VUTRA
ForumMarihuanaUpotrebaMalawi style curing
LEGACY

Malawi style curing

250 odgovora18,141 pregleda
revolutionAMBASADOR

dec 2017.

Evo poato nema na forumu niata o ovom nacinu curinga, pa da otvorimo diskusiju za ubucue. Radi se o fermentiranju cannabisa nakon berbe, ime se posti~e abnormalna sazrjevanje trihoma. Ukratko postupak : 1. Uberete biljku, normalno stavite na susenje, i u dok je joa napola vlazno , zavakumirate budove. 2. Sada slijedi "znojenje" budova prilikom kojeg sokovi u biljci fermentiraju i joa tko zna sto se dogadja, radi se tako da zavakumirane budove ubacimo u aparat za jogurt ili crockpot ( a mozete koristiti ubiti i bilokakav izvor topline). Toplina na kojoj se ovo radi moze biti od 20 stupnjeva do 50, a i viae ovisno kakav proizvod zelite. A trajanje procesa je isto po vaaoj volji od 12h do 48h. 3. otvorite zavakumirani paket , i ostaviti da se prosusi 24h, i nakon toga opet zavakumirati i ostaviti da stoji na mracnom mjestu na sobnoj temp. 4. Nakon mjesec dana mozete probati konzumirati. Sorte za raditi ovo : malawi , panama , golden tiger, zamaldelica su vec provjerene za ovo, ali kazem mozete svasta fermentirati Trihomi prijelaze iz prozirnih i mlijecnih u amber, doslovno sve sazrije kao da je biljka cvjetala joa 2-3 tjedna dodatna Uzeti 0.1-0.5 g proizvoda i dobro pro~vakati 20ak min i progutati za ja i rad. Djeluje oko 5-10h ovisno o kvaliteti i djelovanje je sasvim drugacije nego obicno skladisteni kanabis u tegli. Takodjer se moze i normalno konzumirati puaenjem. https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=309172 - link rasprave na icmagu ukoliko netko zeli saznati viae, Tema je opsirna i sastoji se od preko 200 stranica tako da se ima ato za citati Zanima me jel joa netko probao raditi?
jaime88LEGENDA

dec 2017.

zanimljivo morat u probat ovo. u africi ~va u vutru
truareZMAJ

dec 2017.

Koliko sam razumio na toj stranici, budove se prije svega zamota u koru od kukuruza pa se takvo vakumira. Jel taj kukuruz bitan?
revolutionAMBASADOR

dec 2017.

Kukuruz uopce nije bitan, nego je viae zbog tradicije africke i eto da ima oblik stangice. Mozes , a i nemoras

dec 2017.

ja sam slicno isprobao. susio sam sa suhim ledom i nakon smrzavanja hedova sam ih stavio na "znojenje" na 70-80 stupnjeva. Postupak sam ponovio dva puta. Doduse nisam zvakao vutru al sam je pusio i rad je bio vrhunski. radilo se o AK47

dec 2017.

Zanimljivo sigurno.imam 3 dana staru vutru i bas gitara 2 grane vakumirat..ako stvarno sazrijevaju trihinomi i Vutra se mo~e pustiti..zasto ne probat..
revolutionAMBASADOR

dec 2017.

upravo tako, i odmah da ti napomenem : upotreba vakumirke je obavezna zbog mogucih problema s plijesni

dec 2017.

A treba li se brinut za plijesan nakon vakumiranja?nisam siguran koliko dugo treba biti,ovo u mene je mokro kod,grane Ce pucati tek za 4-5dana cini mi se,a stavio bi bar 20-25g fino otrimiranog cvjeta pa ne bi volio pogreake u koracima

dec 2017.

plesan ne moze da se razvija u vakumu :)
H2O888LEGENDA

dec 2017.

ima ode nesto;) https://www.google.hr/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjAoZWNporYAhWR_qQKHZlJDVcQjhwIBQ&url=https%3A%2F%2Fwww.vutra.org%2Fthreads%2Fkako-marihuana-postane-ja%25C4%258Da-kad-se-zakopa-u-zemlju-oko-6-7mj-u-hermeti%25C4%258Dki-zatvorenu-plastiku.15923%2F&psig=AOvVaw293inzkFV3gPpj1p-oYEzA&ust=1513368219040678
hazeriZMAJ

avg 2018.

Dali si ti provijerio takav nacin:) Ja sam upravo u prvoj fazi pripreme bas tih sorti:)
revolutionAMBASADOR

avg 2018.

nisam s ovim sortama jer sadim out i ne dopusta mi klima saditi ista duze od 10tjedana cvjetanja. ali covjek koji je usavrsio ovaj nacin kjuranja upravo taj cija je tema na icmagu, radi vecinom s ovim sortama. ali naravno svaka sativa dominant sorta je kao stvorena za cob curing. Bas mi je drago , samo pripremaj mora to biti super, samo dobro procitaj proces kako ide, jer ima jako puno varijacija i metoda. Ja sam radio, ali nazalost saznao sam za to kad su mi vec hedovi bili suhi tako da nije bas uspijelo,ali ove godine planiram samo to raditi od berbe.

avg 2018.

5-8-10 dana dobrog suaenja, i bacim materijal joa dodatno 4-8 dana u "cvault" na curing, i sve onda vakumiram, radim to tako ve du~i niz godina, i svaki put end produkt bude on pointu... Ina e, cvault aerpe za curing su ove, nisu skupe.. mogu se sada nabaviti i za 30 eura..

avg 2018.

Sta bi bila cvault serpa? Googlam al nista :D

avg 2018.

a jesi pogledao attachment, pokazao covek koje su to serpe. kog ce ti google kad imas fotku u postu :fuck:

avg 2018.

Pa vidim fotku al ne koristim se bas "posebnim" serpama pa pojma nemam kakva je to serpa tj. Po cemu je posebna,koja joj je funkcija

avg 2018.

"...curing container is a wonder to keep the freshness and humidity in whatever you store in it to keep it aromatic and fresh as the day it was created. " "Keeps your medical herb potent by blocking harmful UVB light which deteriorates potency - unlike glass or plastic baggies which will deteriorate potency by 10% over time. Humidity control inside food grade stainless steel. Plant products stay fresh, moist and inviting. Restores moisture to dried out or stale herbs. Cures young immature flowers. Works in any climate, Silicon ring and clamps keep stash airtight, waterproof and odor free." ipak se moze naci po nesto preko googla :)

avg 2018.

Evo ti i video ako nije fotka dovoljna :D OLh3R5MOfBA vise informacija mozes pronaci ovde https://www.cvaultstorage.com/ alternativa za boveda 62 pakove, trazite sami po Ebayu/Amazonu, da sada ne pejstam tonu shop linkova https://www.integra-products.com/
ZelenkoSkrozZEleniISTRAŽIVAČ

dec 2019.

moze li netko molim vas malo objasniti postupak ovog curinga nejasno mi je totalno. Dali se serpa mora zagrijavat ili samo tako kao u tegli curing. dali je ovo brzi i jednako kvalitetan postupak kao i curing u staklenci,
BadiZMAJ

dec 2019.

Mogao si potra~iti sam, mada prije je ve prikazan postupak na videu od 420Florist :) Koliko sam ja sku~io ne treba raditi niata specijalno, sli no kao sa teglom. Da li je postupak br~i ne znam, ali kvalitetniji je sigurno :thumb:..evo vidi, tu imaa sve objaanjeno (ako razumijea engleski)... https://www.growweedeasy.com/drying-curing#having-trouble-curing http://www.weedist.com/2015/03/product-review-cvault-storage-curing-containers/ ...ako ne razumijea, teta e ti pokazat uz blunt smiley9934.. https://thestonermom.com/cvault/

sep 2020.

