VUTRA
ForumMarihuanaUpotrebaProblemi sa kratkotrajnim pamcenjem
LEGACY

Problemi sa kratkotrajnim pamcenjem

132 odgovora13,901 pregleda
TravijataISTRAŽIVAČ

jul 2014.

Svi pusaci mare znaju da je jedna od mana vutre to sto ostecuje kratkotrajno pamcenje.. Meni to takodje predstavlja problem, pa sam napravio i pauzu od 25 dana, ali i dalje pamcenje nije dobro kao nekad. Zanima me utice li i na vas trava na ovaj nacin, u kojoj mjeri osjetite posljedice, i imate li neki "recept" protiv toga. Pozdrav :D

jul 2014.

slicna situacija i kod mene...samo sta kod mene je smanjeno pamcenje jedino kad sam high...kad se dobijem sve je normalno...
boss117POZNAVALAC

jul 2014.

bas neki dan razbijen mi far na autu nit se sjecam, kad ni kako, a inace nemam problema izgleda me pocelo raditi :D
Tom MarliENTUZIJASTA

jul 2014.

Danas je jedanaesti dan pauze a oko osmog dana sam primetio kako mi se pamcenje vraca na bolje.(inace,pusio sam redovno,svaki dan) Sve je to individualno. Meni treba 15 dana,tebi mesec,a nekom trecem 3 meseca. Uzmi citaj,vezbaj um,radi nesto sto razvija um,vezbaj i telo a onda pogledaj i videces kako ti je pamcenje sve bolje i bolje i da ce biti "isto kao pre". Kada budem dospeo u tu situaciju da moram imati dobro kratkotrajno pamcenje,smanjicu upotrebu kanabisa i time odrzati kontrolu nad samim sobom. E sad,naravno da nije isto kad neko pusi 10 godina i nije napravio ni jednu pauzu i kada neko pusi 10 godina i na svaka 2 meseca pravi pauzu od po 15 dana. Samokontrola je najbitnija , u svemu treba biti umeren.
jadran-kushAMBASADOR

jul 2014.

https://www.youtube.com/watch?v=yC2vmGwRGTs
H2O888LEGENDA

jul 2014.

da onda zaboravis kad si ga izgasi pa fumas doks na doks hehe,sala...al ima tu istine i psiha igra veliku ulogu,prosa sam neke slicne sitvacije al nebi mijesa sad puno travu u to koliko sve umislis.svaki covjek ima neke periode u zivotu gdje losije pamti...mislim i na one koji nikad nisu zapalili..mozda trava remeti pamcenje al psiha ga dokrajci nekom vise nekom manje netko i ne ide za tim netko ce rac da su to gluposti...al ako pocme dodatno zamaranje s tim bolje ti je prestat...iskljuci se ne misli na to i uzivaj,i smanji ako mislis da puno dimis

jul 2014.

U danaanje vrijeme kada smo svi izbombardirani sa masom informacija,vijestima,krizom i sl ...nije ni udo da ovjek nije koncentriran na detalje. Tipa;gdje sam popustio mali crveni kri~ni aarafciger ? E sada,jel' to od trave ili od ~ivota...nemam pojma,no ni nesmeta mi jer imam rjeaenje za te situacije :D }eno,gdje sam ostavio mali crveni kri~ni aarafciger ? ;)

jul 2014.

Ponekad covjek pozeli da zaboravi i kako se zove, a znamo da travica jako dobro motivise. Sve je stvar licnih zelja.
GagibaAMBASADOR

jul 2014.

Puca pamenje od puno stvari a pauza je majka za sve!! :) Ja sam na trenutnoj detoksikaciji! Mesec dana bez alkohola, niata gand~a dve nedelje i koji su rezultati?! Evo grlo me boli trei dan, vrat me uko io, bio na nekoj proslavi sino, smorio se za medalju ali sam zato zapamtio svaki od osamnaest neuspeanih pokuaaja da mi uture ladno pivo ili buksnicu ispod stola!! :spcartmanmad:

jul 2014.

pa nije tebi lose ;) ... a ja sam zaboravio sta sam hteo da kazem
vinerPOZNAVALAC

jul 2014.

sje am se da sam zabotravio,.

jul 2014.

hahahaah...pun forum senilaca... :signs040:

jul 2014.

