VUTRA
ForumMarihuanaUpotrebaČaj (bakin recept)
LEGACY

Čaj (bakin recept)

78 odgovora8,296 pregleda
WhoopexISTRAŽIVAČ

nov 2015.

Zima dolazi, vec je hladno stizu prehlade gripe ovo ono pa cu vam reci kako ja radim sebi caj da vam ojaca imunitet. Cajevi u ducanu nisu dobri to je samo ekstrakt boja i pizdarije pravi cajevi se beru i suse prodaju se u liscu itd. Zato idemo na nas pravi caj koji je zdrav. Potrebna vam je vasa biljka, odvojite od pljuge i stavi to u caj. ja koristim do 1 grama IZMRVLJENE marihuane, u aj smiju ii i liae, granice baa sve niata se ne baca sve je iskoristivo. PRIPREMA: Idemo na samu pripremu. Ja koristim 3 dl. vode na 1 gram. Vi mozete staviti koliko zelite vise vode manji okus trave ako ga bas ne volite. U vodu stavite ajnu ~liicu maslaca. i ekate da voda prokljuca. Kad voda prokljuca dodajte vaau medicinu u aj zaklopite ezvu s tanjuricem da THC ne isparava i smanjite vatru da voda cisto lagano kipi i ostavite najvise 5 minuta. Uzmite caj s vatre i pricekajte nekih 10 minuta da se ohladi. Uzmite cjediljku i procjedite aj od ostataka biljke pritom malo pritisnite ravu kroz cjedilo kako bih se sav THC izvukao iz nje makar je sa samim vrenjem otpustilo skoro sve. ako vam se svidja okus trave u aju sacuvajte i stavite u vrecicu od originalnog aja ili to napravite prije samog kuhanja. Uz aj preporucam med bagrema ili neki po vasem ukusu.Uzivajte. NAPOMENE: Caj od marihuane jaci je od samog puaenja i efekt nije isti kao kod puaenja. Efekt od aja drzat ce vas 5 do 8 sati pod efektom zato pazite da nemate neke obaveze tokom dana. Pokusajte aj piti na jednu polovinu da mozete kontrolirati efekt. Prvi efekti se pojavljuju od 1 do 1,5 sat nakon konzumacije. PITANJA I INFORMACIJE Ima puno vrsta i metoda kuhanja al ova je meni najbolja,za bilo kakva pitanja vezana uz ovu temu obratite se u komentare

nov 2015.

Super je recept,jedva ekam da ga isprobam.Nisam aj pio nikad (vutra aj),ali rakiju da(domaa self-made 12 vrsta voa + mara).Kad mi stigne poailjka absyntha malo u se poigrati i sa tim mixom...
Fenix94POZNAVALAC

nov 2015.

Isto tako moze vise "fancy" varijanta. Umesto vode za caj moze da se stavi i mleko, samo sto se u mleko stavi malo vode (oko trecinu) da ne bi stvaralo penu i kipilo :) I naravno kome smeta ukus moze dodati kakao prah i secer i piti pravo coko mleko :)
WhoopexISTRAŽIVAČ

dec 2015.

uff probao sam s mljekom malo smrdi al se popije niej da me bolio trbu ali sam imao neki cudan osjecaj u trbuhu, nemam laktozu i pijem mljeko svaki dan al meni vise paae aj isto kao ato ti ka~ea dodati neato da prekrije miris ako to radie s mljekom.!
tman19ENTUZIJASTA

dec 2015.

Najviae 5 min kuhanja? Jel nebi aj trebao biti na laganoj vatri barem 20 min? Barem sam ja tako radio,iako efekti i nisu bili neki :/ hahaha
WhoopexISTRAŽIVAČ

dec 2015.

ja kuham 5 minuta sa zatvorenim poklopcem na laganoj vatri i cekam da se ohladi i ne otvaram sve dok se ne ohladi barem 15 minuta i kad procijedim aj mrvice od trave protisnem kroz sito iako nije potrebno (Imas puno metoda kuhanja)
Fenix94POZNAVALAC

dec 2015.

U sustini moze se kuvati bukvalno u bilo kojoj tekucini u koju se ubaci maslac da moze da se vezuje, sad kome sta odgovara :D Ja sam citao da visoka temperatura ubija THC, ne mogu da se setim koje su tacno bile u pitanju..
WhoopexISTRAŽIVAČ

dec 2015.

i kuhanje aja ubija THC isparavanjem ako se ne zaklopi zato je vazno zaklopiti i kao sto ti kazes da maslac veze na sebe TCH sad neznam dal je tocno al je mogue ipak je to vezivo tako da kad radis aj ja ga kuham samo 5 minuta na laganoj vatri dok voda kljuca u tih 5 minuta travu koju si stavio otpusti od 75 do 80 % THC-a joa 10 do 15 % se dobije kad procjedia aj i istisnea travu kroz sito a 5 do 10 % (maksimum) se izgubi kuhanjem

dec 2015.

