VUTRA
ForumMarihuanaUpotrebaVutra Liquer po domači (Bakin recept)
LEGACY

Vutra Liquer po domači (Bakin recept)

30 odgovora2,035 pregleda
Joxim_HRAMBASADOR

okt 2015.

Poato je ove godine berba bila viae od o ekivanog, nekaj vutre sam odvojio za neke pripravke. Pa evo da podjelim s vama bakin recept za liquer. Obi no po tom receptu radimo doma orehovac, vianjevac i sli ne napitke, ali ovaj puta ide vutra tranu ;). Ovo je samo radi iste znati~elje i guata pa da vidim kaj bude se rodilo iz toga 1. veliku staklenku napuniti kiflama, ja sam stavio malo manje od pola staklenke one velike. 2. nakon toga ide ae er. `e era treba u dovoljnoj koli ini da prekrije svu koli inu vutre u posudi. 3. sad kad ste sve ljepo prekrili ae erom, ider rakija na to gore. Ja sam koristio aljivovicu domau, poklon od frenda. Trebalo mi 2 litre rakije da sve ljepo zalijem. Zatvoriti staklenku i stavite istu na toplo i svjetlo mjesto (moja na prozoru) ekajte da se ae er otopi. Svakih par dana nje~no nagnite staklenku i lagano zarotirajte. Proces ponavljati sve dok se ae er ne otopi. Budite strpljivi treba vremena. (cca. 2 mjeseca). Nakon toga trebalo bi biti gotovo i spremno za u~ivanje. Ovo radim prvi puta na ovakav na in sa vutrom, ne o ekujem neki specijalni arobni napitak, ovo je viae iz guata. Kad se ae er po ne otapati stavit u joa slika i update do samog kraja. Ako netko ima iskustva i radio je po tom receptu konstruktivna kritika dobrodoala :D :vutra:

okt 2015.

pricali smo na forumu o "hedovachi", manje vise isto samo bez secera ;) ne znam sta ce ti "beli otrov" u prici, jedino mozda za cure da drmnu jednu~dve. alkohol ce rastvoriti thc, tu nema sumnje, jedino sto dobijas hedovachu secerusu i ako se od toga "dobijes" ujutro ce nesumnjivo da boli glava :)

okt 2015.

aj ~ivili.......ova aljiva izgleda odli no
Joxim_HRAMBASADOR

okt 2015.

pa u pitanju je liker, ne travarica :D. `e er je tu da bude slai okus, a i stavlja se kod izrade vianjevca i sli nih likera da pospjeauje fermentaciju alkohola iz plodova. No sad kolko bude to aljakalo u ovom slu aju budemo vidjeli na kraju. Kad bude gotovo pozvani ste na degustaciju ;)
L0oDZMAJ

okt 2015.

Power je odradio ok temu o hedovachi :) mslm da se moglo ovo tamo smestit,skoro isti proces,samo dodavanje secera :) ajde kad se to zavrsi,da cujemo utiske... bice to gotovo za novaka...
DvolicniLEGENDA

okt 2015.

obo~avam te likere, proale god napravio vianjevac, ove orahovac, obavezno pratim temu te ukoliko dobro ispadne (a kontam da hoe), bacam se u proizvodnju. sretno:thumb:

okt 2015.

Mislim da to ne radia kako treba! Prvo nevalja na sunce jer sun eva svjetlost ubija trihome. Drugo, ae er je katastrofa, bolje da si teglu meda sasuo unutra i bilo bi dovoljno slatko. Pravim rakije od roenja cijeli ~ivot (45 godina), a likere zadnjih 10, maru gajim 15, tako da je ovo mialjenje uslovljeno moji prethodnim iskustvom. Mislim da bi ti bilo bolje u tu veliku teglu stavit cvjetova, rakije i meda i ostaviti u mrak jedno mjesec dana. Ali mo~da nisam u pravu, obavezno javi kako je ispalo!
Joxim_HRAMBASADOR

okt 2015.

prebacio sam na tamnije mjesto :thumb:, za stavit meda je prekasno, mo~da uradim joa jednu sa medom isto da vidim razliku

okt 2015.

