VUTRA
ForumMarihuanaUpotrebaSativa VS Indica, shta i zashto...?
LEGACY

Sativa VS Indica, shta i zashto...?

167 odgovora30,320 pregleda
ZEUS+ENTUZIJASTA

avg 2016.

Pozdrav drugari! Hteo bih malo da porazgovaramo o tome shta ko preferira vishe indiku ili sativu kako u rekreativne tako i u medicinske svhe! Kao shto i naslov kaze shta volite da konzumirate/pushite i zashto...? Cisto za one koi nisu mnogo upuceni u razliku napomenucu par stvari po koima bi mogli lako da razlikujete! AKO NESHTO PROPUSTIM NEKA ME PAMETNIJI DOPUNE! E pa da pocnemo: Sativa i Indica se razlikuju po mnogobrojnim stavirama kao shto su rast stabla, oblik lista, kolicini THCa i CBDa pa cak i sam rad/high! SATIVA: se prepoznaje po tankim i dugim listovima kao i po tankom i visokom stablu koje za razliku od Indike nema toliko puno lishca! ima veci procenat THC/a i obicno radi na povecano stanje euforije, raspolozenje, kreativnost... jednostavno vishe dize nego shto spushta...! Obicno se koristi u outdoor growu zbog kasnog cvetanja INDICA: se prepoznaje po kracim i debljim listovima kao i po kracem stablu koje je vishe zbunaste prirode za razliku od Sative Ima veci procenat CBD/a i kao takva vishe se primenjuje u medicinske svrhe! radi vishe na opushtenost, relaksaciju, smirenost celog tela...! vishe se koristi za indoor grow radi ranijeg cvetanja Ima tu josh nogooooo stvari koje nisam pomenuo ali nebih puno da zbunjujem nove clanove koima ovo nije bash poznato ali slobodno mogu da pitaju shta god ih interesuje i ja cu im vishe nego rado odgovoriti.... naravno nisam pomenuo ruderalis hibride jer ne zelim! ja trenutno dimim nerado neku indiku koja tako lupa da mi lobanja zvoni kao crkveno zvono i zabada me u krevet kao u komu ali cini mi se da polako ulazim u fazon i da gradim neki imunitet jer pocinjem lagano da funkcionishen i kad sam jako navaren... ali vishe preferiram sativu i sa sativom se rado druzim! ;D Kao shto glasi tema: dakle shta pushite vishe indica ili sativa i zashto!

avg 2016.

zashto pishesh ovako ?
ZEUS+ENTUZIJASTA

avg 2016.

Ako mislis na SH jbg stara i ruzna navika tesko da mogu da je izbacim!
TarzanZMAJ

avg 2016.

Pa i ne bas ;) :)
Fahro420POZNAVALAC

avg 2016.

Sudei da sativa daje kreativnost itd dobre stvari zaato ne puaimo sativu?
StepaTHCPOZNAVALAC

avg 2016.

Zapravo, situacija je bas obrnuta od ovga sto si ti napisao. Ne zbog ranijeg, nego kraceg perioda cvetanja. U indoru mi odlucujemo kada ce da pocne cveta. Izbistri ti to jos malo kolega. ;)
ZEUS+ENTUZIJASTA

avg 2016.

@Tarzan pa zar nije poznato da sativu treba i malo cekati za razliku od indice ili...? ako znash neshto slobodno dopuni ako te ne mrzi!? @Frankenstein o tome e i radi u ovoj temi da svi koi imamo iskustva u pushenji ili... neke odredjene marije damo svoj sud i mishljenje shta je bolje i zashto naravno! svako mishljenje se uvazava i ne raspravlja o tome jer nismo svi isti i nevolimo svi isto... o ukusima se ne raspravlja!!!! @StepaTHC jel ima da ti neshto nije jasno ili samo bezveze citat???
TarzanZMAJ

avg 2016.

Stepa je dobro rekao, zapravo ovdje nista nije jasno, sve je nejasno. Pises a nisi siguran u to sto pises, tako se ne radi. Spomenuti cu samo ono gore za sative, za outdoor ih izbjegavamo jer kod nas jako tesko dozrijevaju. Poz
ZEUS+ENTUZIJASTA

avg 2016.

