VUTRA
ForumMarihuanaUpotrebaKONOPLJINO ULJE - 400g JAck La Mota
LEGACY

KONOPLJINO ULJE - 400g JAck La Mota

176 odgovora18,664 pregleda
ze markoAMBASADOR

jul 2013.

Pozdrav, jedan od najfinijih proizvoda kanabisa - Ulje od Kanabisa, tko si mo~e priuatiti trebao bi probati tu stvar ali najbolje je kada ga sam napravia. Ja svoje radim, svakih par mjeseca jer jednostavno nemam tako velike koli ine... Ulje od kanabisa djeluje protuupalno na sve na ine,poma~e u spre avanju airenja kancerogenih stanica, djeluje pozitivno na tlak i tako dalje i tako dalje... MOJ RECEPT: 1.Izopropilni alkohol 2.Express lonac, ili obi ni 3.400g dobro osuaenih vrhova 4.Dobro provjetrena prostorija 5.Nikako kuhati na otvorenoj vatri zbog eksplozivnih para,nego smo na strujnom Ako mo~ete nabavite ventilator koji e provjetravati prostor gdje kuhate. ULJE OD KONOPLJE Suhu materiju natopiti dobro u alkoholu, 24h max. Nakon toga dobro procijediti i alkohol sa otopljenom materijom staviti u lonac na kojem kuhamo. Na lagano kuhati, paziti da temperatura ne pree (kod mene 100C), jer u protivnom aktivni sastojci se rastope i ispare. Kuhati i mijeaati lagano i kako alkohol isparava smanjuje se i razina ,sve dok na dnu lonca ne ostane katranasto-crna mjeaavina. Kuhati na lagano i dalje i paziti da nivo alkohola , sve dok u loncu ne ostane 100ml cca. i ond dodati 1 ep obi ne vode. Razina mase e se joa spuatati do trenutka kad ne ostane svega 50ml ulja. Ostatak procijediti u otvorenu posudicu i ostaviti otvoreno joa dan-dva dok ne ispari sav alkohol. KREMA OD KONOPLJINOG ULJA Prazan lonac joa ne ispirati nego dok je lonac joa topao ,dodam biljnu mast za raditi kreme (bez ekstrakta) unutra i dobro protrljam uz stjenke i po dnu lonca. Taj crni ostatak u obliku masti isprati ato bolje sa rukama po loncu i staviti ga takoer u posudicu da alkohol ispari. Nakon tjedan dana ostat e crna krema sa intenzivnim mirisom haaiaa koja lijei sve! Na sebi sam probao protiv dermatitisa i opeklina i djeluje 2x bolje nego svi kortikosteroidi koje sam probavao godinama protiv seboreje. Tako da otpada nema! Slike govore tisuu rije i: IZOPROPILNI ALKOHOL KOMADE VRHOVA SAM PRSTIMA GNJE IO U ALKOHOLU NEKIH 20 MIN DA SE SVI KRISTALI `TO VI`E OTPUSTE I MASA `TO BOLJE NATOPI. NAKON 24 H ,DOBIJE SE OVAKVA TEKSTURA. PROCIJEENA KROZ GAZU ,ALKOHOLNU TEKU INU UBACIM U LONAC A OSTATAK U SME E. KUHATI NA LAGANOJ VATRI I STALNO PAZITI DA ALKOHOLNA TEKUINA NE ZAVRIJE,VE DA LAGANO KUHA I KR KA SE! NIVO TEKUINE SE STALNO SMANJUJE.. NA SAMOM KRAJU KAD TEKSTURA POSTANE TAMNO CRNA I SMOLASTA SMANJUJEM TEMPERATURU I DODAJEM EP H2O KAD VEINA ALKOHOLA ISPARI JAKO JE VA}NO SMANJITI TEMP. JER JE ULJE VE FORMIRANO I LAKO SE MO}E UPROPASTITI U OVOME TRENUTKU. ULJE IZ LONCA PRELIO SAM U PLASTI NU POSUDICU ,I OTVORENU JU DR}AO DAN -DVA SVE DOK ULJE NIJE POSTALO SMOLASTO I KATRANASTO. A OD OSTATAKA NA STJENKAMA LONCA SAM NAPRAVIO KREMU TAKO DA SAM LONAC PREMAZAO BILJNIM ULJEM ZA KOZMETIKU (100%organic) I TRLJAO DOK NISAM POKUPIO VEINU CRNILA SA LONCA. SMJESU SAM STAVIO U MALU POSUDICU I OTVORENU JU DR}AO 7 DANA. NAKON `TO JE MIRIS ALKOHOLA NESTAO ZATVORIO SAM POKLOPAC I OSTAVIO U FRI}IDER. NAKON `TO SMJESA OHLADI , OTVRDNE I SPREMNA JE ZA APLICIRANE. TO JE TO NARODE, U}IVAJTE U PROIZVODIMA KONOPLJE!!

jul 2013.

