Ljudski ~ivot je slo~en proces. Bilo bi lakai kad bi ~ivjeli u druga
ijem okru~enju, na druga
ijim pravilima. Ali onda bi mo~da bili manje "inteligentni" i pametni.
Kad gledaa naae bake i dedove - bili su dosta "kruti", tupi, kako bi rekao za neke stvari. Ali su ~ivjeli puno slobodnije i lakae. Zato su nam i otiali u starim godinama.
Mi danaanje druatvo samo nekuda letimo, doea u mirovinu, umrea za par godina zbog zdravstvenih
imbenika.
Mene je djed godinama vozio u gajbi sa Zetorom, to je samo
injenica koliko je bio zdrav - a puaio je i pio. No psihi
ki je bio
ist.
A evo - danas ljudi sa 65 u mirovinu, sa 70 u ljes.
Zaato?
Prije pola godine me krenulo nervirati jedno veliko pitanje - ato je nakon smrti? I to najviae kad sam napuaen, doslovno sam bio lud od tog pitanja.
Da li nam pred nosom bje~i neki znanstveni dokaz, da ipak neka sila ili neato utje
e na naau svijest? Ili su znanstvenici u pravu kad ka~u da je smrt zadnja?
Zaato je Tesla izjavio da nakon smrti postajemo svijetlost, i da to nije kraj? Da li je on neato znao ato mi nismo? Pa prije u vjerovati njemu nego modernoj znanosti, ili nekoj religiji.
I to me dr~alo par tjedana, dok nisam sku~io da me to pitanje samo di~e u mom privatnom ~ivotu, na na
in da sam shvatio da zbog tog pitanja moram svaki dan ~ivjeti kao da je zadnji.
`ta ti vrijedi bogatstvo, ata ti vrijedi prelijepa ~ena, obitelj - ako te drugi dan bude pijana budala ubila?
Sad kad me uhvati to pitanje, samo odmahnem rukom i isti dan si slo~im da bude bolji nego ikad.
Moramo po
eti shva
ati da je ~ivot o
ito jedan, da je svaki dan poseban i zaseban. ak i kad se probudia umoran, nenaspavan, bez ljubavi, bez novaca, sa sto problema - pronai neato ato te bude diglo i popravi si dan. (ne mislim na kokain hahaha)
Mi smo samo skupina atoma i svih
estica koja djeluje na druga
iji na
in nego bilo koje drugo ~ivo bie na svijetu.
Mo~da su ~ivotinje pametnije nego mi? Mo~da psi sa svojih 7-10 godina ~ivota pro~ive ono ato mi nikad neemo, jer ne vidimo "neato" ato oni vide?
Pa prije 100 godina su ljudi izjavili da je znanost sve otkrila, pa eto tek neku godinu smo pronaali Higsonov Bozon (bazinga Sheldone haha).
Ja sam shvatio da moj mozak, moja sloboda tek doe na doticaj kad sam sam. Kad nemam ~enskog partnera. Tad mi najbolje ide, najja
i sam. Najviae dajem od sebe i trudim se. Da, nedostaje mi "~ensko" bie, ali rekao sam da dok ne naem sanjara kao ato sam i ja, neu se upuatati u neke ozbiljne veze.
To bi svi mi trebali shvatiti, za ato smo stvoreni i ato mo~emo. Mene u tjedno barem 2 dana dr~i "knedla" u grlu, tj anksiozan sam. Ali viae me to ne brine, to mi je znak da moram prona
i neato novo da me okupira ili rijeaiti neki problem.
Probleme sam po
eto rijeaavati proale godine kad sam 50% prijatelja odbacio. Jer to nisu bili pravi prijatelji, to su bili ljudi koji su me samo iskoriatavali, hvalili pred drugima kad sam bio prisutan, a kad me nije bilo pri
ali svakakve la~i. Jer su bili ljubomorni.
Gle - zapali pljugu, uzmi
ips, neke grickalice, nato
i si viski kolu ili otvori pivu, legni, pusti mozak i probaj se usredoto
iti na muziku. Ozbiljno, muzika je lijek za puno stvari. Samo treba sku~iti koja ti odgovara u kojem trenutku.
Ja se ispri
avam ato sam se raspisao, samo ~elim rei da se svi opustite i u~ivate u onome ato imate i ato ste si stvorili.
I ovo piaem nenapuaen. :banana_rasta: