VUTRA
ForumMarihuanaUpotrebaJedno pitanje
LEGACY

Jedno pitanje

90 odgovora5,428 pregleda
galijaENTUZIJASTA

apr 2010.

Da li se trava moze drzati u jako toploj prostojiji, da li mozda gubi potencijal? U sobi nemam frizider ni klimu, a nalazim se u jednoj tropskoj zemlji gdje je konoplja jeftina i dobra :icon_lol: Drugo pitanje kako je najbolji nacin izvlacenja THC i drugih materija iz pupoljaka, (pravljenje ulja)
galijaENTUZIJASTA

apr 2010.

Da li se trava moze drzati u jako toploj prostojiji, da li mozda gubi potencijal? U sobi nemam frizider ni klimu, a nalazim se u jednoj tropskoj zemlji gdje je konoplja jeftina i dobra :icon_lol: Drugo pitanje kako je najbolji nacin izvlacenja THC i drugih materija iz pupoljaka, (pravljenje ulja)
Svirač_TrubeENTUZIJASTA

apr 2010.

Pa konoplji odgovara toplina:) ali ne sada nesto pretjerano:) Ma u kojoj se to zemlji nalazis ??? nije mi jasnno
Svirač_TrubeENTUZIJASTA

apr 2010.

Pa konoplji odgovara toplina:) ali ne sada nesto pretjerano:) Ma u kojoj se to zemlji nalazis ??? nije mi jasnno
galijaENTUZIJASTA

apr 2010.

ovdje je temperatura 40 stepeni, u sobi imam fan ali samo raspiruje vreo vazduh. Kupio sam neki dan kesicu sa 15gr za $10, mislim da ce mi biti jos citave nedjelje. Moze sigurno jeftinije na vece kolicine. Neznam dal je sativa/indica, ali je ekstra dobra u poredjenju sa onim sranjem sto se prodaje u mom kraju. Nalazim se u Kambodzi, pogledajte ovo: http://www.webehigh.com/city/detail.php?CITYID=2719
galijaENTUZIJASTA

apr 2010.

ovdje je temperatura 40 stepeni, u sobi imam fan ali samo raspiruje vreo vazduh. Kupio sam neki dan kesicu sa 15gr za $10, mislim da ce mi biti jos citave nedjelje. Moze sigurno jeftinije na vece kolicine. Neznam dal je sativa/indica, ali je ekstra dobra u poredjenju sa onim sranjem sto se prodaje u mom kraju. Nalazim se u Kambodzi, pogledajte ovo: http://www.webehigh.com/city/detail.php?CITYID=2719
extranoizeENTUZIJASTA

apr 2010.

uuuu mora da je ludo bit napljugan u kambod~i :icon_lol:
extranoizeENTUZIJASTA

apr 2010.

uuuu mora da je ludo bit napljugan u kambod~i :icon_lol:
HightyENTUZIJASTA

apr 2010.

Hahahaha, totalno potpisujem ovaj post iznad mojeg, da ne spamam...uglavnom, stavi u staklenku (od krastavaca...) i neka vent lagano piri i po tome onako malo... :))))))))) kako je tamo, ajde nabaci neki dnevnik, neke slike, panoramu....ima gljiva, hehehe!?!?!?
HightyENTUZIJASTA

apr 2010.

Hahahaha, totalno potpisujem ovaj post iznad mojeg, da ne spamam...uglavnom, stavi u staklenku (od krastavaca...) i neka vent lagano piri i po tome onako malo... :))))))))) kako je tamo, ajde nabaci neki dnevnik, neke slike, panoramu....ima gljiva, hehehe!?!?!?
Spawn_of_UamentiENTUZIJASTA

apr 2010.

Moze staklenka ali oblozi je necime da se unutra ne stvori efekt staklenika, ili je stavi na tamno mjesto uglavnom sto dalje od svijetlosti jer ako je toplina zraka 40c bome mora da je veselo, pod krevet ili slicno.
Spawn_of_UamentiENTUZIJASTA

apr 2010.