Probaj vjezbat mozak.. mislim rjesavaj one krizaljke sudoku matematiku ili bilo kaj takvo i bit ce ok.. ne bas odma al ce bit.. :)

jul 2014.

Nisam nasao nigde na ovom forumu da mara leci Astmu (koju j imam)... Dok god dimim ja sam super, nemam gusenja, zatezanje u grudima.... Ali problem nastaje kad svi izvori presuse kao sto je recimo sada... Tada poludim, jer mi ne pomaze pumpica nikako... A za pamcenje ufff.. uvek se setim gde sam ostavio torbicu sa alatkama za pravljenje buxni... Tako da nemam taj problem... Ali problem je naci maru ...
Z&NZMAJ

jul 2014.

Ma odakle ti ovo? Ko te slago? To nije istina! Vutra ne oateuje niata*. Dim da, ali to je druga tema. *Mo~da sam u krivu, ali ne vjerujem :)

jul 2014.

Ista situacija i kod mene, ja sam prije dvije godine poceo pusiti i od tad se ne sjecam vise nicega(mislim otrpilike 5% se sjecam) a prethodno od dana kad sam poceo pusiti se sjecam :D

jul 2014.

ne znam kako ti to znas al sve ljude koje znam da puse imaju problema sa pamcenjem..
GagibaAMBASADOR

jul 2014.

Ovo je dokumentovano ~iva istina. Imam ortaka koji je povremeno imao napade astme i forsirao je planine, jezera i sli no, relativno bezuspeano. 15 godina intenzivno koristi vutru i zakaaljao se nije!!! :rasta1: Da li je to specifi no za njega ne znam, ali mu poma~e i te kako.

jul 2014.

kazes nigde na forumu pa tup pitanje u temu o kratkotraknom pamcenju... a pretraga foruma :ohno: https://vutra.org/topic/11334-astma-bronhitis-cigarete-i-marihuana/ https://vutra.org/topic/5339-astma/ https://vutra.org/topic/3088-marihuana-i-plua/ https://vutra.org/topic/7181-vrste-kanabisabolesti-koje-lijece/
Z&NZMAJ

jul 2014.

@ Pajdoman Ne znam ja od ega je to vama... ja nemam nikakvih problema... Jel ima ova tema potencijala da krene u smjeru neke kvalitetne rasprave, ili e joa tko doi plakat kako mu je mozak spr~en od travulje?

jul 2014.

Ima tema potencijala,naravno,bar dok ne padne u zaborav :) Treba ljudima pomoi da ne do~ive sklerozu mozga od trave :D Nijesam doktor,nijesam ni filozof,nisam psiholog a bog'me ni psihijatar...no ova re enica u oblaku mi govori samo jedno ; Nabaci malo neki brain jogging pa po mi upoznavati malo i puaa e koji pamte :D Neznam sa koliko si puaa a pri ao o toj temi. Ispada ako 'svi' koje znaa imaju problema sa pamenjem ... to je ili neka epidemija nova ili par tvojih drugara, od kojih je jedan negdje pro itao (a ima lanaka novinarskih o toj temi ) kako trava ubija pamenje to spomenio.Pa se pri a razvila.Tipa ono; i ja,i ja,i mene,i mene... Neki dan isto tako pisalo kako bi CIA po ela da zapoaljava i konzumente marihuane.Tj,hakere koji duvaju. Jer kao ti su najkvalitetniji,hahahahahahahahahahahahahahahahahah No,da ne bude sve crno. Meni se npr. ponekad desi, :spliff: zapalm,sjednem,odnese me..i onda odjednom veliki plavi upitnik doleti povia mene. Stavi mi dlan na elo upita me ; A sunce ti ~arko,ata ja ono moram da radim? Rekla mi ~ena prije nego ato je oala na frizuru; Napravi to,to i to,dok se ja vratim ! Koji je trei zadatak,hahahahahahaah...sjeam se samo 2 :D Idi kupi sol,braano,jaja,vanili aeer i puding Venlo...'ou ljubavi,evo idem odma' samo da smotam jednog malog pa u baciklom :wub: Jesi kupio vanili aeer ??? Auuuuuuuuuuuuuuuuhhhhhhhh,zaboravio sam :D ljubavi. Ma da,bitno je da zapalit' nisi zaboravio. I tako to,hehe. Uglavnom,no sikiriki.Ne treba si dozvoliti ove crne misli kako je to sada neato toliko opako da e nekoga natjerati da prestane puaiti iz zdravstvenih razloga gubitka kratkoro nog pamenja. Zamisli kad bi pamtio sve ato si danas,ju er,prekju er radio,napravio,pomislio ... to bi bio aou program :D Ju er sam npr. pokosio travu,hmmmmmmm...napumpao gumu na ta kama i istresao zemlju iz njih, ek' samo malo ima joa,samo da se sjetim. Pomeo dvoriate,daaaaa :D }ena aiaala rubove trave sa akaricama na stazi,metla brezova,trava sitna pa jedva pomeo,hahahahahaha Kako ja mlatim,vjetar raznosi sitnu travu po stazi.Trip pravi za picajzlu poput mene,hehe E daaaaaaaaaaaaaaa....... izvadio vea iz veamaaine i objesio ga a prije kiae pokupio.Ovo je bio pun pogodak,hahahahahahahahaha Reko' ljubavi; odo ja sada jednog malog pa u se malo provozati baciklom. Zaato nisi joa i ove betonske plo e odvezao iza ???? Uuuuuuuuuuuuuuhhhh,zaboravio sam. Sutra u :D

