VUTRA
ForumMarihuanaUpotrebaBubble hash - jeftina i jednostavna kućna metoda
LEGACY

Bubble hash - jeftina i jednostavna kućna metoda

539 odgovora59,034 pregleda

dec 2014.

Bubble (eng.) - balon ,mehur ,mjehur , klobuk Bubble hashish je jedan od po koncentraciji najpotentnijih i najčistijih vrsta hasha , a kao što samo ime kaze pravi mehurove kad se zagreje pa otud i ime .U pitanju je jeftina , kućna varijanta pripremanja i za ovu metodu nam ne trebaju specijalizovane posude ,raznorazne vreće (bubble bag , xtr ekstraktori i sl.). U suštini , ova tehnika filtracije THC kristala se bazira na ledenoj vodi. Naime , THC ima jako nisku rastvorljivost u vodi (oko 2,8g/l ,na 23°C info wiki ) , njegovi molekuli su teži od vode ,pa padaju na dno posude i na taj način se vrši odvajanje . Malo sam se bavio istraživanjem na temu da li je efikasnija metoda spremanja sa svežim ili sa suvim materijalom i mišljenja su dosta podeljena . Probao sam obe metode , sa otprilike istom količinom (trim i lišće) .Rezultati su bili dobri na oba načina .Kvalitet je možda za nijansu bolji sa svežim materijalom jer se suvi mrvi lakše i dosta krša ume da prođe kroz filter ,mada ponavljam , mišljenja su podeljena pa je najbolje da uradite neki AB test i probate na oba načina. Sve u svemu korisna je informacija da možete raditi i sa suvim i svežim i tu nema zajeba nikakvog .Jako je bitno da materijal bude dobro zaleđen , te ga pre nego što se upustite u ovu akciju spakujte u neke kese i dobro zamrznite . Za ovu rabotu potrebno nam je : dve posude dosta leda hladna voda kuhinjska cediljka filter za kafu , gumica za tegle i kašika . Ja sam radio uglavnom sa staklenim teglama , lakše je i za prezentaciju , a ako radite sa većom količinom možete slobodno koristiti kofe, kante i slično . 1.U teglu sipajte led (ne puniti teglu do vrha). 2.Istesite zaleđeni trim u posudu preko leda . 3.Sipajte malo što hladnije vode (ne previše) . O promerima vode i leda treba paziti .Ostavite dovoljno mesta u tegli za mućkanje! 4.Mućkajte teglu 5,6 minuta ali ne preterujte previše da ne napravite bljuzgu od svega . 5.Odložiti teglu u frižider na nekih 30-45 minuta . 6.Uz pomoć cedijke procedite materijal u drugu teglu.Dobićete žućkasto-zeleni bućkuriš .(Trim možete sačuvati za drugu turu i ponoviti ceo postupak kasnije) . 7.namestite filter na vrh prazne tegle ,gumicom uhvatite krajeve da filter ne pobegne . 8.Sipajte bućkuriš kroz filter i sačekati da sva tečnost prođe kroz filter .(ovo zna da traje dosta dugo proporcionalno količini koja se priprema) 9.Sačekajte da se filter osuši pa pokupite hash sa njega . 10.Pre nego što ga bacite u rizlu , valjalo bi da odstoji 24h da se potpuno isuši . 11.Uživajte :D pozdrav
JovankaISTRAŽIVAČ

maj 2015.

vrhunski odradeno svaka cast. de mi sam reci ove vrecice za kavu gdje se mogu naci i jel postoji kakva zamjena za njih

maj 2015.

Ja radim sa osuaenim, iz jedinog razloga ato bude malo viae hasha na kraju. Probao sam i sa svije~im i viae manje razlika je u mirisu dima. Istom metodom ga i ja dobivam, malo je razlike u nekim finesama. Odli an tutorijal ;) Evo i jedan savjet, dobro je taj vla~ni materijal preaati u neku preau pa zapei na nekih 100-120 stupnjeva u penici da se stvrdne. Ja ga na kraju tako mokrog umotam u papir, lagano nakvasim taj papir, preko njega foliju, onda bacim na pod, dobro izgazim i u zagrijanu penicu na ve navedenu temperaturu, cirka 2 do 4 minute. I bude sve tvrdo i u plo ici. By the way ima i preaa kalupa po headshopovima jefta za kupiti pa mo~ete i svoj logo stavljat na njega :)

maj 2015.