Sad tek vidim ovu temu... Ja sam proale godine probao neato sli no - u momentu kad su se budovi cinili suvi ali sam znao da bi se mogli susiti jos dan-dva (mislim da znate svi taj momenat :D ), stavio sam ih u teglu, labavo napakovao, zatvorio i stavio u kompost na nekih ~60 C dva dana. Nakon toga su bili ~uto-smei i tegla je mirisala na neke slatkiae kad sam je otvorio. ::volimj:: Joa dan-dva suaenja i to je bilo to. Prelepo neato. Nedavno sam otvorio teglu neke kjurane redovnom metodom ali je stojala godinu dana zatvorena i miris je bio taj ali ni pribli~no toliko intenzivan. Zna i ova metoda mu doe neato kao pre ica za redovni kjuring od 2-3 godine. Plan mi je isto odraditi i ove godine sa veinom trave, ako ne i svom. Miris se promeni totalno i izgubi onaj intenzivni miris trave. I dalje je tu, ali prevladaju neke druge note. Voe, aj, neki za ini. Super stvar za ljude koji vole zapaliti negde napolju - dosta se te~e provali. Stavim neke slike kad odradim, ali to nece jos par nedelja pa da potvrdim samo da je metoda super, u slu aju da bi neko probao u meuvremenu. :D

okt 2020.

Sous Weed Evo ga, kona no gotov eksperiment. Kompost nije dovoljno ugrejao tako da je odraeno malo druga ije, emu i ovaj naziv. :D Za ovu metodu su potrebni srednje osuaeni budovi. Onaj momenat kad se ine suvi na izgled ali ne i na dodir. Malo u se joa igrati kad skinem sledeu biljku pa u moi rei bolje koji momenat je idealan. Slede slike uz kratka objaanjenja. Ovo je podeljeno u 4 dela i spakovano u kesice koje su zatim zatvorene. Iz nekog razloga vakum maaina nije radila kako treba tako da je odraeno bez vakuma. Nije niata smetalo u procesu. Sve je zatim uba eno u posudu sa vodom na 50c i potopljeno tanjirom i kamenjem. Na posudu je dodata maaina za "sous vide" i nameatena da gura tih 50c naredna 4 dana. Svaki dan je izvaena jedna kesica tako da mogu uporediti rezultate. Evo i kona nog rezultata. Od leva ka desno - redovan kjuring, ~36h na 50c, 72 sata i 96 sati. Ona od 48 sati je u nekom daljnjem testiranju pa je nema ovde. Svaka je razli ita i svaka ima neato svoje, ali sledei put e 96 sati biti minimum jer je ta ispala najbolja od svih. Miriai na meaavinu eukaliptusa, borovine, muskatnog oraha i d~ema od aljiva! Da mi neko poturi to pod nos zatvorenih o iju, pre bih rekao da je neato za pojesti nego za popuaiti! :rofl: Takoe, ne volim ina e puaiti istaka jer mi ne prija grlu a ovo je toliko smooooooth da se nisam ni jednom zakaaljao kad sam probao. Ma ni blizu. I ukus je fantazija, pun neke slatkoe. Za rad mogu rei samo da je dosta istiji. Bojao sam se da e biti teaka zabadaljka zbog pri e o trihomima meutim nekako je ispalo suprotno. U svakom slu aju, toplo preporu ujem svima da probaju. Meni e definitivno biti glavna metoda kjuringa. P.S. Nekako mi je ovo varijacija na temu pa nisam otvarao novu, kontam da je bolje imati razne na ine kako ovo odraditi u istoj temi.

nov 2020.

Pozdrav vutraaice i vutraai! :rolleyes: Samo da prijavim da ovo udo stvarno nekako radi samo ~vakanjem cvetova... :zvezda:: Ne znam na koju foru ali ne da je psihoaktivno nego je ja e od bilo kakve vuje sa kojom sam se ja susreo. Od jednog grama ove trave se njih 4 prebilo. Svako je uzeo po 0.25g, ~vakao 15 minuta pokuaavajui ato manje da guta pljuva ku za to vreme, progutali na kraju, i to je to. Nekih 15-20 minuta nakon toga su krenuli da prijavljuju efekte, sa tim da su za nekih sat i po svi bili odvaljeni. I taj intenzivni high je trajao nekih 7-8 sati. Probao sam i ja, i to sigurno nekih 0.75 (nisam merio) ali su svi oni vikend puaa i i odvalilo ih je ja e. Ja sam na ogromnim dozama svakodnevno u zadnjih dve nedelje kako sam ostavio duvan, pa pojedem po 5g u kola ima dnevno a popuaim joa par. Ali i pored toga sam osetio taj rad koji su oni svi opisivali. Smejanje kao prvih godina kad sam puaio, kez od uha do uha, naleti energije i zelja da non-stop neato radim i ti vizualni efekti koje nisam do~iveo nikad na travi. Samo da me proe ova nervoza bez nikotina, pa hou i ja da smanjim i preem totalno na ~vakanje umesto puaenja. Najavljujem temu "ata ste danas ~vakali". :D :D :D Ina e, ko je zainteresovan ali se boji da e zaebati travu - proces se mo~e odraditi i sa samo par grama. Ja sam od ove godine ceo harvest ovako iskjurao. Tj, i dalje se kjura. }ivi bili i velike vam narasle! ::listomahanje::

mar 2021.

Evo cobova svih sorti i veli ina.... Sada idu vakumirani na 24/48 sati u sous vide.....pa se cujemo da vidimo rezultat... Pozdrav :vutra: :respect:

mar 2021.

Nakon 24h na 50°c....sada ponovo vakumiram ....dio ide na 25-30°c na 7-15 dana...a drugi dio jos 24h na 50°c u sous vide.......miris neopisiv.... :respect: :thumb:

mar 2021.

Je li slatkast miris? Meni je uvek kao neki kola , pekmez, tako neato. :D

mar 2021.

Da , slatkast miris...dobro si to opisao.... :D ...ali je toliko intenzivan da mirisi pola grada...;)...:thumb:
GronaZMAJ

mar 2021.

Ekipa da vas pitam...Nakon ato cvijet provede 24h, 48h ili 96h u sous vide ili nekom drugom konstantnom izvoru topline, nakon toga mo~e u teglice ili tek onda kree ovaj dio sa dva-tri- etiri mjesece ''zakopan'' negdje u nekoj tami i sobnoj temperaturi? da li spreman za puaenje i ''~vakanje'' nakon ti tipa 96h? :respect:

mar 2021.

Ovo je postupak, manje-viae: 1. Znojenje 12-48 sati na 40-60C. Ja sam probavao i 96 sati ali ne preporu uje se po originalnom receptu. Meni se svidela ta od 96 sati najviae od svih. 2. Fermentacija 5-15 dana na 25-30C 3. Kjuring 1-3 meseca, kao ovaj redovni. Mo~ea probati puaiti ve nakon znojenja ako posuaia, ali to je kao kad probavaa onu tek osuaenu travu. Skroz ok za probu ali ni blizu one prave pri e. I da, vakum tokom celog procesa spre ava bu pa ko mo~e vakumirati - toplo preporu ujem. Ima ovde lepo objaanjeno sa viae detalja, ali na engleskom. Ne da mi se sad prevoditi a i zanimljivo je prei koju stranicu tamo u tom forumu jer su viae radili pa ima dosta slika, iskustava, itd. https://www.420magazine.com/community/threads/tangwenas-malawi-style-cob-cure-fermented-cannabis.443405/

mar 2021.

