VUTRA
ForumMarihuanaUpotrebaHashish
LEGACY

Hashish

78 odgovora13,870 pregleda
NarquilaENTUZIJASTA

apr 2007.

Nesto sam njuskao na internetu i nasao neku metodu za pravljenje hasisa E ovako da krenem iz pocetka: 1. Sta je potrebno: a) boca,tegla zapremine 1l; b) etanol (moze se naci u apoteci medicinski alkohol) sto veci postotak etanola to bolje, potrebno ga je 0,3l; c) 35g trave bez grancica i sjemenja d) posuda za isparavanje(tava moze isto posluziti) e) filter papiri(za kafu su jako dostupni a dobro ce posluziti) 1. Pripremanje U teglu za med ili slicno stavimo 35g osusene trave i pritisnemo je kao za presovanje tako da trava izgubi na velicini.Zatim u teglu sipamo 0,3l etilnog alkohola i teglu zatvorimo i ostavimo je u mracno mjesto, Tamo tegla treba da provede sljedece 3 sedmice; 2. Filtriranje trave i propustanje tecnosti Tecnost koja se nalazi u tegli nakon 3 sedmice ce promijeniti boju u tamno zelenu zato sto se thc i druge supstance rastvorile u etanolu. U tegli ce se naci zelena tecnost i komadi trave. Sada treba odvojiti tecnost od preostale trave. To ce te postici uz pomoc filter papira. Tecnost ce proci a trava ce ostati u filter papiru. Dobijenu tecnost sada prelijte u neki drugi sud. 3. Odvajanje etanola od thc Tecnost zelene boje je thc i etanol,kako sada odvojiti etanol a da ostane samo thc? Etanol isparava na temperaturi od 78C a thc na 200C. Sada tecnost stavite u tavu ili slican sud. Elektricni sporet(pec) ima naravno 4 kola(ringle). Ona prva najmanja stvara temperaturu od 105-110C(zavisi kako koji sporet). Tava treba da vam je velicine kao najmanja ringla, ne smije da bude veca. Stavite tavu sa tecnosti na ringlu i ukljucite da se grije. Nakon 5 minuta vidjecete kako se etanol pocinje polako isparavati. Isparavanje se vrsi dok tavin pod ne bude prekriven sa suhom zaljepljenom zelenom smjesom. Sada tavu sa to smjesom ostavite da se ohladi i kasnije odstruzite hash sa ostrim nozem ili skalperom. Da budem iskren ja nisam isprobao ovo a planiram uskoro pa kad uradim javicu vam rezultate
Rasta_ManISTRAŽIVAČ

apr 2007.

veoma dobro na ovaj nacin mi frend radi hash i dobar je samo sto on radi sa vise grama vutre :D
SchlomoENTUZIJASTA

apr 2007.

Kolko me mozak slu~i, rekao bi da se to zove iso oil u slengu. Jer se za ekstrakciju vecinom koristi isopropilni alkohol. No uglavnom, to bi bila jedna vrsta marihuaninog ulja.... barem ga ja tak do~ivljavam ;)
NarquilaENTUZIJASTA

maj 2007.

Evo jos jedne metode za pravljenje hash ulja http://www.tricklife.com/view.php?id=423
LucidDreamAMBASADOR

maj 2007.

veoma dobrao i ja cu probati cim budem imao vremena...hvala na recepru..!

okt 2007.

Daj ako nije problem daj mi obijasnite ato zna i tecnost ja cu to radit sljede i vikend

okt 2007.

te nost - tekuina

okt 2007.

a od 35g zike nastane (?) grama hasha? fala
NarquilaENTUZIJASTA

okt 2007.

JBG drug to ti sve zavisi od trave ako je kvalitetna i puna trihoma naravno dobices vise a ako ne jebiga manje tu nema neke stalne konstante; a sto budes blize pratio postupak dobices vise:sun2: i cekaj ako je potrebno i mjesec dana da se thc dovoljno rastvori u etanolu,nemoj biti nestrpljiv jer ti se nece isplatiti

okt 2007.