Filtere potra~i u svakom veem i malo boljem snabdevenom marketu , stvarno nije problem nai ih ...
DegustatorLEGENDA

maj 2015.

jesi li testirao?

maj 2015.

Metoda je proverena , radi posao , fotke iz postupka su moje , prolazio sam kroz ovaj proces vise puta tako da sam ga naravno testirao . Ako mislis na procenat THC-a - nemam laboratorijske uslove da bih utvrdjivao nesto tako , sto se tice mehurova i to je malo prenaduvano al' nisam ga je krstio i dao mu ime ...
smileeeeAMBASADOR

maj 2015.

Sazeto i jasno ko dan. Hvala irie!
t@maraZMAJ

maj 2015.

Ajde jedno glupo pitanje :p,dali je mo~da mogue recimo bez filtera. Mislim mo~da pustiti da se slegne sve na dno pa nekako odstraniti vei dio vode a ostalo na sunce ili nekako ispariti. Mislim probati ali nemam puno trima pa se bojim da se sve ne izgubi po filteru :whato::

maj 2015.

Tamara , sigurno je ovo dovoljno , nema sta da brines , vrlo lako sastruzes skaf sa filter papira . Ova metoda je bas idealna za male kolicine trima . Ako ces da probas da radis bez filtera ja bih na tvom mestu koristio ledeni alkohol ili med. benzin kao otapalo umesto vode al to vec nije bubble...
t@maraZMAJ

maj 2015.

Hvala ti Irie,idem po filter pa javim tu u temu kako je ispalo tnx :)

maj 2015.

Sa srecom i javi obavezno kako si proala :)
blackbettyENTUZIJASTA

maj 2015.

Ljudi ovo je vjerovatno mutavo pitanje, al ja cu pitat xD Dal je ovo mogue sa muakim biljkama, i ako musku biljku pocupam prije vremene iz razloga da mi ne oprasi zenke, dal onda ima neke vajde od nje za ovakav postupak?

maj 2015.

slaba vajda ti je od toga ;)
TarzanZMAJ

maj 2015.

moguce je tamara, naravno :) evo za tebe ( i post ispod) https://www.vutra.org/threads/400w-domaja-kannabia-special-out-2012.8698/page-8#post-206758
t@maraZMAJ

maj 2015.

Eto da javim nije baa dobro proalo :fuck: E sada greaka je u filterima za kavu ili u mojoj brzopletosti neznam, ali nakon nekog vremena jednostavno se filter raspadne i sve proe dolje. Evo kako je to ialo.... Stavila sam led i trim u bocu i pomjeaala sa hladnom vodom Zatim sam to sve mukala i nakon nekog vremena procjedila trim Eto do tu je sve ialo dobro,a zatim sam to po ela cijediti. Ve nakon pola sata filter je popustio :( Ponovila sam sa drugim i opet ista stvar. Eto sada sam se odlu ila sve pustiti u zdjeli pa ovom metodom ato je Tarzan linkao spasiti stvar. Kvragu i jeftini filteri:grrr: Ali eto probala sam i sada znam za sljedei put :)
blackbettyENTUZIJASTA

maj 2015.

a mo~da gazu da iskoristia umjesto tog filtera ? Probo bi ja al nemam s im trenutno.
TarzanZMAJ

maj 2015.

gazu? :fuck: malo si se pogubio procitaj prvi post. tamara ja sam na taj nacin radio 2013. cekaj do ujutro pa kad se fino slegne ukloni vode koliko mozes, ostatak osusis na necem toplom kao sto je i opisano kod creativca :) :wave:

maj 2015.

ja sam znao drzati tegle sa filterima i po celu noc u frizideru , na kraju ih uvek dobro uvijem da iscedim poslednju kap iz njih i nikad mi se nisu pocepali , izgleda da ima razlike u kvalitetu samih filtera jbg ...
t@maraZMAJ

maj 2015.

