VUTRA
ForumMarihuanaUpotrebaTolerancija...
LEGACY

Tolerancija...

46 odgovora6,533 pregleda
DirtyDENTUZIJASTA

mar 2009.

1. Nikako da se sjetim otvoriti ovu temu.... Najbolje mi je sto na dosta sajtova pisu kako Trava ne stvara toleranciju :rofl:... Npr. ja sam s nekom travom 7 dana uspio zadrzati super high...jos par sam pusio nakon toga al to onda vec totalno drugo i mislim da sam nastavio jos 1tj. ne mjenjajuci znatnije kolicinu koju pusim, prakticki nebi osjecao nista(ITEKAKO BI, NEKI SUPTILNI EFEKTI OSTAJU A I TOTLNO JE DRUGA PRICA PUSENJE SVAKI DAN NO NE GOVORIM O TOME NEGO A "KLASICNOM" NAPUSAVANJU)... 2. Ovisno o sorti velika je razlika sto se tice tolerancije, s nekima se prakticki vec drugi dan osjeca razlika i sa pusenjem svaki 2-3 dan se takodjer razvija tolerancija a s nekima se danima nista ne mjenja niti se osjeca razlika ako se pusi svakih 2-3 dana.O cemu ovisi...mo~da Indica/Sativa, mo~da snazi..... 3. Postoji li dugorocna tolerancija(da traje duze od 1mj.) s travom....ja mislim da postoji. Zapravo siguran sam da postoji.... Neki tvrde da traje oko 3mj..... Kakva su vasa iskustva s time? 4. Rk Krk je u temi zadrzavanje daha spomenuo obrnutu toleraniju...e nekak mislim da to ne postoji.... Je da se nauci vise cijenit Travu, vise izvuci iz napusenosti, u~ivati i u suptilnim efektima...ali da se smanjuje tolerancija nema aanse...

mar 2009.

Mislim da ako zapalia kvalitetu stvar,ali jednu na dan plafon,do opadanja efekta e teako do i,iako neznan na duge staze(3mj).Mo~e jedino dim dosaditi.Uli no sranje je druga stvar,kupia,zapalia jednu,odvali,za 2 sata nekako nisi extra zadovoljan,pa idea provati joa jednu,neloae... Sutra stanje opada bar 30%.Ipak ovisi od kvalitete,a i koli ine. Ovo je teako definirati.
Kurblaj KanAMBASADOR

mar 2009.

`to se ti e ovog etvrtog nebi rekao da se to dogaa kod dima, kod salvije svakako ali kod trave ne. A ovako ja tolernciju kad eae puaim sigurno nabijem ali nikad ja ne puaim dovoljno esto da bi to bilo jako izra~eno ali mislim da se osjeti. Uvjek je tu ona pri a neznam puaia par dana za redom i onda ne zapalia dva tjedna mjesec pa propalia frulu i sabijea se ko da si ih 5 propalio. Bezze_sa znam da je pisao da ima problema s tolerancijom jer puno duva pa mu nije to to nekad
dominoENTUZIJASTA

mar 2009.

Super tema! Potpuno se slazem da s vremenom raste tolerancija ali, po meni, najvishe zavisi od tachke 2. :D Deshava mi se da u odredjenoj vrsti tek posle 10-15 dana pushenja pochnem stvarno da uzivam i da je provaljujem skrozzz... mada, deshavalo se da toliko oguglam da poshnem da rollam veeelike buxne, pa se desi da neko ko nije ranije probao tu vrstu prosto pozeleni... pozdrav
pecko88ENTUZIJASTA

mar 2009.

Ja sam primetio da kad duze vreme pusim jednu te istu sortu nekako naviknem, al kad i bez pauze promenim neku drugu vrstu (pa makar i slabiju) efekt je znatno veci. Onda opet posle nekog vremena vratim se na staru (ona na koju sam prije naviko) puca ko nikad. A oko dugorocne tolerancije...hmmmm...ne vjerujem da takvo nesto ima. Al ipak je ovo samo moj subjektivan stav, tako da nemojte me uzet zdravo za gotovo. pozzz...:icon_mrgreen:
DirtyDENTUZIJASTA

mar 2009.

ma stvarno sam pretjero sto sam napiso 1mj...nego ono meni nije isto bila pauza nakon dosta dana zaredom 1 dan ili 1 tjedan.... pa sad kolko je da se tolerancija vrati skroz na 0 potrebno... zanimljivo je i to sa promjenama sorti...

mar 2009.