avg 2014.

Evo pomalo pada tema u zaborav :D pa da ju nadogradim sa jednim kopiranim tekstom tako da se mo~e vidjeti iz prilo~enog da nije sve u travi :spliff: U cijelosti lanak; http://dnevnik.hr/vijesti/tech/evo-kako-nas-tehnologija-zaglupljuje---346339.html

avg 2014.

problem le~i i u nasoaj evolucijskoj psihologiji. internet generira toliko nama zanimljivih informacija da jednostavno nemamo vremena sve popamtiti (ato je logi no) i sad se ti napljugaa i idea pro itat CIJELI internet, jer ti je SVE zanimljivo, i sve ti oduzima viae vremena nego ato mislia, i onda se sjetia da smijea pogledati i oko sebe, da si gladan ili neki k, i ata se dogodi? ustanea i bam, ata trebam, kuda prvo, ato sam ono htio ranije, gdje, kod koga, koliko je sati... svatko normalan je ovo bar jednom dozivio, ko cesto dozivljava ovako ato uz :leafblunt: , nek smanji dozu :smoke18: i mir u kui.
Suhi bakalarISTRAŽIVAČ

sep 2014.

Ja grovam sam za sebe,ovo mi je druga sezona grovanja i bit e dima odli noga :b_woot:.. Skoro svaki put kada zapuaimo oku sa frendovima zalipi me toliko jako da sa autom pokupim koji stupi ili pitar ispred kafia ako ja vozim a nekada mi doe kada zapalim kasno nave er doma da se ne sije am pola stvari sta sam sino radio ...npr sta sam ru ao ili ve erao :thankyou:
Big LLEGENDA

sep 2014.

Kako netko mo~e znati da mu se pamenje pogoraalo, pa da se nakon nekog vremena kriziranja opet poboljaalo? Meni je to sve malo nategnuto i mislim da je to samo u vaaim/naaim glavama a ne zbog vutre. Ja pamtim ono ato ~elim, do~ivotno ako treba, a ono ato ne ~elim, zaboravim instantno, tako da, mislim da mara tu nema nikavu ulogu. :)
Suhi bakalarISTRAŽIVAČ

sep 2014.

Sla~em se s tobom...ima to veze i sa psihom u glavi ovijeka...Mene dosta mu i stres na poslu jer mi je aef doslovno kao Gestapo...Kru~i ka leainar i sve ~ivo kontrolira,obie nas u firmi 100 puta dnevno a stari ima 80 godina...Gestapa treba likvidirati :kenny_revenge: eili mu staviti 2-3 apaurina da ne ustaje iz postelje...A i situacija mi doma nije baa bajna,starci mi nisu skloni prema vutri te da me ulove letia bi van iz kue...Zadrti su i ne mo~e im se objasniti da nikad nitko nije umro od vutre te da ona moze sam pomo i,tj znanstveno je i dokazano...Najviae puaim radi stresa i u druatvu,tako da mi vutra paae ka pleska budali... :smoke18: peace :leafblunt:
Cheshire CatISTRAŽIVAČ

sep 2014.

nisam imao problema sa pamcenjem al sam zato ostavljao stvari gde stignem da ne kazem gubio.
Big LLEGENDA

sep 2014.