NISI VALJDA TO NA OTVORENOM PLAMENU RADIO???? ako jesi, mogu ti rei da nisi normalan i da imaa sree ato nisi zapalio/digao u zrak cijeli stan. to se ina e radi na elektri nom kuhalu, i stavi se lonac vrele vode i u njega drugi lonac sa alkoholnom otopinom, tako da temperatura nikad ne prelazi 100 stupnjeva... druga stvar, suhu materiju natopiti u alkoholu MAX pola sata, ak i manje, zato jer ti onda ulje povu e sav klorofil i onda ulje dobije crnu boju i gorkast okus (znam iz prve ruke)...

jul 2013.

ajme sta se volimo pravit pametni,vidis li da je na kuhalu nikakav otvoreni plamen lik je to vrhunski izvea daj mu kredit koji zasluzuje

jul 2013.

nije lose al nije ni vrhunski jer vrhunsko ulje nije crno a crno ulje znaci ruzan okus imao sam ga i znam koja je razlika a to se deseva samo zato sto ljudi predugo drze u alkoholu...ako se koristi isopropilni dovoljno je 3-5 min dva puta i to je to dobijas ulje zelenkasto smedje boje koje ima odlican okus i jednom tko ga proba tesko ce ikada vise probat ulje koje je puno klorofila a ako radite sa etilnim onda vam je svejedno jer cete dobiti u svakom slucaju ulje sa puno klorofila i jos jedna stvar malo sam skeptican sa ostavljanjem u otvorenoj posudici jer nisam siguran koliko alkohola ispari ja bih ipak radje prakticirao dokuhavanje na pari par sati dok na ulje nestanu i najmanji baloncici al u svakom slucaju :respect: sto sam sebi pravis ulje i prakticiras ga u lijecenju stvari za koje bi te bespotrebno kljukali tabletama i kremama od koji velika vecina radi vise stete nego koristi evo jedna da vidis o kojoj razlici u boji pricam

jul 2013.

ajde ne po inji mi tu, nisam danas dobre volje za ovakva kenjanja... zbunilo me ovo: ina e, za udio bi se kakve ljudi sve "pametne" ideje dobivaju, a uostalom vidim sa strane i plinske plamenike tako da... ostalo je ve Mario rekao, nema smisla da ponavljam. @autor teme, koliko si ulja na kraju dobio?
ze markoAMBASADOR

jul 2013.

Moj "lapsuz", zaboravio sam se u pisanju, naravno da nije Vatra!,, ali ja sam to tako (greakom) sebi predo io u ~aru pisanja.. Kuhao sam samo na el.ringu ili struji, kako sam naveo , i nemojte se svaditi. Poato je ovo multi-nacionalni forum, jezi ne greake su oprostive! 60ml, odnosno 5 aprica od 10ml.(ostatak je ispario)

jul 2013.

evo mozda nekom novom pomogne...ja isparavanje radim ovako sa dvije posude na pari a glavni mi je instrument ovaj mjerac topline za pecenje mesa u rerni,njega stavim u ulje i namjestim si temperaturu na 60°C i za 2-3 h imam 50 ml gotovog ulja ovisi koliko je alkohola ostalo moze i duze potrajat

jul 2013.

ovik ima pravo praviti se pametan i ispitivati i kritizirati jer ima viae iskustva i znanja o tome nego ti..

jul 2013.

Slazem se ja kolegom metalmanicom,ja sam salegom uzimao hedove stavio u alkohol i udarao sibom oko pola sata,ni slucajno vise,onda smu uzeli sito za buble hash i kroz njeg procjedili cjelu tekucinu.Uzeli smo elektricnokualo i na laganoj temperaturi kuhali tekucinu dok nije isparila do kraja,kad se priblizio kraj znacio ostalo je ulje i par kapi alkohola,nagnili smo posudu i sacekali da i to malo alkohola ispari,kad je isparilo brzo smo uzeli sprice dok je ulje jos toplo i navukli...I naravno tokom isparavanja,bilo smo vani i ventilator je bio ukljucen i puhao u zapaljive pare...
weedoyeLEGENDA

jul 2013.

kad se hedovi umoce u alkohol i kad se zavrsi taj proces zar nije bolje to ne bacati u smece vec napraviti neku kremu ili nesto tako posto sigurno ostane nesto u tim hedovima, nemojte zameriti ako je ovo moje pitanje gluposto posto nikad nisam radio. od nekog sa cuo da je vazelin dobar za kremu. ni manijakov a ni mikrijev ton mi se nije ovde svideo, manijak verovatno nije procitao a ni video ceo post posto je i dokumentovan slikama i u pravu je covek bar na ovom forumu bi svadjanja trebalo izbegavati. nisi reko od koliko si hedova dobio ovu kolicinu ulja, kontam preko pola kile?

jul 2013.

400g. piae u naslovu.. :lol:

jul 2013.

jao weedi, a ja sam mislio da ja povrano itam... :P
weedoyeLEGENDA

jul 2013.

hehe, ma video sam u naslovu nego me zacudilo da je dobio vecu kolicinu ulja od prosecne pa sam mislio da je stavio vise, obicno se dobija 1/10 ulja od hedova.

jul 2013.

ja sam iz 40g trimova dobio 3.5 ml ulja, tako da nije tu niata udno...
weedoyeLEGENDA

jul 2013.

kolko sam gledao po dnevnicima obicno se malo iznad 10 posto dobija ulja on je dobio vise sigurno zato sto je drze drzo hedove u alkoholu zato mi bilo cudno. eto pitanje za maniaka i ostale koliko zrna pirinca se moze dobiti od ml ulja :D ?
ze markoAMBASADOR

jul 2013.

