VUTRA
ForumMarihuanaUpotrebaMarihuana i obitelj
LEGACY

Marihuana i obitelj

112 odgovora7,032 pregleda
Igy_ZGISTRAŽIVAČ

jun 2018.

Pozdrav svima! Dolazim iz Zagreba, u drugoj sam polovici 30-ih, o~enjen sam i imam dvoje djece. Bolujem od anksiozno-depresivnog poremeaja i nakon ato sam bio kod viae psihijatara, od kojih mi nijedan nije pomogao, odlu io sam pokuaati s marihuanom. Zadnji psihijatar me nabubao s antidepresivima, a ak mi je pod zadnje uveo i antipsihotik od kojeg sam se osjeao loae kao nikad u ~ivotu. Antipsihotik sam izbacio, a antidepresive u postepeno smanjivati i takoer izbaciti. Imam puno iskustva s puaenjem marihuane, a ono ato me mu i je to ato sad nisam u poziciji kao prije deset godina da mogu puaiti kad mi se prohtije jer imam odgovoran posao, suprugu i dvoje male djece. Iskreno, ne znam kako bih ukomponirao marihuanu u svoj sadaanji ~ivot. Da li da zapalim joint samo prije spavanja? Da li, radi manje mirisa, koristiti vaporizer? Iskreno, smatram da nije u redu biti pod utjecajem bilo kojeg opojnog sredstva i biti s djecom pa me zanima koliko vremena dnevno bih trebao biti pod utjecajem marihuane da si barem malo pomognem sa svojom boleau.
hazeriZMAJ

jun 2018.

Drug moj..trebao bi da promijenis pogled prema Cannabisu i poceti ga gledati kao ljek,sredstvo koje moze rijesiti tvoje probleme.Najbitniji je svoj uzgoj..treba ti sator od metra i oprema i nakon zavrsenog ploda edukacija kako napraviti ljek koji se ne pusi,a informacije za to mozes naci ovdje; https://www.vutra.org/threads/herbal-bobs-medical-lounge.15900/ Ipak Trava nije tako jednostavna,a opet tako zanimjiva i poucna:):thumb:Sretno:thumb:
ZodraZMAJ

jun 2018.

Sve se mo~e kad se hoe!`to ka~e drug Hazeri, posmatraj to kao lek i savest e ti biti mirna!Mislim da je gore kad se deci pojavljujea na o i na kojekavim hemijama, antideprisivima i ko zna ata jos od "drage" nase medicine... nego na ovome ato nam je majka priroda poklonila!!Ja isto imam decu, jako odgovoran posao, radim u laboratoriji i ne sme da se desi greaka, imam 100 kontrola i niko ne zna ata mi je u glavi...a na thc-u sam evo i sad na poslu!!!Puno sree!
hazeriZMAJ

jun 2018.

Potpisujem:thumb::thumb:Na tim tabletama svojoj djeci ne mozes biti otac sa srcem koje imas jer ga bas te tablete "ogranicavaju"da volis,pazis i mislis na njih.Trava ipak spaja ljude,ljubav,mir i zdravlje i sa njom stvaras uspomene i ljecis boljke.Zelim da nades put ka ljeku,sretno:):)
BladerZMAJ

jun 2018.

injenica je da marihuana mijenja stanje svijesti. Imamo unutarnje kanabinole i receptore za njih, ali organizam ne proizvodi toliko da budemo high. Kod psihi kih poremeaja najbolje krenuti sa ne im manje psihoaktivnim ato Chili preporu a. Mo~da bi najbolje bilo napraviti ulje sa samim CBD-om i dio sa low THC. Preporu am neki sativa CBD hibrid da malo digne raspolo~enje, a opet da nije previae. Nekad u ~ivotu treba pojest govno da bi ti bilo bolje... cilj opravdava sredstva dok ne ateti drugima u svrhu poboljaanja ~ivljenja. Sve mijenja svijest. Obi na pomisao, okolada, kemija iz laboratorija ili kemija iz prirode... Ne znam da li si probao kakve tehnike za smirivanje... to bi ti super bilo na kraju dana, a ako stignes 15-ak minuta i ujutro. Malo se protegnit i meditacija... meni to puno pomogne. I taj problem koji imaa mo~e biti put uz koji ea masu napredovati... nemoj gledat na to kao neato ato si iz vedra neba dobio. Dopusti si osjetiti...
1310ZMAJ

jun 2018.

ajoj, tebi je trava droga, kako ea se "izlje iti" drogiraju i se?
Igy_ZGISTRAŽIVAČ

jun 2018.

Gdje sam napisao da je "meni trava droga"? Uostalom, ne da mi se ulaziti u filozofiju s trollom.
Igy_ZGISTRAŽIVAČ

jun 2018.

Hvala na savjetu, ali na~alost uzgoj marihuane ne dolazi u obzir jer ne ~elim riskirati otkaz i eventualnu zatvorsku kaznu. S druge strane, nemam je gdje ni uzgajati.

jun 2018.