Da,ma bacim sliku kasnije da se netko drugi ne zezne sa istima. U njima je problem jel se dole jednostavno otvore,kvaliteta o ito jako loaa. A jedino sam te naala u marketu i to 100kom ih ima u kutiji :whato::
DegustatorLEGENDA

maj 2015.

znam ja da radi posao i isto tako znam da sa opremom koju si koristio za pravljenje nikako ne moze biti najcistiji proizvod a samim tim ni baloncici se ne mogu stvarati prilokom zagrevanja,zato sam to i naglasio jer si se pozvao na to iako znas da nije tako,a mnogi to nece znati a ocekivace i mislice da im nije uspelo,ili jos gore bice ubedjeni da je to samo trac kao i ti i sirice dezinformacije sasvim nesvesno. Naravno da se mogu stvarati mehurcici ali ne sa filtriranjem uz pomoc kuhinjske cedaljke. inace,simpaticna ideja za brzo odvajanje trihoma u "dohvatorucnim" uslovima. Bravo za to!:clap::
t@maraZMAJ

jun 2015.

Evo @irieman ostala sam du~na za slikicu kona nog proizvoda :) Mogu samo rei da sam i viae nego zadovoljna...trim je savraeno iskoriaten :) Prije sam sav trim radila sa mlijekom ali ovo mi se sada viae svia :) Malo je tu bilo problema sa jeftinim filterima ali i to je jedna akola viae,bitni su rezultati :) Ovo mi je ostalo od svega,morala sam prvo par puta probati da vidim kvalitetu prije kona nog posta :D Sve u svemu super sam zadovoljna i hvala ti na odli nom tutu ;)
Buba ŠvabaAMBASADOR

jun 2015.

Odli no izgleda! Ina e za drugi put da znaa, ako se ne ~elia zezat sa filterima, nai si neku cjev icu ne baa velikog unutarnjeg promjera, maximalno mo~da do 10 mm, i kad kroz tu plastiku procijedia vodu, i ostane ti sama voda sa kristalima, ostavi ju da se slegne. Jasno e se pojavit talog, i onda bez puno pokreta uroni u vodu tu cijev, a drugi kraj spusti u neku posudu koja je na ni~oj razini, i povucu na usta kao na slamku. Voda e krenuti sama, a ti polagano "usiaea" vodu svu do taloga, bez da njega uzburkaa. Ostatak vode puno lakae isparia jer ako imaa mirnu ruku stvarno se mo~e 90% vode maknut, ili imaa manje vode za filtrirat . Nadam se da nisam previae u dubioze otiaao :D
FeltLEGENDA

jul 2015.

Ljudi,na ebay imate bublle bags za naruciti,8x i 4x.Ja sam nabavio 4x bublle bag od 220,160,70,i 25 microna za nekih 15$,te su od 1 gallon(4litre),a ima i od 5 galona(20 litara),ali cemu kad su ove sasvim dovoljne.Jos treba nabaviti i suhi led jer je bolje raditi sa njim jer dobijes konacan proizvod(suhi proizvod).Ako ga ne nabavim onda cu vodom.Ovdje kod nas u Hr nema bas firmi koja se bavi distribucijom te vrste leda,jedna u Novoj Gradisci i jedna u Zg.Ova u Zg prodaje po 50 kila minimum(kg 10 kn)Ako neko zna jos koju firmu da se bavi s tim neka javi.Dry ice metoda je najlaksa metoda od svih.Pozdrav
t@maraZMAJ

jul 2015.

Znamo mi da ima za kupiti bubble bags,znamo i za suhi led :) Ali tema je jednostavna i jeftina kuna metoda,zna i koriste se stvari koje svi ve imamo po kuhinjama. Naravno da mo~e i bolje,ali ovako se malo igramo i opet doemo do cilja ;)
FeltLEGENDA

jul 2015.

Onda sorry sto nisam procitao pocetak.Brzopletost
DBROWNPOZNAVALAC

jul 2015.

