VUTRA
ForumMarihuanaUpotrebaLule lulice
LEGACY

Lule lulice

259 odgovora19,247 pregleda
grafAMBASADOR

feb 2015.

Evo jedna od divlje treanje i abonosa. Dimenzije 11x3x3 cm i promjer rupe 16 mm s inox mre~icom.

feb 2015.

Jel ovo rucna izrada? Lijepo izgleda,samo djeluje mi nekako neprakticno za pusiti na onu rupicu? Bilo bi super da ima nekakvo malo izduzenje na mjestu gdje se vuce. :-)
grafAMBASADOR

feb 2015.

To je moj uradak i drago mi je da ti se svia. Nema usnika jer to je lulica za skupno puaenje, da se izbjegne, koliko se mo~e, razna slinjenja i to. Puaenje je jednostavno i funkcionalno, usnama se obljubi rupica i saugne i imaa dobar dim.
grafAMBASADOR

feb 2015.

Cili, najjednostavnije je uzeti dvije plohe u ovom slu aju treanj, debljine 5 mm nacrtati krivulju (napraviti aablonu od kartona) i precrtati na drvo, potom glodalicom (dremel) izglodati utor 2mm u dubinu i 4mm u airinu. Tako u initi i na drugom komadu drveta. Kad to spojia i vidia da se rupica poklapa izre~ea u debljini 1 cm, zaljepia i kad se osuai dremelom, turpijom ili amirglom polako obraujea do ~eljenog oblika.
TarzanZMAJ

feb 2015.

cili zanimljiva ideja, svida mi se.. gandalfova je jos zakrivljenija, a kako izbusiti rupu kroz cijev/vrat (drvenu) bas me zanima, mislim da bi je ja prvo oblikovao pa prerezao po duzini i onda napravis rupu u svakoj polovici, pa lijepit i fino izbrusit i poslije lak.. edit: pretekao me graf lular ali eto na tu foru se radi :)
grafAMBASADOR

feb 2015.

Odgovarao sam @sale82ful
grafAMBASADOR

feb 2015.

Evo jedna moja zakrivljena...

feb 2015.

Ja se nesto sjecam kroz maglu,moj djed je busio lulu zagrijavajuci bakarnu zicu. Dugotrajan proces,ali tad se tako radilo. E sad ne znam ima li veze koja je vrsta drveta. :confused:

feb 2015.

uzmea bazgovu granu za usnik, bazga je auplja po sredini. ima rupu od 3-6mm promjera i unutra je spu~vasto tkivo koje se lako izgura van ~icom ili ne im sli nim. mo~da estetikom nee osvajati nagrade ali je jako lako za izradu... :)
grafAMBASADOR

feb 2015.

Mo~e i to ali jako nekvalitetno rjeaenje iz razloga ato je bazga jakomekana i grana bi se polomila kog spoja s ~arnicom.

feb 2015.

suha bazga i nije baa tako mekana, joa kad bi dio koji ulazi u "~arnicu" bio malo dulji (oko 10mm) ne bi se tako lako slomilo. uostalom, nije eki pa da lupaa njome, malo pripazia i nema aanse da se slomi. :)
grafAMBASADOR

feb 2015.

Od puno toga bi se dalo napravit lula, npr. zarolaa komad papira i eto ti usnika, no to nije kvaltetno rjeaenje, spojevi bi trebali biti vrsti i cijev bi se trebala moi istiti. To je moje mialjenje i nikako nebi nikog s tim ograni avao.

feb 2015.

za te krive lule objasnjenje je jednostavno...uzmes parce drveta(pravog),izbusis po duzini,i odrezes duzinu koja ti trebe, posle toga stavis to izbuseno parce u neku stegu,pokvasis ga malo vodom i savijas ga,tako par dana dok ne vidis da je poprimilo oblik,kad poprimi oblik koji ti odgovara vise ga ne kvasis nego ga ostavis u obliku koji tebi odgovara da se osusi i to je to... dok sam radio kao stolar tako smo pravili lukove za vrata i prozore od punog drveta... a kad vec pricamo o supljim stabljikama zar ne bi bila fora napraviti lulu od kanabisa, ionako su neke stabljike suplje same po sebi...

feb 2015.

ili jednostavno skuhaa i zakrivia kako ~elia, puno je lakae. jedino ato ne mo~ea lijepljene djelove kuhati jer bi se odvojili, sumnjam da bi drvofix dr~ao nakon kuhanja... :)
Big LLEGENDA

feb 2015.