Drug. Imaju pravo uvazeni clanovi foruma. Ne posmatraj ovo kao drogu jer i nije. Imam porodicu,odgovoran posao i konzumiram marihuanu. Ona mi dodje kao olaksanje posle dnevnog stresa koji prezivljavam kao i svi drugi ljudi u ovom speedy zivotu. Polako priprema,sator,oprema,uzgoj i videces da ces se bolje osecati nego sto ti je sad kad budes uzeo lek iz prirodne apoteke.
Igy_ZGISTRAŽIVAČ

jun 2018.

}ivim u stanu u kojem nemam ni prazan ormar u kojem bih mogao uzgajati travu. Outdoor isto tako nemam gdje.

jun 2018.

Gle ja sam sad u pripremi projekta za mini grow. Imas po forumu kako uraditi sebi mini grow box. I ja sam u stanu od 30m2,i znam za muku. Potrudi se budi kreativan. Sam posao oko toga svega i uzgoj,mene smiruje i opusta.
Igy_ZGISTRAŽIVAČ

jun 2018.

A ato kad ti netko doe u stan? Imaa djece koja bi vani mogla "spomenuti" ato tata uzgaja? Privla na je ta ideja, ali opet...

jun 2018.

Vidi stelth moras odraditi, i sa decom razgovaraj,objasni im. Ne znam koje su starosti. Ima ovde na primer pc box,ili u obliku zvucnika malo veceg. Ali za to ti treba ucenje malo,citaj po forumu,ljudi su pisali o svemu.

jun 2018.

Danak neiskustvu... Sjecam se kad smo jednom na forumu diskutovali o jednom izmisljenom zakonu o visini biljke... Ludnica. A da ne govorim o stealth boksovima, ako ga dobro odradis izgleda kao komad kucnog namjestaja, a unutra mali grm pun hedovine. :D
h0ndaZMAJ

jun 2018.

Ako mislis da si jedini ti na forumu sa odgovornim poslom djecom i zenom varas se, a uz to jos neznas ni kako bi si ukomponirao da tu i tamo da zapalis. Uz to ako netko od starijih clanova na tvoje pitanje napise komentar ne mozes ga smatrati trolom samo zato sto se osvrnuo na tvoju usporedbu vutre sa drogom jer se iz tvog nacina pisanja se da zakljuciti da imas takav stav, prvo moras na tome poraditi i vidjeti uopce dal si za to, najbolje mozda da krenes sa nekakvom indicom u popodnevnim satima pa prema spavanju dobro bi te mogla opusititi kako tjelesno tako i mentalno pa vidi testiraj i tako dalje i samo pozitivan stav:thumb:
leemonLEGENDA

jun 2018.

joint prije spavanja bi ti definitivno pomogao jer cannabis djeluje i sljedeci dan.. ja bi osobno od nekih sorti sljedeci dan bio fino opusten,od nekih jako umoran,od nekih nadrkan prema svima okolo..recimo sorta AK48 na mene djeluje umirujuce kroz cijeli sljedeci dan nakon spavanja ali kad ju zapalim navecer me baci u introspektivu te izvuce sve negativno na povrsinu,tek kad to sve rijesim sam sa sobom nastupa smiraj. sa druge strane ako nemozes uzgajati tocno onu vrstu koja bi ti pomogla nista od toga, na ulici to neces pronaci.. kao sto Blader rece probaj sa meditacijom,cannabis je lijek i moze ti pokazati put ali nemozes ocekivati od Biljke da ti svaki dan do kraja zivota pokazuje put.
Buba ŠvabaAMBASADOR

jun 2018.

Poslusaj ekipu ovdje, neki su ti malo izravnije rekli a neki malo manje, al jedini temelj koji ti treba za adekvatno lijecenje je to da provjereno znas sto uzimas, odnosno da sam uzgajas svoje. Pogotovo danas kad ima toliko prilagodenih sorti za pojedina stanja. Koliko god bilo tesko, jos teze ce ti biti kostantno trositi novac na nesto neprovjereno, i uzimati u obliku koji ne iskoristava puni potencijal svih aktivnih tvari u biljci. Educiraj se na forumu, razgovaraj sa ukucanima, kvalitetan stealth i "zavjet sutnje" o tim stvarima pred okolinom mogu ucinit cuda. Na prvu moze zvucat komplicirano ali mislim da ti je lakse pronaci nacin kako to sve obaviti da svak bude sretan i zadovoljan, nego zivjeti sa spoznajom da si mozda nesto mogao ucinit za sebe ( a time i za obitelj ) a nisi.
tikiZMAJ

jun 2018.