po mom iskustvu stvari stoje ovako: ako se kuri ja a sorta, zna i neki sknk, onda dolazi prije do tolerancije...iznenadio sam se ata npr. u amsterdam kad sam doao, prvi dan se razvalio nenormalno od pljuge i pol, nisam viae mogo, a sljedei ve dan puaio po 5-10g dnevno jednu za drugom, mjeaajui sorte... tako da uvelike ovisi o snazi trave, jer ato je ja a, viae "spali mozak" i onda sve nakon toga manje i zabija... takoer ovisi i o jednom bitnom imbeniku: na in na koji se puai...tolerancija puno prije stigne ako se prepuaava vutrom...da se zapali jedna-2 dnevno, barem po meni, malo kasnije bi nastupila tolerancija... Takoer, poato je prije bilo viae i jeftinija bila vutra, puailo se na kese, a bila domaja u iru (mislim, ko i sad ovo ata se prodaje pod skankom)...ali ono zbog ega mi je tad bila ta "obi na" vutra puno dra~a jer to ata je tolerancija puno puno puno kasnije nastupala... bite jer je to viae sativa, viae di~e, manje re~e mozak pa kasnije i tolerancija nastupa.... sve u svemu, tolerancija bi ovisilila najviae o ja ini vutre, veoj ja ini sorte, ne mijenjanju sorti nego deranju po jednoj i na inu puaenja, tj. prepuaavanju.
Rk KrkISTRAŽIVAČ

mar 2009.

Ja sam to video kad sam citao o salviji, rekoh mozda ima veze... Jao ne mogu da verujem kakav je ovo efekat leptira bio! Ja sam ladno hteo da otvorim slicnu temu da vidim koliiku pauzu da napravim, izasla prva epizoda 13. sezone South Parka-a, pa da se pripremim :D

mar 2009.

pusim svaki dan i skroz me malo pocelo ''udarat'' sad me zanima kako da se vratim na one prve dane kad nakon jednog jointa nisi mogo doc sebi po 2 2 i pol sata samo se smijes i boli te briga za sve a sad popusim i nakon 20 min pola sata vec sam ajmo rec normalan koliku bi pauzu trebo napravit ili sta bi trebo npravit da me opet pocne pucat ona smijalica nakon pusenja molim vas pomozite
badger badgerENTUZIJASTA

mar 2009.

nakon 4 dana bi treo bit svoj na svome... tak sam bar ja cito negdje... znaci probas s cetri dana prvo... ak ne onda na tjedan dana to bi moralo radit...
rasta-mareISTRAŽIVAČ

mar 2009.

Evo da se oglasim i ja........ne zelim se praviti pametan ili velicati nesto sebe...no nestoji bez razloga meni prefix rasta:) nije ovo tema kulture tako da cu sa ovim rasta zavrsiti uvodnu pricu:icon_lol: Braco forumasi ne znam da li neko od vas ima da pusi bez pauze(vece od 2dana)vec jedno 15-ak godina.....retko da je bilo nesto lose...siptari su mi bila losa faza,ali tada nista drugo nije ni bilo...zelim reci pusim jako mnogo,i kvantitativno i kvalitetno...takodje imam jako dobre prijatelje Senegalce,Jamajcanine....koji takodje pushe jako mnogo,,mada njima je mnogo lakse nego meni ovde negde:)... Tolerancija ne da postoji,nego se stice od prvog upaljenog jointa pa do okoncanja ovog zivota na zemlji:) Mozak koji jednom popije malo THC-a,vec pocinje da menja malo licnost...ako se zavrsi na tome,jako brzo nikom nista...ali ako se nastavi pusiti, mozak pije vise i vise THC-a,i za svaki sledeci put treba vise aktivne supstance da mozak registruje iste frekfence.... Sorta mislim da nije toliko bitna,koliko sama tolerancija na %THC! Pauze su neophodne ako mislis da zivis normalnim zivotom,a ne ko AFROMAN,nema vise ni zene ni posla ni para...:) 60 dana je potrebno da se organizam potpuno ocisti od thca,to ako hoces cistu krv:) a sto se mozga tice njemu daj i 24h pauze,vec se oseti promena... Tako da polako zavrsim:) oprostite sto vas udavi,ali samo zelim da podelim svoja iskustva sa drugima,mozda nekome i pomogne....:sun2:
DirtyDENTUZIJASTA

mar 2009.