"THC, the active substance in grass and hash is not soluble in water. It is soluble in oils, fats and alcohols." Gottlieb (1993) writes that there is no apreciable loss of potency from cooking. Normal cooking temperatures are not high enough to burn or destroy the active ingredients. He further states that In many instances, it is possible that cooking will increase the potency of Marijuana.
smileeeeAMBASADOR

dec 2015.

Jednom sam samo u zivotu napravio caj od trave i spavao sam 16 sati...
WhoopexISTRAŽIVAČ

dec 2015.

Powerseed zato se stavlja maslac koji je vezivo za THC a kuhanjem se naravno THC unistava ako se ne zaklopi isparava zato ga necemo izgubit kad zaklopimo poklopcem kad kuhamo aj

dec 2015.

brate, ja ti boldovao tekst da se thc ne restvara u vodi i da nema primetnih gubitaka potencije pri kuvanju a ti i dalje poklopcem zadrzavas thc... sta reci, mislim... ajd poklapaj pa ti nece pobeci
smileeeeAMBASADOR

dec 2015.

THC isparava na 200° C, a voda kljuca na 100. Znaci - THC ne isparava, niti se unistava tokom kuvanja u vodi.
Fenix94POZNAVALAC

dec 2015.

Neka proba neko da skuva u vinu pa neka prica kako je kad oba pocnu da pucaju po coveku :D
JamrockPOZNAVALAC

dec 2015.

Svako ima svoje metode. ako voli covek nek zaklapa, mozda je tako bolji ukus ili ko zna sta :gled::gled:
Ajme meniAMBASADOR

dec 2015.

itan ja ovo i mislin se, u travi u sirovom ili oauaenom obliku nema THC-a nego THCa (THC acid) a ta ista THCa se pretvara u THC sa zagrijavanjem. Pa se mislin ja opet ako kuvamo suaenu travu onda bi se od tog THCa triba formirati THC i onda ako poidemo oauaenu travu koja je kuvana tribali bi osjetit djelovanje. :zvezda::o_O :D

dec 2015.

tako kaze i gottlieb opet deo iz citata ;)
funky weedLEGENDA

dec 2015.

ja ga kuvam svaki vikend nikad nisam osjetio da me taklo...
kveLeLEGENDA

dec 2015.

Ovakva varijanta na punomasno mlijeko i imaa pitku tekuinu sa djelovanjem :D

dec 2015.

Do sad me je najbolje uradio aj od mente uz dodatak malo ruma i pripaljenom buksnom. Od tad viae ne eksperimentiram :)
manilaAMBASADOR

dec 2015.

Ja u se nadovezati kao kuhar, neato kada kipi i poklopljeno je lako iskipi, mlijeko pogotovo. :
WhoopexISTRAŽIVAČ

dec 2015.

a moguce je da se bolje osjeti miris ganje kad se poklipi izgleda da sam bio u krivu thc se ne gubi al ja sam mislio da ima vise THC-a ako se poklopi a to je bio izgleda samo miris koji nije ispario ... Moja greska.!
Fenix94POZNAVALAC

dec 2015.

I ja cu da se nadovezem kao kuvar kolega takodje :D U mleko se dodaje vode kao sto sam napisao i tako se izbegava da prokipi :)

nov 2017.

Dragi svi, Pre MESEC dana mami je dijagnostikovan rak besike sa metastazama na kostima karlice. Poslednja faza a PRE TRI MESECA je bila zdrava zena! Sada su bolovi nepodnosljivi, ne moze ni da hoda, ni da sedi, ni da lezi, traju 24h. Lekari kazu da je izuzetno progresivan, operacija besike ne dolazi u obzir jer je cela vec zahvacena, cak nam je i konzilijum rekao da smo zakasnili !? Cekamo poziv za hemoterapiju, ja sam skeptik, jer na vec umoren, neispavan i iscrpljen organizam to moze delovati pogubno. Ja sam do sada pravila caj marijuane od buds sa kokosovim uljem po receptima sa interneta al efekat nije bio u potpunosti zadovoljavajuci. Da li neko ima iskustva sa pravljenjem caja i njegovim rezultatima? Verujem u moci kanabisa. Potrebna mi je vasa pomoc. Nazalost nemamo vremena da uzgajamo biljku iz semena. Dok ona izraste, ona mozda vise nece biti tu.

nov 2017.