Pooz drug evo moja iskustva Moj frend ima dvoje djece i i cjeli dan od jutra puai radi normalno svoj posao stvar je u tome ato nije ti potrebno da se toliko naduvaa da ne mo~ea funkcionirat dovoljno je uzeti 2-3 dima isto ima u inak a funkcionirat mo~ea normalno jedino bia trebao malo istra~iti koji bi strain bio najbolji za tvoje stanje Ja osobno imam 3 djece i imam box u ku i i nema nikakvih problema svi u ku i znaju ljepo sam im objasnio da ve ina ljudi to gledaju kao loau stvar i da je zato najbolje da ostane u ku i i da nikome ne govore i sve funkcionira tako da porazgovaraj s uku anima i vidi kako bi reagirali al po meni bo je travica nego se trbat ikakvim tabletama
1310ZMAJ

jun 2018.

aaa, fin ovjek, dobro odgojen, obrazovan, radi va~an posao puca na prvu, mjenja psihijatre ko arape, u potrazi za novim medikamentom leemon, itajui uvod prvo mi je palo na pamet introspektiva, 33-35g vrijeme kad se prvi put pitamo ato ja to ~ivim, ako imamo hrabrosti pogledamo u sebe zapravo hrabrosti treba za zadr~ati taj pogled u sebe, ajoj, niata vrijedno aplauzu. postoje tri ... kako mi sebe vidimo, kako nas drugi vide i kako mi mislimo da nas drugi do~ivljavaju. tri potpuno razli ite stvari. nastavi sagledavati, nisu drugi krivi a ako jesu nikad se ne zapitamo zaato je tomu tako osim kad o ekujemo razumjevanje za sebe, svoje pizdarije kojima smo si sami krivi jer poput ... imamo kontradikcije a mozak radi na binarnom 0:1 ili ili, kad si pun kontra stavova, kad jedno vrijedi za tebe a za druge naravno ne, kuralus. vrijedi analiza, introspekcija, kako ea razumjeti ako ne spoznaa sebe. ima tehnika, literature, samo opasno je pristupiti bilo kojem takvom nazovi te aju, u tom vremenu kad se upoznajemo sami sa sobom a kako sam rekao malo ili niata vrijedno aplauzu tamo zapravo nema, tad smo zreli za indoktrinaciju, religija je koliko je meni poznato iza svakog takvog organiziranog sistema, negdje te isus voli, negdje idea djevicama kad posmicaa kog ve treba, negdje si u nirvani. ima ih joa vrageci, antropozofi, magijski kultovi, kako jedan propovjednik veli ako se ho ea obogatiti osnuj crkvu. lijepo solo, svi smo isti , ( ~ivotinja to je i ovjek ) kad rjeaia stvari sa sobom mo~ea se promjeniti, ( ima jedna indijska, prvo sam htio mjenjati svijet, pa djecu pa ~enu, niata nisam promjenio, mjenjam sebe. tako nekako, to je poruka. postoji i nagrada , dar svete slu ajnosti, sve postane lakae u ~ivotu i zadovoljan si time ato imaa, djeca ~ena posao ( rat i katastrofe , onda nejde nikoga, bolestan ima samo jednu ~elju a zdrav..) i ono glavno otkrijea novi svijet u sebi, svemir, uo si za to i istina je. dim s tobom @leemon @honda , @mladji referent hvala na podraci, lijepo je kad te netko uzme u obranu, valjda vrijedia nekom. kolega je u problemu mo~da mu se i da pomo i ako sam fulao u onoj o medikamentima, vidjet emo ovdje nema trgovine ni trgovaca, vrtlari i tajni vrtovi!
.i.ZMAJ

jun 2018.

nedilje ti, ja bi se isto a da mi ne ue

jun 2018.

Ovakva pitanja odaju nesigurnost u vlastito prosudjivanje, a depresija se javlja kao posledica nesigurnosti, nedostatka vjere u sebe, samopotcjenjivanjem. Pretjerano pridavanje znacaja u vezi ocekivanja drugih po pitanju nas samih, i tome kako ce nas dozivljavati, potjera nas da citav zivot posvetimo toj dopadljivosti drugima, a kao rezultat dobijemo gubitak sopstvene licnosti. Kad izgubimo sebe, u lavirintu raznih tudjih ocekivanja, zivot nam ne moze biti ispunjen. Zivot se sastoji od davanja i primanja. Uzajamnog postovanja, prihvatanja, uzajamne ljubavi, srece.., i upravo dodjosmo do jedinog djelotvornog lijeka protiv depresije - srece! Kada smo sretni, svi su drugi oko nas sretni, jer ih kroz takvu prizmu gledamo. Kada smo mi sretni i oni nesretni su manje nesretni jer upiju djelic srece kojom zracimo. Djeca su sretnija, kada vide sretne roditelje. Roditelji su jos sretniji, kada vide sretniju djecu i tako sreca kruzi, razvija se, raste i buja - umnozava se! I komsije, komsinice, rodjaci, kumovi, prijatelji, poznanici su sretniji ako nas vide sretne. Sreca, vidi cuda, ne raste na drvecu. Srecu proizvodimo mi sami. Ukoliko nismo sposobni da je proizvedemo, nismo sposobni ni da je primimo. Da bismo proizveli osjecaj srece, moramo sebe dobro poznavati; sta zelimo, sta volimo, kojem dobru se nadamo... Trava je dobra, ako nam prosiruje vidike, otvara percepcije i upoznaje nas sa onim dijelom dobra u nama. Ukazuje da smo, ipak, samo ljudi sa svim vrlinama i manama, da smo gresni i da smo u mogucnosti mnoge greske ispraviti, samo ukoliko to zelimo. Niko taj teret ne moze preuzeti na sebe, umjesto nas samih. Zato motaj dzointe da budes sretan, da dijelis srecu drugima i ne ocekuj da ce se to desiti, ako smotas pa se kajes sto si motao. Zadaj sebi cilj da budes sretan, pa onda smotaj. Nije depresija posjekotina da se rjesava bivacinom i flasterom. Depresija se ne lijeci sintetickim otrovima, jer je sreca jedini lijek za depresiju, a taj lijek farmacija nikada nece proizvesti. Trazi sortu koja potice mozak na lucenje endorfina i ne pretjeruj Svako dobro.
MaystorPOZNAVALAC