Vidi, alkohol za par minuta otapa trihome, odnosno ulje kannabisa, ato du~e stoji, blijedit e ti vutra jer i klorofil izlazi iz nje, na kraju e totalno po~utiti, a rakija pozeleniti! `e er ide radi okusa i konzerviranja. Idui put saspea na toliko vutre 3 litra rakije i teglu meda, pa nakon par dana uzmea 2 dcl i probaa, pa u ta 2 dcl stavia kesicu aja od mente i probaa opet, ako ti se svidi sve uradia isto u velikoj tegli! Pogledaj kod mene sa headovima: https://www.vutra.org/threads/mexicana.14083/page-5 i u pletari od 5 litara cijela biljka: https://www.vutra.org/threads/mexicana.14083/page-7 Takoer, najnovija istra~ivanja dokazuju da probleme sa srcem i krvotokom izaziva pretjerana upotreba karbonhidrata i ae era koji izazivaju mikro upale u krvnim sudovima pa se sudovi ste~u di~u broj okretaja srca i pritisak! `to manje "bijelog otrova" (aeera) to bolje!

okt 2015.

hhahaaha brate sto se ismejah,jesam se navario i mislim mozda se tripujem,procitam ponovo ponovo, i odvalim da se smejem hahaha ja sam cuo da treba leti staviti suncobran iznad biljoze da, ne daj boze ne izginu svi trihomi hahahha sry bas sam se navario hahha

okt 2015.

nemoj se mnogo tripovati nego se edukuj. ne "ubija" trihome nego thc (tu se TEHACEOSAURUS lose izrazio), i ne sama sunceva svetlost nego uvb zracenje. i nije isto da li se radi o obranim cvetovima, o cemu se ovde prica, ili biljka jos uvek cveta. "UV light, particularly UVB, degrades THC into other cannabanoid compounds. And degrades those chemicals into even further medicinally useless forms. On the other hand it also provides a mechanism for synthesis of THC and other cannabinoids from cannabanoid precursor compounds produced in the resin of the plant. Without the aid of this process the THC content will, in theory, be lower. So the net effect of exposure to UV light should work out well as long as the plant is producing resin that can be enhanced by it in this manner. After which, such as during drying, curing, and storage, it will gradually degrade all of those chemicals into their medicinally useless forms." koga bas zanima detaljnije nek potrazi strucnu literaturu gde je to pokazano/dokazano - Pate, D.W. (1983). "Possible role of ultraviolet radiation in evolution of Cannabis chemotypes". Economic Botany. - Lydon, J; A.H. Teramura (1987). "Photochemical decomposition of cannabidiol in its resin base". Phytochemistry. - Lydon, J; A.H. Teramura, C.B. Coffman (1987). "UV-B radiation effects on photosynthesis, growth and cannabinoid production of two Cannabis sativa chemotypes". Photochem. Photobiol.

okt 2015.

Ma pusti, drago mi je da sam mu popravio prijepodne :-) Davno sam na svojim greakama nau io da prije nego neato napiaea ili pogotove nekoga komentiraa da se doooobro raspitaa o emu je rije , al ataa sad, o igledno nekima smijeano! P.S. Jesam se pogreano odrazio :vozdra:
Joxim_HRAMBASADOR

jan 2016.

Viae nego zadovoljan sam kako je Liker ispao , :-D meni pre dobar. U po etku je slatkastog okusa ali ostaje po jeziku i grlu ona fina aroma vutre. Viae je ko razrijeeni sirup po teksturi, kad stignem ubacit u par slikica. Djelovanje hmmm neznam dal lupa rakija ili rakija i thc u kombinaciji, dali je zbog dodatka ae era ali je onak jaki. Dao sam ga na degustaciju da probaju ostali neko ne osje a baa niata a neki se kunu da ih je razvalilo, mene osobno nije, ali je pre dobar zbog arome i okusa definitivno do godine ponovo
hemploverENTUZIJASTA

nov 2016.

Hoemo slike finalnog produkta

nov 2016.

brate to je popijeno odavno :D
hemploverENTUZIJASTA

nov 2016.

Mo~da ima u tajnom ateku joa hahaha :D

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se