Moze staklenka ali oblozi je necime da se unutra ne stvori efekt staklenika, ili je stavi na tamno mjesto uglavnom sto dalje od svijetlosti jer ako je toplina zraka 40c bome mora da je veselo, pod krevet ili slicno.
OvanISTRAŽIVAČ

apr 2010.

sta te bas tamo navelo, baci neki izvestaj kad se vratis. za ovo drugo pitanje pogledaj na youtubu imas razne snimke kako praviti ulje
OvanISTRAŽIVAČ

apr 2010.

sta te bas tamo navelo, baci neki izvestaj kad se vratis. za ovo drugo pitanje pogledaj na youtubu imas razne snimke kako praviti ulje
galijaENTUZIJASTA

apr 2010.

Pozdrav drustvo ostavljacu vam svoj putopis ovdje. Zbog loseg zdravlja sam htio otici par mjeseci u neku egzoticnu, toplu zemlju, odlucio sam se za Vijetnam (ljepsa i jeftinija od Tajlanda) pa sam svratio u Kambodzu. Ova zemlja se granici sa Tajlandom, pa ako ste nekada u blizini mozete svratiti. Mnogi turisti navrate u Kambodzu samo zbog vutre. Viza se kupuje na granici za $20. Ovo je veoma siromasna zemlja i zbog toga je trava vjerovatno dostupna. Policajaca ima veoma malo i cuvaju banke i trzne centre, a i ti koji su zaposleni imaju mjesecne plate od $40. Turiste ne diraju niti izgleda da ih je briga. Lokalno stanovsnitvo stavlja konoplju u supe i neka jela. A najzanimljivija stvar je da postoje legalne picerije u kojima na pice umjesto oregana stavljaju konoplju! (Tamo sam je i kupio hehe) Takodje na pijaci sam vidio da prodaju bijeli prah u kesicama i neko lisce (mozda salvia divinorum), nisam jos pitao sta je to. Moram napomenuti da sam vutru vecinom jeo a manje pusio. Kada sam je kupio bila je pomalo vlazna i nije mogla da gori pa sam je pojeo. Prva dva sata ne osjecam nista. Posle drugog sata osjecam povecanje apetita, pa se uvjeravam kako ipak malo djeluje, ali nisam ocekivao vise. Posle treceg sata - Ludilo. Usne mi se automatski rasiruju i prave sirok osmjeh, koji nikako ne mogu da smirim. Oci sirom otvorene, obrve podignute. Osjecam se kao da mi je tijelo robot i samo reaguje i igra na muziku. Posle valjanje po podu i malo smijanja. Ovo je zestoko trajalo bar 4-5 sati, i jos 3 do 4 slabije, dok nisam zaspao. Od tada sam svakodnevno uzimao stalno osjecam malu vrtoglavicu i trapavost, zadnja tri dana sam gotovo prespavao. Kesica od petnestak grama mi je trajala oko nedjelju dana, Sutra cu vjerovatno kupiti jos. Vidicu koliko jeftinije mogu nabaviti. Pisacu jos
galijaENTUZIJASTA

apr 2010.

Pozdrav drustvo ostavljacu vam svoj putopis ovdje. Zbog loseg zdravlja sam htio otici par mjeseci u neku egzoticnu, toplu zemlju, odlucio sam se za Vijetnam (ljepsa i jeftinija od Tajlanda) pa sam svratio u Kambodzu. Ova zemlja se granici sa Tajlandom, pa ako ste nekada u blizini mozete svratiti. Mnogi turisti navrate u Kambodzu samo zbog vutre. Viza se kupuje na granici za $20. Ovo je veoma siromasna zemlja i zbog toga je trava vjerovatno dostupna. Policajaca ima veoma malo i cuvaju banke i trzne centre, a i ti koji su zaposleni imaju mjesecne plate od $40. Turiste ne diraju niti izgleda da ih je briga. Lokalno stanovsnitvo stavlja konoplju u supe i neka jela. A najzanimljivija stvar je da postoje legalne picerije u kojima na pice umjesto oregana stavljaju konoplju! (Tamo sam je i kupio hehe) Takodje na pijaci sam vidio da prodaju bijeli prah u kesicama i neko lisce (mozda salvia divinorum), nisam jos pitao sta je to. Moram napomenuti da sam vutru vecinom jeo a manje pusio. Kada sam je kupio bila je pomalo vlazna i nije mogla da gori pa sam je pojeo. Prva dva sata ne osjecam nista. Posle drugog sata osjecam povecanje apetita, pa se uvjeravam kako ipak malo djeluje, ali nisam ocekivao vise. Posle treceg sata - Ludilo. Usne mi se automatski rasiruju i prave sirok osmjeh, koji nikako ne mogu da smirim. Oci sirom otvorene, obrve podignute. Osjecam se kao da mi je tijelo robot i samo reaguje i igra na muziku. Posle valjanje po podu i malo smijanja. Ovo je zestoko trajalo bar 4-5 sati, i jos 3 do 4 slabije, dok nisam zaspao. Od tada sam svakodnevno uzimao stalno osjecam malu vrtoglavicu i trapavost, zadnja tri dana sam gotovo prespavao. Kesica od petnestak grama mi je trajala oko nedjelju dana, Sutra cu vjerovatno kupiti jos. Vidicu koliko jeftinije mogu nabaviti. Pisacu jos
NoTrippinAMBASADOR