Caj vam nece tu puno pomoci, jedino ulje kanabisa (Rick Simpson ulje). Iz prehrane izbacite sve secere (u to spada i vino, pire krumpir ( krumpir moze, ali kuhan i da je prije odstajao u vodi pola sata da izadje iz njega skrob)). Ako mozes nabavi materijal i skuhaj ulje sam. Kako se radi imas sve tutorijale na internetu, a ako nesto nije jasno mozes pitati ovdje. Racunaj da ce ti trebati barem 180 grama ulja s obzirom u kakvom je stanju mama. Za 180 grama ulja treba kilu kvalitetnog materijala, po mogucnosti vrlo kvalitetne indice sa preko 20 posto THC-a.

nov 2017.

pojacati unos zive hrane (voce,povrce), odrzavati ph organizma u lu~natom stanju (uz pomoc sirovog voca i povrva i eventualno soda+limunska kiselina) moja dodatna prepuruka je piti caj ili jos bolje tinkturu od navedenog bilja a to je preslica,rosopas,imela,lopuh,gospina trava to su jaki antikarcenogenici koji bi mogli znatno utjecat na tjek bolesti...isto tako sto je reko Sensi star nabavit sto jacu cannabis i napravi ulje i pocet s terapijom sto prije posto se radi o mjehuru i zenskoj osobi moja preporuka je malo ulja nanositi na tampon i onda ga unjeti vaginalno tako da ulje moze djelovat i lokalno tje jako blizu samog izvorista bolesti..

nov 2017.

Hvala vam na informacijama. Ishrana je vec uveliko izmenjena, nema sta nisam po internetu citala o alkalizaciji i zivom povrcu i vocu. Nadam se da cu stici da napravim ulje pre nego sto bude kasno :(
Bis1996ISTRAŽIVAČ

nov 2018.

Pozdrav,vjerojatno je vec ova tema ali nisam nasla. Zanima me kolko dnevno se smije piti aolja ovog caja? I da li mogu normalno fubkcionirati ako to pijem?

nov 2018.

Ajd da i ja ne otvaram novu temu, a isto me zanima, jel mogu koristiti korijen poslije kultivacije iz organskog uzgoja za tinkture i sli no? @WEEDetix @PowerSeed

nov 2018.

Evo tu nastavite dalje,bile su neke dvije teme o caju pa sam prebacio sve u jednu

nov 2018.

Negde sam itao da su Kinezi u stara vremena koristili suaeni i mleveni koren za razne tinkture, ak i za pivo.
klada1115POZNAVALAC

nov 2018.

Treba radit kolacice u tom postupku se mora thc ekstraktirat na maslacu, mislim da caj nemoze imati djelovanje ako ga se pravi na taj nacin

nov 2018.

naravno sve ostatkebiljke mozes za tinkturu ili caj pogotovo kod organskog uzgoja kod kovencionalnog uzgoja isto samo racunaj da nesto od gnojiva i ostalih dodataka uvjek zaostane biljci pa tako i korjenu
superoperaterAMBASADOR

nov 2018.

klada1115 mislim da si u pravu. Nacin sa cajem (vruca voda) je u suprotnosti sa cinjenicom da se thc najbolje rastvara u (sto) hladnijoj vodi, npr. kad se pravi bubble hash. Obicni caj nema zeljeni cerebralni ucinak izuzev ako se spravlja sa mlijekom, maslacem i sl. (kako je i opisano ranije). Po meni je bolje napraviti ice tea, pa ga samo podgrijat' zimi :joint::vutra:
Bis1996ISTRAŽIVAČ

nov 2018.

Ima ko recept za kolacice mozda?

nov 2018.

ima, al u temi za kolace ;)

jan 2019.

Pozdrav ekipa! Odlu io isprobati danas recept za aj iz prvog posta, malo sam prehlaen pa mi se ne adi i reko nikad nisam, pa bi mogao danas probati. E sad zanima me hoe li biti ikakvog u inka da stavim pola grama na 3 deci vode? Nisam par dana zapalio pa da me ne izvoza ko malog majmuna, ina e stavim oko 0,2 g kada solo puaim, a ovo je viae nego duplo, pa da ne bi pretjerao sa cijelim gramom :D

jan 2019.

ma tako treba. daj mu ga po gasu, i tako nista pametno nemas za radit :)

jan 2019.

Haha ak i bi, ali i stash je pri kraju pa sam uklju io i mjere atednje :D

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se