Poenta nje jedna recenica u celoj temi u kojoj su svi skrenuli sa teme!!! S VS I a ako bolje malo obratim paznju na celom forumu je takvo stanje i zbog toga padobranci otvaraju nove i bespotrebne teme jer gomila voli da pametuje a nishta konkretno da kaze!
xcxAMBASADOR

avg 2016.

Ja sam nov lan i ovo sam pro itao/vidjeo mnogo puta, najosnovnije informacije(osim ono vani sativa unutra indika, ne bih se slo~io). Ono bitno ata si po meni potpuno zaboravio su hibridi koji, ako se ne varam, danas ine veinu... Ova podjela je ok isto okvirno. Ne ~elim biti nepristojan, ali za sada ova tema je to no takva. Ako znaa viae onda napiai.

avg 2016.

ja ne pametujem ali ruderalis nije hibrid nego jedna od tri vrste kanabisa, pise ti to i pri vrhu fotke koju si okacio ;)
ZEUS+ENTUZIJASTA

avg 2016.

ako ce neko da pominje hibride neka pravi novu temu za njih, ja ih nisam pomenuo jer kao shto kazesh cine vecinu i ima ih MNOOOOOOOGOOOOO @PowerSeed brate mili evo sad ce edit pa ce ti biti lakshe!!! ruderalis ne vredi ni pominjati niti growati i po meni ni objashnjavati shta su, konfuzije bez! A DALI JE TO TOLIKO TESHKO DA SE DRIZIMO TEME ili lepo odma na jard!?
xcxAMBASADOR

avg 2016.

Upravo zato su i va~ni, ovo je kao da ja ka~em govorim sve jezike osim kineskog, pitaa me neato, atajaznam, na apanjolskom a ja ti ka~em to je za mene kineski... Edit: yard, yard

avg 2016.

no hard feeling, al mozda bolje na yard. u ovom postu od pre 8 godina je bolje i detaljnije opisana razlika i spomenut cak i ruderalis ;) https://www.vutra.org/threads/indica-vs-sativa.3779/#post-102386 drugim recima, imamo temu za raspravu na tu temu, odavno ;) a da nema ruderalisa ne bi bilo ni automatika, tako da oni ipak imaju znacajnu ulogu u svetu kanabisa
ZEUS+ENTUZIJASTA

avg 2016.

@xcx dobro to si u pravu ali nije poenta u tome! @PowerSeed moja tema nije copy/paste i nepricam o tome shta je shta nego sam samo stavio par smernica za ne upucene cela tema se odnosi na to ko shta voli i zashto!!! a to shto su svi gomila pametnih i ucenih ljudi sa koima ja ne mogu da komuniciram jbg moja greshka! PREBACUJ NA JARD bash me briga!

avg 2016.

a posto vec imamo temu indica vs sativa, sto ne preradis tvoj prvi post i okacis tamo gde mu je mesto, onda ovo mozemo skloniti. nekako mi deluje da bi to imalo smisla i bilo u skladu sa pravilnikom: kazem, no hard feeling, samo radim ono sto mi posao na forumu, ne omalovazavam nikoga al tema postoji, jest sa par postova al idealno da se pokrene sa mrtve tacke ;)

avg 2016.

Zeuse sine,a iskreno,ata tebe uope briga ata ko voli puait,bez uvrede...pa da si samo malo bolje pro a kao po forumu umjesto da si pisao ovu temu kojoj nema svrhe osim da dobijea ban ako ovako nastavia,vidio bi da se na viae mjesta usporeuju sative i indice i govori o ukusima pojedinaca ato se ti e dima... Malo manje od etiri mjeseca si tu na forumu,a imaa stav kao da si ga utemeljio.. djeco,ne mo~ete preko noi postati netko i neato na ovom forumu,potrebne su godine uzgoja da bi mogli prosipati pamet na ovom lijepom mjestu...preporu ujem tebi i svim ostalima koji otvaraju takve teme gdje ~ele pokazati kako neato znaju,a u biti poka~u da trebaju joa puno u iti, itajte, itajte, itajte,uzgajajte dulji period vremena pa ete jednog dana biti kompetentni otvarati teme i soliti pamet drugima.
ZEUS+ENTUZIJASTA

avg 2016.