jun 2018.

Ako se zelis lijeciti travom onda moras uzgajati svoje. Zasto kazem moras, zato jer je proces uzgoja ukljucen u taj general well being. Meni npr. nije normalno da sam navodis da imas probleme s tim i tim a ne mozes objasniti svojima da bi ti trava eventualno pomogla. Ako uopce imas te probleme. Nadalje, ne znam kako mozes imati iskustva s marihuanom ako ju nikad nisi gajio. Vjeruj mi, nemas onda,jer trava koju sam uzgojis je drugi svijet. Dakle, ako si resio uslove da uzgajas (sto bi ti trebao biti 1. Prioritet ako mislis pusiti) onda se zasadi dvije male biljke, pod male mislim do 160 cm :D ) Jedna indika druga sativa. Nakon sta cijeli proces odradis i imas teglice svog dima, tad krenes se lijeciti i to na nacin, max 4 dima ujutro, opcionalno max 4 dima popodne i jos 4 navecer. Ujutro i popodne sative, navecer indice. Ja bi si smotao par cvjetica sa cvijeta , u biti cupnuo i u malu smoking rizlu. To su dakle mikroni lol, i znalo bi biti prejako. Ono, sokira me kad vidim da ljude puse te sprave od lakta a mene prebije 0,01g. Zasto uopce moras pusiti? Mozes razne druge nacine koristiti. Mislim da ti je to jos bolje. Koliko vremena bi trebao biti napusen je nemoguce reci. Rekao bi onoliko koliko mozes a da ti ne ometa ostale zivotne aktivnosti.
Igy_ZGISTRAŽIVAČ

jun 2018.

Zahvaljujem svima na odgovorima! Da li bi za mini grow bio dovoljno dobar ovakav box ili je s ne im toliko malim bolje niti ne pokuaavati? https://www.hempatia.si/pirate-box.42x40x120cm

jun 2018.

dobro je to za 1 biljku i za ograni eni prostor. Ljudi uzgajaju u kuiatima od PC-a, kud onda ovo ne bi valjalo...
BladerZMAJ

jun 2018.

Mo~da prije nego zasadia probaa da li ti paae. Jer ako budea trebao CBD sorte trebat e ti vei prostor, pogotovo ako idea na ulje.
Igy_ZGISTRAŽIVAČ

jun 2018.

Ma kakav vei prostor, ne znam ni gdje u ovo staviti...
BladerZMAJ

jun 2018.

Shvatio sam. Samo ti ~elim rei da iz tako malog prostora neea moi napraviti ulja za kapsule cijeli mjesec... pa da znaa unaprijed. Za zapalit ea moi, ali to opet ovisi. Da dobijea 30-ak grama, svaki dan po gram, do 100-njak. Terapija koju je predlo~io @CilI je po meni ono ato ti treba. I mene mui anksioznost od male do velike na periode i zato znam da mi najviae paau CBD sorte. Sada u boksu imam jednu "bez" THC-a, jednu sa low THC (5%) i high THC. Ulje CBD nisam probao ali po onome ato itam to bi trebalo biti to ato djeluje kao anksiolitik. Dok THC mo~e biti antidepresiv ali kako za koga... najbolje bi bilo da probaa prije nego se upustia, a ako se i upustia da znaa ato ti i koliko treba.
Igy_ZGISTRAŽIVAČ

jun 2018.

OK, mislia na probati s ceste? Jer nekako imam dojam da bi mi to, ovisno o tome ato dobijem, moglo dati krivu predod~bu.
BladerZMAJ

jun 2018.

A mislim se... ne znam.
prosto okoAMBASADOR

jun 2018.

Moja djeca uzavaju sa napusenim tatom. Koji ne vice, igra se, uci ih pizdarije, uziva u medi poohu, neodgovornim, prisutnim, vanka kalupa danasnjice... A stvarnost i dalje pritisce A ni zeni nisam mrzak. Ni kao grower ni kao naduvani tukac. A cetrdeseta kuca na vrata. Sorta Mandala#1 Edit: A tjeskoba i depresija mi nisu strani Edit 2: Malo mi sad glupo ovo zvuci, ja tu nesto o sebi laprdam. Ali tako je. Ne mogu govoriti sta je tebi i kako trebas raditi. Kazem sto meni poma~e i kako. Da u svom ludilu danasnjice budem ok prema onima do kojih mi je jedino stalo. Jebes SVE ostalo.

jun 2018.

da
Igy_ZGISTRAŽIVAČ

jun 2018.