apr 2010.

Samo ti piai, ljepo je itat. Evo ti za ulje: https://forums.vutra.org/content/262-kako-marihuana-ubija-stanice-raka http://www.youtube.com/watch?v=wcwrBO7Uysg&feature=related
NoTrippinAMBASADOR

apr 2010.

Samo ti piai, ljepo je itat. Evo ti za ulje: https://forums.vutra.org/content/262-kako-marihuana-ubija-stanice-raka http://www.youtube.com/watch?v=wcwrBO7Uysg&feature=related
galijaENTUZIJASTA

apr 2010.

Jedan lik je snimio zanimljiv video: http://www.youtube.com/watch?v=KDKGEWIfuIo Danas sam opet isao da je nabavim. Kada sam usao u piceriji su sjedili i pricali citava porodica od vlasnika, bilo ih je 4 ili 5. Fino i ljubazno sam zatrazio ganju, na sta je vlasnik rekao 10ogodisnjem sinu da mi je spakuje. PItao sam ih da li moze kakav popust na vece kolicine, ali je odbio. Sledeci put cu probati u drugoj piceriji, ima ih 5-6 mozda i vise u gradu. Ovaj put pupoljci su ovaj put krupniji, a vutra je jos bolja od prosle! Pojeo sam malo i gotovo odmah sam primjetio osmjeh i opusten osjecaj. Posle toga sam popusio vjerujem manje od grama, i to je bilo dovoljno odlican high! Masta eksplodira kao atomska bomba, a to je u stvari ono najvaznije. Ovdje je klima veoma topla sto odgovara konoplji.
galijaENTUZIJASTA

apr 2010.

Jedan lik je snimio zanimljiv video: http://www.youtube.com/watch?v=KDKGEWIfuIo Danas sam opet isao da je nabavim. Kada sam usao u piceriji su sjedili i pricali citava porodica od vlasnika, bilo ih je 4 ili 5. Fino i ljubazno sam zatrazio ganju, na sta je vlasnik rekao 10ogodisnjem sinu da mi je spakuje. PItao sam ih da li moze kakav popust na vece kolicine, ali je odbio. Sledeci put cu probati u drugoj piceriji, ima ih 5-6 mozda i vise u gradu. Ovaj put pupoljci su ovaj put krupniji, a vutra je jos bolja od prosle! Pojeo sam malo i gotovo odmah sam primjetio osmjeh i opusten osjecaj. Posle toga sam popusio vjerujem manje od grama, i to je bilo dovoljno odlican high! Masta eksplodira kao atomska bomba, a to je u stvari ono najvaznije. Ovdje je klima veoma topla sto odgovara konoplji.
galijaENTUZIJASTA

apr 2010.

Pozdrav Svima. Danas nisam uzimao konoplju, pravim pauzu jedan dan. Juce sam pojeo malo, ali jos osjecam blagi uticaj. Ovdje uzgajaju outdoor sative, konoplja je veoma jaka i izaziva halucinacije. Imao sam i par losih tripova, zbog cega se to desava? Mozda isplivavju stvari iz podsvjesti, ko zna. Isto osjecam se pospano/trapavo kada sam pod uticajem, nema teorije da bilo sta radim haha
galijaENTUZIJASTA

apr 2010.