@PowerSeed kao shto kazesh no hard feelings daleko bilo, samo radi svoj poso i od mene imash poshtovanje!!! @ganja_farmer kao prvo: nisam ti sin, nedaj boze! drugo: odakle tebi ideja da mi kazesh shta mene briga ko shta voli pushiti pored gomile tema: ko shta slusha, jede, igra koi film gleda itd inace tema se otvara da bi neshto lakshe nashao na forumu a ne da moram da procitam pola foruma da bih saznao recimo i opet RECIMO da indika ima vishe CBDa primera radi itd! i nisam tu malo manje od 4 meseca nego malo manje od 6 godina!!! a pamet ako cesh prosipati bash me briga nebitan si mi prosipaj je tvoja je! ja nepametujem nego rekreativno sam stavio temu i gomila je ubila u pojam!!! @PowerSeed buraz slobodno jard ne ljutim se na tebe!
TarzanZMAJ

avg 2016.

@ganja_farmer kao da sam ja napisao ali nisam imao zivaca :) Sinko nije ju gomila ubila u pojam nego jednostavno nema smisla ovo sto radis, to ce ti svi reci..tako da nije problem u gomili ;) za "6 godina" koliko si na vutri trebao bi skupiti dosta teorijskog a i znanja u praksi o ovoj biljci, a po ovoj temi izgleda da nije tako i da si jos "zelen" i za ovakve najbanalnije teme, bez uvrede ali nema smisla da otvaras nesto "za pocetnike" i da pricas o necemu ako nisi siguran u svoje znanje :) Imas temu sto ti je power linkao pa tamo nastavi i samo opusteno, s vremenom se sve nauci. I ovo "sh" umjesto "a/s" ti je bas bezveze i smijesno.Poz

avg 2016.

ina e,tema se upravo zbog takvih stvari NE otvara jer je dovoljno raspravu nastaviti u temi koja je sli na ovoj...baa zato ato svatko otvara svakakve teme je i nepregledan forum,jer ima brdo tema s jednim ili dva posta,a mogle su biti kvalitetne... ako si aest godina na forumu onda bi trebao znati kako on funkcionira...ajde ako ti nije problem,reci koji ti je nick bio dok nisi postao Zeus,samo da znam s kim komunciram. ja pamet ne prosipam,u sedam godina koliko sam na forumu sam napisao malo viae od 1000 postova,i to uglavnom u svojih nekoliko dnevnika koje sam prikazao u zadnjih etiri godine... nit se smatram nekim extra growerom,nit se smatram kompetentan pametovati na forumu,ali ovakvima kao ti ne mogu odoliti a da ne odgovorim,jer upravo radi ovakvih kao ti ovaj forum je daleko od onoga ato je bio kad sam ja tu doaao i radi takvih indijanera kao ato si ti svakim danom sve manje ~elje imam pisati ovdje. peace :wave:

avg 2016.

hvala. kao sto cill kaze, ajmo malo spustiti loptu. moguce da zeus nije naleteo na onu temu, kako god sad znamo da je imamo i nije na odmet da je "apdejtujemo". @ZEUS+ licno mi je drago kad vidim da neko pokusava doprineti radu foruma kvalitetnim postom ili temom, malo se digle tenzije al kad se sve slegne slobodno malo modifikuj prvi post, vidis iz komentara sta su neke zamerke, pa objavi u onoj vec postojecoj, prica ce svakako da zazivi. moze i neki youtube snimak na racun sat vs ind, meni licno zao sto je tamo stalo da se puni informacijama o toj problematici :) peace to all
H2O888LEGENDA

avg 2016.

meni je svaka sativa indica nakon vise truba:)
StipeZMAJ

avg 2016.

Kada bih morao birati, odabrao bi indike. Indike koje imaju ugodan opustajuci body high. Sative manje volim jer mi neke izazivaju pre-panic attack i ako duze pusim, onda i blagu paranoju/anksioznost. Takodjer postoje neke sativa sorte koje su mi x puta bolje od nekih indika. Any way, indike su mi bolje jer me opustaju, smiruju i lakse se fokusiram na ono sto zelim. Htio bih se jos nadovezat na prvi post. Ne mora nuzno svaka indika imat rad kao sto je opisano, niti svaka sativa mora nuzno imati iskljucivo sativa rad.....ako ovo ima smisla sto sam natipkao. Primjer, Afghan Kush je 100% indika landrace a rad pocinje sa full head high kao sativa. Pokusavam se sjetit Sative koja ima opustajuci rad, al nisam ziher. Ako se sjecam brazilski landracovi su nesto blazi sa body relax radom...al nemoj me uzet za rijec. Eto. Jel ovo dobar post u ovoj temi? :D
ZEUS+ENTUZIJASTA

avg 2016.

haha Eto, jel vidite da nije teshko! :D al jbg izgubih volju! :fuck:
High AboveAMBASADOR

avg 2016.