Palim se na lule u zadnje vrijeme i ona zakrivljena iz Cillovog posta je AVION.... Gdje ima toga za kupiti poato sam pre len za raditi :D

feb 2015.

Meni se vise svidja ova zakrivljena od grafa. Ne znam zasto nekako mi se cini cak i prakticnijom. Mada staklo je nekako neprevazidjen oblik pusenja sto se tice lulica barem po mom ukusu. Staklo ti da onaj njen miris i ukus u originalnom formatu. Godinama sam imao nesto tipa: Odlicna kontrola dima. Mada moja je bila vise prozirna i mjenjala boje pa znas kad treba cistit. Skuvas je i ko nova. Evo jos zanimljivog eksponata za sve walking dead fanove:
grafAMBASADOR

feb 2015.

`to se ti e stakla sla~em se da je najfunkcionalnije i tu se neda niata mijenjati. Meni osobno drvo kao materijal je nezamjenjiv jer ima to "neato" ato staklo nema i ovdje se ne radi o bilo kojem drvu u pitanju je abonos ili eng. bog oak, mo varni fosilizirani hrast, starost mu dose~e i do 7 000 godina. Po boji drva se odokativno mo~e odrediti starost, ato je crnji to je stariji. To drvo i drvo vrijesa (briar) su najzastupljenija drva za izradu klasi nih lula upravo iz razloga ato ne mijenjaju okuse puaenog s tim da se vrijes prije obrade mora kuhati i viae od 12 sati.
Big LLEGENDA

feb 2015.

Da ove staklene su mi BEST ali ima neato i u drvu, daje neku dozu old school puaenja, izgledaju brutalno
grafAMBASADOR

feb 2015.

A joa je bolji osjeaj kad tu stvar napravia svojim rukama...
savagestrainAMBASADOR

feb 2015.

Oduvijek sam si htio jednu takvu, ali ja sam traljav, jedino sta sam uspio je nekako napraviti box od bacenog parketa i to ne lici na ne znam sta.... Svaka vam cast na kreativnosti, ako imate neki tutorial dobri, mogao bih se i ja baciti u posao s tim, a za sada umjesto lule imam nastavak za pusit vutru koji stavim na mod od elektricne cigarete i isto dere ko ludo, smotas zavojnicu za nekih 1,5 Ohm i milina :D Al metal nije drvo, nije to to :)
grafAMBASADOR

feb 2015.

Na~alost joa nisam takvo neato u stanju napraviti, samo sam poslikao gotove radove al ko zna, mo~da neato bude i od toga...

feb 2015.

kad si pokrenuo temu ja ocekivao izlozbu ovde, a ti imas samo dva gotova rada
grafAMBASADOR

feb 2015.

Strpljen spaaen. Mislio sam da baa i nije toliko intersantno pa sam usporio, bit e joa toga.. Abonos lula lulica

feb 2015.

Super su ti luleki al sve do mre~ice, mre~ica kad bi se mogla izbjei bile bi joa bolje. Metali zavraavaju u pluima sagorijevanjem mre~ice, a to nije dobro.
grafAMBASADOR

feb 2015.

Mre~ice su od inoxa tako da neznam koliko toga zavrai u pluima ina e da se mre~ica makne stalno bi se moralo pljuckati.

feb 2015.

Neka mrezice... Umjesto nje bi neko koristio onu alu foliju koja bas nije nista zdravija a sluzi za jednokratnu upotrebu. Ovako je ovo dugorocno rjesenje a jos imas lulu da ti drugi zavide. Meni se svidja. :clap:: :D

feb 2015.

Ne znam ko bi to koristio alu foliju :upiii:
Bush DoctorAMBASADOR

feb 2015.

Kak si savijao drvo? :D

feb 2015.

Ma nisam mislio da bas u lulu da stavis foliu,nego sam poredio ono kad likovi prave pajp na flasu pa koriste foliju. Neko je gore spomenuo otrovnost metala pa zato sam ono gore napisao. :)

feb 2015.

Ja sam veliki ljubitelj lula, ali ih nikad nisam koristio za niata osim za travu jel sam ve niz godina nepuaa . Probao sam definitivno hrpu lula, od akrila, do metalnih, staklenih, drvenih, glinenih, porculanski ali kad sam ugledao na jednoj trafici tiska kolekciju lula od bjelokosti morao sam uzeti jednu. Cijena blizu 100 euria ali materijal nezamjenjiv. Nadam se samo da nije neki slon fasovao radi te moje lule :(
grafAMBASADOR

feb 2015.