Meni je vrhunac bio daljinski pronaen u fri~ideru, ali opet, mislim da vutra nema veze s time.... To je do drugih stvari, tj. trenutnih situacija u kojima te jednostavno neato smete, i prije bih to pripisao manjku koncentracije nego manjku pamenja.

sep 2014.

zaboravio gdje sam ostavio sikericu u aumi,u liau :D

sep 2014.

zagubio i ja asovcic a ni sume u blizini :)
JackDanielsAMBASADOR

sep 2014.

Nekad je i bolje zaboraviti.....
mingAMBASADOR

sep 2014.

I ja sam jedno vrijeme imao taj trip da sam postao zaboravan od ganje. U glavnom sam zaboravljao neke privremene stvari, tj. stvari koje mozak memoriae u privremenu memoriju, tipa moram uraditi to i to ili se javiti tom i tom. Mislim da je problem od ogromne koli ine informacija kojim smo svakodnevno izlo~eni. Tu su i razni gaeti ato neko spomenu pa i internet. Danas ovjek ustane iz kreveta, napravi kafu i dok pije tu kafu pro ita gomilu vijesti od meunarodne politike, pa globalne ekonomije, nau nih dostignua, crne hronike, te svakakvih budalaatina pa do novih tehnoloakih inovacija i na kraju kako zadovoljiti ~enu golim rukama. To je ve ogroman broj informacija koje ovjek iz proalih vijekova nije mogao sakupiti i pro itati ili uti za mjesec dana. Pa onda br~i na in ~ivota i vei broj stresnijih svakodnevnih stvari, jednostavno evolucija mozga ne mo~e da prati evoluciju tehnologije. Dokaz da je ovo u pitanju mo~ete nai sami tako ato ete testirani neku osobu za koju znate da ne duva ili jednostavno sa njom popri ati o ovoj temi, ali bez ubacivanja vutre kao uzroka nego onako uopatena pri a ;)
vu filaENTUZIJASTA

maj 2015.

Ja sam konzument dugo i imam problem s pamcenjem,sad u kojoj mjeri je od vutre a u kojoj od drugih elemenata nebi znao. Neko je naveo da je pauza majka i da moze vratit pamcenje,nebi ni to znao,nisam napravio pauzu od 15 dana od kad sam poceo pusit. Il mozda jesam,nekad,sasvim slucajno,ne sjecam se.
PartyBananaAMBASADOR

jun 2015.

ma mislim da je to sve u necijoj psihi,nebi reko da je to od marihuane,nego od nas samih,neko mozda zeli zaboravit i to mu se dogodi,to sa zadacima isto je upitno,mozda je istina da trava ko trava uspori i jednostavno opusti covjeka i njegov um pa ti se i neda tolko razmisljat o nekim stvarima koje moras napravit. al sam skuzio da od razlicitih sorti dolaze drukciji sintomi hahha odnosno imao sam prosle godine purple haze cast sadit u outu i mogu rec da sam dozivio preporod kaj se tice svega do razgovora sa nekim ljudima ali i opcenito sa ljudima haha jer sam zivotinja pa je tesko ali kaj sam htio rec s tim tolko sam pamtio stvari da je to bilo strasno haha :p:p:mario::
Fahro420POZNAVALAC

dec 2016.

injenica je da indica (marihuana) jede mo~dane elije ali ako ~elia pamtiti kao prije moraa se posvetiti malo soku od borovnice i za inu "kukurma" to je naja i lijek imam li no iskustvo.
BladerZMAJ

dec 2016.

