i kad mu se puhne dim od cigare u facu. Srolanu, puši, posve normalno.
Weed KillahPOZNAVALAC

jan 2006.

Mozda da pomijesamo otrov za stakore sa zikom, nebi vise bio otrovan :))
KulerISTRAŽIVAČ

jan 2006.

ja sam cuo da ne mozes da se napusis lepo kad nema duvana... i tako mi se i cini jer smo popusili 2 sa duvanom i 2 bez... dva razlicita dana... i mnogo sam se vise napusio kad je bio tu duvan... a vutra je ista... nego da vas pitam nesto... al vecinom pusite prirodu ili albanku ?
OresarISTRAŽIVAČ

jan 2006.

vjeruj mi mozes :lol:

jan 2006.

Meni je osobno bolji "film" od èiste. I da, itekako se možeš ubit od èiste :lol:
GreenManAMBASADOR

jan 2006.

Ajde malo da razmisljamo logicno pa da mi neko objasni zasto bi vutra drugacije "radila" sa duvanom a drugacije bez.Moje je misljenje,a to mogu i da tvrdim,da to uopste ne utice na "rad".Kao sto sam vec rekao samo je stvar ukusa ko voli kako da rola i da pusi,a "rad" sa tim nema veze.To moze da bude subjektivan osecaj ali ne verujem da ima veze sa realnoscu.
KulerISTRAŽIVAČ

jan 2006.

nemam pojma pravo da vam kazem, meni je svako kog sam sreo ili upoznao reko da mora da se mesa sa duvanom... ideja da se ne mesa je sad potpuno nova za mene... jebem li ga... ali ja sam socijala... nemam ja kinte da pusim bez duvana... e sad... to sto mesamo sa duvanom...al moze to da stvori zavisnost slicnu ili istu zavisnosti duvana? ja sa duvanom pusim vise od godinu dana i ne osecam nikakvu zavisnost...
Weed KillahPOZNAVALAC

jan 2006.

Ne stvara. Ja pusim sad vec godinu i pol svaki dan i uvijek sa duhanom. Sa njime se mjesa zato sto onda vutra bolje gori i veca je iskoristivost.
GreenManAMBASADOR

jan 2006.

Nista se ne brini.Neces postati duvanski zavisnik ako duvan pusis samo u jointu.Zato samo opusteno i vari do mile volje. :D
KulerISTRAŽIVAČ

jan 2006.

uh... puno ti hvala ... znas kolko mi je lakse sad :))) sad mou mnoo mirnije da palim vutru :)
DomeISTRAŽIVAČ

jan 2006.

meni osobno je draži okus jointa bez duvana,ali slabo gori i teže se uvlaèi. ja osobno kad motam stavim treæinu duvana na joint srednje velièine. uglavnom,bude više trave nego duvana u mom jointu.

jun 2006.

pa kaj ti nej prejaka èista??? meni je bolje s duhanom
doomerLEGENDA

jun 2006.

Naravno da sa duhanom !!! Bez duhana nije to to..
ReggaesaurusENTUZIJASTA

jun 2006.

Kažu jedna slika 1000 reèi
hsrtISTRAŽIVAČ

jun 2006.

dobre ti cigarete ;) classic nish
ReggaesaurusENTUZIJASTA

jun 2006.

To pushi ovaj desno, a sem toga uvek potenciram domacu proizvodnju :wink:
sallyISTRAŽIVAČ

jun 2006.

...sa duhanom, al ga ne podnosim. lakse se pusi. nemojte mi se smijat, al ja prezirem duhanski dim, onaj odvratni smrad, i zato kad pusim neku obicnu bezveznu travu sa duhanom, pusim zacepljenog nosa :) mislim da sam uopce zato i pocela travu pusiti kasno, jer mi se stvarno gadi duhan...
GreenManAMBASADOR

jun 2006.

Duvan je jedno veliko zlo i zato vi koji ne pusite duvan nemojte ga nikad ni probati.U dzokavcu malo nije strasno ali od gigareta bezite sto dalje.To je jedna od najgorih i najpodlijih droga koja je ikad postojala.

jun 2006.

.. koja postoji, i koja ce uvek postojati, na zalost. :(

jun 2006.

Uvijek pusim s duhanom,jer bolje gori i neznam nekako mi je puno bolje nego cistaka...
TripcoPOZNAVALAC

jun 2006.

Moja lièna preporuka za mešanje s duvanom: tamnoplavi Samson (halfzware shag), tamnoplavi Van Nele, Drum, ili, ako možete naæi, Marlboro za motanje.
hsrtISTRAŽIVAČ

jun 2006.

i zuti je ok :)

jul 2006.

Da, malboro za motanje je majka... bio probo crveni onaj amerièki. Prava stvar... No opæenito, kupujem zlatni Samson. Nekako ima bolji okus od bijeloga a opet nije jak... Plavi mi ne odgovara pošto prevladava okus nasprav vutre i jak je :)
ClarenceENTUZIJASTA

jul 2006.

ma najbolje je kolat s duvanom za motanje(samson...old holbor...ak se tak zove...)
VanzemaljacAMBASADOR

jul 2006.