Pro itao sam da je ulje kvalitetnije i viae ga se dobije ukoliko se radi sa "bogatim strainom". ( Savjetuju da se koriste medicinski strainovi-visok udio THC ) Vodila me ideja da ako stavim 400g najboljih hedova, sa najviae kristala, da u i dobiti viae ulja, poato alkohol otapa sve te spojeve iz kanabisa. Ostatak tih hedova ,nakon ato sam ih ocijedio je beskoristan, -to je sama biljna masa-materija, u kojoj viae nema ni ega hranljivog, tako da su za baciti. A preostali hedovi su ionako kontaminirani alkoholom ,tako da se na kraju od toga ne mo~e viae niata dobiti. Pozz

jul 2013.

jel kuhano zrno ili sirovo? :D ne znam to no, do sad sam samo dvaput konzumirao ulje, mislim da bi trebalo barem 30 zrna ispasti, ako ne i viae... uvam ulje za posebne prilike, a i ne mo~e se stalno jesti jer nakon ulja nema smisla puaiti barem 10 dana, niata ne osjetia... :)
herb oilENTUZIJASTA

jul 2013.

to sta ti ostane je teska steta bacati..... stavi u rakiju, maslinovo ulje blio sta.... moj recept ti je rakija, med i taj ostatak.....da vidis kakva "travarica" se dobije ... pozdravi svima.... p.s. ljudi bjezite od plastike!! svaka plastika pod povisenom temperaturom otpusta razna sranja.. metal ili staklo, prednost je sta uvjek mozete podgrijati da se iscijedi i zadnja kap, plastiku ne...sta se zaljepi gotovo je. pozzz
ze markoAMBASADOR

jul 2013.

WeeDiC, on 12 Jul 2013 - 1:15 PM, said: jel kuhano zrno ili sirovo? :D ne znam to no, do sad sam samo dvaput konzumirao ulje, mislim da bi trebalo barem 30 zrna ispasti, ako ne i viae... uvam ulje za posebne prilike, a i ne mo~e se stalno jesti jer nakon ulja nema smisla puaiti barem 10 dana, niata ne osjetia... :) ....o emu se pri a kad spominjea rije "pirinca " u iru. Nisam sku~io tu rije a i spominjanje zrna me zbunjuje, pogotovo "jel kuhano zrno ili sirovo?" `ta ,kakvo se to zrno kuha?. O emu se zapravo tu radi, koja metoda prerade? THNX

jul 2013.

zrno pirina a, iliti na hrvatskom "zrno ri~e" je neka "standardna" mjera kod uzimanja ulja, zna i pojedea kap ulja veli ine zrna ri~e (ili viae njih :)) e sad, jel kuhano ili sirovo zrno, to se ja malo zajebavam jer kuhano zrno bude 2-3x vee od sirovog... :)
roguz2ENTUZIJASTA

jul 2013.

svaka vam ast ato se upuatate u te exsperimente,ja sam za frendicu jednostavno kupila 3 aprice po 200mll za 1500eura jesam li mogla proi jeftinije ovako,hm...

jul 2013.

pa mogla si proi za nekih 1300 eura jeftinije da si uzgojila i sama napravila ulje...

okt 2013.

Prvi put ovo sad vidim kak se radi...svaka cast za tutorialu :D ...

okt 2013.

:snupi:

okt 2013.

tako neea dugo na ovom forumu. nemoj pisati besmislene postove ili samo smajlie na ozbiljnim temama, ima na forumu mjesta predvienih za spam i zajebanciju...

okt 2013.

Ispri avam se ato idem offtopic ali imam pitanje za koje mislim da bi mi autor ove teme mogao dobro odgovoriti. Koliko grama proizvoda se po biljci dobiva ako osoba prvi put sadi? Naime planiram krenuti s uzgojem na proljee ali nekako mi je logi no da ve sada krenem s prikupljanjem podataka. Drugim rije ima kada ste prvi puta brali koliko ste ubrali? :) (po biljci) Edit: Predpostavljam da to ovisi o sorti i koli ini truda ulo~enog ali i srei. Ali onako od prilike neki prosjeci prvih growova bi bio veoma koristan podatak :)

okt 2013.

Sumnjam da ce ti bas on odgovoriti na pitanje.. Niko unaprid nemoze znati koliko ce g izaci na kraju, nepostoji prosjek.. neovisi o sorti, nego o znanju .. bez obzira jesi li pocetnik ili nisi.. Ako ja od prvog growa jednog dana izvucen 50g tu u se nogon u guzcu.. :)

okt 2013.

Da i mislio sam... Hvala na odgovoru!

nov 2013.

pozzzzzz ! kuhao sam ulje od konoplje ve 2 puta ali sam dobio jedva 10 grama ulja!!! kuhao sam jednom po 200 gr a drugi put 250g. skupni zbir je jedvo 10gr ulja!!! iaao sam po receptu ovdje napisanom pa se pitam jesam li negdje pogrijeaio? makar isto sumljam ili je sirovina slaba? sve je doma uzgojeno. nemam neka osobna iskustva do ovoga sada sa uljem ali itajui koliko se dobije od pola kile ovo je jako malo. i joa da pitam jel mo~e utjecati koli ina vlage u sirovini(jako suha)?
weedoyeLEGENDA

nov 2013.

mozda si stavio manje alkohola...

nov 2013.

za kuhanje od 200gr stavio sam 4 litre alkohola a za 250gr 4,4l alkohola !!koristio sam IZOPROPILNI alkohol (propan-2-ol) imam joa neato sirovine pa ako sam shebo u ova dva puta da ne shebem joa jednom :(

nov 2013.

ma nije kolicina alkohol u pitanju vec je najvjerovatnije do biljke i njenog postotka kanabioida jer sto je vise kanabioida u biljci to je veca kolicina ulja tako te nemora cudit da od iste gramaze tri puta dobijes razlicitu kolicinu ulja al u svakom slucaju si dobio 50% manje od neke normale... Kakvo si ulje dobio koje je boje,teksture i jacine?
herb oilENTUZIJASTA

nov 2013.