:D ne mo~e se baa rei da jede stanice mozga jer to bi bilo trajno uniatavanje. Ali kada je centar za pam enje stalno potaknut stranim kanabinolima, a to bi zna ilo i u vrijeme kada tijelo- ovjek nije trebao utjecat javlja se da stanice ugrubo re eno loaije rade dok se mehanizam ili eko sustav mozga ne vrati u normalno stanje. Ja sam bio zaboravljiv od 5 godina, a sad kad puaim jako dugo daleko sam najlui. Znam kada se jako napuaim da stalno upadam u neke micro amnezije. Konstantno zaboravljam ata sam htio rei i uop e ata sam radio prije 10 sekundi. Ali zato neke bitne izreke iz knjiga prije deset godina samo vadim ko iz rukava. I nekako sam viae u "sada", djelujem glup jer sam ko tele, a u biti sve mi se samo prikazuje. ini se da je to ipak dvosjekli ma ...
Space_LuluLEGENDA

dec 2016.

THC je poznat po tome da uti e na memoriju. Glavni uticaj je na kratkotrajnu memoriju, gde je te~e kreirati nove memorije kada se konzumira i takoe konsolidacija (prebacivanje iz kratkotrajne u dugotrajnu) je oslabljena. Ono na ata THC ne uti e jeste pristup memoriji koja ve postoji (i sli no tome kanabis ne dovodi do gubljenja postojee memorije ili demencije). Postoje neka istra~ivanja koja govore da CBD mo~e da smanji ovaj uticaj THC-a (ali niata nije mnogo istra~ivano na ovom polju). ak ato viae postoje nagoveataji da endokanabinoidni sistem (koji svi mi imamo) donekle slu~i kao filter, koji spre ava da se mozak preoptereti beskorisnim i nebitnim informacijama. Ispitivani su pacijenti koji pate od PTSD-a (post traumatic stress disorder) i kod njih je ustanovljen ni~i nivo endokanabinoida, pa to mo~e biti nagoveataj da i ovo uti e na flaabekove, none more i sl. Mada smo to donekle svi i apsolvirali, to zaboravljanje stvari dok smo naduvani, memorija zlatne ribice i sl. `to se ti e dugoro nog uticaja (i posle prestanka) mislim da ima slabo ozbiljnih i kompletnih istra~ivanja na ovu temu, iz mnogo razloga. Ovde mo~e da tvrdi ko ata hoe, ali su to li na iskustva koja se mogu i ne moraju manifestovani na isti na in i kod drugih osoba, tj. mislim da ne postoji dovoljno podataka da bi se izvuklo neko pravilo. `to se mene ti e, poato sam provela nekoliko meseci sa gotovo svakodnevnom upotrebom. U tom periodu (u delovima dana kada nisam bila pod uticajem) zaboravljala bih stvari na koje nisam skoncentrisana. Npr. krenem u sobu da uzmem neato, do sobe naravno razmialjam o nekim drugim stvarima, i kada stignem tamo ja ustvari zaboravim po ata sam krenula. Ovo se nije deaavalo kod stvari koje su bitne (npr ako krenem po knjigu koju trebam da ponesem jer izlazim ili neato tome sli no) ve vrlo neke nebitne stvari koje su dobijale malo koncentracije. Takoe, uticalo je i na priseanje re i, ne bih mogla da se setim re i u trenutku. Mada ovome sam ja ovome bila sklona i pre nego ato sam probala kanabis tako da ne znam ata bih rekla (postoji jedno istra~ivanje na ovu temu koje je ukazalo na mogunost ovakvog uticaja tako da nije samo u mom slu aju). Kada sam prestala da uzimam situacija se vratila na normalu. Ono ato bih mo~da primetila jeste da mi je pamenje bitnih stvari (stvari u koje ulo~im koncentraciju) ak i poboljaano. Tako da mnogo bolje pamtim neka predavanja koja sam sluaala, neke detalje iz njih, povezujem stvari koje mo~da pre ne bih tako brzo povezala. Mada ovo ne mora da bude zbog uticaja kanabisa. Ote~ano priseanje re i mislim da je du~e trebalo da se vrati u normalu (ali je ovo vrlo teako pratiti jer nisam vodila neki dnevnik, aktivno pratila ovo itd). Sve u svemu moja preporuka je UMERENO i OPREZNO. Na~alost trenutno je kanabis pod uticajem psiholoake klackalice. Toliko je dugo bila pod preteranom zabranom, da sada kada se malo po malo menja situacija ona je otiala na ovaj drugi deo klackalice pa je ljudi di~u u nebesa da nema nikakve nuspojave, le i sve od prehlade preko stresa pa i svih bolesti. Ovome smo skloni kao ljudi, i klackalica e se izjedna iti eventualno. Pratite efekat svega, pa i kanabisa, na svoje telo i na osnovu toga konzumirajte. Ako svakodnevno uzimate du~e vreme, napravite pauzu posle par nedelja/meseci (ako situacija dozvoljava naravno), i vidite ata se deaava. U~ivajte, igrajte se i sreno :thumb:
StipeZMAJ

dec 2016.