:shock: Èudna li pitanja :oops: :oops: :oops: :oops: Naravno da da!Kako inaèe pušiti hašiš :?: I koja se to trava puši sama,to nema potrebe niti smisla.Ako je tolko loša onda je bolje i ne pušiti. Za one kojima smeta duvan ima dobra fora kako ga pripremiti.Samo stvarno me èudi da to niko nezna i èitavih pet strana uglavnom se baljezga.Dobro pa nas skoro niko ne razumije jer bi bilo:lol: :lol: :lol: Dakle duvan se priprema: Od komada alu.folije napravimo malu otvorenu posudicu(mislim da znate šta mislim)u koju stavimo duvan.Zatim to grijemo(prevlaèimo preko plamena) upaljaèa ili svijeæe.Bitan je rad ruku kada grijemo duvan da ga nebi upalili,znaži lijevo desno i u krug(kao kad nešto pržimo).Iz duhana æe ispariti sav nikotin i ostala sranja.Što æe biti vidljivo po dimu koji isparava pri grijanju.Bitno je biti pažljiv i praviti male stanke pri sušenju da se duvan nebi upalio.Kad duvan više ne isparava dim,spreman je za upotrebu.Dobili smo suvu neutralnu smjesu bez nikotina i ostalh sranja,koja ne iritira grlo.Zatim je mješamo sa hašom ili travom.Priprema duvana ne traje duže od minute. Ovo se prvenstveno radi kad se puši bong ili neke druge spravice,jer bilo bi ih gotovo nemoguæe pušiti s ne pripremljenim duvanom.Kome smeta duvan dobro je i za joint.Ovako pripremljen duvan se uopæe ne osjeti i ne iritira. Postoji i fora da se cigara direktno osuši upaljaèem.Cigaru grijemo (prevlaèimo preko plamena)upaljaèa ili svijeæe,te kad se ugrije pravimo stanke i ispuhujemo(umjesto da uvlaèimo)dim. Samo za ovaj metod je potrebna praksa,tj.rad ruku,jer æe se cigara zapaliti ako ne radimo pravilno.Treba min.uništiti jednu kutiju dok ne nauèimo :D Zato preporuèujem metodu s alu.folijom. Kome nije jasno nek slobodno pita 8)
BloodspillerPOZNAVALAC

jul 2006.

Vidia ovo nisam znao. Hvala....
ReggaesaurusENTUZIJASTA

jul 2006.

Cim budem u prilici probacu

jul 2006.

Odlièno zvuèi! Nikotin...fak off!!! :lol: :twisted:

avg 2006.

mozda bi bilo bolje bez duvana- ali normalno sKunk i shit su vetj druga stvar...nas kako, u africi dok sam bio, bilo banja, malawi gold, i takve slicne sorte koje su takve boje da kad i izmiksujesh sa duvanom budu tako braon da ne znash shta je vutra a shta mix, e njih treba pushiti bez , svakako, a i nadam se da ste svi ovde puslili toliko dugo da primetite psiholoshku razliku nakon sa i bez...netju vam objashnjavati probajte sami...a kada dajem 5 eura za neko sranje za koje ni sam nisam siguran shta dobijam a kao uzimam od istih likova godinama....onda mix, chisto da ubije shit ukus...mada ja u principu ne pushim, retko kada zapalim...tako da jebiga, ako si nepushach ili ti ne prija dim jbg

avg 2006.

Ja licno stavljam malo duvana zbog ravnomernog gorenja buxne. neki stavljaju pola-pola! to kad vidim nije mi do varenja...
InqAMBASADOR

avg 2006.

Vec je neko rekao da zavisi od GANJE i ja cu se sloziti sa njim... Nije lose, da ako je neko sranje od vutre se stavi aromatizovani duvan tipa mango ili cokolada... Napusis se ko stoka a mirises na cokoladu Dobra je fora za sagorevanje nikotina. Moram da priznam da nisam znao

avg 2006.

Sve to stoji :dready_banana: Mijenjano zbog sigurnosnih razloga. Hvala na razumjevanju. (tko je citao prije napisano, zna o cemu je rijec...pocela je procedura..nikad se ne zna..)
VanzemaljacAMBASADOR

avg 2006.

Evo šta upravo pronaðoh http://home.christiania.org/~werner/mixe/joint2.html Kliknite na "click here" tu vam je objašnjenje u slikama kako pripremiti duvan. The right color of toasted tobacco is dark brown, not black!! - Ovo je vrlo bitno :!:
delboyLEGENDA

avg 2006.

sweet page SHIT nije DUHAN! to ti je hash! eh da btw anarchist ovo cu poceti prakticirati sto prije jer mi se cini kao zanimljiva tehnika...jel tko probao?kakva su misljenja u vezi tog paljenja duhana?
ClarenceENTUZIJASTA

avg 2006.

treba napomenuti ako ce te vec pripremat duvan u toj posudici od alu folije, foliju predhodno treba ispalit...da se prvo ona malo "izdimi" buduci da su oksidi te folije jos stetniji nego oni duvanski...

avg 2006.

Ma neee :) samo uzmete cigaretu i provlacite lagano preko plamena upaljaca ali pazite da ne izgori ne drzite bas na vrhu plamena :P i kad vidite da papir zutiii, samo istresete koliko vam treba u rizlu ili istresete iz cigarete i pomesate sa vutrom pa vratite u cigaretu, papir od cigarete ce biti malo cvrsci i nece se savijati dok budete punili vutru :wink: ili ako je bas izgorite onda vam bar ostaje susen duvam. Nikako u foliju nemojte jer je folija zloooo. Tek sam sad video da je Anarchist dao link kako se pravi Joint sa duvanom i to isto ovako, to je kao Danski Joint 100% priroda.
VanzemaljacAMBASADOR

avg 2006.