@Jolly Joker a zakaj se ja mucim pisati?....na pola mi izbaci "netko je odgovorio u temi..."...haha... :respect: :thumb:

mar 2021.

Jbg, fali nam na forumu ono "taj i taj piae..." :D

mar 2021.

Evo runda od 48h "znojenja"......sada ponovo u vakuum i na 25-30°c 7-15 dana... :respect: :thumb:

mar 2021.

Evo itam malo na ovom stranom forumu pa naoh jednu zanimljivu stvar. Testirali su redovno kjurane budove i ove malawi style od iste biljke, pa uporedili. Redovan kjuring: Malawi: Koja razlika! ::listomahanje:: Ja sam ve rekao da u ubudue sve kjurati ovako ali eto, malo da i vas motiviaem da probate. :D Ina e, ko je gajio duvan i suaio sam, zna kakav je za puaiti naspram ovog koji mo~ete kupiti. Bar je kod mene bio taj slu aj da sam ga mukom puaio. Sli na je razlika izmeu redovno kjurane trave i ove malawi style.

mar 2021.

Nakon 10 dana izvaden 1 cob. za probu 48h "znojenja"&.bio jos mokar, malo prosusio i probao 0.35 sazvakati.....ufuralo me u neki fini , blazeni film, ne premocan nego vise suptilan od obicne pljuge ali dugotrajan....zasada je to odlicno jer treba to jos 1-3 mjeseca kjuranja...nemogu zamisliti sto ce to biti.....kada bih znao bolje opisati to sve bilo bi odli no ali morati ete se zadovoljiti ovim.......pozdrav:vutra::respect:

mar 2021.

Izvadio sve ....moram ih prepakirati pa ponovo u vakuum na 30 dana.......toliko zasada.... pozdrav :vutra: :respect:
mesterZMAJ

mar 2021.

a kako ispada masa? dakle stavi se 100g kjurat i kolko ispadne suhog na kraju procesa?

mar 2021.

Ispadne isto ko kod redovnog kjuringa. Masa zavisi samo od vlage kod kona nog proizvoda. Na po etku ovog kjuranja treba biti ok 80% vlage i nekih 60% na kraju, ato je ko i kod redovnog kjuranja. Ja bih rekao da je jedina mana ovoga taj sam izgled jer smo svi navikli na ove prelepe masne i aljaatee hedove pune trihoma koje dobijea redovnim kjuranjem a ovi viae li e na uli arke ili ak na :poop:. :D Iako zna jako lepo izgledati kad se odradi lep cob. Bar su meni lepi. Evo par sli ica sa ovih stranih foruma, ja nemam viae nego onih par ato sam oka io gore. Takoe, kad se radi bez presovanja i vakuma, dobijea isto onoliko lepe hedove ko kod redovnog kjuringa, ak i lepae jer su boje izra~enije, ali je malo viae zeznuto za odraditi zbog bui. Sam proces znojenja ide skroz ok i to ve ima dosta efekta ali ova fermentacija posle ide malo te~e. Ja sam radio i samo znojenje pa suaenje i redovni kjuring i to ve bude skroz lepo i ato se tiae izgleda a i efekta.

mar 2021.

Proslo je 7 dana od 30....pa je red da ih omirisimo (i prosusimo malo)... Pa natrag u vakuum.... Pozdrav :respect::vutra:

apr 2021.

Evo i 14. dan od 30..... :D... Malo ih treba prosusiti.... Pa natrag u vakuum... Miris bo~anstven i intenzivan...jednog afgana sam rastavio da se skroz osuai da ga probam.... Toliko zasada :vutra: :respect:

apr 2021.

Stigao 21.dan od 30....ponovo sve otpakirao, prosuaio, zapakirao ponovo.... :D Joa malo!!!!....:banana_rasta:...sve skupa ima 120g cca....... Pozdrav :vutra::respect:

apr 2021.

Opet ja!!!! :D ...30 dana u vakuumu ato u ja zaklju iti kao kraj procesa...:banana_rasta:...sada u ih osuaiti do kraja i ~va i Mile koliko hoea.... Ili puai....;).... pozdrav:respect::thumb:
ZengamaAMBASADOR

apr 2021.

[bez sadržaja]

mar 2022.

Par malih hedića od Purple Skunk Auto ubrani sinoć i ostavljeni preko noći u boxu pokraj filtera da se malo suše. Jutros zapakovani. Zamotano još u alufoliju i stavljeno u CT na nekih 50-60 ºC 24h na znojenje. Sutra idu već na sušenje, ne idem čitav proces. Dolaze mi neki gosti za vikend pa da imamo šta zapaliti. Znam da će ovo znojenje već veliku razliku napraviti pa ćemo pušiti nešto ukusno umesto trave koja mirisom i ukusom najviše podseća na sveže seno. :D Jedva čekam da otpakujem ovo sutra i osetim miris! :gled: Edit. Evo kako izgleda 24h kasnije. Još ima malo miris sena pa sam vratio na još 24h. Miris je jako teško opisati! Mene podseća na neku prirodnu kremu iz detinjstva ali nikako da se setim koja. Miris bora, mente, nekih mediteranskih začina. Slatkast jako. Mljac, mljac. :D Javim stanje sutra.

mar 2022.

Evo ga, nakon 48h ukupno znojenja. Miris fantazija, nema viae onog mirisa sena. Ostale note su kao ju e sa tim da miriae joa intenzivnije i slae! Nema aanse da bih rekao da je trava u pitanju da mi neko ovo poturi pod nos bez da vidim ata je. :D Sad na suaenje pa se probava tamo u petak-subotu. Jedva ekam! :gled: Pozdrav svima! :respect:

mar 2022.

Naletio na temu,odo po vakumirku u Pevec:)

mar 2022.

Bas mi je drago da ces probati! Ako treba sta, pitaj slobodno! ;) @0Marac0 Ako nisi ve kupio, ima iata aema ali sa onim vakum teglama, pa dobijea i dalje headove koji ne izgledaju kao ma ije govno! :D

mar 2022.

Gledao sam vakumirke i kre u se od 200kn na gore. Kolika je razlika u tim vakumirkama? Vidim,da je kolega imao problema,da mu nije izvuklo zrak iz paketa. Uglavnom,idem na jedan zahvat i biti u 20ak dana na odjelu,pa sam mislio medenjake radit,da se odr~avam. Ovo sa ~vakanjem mi doe puno bolje i blago sestrama,koje bu radile no nu:). e da me love,gologuzog po hodniku:)

mar 2022.

Hahahah! :D To bi bilo najboljih 20 dana u bolnici, kontam. :D Iako, za pravi efekat ~vakanja, treba vremena. Bar mesec dana, idealno 3. Taj sam ato mi vakumirka nije radila. :D Nikakav problem nije bio zbog toga jer sam nakon znojenja iaao odmah na suaenje, ako se dobro seam. U principu, mo~ea i bez vakuma, ali rizikujea bu. Znojenje svakako mo~ea bez vakuma, to sam dosta radio. Ja sam naaao na amazonu par tih tegli sa vakumom ali to doe na nekih 50-60 EUR, sem ako imaa ve vakumirku, pa izae 20-30 eur. Nisam baa puno gledao tako da mogue da ima i neka jeftinija fora. Kontam da mora biti i nekih ato idu na usisiva , iako nisam naaao joa. :D
BizzzoZMAJ

mar 2022.