@Frankenstein Lakse malo sa spamom. Uletavas u teme i siris dezinformacije. Cannabis ne przi mozak, niti dugurocno zabrovljas. Takodjer sative nisu jedine sorte koje bi trebali pusit, i cbd sorte nisu industrijske sorte.
BladerZMAJ

dec 2016.

Zato meni u periodima kad puno konzumiram mi fleshevi dolaze iz proalosti jer mogue da pada razina endokanabinola. Ali to ata ka~ea Lulu, predavanja i informacija koje sam povezao i bitne su mi pamtim sve ko lud. Ono ato mi je bitno i zanima me pamtim tako potpuno se vratim u trenutak...

feb 2017.

anonimusi kazu In short, weed makes your brain stronger! :D http://www.anonews.co/marij-effects-brain/ jedan od linkova je i https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1253627/
Joe1234LEGENDA

apr 2017.

Kad se napljugam moj mozak je pre ljen da bi pamtio:D pa se ja i on ne opterecujemo previse sa tim:D

apr 2017.

pamcenje mi je u totalnom qurcu vrc godinama, al opet evo 17g staza pusenja, a pretjeruje se zadnjih 15h.. Ja se bojim da je to kod mene nepovratno oslo u k... spalila me vutra vise od bilo kakve kemije...
H2O888LEGENDA

apr 2017.

ko ima oko sebe ista pametnog da pamti nek ne duva:)
BladerZMAJ

apr 2017.

Nemam fotografsko pamenje ali imam fotoaparat :thumb:... sve na mobitel i na plou za marker onu.

jun 2017.

Ja sam prestao pusiti travu jer tipa kad se naduvam ja sve zaboravim,skim sam bio, gde sam bio sta sam radio iako brat je sve vreme bio samnom to mi se desi kad prestane dejstvo.To mi se desilo 2 puta otkad sam imao tesku povredu glave pre mesec dana jedva sam ostao ziv.Plasim se za sebe pa sam je prestao na neko vreme pa cu posle videti kad odradim skener glave i neke analize krvi jer ovo nije zajebancija.
Fahro420POZNAVALAC

jun 2017.

Moj je problem sa vutrom sto ne shvacam ozbiljno posao sto radim nisam dovoljno fokusiran. To mi je se po elo deaavati kako sam po eo duvati evo prestao sam ima 1.5 mj i izgleda se vraam u normalu.
StipeZMAJ

jun 2017.

Desava se ;) Znam ljude koji nisu mogli na poso bez da se naduvaju i dobiju motivaciju, a nekima je ful tesko radit naduvan.
Ig0rLEGENDA

jul 2017.

Iz mog iskustva to sa kratkorocnim pamcenjem mi se desavalo samo za vrjeme dok sam stalno bio napusen tipa u srednjoj skoli od 8 ujutro pa do 11 navecer dok ne legnem spavati . Mislim da je to iskljucivo bilo naravno radi pretjerivanja a i ono koji kur.. mozes i razmisljati kada imas 15 godina u guzic a prije skole vec przis topa . Isto tako iz mog iskustva govorim da se nakon duze pauze mozak regenerira i stvarno bez posljedica , govorim o konzumaciji od 10 godina 0/24 , pa eto prije mjesec dana diplomirao , radim , imam curu normalan zivot :) Da sam naprimjer 10 godina u istim omjerima pio alkohol , siguran sam da danas nebi znao ni komunicirat s ljudima a kamoli nesto zapamtit i obaviti . Malo sam otisao preopsirno ali poanta price je da mislim da trava ne steti toliko koliko ljudi pricaju , vise steti alkohol i ostala sinteticka sranja koje ljudi unose u sebe . Danas si zapalim navecer nakon svih obaveza cistaka 0,2 g i pamtim ko znanstvenik :p A i mozak je misic , treba i to trenirati , ako o nicem ne razmisljas po cjele dane i tako godinama , nemoj se cuditi zasto nis ne pamtis hahahah :) A i ono kome ne pase i ko ima bilo kakvih problema neka ne pusi i sve rjeseno :) Svako radi kako mu pase , ako mislsi da ri steti nemoj konzumirati :)
M.userISTRAŽIVAČ

jul 2017.