Pozdrav Svima. Danas nisam uzimao konoplju, pravim pauzu jedan dan. Juce sam pojeo malo, ali jos osjecam blagi uticaj. Ovdje uzgajaju outdoor sative, konoplja je veoma jaka i izaziva halucinacije. Imao sam i par losih tripova, zbog cega se to desava? Mozda isplivavju stvari iz podsvjesti, ko zna. Isto osjecam se pospano/trapavo kada sam pod uticajem, nema teorije da bilo sta radim haha
MeskalitoLEGENDA

apr 2010.

Hehe ,malo si preterao a i koliko sam razumeo ti i dosta mesas vrste zavisno od kog nabavis ili sta ti daju . Nije losa ideja da nadjes nekog stvarnog growera tamo ,sigurno postoji ko i svugde
MeskalitoLEGENDA

apr 2010.

Hehe ,malo si preterao a i koliko sam razumeo ti i dosta mesas vrste zavisno od kog nabavis ili sta ti daju . Nije losa ideja da nadjes nekog stvarnog growera tamo ,sigurno postoji ko i svugde
galijaENTUZIJASTA

apr 2010.

Evo danas sam ponovo propusio posle dugotrajne pauze. Ovaj put sam zapalio samo oko cetvrt grama da vidim kakvi ce biti efekti. Ne mogu da vjerujem koliko je ova trava dobra, dobar opustajuci osjecaj, smijanje drzilo me bar 4-5 sati. Sada sam opet zapalio, mozda malko vise, i odlican trip - nikada se u zivotu nisam osjecao ovako lijepo, Masta urla na sve strane. Bar neko od vas je putovao za Tajland, sledeci put svratite malo i do Kambodze. Do sledeceg duvanja poz
galijaENTUZIJASTA

apr 2010.

Evo danas sam ponovo propusio posle dugotrajne pauze. Ovaj put sam zapalio samo oko cetvrt grama da vidim kakvi ce biti efekti. Ne mogu da vjerujem koliko je ova trava dobra, dobar opustajuci osjecaj, smijanje drzilo me bar 4-5 sati. Sada sam opet zapalio, mozda malko vise, i odlican trip - nikada se u zivotu nisam osjecao ovako lijepo, Masta urla na sve strane. Bar neko od vas je putovao za Tajland, sledeci put svratite malo i do Kambodze. Do sledeceg duvanja poz
galijaENTUZIJASTA

maj 2010.

Pozdrav drustvo. Sada sam na moru u Kambodzi, mjesto se zove Sihanoukville. Ovdje je atmosfera cak opustenija nego u Siem repu i pnom penu. Picerije sa HAPPY picom su na svim stranama, prodaju se majice sa bob marlijom, U kaficima i guesthousima su posteri od Boba Marlija i zastave vutrine trobojke. Mjesto je Amsterdam jebote! Svi tuk-tuk vozaci ti odmah nude SMOKE. Plaza je pjescana, more je veoma toplo. Posto ce mi treca kesica isteci za par dana, danas sam isao u novu nabavku. Premisljao sam se da li da kupim u piceriji ili na jednom mjestu - Happy Hippy baru. Mjesto je dosta zavuceno ali blizu plaze, Happy Hippy,(imaju vebsajt). Kada sam ih nasao, popeo sam se na sprat gdje su se nalazila grupa od 6-7 hipija koji su upravo duvali. Pitali su me sta ocu, odmah su trazili $10 i izvadili manju kesicu sa 7.5gr svijetlo zelenih pupoljaka konoplje. Pitao sam, samo ovo za $10? (U piceriji je kesica 2 puta veca) Hippi mi je tada odgovorio da je kvalitet mnogo bolji nego kod tuk tuk prodavaca, i rekao je nesto tipa "first and second grade mixture", ne razumjem se bas u to. Zahvalio sam se i nastavio na plazu. Zaista, ova vutra je drugacija od one koje sam kupio u piceriji, sva je slijepljena i ima jak i jedinstven jedinstven miris. Jebote mirise kao bocica sa parfemom, pitam se da li je nije pospricao necim? Probacu je kad popusim onu iz picerije. Sada nesto zanimljivo: Ova zemlja je dosta bolja od Holandije zbog povoljnog smjestaja i hrane. Moze se naci soba sa kupatilom i wifi-om za samo $50 dolara mjesecno! Za $100 moze se potpuno lako naci prostana soba sa dva kreveta, kupatilom, tv, friziderom. U restoranima su jela od 1.5- 5 dolara, a ako sami pravite hranu izice vas dosta jeftinije, (ako hranu kupujete sa pijace a ne u supermarketima). Voce je jeftinije nego kod nas i ima svega i svacega. U Pnom Penu sam se nasao sa grupom nasih ljudi koji ovdje zive, objasnili su mi sve prednosti i ljepote ove zemlje. Ako imate malo para ludo cete se provesti, niko vas nista ne pita... Ako volite zene ovo je raj, kmerke imaju pune usne i dobre noge, maksimalno ce vas kostati $50 ali mozete jebat za $5. Cuo sam da jedna italijanska lowcost avio kompanija ima veoma povoljne letove za Bankok, 150 evra u jednom pravcu. Bilo bi ekstra kada bi se organizovala manja grupa sa vutra foruma. Ja cu ovdje ostati jos par sedmica, ali sigurno ponovo dolazim...
SkunkishaISTRAŽIVAČ