Clarence to da je folija štetna možda i stoji,ako æeš pušiti na foliju,tj.koristiti je umjesto lule(mada to nisam nikad radio)Ali ovo što ti kažeš nema potrebe,jer i da ima oksida oni æe izdimiti zajedno sa duvanskim oksidima. Uostalom jesi li vidio da se folija koristi u kulinarstvu(to joj prvenstveno i namjena).Zamota se u nju meso ili riba da ne izgori,pa se stavi u rernu (peænicu) na nekih 220-250c.Šta je onda sa oksidima? Možda ih i ima,ali onda se oni oslobaðaju na puno višim temperaturama.Pri sušenju duvana na plamenu upaljaèa mi neæemo stvoriti tako visoku temperaturu, jer nije nam cilj zapaliti ga,veæ ga samo naglo osušiti! Ne znam èemu sumnjièavost?Vjerovatno"Lokalni Bog" (diler) nikad nije èuo za to,pa da se ne obruka kaže"ma to su gluposti". Nisam to ja izmislio,veæ sam nauèio od ljudi koji znaju puno više od mene,a èini se nažalost i od ogromne veæine sa ovog foruma. Od tada ja to redovno prakticiram kad pušim bong i æilum,ponekad i neke druge spravice.Nema kašljanja i"oèi ne ispadaju"kao sa obiènim duvanom.Za jointe ne sušim duvan jer su blagi a inaèe sam pušaè pa mi tar i nikotin u jointu ne smetaju toliko,dok na bong"deru pluæa". Bitno je ne pretjerati sa sušenjem,jer tada æe se duvan ugljenisati-pretvoriti u crnu prašinu koja æe biti gorkog ukusa,presuha i neæe dobro gorjeti :!: Znaèi kad je tamno smeðe boje i gotovo da nema isparavanja dima,tad je gotov. Kada se koristi sušeni duvan ,potrebno je veæa kolièina duvana od uobièajene,jer duvan pri sušenju gubi na masi i volumenu zbog isparavanja nikotina,tara i vode. Kad takav duvan koristimo za joint dobro je malo tvrðe smotati tj.sabiti da ravnomjerno gori jer je smjesa jako suva. Ali zato ne iritiramo pluæa nikotinom i tarom a osjetimo samo pravi ukus haša ili trave. KezmanBG nije to tako jednostavno. Nikotin i tar neæe ispariti iz cigare ako je samo grijemo,veæ kad se ugrije,treba mi snažno da ispuhujemo van(kao kad se duva balon).To ponoviti 4-5 puta.Kad iz cigare izduvamo približno istu kolièinu dima koji bi nastao kao kad bi smo je uobièajeno pušili,tad je spremna.Pritom treba paziti da se ne zapali,a cigara postaje sve suvlja i lakše zapaljiva.Za ovaj metod ipak treba malo prakse,ali da se nauèiti.Da,zaboravih prije grijanja cigaru treba malo sabiti,jer kad je šupljikava lakše se upali. Bitno je biti uporan,pa i sjebati kutiju-dvije. Kad se jednom nauèi više nije problem.
Yami_RazielAMBASADOR

jan 2007.

ako mjesamo s duhanom..nikako s onim kupovnim...s tim imam loseg iskustva..koliko god "kvalitetan" bio nije dobar za motanje...kao prvo...taj duhan se ne mijesa s dzibom nego se samo sljepi,te zbog toga na frulu nastaju poveci mostovi i zar,odnosno pepeo nepada...sto je uzasno.... drugo...najbolje za mjesat vam je kubanka..ali ne duhan njen..nego list od kubanke..dakle...uzmete kubanku i polako odljepite onaj list duhana kojim je kubanka omotana,nakon toga ljepo smrvite taj list u hrpu sitnih dijelova...i s time pospite...po meni najbolja stvar za mijesanje...ako ne...bilo koja cigareta ce posluzit,iako ja preferiram Captain black,marlboro crveni,plavi walter ili cammel. Takodjer...nikad headove bez duhana ljudi...nikad...^^...jer kako gore ako su dobri headovi sva smola iz njih ce izac i zastopat vam pljugu...(vjerovatno i filter..pa ce se nac biseri koji ce ga cackalicom cistit...)...u tom slucaju radje ugasite pljugu i odmotajte...te cekajte duhan jer to kurcu vrijedi^^... jedino bez duhana ide u blunt...ali siguran sam da to vecina vas zna... xD
Kurblaj KanAMBASADOR

jan 2007.

S duhanom zato da bolje gori i da se bolje iskoristi ali mi se duhan gadi i mrzim ga od okusa duhana mi se bljuje tako da e ova fora dobro doi

jan 2007.

Pusio sam stvarno dugo s duhanom i bolje je bez.Sa manje dima se vise napusi,mislim da je bolje uvuci 1x 100% vutra dima jednom nego 2x 50%vutra,50%duhan dima. Ljepsi je miris i okus bez duhana.I u manjem vremenu se moze popusiti veca kolicina,prije napusiti a poslje ko voli moze pusiti pljugu 100% duhan.
PSG fanENTUZIJASTA

jan 2007.

Navikao sam sa duvanom, bolje mi je ovako nego cistu vutru...

jan 2007.

zuti samson a kada je mnogo suva isitnim ocistim rasirim je po stolu i fajtalicom isprskam sa alkoholom kvailitetnim uglavnom loza domaca,fajtalica da prska sprej kao aeroponica,samo malo i odma je kao nova
cannebosanacPOZNAVALAC

jan 2007.