Jel moguce od muske biljke koja je tek otkrila pol napraviti hash? I jel bi to valjalo sta da probam? :o
t@maraZMAJ

jul 2015.

Nije mogue,u smee sa njom
Gerber(N)RadičPOZNAVALAC

jul 2015.

Toliko lepo objasnjeno da cak i idioti pout mene kojima treba i crtati mogu da odrade sami. Ufff, jedva cekam i ja da probam :) A kao poslasticu napravicu i ulje za elektronsku cigaru, ijaoooo, to ce tek da bude zajebancija hehehe

jul 2015.

vi s malim tajnama velikih majstora :) koliko se haaiaa mo~e dobiti od npr. 100gr trima?

jul 2015.

zavisi koliko je kvalitetan trim i koliko je kristala na liau :) Desetak gr. otprilike

jul 2015.

baa u probati :) hvala

jul 2015.

E ljudi imam joa jedno pitanje, isplati li se od cijelih vrhova napraviti ait ?jednostavnije je za nosit u d~epu, za motati,nemam zezanja oko suaenja, curinga, ekanja.. Ima li negativnih strana?

jul 2015.

Najkvalitetniji haa je od najboljih vrhova tu nema greake .
t@maraZMAJ

jul 2015.

Evo kako ka~e Ireman,nema tu puno filozofije. Koliko kristala,toliko Hasha,a da se isplati i koji vrhi ubaciti....isplati se :D
changadmtLEGENDA

jul 2015.

au,pa ovo cedjenje kroz filtere je bas dugotrajno, mislim da bi mi brze isparilo da ga ostavim na suncu po ovoj vrucini...xD jel najbolje da radim kroz jedan filter ili da ih menjam? ovaj kao da se vec zacepio... pa to bi onda bilo ulje, ne?

jul 2015.

Treba raditi u ato hladnijim uslovima , a ne na Suncu ! Napomenuo sam da proces mo~e da potraje , a pisao sam iznad i da sam dr~ao materijal da kaplje kroz filter i po celu no . Isprati dobro minut , dva pa proveri da li kaplje iata kroz filter , ako si siguran da se za epio zameni ga , ne znam ata drugo da ti ka~em .
changadmtLEGENDA

jul 2015.

pogresno sam sebi isplanirao vreme...ranije sam kroz te iste filtere cedio med benzin kad sam pravio ulje, i to je islo relativno brzo, a nije mi palo na pamet da ce ovo duze trajati. i na kraju sam ostavio teglu na suncu da isparava preko dana..:objesen: pre toga proces sam odradio sve kako je trebalo, sa ledom, hladnom vodom i trimom iz zamrzivaca, hoce li ipak ispasti nesto od toga?
t@maraZMAJ

jul 2015.

Hoe,ja sam imala problema sa filterima i isparila sam pod hps-om. Tako da provjereno radi,ali bilo bi bolje ovako :) Jedino e ti se sve zaljepiti za dno,pa ea morat ~iletom strugati,ali sada znaa za drugi put ;)
changadmtLEGENDA

jul 2015.

ma vratio sam se sad na cedjenje, bilo je na suncu posle podne samo, dok sam bio na reci na kupanju...:)
Little spushenkoENTUZIJASTA

sep 2015.

Jedno pitanje mozda je glupo. al sta cu...Jel se BubbleHash moze praviti osim od trima i od ostalih listova s biljke....i bi li to na nesto licilo?

sep 2015.

Ne, jel fun listovi veinom nemaju trihome.
Little spushenkoENTUZIJASTA

sep 2015.

aha,hvala.lijepa....

sep 2015.

Jedno pitanje, Sta je Trim?

sep 2015.

To ti je ono malo debeljuakasto liae prekriveno dla icama (trihomima) ato raste iz budova ;)
vojkaENTUZIJASTA

mar 2016.

pozdrav, ja sam malo aljkao otrimovao biljku pa mi se malo pomesalo sitnije lisce sa trimom, pa me zanima, ukoliko ne budem to trebio, jer cu da odvalim ako to budem radio, hoce li to biti problem za kvalitet hasha ili uopste nekakav problem.. znaci nema mnogo tog lisca pomesanog s trimom, ali da ima u nekoj maloj kolicini, hvala unapred :)
FeltLEGENDA

mar 2016.