Pored toga sto vecina ljudi deli kanabis na sativu, indiku i ruderalis ima ljudi koji se ne slazu sa tim. Po mom misljenju podela je ok kako bi ljudi imali neku ideju o tome kakav je strain. Zapravo je jedna od teorija da su banke semena bas zbog toga i pocele da koriste podelu na sative i indike. Bas zato se ova podela treba koristiti eventulano kao smernica ili u nekom 'opustenom' razgovoru. Bilo kakve diskusije na temu sativa i indika nemaju neku poentu i nema previse smisla generalizovati. Mnogo je jednostvnije i bolje diskutovati o razlicitim sortama, kanabinoidnim profilima, profilima terpina, fenotipima itd... Evo na primer na tu temu ima delom u intervjuu i prvom videu u Vice-ovom clanku. Izbrisah veci deo posta jer dok pisah Stipe je manje vise sve objasnio. :gled:
jadran-kushAMBASADOR

avg 2016.

i meni je svaka indica sativa nakon jedne trube :)

avg 2016.

aaaaa stativa...
Pohani šnicelPOZNAVALAC

avg 2016.

A ybtee...
Ig0rLEGENDA

avg 2016.

Ja sam mislio da volim sativu dok ju nisam probao hahahaha .... Mislio sam da ce mi sativa dati kao motovaciju i da cu kada zapalim moci ici trenirati i sto god pozelim medutim na mene nije tako radila . Na mene je djelovala kao mindfucker , 100 stvari u glavi i samo razmisljanje tako da sam na kraju skuzio da uopce ne volim sative . Ne volim niti 100 posto indice jer me to previse ustonira i neda mi se nista , a volim biti u akciji i u pokretu . Optimalno za mene sta sam nasao i sta mi pase je vutra sa otprilike 60 % indice i 40 % sative , i da nema veliki postotak thc-a , jer ne pusim svaki dan pa mi ne pase kada me bas ustonira . Uglavnom ja sam za mjesano , malo vise u korist indice :)
MuckoENTUZIJASTA

avg 2016.

koja energijaaaa...ljudi...ajmo po frulicu:fuck: osobno ih djelim na pusljive i nepusljive:D ne volim kad me "zakuca" pa mi sve nesto bzzzzz,tjelo ide,a glava dolazi...to mi se ne svidja,ali kad zapali... ,pa ti super... al ono bas super... -raspolozenje cvrkuce,sunce,cvjece,pticice.... i sad ga jebi jel sativa il indi,bitno je da imas ono sto zelis....:thumb:
BladerZMAJ

avg 2016.

Dosta ovisi o terpenskom profilu... zato i neke sativa hibride kao npr Blue Dream predlazu za smirivanje i anxiolitik. i tako ostalo....
SpontaniKENTUZIJASTA

avg 2016.

Sativa. Vea koli ina ploda. Pogodnija za trening.
hazeriZMAJ

avg 2016.

Bez obzira sto se netko ne slaze sa Zeusom ja podrzavam potpuno pokusaj da se pridonese forumu.Hebiga,ako je covjek negdje pogrijesio neka ga iskusniji isprave.Iz takvih komunikacija onaj tko hoce moze izvuci rijesenja za neke probleme.Ja osobno sam iz nekih rasprava naucio vazne stvari ali isto tako treba biti reda i postovanja prema starijim i iskusnijim clanovima jer od njih mozes samo nauciti.Slazem se da se teme ne ponavljaju ali kao sto kaze Pow moze se nadovezati na vec postojecu.:thumb:
nostromoLEGENDA

avg 2016.

Daj ba ljudi, zapalite malo...:joint2: OT: Ovo growanje puno razmazi ovjeka, prije je bilo puca/ne puca, dismr/ne dismr... A sada sve neki citrusi, pr~eni bademi, borovnice... Kuda ide ovaj svijet? ;) Love n Peace...

avg 2016.

lici mi da ide u smeru komercijalizacije, "zapadnom" coveku vise nije dovoljno da pusi thai stick il cist afghani, vise voli jogurt sa borovnicom ;)

avg 2016.