Na usisavac idu vrecice. TOP SHOP :D Ima razlicitih velicina, medjutim ne bi rekao da to napravi vakum. Izvuce zraka da, ali koliko neznam. Eno imam ih hrpu ispod kreveta :D Kontam da ce biti red probati ovo :D

mar 2022.

Sje am se,dok sam joa kupovao,da mi je frajer dofuravao vakumirano. Baa sam nedavno sa burazom pri ao o toj turi i koji bi to strain mogao biti....sad znam,da je imala takav miris i izgled,radi tog vakuma,a njemu je pasalo,jer dobije na grama~i! Svakako e se probat,imam ja jedan Blue kush,nije se pokazao baa u velikom boxu,pa sam stavio jedan klon u najmanji za kola e,ali koaulje,odjela,sve mi je tijesno. Sve mi ide u trbuh,sre om pa brzo gubim kile,ako ne jedem slatko:) Ova je po genetici sva u foxtailovima,ali ima dobar miris i okus,high srednje ja ine. @Jolly Joker ,u 6. Mjesecu sam dobio datum,tako da moram neato napravit,ina e u taxiem do doma i nazad sa balonom u trbuhu i bocom u epu:) Ve dulje ekam tu operaciju (2018'),pa prvo nisam uspio na i kirurga,koji e se upuatat u to....onda se sve sredilo,preko frenda i evo prvog vala,pa tako do petog! A ja cijelo vrijeme,dr~im maslac na hladnom,dok mi je ovo puno bolje i ne e miriaat cijela soba. Kad se nama~em kremom sa RSOom,miriaim cijeli dan... Ima druga tema o kremama,da tu ne spamam dalje! Ovo mi je jbno,otkri e . Za more i sl.kad si meu ljudima,ne mo~ea zapalit,pocuclam vrhi:)

mar 2022.

Ah, pa imaa onda taman vremena! Sreno sa operacijom! :ljubav: Ma super je ~vakanje, videea. Samo je bitno malo iskulirati od puaenja pre da bi do~iveo pravi rad. Vikend puaa i e odma osetiti kako treba ali ako puaia svaki dan, treba malo vremena. Kod ~vakanja je bitno da ~vaea dok ne usitnia i najmanji komad u ustima, ato bude ve nakon par minuta, i onda to tako vrtia po ustima. 15 minuta minimum i ne gutaa pljuva ku! Nakon tih 15 minuta sve progutaa. Za slabiji high pljunea umesto da progutaa, iako ne verujem da ea hteti slabije. :D Ja sam znao i po 45 minuta to tako ~vakati dok neato drugo radim. Ka~em ovo da znaa da neea tih 15 minuta moi pri ati sa nekim pa da se pripremia i na to da treba to mo~da sakriti. :D U nekom momentu imaa toliko pljuva ke u ustima da je teako to uopate dr~ati u ustima. :D Dobra stvar je ato high traje dosta dugo sa ovim, sli no kao sa kola ima od putera. Za prvi put preporu ujem da probaa 0.5g pa poja aj ili smanji dozu dalje. }eni mojoj je 0.15g ve sasvim dovoljno i vikend puaa ima je 0.2-0.3 jaka doza. Meni je ~elja prei na ~vakanje skroz, iako sam strastveni puaa . :D `to zbog efekta, ato zbog toga da plua poatedim. :D Gledam ovaj kush, trebao bi super sesti malawi kod njega! ;) Iako, ja mislim da nema koji strain nije bolji sa ovim. Uostalom, videea i sam! :D

mar 2022.

Ovo je odlican proces. Sad mi je jasna tajna jedne stare dobre vutre, zasto je bila tak jaka i zasto je izgledala tak kak je zgledala. To se ostavljalo ispuseno do pola u pepeljari! Sad mi je cilj organski uzgojit i ovak iskjurat! Hvala puno za super temu @revolution :thumb::):banana_rasta:
jesamZMAJ

apr 2022.

evo kako je meni ispalo :D u mom slu aju je procestrajao prili no kratko, mo~da se u 10 dana i popuailo :rasta: nemam ni vakumirku nego vreiceza zamrzavanje nema nekog okusa ni mirisa. zgodno za zbuksati, ali izgled je katastrofa...albanuaa prava, i to ona loaa hvala lepo ne :kafa:, but, kad se uklju e benefiti. ne bi bilo loae imati i tako malo zaliha :)

apr 2022.

@jesam Koji ti je bio postupak u tih 10 dana? Mene miris i ukus odusevljava pa mi je cudno kad kazes da ga nema. Inace, iz iskustva znam da tek nakon 3 meseca kjuranja bude bas kako treba pa je steta da je u 10 dana otislo. :D
MravakLEGENDA

apr 2022.

Mene konkretno zanima ovaj dio " nemam vakumirku" i kako je odradjeno kuhanje i na kojoj temp? ....moja mama hoce tako kad radi kolace... Ah nije bilo oraha pa stavila bademe ili ko ce cekat toliko dugo da se prvi sloj stisne i tako se to sve kasnije izmjesa.... Mislim da su tu tocni koraci poprilicno bitni. Jos nisam probao ali budem samo dok ne dodje vakumirka ni ne krecem u to.

apr 2022.

Ide i bez vakumirke, samo se mora malo opreznije zbog bui. Na ~alost, nemam slike trenutno da poka~em ali bude za koju nedelju. 240g sam odradio pre par nedelja bez vakumirke i sve je super ispalo. Umotao u papir za pe enje, uvezao ato ja e sam mogao, pa u alu foliju, i na znojenje par dana. Nakon toga posuaio podosta ali ne skroz i u tegle pa svakodnevno otvaranje i njuakanje dok se nije osuailo. Nisam imao nikakav problem sa bui! Kasnije sam nabavio vakumirku pa je neato stavljeno i pod vakum da se kjura ali moglo je i bez toga.
DjedMrazENTUZIJASTA

jun 2022.

Nije jos za upotrebu,..uskoro ,.24 sata 40 stupnjeva..sad susenje da povrsina bude suha zatim u vakum na 7 dana na cca 30 stupnjeva i onda tegla ...jednu sam otvorio druga se jos safta na temp.,10 do 15 g popcorn budova..royal dwarfa od rqs, stapic je dugacak 12cm
jesamZMAJ

jun 2022.

@Jolly Joker heh tek sad vidim, pa se viae ni ne sjeam najbolje ;) ma uglavnom. branje, suaenje, folija, radijator, suaenje, folija, radijator, puaenje :)

sep 2022.

White Widow direkt iz saksije na znojenje. ::listomahanje:: 400 g sve~ih netrimanih hedova podeljeno u 4 dela, umotano u papir za pe enje, uvezano, vakumirano. Grejae ih mali greja od 5W, temperatura bi trebalo da bude oko 35-40 pC. Greja sam umotao zajedno sa travom u alufoliju pa zatim u onu providnu foliju za pakovanje. I onda sve to u peakir. Nakon 24h otvaram isto da vidim da li se znoji kako treba pa verovatno ide opet na joa toliko ako ne i du~e. Nisam mesecima zapalio neato fermentisano. Joa malo, joa malo! :banana_rasta:

sep 2022.