Samo ubaci sve unutra,bit ce :thumb:
vojkaENTUZIJASTA

apr 2016.

da li i sta mogu da iskoristim umesto ovih filtera za kafu, jer verovali ili ne, posle dve nedelje potrage u prodavnicama (vecim) u Srbiji, ne mgu da ih nadjem nigde.. svi kazu bilo je ranije i to je to :) ili neka neko da tip gde mogu da nadjem, ako zna, hvala!
t@maraZMAJ

apr 2016.

Mo~ea...pusti da se sve slegne na dno i kasnije odstrani vodu sa vrha...dali apricom ili slam icom,snai se. A ono malo ata ostane mo~ea polako ispariti pod hps-om ili negdje ;)
vojkaENTUZIJASTA

apr 2016.

ok, izvodljivo, ali zar mu hps ne bi umanjio jacinu? a i kapiram da ima neka tkanina koja se moze nabaviti a da nije filter za kafu??
t@maraZMAJ

apr 2016.

Nema razloga da mu umanji ja inu,pa neea ga spei. Govorim ti to jel sam tako i ja pravila. Ne stavia lampu skroz blizu. Udaljia je da samo lagano grije,probaa rukom da ne pe e. Meni bi za par sati bilo gotovo i spremno za upotrebu. Samo kontroliraj esto jel dosta brzo ispari :) A za tkaninu neznam,nisam probala ;)

apr 2016.

imas u maksiju filtere ,kucaj u guglu filteri za filter kafu
brdo420AMBASADOR

apr 2016.

poz ljudi ove godine mislim od trima napravit ovo i zanima me kolko puta mogu ponovit postupak s jednom teglom trima,hvala pozz:puuuh::

apr 2016.

Ne pravia ulje ,pa viae tura da bude :)
brdo420AMBASADOR

apr 2016.

pa u tutorialu je napiso da se postupak mo~e ponoviti pa ono mislim nije isto jer se ponovi 2 puta ili 5 puta ako si skuzio ato ~elim re :thumb:

apr 2016.

Ja sam pisao tutorijal i napisao sam da ko hoe mo~e da se zeza sa drugom turom ali slaba vajda od toga ,veruj mi ,izmeu ostalog radia sa sitnom koli inom da bi se zamarao time ... Treba dobro iscediti pa zalediti ponovo taj trim posle ekstraktovanja ,sve u svemu mnogo zezanja za premalo . Cheers !
brdo420AMBASADOR

apr 2016.

hvala na objaanjenju,peace :thumb:

avg 2016.

Jel bi taj bubble hash bio izvodiv kad bi koristio samo liae igranje? Ili je potrebo imat i vutre??
StipeZMAJ

avg 2016.

Lisce da, granje ne. Sve sto ima trihome/smolu mozes u hash. Naravno da je yield puno manji nego sa cvijetovima.
sstipISTRAŽIVAČ

avg 2016.

hm..evo i mene..radio sam sa suhim ledom ( proizveden iz CO2 )..koji topi THC ali i klorofil, pa sam dobio zelenkasti hush..meutim nisam bacio otopinu ve sam je suaio u penici (u plitkim posudama) Kad je otopina isparila dobio sam viae koli inski nego filtriranjem..lp
StipeZMAJ

avg 2016.

Ne razumijem sto si ti radio. Ti, kao da si spojio 2 vrste ekstrakcije u teoriji. Jedna je dry ice hash, a druga je CO2 extraction, gdje je CO2 super-tekucina. Ako si radio sa suhim ledom, koji nije dobiven, nego je CO2 u krutom stanju, onda nisi imao sto susit u pecnici. Takodjer suhi led ne topi nista, nego smrzava trihome da se lakse odvoje od zelene mase. CO2 ekstracija gdje se co2 pretvara u tekucinu je vec malo napredniji proces za kojeg trebas imati aparaturu itd itd.
t@maraZMAJ

avg 2016.