maj 2010.

haha dolazim oma!Ima li tu posla nekog? :)

maj 2010.

Vidia da posao cvijeta:)) Lijepo zvu i,zadovoljila bi me karta u jednom pravcu:) Uglavnom nemaa problema sa skladiatenje,uzimaj si tjedne doze,i da ne stoji dugo i usput kombiniraa strainove,ili razli ite produkte uglavnom. Sretno,i ne zaboravi da kiaobran glavu uva:rofl:
galijaENTUZIJASTA

maj 2010.

Otvoricu novu temu sa svim detaljima, kako isplanirati putovanje, cijene, smjestaj, koliko para treba a stavicu i slike. Sutra idem ponovo u Pnom Penh, tamo cu napraviti zanimljivih fotografija.
pizzapartyISTRAŽIVAČ

maj 2010.

danas u in magazinu na novoj tv bit e reporta~a o kambod~i, mo~da spomenu i konoplju, ili kako do, gdje na smjeataj... :D
Big LLEGENDA

maj 2010.

Nije me bilo dugo na forumu i sad sam tek pro itao cijelu temu. Dal ima negdje nastavak jer me baa zanima ovo, zvu i mi kao RAJ jbt, aaaaa, lud sam!!!!! Poato sam dosta esto pesimisti an, pitam se koja je kvaka u svemu ovome, jer je sve predivno, jeftino, ~ene, vutra, SVE, pa me zanima u emu je kvaka??? Mora i neato loae bit hahahhahha....
galijaENTUZIJASTA

maj 2010.