Koliko si dugo drza u alkoholu? Radim ga svako malo I sta mogu primjetiti ako se radi po brzoj metodi I trava ostoji 2x 10tak minuta dobije se zelenkastija smjesa, od 50g izadje 5ml ulja, a ostatak vutre se moze pusit kad ishlapi alkohol.kum asmaticar obozaje tu vutru,dize ga a ne ovaljuje. Kad ostavim 24 - 48h dobijem do 15 ml tamno zeleno-crne boje I ostatak u rakiju jer za drugo nista nije. Sav thc se izdvoji samo me muci pitanje jel CBD izgubljen-ostecen u alkoholu nakon toliko vremena ili mu ne moze nista biti.

nov 2013.

ulje je crno,gusto ali ide lako iz aprice i dr~i par sati(smiruje i ini me pospanim) okusom je gorko,dosta gorko iaao sam ovom br~om varijantom 2x po par minuta! sad planiram doslovno da pratim recept pripreme!! ja neznam kakv kod vas koji radite ulje ostaje talog nakon namakanja u alkohol? ja kad nalijem alkohol sve kao da alkohol rastvori ,ostane samo kaaa i tu i tamo koja kao sjemenka!!! neznam jel to normalno!!! sad kad budem radio budem fotkao.
herb oilENTUZIJASTA

nov 2013.

Tako I meni bude jer drvenom zlicom mjesam I gnjevim pa ostane kao juha sve se razmrvi.zadnji put nisam dobro procjedija pa je bila nocna mora sa spricom. Jos jedna stvar kako uvjek radim sabistim posudama prije novog kuhanja ih operem alkoholom I nazad u posudu za kuhanje izlijem.

nov 2013.

@Satfan nemas brze i sporije varijante to su nastale razlicite preinake recepta zbog nesigurnosti ljudi koji rade ulje pa se boje da nesto nezeznu pa za svaki slucaj ostave malo duze u alkoholu i sa time dobiju vecu kolicinu klorofila i crno ulje odvratnog okusa ako radis sa isopropilnim radis dva ispiranja po 3-4 min uz mijesanj i gnjecenje materijala i to je to nemas straha a ako koristis etilni onda ti je svejedno i tako ces dobiti otopinu punu klorofila i crno ulje drugi recept je ako radis sa svjezim materijalom natopis na 48 h promijesas par puta dobro iscijedis i onda kuhas ali opet dobivas ulje puno klorofila i odvratnog okusa i jos ti je potrebno jedno 30% vise alkohola za natopit svjezi materijal koj je veceg obujma a to ti je bespotrebni trosak znaci ako si dobio crno ulje onda si ili drzao predugo u alkoholu ili ti je zagorilo

nov 2013.

friakog materijala nemam,sve je suhi zna i po ovome kako ti ka~ea Mario ispravno sam radio ali sad ovo na kraju me dotuklo!! pojest u si nogu ako mi je pregorilo idem u petak ponovo da kuham!!! imam joa par pitanja ,dali airina posude ima ulogu u kuhanju? i ako mo~e samo mala natuknica kad da sipnem vodu? kad se zguanjava ili prije i na koliko maloj temperaturi da pustim da se smiri do kraja to jest da ne zagori? imam neki blagi osje aj da sam s*ebo 450gr sirovine!!! u alkoholu sam dr~ao do recimo 5 minuta najviae!!
Turf.POZNAVALAC

nov 2013.

Odlican tutorial,svaka cast :respect:

nov 2013.

me nema ni potrebe sa friskim da radis ako imas suhog a nemora ni znaciti da si pregorio ulje...sad bi ti pokazao slike ali me hebe nesto internet pa nisam u mogucnosti ali kad rijesim problem posaljem ti na pm...uglavnom ako hoces biti siguran kupi si termostat za pecenje mesa u pecnici imas ga u svakom trgovackom i njega ubacis u ulje i tako imas potpunu kontrolu temperature ulja koje nebi trebalo prijeci 140 °C a vodu dodajes kad je skoro sav alkohol ispario al tad dobro pazis na ono sto se desava sa uljem jer kad ubacis vodu ona ce ubrzati isparavanje preostalog alkohola tako da ti je to najkriticniji trenutak za moguci zajeb u tom slucaju kad dodas vodu uzmi posudu u kojoj kuhas i vrti ulje po njoj da se nepregrije i nakon toga ga prelijevas u nesto manje i slijedi isparavanje ja ga radim sa dvije inoksice u jednu naspem vodu a drugu sa uljem i termostatom u ulju stavim u prvu i kuham na pari drzim temperaturu na 60 °C pet stupnjeva vise manje ne igra ulogu i ostavim ga tako dok na ulju nebude ni jedan baloncic cak ni onaj najmanji i tad je gotovo i siguran si da je ulje cisto bez tragova zaostalog alkohola Tako ja radim i vrlo je jednostavno i nemozes nista zeznut samo kupi termostat i nema zime

nov 2013.

alat imam sav potreban i termostat. mislim da sam sku~io za ovo na kraju !! tu sam se izgleda zeznuo meni je temperatura bila oko 80 tekom cijelog kuhanja . znai pri samome kraju sipam vodu i onda na tiho na pari da se kuha!!! Hvala svima, javim i poslikam kako sam kuhao i koliko sam dobio.
mada_remiENTUZIJASTA

nov 2013.