Objaanjeno prije, pogledaj malo unazad.
grafAMBASADOR

feb 2015.

Slonova a zna i neminovno osakaeni slon pa mi se to uope ne svia ali mo~da je bila u pitanju kakva umjetna slonova a pogotovu ako je kupljena na kiosku. No da ne duljim evo nove...
SmellsZMAJ

feb 2015.

Kako se te lulice duvaju? Kao joint? ili kao bong? Meni ne paau bongovi,puaenje na plua,prejako mi je to...viae volim kao joint,kao cigaru puait...neznam dal bi ta lulica bila za to dobra?
grafAMBASADOR

feb 2015.

Jedna s inlay-om

feb 2015.

Ne zavrsi nista. Taliste legiranih celika je preko 1500 stepeni Celzijusa, a temperatura koju proizvede lula je negdje oko 750, bar tako tvrde za zar cigarete. Ugljenicni celici imaju oko 1200 stepeni taliste zbog povecanog postotka ugljenika, tako da ni oni ne bi sagorijevali, al bi oksidirali, pa bi vukli okside u pluca. Super su ti lulice.
grafAMBASADOR

feb 2015.

Papa, tako sam i mislio sam neka ljudi sami potra~e odgovore da ne bi bilo kako neato uljepaavam. Hvala na pohvali, trudim se.
grafAMBASADOR

feb 2015.

Cili to mi je i cilj, ne ~elim dosadne stvari niti gledati a kamoli izraivati.

feb 2015.

odakle nabavljaa abonos? znam da je rijedak i jako skup, ali ima nekoliko nalaziata u HR, navodno u zagorju u nekim mo varama. sviaju mi se sve do jedne!
grafAMBASADOR

feb 2015.

Uglavnom kupim od kipara i od no~ara, je skup je ali meni nema boljeg za nakit i lule.
1310ZMAJ

feb 2015.

ludo ovo izgleda, obozavam domaci dizajn, majstore jos,jos to su skulpture
hahah Lule MIRA !!! :P
grafAMBASADOR

feb 2015.

Neato mlai abonos u kombinaciji s treanjum. Laa mala plovi...

feb 2015.

Samo nastavi,stvarno uzivancija za gledati nesto drukcije
grafAMBASADOR

feb 2015.

Tnx Himalayan Gold joa e toga biti

feb 2015.

Svaka ast majsore! U~ivancija gledat ove tvoje lule.
grafAMBASADOR

feb 2015.

Nisam u mogunosti uzgajati pa mi to doe kao nekakva kompenzacija :)
SmellsZMAJ

feb 2015.

`to jest jest,izgledaju vrhunski...:clap:::clap::
grafAMBASADOR

feb 2015.

Noviji uradak, ~arnica abonos, usnik treanja + abonos.

feb 2015.

Ova mi se vec dopada. Bravo! :)
grafAMBASADOR

feb 2015.

Ljudi tnx.
1310ZMAJ

feb 2015.

umjetnik, uz to sto ih lijepo izradujes, lijepo ih i prezentiras.
grafAMBASADOR

feb 2015.

Tako nekako 1310, stvar treba sazrijeti u ovjeku da bi rezultat bio zadovoljavajui. Iz iskustva u ~ivotu mogu rei da mi je trebalo dugo i da sam puno puta trebao ponavljati da bih neato nau io i na kraju to primjenio, i to govorim onako openito za sve stvari. Konkretno, kad su u pitanju lule i njihova prezentacija isto je imalo svoj tijek, na po etku jednostavnije forme i povrana obrada, tako neko vrijema, potom kompliciranije forme i strukture + dodatna ulaganja u foto i rasvjetu i na kraju mora biti rezultata. Mislim da je tako u veini slu ajeva i mimo mog.
grafAMBASADOR

feb 2015.

Duga cijev No. 2

feb 2015.

Koliko bi dosla ovaka lulica? Normalno ako ih radis za prodaju
grafAMBASADOR

feb 2015.

Duga cijev No. 3
BizzzoZMAJ

feb 2015.

Skidam kapu!
TarzanZMAJ

feb 2015.

i ja, ova mi je najjaca :D
StipeZMAJ

feb 2015.

Neznam jel ko pitao vec.....jel na prodaju ista?
grafAMBASADOR

feb 2015.

Sve su na prodaju. Za detalje slobodno na pm.

feb 2015.

:respect:

feb 2015.

:respect: i od mene i za svaku lulu lajk :)
grafAMBASADOR

feb 2015.

Duga cijev No. 4
1310ZMAJ

feb 2015.

masala
grafAMBASADOR

feb 2015.