Posto sam cekao vizu za Tajland nekoliko dana u Pnom Penu, malo sam istrazio situaciju ovdje. Za razliku od Sihana i Siem Repa, ovdje treba biti malo oprezniji, posto je grad veci. Negdje sam citao da se znalo dogoditi da su policajci hvatali neke i trazili $$$, ti slucajevi su rijetki ali su se oduvijek desavali. Treba biti ipak oprezan, sto bi znacilo ne pusiti na ulici vec u sobi ili na sigurnim mjestima (barovi, hotel, podrucja kao lakeside. Primjetio sam da Kmeri ne vole "kurcenje". Na primjer nezamislivo je da se ljubite sa zenskom cak i u baru. Sve u svemu, postoje turisticka podrucja u kojim mozete otvoreno pusiti i kupovati travu: Lakeside i Riverside. Upoznao sam par nasih ljudi koji zive ovdje, rade za UN, mladalackog su duha, otvoreni i opusteni. Odmah su mi stavili sve prednosti zemlje i , izmedjuostalog i radosti iz botanicke baste. Dali su bi broj njihovog tuk-tuk vozaca koji mi moze nabaviti travu za mene, tako da ja osanem diskretan. Trazio sam da mi nadje best quality weed, ali ocigledno njegova definicija za taj pojam drugacija. Otisli smo na lejksajd, i dok smo cekali da njegov prijatelj donese kesicu vec mi je nudio koku. Vec tada sam shvatio da covjek nezna nista o travi. Pitao sam odakle je trava, gdje je uzgajana, odgovorio je na granici. Cijena je bila $15 za kesicu od 10ak grama. Dakle radi se o travi za izvoz, koju uzgajaju i izvoze naravno vlasti. Navodno, jaka, "best quality" trava, ali uspostavilo se da je sranje. Trava i ne bi bila toliko losa, ali ocigledno je da je prskaju posle branja, imao sam alergiju na rukama posle pusenja. HIGH je nekako cudan, nemozes nikako navuci osmjeh na lice i vizije su nekako NEGATIVNE. Takodje, shvatio da je to ona ista trava koju sam kupio kod happy-hippya, koju jos nisam bio probao. Bio sam malo iznerviran sto sam potrosio $25 za ta sranja. Sutradan sam otisao do lejksajda, i nasao jednog kmera koji mi je trazio $2 dolara za joint. Rekao sam da u barovima prodaju za $1. Odgovorio je da mjesaju duvan, i da je njegova trava prirodna Kambodzanska, "only water". To mi se svidilo, pa sam posle malo pregovaranja kupio dzoint za $1.5 Sjeo sam pored lejka i zapalio - u poredjenju sa "prvoklasnom" vutrom, ova je bila fenomenalna. Prelijep HIGH, sa dosta osmjeha haha. Proveo sam bar 4 sata u tom baru naduvan. Jedan kmer, vjerovatno vlasnik, je spavao na lezaju, ocigledno "pecen" hahaha. Zanimljivo da su vlasnici ovih barova cesto policajci (:D Sutra sam ponovo otisao na Lake side, da nadjem istog lika od koga sam kupio dzoint. Nisam ga nasao, ali od njegovog kolege sam nasao istu kambodzansku travu. Sto je jos bolje, uspio sam da zamjenim ona sranja za kesicu te trave, tako da je sve ispalo dobro na kraju. Imao sam nevjerovatna spiritualna iskustva vise puta pod uticajem. Takodje sreo sam jednog Skota u hostelu, cim je dosao nekako sam znao da je ovaj momak "nas". Bio sam naduvan u tom trenutku hahah. Pitao sam ga je li prvi put u Kambodzi. Drugi put - odgovorio je. Slijedi magicno pitanje - Jesi li pusio vutru? Pomalo je zbunjeno provjerio da nema nikoga u blizini, i rekao da jeste prosli put. Sutradan ide u Sihanoukville. Uvece smo otisli smo na riverside sjeli u dva kafica i popricali. Lik je ostavio veoma pozitivan utisak na mene, mudra je osoba. Ostacemo u kontaktu. Zanimljivo je kako tuk tuk vozaci na riversajdu prodaju travu: Prvo glasno kazu: TUK TUK sir?, pa onda kada vam pridju blize sapnu, You want smoke? haha Na riversajdu su u malo skuplji barovi i hotelu, vise zapadnjacki. Na lejksajdu su jeftiniji hosteli i barovi za back-packere. Jedna odlicna stvar za ovaj grad je kupovina. Sve stvari mozete kupiti upola jeftinije nego u Siamu i Sihanu, naravno jer nije turisticko, malo mjesto. Mozete kupiti odlicne majice i farmerke za po $5. Kupio sam veliku torbu i nakupovao svega i svacega. Odlicne, kvalitetnenaocari sam platio $5. Ima svacega da se kupi: tehnika, nakit, odjeca, voce... Napravio sam dosta zanimljivih slika, stavicu ih kada otvorim temu o Kambodzi.
BoRaiChoAMBASADOR

jun 2010.

Odlican dnevnik ! Cekaju se slike !

jun 2010.

Ovako... setao sam se sa drugovima i nasao biljku... ubrao listic i odneo ortaku koji travu konzumira vec osam god. i kaze da je to to... biljka je jos mlada i nema hedova, ali zanima me da li se list moze pusiti, posto jos uvek nisam pusio...
He-ManLEGENDA

jun 2010.

Ne, nemozes pusiti lisce, efekta nece imati nikakvog. Cak niti vrhove sve dok kompletno do kraja ne sazriju. Ako ste to na neciji site naletili, nebudite sada supci i unistavati nekom trud. Uzgojite svoje pa dimite, barem to danas nije prevelik problem.
greenthombISTRAŽIVAČ

jul 2010.

sjajno, kambodza : ) hoce li uskoro ta tema u vezi sa istom destinacijom koju si obecao u prethodnim postovima??
Walt3rISTRAŽIVAČ

jul 2010.

Nemas nista od tog lisca a razmisli malo o riziku kretanja blizu te biljke. Policija plus vlasnik a ti u sredini...dvostruki rizik.
galijaENTUZIJASTA

jul 2010.