Led ne topi niata...a i bez slika po koracima je bezveze postati u ovoj temi ;)

avg 2016.

I mene to zanima....

avg 2016.

Nema vajde care ,nema nikakvog hasha od muake biljke .

avg 2016.

Hvala :-)
Rasta ManPOZNAVALAC

okt 2016.

Srda an pozdrav dragi forumasi, Da li se mo~e umjesto filtera za kavu koristiti plahte od jastuka ili generalno za krevet. Hvala unaprijed na odgovoru
FeltLEGENDA

okt 2016.

Sve se moze iskoristit samo je pitanje cistoce finalnog produkta.Ja ne bih,a ti probaj :D
Rasta ManPOZNAVALAC

okt 2016.

Ookej,pro itao sam prije par stranica da nakon ata izvu en veinu vode da ga lupim u penicu na isparavanje pa sam ak mislio tako, hebe me ato ne mogu na komentar nekog znanog imena o tome.
t@maraZMAJ

okt 2016.

Nekog znanog imena? Hehehe Izvuci vode ato viae mo~ea,a ostalo ispari nekako. Maati na volju :D
Rasta ManPOZNAVALAC

okt 2016.

A vidim , svatko na svoj na in. Ma neu vjerovati na rije lanovima foruma sa 5 komentara, znana imena imaju reputaciju.
t@maraZMAJ

okt 2016.

Niata onda...ako imaa box i hps-icu eto ti provjereno od mene da obavlja posao. Izvuci ato viae mo~ea...sve do taloga a onda pod lampu u box na par sati :D Bitno ti je samo da temp. nije velika.

okt 2016.

U bolje opremljenim trgovinama mo~ete nabaviti lijevke za filtriranje boje sa mikronskim mre~icama. Ne znam to no kojih gustoa sve ima, na poslu se susreem samo sa 150 mikrona. Papirnati lijevak za jednokratnu upotrebu koata par kuna i mo~e dobro poslu~iti za male koli ine. Za vee koli ine i dalje nema do bubble bag-a.
jocaAMBASADOR

nov 2016.

Jel postoji neka minimalna kolicina trima , iman jednu mini stabljiku vjerojatno ce bit jako malo trima pa neznam isplati li se radit ovaj hash ocu dobit bar za jedan joint ?
L0oDZMAJ

nov 2016.

Mos probat,nije tezak proces :)
t@maraZMAJ

nov 2016.

Ma baa bi ti Loodi mukao to sve i cijedio za jedan joint hehe :D A niti meni se nebi dalo,bolje bi pustila to u nekoj teglici dok se ne skupi viae trima. Ubiti tako ja i radim :)
L0oDZMAJ

nov 2016.

Juce sestro,al juce... :) Mada kolega se ne stedi bar za jedan joint(samo da se ima)kad se nema mucko bi ja samo tako :D mada eno u zamrzivacu mi lezi trim,nikako da puknem napravit... :razvaljen::
jocaAMBASADOR

nov 2016.

Ma mene zanima samo kako je to meni se isplati zaj za jedan joint da probam:)

nov 2016.

Probaj ,ali nemoj mnogo da o ekujea da se ne razo araa ako ne bude za pljugu na kraju .
DegustatorLEGENDA

nov 2016.

za jednu buksnu ti treba bar 5g materijala,a za dim/dva mozda prodjes sa manje... Verovatno ti vise i nece trebati.
t@maraZMAJ

nov 2016.

Zavisi kakav je trim i kakva je biljka, i ata nekome bez iskustva zna i trim :D Ako su u pitanju vrhovi listia bez trihoma,nee mu biti dosta niti 50g :D
jocaAMBASADOR

nov 2016.

Pa necu stavit fan listove, a oni mali listici imaju trihoma i jos cu ubacit one zakrzljale vrhice

nov 2016.

Ono malo liae koje ide iz budova je za hash...vide se i golim okom kristalici na njima. I vrhovi iz donjeg djela biljaka (manje razvijeni),koliko sam shvatio..moram probati raditi ovo ovaj put. Kada o istim budove od liaa to koristim?
t@maraZMAJ

nov 2016.