zelis reci da postoji dugotrajna tolerancija(ne bas stalna)?.... i meni to zvuci logicno, ne radi se o kemijskim procesima u tijelu,o tome koliko se THC zadrzava.... nego se jednostavno toliko naviknes na high i znas sta te ceka i toliko si situacija proso s travom i toliko dana i dana bio napusen te se faktor iznenadjenja polako gubi.... ponekad mozda do te mjere da vise ne kuzis da si napusen jer je to za tebe skroz normalno stanje...
3ananasa2ENTUZIJASTA

mar 2009.

neznam zasto svi tupe o tom thc-u , to je puno kompleksnija biljka da bi se pozornost obraala samo na thc i njegov utjecaj na mozak i glavu ovo o mjenjanju sorti definitivno je istina , bar u mom slu aju , zna i puait neku sativu s puno thc-a par dana ili tjedana nebitno koji vremenski period i onda zapalit neku indiku s manje thc-a a viae nekih drugih kanabinoida (cbd ,cbn...) , indika e me razbit jednako kao da nisam ni puaio sativu i obrnuto. takoe sam primjetio da mi tolerancija puno br~e raste od indor uzgoja nego out , neznam zaato ali pretpostavljam da utjecaja imaju omjeri kanabionida u vutri , zna i njihovi kemijski sastavi. ato se ti e obrnute tolerancije znam da kod kroni nih alkoholi ara postoji tako neato , ono cugaju cjeli dan i onda sljedee jutro popiju rakijicu i razbucaju se :D , to sam i ja primjetio kada se duva dan-no par dana, onda kad se ujutro zapali ubijem se ko a~daja od manje koli ine nego ina e ,valjda se napune receptori pa im treba manja koli ina da se ponovo aktiviraju(dobro sad ve pri am pizdarije:icon_lol:) ako sam ja uope dobro razumio ata je obrnuta tolerancija :) , ali isto tako kad pusti ta jutarnja opet treba malo viae u svakoj sljedeoj za isti efekt.
DirtyDENTUZIJASTA

mar 2009.

jep.... najgluplje mi kad neko trazi biljku sa najvecim % THC-a i to je to nit doda Sativa/Indica, kaki okus voli, kaki high voli... ma nista samo da ima puno THC-a... to valjda da se moze hvalit...
Kurblaj KanAMBASADOR

mar 2009.

uj ovo ato se ti e alkoholi ara ne mo~ea primjeniti na vutru, ti alkoholi ari kojima treba jako malo cuge imaju totalno uniatenu jetru i ona im gotovo niata alkohola ne prerauje. Tako da oni su mogli nekad ko nojevi popit a kad si tako uniate organizam pivo ili rakijica im doe ko puno puno viae.
rasta-mareISTRAŽIVAČ

mar 2009.

Bravo...bas to...JA SE IZVINJAVAM SORTA POPULACIJI,ALI BRACO DA SE MI NELAZEMO....SVI OVDE NA FORUMU PUSE TRAVU ZBOG THC-A,TO JE JEDINI NACIN I JEDINA AKTIVNA SUPSTANCA KOJA DAJE PRAVI HIGH OVOJ BILJCI:sun2: A sorte su samo razliciti ukusi,kao i ko pusi cigarete...neko voli lakse,neko aromatizovane sa manje nikotina...itd......Zar neko misli da su stari Kinezi imali repertoar biljaka kao danas...ili u Indiji...tamo biljku gledaju kao svetu,a ne kao W.W. ili Orange Bud....naravno prave razlicite proizvode od trave,ali sigurno im nije bitno koja je sorta! Tako da ja glasam za THC:icon_lol:, NE DA BIH SE HVALIO KAKO NEKI KAZU,VEC MOJE SKROMNO MISLJENJE...Ono stoji sve sto vi pricate da sativicne biljke duze drze isti efekat(nekoliko dana),ali po meni je to preterano udubljivanje,kada je ova tema u pitanju....Tolerancija se stice na aktivnu supstancu:sun2: Blessss you
rasta-mareISTRAŽIVAČ

mar 2009.

Bravo...bas to...JA SE IZVINJAVAM SORTA POPULACIJI,ALI BRACO DA SE MI NELAZEMO....SVI OVDE NA FORUMU PUSE TRAVU ZBOG THC-A,TO JE JEDINI NACIN I JEDINA AKTIVNA SUPSTANCA KOJA DAJE PRAVI HIGH OVOJ BILJCI:sun2: A sorte su samo razliciti ukusi,kao i ko pusi cigarete...neko voli lakse,neko aromatizovane sa manje nikotina...itd......Zar neko misli da su stari Kinezi imali repertoar biljaka kao danas...ili u Indiji...tamo biljku gledaju kao svetu,a ne kao W.W. ili Orange Bud....naravno prave razlicite proizvode od trave,ali sigurno im nije bitno koja je sorta! Tako da ja glasam za THC:icon_lol:, NE DA BIH SE HVALIO KAKO NEKI KAZU,VEC MOJE SKROMNO MISLJENJE...Ono stoji sve sto vi pricate da sativicne biljke duze drze isti efekat(nekoliko dana),ali po meni je to preterano udubljivanje,kada je ova tema u pitanju....Tolerancija se stice na aktivnu supstancu:sun2: Blessss you

mar 2009.