Nebih htio otvarati novu temu.. Ovdje je rije o ulju a koje je meni potrebno.. Naaao sam jedan recept za ulje ali mi je udno pa bi htio vaae mialjenje.. Ina e ovdje itam da se pravi kuhanjem DRAGE NAM BILJ ICE u alkoholu.. A evo ja sam naaao ovaj recept.... Ulje od marihuane Vrlo ga je lako napraviti. Cvijee, liae ili stabljike potopimo u bilo koje biljno ulje i pri ekamo nekoliko dana. Nakon odreenog vremena, THC e se rastopiti u ulju. Potrebno nam je: 0,5 dl ulja (preporu ljivo maslinovog); 64 g opranog i osuaenog liaa (preporu ljivo sa donjeg dijela biljke) Ulje i liae stavimo u posudu. Ostavimo ih tako da stoje tri dana ili viae na hladnom i mra nom mjestu. Nakon toga procijedimo smjesu pomou fine cjedilke za aj. Sada e nam biti potrebna joa jedna cjedilka, kojom emo pritisnuti liae ato je ostalo u onoj prvoj. Pola kuhinjske ~lice (malena ~lica za aj), dati e nam jednu dozu ulja od jednog grama. Postoji joa jedna metoda, a ta je neato lakaa. Ostavimo liae u ulju. Prije upotrebe, protresemo ili promijeaamo ulje, tako da pomijeaamo sve sastojke te tada izmerimo koli inu koja nam je potrebna za daljnju upotrebu.
vedranSTENTUZIJASTA

nov 2013.

sorry .
jesamZMAJ

nov 2013.

ini se prili no skupo, mada za zdravlje i nije. Kvalitetu ne mo~e garantirati nitko bez analize. Mislim da bi tebi viae odgovaralo neka odreenije ulje, a ne ono ato on mo~e kupiti na cesti...btw, nemam iskustva mario 339 je napisao negdje odli an post o raku crijeva, al ga ja sad ne mogu nai, pa ako te zanima pogledaj, a mo~ea i ovo i svaata joa neato vutra.org/topic/10442-dnevnik-konzumacije-sirovog-canabisa/ Svu sreu ti ~elim.
vedranSTENTUZIJASTA

nov 2013.

ispricavam se sta sam stavio onu ponudu , kasnije sam saznao da to ne smijem pa cu brisati........sorry

feb 2014.

nije recept, nije tutorijal.......nego moje skoromno iskustvo mo~da kome pomogne Prvi grow, sjeme nepoznato.....vrhovi su se suaili 12 dana na 55% vlage Odmjereno to no 500 g istih manikiranih vrhova,dupkom puna kanta od 10 litara, koji su kasnije zalijani sa 7 litara benzina za iaenje, litra 26 kn Nakon toga cjeenje kroz papirnati filter za kavu i nakon toga kr kanje u rice kukeru, vani na otvorenom Mali ventilator puae prema dnu kukera da otpuae opasne zapaljive pare nakon nekih 45 min....... nakon viae rundi kuhanja.....ispalo je 86ml dosta kvalitetnog ulja......relativno svjetle boje, blago gorkog okusa a izgleda ovako ne koristim alkohol, viae vjerujem benzinu, ali svako ima svoj film i svoju briju.....probajte pa vidite....nije nuklearna fizika pa do kuhanja...........

feb 2014.

reci mi, molim te, gdje si kupio medicinski benzin za 26kn po litri! mene gamad u ljekarni htjela oderati, 26kn za 100ml (!!!), rekoh ko vas jebe...

feb 2014.

ne medicinski benzin....benzin za ia enje u kemobojama i sli nim farba duanima skoro isti k ko u apoteci a kod njih deci 15 kuna ili viae nisam sad 100% siguran
weedoyeLEGENDA

feb 2014.

kod nas je manje od 3 evra za 1L 96% alkohola, a vidis mozda moze i to, to je ionako otopina, a nje ne bi trebalo da ima u ulju al opet mi nekako alkohol sigurniji :D

feb 2014.

kolko sam ja sku~io citavu tu pri u....navodno alkohol povue viae klorofila a na elno je svejedno jel jedan i drugi otapaju nama bitne supstance i obadva na kraju ispare i ostaje samo ulje a ostatak iskoriatene zelenjave je dobar za kompost i nia drugo.....vidjeh iznad da ljudi misle da mogu i to za neato iskoristit

feb 2014.

Iman jedno pitanjce.. Radi se o tome da bi primistila ulje iz sprice u "nesto" slicno, jednako prakticno, a da neizgleda ka narkomanski pribor? Any advice?
weedoyeLEGENDA

feb 2014.

pa u neku metalnu,staklenu posudicu onda, al prvo ga malo zagrej da lakse izadje :) slazem se imbra.

feb 2014.