Dc No. 5
Kanabis_kidAMBASADOR

feb 2015.

Ova posebno razvaljuje :)..svaka ast
grafAMBASADOR

feb 2015.

Kratka cijev abonos sa smaltijem.
grafAMBASADOR

feb 2015.

Zahvaljujem se svima na svim komentarima i rije ima podrake, nadam se da vam je bar malo uljepaalo bivanje na forumu jer je tema unijela "pomutnju" i bit e obrisana.

feb 2015.

nema tu neke velike "pomutnje" 11. Reklamiranje je zabranjeno Forum nije mesto za besplatno reklamiranje Vaaeg posla ... ili bilo ega ato moderatori ocene kao o iglednu zloupotrebu foruma za besplatno oglaaavanje.
grafAMBASADOR

feb 2015.

Moje isprike zbog nepromialjenosti, nije bilo nikakve zle namjere, omaklo se, briaite sve ato bode u o i i ato ugro~ava bilo koga. Svi ste mi super i ato god napravite prihvatit u s odobravanjem.

feb 2015.

nadam se da razumes, hobi je jedna stvar, al prodaja je druga. ne kazem da jedna i druga ne mogu da idu zajedno, al ipak ta kombinacija nije za forum i to je navedeno u pravilniku. i ja kacim zippo upaljace (koje naravno ne pravim) u temu o upaljacima, al to je hobi i tamo nema govora o nekoj prodaji. imamo par tema gde se spominju lule, al si ipak otvorio novu, napisao si da su sve na prodaju... na taj nacin ovo ti dodje kao izlozbeno-prodajna galerija, samo sto cene nisu javno istaknute. nek administrator odluci sta sa temom, kao i onom sa nakitom.
grafAMBASADOR

feb 2015.

Power, napravio sam desetak lula u svom ~ivotu ako to nije hobi onda ne znam. Admini e svakako odlu iti ato dalje.

feb 2015.

Meni vise zvuci kao odgovor na postavljeno pitanje, a ne besplatno reklamiranje. Vise mi tema "prodaja opreme" dodje kao reklamiranje, al sve je stvar licne perspektive.
grafAMBASADOR

feb 2015.

Papa Romeo, tvoj thread sam pro itao u mailu ali ga ne vidim tu na forumu, jes se kod tebe vidi?

feb 2015.

Papa Romeo,zapali se jedan i odmori... zaslu~io si :D

feb 2015.

ja sam sklonio nepotrebne postove kao sto cu i ove da ne spamamo temu. obavesten sam od admina da ste nasli dogovor, sve ok
grafAMBASADOR

feb 2015.

E jedna srednje veli ine.
grafAMBASADOR

feb 2015.

grafAMBASADOR

feb 2015.

Maslina i bambus zaljubljeni par

feb 2015.

alo brale,smiri malo do~ivljaje ... pa ne treba iz 20 uglova pogled ... zauzimaa prostor koji nije besplatan
grafAMBASADOR

feb 2015.

Samo ti briai, nije s namjerom.

feb 2015.

nisam ja obrisao
grafAMBASADOR

feb 2015.

Zalomilo se dok sam uploadao, pokuaao ispraviti ali neda se. `to se ti e prostora, mo~da bi trebalo staviti neki limit.
TarzanZMAJ

feb 2015.

ako zelis iz vise uglova uslikati skini photoscape pa spojis 4 slike u jednu, umjesto 7-8 objavis 2 a sve se vidi ;)
He-ManLEGENDA

feb 2015.

Nastavi slobodno sa fotografijama, nema ograni enja nikakvog na forumu. ;)
grafAMBASADOR

feb 2015.

He-Man, hvala ti na podraci.
grafAMBASADOR

mar 2015.

}arnica abonos + usnik bambus
grafAMBASADOR

mar 2015.

Lulica iz tutoriala u malo urednijem okru~ju.
grafAMBASADOR

mar 2015.

Najnovija
BizzzoZMAJ

mar 2015.

Djaba alata, djaba svega ako nema ideje. Otkida!
TarzanZMAJ

mar 2015.

odlicna :clap::

mar 2015.

Idealna za penzionerske dane :) Svaka cast Grafili
grafAMBASADOR

mar 2015.

Ljudi hvala. "lulica" ima ~arnicu visine 8 cm a promjer 6 cm i ukupne du~ine 30 cm, reklo bi se kapitalka.
grafAMBASADOR

mar 2015.

Jedna dugog vrata s wire inlay-om-

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se