Sativa all the way,indicu samo kad idem spavati,vise volim head high nego stoned,ali opet mi je najdraze neki hibrid opaliti da me lupi na sve nacine :D
High AboveAMBASADOR

avg 2016.

Po mom misljenju evo jedne od podela koja je malo potkovanija cinjenicama nego podela na sative, indike i ruderalise.
hazeriZMAJ

avg 2016.

Ovako u opisu streina kada brederi pisu sativa je perfektna za dnevne rituale,komunikaciju,a znao sam je popusiti i nije mi sa dalo raditi,samo kauc i hrana.Sa druge strane sam osjetio tu kreativnost sa sativama sa manjim udjelom thc-a sto pokazuje da mi je mozda pojedina sativa prejaka.Ali kao sto kaze MedicalProof ja vise volim hibride ili jake indice koje bas zakucaju navecer za spavanje.Iako sam sa nekim indicama(80%) imao euforicno raspolozenje,komunikaciju,seks do neba...A nista,treba jos pusiti i istrazivati..he,he...Ja nekako vise naginjem indicama.:thumb:
nerpZMAJ

avg 2016.

Indica i to sto jaca, pusio sam jedno vreme SSH i glava bude bistra ali zakucava duze i jace a od spavanja nista. Otisao je u ulje pa u kremu. Indica ima taj laganini rad, sve lagano i spavanje pod njom je nesto najbolje. Sativa domin. hibrida cu tek da probam, pa cu da vidim..
evototoISTRAŽIVAČ

avg 2016.

Sativa za dobro jutro, Indica za laku noc. :D Mene druga Sativa uvjek spusti. Al' ne vjerujem da je do CDB-a to nego do psihe. A to da izaziva Sativa blagu anksioznost ili paranoju, to je zato sto hoces da se opustis da puno razmisljas. Sativa je za bleju i zezanje, Indica za opustanje i razmisljanje. A Sativa dize kreativnost za 200%. Edit: Koliko sam logoa napravio narivan od Sative ili hibrida sa preko 70% Sativa to je bruka.
napalmLEGENDA

avg 2016.

Sve ato lupa :P Indica, pogotovo nakon mojeg prvog indora. Ostalo mi sjeanje u magli :razvaljen:::rasta: Ehh.. da i ja nea dodam. U po etku growanja nekih kupljenih sorata biljka mo~e pokazati genetiku nekih od main strejnova. Primjerice stabljika indice je auplja, razlika na nodovima (spoj grane sa stabljikom), razlika u liau, razlika u hedovima ... Daklem, autosi imaju uvjek genetiku ruderalisa radi kratkog cvata, ni~eg rasta i ljepaeg stasa ;) A kao u shopu piae 50/50 sativa/indica :) :zvizd:

avg 2016.

dijagnosticiran mi je rak grla i usne supljine, koje ulje mi preporucate, ja sam cito da je indica za medicinske svrhe ? kako da ga nabavim Hvala

avg 2016.

ako si resen da uzgajas pa da pravis ulje, ovoliko mogu pomoci http://www.seedsman.com/en/cannabis-seeds/variety/indica-strains?limit=128 za direktnu kupovinu ulja ne znam, svasta se valja, najbolje je kad sam odradis. sretno imamo i forum za medicinu, pa baci pogled ako nisi https://www.vutra.org/forums/medicina.10/
High AboveAMBASADOR

avg 2016.

@Mladen88 Najbolje ti je ako mozes da izdvojis nesto novca i prostora da se bacis na uzgoj. Sto se tice ulja dobro si nasao da se uglavnom koriste indike, ali tu ima previse faktora, stavio ti je Power link pa ako mozes prelistaj malo. Srecno :)
kizo123POZNAVALAC

nov 2016.

Nekad tamo 91 sam postao lan duva kog orkestra :P i u to vrijeme nisam imao pojma da postoje tamo neke indice i sative imali smo samo "vrste"smijalica/dizalica i spavalica. U Splitu u to vrime kad pitaa dil. koja je vrsta on ka~e "Afrika". Sad znam da je to bila neka opaka sativa. Krenemo na Bae pa prugom se usput zapali i "Afrika" te vozi po dana. Kad sam bio tih godina viae mi je odgovarao taj rad. Meutim sad volim opuateno zna i indica. Kao ato ka~e Stipe mene kush prvi sat radi kao sativa i postupno prelazu u indicu. Najgore je ako neko voli ili treba indicu za san pa ne zna ata je dobio pa zapali nave e u 23 za lakai san a ono zajeb, dobio neku sativu pa nema aanse da zaspea do sutra.Par puta sam se tako zaeba uh nema goreg od toga no svi spavaju a ti ka na koki se vrtia po kui.Zato ja san za sativu dok si mlad a za ove preko 35 indica.

nov 2016.

rijetko da vise i mozes naci biljku da nije hibrid
FarmerLEGENDA

nov 2016.