It's a season to be Jolly, la la la la la la la la la! ::banjahanje:: Znoje se, znoje. :banana_rasta: Mo~ete videti kapljice i paru na prvoj slici. Oko 42 pC sam uspeo nagurati sa ovim malim greja em i umotavanjem ato je super. Miris je ve tu. Neato jako teako za opisati. I dalje se oseti miris sena iz sila~e ato je neka prva stvar koja se pojavi i nestane, ali tu su i neke note kiselih bobica i ona slatkoa. Kao neki kiseli slatkia od bobi astog voa, ali s tim da nema onaj veata ki miris veine takvih slatkiaa. Sve sam ih prepolovio, posuaio kesu i njih samo da nema nigde vode i vratio nazad na joa 24h. Bar jedan od 4 u ve tad staviti na manju temperaturu na fermentaciju. Ostatak verovatno ide na joa znojenja. Slike su takve kakve su, uzasan mi je telefon. :D Bie boljih kad bude sve malo spremnije, u ovom stadijumu nema baa ata da se vidi. Edit: Odvadio sino malo kad sam prepakivao i zapalio jutros nakon vrlo kratkog suaenja na tavi. Milina! :rasta:

sep 2022.

Pozz ekipa! :wave: Nakon one probe ju e otvorio sam sve nakon 36h znojenje. Jedan deo je stavljen na fermentisanje na ~35 pC i mali deo je odvojen za zapaliti jer je miris sena otiaao skroz. Sad je neki miris kola a sa malo voa. Prijatelju sam jednom poturio pod nos da pogodi ata je zatvorenih o iju. Lik je grower stari i popuaio je boga oca pa me baa interesovalo. Mislio je da je neki slatki hleb. Koje iznenaenje kad je otvorio o i... :D Ceo dan smo neka vrata pravili i puaili ovo sa u~itkom. :D Energi an high totalno! Ostatak je bio oko 60 sati na znojenju te je nakon nekih 10 sati suaenja stavljen na fermentisanje na ~30 pC. Ovo je tek po etak procesa a ve je super za puaiti. ak i suaena brzinski u tavi. Bie ovo bomba! Sino sam u 2 ujutru doterivao neki zid ato sam zidao. A izaaao sam da zapalim pred spavanje. :D Nakon 60 sat znojenja. Sokovi cure na sve strane. :gled:
PikacuAMBASADOR

sep 2022.

Pozz,htio bi popcorne izvakumirat,jel bi funkcioniralo da stavim pored radijatora izvakumirano na znojenje 24h pa negdje u ormar na 20° pa nakon tj dana raskopat posusit 24h pa opet izvakumirat,i jel trebaju bit tak valjkasti oblici il mogu samo nabacat vutru u vrećicu i izvakumirat

sep 2022.

Pozdrav! :wave: Mogu popcorni ii. Mo~e radijator. Ne moraa valjkastog oblika. Ja sam radio i u tegli ali za to je bolje imati malo suvlje hedove. Ili ubacia neku salvetu da upije te nosti. 24h znojenje pa kratko suaenje pa onda ovih 5 dana. Prati da li se znoji i dalje pa suai svakih 2 dana ako je vla~no. Suaia samo kratko, da spolja bude suvo

sep 2022.

Pozdrav svima! :wave: Evo kako izgleda 2 nedelje nakon harvesta i po etka procesa. Poprili no su potamneli i miris i ukus se menjaju svakodnevno. Trenutno sir, dinja, anis i bobi asto voe. Dim gust i lagan. Rad malo mirniji ali i dalje poprili no energi an. Uti e na vid sve viae i na momente je kao po etak tripa kod psihodelika. Boje malo izra~enije, ~ivlje, neato je primetno druga ije. Osuaio sam ih i sad ide redovno kjuranje. U teglu pa otvarati ili vakum pa ree otvarati. Pokuaau bar neato ostaviti 3 meseca. Tad bi tek trebao biti pun do~ivljaj.
PikacuAMBASADOR

okt 2022.

Evo i moje gore je malawi dolje posuseno i zvakumirano..Probal sam vakumirano i dobro je a malawi mi naizgled neizgleda baa ostavit u ga do sutra u komadima pa u sutra kao prvu pljugu ga probat d~abe sad..Ina e na prvu je po sijenu ustajalom smrdio,sad kad sam ga prolufto na neke orahe neki zemljani miris ima,valjda bude dobro...Mislim bit e najbolje kad nebude viae svjetlucavih lijepih hedica iz tegle..iskreno kad vidim kak izgleda ni ne puai mi se..

okt 2022.

Hahahahah! Da, izgled nije neki. Meutim, mislim da je dobro krenulo. Malo posuai pa stavi na 25-30 pC vakumirano i otvaraj svakih dan-dva. Kad ti se miris svia, osuaia ko normalne budove i opet u vakum na sazrevanje. Taj miris sena je prvi koji doe i proe. ekaj da bude sladak miris i onda suai kad ti najviae odgovara.

feb 2023.

Critical + CBD Auto. Malawi style, naravno. Nije ni udo ato miriae tako slatko kad se sva uaeerila! :drull:

feb 2023.

Purple Skunk Auto, ima ve skoro godinu dana od kad sam ovo pravio pa se ne seam svih detalja ali naoh slike kona no pa da podelim. Ova je raena bez vakuma. Umotao u papir za pe enje pa u alufoliju i u rernu na znojenje na 50 stepeni oko 24h. I to je to koliko se seam. :D Ne znam da li sam posle odmah suaio ili joa malo fermentisao. Edit: Naoh prethodni post gde sam zapisao ata sam uradio. :D Ove su raene u vakumu i nisu nikad do kraja osuaene. ekaju i dalje da doem do njih ato bi trebalo biti u narednih mesec dana! Nemam pojma ata da o ekujem nakon godinu dana lagane fermentacije ali se jako radujem. ::banjahanje:: Isti metod kod sve 3, za koji nisam siguran koji je bio :D , ali je jedna imala viae vode pa je samim tim tamnija. Ostavio sam jednu granu redovno suaenu za probu i ovo fermentisano mi se definitivno viae svia, sa tim da je redovno suaena bolja za ve ernji. Fermentisane su dobre za spavanje samo u tom smislu da ne mo~ea stati ni kafu da popijea na miru pa se do noi jednostavno premoria. :D Da dodam, kad ve kucam, da sam nedavno prvi put otkad sam provalio ove fermentacije do~iveo da sam hteo manje trave fermentisati nego ato jesam. Bio je u pitanju Cheese CBD Auto koji me oduaevio ukusom sira u redovno suaenom cvetu dok je fermentisan totalno izgubio to. Ne mogu rei da je taj novi ukus loa, ak daleko od toga, ali taj cheesy ukus mi je baa legao... Budite mi dobri i de probajte ovo udo! :respect::vutra:
sone1ZMAJ

feb 2023.

A matori . . . :eek: . . . ovo bas izgleda da zelis da zagrizes :drull: najtamnija mi je favorit :thumb:

feb 2023.

Ka~ea uskoro imaa harvest neki? :D
PikacuAMBASADOR

feb 2023.

Evo pogledal i ja svoje i ono kiselkasto mirisi nelose..Vratilo me u mladje dane kad sam znao naletit na takvu vutru,mislio sam da je to presano a samo vakum odradio svoje.. Idem u degustaciju da vidim jel radi Edit:okus je bomba u tegli mi se presusila,ja sam zadovoljan..Prija mi neato druga ije zapaliti..

feb 2023.

A rad? Primetia i ti da je naspram redovno suaenog cveta puno manje sedativan rad?

mar 2023.

Juicy :drull:

jul 2023.

Tropicana Cookies Auto, indoor. Isti cvet pre i posle znojenja. Igram se sa suvim cvetovima malo viae ove sezone. Dakle, kad bih ina e stavio u tegle na kjuranje, teglu sam stavio na 85pC (previae ali kasno sam shvatio koja je temp) 12 sati. Izgubila je veinu zelene boje i miris sve~e trave. Dobila je slatkou onu ali zadr~ala malo i originalni miris. Eksperimentiaem sad sa 40pC i super je nakon 36h, ali isto da javim, mo~da nekom ova jednostavna metoda bolje sedne. }ivi bili! :rasta:

avg 2023.