Imam prijatelja koji ima problema sa pamcenjem od kad pusi travu,neznam dal sere,nebi mu bilo strano al primjetio sam da se pocne svaat oko necega te nakon 15 sekundi rasprave se ne sjeca oko cega je pocela rasprava Jeli to moguce od trave,trebam li se bojati?
StipeZMAJ

jul 2017.

Short term memory loss. Najnormalnija pojava dok je pod utjecajem/naduvan :) Cesto se desi da u sekundi izgubis misao ili zaboravis sto si uopce htio napraviti, reci..... ili zaboavis na sto si mislio pred 5 sekundi :D Ne trebas se bojati. Puno ljudi kazu da su "glupi" dok su naduvani. Nismo glupi nego zaboravimo 10 puta u 10 sekundi :) Kad se otrijezni, vratit ce se sve u normalu.
CorleonevLEGENDA

jul 2017.

Jedno je pusiti travu a jedno je biti napuaen cijeli dan i cijelu noc :) kod ovog drugog naravno da ce covjek imat neke poteskoce kao pamcenje ili koncentracija ali da se otrijezni sve bi mu se unormalilo..na otrijeznit ne mislim da prestane dr~at nego da ~ivis tjednima ,mjesecima bez trave.. da je trava opasna za pamenje pola nas ovdje se nebi sjealo kako se zovemo :)
M.userISTRAŽIVAČ

jul 2017.

Trebo sam napisat odredeno vrijeme,znaci godinu dana svaki dan 2 grama u prosjeku
h0ndaZMAJ

jul 2017.

Short term memory loss se i meni dogada kad zapalim jednostavno zaboravim nesto sto sam htio ispricati, al mi je zato zanimljivije sto se sjetim nekih dogadaja iz djetinjstva kojih se ovako nikad ne sejcam nit bi mi pali napamet pa mi to bude zanimljivo uvjek.

jul 2017.

...........najbolje kad ti se piaa.....ali ono baa jako.....i krena na wc.....i nakon 5 metara zaboravia di si krenul i zaato.....
h0ndaZMAJ

jul 2017.

.........a tek kad krenem izvaditi nesto za jest iz hladnjaka pa odem do njega otvorim zatvorim i nemam pojma sta trazim!

jul 2017.

Moje misljenje je da je to sve do takozvanog ''multitaskinga" Ako me skontate na sta mislim. Meni se cesce desava, ako krenem po nesto u drugu sobu i do tamo mislim o stotinu nekih stvari, zatrpam mozak i zanemarim prvobitnu misao. Kod mene je ta fora. Kad sam strejt, i idem po nesto onda mi je samo ta misao u glavi. Jer kad si high u glavi ti se samo otvaraju ideje "Sad cu ovo, pa mogao sam to" itd i kad treba neceg da se sjetim, prije mi dodje misao "ma ne da mi se sad o tom misliti" i tako ostane. Memorija je tu, samo zavisi koliko ti se da kopati kad si naduvan.
StipeZMAJ

jul 2017.

Evo laicko-znanstveno objasnjenje. Kratkotrajna memorija funkcionira slicno kao RAM u kompu. Dok radimo i mislimo, sve prodje kroz nju i ostaje cca 30ak sekundi. Mozak odbaci nebitno, a bitno pohrani u long term memmory. Cb1 recpetori na koje se vezu kanabinoidi/thc nalazimo i u hipokampusu, centru za memoriju. Jednom kad se thc veze za te receptore, on postaje gazda :D On odlucuje kada ce koju misao odbacit i kada ce se na koju fokusirati. Zbog toga smo nekada jako fokusirani i kreativni dok smo naduvani cak i prema nebitnim stvarima, a nekada zaboravljamo ono sto bi trebalo ostati u tom trenutku.

jul 2017.