Ma ima ih al malo, tu i tamo vidim da poneki seed bank ima po jednu 100% indicu il sativu (a kontradiktorno i to su cesto hibridi), rijetko i nekakav landrace. Kako god, ciste vrste su extremi, imaju najvise odlika od "izvorne" biljke, al rad im je strogo definiran, a ljudi opcenito vole mijesati i raznolikost. S druge strane ciste sorte, bas kao i landrace su odlicni pocetni materijal za krizanje. Cesce se radi hibrid od bar jednog "cistog" roditelja nego od dva hibrida. Sasav primjer malo al nitko ne voli nit cokoladu sa 100% kakaa... nit 90% sto se toga tice. Al zato ih imamo cijeli spektar za svacije nepce :)

nov 2016.

ona od 100% kaka je ekstra samo se ne moze svaki dan :D naso sam nekakvu Thai sativu izumrla sada ali cvjetala je 4 mjeseca najtanji listovi koje sam vidio ikada. durban poison je sativa al ciji god grow vidim predebeli listovi za cistu sativu mozda grijesim....
hazeriZMAJ

nov 2016.

He,he...dobar si;):thumb:
Indica vs sativa meni sve atima jer neznam ata je gore dole na zubima previae thc smole!
UGoriDuhISTRAŽIVAČ

feb 2017.

Nikad u životu nisam vidio indiku, a odgajio sam masu djevojki, godinama u svojoj bašti. Kad bih probao od nekog drugog, baš bi mi na pamet padalo da pitam jel sativa il´indika, bitno bilo kako radi.. Tako je bilo nekad, a danas su sve hibridi, dugo tražim po bankama i nisam naletio ni na jednu koja je 100% jedna ili druga. Evo npr za jednu sam se odlučio na terasu, piše da je sativa hibrid, a da raste do 150.. Vidjecu kad je budem probao, možda je budem zvao Indika :-)
banovan240LEGENDA

feb 2017.

mislio sam da sam ljubitelj sativa..ocigledno samo zato sto sam se manje susretao sa njima..ali evo ova poslednja dva growa..apsolutno mi nista ne fali na cheeseu,fallen angelu ili bubble gumu.. sta znam,mislim da mi vise prija ili jedno ili drugo..samo da nije neki jak hibrid fazon special queen..razbaca te na sve strane :D

feb 2017.

mislim da je to zato, jer smo smejalicu, znaci onu sto dize raspolozenje, oznacili kao sativu (kasnije kad smo se obrazovali) a ustvari je bilo e sad, izgleda da smo svi mi ustvari ranijih decenija nabavljali indiku. meni bas fali taj rad, vec godinu dana lupam glavu koji mi je i kakva je ovo trava i to jos sativa dominant a sve nesto... znaci brale sledece godine kush ili nesto slicno, a jace hibride zaobilazim, mislim sa vise od 30% sative!

feb 2017.

indice - upravo zbog njihovog rada sto jaca to bolja ;) sativu samo tu i tamo za promjenu
lu&kZMAJ

feb 2017.

sativa ujutro indika navecer ...

apr 2017.

Ma sativa je zakon. :drull::smoke::lol:
nerpZMAJ

apr 2017.

ah ta indika, i to samo anestezijska. :)
Jopa123ISTRAŽIVAČ

sep 2017.

Dali je ovo sativa ili indika.?

sep 2017.

Indsat :)
H2O888LEGENDA

sep 2017.

u vecini slucajeva list pokaze,al ne mora bit tako
Jopa123ISTRAŽIVAČ

sep 2017.

Ma da list je tamno zelen al nisam ja siguran sto je jos nekuzim se bas u to. Visoke su u imaju dosta lista. Stavim poslje jos koju sliku. Radio bi ulje od tog pa da znam tocno sta imam.

sep 2017.

hibrid, 38,439% sative.
HighTimes EnjoyerISTRAŽIVAČ

okt 2017.