Dobro si shvatio :)
wecoISTRAŽIVAČ

nov 2016.

Imam oko 90 g dobrog trima pa me zanima dali ja mi je dovoljna tegla od litru za to sve smjeaat? i jeli dovoljno tih 90 g za dobit bar 5g haaa?hvala

nov 2016.

dosta ti je i 4g :D ako je bas dobar trim kao sto kazes, mada je po meni lakse odraditi ulje.

nov 2016.

Premala je tegla od litar za toliku koli inu trima
wecoISTRAŽIVAČ

nov 2016.

A pa radit u i ulje bez kuhanja, ali kad sam ovaj topic vidio odmah sam to htio probati.. zna i najbolje mi to radit u bocu od 5l?
DegustatorLEGENDA

nov 2016.

prerucis u balon za vodu od 6l sa ledenom vodom i kockama leda,zasrafis balon i muckas kolko god mozes...i tako jos jednom :) Posle ides sve redno!
wecoISTRAŽIVAČ

nov 2016.

Uf napokon je krenuo proces..upravo sam u bocu od 5l dobro izmuko i ve j e pola sata u fri~ideru,joa 15 min i ide kroz etku..nakon toga u filter od kave i toga me je najviae strah kako e sve to izgledat.. reci te mi dali je teako to kasnije odvojiti sa filtera?

nov 2016.

Nije teako ostrugati kad se osuai filter .Samo se plaaim da e ti se raspasti filter kad proe tolika koli ina te nosti kroz njega ,obrati pa~nju i prati dobro da ne bude belaja . Ovaj tutorijal je napisan za rad sa malim koli inama materijala i to je naglaaeno .Sa sreom svakako.
wecoISTRAŽIVAČ

nov 2016.

Hvala lijepo.. dobio sam oko litru "buckurisa " i sad to cijenim kroz 6 filtera za kavu pa emo vidit.. Javim dojmove ;) evo koja sli ica :)

nov 2016.

Ne spamuj ovek ,imaa edit nemoj post za postom bez razloga ... iz pravilnika Nemojte pisati post za postom, probajte prvo da editujete postojei (opcija Urediti (Edit), dole levo u vaaem postu)
wecoISTRAŽIVAČ

dec 2016.

Kako da oblikujem neku kockicu od dobivenog proizvoda? vidio sam da je neko napisao da treba zgaziti pod noge u foliju i da treba u mokri papir(kakva vrsta papira) stavit i zape u penici,a koliko dugo i na koliko stupnjeva?

dec 2016.

Nemaa potrebe da pe ea niata. Mo~ea da uvaljaa u kuglu ,ne mora kocka da bude... A ako baa ~elia kocku ,imaa prese drvene za tu namenu ,verovatno mo~ea negde na internetu da ih naea i naru ia :)

dec 2016.

daj sliku neku da vidimo ata si dobio
H2O888LEGENDA

dec 2016.

ovo je dobra stvarcica za presovanje hasha,al je skupo...
baobabLEGENDA

dec 2016.

Zanimljiva stvar. Mislim da bi se slicna stvarcica mogla puno jeftinije homemade sklepati. :

dec 2016.

koliko je to skupo kolega gdjebsi ovo nasao? link u pozadini slike? upravi provjerio 123€ haha za 123€ doma napravis presu po zelji

dec 2016.

Ima na ebay-u za dvadesetak $ i kod kineza ovako neato kucajte na guglu hash ili pollen press ;)
wecoISTRAŽIVAČ

dec 2016.

Evo slika :) .. extra mi je high ali ipak drugi put u maslac!:mario:: Sve u svemu sa gotovim proizvodom sam jako zadovoljan..dobio sam nekih 3-4 g i stvarno lijepo tu e i extra za prvi put... zato dogodine moram kupit vree i suhi led i probati tu varijantu! Ali svaka ast za ovu temu! :clap:::respect:

dec 2016.

samo da si ti zadovoljan :D

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se