Ola ekipa! :wave: Joa jedan eksperiment pa da podelim. Ideja je bila fermentisati liae da imam za meaanje u splif umesto duvana. Ina e ~uto liae iskoristim za to ali slabo ~utog liaa sam imao pa reko da vidim ata e biti. Natrpam skoro suvo liae u teglu. Baa sam nagurao to na tesno. Teglu na ~60pC i pratim deaavanja. Nakon 3 dana boja mi se inila ok te sam proverio miris a miris bomba! ::banjahanje:: okolada, kafa i onaj jaki zagasit miris koji imaju neki od duvana za motanje. Zatvorim teglu da se ne suai jer sam primetio da se tako toplo osuai do krckanja u roku od pola sata. Nakon 2 dana probam i oduaevim se joa viae. Smooooth totalno a slatko. Bukvalno mljackam dok puaim. :D Dao sam jednom prijatelju groweru koji me stalno cima za liae jer ne puai duvan i kad smo se videli sledei put komentar mu je bio "to je to". :D Drugom prijatelju sam dao takoe te me interesovalo da li liae ima neki rad i ka~e da he dosta slabo ali je najukusnije liae koje je puaio. :D Ovako to izgleda: Puna tegla, spremna za "znojenje". Nakon znojenja. Nije toliko "upala" ve sam odvadio ve podosta. Ove kapljice koje se vide po tegli su ina e slatke. Kao i samo liae ako se ~vae. Nabacim joa koju sliku liaa gde se bolje vidi. Eh, da. Liae je potamnelo joa podosta u 2 dana nakon znojenja a miris se i dalje menja, doduae suptilno jer je dosta suvo. Predpostavljam da se nastavio proces, samo sporije. }ivi bili! :respect: :rasta:

avg 2023.

Veoma zanimljivo! Svaka cast. Mozes li samo pojasniti dio kada stavis teglu na 60 stupnjeva tri dana? Gdje, sta, kako? Da li je pecnica/sporet u pitanju i da li su vatrostalne tegle to?

avg 2023.

Rerna bi bila najlakae reaenje ali je nemam tako da sam sa grejnom podlogom od 15w to uradio. U kutiju natrpao peakira, teglu umotao gazom i tu podlogu umotao oko toga i u sred kutije. Tako sa atimanjem peakira dobijem od 30 do 90 pC, u zavisnosti koliko mi treba. Doduae 90 pC je previae za ovo i izobli i se i podloga ako je du~e na toj temperaturi. Tegle ne moraju biti niata posebno, samo da su staklene sa metalnim poklopcem.
POsramAMBASADOR

avg 2023.

Veoma zanimljivo dopada mi se kako promeni boju i bude tamnija, ja sam to radio sa jednom sortom curing na dva nacina i vise mi se dopada ukus tamnije od ove svetlije... Sto bi rekli ne moze i jare i pare, jedna lepsa na oko druga lepsa na ukus, rade isto.:banana_rasta:

avg 2023.

Jeste, sem Cheesa, ni jedna mi nije imala lepai ukus redovno kjurana naspram fermentisane. Ali za izgled ne bih znao rei ata mi je lepae. Kad se radi sa suvim hedovima oblik ostane isti a meni ove tamnije boje uopate ne smetaju.

dec 2023.

Pozdrav ekipa :wave: Pa da se i ja upiaem ovdje :rasta:Stavio sam 2 biljke cijele u Malawi :gled:sa tim da sam pola ture znojio na 50C 24h,a drugu polovicu 48h na 50C.Napravio sam rolice koje sam ubacio u papir za pe enje te sam ih u vrstio sa apagom :Dzatim sam ih po 4-5 komada vakumirao u paketie Nakon toga uba ene u crockpot gdje je po ela fermentacija Sve proalo uredno,vakumirano do kraja bez pucanja vreica i koje kakvih nepotrebnih pizdarija :)E onda je doaao red na ono emu sam se najviae radovao a to je kraj cijelog procesa jer sam ko luak tu i tamo znao sebe uhvatit kako buljim u aparat i gledam kako odbrojava :lol::objesen:pa da ne duljim :p E takoc ekipa,sve je posuaeno par sati u mraku i vraeno u vakum na sobnu temperaturu to jest malo ja u od sobne a to je 30C.Sad svakih nedjelju dana otvaranje iz vakuma luftanje i vraanje Nazad :Dja sam oduaevljen sa svime ali budem joa pri ekao do nekog detaljnog opisa..ajmeee meni majkooo mila kakoooo jeee ovoooo dobrooo a dim mi ide na ~ivce jer mi ne da da ga definiram a vu e me da fumam ko mutav ::volimj::ajde ujemo se raja ,~ivi i zdravi bili :vutra: Ako kojim slu ajem naletite da na hedu ima dla ica,ka~u stari afrikanci da je to normalno kad fermentiraa u krugu stoke,~ivotinja i ostalih kunih prijatelja ;) kIWJJRjca-M

mar 2024.

Svi nešto vakumiraju,red je da i ja vakumiram:D Meni je ocurjana trava,cca 50% tu negdje i nakon 5 minuta u vakumu,vrhovi se spoje u jedan:) što ču lagat. Hahah;) 2× 50g sam stavio,čisto ako nešto pođe po zlu,mada biljke su skinute oko nove godine. @Jolly Joker ,uzmi buraz vakumirku,ne može se rukom tako ljepo utisnut. Ne trga vrhove,ali kad izvadim,stoji 50g kao jedan vrh. Baš ču probat...složit duguljastu vrečicu i oblikovat vrh,ako mi sljedeći grow "One plant show"propadne,da mogu lagat:)

mar 2024.

To Marac! :respect: Samo si vakumirao ili idea ceo proces? Ta trava je suva ve? Ina e koristim vakumirku kad mogu, samo ne dam da me nemanje iste spre i u malawiju. :D

mar 2024.

Nije skroz suha,curja se 3 mjeseca i kad ju vakumirku stisne za par minuta se vrhovi pospajaju u jedan,ko neki vrganj izgleda:) Meni je puna soba staklenki,ovako mogu vakumirat i spremit. Malawi curjanje ču odradit kad skinem tekuči grow! Vakumirka ti je 20€,nije neka velika stavka. Ak si iz Hrvatske,baci pogled na Temu @Jolly Joker ,kad skinem turu,budem ti se javio,pa da jedan dio,odradim kako treba. Sve mi je na raspolaganju,pečnica,vakumirka,više dimenzija debelih vrečica za vakumiranje itd. Ima da se znojim:)

mar 2024.

Nakon suaare od cca 10tak dana 23.12 po 25g od svake sorte sam vakumirao i ostavio u tami i tako e joa sigurno bit cca joa 3mj pa emo vidjet ata ka~e dim.tu i tamo pogledam da vakum Nije negdje dobio po nosu i to je sve ::lulamira:::vutra:sa Tim da sam na ovo zaboravio jedno 2mj da imam ,ispalo iz deke kad sam luftao Malawi :lol:

okt 2024.