I u čistoj vutri ima katrana care , samo normalno manje nego sa duhanom , ali nabolje , bar koliko sam ja naučio dosad pušit čistu vutru ili hash što bolje kvalitete znači sa što više THC-a tako da ne moraš mnogo pušit za dobar high i to po mogućnosti na vaporizer , što onda u stvari i nije pušenje jer nema oksidacije tj. vutra ili hash se zagrijavaju toplim zrakom na nekih 185°C na temperaturu koja je tek nešto malo ispod oksidacije na kojoj onda isparava samo THC i to ne oksidirani kao kod pušenja što je onda u stvari CBN(kanbinol) koji slabije djeluje nego THC .Zato kod običnog pušenja I dolazi brzo do tolerancije puno je manje THC-a jer se degradira u CBN koji je slabijeg ili možda čak nikakvog psihoefekta,mene ne puca nimalo već nakon 3 dana svakodnevnog duvanja po 2-3 lagana jointa. Kod vaporizacije je dokazano da dolazi do bitnog smanjenja nastajanja katrana i ostalih štetnih plinova nastalih izgaranjem . http://en.wikipedia.org/wiki/Vaporizer http://en.wikipedia.org/wiki/Volcano_vaporizer Naravno i kod običnog pušenja na joint jednim djelom dolazi do vaporizacije , zato jer kad vrući dim koji iz žara u jointu prelazi preko onog djela koji još nije počeo da gori,taj dio jointa ustvari već počinje da isparava . Ovo može da se primjeti kad duvaš neku dobro masnu sa ili bez duhana ,nebitno, pa se joint(pogotovo onaj fino smotan u samo jedan sloj papira) lagano oboji u smeđe od ulja koje isparava iz djela koji još ne gori , naravno djelom posmeđi i od dima koji je iz žara ,stoga onaj mit o tome kako je joint slađi sve bolji,jači, prema kraju, u koji sam i ja nekad vjerovao, pada u vodu ,nadam se da nisam bio nejasan. Bilo čije mišljenje je jedno ali činjenice su činjenice. A ovo je i dokazano u istraživanjima koje su proveli MAPS/NORML (2000) i Leiden University prošle godine(2006). Istraživali su bongove lule joint(flitrirani i nefiltrirani) sa i bez duhana i vaporizer itd., i na kraju su se za iznenađenje joint(nefiltrirani čistak,reefer) i vaporizer pokazali najboljim što se tiče omjera THC na prema štetnim tvarima . Nažalost u istraživanju 2000. godine NORML-a I MAPS-a korištena je salbija vutra nabavljena(dobivena) od NIDA-e koja je imala jadnih 2.3 % THC tako da je omjer THC i štetnih tvari u svakom načinu konzumacije bio relativno manji , rezultati bi naravno bili dosta bolji u korist THC-a i legalzacije vutre da su koristili neki skunk s 11 % 15 % a da ne pričam o monstrumima od 19 % 20% 27,3 % THC ili hashu s 35 % 40 % 50 % THC-a . Vjerojatno je ,pretpostavljam i u istraživanjima iz 2006. godine na Leiden University korištena isto takva neka slabija vutra s malo THC-a, nisam našao podatke o tome . Bongovi su se nažalost moju a vjerujem i ostalih ljubitelja vutre i hasha pokazali dosta ne efektivnim jer je istraživanje dokazalo da se kroz vodu filtrira više THC-a nego samoga katrana i nikotina tj. filtrira se i katran i nikotin u slučaju pušenja s duhanom ali propadne tu i dosta THC koji se nalijepi po katranu i nikotinu i onda jebiga ti treba još više vutre da se naduvaš kao na joint ili Vaporizer . Mada ne otpada istina da filtriraju dosta štetnih tvari karbon monoksid(CO) između ostalog . Da ne citiram sad ne da mi se tražit neko je rekao kako inače pušit hash bez duhana , pa na lulu brate ili vaporizer . Postoje one male lulice za hash one bez vode koje imaju mrežicu metalnu na koju se smrvi hash i onda se upaljačem pomalo pripaljuje dok ima materijala unutra i onda stavljaš dok ti nije dosta :icon_lol:. Ali tu je opet oksidacija problem,jebiga . A što se tiče ovih Vaporizera skupi su jebiga do jaja ,npr. Br.1 na planeti ,+300 $ ili € Volcano (švapsko čudo proizvedeno u Tutlingenu , od jednih među vodećim proizvođača medicinske opreme u svijetu) ali s obzirom na to koliko pomažu i što se tiče smanjenja rizika i štetnosti i koliko čuvaju pluća isplati se. A ima i jeftinijih i to pun kurac jeftinijih moglo bi se reći džaba u odnosu na Volcano npr. Smoke bubble 20 € tako nešto , a radi se o kugli od vatrostalnog stakla koja na sebi ima rupu kroz koju se ubaci vutra ili hash smrvljeni ili čak i duhan bilo bi puno zdravije konzumirati na taj način , i na tu rupu dolazi zatvarač sa cjevčicom kroz koju se inhalira . Ova kugla spada u grupu konduktivnih vaporizera kod kojih vutra ili hash ili šta se već duva,dolaze u dodir sa zagrijanim tjelom i na taj način dolazi do isparavanja ,za razliku od Volcano-a koji spada u grupu konvekcionoih vaporizera kod kojih vutra ,..., ne dolazi u dodir sa nikakvim zagrijanim tjelom nego stoji izmrvljena na mrežici preko koje prolazi zrak(vazduh) kontrolirane temperature , te je kao takav dim nešto malo kvalitetniji(zdraviji) kod vocana nego kod kugle i sličnih spravica gdje vutra ili hash stoje na zagrijanoj pločici ili staklu. Koliko para toliko muzike jebiga . Svejedno obe vrste su puno bolje od pušenja . Dakle prema istraživanjima što se tiče omjera THC i štetne tvari nabolji su Vaporizeri pa za njima zbog oksida nešto štetniji jointi čiste vutre, pa tek onda dolaze vodene lule i ostale sprave sa kojekakvim filterima koji većinom naprave još veće sranje , kao kod cigareta npr. filter , filtrira katran i nikotin , a sam taj isti usrani nazovi filter ishlapljiva na vrućemu dimu i proizvodi neka svoja sranja od one umjetne vune koja su možda i gora od samog katrana i nikotina. E sad na kraju jebiga činjenice i istraživanja I šta bi bilo bolje su jedno, a moje ili bilo čije financijske mogućnosti su drugo , i upravo zbog ovog drugog ja trenutno jer vrlo rijetko imam dobre vutre skoro i ne duvam ništa(za razliku od nekad davno kad bih popušio I govno od mačke samo ako je bilo zaleno I suho,bio mlad,glup i vrlo dezinformiran), a pošto živim u ovoj divnoj državi s jednom od najusranijih vlada na svijetu ne mogu da kupim sebi ni jebeni Smoke bubble(staklenu kuglu)vaporizer od 20-25 € ili koliko već košta , jer ga moram ili prošvercat da rizikujem ili naručit i platit kreditnom karticom o kojoj možemo vjerojatno ovdje svi samo sanjat . Ko ovdje ima VISU MASTER CARD ili ta sranja koja su potrebna za naručit nešto online? Ili moram opet rizikat i slat lovu poštom pa onda možda "popušim kurac na vaporizer":icon_lol:. I jebiga zbog svega toga i ja ko i ostali mnogi ovdje kad imam dobre vutre tj. jednom godišnje ili u dvije godine kad se zaputim u Amsterdam ili ovdje kad neko u koga imam povjerenja uzgoji i ja opet duvam vutru s duhanom . Nabolje sa što blažim Samsonom ili Drumom ili bio je ovaj jedan danski(Bali Shag Bjelo pakovanje) bez onih žila u listu , inače iz ovih sa žilama izbacim sve žile puno je mekši dim , manje sječe i vutra se bolje osjeti , ne ubije joj aromu , a kad sam u Amsterdamu onda uzmem American spirit isto bez žila , i ako je vjerovat prizvođaču proizveden bez ikakvih aditiva kao što rade svi drugi radi održavanja vlage npr. i zbog raznih aroma i sranja koja samo još više truju . American spirit dođe po 35 grama za oko 6 € , svjetlo smeđe pakovanje s slikom Indijanca kako duva na onu dugu lulu mira , taj mi je broj 1 ali ga nažalost nema kod nas ,kad sam u `damu smotam jednu tanku laganu s nekih 0.10-1.15 gr White Russian-a npr. i razvali me bolje nego kilu trodonuše da poduvam , samo high, ništa paranoja , ništa kašalj i crni ugrušci sline u plućima ujutro , nije da sam vagao ali znam koliko jointa smotam iz 4.8 gr vutre u Centralu uzmem , najbliži od Central stationa i meni najbolji shop od svih , uvijek imaju odličnu robu a odnos kvalitete, količine i cjene nećeš naći sigurno nigdje bolji može biti samo takav isti ,a ko neko zna za bolji neka mi javi pa da ga slučajno ne zaobiđem sljedeći put kad odem . Ovo što Vanzemaljac ,čini mi se , radi s duhanom , u stvari jest jedan improvizirani oblik vaporizcije , jer ispari nikotin I druge štene stvari , samo ne znam šta je s katranom , ja mislim da ipak ostane u duhanu pa onda kad se zapali opet je tu da se udiše, ali bilo kako bilo u svakom slučaju je bolje od običnog duhana s nikotinom . Što manje štete to više koristi . Evo I ova tri linka ako moj sljedeći post ne mogne ostati jer je cijeli na engleskom I malo poduži. http://en.wikipedia.org/wiki/Health_issues_and_the_effects_of_cannabis#Smoking http://en.wikipedia.org/wiki/Health_issues_and_the_effects_of_cannabis#Attempts_at_harm_reduction http://en.wikipedia.org/wiki/Vaporizer#Scientific_studies A evo i slika(ustvari link za sliku jer je prevelika + 97,5 KB pa ne može da je primi) vutre izvaporizirane , mogli bi je čak nekome papku,kakav sam i ja nekad davno bio i prodati nebi ništa skonto , na jednom djelu(ove povećane slike na wikipediji) vide se trichome(ostaci trichoma) tj. samo njihove izhlapljele nožice u kojima nema više ništa smole , tj. onih glava od trichoma , podsjeća me na vutru kakvu ovdje kod mene većinom prodaju ,samo zelenilo ništa smola . http://en.wikipedia.org/wiki/Image:VaporizedCannabis.jpg cannebosanac
cannebosanacPOZNAVALAC

jan 2007.

Evo i ovo iz Wikipedije pa ako ostane , ostane . Neda mi se sad tra~it po pravilniku . Btw. ata je bilo danas ujutro oko 3 i po sata nije se moglo ui na forum , neato "Server neato bandwidth limit ," tako neki error mi je izbacilo sranje , baa me je zabrinulo ja mislio pao forum . Smoking The process most popularly used to ingest cannabis is smoking, and for this reason most research has evaluated health effects from this method of ingestion. Other methods of ingestion may have lower or higher health risks, as the case may be. See section on harm reduction below for more information on other methods of ingestion. Different and fewer risks than tobacco This section compares the health issues and the effects of cannabis and tobacco. For the main article on the health issues and the effects of tobacco, see Health effects of tobacco smoking. Tobacco smoking has well-established risks such as bronchitis, coughing, overproduction of mucus, and wheezing. Similar risks for smoking cannabis related to airway inflammation have been suggested in a study of healthy cannabis users who exhibited similar early characteristics to tobacco smoking.[33] The effects of tobacco and cannabis smoking differ, however, as they affect different parts of the respiratory tract: whereas tobacco tends to penetrate to the smaller, peripheral passageways of the lungs, cannabis tends to concentrate on the larger, central passageways. One consequence of this is that cannabis, unlike tobacco, does not appear to cause emphysema. Also, unlike tobacco, regular cannabis use does not appear to cause COPD, either.[34] It is important to note that in some cases, a cannabis user may encounter commercial tobacco in joints, called "Spliff" (popular in Europe), tobacco mixed with hash in a chillum (India), or cannabis rolled in tobacco leaves, which would expose the user to the additional risks of tobacco, though nothing on the same order as regular tobacco use. Cancer risk Cannabis smoke contains numerous carcinogens, [5],[6], [7] however scientific studies have failed to show higher cancer rates in cannabis smokers. A study published in 2006 on a large population sample (1,200 people with lung, neck, or head cancer, and a matching group of 1,040 without cancer) failed to positively correlate a lung cancer risk, in fact the results indicated a slight negative correlation between long and short-term cannabis use and cancer, suggesting a possible therapeutic effect. Cellular studies and even some studies in animal models suggest that THC has antitumor properties, either by encouraging programmed cell death of genetically damaged cells that can become cancerous, or by restricting the development of the blood supply that feeds tumors.[35] Prior, a 1997 study examining the records of 64,855 Kaiser patients (14,033 of whom identified themselves as current smokers), also found no positive correlation between cannabis use and cancer.[36] A Research Triangle Institute study concluded that THC, a dilative agent, may help cleanse the lungs by dilating the bronchi, and could actively reduce the instance of tumors.[37] Additionally, a study by Rosenblatt et al. found no association between marijuana use and the development of head and neck squamous cell carcinoma.[38] Cannabis smoking is not suggested to prevent cancer or lessen the carcinogenic effects of tobacco.[35] Attempts at harm reduction The health consequences of cannabis use may vary depending on method of use. Proposed alternatives include: [*]filtered cigarettes [*]bongs (specialized pipes filtering, and often cooling, smoke through water) [*]vaporizers (devices for extracting THC without combusting the cannabis) [*]eating Cannabis brownies [*]high potency cannabis [*]bleach and glue free papers such as aLedaLike tobacco smoke, marijuana smoke contains tars which are rich in carcinogenic polycyclic aromatic hydrocarbons, which are a prime culprit in smoking-related cancers. However, cannabinoids themselves are not carcinogenic. An obvious way to protect smokers' health is therefore to minimize the content of smoke tars relative to cannabinoids. The most obvious way to do this is to bypass smoking completely by simply eating the cannabis. Another way is to increase the THC potency of the marijuana (see also section on potency above). Assuming smokers adjust their smoke intake to the cannabinoid dosage, the higher the concentration of cannabinoids, the lower the amount of tars they are likely to consume to achieve their desired effect. Vaporisers, by heating the cannabis oils to be inhaled without combustion, almost avoid the risk altogether.[39] A 2000 study conducted by NORML and MAPS found that the two tested vaporizers performed up to 25% better than unfiltered marijuana cigarettes in terms of tar delivery. Surprisingly, the same study found that water pipes (bongs) and filtered cigarettes performed 30% worse than regular, unfiltered joints. The reason is that waterpipes and filters filter out more psychoactive THC than they do tars, thereby requiring users to smoke more to reach their desired effect. The study does not, however, rule out the possibility that waterpipes could have other benefits, such as filtering out harmful gases such as carbon monoxide.
cannebosanacPOZNAVALAC

jan 2007.

Evo još malo nije moglo sve stati u ovaj prošli post . Scientific studies At least four scientific studies have examined vaporizers. Studies have found the release of harmful constituents dramatically reduced [1] or completely eliminated [2]. Substantial reductions were also found for the M1-volatizer [3]. However, a 1996 study [4] including two simple vaporizers still found ten times more tar in the vapor than THC, although this was nevertheless up to a 30% improvement compared to the best alternative smoking method. The most recent study (2006) [2] , performed by researchers at Leiden University, tested a Volcano Vaporizer with preparations of pure THC and found that:"Our results show that with the Volcano a safe and effective cannabinoid delivery system seems to be available to patients. The final pulmonal uptake of THC is comparable to the smoking of cannabis, while avoiding the respiratory disadvantages of smoking." When using plant material (crude flower tops), besides THC, several other cannabinoids as well as a range of other plant components including terpenoids were detected in the plant material. However, using pure THC in the Volcano, no degradation products (delta-8-THC (D8-THC), cannabinol (CBN), or unknown compounds) were detected by HPLC analysis. Also, a substantially larger fraction of the THC was delivered to the vapor by using pure THC. Analysis of the vapor from the Volcano found that it delivered 36% - 61% of the THC in the sample [1] - a more recent study using pure cannabinoid preparations achieved a maximum of 54%. [2] For comparison, studies of cannabis cigarettes smoked via a smoking machine under varying conditions of puff duration and air speed found very similar efficiencies of 34% to 61%. Consequently, users can achieve the desired effect with a similar amount of material as when smoking. In a 2001 study testing a device called the M1 Volatizer® [3], the researchers found that "it is possible to vaporize medically active THC by heating marijuana to a temperature short of the point of combustion, thereby eliminating or substantially reducing harmful smoke toxins that are normally present in marijuana smoke." The M1 Volatizer, produced THC at a temperature of 365 degrees Fahrenheit (185 degrees Celsius), while completely eliminating three measured combustion products, benzene, toluene and naphthalene. Carbon monoxide and smoke tars were also reduced, but not quantified. These positive results are in contrast to MAPS/NORML's previous studies into vaporizers which found less encouraging results, leading one to the conclusion that the effectiveness of vaporization varies greatly from vaporizer to vaporizer. See Factors affecting vaporizer output for possible causes of variation. A 1996 MAPS study [4] tested two simple vaporizer models against water pipes and filtered and unfiltered cannabis cigarettes (joints). The smoke produced by each was analyzed for solid particulates (tars) and 3 major cannabinoids. The various smoking methods were then rated based on their cannabinoid-to-tar ratio. The two tested vaporizers performed up to 25% better than unfiltered cannabis cigarettes (second best) in terms of tar delivery. However, both vaporizers produced more than ten times more tars than cannabinoids, which may partly be attributable to the low potency (2.3%) of the NIDA-supplied cannabis used in the study. Surprisingly, the same study found that water pipes (bongs) and filtered cigarettes performed
cannebosanacPOZNAVALAC

jan 2007.

:signs054: Dobra ti je ova ali kad bi se zajebavali :icon_lol: :rofl: D~aba ti da je najkvalitetnija loza na svijetu puaenje s alkoholom mo~e samo biti joa atetnije . Jebiga care sav normalan svijet radi na harm reductionu i izmialjanju ato zdravije primjene medicinske vutre , a ti je poprskaa alkoholom . Balkane,balkane balkane moj , budi mi silan i dobro mi stoj

jan 2007.