Neato ko kombinacija haa-hedovi. Kad se jedno stalno puai - za~elim drugo. Iako je sativ uga sama po sebi najbolja za wakey bakey i aktivnosti tipa u enje itd., a indica za prije spavanja.

okt 2017.

hazeriZMAJ

okt 2017.

PowerSeed Dali te mogu zamoliti kada uhvatis vremena tutnuti koji link nekih dobrih stranica o sjemenu,vutri,edukaciji..Ajde majke ti..kad ti volja bude.jer su mi jako zanimljivi tvoji postovi kao i slike,a nemogu ih naci nigdje:respect::thumb:

okt 2017.

bro, ja jednostavno bunarim po netu kad sam slobodan, pa kad na nesto naletim prebacim ovamo, tj. negde u odgovarajucu temu na forumu. al ajd, sta sebi bookmarkujem posaljem i tebi. mada opet kazem, sve sto procenim da vredi stavljam na forum, ima takvih stvari dosta u mojim postovima, al ima i postova dosta pa nije lako naci neki od pre 5, 7 il 10 godina :)
hazeriZMAJ

okt 2017.

Moze:thumb:Hvala Pow:):thumb:
NogudAMBASADOR

dec 2017.

ako neko zna neku smejalicu da mi preporuci al proverenu, tnx

dec 2017.

jao bre, ahahaha.... jugudnoiz? pa svaka sa 50% i vise indike i 15+ thc-a
NogudAMBASADOR

dec 2017.

ne znam sta si mi to preporucio? buraz treba mi ime sorte i mislio sam da gde sative dominiraju da su to smejalice.. jbga, ako ispadam glup oprosti bratu po fruli

dec 2017.

da, kad smo nesto malo kao naucili, aha, to je to, sativa i sativa dominant hibridi su smejalice; a ustvari samo dobijemo propeler u ... kad ono indike nas obeznane od smeha na prvi high, i drze raspolozenje bar sat vremena, samo onda ide stond :D ne mogu nista da ti preporucim po imenu, svi se mi razlikujemo, ali kao sto sam gore napomenuo, izaberi nesto sa 30-50% sative u hibridu (neces mnogo birati, samo oko 2000 razlicitih :lol:
hazeriZMAJ

dec 2017.

Blue dream;):thumb:
Minja3LEGENDA

dec 2017.

NogudAMBASADOR

dec 2017.

dal su bar priblizno toliki prinosi za Outdoors???
hazeriZMAJ

dec 2017.

Pojasni pitanje..ne razumijem

dec 2017.

vjerovatno misli na onaj naputak kad kupujea sjeme di piae prinos.... prinos najviae ovisi o ovjeku, mo~e manje a mo~e i vei bit, kakav si arobnjak, bumo videli valda uskoro...:)
hazeriZMAJ

dec 2017.

To je to:):thumb:
flop87ZMAJ

mar 2018.

white widow je takodje smejalica, 60posto sativa je u pitanju.

mar 2018.

Candy kush isto hebena smijalica
StariTravarPOZNAVALAC

mar 2018.

meni osobno je to totalno nebitno u pogledu puaenja. Ili aljaka ili NE. Primjera radi meni osobno je L.S.D. koji je 70% Indica, najja a dizalica ikad, a burazu i ~eni ne odgovara jer ih spuata.... pa onda u emu je fora. Osobno sa ljudima sa kojima puaim bitno nam je da je ato ve i postotak THC-a a sad dali je Indica ili Sativa ili neki hibrid tak svejedno
DonDeniroISTRAŽIVAČ

jul 2020.

Ako moze od vas tu iskusnih sto je ova biljcica meni vuce na sativu trenutno.. Nadam se da nije bed sto ovdje pitam

jul 2020.

a sta pitas
DonDeniroISTRAŽIVAČ

jul 2020.

Ma objava mi se pobrkala Dal je sativa indica ili hybrid

nov 2020.

Jedno mnogo glupo pitanje. `ta se od biljke puai, listovi i/ili cvetovi?
darth_furioAMBASADOR

avg 2022.

Samo 'ibrida daj. 60-40 ind-sat. Opusten a lud :D
Dim iz uvetaENTUZIJASTA

okt 2022.

Sativa sa njom sam funkcionalniji u svakodnevnim obavezama a indica me zabode za krevet

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se