A niata, probat u onda za po etak tako, s mikrodoziranjem, 3-4 dima ujutro pa na posao

jun 2018.

Matori ne razmisljaj, uzmi taj mali box je vrh. Kolega je iz takvog neki dan izvadio 70-80gr, a drugi brat moj od toliko napravi 300 biomix kapsula sto zna fino da potraje. I eto ti terapija i sjajan hobi.. :) Aj pomalo, zivot je lijep kad zelis da je tako :D
Buba ŠvabaAMBASADOR

jun 2018.

Mal je to boxic al procitaj o SCROG metodi, fino od starta rasiris biljkicu da jednako pokrije box i iskoristis maximalno od prostora koji imas. Tako bi se realno dalo izvuc nekih 50ak grama sa fino odradene biljke, sto je po meni za nekih 5-6ml ulja, i prema receptu napravis biomix kapsule, i trebalo bi ti ih ispast oko 80ak ako me sjecanje dobro sluzi. Racunaj 1 po danu u vrijeme kad ti najbolje odgovara, i eto ti 80, sto znaci da fino cim jednu biljku skines, stavljas drugu u box i u teoriji si pokrijes cijelu godinu sa 4 growa sa 1 mini biljkom svaki put. Sve je moguce, citaj, uci, i bit ce nesto od svega toga. Ako ti je iskljucivo za anksioznost i depresiju mislim da bi ti idealna sorta bila od Dutch Passion CBD Charlotte's Angel, jer ima minimalan udio THC-a, a jako visok udio CBD-a, sto ce ti pomoc well being osjecaju ( bar tako kazu) a mal udio THC-a znaci da ces bit funkcionalan skroz. Ako se brines za sigurnost i slicno, ta biljka ce bit samo jedna u boxu, i mala, pa i u najcrnjem scenariju mislim da ne bi trebao imat nekih velikih problema, pogotovo ako imas papire od psihijatra
hazeriZMAJ

jun 2018.

Pa daj Bladeru sad si me razocaro i ko komunista i ko druga:D:D Sadis odlicne cbd-thc sorte i jos nisi slozio Biomix!?Vadi brate iz ladice one tvoje masne tegle,prouci tematiku,naruci kapsule,lecitin i ja ti garantiran da nema vise mjesta anksioznosti;):thumb::thumb::thumb:Dvije kapsule dnevno ce ti kroz mjesec,dva promijeniti karakter,a da ne govorim odhebati nervozu,anksioznost..lupanje srca..
BladerZMAJ

jun 2018.

Hehehe :D A uvijek mi je nekako strah uzeti ulje gdje ima THC-a, jer kad zapalim 0.1g neke CBD sorte sa 5% thc-a, dobro se napuaim. Nekad i grani no. A u ulju je to puno koncentriranije i traje ja e, tako da nekako me strah. Napravim starome za lea ulja, ali se ja nisam usudio probat. Sad sam stavio jednu Kandidu sa manje od 1% pa cu ako dobijem dobro napraviti ulja. Samo cu isto prije zapalit da vidim koliko mi je ispalo thc-a. Ove ja e vrste vejpam i super me odrade... Htio sam rei do sljedeeg growa. Ali ako ekipa koja je radila ka~e da se mo~e, i ako je to jedino opcija onda nema druge...

jun 2018.

Meni je takodjer davno dijagnosticiran 'anaksiozno/depresivni poremeaj',bilo mi je prepisani brdo terapije, antidepresivi,neki antipsihotici+ 30-40mg diazapema dnevno..bilo je ok prvih 20dana jer sam po eo spavati nakon dugo,jesti itd.. medjutim nakon par mjeseci sam skuzio da sam otupio na emocije,poveo sam gubit empatiju premda sam inace dosta emocionalna osoba ali to mi tada nije smetalo,cak je bilo olakaanje na neku ruku . Ostala osjetila su bila znatno smanjena,..moj karakter se mijenjao, preko noci sam ih odlu io prestat uzimati, povremeno bi uzeo diazapem samo kad bi bas stislo..uglavnom, tek par mjeseci nakon prestanka sam shvatio da sam zapravo pod tom terapijom bio pod klju em,kao da sam zivio u nekom balonu,i sta bi bilo od mene da sam nastavio ...:zvizd: kanabis moze zamjeniti sve te lijekove,ok mozda s svojim nuspojavama ali naveca nuspojava od dima je bolja od najmanje kemijske! "Travu"pusim oduvijek,oko 20god, Vutra mi poma~e puno,volim rec da mi je spasila ~ivot,iako samo pusim,ljek jos nisam radio, materijal ceka spreman da uhvatim vremena i jos se dodatno educirati i pripremom. Jednom sam pokusao kuhati ulje ali mislim da mi je izgorio pa ne zelim sad riskirati s kvalitetnim materijalom isto.. kad vidim komentare cjenjenih lanova foruma,za koje znam da znaju sta govore,samo mi da dodatnu motivaciju da si napravim ljek..aator si nasao,razmisljaj u tom smjeru,kako ces osigurat da ti raste 1biljcica koja je tvoj ljek a ne droga,da to radis radi svojoj i budunosti svoje djece..prvo ,sam grow i briga oko biljke je terapija sama po sebi,..pazi se te kemije ,silnih tableturina i polako skidaj,uzimaj kad vidia da bas trebas,vjerujem da bi dijete cak i lakae podnilo da zna da mu stari 'dimi i growa',nego da mora pit vrecu lijekova zbog 'problema s glavom' i misli da si lud il' sl.. imamo istu dijagnozu pa pomislio mozda Ce ti bit lakae kad znas da nisi jedini..a i toleranciju na THC s vremenom steknes,tako da ti 'high', ubrzo nece bit problem,samo na tebi je da izabere s kojim putem krenuti.. U svakom sl. Zelim ti sve najbolje i da naes izlaz iz svog stanja, moze se:thumb:
h0ndaZMAJ