Pa ni nema igle isuse..

feb 2014.

ne konta on, ko spominje iglu vidoje, il kupovinu sprica, to je vec u spricu a zeli da prebaci u nesto drugo sto nije spric ;)
weedoyeLEGENDA

feb 2014.

skonto ja brzo nego vi ne cekate ni 2 minuta, ne znam o kakvim iglama pricate :D mislio sam na prvu loptu da se cima da ode da kupi spric :D

feb 2014.

vidoje, nemoj spamati po forumu ako nemas sta konkretno da kazes, + ovako kad editujes svoj post nasi postovi ostaju nejasni i izgubljeni u svemiru, pa onda ja moram metlicu u ruke i brisati 4 posta u temi, a mozda i svih 5
weedoyeLEGENDA

feb 2014.

kazem opet power da si sacekao 2 minuta a i sativa ne bi bilo potrebe da pisete nista, ja sam odma prepravio post kad sam sativin procitao jos jednom. a sad bas i nije, ja sam i ibri odgovarao :) ps. eto necu vise da spamam po forumu, a ljudi mogli i da ukljuce mozak ponekad a ne za svaku sitnicu da pitaju forum :)

feb 2014.

Kako mislis u metalnu posudicu? Jel to po tebi prakticno? Kako tako dozirati? Jos jednom cu pitati, malo jasnije, da li neko drzi ulje u necem drugom osim u sprici?

feb 2014.

ma ovisi zbog cega ga zelis prebaciti iz sprice ako je da neupada u oci onda mozes u bilo kakvu kutijicu ali ce ti biti problem tocno doziranje a mozes i kupiti kapsule napunis doze i drzis u bocici od nekog lijeka ili vitamina

feb 2014.

Svida mi se ideja..mozda tako uradim.. da, zelin izbjeci da se netko sokira ako slucajno vidi.. Sta mislis o onim malim plasticnim bocicama sta se kupe u ljekarni, imaju isto nekakav gori dozer i ep? Male su skroz, 2-3ml.. mislin da je to jos bolja ideja, sad mi palo na pamet..

feb 2014.

ako ulje uzimas iskljucivo oralno onda su ti kapsule zakon ali ako se zaleces po rizli onda ti nisu lose te bocice kad hoce namazat samo ju zagrijes fenom ili pod toplu vodu i nakapas tamo gdje treba ;)

mar 2014.

Hi, nabavio sam sve potrebno i napravio ulje (alcohol 99,6%, 30grama), ali je ispalo kao ljepilo (ona moment ljepila) i ima gorkast okus. imali tko takvih iskustva i jeli zna gdje sam pogrijeaio ili nisam :/ thx

mar 2014.

to je to dobro si napravio sad samo oprezno sa prvim doziranjem da nebi bio :sick:
BezbolniISTRAŽIVAČ

apr 2014.

Napravio malu koli nu ulja ali mi je ispala neka tamno zuto/zlatno nekakva boja ali kad razmazem po maramici izgleda tamno zuto zlatna Pa me zaanima da li je zbog kolicine tj. koncentracije crna boja ulja(razmazana zlatno) ili sam nesto krivo radio ?? Radio sa isopropanolom 99.7% mislim
unicumPOZNAVALAC

apr 2014.

evo jeftino i diskretno :P ima u svakoj ljekarni!
ze markoAMBASADOR

apr 2014.

Zagrijano ulje biva sve rjee i tekue. Ako ne ~elia u aprice uzmi malu kerami ku posudicu (kao za one male kreme) i preli ulje u nju,kad se ohladi stvrdnut e se i mo~es se poslu~iti jednostavnom malom ~li icom. Poato je to keramika ,uvijek ju mo~ea zagrijati na radijatoru,vruoj vodi i poslu~it se koliko ti treba,ako ho es viskoznije stanje. Na slici u manjoj posudici gdje je krema je kerami ka posudica. Provjereno efikasno. pozz

apr 2014.

dobro si to odradio to je ta boja koja treba da bude ulje netom kuhano kasnije kako stoji zna malo potamnit pa vise vuce na smedju
BezbolniISTRAŽIVAČ

apr 2014.

to je ulje http://postimg.org/image/innqsnyqp/ A kako svi dobiju tamno ? Da li je zbog otapala s kojim radimo ? Ja sam mislio radit sa benzinom al sam se odlucio za isopropanol za prvi put (jako mala kolicina ulja tj. vidi se u prilogu)

apr 2014.

tamno ulje se dobije ako biljni materijal predugo stoji u otapalu, onda alkohol povu e i klorofil pa ulje bude tamno zeleno ili skoro crno bolje je ovako zlatne boje, ugodnijeg je okusa (nije gorko).

apr 2014.

Cao novi sam ovde :), vidim da si napravio kremu. Ja sam napravio ulje i drzim ga u spricu, posto mi majka boluje od puno reumatski bolesti, osteoporoza i ostalo, hocu da joj napravim kremu da se maze samo sto nisam najbolje razumeo na koji nacin da je napravim i posebno neznam koji odnos da bude izmedju biljne masti i has ulja? ako sam dobro razumeo trebalo bi sada da rastopim ponovo ulje iz sprica i lagano ga kuvam sa biljnom masu?

apr 2014.