Ne treba ti biti zao.Nije potrebno vise vutre,cak manje nego za Vaporizer.Nisi bas previse dobro proucio to sve,ja mislim da jesam a sad ako nisam u pravu,jebiga.A valjda znas i iz osobnog iskustva da to nije istina.Bongovi dobro rade.Napisao sam zasto u temi Bong pocetnik.
cannebosanacPOZNAVALAC

jan 2007.

Ne znam sad baš da nisam dobro proučio,DirtyDeeds, engleski mi nije nimalo stran , a ova istraživanja su proveli oni koji su na strani za legalizaciju i medicinsku upotrebu, sa što manje štete . Nije da sam nešto iskusan s bongom probo sam na bong svega nekoliko puta i ne mogu reći da ne valja ,a ovo što sam na pisao je ustvari samo ono što sam pročitao iz tih istraživanja,koliko vidim iz ovog tvog bong početnik nisi ni ti neki meštar u tome :icon_wink: . Logično je da se dio THC-a filtrira kroz vodu pogotovo ako se ne čisti bong često pa se skupi dobar sloj prljavštine na površini vode , vidio sam u jednom coffee shopu gdje ima bong za posudit a ima i jedan bong stoji pretpostavljam kao primjer kako filtrira prljavštine i katran , i u njemu se uhvatilo bar 1,5 cm smole na površini vode pliva kao nafta,bila je malo poveća kugla u kojoj je voda oko 15-18 cm promjera ,a možda i nije kao primjer možda samo pokazuje koliko su lijeni i neda im se očistiti , možda misle da je to bolje , ne kužim ih . Sve u svemu ja osobno više vjerujem vaporizaciji , nabavit ću sebi bar ovaj Smoke bubble stakleni kad-tad, puno je zdravije sigurno i bolje jer ne dolazi do izgaranja pa vučeš pravi THC , a ne njegove okside i degradirane spojeve CBN te delta-8-THC itd....jebiga sad ponavljam priču .Svako ima pravo da misli i vjeruje što hoće i kako hoće , ja mislim tako , neko drugačije , a eno ima i ovaj primjer jedan na forumu jede flopove junak, ko zna možda prođe bolje od nekih koji žive bez ikakvih otrova i poroka,ali meni osbno je pun kurac otrova loših vutra ,zajeba i radim koliko je to god moguće u ovoj usranoj državi da dođem do što manje štetnog dima. Jesi li pogledao onu uvećanu sliku cvijeta smrvljenog i vaporiziranog na wikipediji onu najveću preko cijelog ekrana je možeš skrolat , ono je ipak dokaz za neke stvari o kojima sam pisao jasno se vide neisparene nožice od trichoma(stalks)u stvari ono su samo sitne cjevčice kroz koje je smola dospjevala u glavice trichoma od kojih na slici nema ni traga sve isparilo u nečija pluća,doduše dosta veći dio i tih cjevčica se i skupio jer radi se o 180-185°C vrućem zraku , a te cjevčice su vjerojatno građene od nekakve celuloze valjda ili nečeg sličnog, pa se onda pod temperaturom skupe kao plastične boce za piće kad pustiš paru u njih , ne izgaraju ali se skupljaju .Slika je na zadnjem linku u mome postu 28.1 2006. 17:13 h. Ako je neko mislio da ja govorim da je bong štetan , nije me baš shvatio ,samo kažem da zbog izgaranja, a i filtriranja tu ima dosta manje pravog THC-a. Ili na našem : Iznenađujuče , isto istraživanje pokazuje da su se vodene lule(bongovi) i filtrirane cigarete pokazale 30% gorima nego obični nefiltrirani joint. Razlog je taj što vodene lule i filteri filtriraju više psihoaktivnog THC-a nego što filtriraju katrana , time zahtjevaju od pušača da duvaju više više da bi dosegnuli željeni učinak . Istraživanje , međutim , ne odbacuju mogućnost da bi vodene lule mogle imati druge pogodnosti , kao npr. filtriranje štetnih plinova(gasova) kao što je (CO) ugljen monoksid (ugljični monoksid) , ćumur monoksid :icon_lol: .
ClarenceENTUZIJASTA

jan 2007.

nisam bas siguran da u vodi ostaje THC buduci da se on veze samo na masnoce, alkohol...jedino ako je ono sto ti kazes da se THC veze na katran i druge supstance pa sa tim stvarima ostaje u vodi...
Bezze_SaAMBASADOR

jan 2007.

Stan' ba sek..... ja esto zapalim bong, ne kontam te to da "Time zahtjevaju od puaa a da duvaju viae viae da bi dosegnuli ~eljeni u inak." Mene bong razvali takoooo (sa manje vuve) nego na joint. Ovo ima smisla, samo ako neko non-stop puai na bong, ali ne mogue je non-stop puaiti na bong. Ja mogu nekih 5-7 dana, kasnije se po nem tako znojiti preko noi da je to nenormalno (a isto tako i kod ova dva druga havera).... 1 joint = cca 5 "punjenja" koji mene "razobadaju" :) LOL viae nego joint da ailjim!!! :) ako kontaa ata pri am :) .... ili ja tebe ne kontam ata pri aa haveru :) (naailjio se ko mljaze....)

jan 2007.

Ja moram reci da me iskreno nerviraju ljudi koji potenciraju da se ganja pushi sa duvanom a to su skoro svi oko mene, cak i rodjena krv. Cak i ljudi koji ne puse cigarete vole da se smota sa duvanom. Neki motaju ono imas osjecaj da pusis cigaru. Zamanta mi se nekad od duvana i kao mislim ganja je... To dotle ide da neki nece ni da puse ako mora biti chistak.aaaagrghhh sto kaze Java

jan 2007.

ima ih tu oko mene, sto ne vjeruju da se ganja sama uopce moze pusiti, misle da ne gori... i slicne nebuloze... rodila majka metar drva...
Kurblaj KanAMBASADOR

jan 2007.