jun 2018.

@Papa Romeo vrhunski sroceno:clap:::respect:
leemonLEGENDA

jun 2018.

mislim da si pogrijesio kome se obracas:)):)) valjda zbog zute ikonice,nema veze..33-35god kad se prvi put pitamo? ma daj pa nije to bas tako odredjeno,neki ljudi pod zivotnim okolnostima puno prije spoznaju da nesto ne valja sa ovim svijetom,uglavnom su to teska i ruzna iskustva koja prekinu bajku i natjeraju te da sagledas svijet sa drugim ocima. slazem se sa tobom u vezi hrabrosti, covjek treba hrabrost da pobjedi strah koji nas sputava na toj prvoj stepenici da budemo ono sto zaista jesmo, lagana fluidna bica puna srece koja moze biti tu bez obzira na imovinsko stanje,religijsko opredjeljnje ili koje kakve programe koje smo smislili..meditacija moze rijesiti takve stvari ako si dovoljno uporan jer te uci da tok misli koje imas nisi ti,naucis ih promatrati kao nesto sto se dogadja ali to nisi TI. e sad cannabis kao biljka pomaze jer otvara ta jedna vrata di zaista mozes bit sretan i fluidan,mozes bit bez para i sjedit u jarku i smijat se ko malo dijete,zivit u tom trenutku..pomaze ti da spoznas da je nasa dusa sposobna za srecu..i tak..
prosto okoAMBASADOR

jun 2018.

Kad je um previse glasan, kao kod tjeskobnih ljudi, pokusaji meditacije su dugo dugo jalovi. Meni osobno je to bilo samo dodatni izvor frustracija. Ima jedna knjiga koju preporucujem svima. Obraca se nasem zapadnom, racionalnom, egotripoznom umu i rasvjetljava dosta toga. na nama razumljiv nacin. Kao jedan uvod u razbijanje drustvenih okova. I nasih vlastitih. @Igy_ZG probaj. Ako nista, kvalitetno je stivo Fromm: Imati ili biti
LupusHerbivorAMBASADOR

jun 2018.

1. HITNO izbaciti antidepresive, dugorocno rade vise stete nego koristi a efekti su nepopravljivi, znam iz iskustva. 2. NE SERI TAMO GDJE JEDES ocito je da se ne kreces u ganja okolini prema tome nemoj izlagati sebe, svoju zenu, djecu i obiteljsku sramotu zbog par sto grama. Moj savjet! 3. Volio bih reci SAMO DUVAJ STO VISE ali tome nije tako. Kanabis je lijek ali i otrov. Ruku na srce. Smanjuje nam koncentraciju. Smanjuje nam pamcenje. Smanjuje nam percepciju realnosti, tj iskrivljuje je. Dakle, nije isto biti napusen i nenapusen, posebno kada se radi o poslu i obitelji. Ne preporucam ti da pusis travu ujutro prije posla jer ces tako brzo steci imunitet na nju, bit ces cijeli dan high i kroz par godina ces razviti kanabis psihozu pa ces morati pusiti svako malo da bi se osjecao normalno. Ovo sto sada kazem je jos TABU tema i nije bas prihvacena u ganja populaciji ali svi mi znamo istinu, mi koji konzumiramo preko desetljeca svaki svaki dan. Rijesenje je nesto kao 4:20. Zasto su Ameri uzeli bas 4 20 za zapalit joint? Jer tada zavrsavaju s poslom. Zivotna egzistencija je namirena, mogu mirno kuci ali prije nego dodu kuci, moraju se rijesiti stresa i onda prije ulaska u kucu zapale joint pa do veceri oko 20,21 budu naduvani pa onda ide spavanac oko 22,23... NE VALJA ICI NAPUSEN SPAVAT stvara imunitet i psihozu. 5. Kako ti se imunitet razvija tako ces morati i povecavati dozu tj uzimati kvalitetniju robu sto ce te s vremenom kostati. Za sada je ok trava s ulice ali ako hoces pravi medicinski efekt, ja ti preporucam gerila grow sljedece godine. NITKO NE MORA ZNATI
prosto okoAMBASADOR

jun 2018.