Drustvo ja sam se prije neki dan vratio kuci, u Kambodzi mi je provod dakle bio ekstra sto se tice trave. Naveo bih da je u Junu kvalitet bio malo slabiji zbog oblacnijeg vremena. Imao sam srecu da odem bas u Aprilu, jer je u Aprilu i Maju vutra najbolja (jer je tada najtoplije i suva je sezona). Imam dosta posla ali vidicu da izdvojim vremena da otvorim novu temu sa svim detaljima. Sto se tice najpovoljnije avionske karte, iz Rumunije, zapravo temisvara mozete jeftino letiti do Rima Wizz airom, a odatle za Bangkok ovom avio kompanijom: www.blu-express.com Lete tokom sezone za Bankok ( Decembar-April) veoma povoljno. Druga povoljna opcija bi bila ici Aeroflot-om. Veoma je vazno da prije putovanja izvadite vizu za Tajland, ili vas nece pustiti u avion iz Rima.

jul 2010.

galija....moj naklon:)Lijepo je to sve do~ivjeti,vidjeti,osjetiti...ponijeti kui sjeanja za cijeli ~ivot. Biti u iskren, da je ne bih imao hrabrosti,ali doslovno...,za putovanje u te destinacije.Bez problema sam se 2 puta proveo odli no u Amsterdamu i puno,puno puta u Venlu.Ali Kambod~a...:)Daleko mi je to,jako daleko :) Zato,rado u potra~iti tvoje postove pa ih probati pro~ivjeti:)kroz tvoju pri u i nadam se i koju sliku.Pozzz Nego imam jedno pitanje,koje se odnosi na par postova gore o liau marihuane.Ako netko zna da mi objasni o emu se ovdje radi. Naime,puaim travu oko 21-22 godine.Bilo je faza od; povremeno-konstantno.Zadnjih 7 godina sam u fazi konstantno.Jbg,:) Nikada niata nisam probao osim marihuane i haaiaa. Prije 2 godine sam se vratio 'sa terena' i odmah prvo ljeto posadio par biljki da imam svoj dim kada mi bude pri kraju koli ina koju sam donio sa sobom.Proale godine sam 1 muaku biljku na vrijeme ia upao i bacio.Bacio sam zato ato sam imao joa dosta dima i zato ato sam smatrao da je to 0-bodova.:( Meutim ove godine u o ekivanju nekog uroda, jer je godina bila do nedavno vremenski jako loaa....kupuje se gram za 100 kn,5-ica za 300kn....uglavnom,ajjoojjjj !Kvaliteta i nije tako loaa...ali cijena.No dobro jebea to :) Prije 5 dana sam ia upao muaku biljku visine oko 2m i s obzirom na situaciju:) donio ju kui.Objesio da se suai i sino zapalio prvu pljugu od toga.Malo domingo duhana,veli ina glave od aibice...zaostali dio od nekog i ka i ostalo dosta liaa.Rezultat je bio.........!!!Uglavnom nisam vjerovao nego sam non-stop pomialjao da je 'glavni krivac' zrno trave one veli ine. Dobro sam odspavao:)Prije 2 i pol sata sam zapalio pljugu sa duplo manje liaa nego sino. Mogu vam rei da je apsolutno dobro!!!!! Voda je dobra,glazba odgovara,momentalno sam sam jer je 'moja ljubav' otiala malo aljakati neato a 'naaa ljubav' joa spava. Sada sam miran par dana jer imam dobro liae a bit e sigurno joa koja muaka ovih dana.2 ~enske su se ve 'aepure' Moj zaklju ak;sadite svoje,ne dirajte tue ako vidite.....i probajte zapaliti liae od muake biljke.`teta je baciti a ne probati :) Ok,to je to.Pozdrav svima...i ako netko zna:):)?
ZmijugaLomaAMBASADOR

jul 2010.