Uglavnom se naposljetku sjetim, al onda nije taj trenutak. :D

jul 2017.

he, he, ima jos bolje, otvoris vrata i zablenes se i ne znas gde i sta gledas; i kad te posle nekoliko puta pitaju sta radis, ti ladno odgovoris "kuvam kafu". desilo mi se :D
Xanny AddictENTUZIJASTA

dec 2017.

Sjebana situacija meni se desavalo par puta kad budem na vikendici da izgubim kljuceve pa trazim po par sati pa skontam da sam u novcanik ostavio lol
BadiZMAJ

dec 2017.

taj sam, bez motivacije nista:puuuh::
VirtualHLEGENDA

dec 2017.

E ovako... Pusim vuvulju od 6. osnovne do sada, mislim da sam imao pauzu od god dana citavog tog vjeka...dakle preko 10 godina svaki dan, ama baa svaki, po 5-6 grama. Ustanem odma trubu u usta i krenem dalje (po etak dana). Ne postoji dan kad sam presko io...e sad vidi ovo... na po etku da ti odmah ka~em da u ~ivotu obnaaam poziciju direktora marketinga/digitalnog marketinga/odjela dizajna i web programiranja, idem na sastanke sa vasnicima drugih firmi, sa drugim direktorima itd itd...neato jako ozbiljno i moj posao je pun rizika, dakle ne smije mi se dogoditi da neato zab. Stvar svega toga je, da ja osjetim kako mi utjece na pamcenje, ALI. veliko ALI, nakon toga ato zapalim meni to doe kao neki oblik motivacije, ne popijem kavu i zap cigaru vec zap pola jokice. Ina e sve svoje obaveze odradim, poslo~im, rasporedim ato bolje, kako bih sebi ostavio free mind za napuaavanje. Kad sve ama baa sve obaveze rjeaim, pa i aetnju psa, sjednem i zapalim, al koristim u korisne stvari, za podizanje motivacije, za kreativnost za puno puno drugih stvari, tako da mi trava potice "razvijanje" mozga, al ne pretjerivam kad vidim da je na granici sa glupilom haha. Dakle, napuaim blesu i radim neato korisno, a ne napuaim blesu pa blejim sa prijateljima u zid ili sjedim pijem i prepuaavam se. A ovih 5-6gr dnevno je moja mjera, rasporedim (btw: i cura se nadje tu u 5-6gr haha ) Vu Vu zele :D
BadiZMAJ

dec 2017.

isti slucaj i kod mene, imam alergijsku astmu i napusen sam 0-24:puuuh::, kada sam pred kraj radnog vremena, pocne popustat djelovanje a zatezanje i lagana panika pocinju...brze bolje doma po lijek:let:
Ana MarijaAMBASADOR

maj 2018.

Mislim da pamenje uvelike ovisi o tome ato radia kad si high. Veina pusti mozak na paau, a s obzirom na 0-24 satnu napusenost, a mozak na paai, o ito je da e se ulijeniti i naviknuti na to "na paai" stanje. U mom slu aju se viae radi o tome da nau ia mozak napregnuti kada se nalazia u okru~enju punom informacija. Ina e, vjerujem da oni koji ne konzumiraju zapravo ne poznaju to stanje kad si high i kad je mozak totalno off. Zato i dolazi do kojekakvih pani nih napada prilikom prvih konzumiranja. To je samo moje mialjenje izgraeno na vlastitom iskustvu.

maj 2018.

cerebralna aktivnost off na thc-u???
Ana MarijaAMBASADOR

maj 2018.

Jedno je mo~dana aktivnosti na THC i bez THC. Lai ki govorim da je ono ato nama fali aktivnost bez THC.
EasygoerAMBASADOR

maj 2018.

Hahah... Meni keva re e jednoj devojci: donesi mi sine nao are sa zamrziva a u hodniku a obe zinule u tv i ova ode i donosi joj rolnu guzobrisa. Crvenela sat vremena, bila prvi put kod mene, nisam znao da je stalno bila high, bio sam bla~eni strejter tad ve par godina... Suviano je rei da me je u dolazeim mesecima brzo podsetila sa dva mgra istaka dnevno bez pauze.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se