Pri am sa @turpijant ovih dana jer se igra i on sa malawijem pa se setim vas dvojice da ste hteli probati. :D Samo da vas podsetim! :P A i tebe, @yro, znam da imaa sad materijala! :D @Captain Fantastic puai li se joa malawi ili je planulo? Kakav je rad nakon toliko vremena? Ja sam proale zime puaio onaj purple skunk auto kog je ostalo joa i vakumiran je bio jedno 2 godine a i dalje ne skroz suv. Na ~alost, fermentacija je otiala toliko daleko da je postao potpuno sedativan. Koliko je energi an bio rad naspram redovno kjurane, toliko je na kraju ispalo obrnuto. Bukvalno zapalim ujutru uz kafu i mogu nazad u krevet. Super za odmoriti ali ni za ata drugo. :lol: Ima toga joa, mogu misliti ata e biti kad se sledei put sretnemo& kontam da u se onesvestiti nakon 2 dima. :D
BizzzoZMAJ

okt 2024.

@Captain Fantastic bas i mene zanima.

okt 2024.

Pa od svake ture ide Malawi :cool:samo kad naviknea onda ti je sve ko limunada jbg :)uglavnom moram neku fem sativu odradit pa da i to baa kako treba probam ;)prva tura spr~ena :razvaljen::veinom duvao ujutro baa zbog energi nog rada :banana_rasta:ima lik koji samo ~va e Malawi i 50g godianje mu je dosta :joint2:ee sad, ja sam joa u fazi istra~ivanja svega toga i bilo bi korektno od svakog da 25g nakon harvesta vakumira i odradi proces pa da ovdje razmijenimo mialjenja i slike.evo par slika od jednog majstora Ostanite zdravi i napuaeni ::listomahanje::

okt 2024.

ja se uvek udim da viae ljudi ne probava. Sa ovim delom growa se valjda nikome ne rizikuje ili ata je u pitanju& ali da vredi - baa vredi. I nema tu nekog rizika, kad se jednom odradi skontaa da je baa opuaten proces, ja sam ga uradio na 100 na ina ve i uvek dobro. Plus, radije ovo nego trimati. :D Na kraju se i uatedi vremena. Ajmo ekipa! ::banjahanje::
ĆyroZMAJ

okt 2024.

Ja mozda cak ovako kad promislim izgleda da izbjegavam al nije, samo nikako da se potrefi. Jedino sto osim vremena nemam je vakumirka al to cak i kod nas mogu kupit. Eno moj materijal :D i dalje u radioni visi, nisam ni fan lisce poskidao. Sreca uvjeti su bas sad super osim sto nije mrkli mrak i u podne bude oko 22-23 stupnja umjesto ispod 20. Vlaga oko 70%. Ne stignem od maslina niti to spremit.. tako ce se osusit, mislin da ce bit ok. A malawi nazalost opet neki drugi put..Mozda tamo u drugom mjesecu&stvarno bi bio red. Vjerujem da je top, tu nema price. Doci ce na red jbga :)
BizzzoZMAJ

okt 2024.

Ja cu probat kad iro proba :rasta: ina e nisam Fan znojenja a gdje da mi se ganja uznoji :D
turpijantLEGENDA

okt 2024.

Ja sam u procesu. Uvek sam mucio muku sa sitnisem nerazvijenim,dosta puta mi se smuci pa pobacam pola. Ali sada cu cak i neki deo lepe hedovine sigurno uraditi Malawi style-om. Okacicu i ja detaljniji post sa slimama, kad zavrsim.

okt 2024.

@Ćyro nije obavezna vakumirka ali pomaže. Uzmeš granu jednu, svučeš sa nje sve, izbaciš fan lišće a ostatak samo stisneš dobro u onu foliju za pakovanje hrane. Ovako: To umotaš u alu foliju da ne ulazi svetlo i staviš na lumateka. Ostaviš 2-3 dana, zavisi koja je temp. Nakon toga posušiš da nije mokro spolja, umotaš opet i staviš na manje toplo (~30°C) još neko vreme da fermentiše. Sve u svemu imaš posla 5-10 minuta. @Bizzzo znaš i ti da je dobro iznojiti se, koliko god da nisi fan. :D @Captain Fantastic jesi probao žvakati?

okt 2024.

Ovu veliku biljku sam preskočio vakumirat,jer su vrhovi tvrdi i tako su konfigurirani,da nebi puno postigao,a dim ne želim mijenjat,ako me kužiš!! Dim Washing machine je fenomenalan,s time da je potomak cheesea,a oni su mi svi pasali na svim levelima. Ako sam nešto na greškama naučio,kad je nešto kako treba,ne diram više,samo kontru napravim. Neke stvari u organic one plant show nisu bile top,ali vrhovi su kamen,kameni ovo mi je tu pri ruci,4 načeta vrha, uvijek glava ode prva:D Zato je bizzo mislio,a možda je i mogla još ostat, nažalost prvi mi je takav grow bio. Ono što sam bio siguran,da nebi izdržala,a dobro bi joj došao još tjedan dana+ sunčanja možda i više,jer sam i uveo PK kasnije,tako da . Ali cal/mag nisam davao, vermikulita premalo stavio i PK prekasno uveo i to skroz krivo. Sad sam kupio biBloombastic i Biobizzov cal/mag i 60l soila po biljci. I to sam zeznuo prošlu turu,jer kad mjerim pot,Beštija mi je dao link gdje izračuna po veličini,litražu i baš je točan. Ja sam umjesto s unutarnje strane,mjerio do vanjske,tako da je jedva bilo 50l soila,što u organskom uzgoju nije ništa, pogotovo na takvu biljku! Da se ne shvati krivo,Beštija je sve jako dobro,više puta i pokazao i tutorial napisao,ali ja sam previše falšao zadnji grow. Predzadnji,ali svejedno.... da je htio,nije mi više što imao objašnjavat,sve je pokrio. Ali dim mi je jedan od boljih,to je i buraz potvrdio. Sad u jednom boxu ide Advanced nutriense u drugom soil mix B,pa ču morat vakumirat,htio,ne htio,moram.... Ne vračam se na AN za sada,imam za 2,3 growa,pa da se potroši .. Vakumirao sam Tangerinu sugar i točno joj vrati miris u slučaju da se putem izgubio :p to sam vakumirao,imala je točno 50g i vakum im pojača ili vrati miris. Nekako na takvim vrhovima,ima smisla(spužvastim),ali kad je vrh ko kamen,ne baš... Neke več curjane strainove sam pokušao držat na vručem ,tzv znojenje ali dođem u birc i svi me osjete, pogotovo kad sam žvakao. Acid dough je za to,ima miris grožđa,ona Isabela.. Baš probija miris trave...ja se saftam u terpenima,pa ni ne osjetim. Mada,žvakanje mi se nije dopalo, ja sam baš za dim,sve ostalo povremeno konzumiram. Ulje mi dođe ko Ayahusca,svaki put se predoziram,ali zato ne radim više od cca 20ml i to krknem u manje od mjesec dana,kojeg se onda ne sječam:) Moram se dignut,pa evo nekih strainova koja čuvam za goste.... Htio sam ti se javit,ali kad sam osušio vrhove, sigurno si se susreo s takvim vrhovima. Kush tvrdi i cheese popunjeni, jednostavno nisu za to. Vakumirat da,znojit ne.... recimo Brain cake nije ni za vakumirat,predobri su sa bi se trebalo išta pokušavat. taj Brain cake moram opet grunut,ali kako je mali yielder,stavit 4 u box i popunit ga tako. DO-G sam znojio,ali on je več sam po sebi,terpenski najizraženiji... Imam Afgan kush× black domina i taj grow je bio nešto extra Ali večinu sam zakopao po meni takvi vrhovi,možda vakumirat ali ne znojit. To je neko moje trenutno mišljenje,ali bude strainova koji su kao stvoreni za takvo nešto. Možda više sativa dominant strainovi,nisam siguran,ali Washing mashine mi je trenutno najbolji strain kojeg sam probao. Kažem,nije ništa falilo,ali neke stvari su se mogle bolje,dulje odradit, nisam siguran! Evo što sam vakumirao i DO-G sam vratio o staklenke,jedan od ljepših mirisa,po Bazzuka žvakačoh gumi ili čunga lunga ne mogu odredit.... ono što se meni sviđa kod vakumiranja,što ne trga vrhove,niti ih preša,ali kad se ocurjaju,zaokruži priču,da se tako izrazim. Super OG kush,skroz naranđastu boju je imao, vakumiranjem je dobio malo tamne zelene i to sve dobiju. Čak sam na trenutak pomislio da se upljesnivila,jer na svjetlu niže kelvinaže,dobije neku crvenkastu boju,ali sve je kako treba... Super og Kush je tvrd,ali ne kao Washing machine nju sam otrimao samo pola,jer nema puno biomase,pa klorofil ishlapi dosta brzo. I DO-G koji se je znojio na 80°c to je najmanje što moja rerna može... To čuvam kad dođe netko i hvali tamo neku albanušu,kao Skunk. Prvo što skuže,nakon što ju osjete,čim otvorim sefić,pa ih odvali,da drži puno dulje,a to je zato,jer za prodaju,čisto sumnjam da puštaju do samog kraja,niti ih suše do kraja... Imam još strainova,ali neki se curjaju dulje od godinu dana. Nakon potresa sam zakopao dolje u vrt,dalje od kuče,veču staklenku i rizle,pa bi to trebalo pogledat,mada sam vakumirao i stavio u staklenku i nju obljepio. Sječam se kad je zatreslo,štokovi se savijaju,a ja sa dvije staklenke trčim u krug,ni sam ne znam šta bi uzeo:) Za drugi sam bio spreman,rekli bi pod punom ratnom spremom:) Dok držiš vlagu iznad 70% mogu dulje ostat,baš sam to raspravljao s nekime,nekad mi vise(grane) po 7 dana,nekad 14 sve ovisi o vlazi,a nekima outdoor visi po mjesec dana,jer ne može tako brzo trimat,pa stave ovlaživač, najduže što znam je nekih mjesec dana.