:) LOL :icon_lol Ne znam, al' nasmijah se baa... gdje ea liae puaiti? :) ali istinu za volju, u jednom periodu, na biljci (ato "zadnji" gornji listovi) na po etku (dok jedan "krak" izbija samo) on je prekriven malo kritalima, na obi no oko eno kod mene u indoor-u se vidi, a pogotovo sa nekim manjim povealom... eh, sad ne znam koliko je kod tebe tu bio "placebo" efekat, iako i ovi listovi (ako si i na njih baa nabasao) oni bi dali kao mali "amek" i opet ka~em, um je moan do bola, da mo~e ak zdravog ovjeka bukvalno razboliti (psihologija) tako da vjerujem kako je ovako neato i kod tebe stvar (nije se bilo, velika ~elja za dimom - sasvim dovoljno....) ...i da mogu "neato" osjetiti oni koji nisu zapalili joint, nekoliko mjeseci nikako !!!... ali opet je to igra sa umom,... P.S. Trebali bi vutra.org da ima nekog psihologa (npr: nekog ko je zavraio i radi to... pa da ga "zadu~i" da odgovara na pitanja... (kao neki doktor ato imate na raznim portalima / forumima i sl.

jul 2010.

:spliff: Placebo velia.Ok, ako postoji ta mogunost onda je to sigurno to. Psiholog bi mo~da mogao dati odgovor na ovo pitanje, ali mo~da:) Napominjem da sam imao prije prve pljuge od liaa pauzu od 4 dana.Danas poslije podne sam zapalio...efekt je isti kao i jutros,kao i ju er kao i prekju er kada je bila prva. Placebo...ne bih ti znao odgovoriti ali sam odrezao listova za otprilike 2 pljuge i proaetao do prijatelja...neka testira.Pa u i ja znati viae:) Poato se biljka suai u komade naopa ke...sije em listove odozdo,tj od vrha prema gore:) Kod mene npr,postoji placebo efekt,takav da...ako ne vjerujem da je dim ok prije nego li ga zapalim....uvijek bude dobar.A svaki puta to mislim jer isto kao i ti Zmijice ne vjerujem joa uvijek. Eto,ne bih htjeo smetati na tuoj temi samo me 'malo' ovo interesira.:leafblunt:

jul 2010.

Evo,obzirom da je prvenstveno mene interesirala ocjena i mialjenje od 'mog burazera',glede liaa..... Ovako;Na moje pitanje...pri aj????,dobio sam otprilike ovakav odgovor kakva je pljuga od ovog liaa; ''Dobra je, ak ustvari...nije loaa.Smiruje,lagano voza pozitivu do trenutaka kada te 'opomene' da je prisutna i to poprili no.Baca 'nekontrolirano' i to 2 do 2,5 sata. Ugodan dim sa intenzivnim mirisom marihuane. udo:) Uglavnom na drugo pitanje;Ocjena od 1-5???...3, i to dobra:leafblunt:
ZmijugaLomaAMBASADOR

jul 2010.

Pa istina, mo~e biti... jer i na liau ima THC-a to se zna (pa od njega prave hash!!!???? ) zna i da je mogue, ali naravno razlika izmeu lisaa i cvijeta je ogromna, to svako zna.... ali istina je da ima na liau THC-a, to je neosporivo... ali veoma malo... tako da dosta treba liaa i dobro se isitniti... (kao kad se priprema hash)... samo hladna hoda i led (da ohladi) ubrzava proces, tj. sa liaa skida THC, tako da liae koje je bilo potopljeno u hladnoj vodi (malo, i leda) dobro izmjeaati (da spadne thc...) Zna i ima ga... i mogue je da si se napuaio, ali samo ako nisi neko vrijeme nikako zapalio "normalnu" vuvu... pa se org. "o istio" i naravno da ea se napuaiti od liaa... sad koliko to zavisi od tvog org. koliko se "navikao" na vuvu, ako non-stop puai neko dobru gand~u, i zapali liae - to na njega niata nee djelovati... to hou rei - nadam se, da sam dobro istipk'o tj. da skontaa ata hou rei....

jul 2010.

Sve 5.Kontam:) Istina je da koli inski treba 'natrpati'... ali aljaka,barem ovi dijelovi sa vrha biljke.Nije to u tolikoj mjeri kao kada se zapali 'cvijet'.Ustvari kada bi se stavilo toliko prave robe u pljugu....ajoooj.Tko zna kako bi zavrailo:) No dobro,u ia ekivanju 'svojih ~enski',ne preostaje mi niata nego odoh zafrljit jednog, pa kud' puklo da puklo:) Pozdrav.

jul 2010.

Evo i moja kona na ocjena i zaklju ak. Uva~avaju mialjenje 'moga burazera' mogu rei i ja...solidna 3. Odoh:)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se