@Bezbolni naznam cijeli postupak kakav si radio i sa kakvim materijalom si to odradio al ovako po slici cini mi se da je to malo rijetko i boja mi je malo cudna al ona moze zavisit od materijala...koliko je bila suha ta vutra? ovo je ulje radjeno sa isopropilnim i u njemu gotovo da nema klorofila ovo je radjeno sa svjezim materijalom i etilnim i puno je klorofila vec kad tipkam onda da upozorim sve koji kupuju ulje jer uzmimo primjer da ja od iste kolicine materijala 500 g dobijem dvije razlicite kolicine ulja, prvim postupkom nekih 60ml a drugim 80ml ( 2-3 ml + - ) znaci izbjegavajte kupnju crnog ulja jer sa njime dobijate odredjenu dozu klorofila koji nama netreba al to neznaci da takvo ulje nevalja ili da je slabije od ovog prvog ali ako uzmemo primjer da je napravljeno od istog materijala onda ce ovo prvo imati vecu koncentraciju kanabioida u 1ml od ovog drugog al sam ga sad nadrobio valjda cete shvatiti edit:@Delcha ja sam probavao svakavke nacine pravljenja krema i zasada mi je najbolji sa kokosovim uljem odi u neku biotrgovinu ili negdje drugdje i nadji kokosovo ulje za kuhanje imas sa mirisom i bez mirisa ja preferiram ovo sa mirisom jer kasnije ublazi miris ulja i sad zavisno od potrebe radis jacinu al neka normala je 1ml ulja na 100ml kokosovog i postupak je jednostavan vruca voda ubacis kokosovo da se otopi dodas ulje i mijesas dok se nesjedini

apr 2014.

@mario339 Hvala puno, probacu tako pa javljam kako je ispalo :)
BezbolniISTRAŽIVAČ

apr 2014.

@mario339 Sto se tice materijala domaci je ali prerano ubran tako da i nije jaka ali bila je suha `to se tie gustoe jebeno je ljepljivo i gusto samo. Progao sam ali dosta pe e kad doe u kontakt s jezikom A bilo je probno samo me to zanimalo oko boje i peckanja

apr 2014.

ne bi smjelo biti nikakvog peckanja na jeziku, osim ako otapalo nije potpuno ishlapilo...
BezbolniISTRAŽIVAČ

apr 2014.

a majku mu tolko ga je malo ostalo d asu bili samo balon ii koji su pucali i 100 si uanih. A mogue je sve, da li to ata smeta ?

apr 2014.

nesmije ostati ni jedan baloncic tad si siguran da je ishlapio sav alkohol a ovako ce peci...uzmi to i ponovno stavi isparavti i pusti do kraja dok nebude ni jednog baloncica
BezbolniISTRAŽIVAČ

apr 2014.

Skuhao i jos je bilo mjehurica oko 5 min su se br kali, Istina sad je tamnije i ne pecka onako je gorko :), ma za test je proalo super Nego pitanjce jos jedno: Ako je biljka prerano ubrana (prozirni trichomi i jako slaba) da li ima kanabinoida tj. da li je ljekovita bez obzira (koristit cu za kreme) Da na pomenem da mi je bradavica otpala za 2 dana (prije nego sam skuho drugi put :) )

apr 2014.

sigurno da nema tu kolicinu koliku bi imala da je uberes u pravo vrijeme al u svakom slucaju ima svoja ljekovita svojstva

apr 2014.

[bez sadržaja]

apr 2014.

@vlatkavra, uz citat obicno ide i neki komentar, ovako, koja je funkcija tvog posta
Detox2OldLEGENDA

apr 2014.

Zanima me koliko traje vremenski pravljenje ulja? nekih 2-3-10 sati? ili ovisi o koli ini(moja je oko 150g vrhova) Nabavio sve sastojke,te neki jeftin rice cooker,koji ima samo dvije funkcije("warm" i "cook"),nadam se da e "cook" opcija biti dovoljna i da e taj vrag poslu~it.

apr 2014.

za 150g bi trebalo biti dosta 1l alkohola, za to e ti trebati oko 3-4 sata, pola sata gore-dolje. samo pazi da sve ispari, da ne bude viae niti jednog mjehuria, i to je to, spremaj u aprice prije nego se ohladi.

apr 2014.

nema veze sto je jeftin bitno je da radi i sigurno ces odraditi kako treba a na tu kolicinu meni su obicno trebale oko 2 L aklohola a sad vrijeme je tesko reci ali ima veliku ulogu koji ces alkohol koristiti jer isopropilni isparava brze od etilnog
ze markoAMBASADOR

apr 2014.