Oprosti, ali ovo sto si napisao zvuci glasno, u pozi, sa stavom. I mora biti krivo. Cini mi se da si proletio preko tri stranice, sa stavom, i da nisi uooce procitao sa razumijevanjem sto drugi govore
jopezgZMAJ

jun 2018.

U kakvoj ganja okolini? Ko sa 35 godina ima ganja okolinu?Mislis frendove sa Fife. Znaci da nasi roditelji,stricevi, tete sa 60 -70 godina duvaju sto je gotovo nemoguce jer su odrastali u drugacijem svjetu,pitanje je samo kakvog su uma i kako ce to prihvatit i tko ce uopce znat to najbolje zna igy_zg.Naravno da su neki i duvali al to je velika,velika manjina. Ja pusim i vise od desetljeca i nije mi nist. Cjela familija zna da duvam i niko me ne osudjuje,neki su i probali samnom,neki zapale i dalje ponekad .Preporucas mu da se skriva od zene, kriomice sadi ,da kriomice izlazi iz kuce na sat,dva,da skriva lopate,gnojiva, itd po kuci,supi,vani? Di ce drzat te plodove gerila growa,ak je taj nacin sadnje toliko siguran koji ocigledno nemoze po tvom napravit sramotu ,sta jednostavno svi tako ne sadimo. Otrov svasta.

jun 2018.

Poznanica prestala uzimati antidepresive, planirala zatrudniti, i nakon nekog vremena nestala. Ni dan danas nije pronadjena. Malo je nezahvalno savjetovati na ovakav nacin. Nije svakome od nas trava tabu. Ima nas mnogo otvorenijih prema bliznjima i smatramo da je pogresno skrivati nesto za sta sami smatramo da doprinosi kvalitetnijem zivotu, odnosima u zajednici, posebno porodici. Pogotovo sto smatramo da govorimo o lijeku, umjesto nametnutog stava da je rijec o drogi. Droga je onom ko se drogira, lijek onom ko se lijeci. Nije to 16h i 20min. Rijec je o 4. mjesecu (april) i njegovom 20om danu, kao idealnom vremenu za sjetvu kanabisa. Imunitet i tolerancija su dva razlicita pojma. Indika kad uspava, pa spavas k'o beba, ne moze stvarati psihozu. Psihozu stvaraju neprospavane noci, gubitak nade i ocajanje. Umjerenost je lijek za sve, pa tako i za povecavanje tolerancije na kanabinoide. Trava sa ulice nikada nije ok. Kupovinom sa ulice pomazes i odrzavas opstanak narko mafije, nemas pojma sta pusis i mnogo rizikujes da se sukobis sa zakonom. Zakon je blazi ako uzgajas za licne potrebe, za lijek. Nema nista ljepse od cinjenice da sa voljenom zenom mozes sve podijeliti, znati da te razumije, da ti vjeruje i da te podrzava. Skrivanjem od svih, sami sebe guramo u asocijalizaciju. Gubimo povjerenje u najblize osobe i vremenom nam i komunikacija nestane. Nije interesantno voditi, iskljucivo, neobavezne i sablonske razgovore. Mora se dusa otvoriti, zatvorena nikada nece biti u stanju primiti topla ljudska srca i osjetiti se zivahnijom i sretnijom.

jun 2018.

Skidam kapu na argumentim i za oba posta u ovoj temi @Papa Romeo :respect::clap::
hazeriZMAJ

jun 2018.

@Papa Romeo :respect::respect::respect: Sve si rekao:sun2: Edit; ...dva puta..
BladerZMAJ

jun 2018.

Za manifestirat psihozu treba se dosta imbenika poslo~it. Znam ljude koji idu 20 godina spavat dobro napuaeni i nisu psihoti ni. Glasan je skoro svima, samo se nekim ne uje kad je duboko. Upoznao sam puno puno ljudi sa tihim umom na tim "duhovnim" dru~enjima... na kraju isto luaci, samo ato to ne znaju :D . Disanje i meditacija opuata i smiruje... ne treba postii "samadhi", treba malo provesti sa sobom vremena.
hazeriZMAJ

jun 2018.

...i imati dobru sortu:thumb::thumb:
BladerZMAJ

jun 2018.

Heheheh... sla~em se :D
prosto okoAMBASADOR

jun 2018.

@Blader U pravu si, promaaio sam bitno

jun 2018.

16:39:50 torek, 19 junij, 2018 :spliff: malo kasnim :thumb: odnese stres,okrene te tvojim bli~njima posao ostavia iza sebe vozim dragu,treba cipele za svatove da ne zapalim nebi mogo :D opuateno Igy_ZG napravi neki plan za 'po etak',nije sve tako crno ;) da7keILST6Q

jun 2018.