okt 2024.

Ili ja tebe nisam dobro skontao ili ti nisi ovaj proces dobro skontao. :D Da bi se odradila fermentacija mora biti trava i dalje vlažna. Živa, takoreći. Ja sam ih bukvalno iz pota u vakum stavljao često. Znači secnem, svučem sve sa grana, fan listove odvojim da se posuše za puter, ostatak u kesu i dobro to nabijem i ugazim i vakumiram. Tako sveža treba dosta manje vremena da se oznoji jer je puna vode. I to znojenje je samo da pokrene proces. U suštini fermentacija je ta koja je bitna a ona ide na 25-35°C skroz lepo. Po ovome što si ti pisao, mislim da si vakumirao kad bi inače stavio u tegle da kjura, ili? Tad je već presuvo za ovu priču. Kažu 80% vlage da je neka ideala, ispod toga sporo ide ili ne ide nikako. Takodje, nije svrha dobiti nešto tvrdje već da fermentira jer to promeni skroz i miris i ukus i rad. Možeš i bez vakuma u tegli odraditi fermentaciju. To je super za ove koji vole da im cvet izgleda kao cvet a ne kao kobasica, cigla, mačije govno, itd. :D Boja se promeni ali oblik ostane kakav bi i inače bio. E sad, ako ti se ne menja dim, to je već druga stvar jer je nemoguće da se ne promeni. Meni je kod Cheesa jedino bio miris bolji kod redovno kjurane naspram malawi style. Doduše, što se tiče rada i pušljivosti, malawi style uvek pobedjuje kad se odradi kako treba. Jedini slučaj gde mi se nije svidelo je kad predugo fermentira jer ode u tešku sedativu a meni to ne odgovara jer više volim da me voza preko dana. Po ovome što te svi osete kad dođeš u birc kontam da ti nije proces odrađen kako treba. Ja sam u punoj bašti kafića motao malawi bez da iko skonta jer je miris totalno drugačiji od redovne trave. Već sam spominjao da sam poturao to pod nos ljudima koji su iskusni groweri i pušači i nisu kontali uopšte da je trava, miriši na kolače neke uglavnom.

okt 2024.

Ja sam cijelo vrijeme kontao da je punch veinski sativa :ptek kad sam 80% trave popuaio i malo gledao preformanse ato bi se reklo smiley9934hebea mi sve,indika se purnja ,postala mi jutarnja glavna .po astio par frendova koji puae dugo godina jbg ni jedan na prvu nikad vidio tako neato sli no ,a ni duvao .svi su mislili da puae sativ ugu neku :Dopet jolly kontam da se vrlo lako i jednostavno mo~e fermentirati/znojiti 24/48h i nakon toga to treba prekinuti tako ato suaia travu do toga da ti cob,klip,kukuruz, doe do te mjere da ga skoro mo~ea zapalit ali je i dalje vla~an ako me ku~ia :cool:;)ee onda ide u vakumirku na sobu temperaturu u mrak,faza koja se zove sazrijevanje .i ato du~e sazrijeva u vakuumu isto kao i sa kjuranjem trave ,za pravi rad ,okus i miris 3mj min da bude to to.Sad ti cobovi sadr~e puno vlage u sebi i bitno je pazit da se kobasica pravilno suai ,ja sam za suaenje koristio dehidrator hrane koji je iskreno po meni jako bitna stavka u ovome svemu.

okt 2024.

Ma mo~e na 100 na ina i svaka promena vodi ka druga ijoj travi na kraju, to mi je super kod ove metode. Od iste biljke i mirisa i boja i efekata koliko hoea! Seam se kad mi je jedan klip koji se suaio u tegli jer se ve moglo puaiti u 3 dana promenio miris iz bobi astog voa u jagnjetinu pa okoladu. :lol: Vidia, sa dehidratorom nisam probao. Ja sam suaio pa teglirao ili vakumirao i tako u krug jer se spolja osuai skroz a unutraanjost ostane vla~na pa se to u tegli ili vakumu rasporedi svuda. `ta je isto bitno je da se podosta osuai kad ti se rad svia jer ako je prevla~no nastavi da fermentiae.
BizzzoZMAJ

okt 2024.

Vakumirka, dehidrator, 3 mj :rasta: E moj iro sta te ceka :D
ĆyroZMAJ

okt 2024.

Mogli bi to do ljeta isprobavat kad dodjes. Taman negdje u drugom mjesecu zavrsim grow, dok se iznoji i izvakumira i sve sta treba taman eto Augusta :D :zvezda:: Jamaican Dream bi mogla bit kao dobra za ovo :)

okt 2024.

Ja ju e dobio par grama Laughing Buddha na poklon, pola se ve znoji. :D Rehidrirao preko noi, dodao par kapi kiae, improvizovao neku mini saunu i idemo! :skot:: Nabacim slike posle. ;)

okt 2024.

Evo ga! :banana_rasta: Dakle Laughing Buddha rehidriran bud. Umotao u foliju za hranu, omotao još i gumicom za tegle, stavio krpu u teglu, grejač od 15w u krpu, smotuljak unutra, upakovao lepo i tako se znojila ~24h na 55°C. Ovaj grejač mi je i za klijanje i za jogurt, hleb, koješta. :D Za evo ovu svrhu je već par puta služio. :D Evo kako već sad izgleda: Originalni bud ima jak dizel miris dok ovo znojeno miriši na negro bombone. Slatkoća je već tu! :drull:Ostavim sad malo da se posuši pa probam već sutra verovatno. Živi bili! :rasta:

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se