2-3 sata za kuhanje, mada mi je zadnji puta trebalo to no 1h da ispari sav alkohol i dobijem ulje..., izopropilni mi je dostupniji pa ga eae koristim. To ti se i meni deaavalo sa peckanje, jebiga u imo se dok ne dobijea savraeno. Sada mi se viae ne deaava jer kako de ki ka~u , vidi se definitivna promjena u mjehuriima pri samom kraju , a i ako ga neato ranije izvu ea, ostavi ga u staklenoj Kalashnikova DJELICI na vru em - (ne kipue) i kroz 24 h bi sav alkohol trebao ispariti. Nakon 15 pokuaaja naaao sam recept po kojem nema puno filozofije , samo nemoj ulje izvu i prerano. Ona fora s kapljivama vode i nije neato preva~na, pri ao sam sa Simpsonom i spomenuo mi je da nije odlu ujue u kvaliteti ve indikator koliko je joa ostalo do zgotovljenoj posla.. Trenutno radim ulje od nevjerojatno potentnost sorte, o ekujem mo~da i previae i jedva ekam 2-3 tjedna da ga probam, Bez ~urenja, samo polako i doti e sve na svoje. Takve procese mo~ete sjebati samo jednom i onda nema povratka, SKULIRANO,PAMETNO I VOILA! i Naravno sigurnost na prvom mjestu. Ja sam proairio spektar djelovanja ulja na ko~ne bolesti i pre-pre zadovoljan sam, maknuo sam si seboreju, dermatitis i joa pomogao nekim poznanicima na sli nim problemima. ------ostala mi je zadnja nada da krenem sa malo ja em izvornim dobit++++. Ako tko ima pitanja novog karatktera neka se slobodno javi na PM, bit e ulja za ko~ne bolesti,kremica kao i nekih oralnih koja je izlije ila bradavice od neaka kroz 3 dana dane pri am i o ostalih dovogodatina. (seboreja,), koja mi je jako pomogla kao niti jedna od prije kad nisam mogao nabaviti ulje, popizdio sam i sam sve uredio i krenuti sa izvorom. DA NE MALO PRIPISEMO ROMANE , SAVJETUJEM SVIMA KOJI ULJE MISLILI KORISTITI OD NEKOG DRUGOGA, NE SLUTI` DA. A LJUDI KOJI SU U VA}NA PITANJA I NEKA IH POSALJU U ...CIM PRIJE. takoer ME SRECA PERE JER JE OVAJ ZADNJU GROW TAKO USPJE`AN, KALASNIHKOXY AUTI I PREZADOVOLJNA white whidow - ak47 - (neki iniviteti)-rezultat je da su biljke sve bijele,toliko trihinomajer ga saista nikaga nisam , kad trihonomi postanu mutni ,ostavit ih se u mraju na 24/4 i ekati da biljka prirodnim putem odvaja ato vise klorofila, tako da bijka iza toga nema intentivan za ispustanje kloforila bu nju i zrak. _Ma znate o ve emu dogovorim. Ina e ako imate iskustva i mjesta svakako se dalje trudite ,meu poslanim komentarima radi lakae izmjene informacija i druge stvari radi poboljsavammo nese s svete bilkjle. Pozdrav, za sva pitanja slobodno se obraditi meni ili bilo kojem upuenijem lanu vutre i uz malo posla znat e te svi to raditi, Ak treba nekaj javi.

mar 2015.

kako cu znati kada vise nema alkohola u ulju.....

mar 2015.

kad se prestanu pojavljivati mjehurii u ulju znaa da je sve isparilo. dobro je ostaviti joa malo da se kuha, za svaki slu aj.

mar 2015.

hvala, novi sam vidio sam poslije da ste pisali o tome... u svakom slucaju hvala... da li je neko imao iskustva sa multipla sklerozom i ovim uljem...

mar 2015.

ne trebaa citirati ako odgovaraa na post odmah iznad svojega. prvi savjet je da koristia forumsku tra~ilicu, upiai multipla skleroza i dogoditi e se udo. ima cijeli podforum medicina, odmah ispod podforuma "Upotreba" https://www.vutra.org/forums/medicina.10/ samo veselo na itanje! ;)

mar 2015.

Ovdje imas sve o MS i ulju i jos puno toga...https://www.vutra.org/threads/mazar-vs-multipla-skleroza-ms.7670/
MOSKRI_FenomenENTUZIJASTA

mar 2015.

dali je medicinsko ulje isto sto i ulje od hashisa? da li je hashis isto sto i ulje od hashisa samo u krutom obliku? zanima me to zato sto se hash(shit) dobiva na skoro pa isti nacin kao i medicinsko ulje/ulje od hashisa

mar 2015.

Produkt je isti,samo na in pripreme je drugaciji..informiraj se,sve je kazano na forumu

apr 2015.

Pozdrav svima ljudi. Imam jedno pitanje. Kakav osecaj imate po uzimanju ulja? Radi li vas ulje kao kada pusimo jointe ili drugacije? Jel se oseca nesto, koliko traje i kakav je intenzitet? Puno pozdrava za sve forumase i sve pohvale za divan posao ovde.

apr 2015.

Ulje radi mnogo ja e i druga ije od puaenja cvjetova . Samo ulje se aktivira 30-45min nakon uzimanja za razliku od insta higha kod puaenja . Zna ajno je intenzivnije i high dulje traje .
brujoAMBASADOR

maj 2015.

Ima li tko iskustva sa, 96% Badelov rafinirani etilni alkohol, to nije koliko dugo u njemu namakat suhe bilj ice, prije cijeena i kuhanja?

maj 2015.

Princip je isti sa svim alkoholima to znaci da ostaje pravilo 2 puta po 3 min.

maj 2015.

@mario339 pretpostavljam da se mo~e i maslinovo ulje pomijeaati sa kanabisovim uljem. Imaa li iskustva sa mijeaanjem ta dva ulja, i ako imaa, je li isti omjer kao i sa kokosovim? :)

maj 2015.

Naravno da mozes pomijesati a omijer si prilagodjavas po potrbama al za pocetak mozes koristiti ovaj kao sto sam pisao za kokosovo

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se