Ne znam, u 13 godina koliko koristim marihuanu ne sje am se neke tolerancije, mo~da nekad kad sam viae puaio je bilo neke tolerancije, ali ja bi prije rekao da ti postane monotono svaki dan puaiti ako ti se dani svode na to da se napuaia, a ne na to da neato radia i ne im se zabavljaa napuaen. U zadnje vrijeme puaim u prosjeku 1 - 2 puta tjedno (manje, viae) i mislim da sad nakon toliko godina iskustva najviae u~ivam. Nekad te opali fino, nekad bi htio da te opali fino pa ti nebude baa tako kako si htio. Uglavnom kod mene tolereancije nema, ak postaje sve bolje.
BlacknessISTRAŽIVAČ

mar 2009.

Care jbg al to nije istina, thc je samo jedan od psihoaktivnih kanabinoida u travi (iako se nalazi u daleko najvecim kolicinama) i odnosi ostalih imaju ogroman ucinak na sam high. Pa ne bi bilo toliko razlicitih sorti koje razlicito pucaju iako imaju priblizno isti % thc-a da nije tako. A dirty slazem se, iako tolerancija sigurno postoji mislim da je vecina toga zbog navike na napusenost... nakon par dana kad sam 24/7 napusen skoro pa nista ne puca vise al bas zato jer je postalo normala :bis: Jer da sad ne pusim 2 godine opet me ne bi puklo ni blizu onome sto mi je bilo prvi prvi put :icon_lol::icon_lol: Al to nikad zaboravit necu :sun2:

mar 2009.

tolerancija se stwara ali samo ako se preteruje. znaci ako pusis 1-2 jointa dnewno, siguran sam da ce te raditi uwek isto ali ako zapalish 5-6 jointa pa sutra zapalish 2 onda te nece raditi ko pre a i ti ces se tripowati da ti nije dosta, posto 6 i 2 joisnta nije isto . Ja pusim trawu mozda 4 godine ali sa pauzama( prwa pauza 5-6 meseci, posle je bila oko 3 meseca i tako naprawim nekad pauzu da se saberem a i da se priwatim knjige). a tolerancija od mesec dana je najveca glupost koju sam cuo!!!!!!!!!! Zadnja 4 meseca pusim skoro swaki dan(bolje reci noc) i wishe od 3 stotke nisam zapalio, posto mi je bilo dosta, inace pusim sa 1 ili sa 2 ortaka, zawisi kako kad. Nego da pitam da li marihuana unistawa mozdane celije i da li se zbog marihuane teze pamti?? znate one tripowe kad u sekundi ne mozete da se setite nesto, neko ime, neku stwar ili nesto slicno ali da li se zbog upotreba marihuane teze uci (imam sad ispit pa sam se istripowao da slabo pamtim) pozz swim obozavaocima Svete biljke!!!!!!!

mar 2009.

Ja mislim da se te~e pamti ili blokira ako se pljuga konstantno,pa recimo zadnju zapalia uve er i odlu ia malo stati,onda si sutra joa "tup",pa mo~da prekosutra,mo~da joa koji dan ali mislim da nakon tjedan pauze doea "sebi"mozak se pro isti ili bar po ne istiti i po injea funkcionirati normalno.Svo blokiranje dalje od tjedan,neka je 2,nije zbog vutre nego ne eg drugog...Tako je nekako meni bilo.Ali viae nisam u akoli pa ti neznam dalje re i.

mar 2009.

ja mislim da cim se napravi mala pauza, sve je opet ok.
elephant0rAMBASADOR

mar 2009.

Ovisi o metabolizmu i opcem zdravstvenom stanju covjeka. Znaci opadanje tolerancije uvelike ovisi od osobe do osobe.. Po mojem misljenju prosjek je 5-6 dana da bi doslo do znatnijeg pada tolerancije nakon duzeg perioda konzumacije.. :)
gloss_zelenkyAMBASADOR

mar 2009.

Tolerancija? a ato je to? :icon_lol:

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se