Pa atajaznam iz mog iskustva kad je isto i ne gori baa dobro moraa cijelo vrijeme pali Ali moramo uzeti u obzir i to da ja nerolam posebno dobro i tak to ali uglavnom svi to s duvanom jer im bolje gori i atajznam meni osobno bilo zakon na onaku lulu ato dede imaju napunit istaka i palia dok vu ea najbolji mi okus ima

jan 2007.

ne gori ti jer nisi dobro zarolao... a mozda i imas travu koja nije "isprana"... jer ako ne zaljevas biljku zanjih dva tjedna prije berbe samo cistom vodom da ispres od gnojiva, ne gori bas dobro... a mozda nije ni susena kako treba, a mozda i sva tri razloga :)
cannebosanacPOZNAVALAC

jan 2007.

LOL ina ato bi reko` bezzeSA Tako je to mnogi ne vjeruju dok ne saznaju,balkane balkane balkane moj .
cannebosanacPOZNAVALAC

jan 2007.

Mo~da mu je i pre suha joa ona slabomasna i onda se smrvi u skoro sami prah pa nee da gori , sjeam se tih scena prije nekoh 8 godina kad sam duvo svakakvu zelen .
cannebosanacPOZNAVALAC

jan 2007.

E upravo to katran Clarence, i nikotin a već je neko spomenuo gore prije u topicu da kao s duhanom bolje udara jer pomaže da se THC bolje lijepi na pluća ,nešto u tom smislu uglavnom, ne da mi se tražit i citirat, i ovaj ne kažem to ja samo navodim šta su pokazala ova istraživanja ,mislim da su interesantne stvari . Bezze Sa evo kažem ti nije to moj zaključak jer kako već rakoh i nisam nešto iskusan s bongom par puta i nije mi bilo loše , doduše tad sam bio mlađi i svježijeg mozga , i upravu si da ovo kad non stop duvaju da manje puca,tolerancija se stvara normalno znamo to i ja i ti dobro, a i svi ti podaci su relativni i ne mora svakome biti isto . Npr. što se tog znojenja tiče meni se nikad nije dešavalo dok pušim , opet ja sam najviše samo jointe uništavao i to s malo duhana da ne stavljam puno ,kad je dobra nema potrebe ,a manju količinu ne mogu zaplit bez duhana,kad nemam sprave prave. A znalo mi se dogodit da se znojim pravo i teže mi je bilo zaspat , ali samo prvih 2-3 dana kad pravim pauzu namjerno ili zato što nema vutre , i bez obzira na kvalitetu,mada s lošijom je znalo bit i nešto duže po 5-6 , dana bih u noći teže zaspao i kad se probudim bio bih dosta znojav nekad mokar ko potopljen u vodu, to potopljen je bilo samo s lošim vutrama.A sa ovim kvalitetnijim prvih 2-3 dana bez vutre bih se samo oznojio u snu ko ono kad imam temperaturu , pa se moram oznojit da me prođe , mada nisam imao temperaturu preko 37,4 °C ne pamtim kad , niti sam se kad razbolio ozbiljnije otkad duvam :icon_lol:. Osim te nesanice,doduše blage nesanice bez ikakvih nervoza , kakve su me znale progonit kad sam se najbolje rečeno skido s ovih ketaminki i trodonuša, nisam imao nikakvih drugih problema , a i to samo 2-3 dana . I onda sam znao više puta prestat duvat i po 3,4,5 mjeseci . A najbolje mi je pomogla moja doomaćica da se skinem s tih nervoza i posljedica od smrdulja , iamo sam par komada pravo sličnih onim tvojim što imaju u galeriji što si sliko s njima . Otkako sam to poduvo i došao sebi sve me sranje pustilo . I pravo sam dobar i kad nemam ništa mi ne fali , eto jedino to sa malo nesanice par dana i to je sve , i to nije svaki put .
shooshISTRAŽIVAČ

jan 2007.

ma jok!lepse je nekako bez...mozda isto radi mozda ne, ali kad znas da je cisto unutra nekako, dusa zaigra! ;)
cannebosanacPOZNAVALAC

feb 2007.

mislia ovako :icon_lol: . Ko ovome usne ?A po potiljku grije ovako :sun2: .
shooshISTRAŽIVAČ

feb 2007.

upravo tako! :icon_lol:
nemesisISTRAŽIVAČ

feb 2007.

uvjek mjesam s duhanom a kad pusim na lulicu ili na bong uvjek cisto bez duhana.
cannebosanacPOZNAVALAC

feb 2007.

Naaao sam joa jedan vrlo jeftin i jednostavan tip vaporizera .Zna li iko iata o ovome ako je koristio? Na sajtu gdje se prodaje ka~u sve najbolje o ovome,a ne bi trebalo biti loae radi sli no kao ova gore Smoke bubble ,staklena kugla o kojoj sam pisao. im sku~im kako se koristi ovaj PayPal naru it u pa da vidim vrijedi li iata . http://americansmokeless.com/index2.htm
WeedeemerISTRAŽIVAČ

feb 2007.

tetra-hidro-kanabinOL. to je alkohol. ...iz amsterdama sam si dofural 1 joint ... da sam bio budala, skuzio sam nesto kasnije - mogo sam 10kila uzet kad na povratku s maturalca nisu ni zavirili u bus.... ...tak, nisam ga htio pljugat.... pljugal sam domace... nisam znao zasto cuvam taj jedan.... i nakon izvjesnog vremena pukne me... i zapalim ga. bla~enstvo. fino. ne pe e. mmm, onak, baa fino, ko da jedea kola ... ili neato .... sve u svemu pre pre predobro. :bis:

🔒 Ova tema je zaključana