VUTRA
ForumMarihuanaUpotrebaCBD u hrani i piću
LEGACY

CBD u hrani i piću

12 odgovora1,168 pregleda

mar 2022.

Ej ekipa imam pitanje? Iz Hrvatske sam i radim novu Koktel kartu te bih napravio Koktel sa CBD uljem ili simple syrup sa CBD cvijetom. Sad me zanima dali je legalo to dr~at u ponudi restorana. Znam da je CBD legalan ali me zanima dali ga smije mjesati sa hranom i picem u prodajne svrhe?
Z&NZMAJ

mar 2022.

Uh...nisam siguran. Na pakiranju CBD cvijeta piae da je suvenir :fuck: Na ulju, koje nije isto, nego npr. mix sa uljem marelice piae da je za primjenu na ko~i. Nije donesen pravilnik nikakav, unato tome ato je priznata medicinska vrijednost.

mar 2022.

Najbolje ti je pitat u CID udruzi! Nai kontakt broj na Googleu

mar 2022.

Tako sam i mislio, ali sam naaao novinski lanka na neto o pizzeriji u istri koja radi pizze od brasna ( to naravno da je legalno) ali su stavljali i ulje koje ima neki postotak CBDa iako to mo~e bit joa jedan pro lanak pro novinara na ovu temu. Sve u svemu hvala ti na brzom odgovoru =)
aliveAMBASADOR

mar 2022.

Napravis koktele kakve oces i bonus uz koktele ide doza "cbd ulja za nanosenje preko koze". Pa nek ga sami smute u koktel, ili koriste kao kremu...

mar 2022.

Hvala mislim da u ovako moi zaobi zaostalu birokraciju
TvrleAMBASADOR

mar 2022.

Pozdrav, CBD se u hrani ne smije koristiti, spada u Novel Food kategoriju! Kazna je 60 000kuna (50 za tvrtku, 10 za odgovornu osobu). Isto tako, cvijet konoplje ne smije biti u prehrambenim proizvodima pa ak niti u aju. Ovo ti govorim iz iskustva, kao netko tko je kaznu i dobio :)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se