Hahaha nisi jedini VenloNL, i can feel ya.. U stanu, tj kada si pod kirijom u ne tako velikom stanu, a imaa djecu, onda je to skroz druga pri a ato se ti e growinga, jedino ako je sve pod kontrolom (klju om), ali opet ako su malom stanu, i nemaa dovoljno prostora, onda samo outdoor naravno ako si u mogunosti, ako ne, onda si zbavia nekoga ko growa, i uzmea pola njegova uroda za ulje, ili ti ta osoba napravi ulje za poatenu cijenu, druge solucije ne vidim tu osim da riskiraa joa viae i tra~ia po ulici no-name shit i usput dolazia u kontakt sa licima koji su krimosi/dileri i bog sami zna ata, veinom dje urlija.. Ako si mo~ea priuatit, iznajmia sebi vikendicu neku u brdima u vrijeme sezone outdoora (barem preko vikenda), i gore u brdima nekima sebi zasadia recimo 5-15 automata, obilazia vikendom, i na kraju samo poberea, isto osusia gore i preradia u ulje.. Uvijek se mo~e pronai rjeaenje, samo treba malo mislit glavom i biti kreativan, a ne kukati i maatati o ne emu, a prsta nepomaknuti... sve se mo~e kada se hoe..
MaystorPOZNAVALAC

jun 2018.

Psihoza nastaje odnosno stvara ju sam pojedinac svojim neodgovornim koristenjem. Nekad je tesko odrediti distinktnu granicu izmeu odgovorne upotrebe i zloupotrebe, a zloupotreba je to sto vodi prema negativnim stranama koristenja kanabisa, no ne treba puno iskustva da shvatis gdje se nalazi ta granica. Kao sto rekoh prije 4 dima je zlatno pravilo kod mene. Plus minus. Ali veci gust mi je zajebavat se s tom travicom, pratiti ju kako se razvija,vezati ju sisati, pa cekat da procvijeta (mmmm) i tako taj proces. Ako mislis da ce ti pusenje trave samo po sebi rjesiti sve probleme grdo se varas. Mislim da cijeli ovaj proces od gore kombinirano s povremenom dzojom je nesto sto ti moze pomoci da se generalno osjecas bolje. Puko pumpanje dopamina i serotonina je umjetna sreca takodjer.
BladerZMAJ

jun 2018.

Da ali u tvom, a u i mom slu aju kanabis mo~da djeluje kao katalizator, jer bi se onda kod svih subjekata moglo ponoviti. Takoer i ja povu em par dimova. Evo taman ovih dana imam Amnesie haze i kad se srola ista povu em doslovno tri dima i dovoljno za mene...

jun 2018.

Oprosti ako sam grub, ali mislim da pri aa gluposti. 2. Kakva sramota? Ako sadia za sebe i odr~avaa stealth (pazia na mirise i curenje svjetla) , ako autia i konzumiraa unutar svog prostora, ne postoji na in da itko sazna. 3. Kad probaa prave sorte, gubitak pamenja i koncentracije bit e ti proalost. (preporu am Mandala White buthanese i magic). Ne razumijem ovo sa iskrivljenom percepcijom, osim poimanja vremena. I na poslu i u vo~nji i u bilo kojoj situaciji funkcioniram normalno, a ako osjetim da sam prepuaen, ne sjedam za volan sat-dva. Najbolji radni dani su mi bili dok sam naduvan, br~e proe vrijeme, produktivnost mi je ak i bolja. Psihoze ne dolaze zbog vutre nego zbog nerjeaenih problema sa kojima se ljudi ne suo avaju nego trpaju pod tepih, isto vrijedi za sva takva stanja (anksioznost/depresija). Naduvan zaspati i probuditi se odmoran, nema slaega... Psihoze imaa jer si zaspao s njima, i takav se i probudio, uzrok sam napisao gore. Ne mora nitko znati??? D~abe si se ~enio ako ne mo~ea biti 110% iskren sa svojom partnericom kojoj si obeao ljubav i vjernost do kraja ~ivota... @Lupus Ne znam koliko imaa godina al djelujea mi neiskusno/nezrelo u svojim stavovima. Trava je alat koji mo~e pomoi u rjeaavanju problema, no ti se problemi rjeaavaju svjesno, vlastitim mentalnim radom i vrstim odlukama, ina e je prepuaavanje "da bi bio normalan" samo trpanje problema pod tepih i obi na zloupotreba.
h0ndaZMAJ

jun 2018.

Na ostalo se ne cu osvrtat ali da paljenje prije spavanja izaziva psihozu to jos nisam cuo ni osjetio, a zbog poremecenog bioritma mi je ta prije spavanja bas glavna i nikakvih problema nikada godinama vec, a sad zamisli kad je vrijeme za ici spat a ti ne mozes pa to je prava psihoza i jos ako se protegne na par dana pa di ces gore, samo umjereno i nac sta kome pase i nema frke, dajem glas za indicu pre spavanja!

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se