Ljudi kolika je razlika u radu izmedju hasisa i vutre uopste?
elephant0rAMBASADOR

okt 2007.

Kolika je razlika izmedju pive/vina i jegera/absintha ?

okt 2007.

Nije tako,nije uopce samo razlika u jacini.Ne mo~ea dobit isti efekt ko od haaiaa od trave makar puaio travu cjelu noc(moze efekt postati i mnogo jaci nego od hasisa ali ne isti). Naravno postoje razne vrste hasisa(kao i razne trave)koje nemaju isti rad. Haaia te viae baca u neki drugi svijet nego trava,du~e dr~i,veca mogucnost za halove.....ma postoji mnogo razlika.I ako te totalno spusti to ti nece smetati gdje god bio.....Ako zabrijes nesto bas te briga ako si u sred grada svejedno ces vozit taj trip....

okt 2007.

beari, imam doma jedno 5 litri isopropilnog alkohola 96% imam vutru doma ica sativa i trebam to an postupak kako se radi haaiaevo ulje ja sam probavao cijedio to i isparavao i ostala mi je zelena gusta ljepljiva masa ali slabo puca molim za to an postupak ako netko zna da mi javi lp
choki123POZNAVALAC

okt 2007.

evo jedan jednostavniji na in kako napraviti hash,to je najstariji na in............ http://www.youtube.com/watch?v=PkvygAXIdr8
sumnjam da je ovo pravi na in izrade haaa.... neznam dal se tu dobije toliki udio thc-a kao u onoj tehnici sa alkoholom......
NarquilaENTUZIJASTA

okt 2007.

Aj ovo ste sigurno gledali odlicna metoda za dobijanje hasa.taman imam onu spravu sto melje kafu pa cu pokusat,javim vam rezultate:) http://www.youtube.com/watch?v=PTk1Xb9vEy8&mode=related&search= p.s. jebote sto se napusi zaboravio postat link:)))))))
Bezze_SaAMBASADOR

okt 2007.

Evo i ovdje lik pokazuje raji... (garant u Amsterdamu...:) ) al' od svega bih jedino BONG onaj volio :) LOL ina.... extra je, "remus" pravi :) http://www.youtube.com/watch?v=dNvodHbXMDI Mada JA li no viae gotivim vuvu, iz viae razloga nego hash... a i ato se ti e pravljenja, sve je to na isti na in... mislim pravljenje... evo viae filmova ... http://www.youtube.com/results?search=related&search_query=hash%20cannabis%20weed%20ganja%20how%20to%20make%20stoned%20funny%20stoner%20videos%20video%20pot%20dope%20grass%20mary%20jane%20hashish&v=PkvygAXIdr8
pecko88ENTUZIJASTA

maj 2008.

Jel neko probao ovo sa plinom ? I dal je uopste to sigurno za pusit ? Necu da zavrsim u bolnici..:vomitwar: A onaj tip koji prikazuje kako se pravi hash, a onda pravo na bong....jaoooooooooo Srce mii je zatreperilo, nisam mogao gledati...zelio sam uzeti taj bong ..:balls:
LaidbackPOZNAVALAC

maj 2008.

Ako budes strpljiv neces zavrsit u bolnici... Pustis dan-dva-tri da plin ispari i to ti je to.
brendPOZNAVALAC

jun 2008.

Jednostavno...Da li je neko isprobao ovu metodu? http://www.natelki.net/video/1733/making-hash
EXARPPOZNAVALAC

jun 2008.

Plin ispari odmah. Zato se i zove plin jer nemo~e na sobnoj temperaturi i tlaku ostat u teku em stanju. Tako san bar u akol i u ija. Teako da e u extraktu ostat plina. Jedino ako je ne ist plin, pa da ima u sebi otopljene kakve ne istoe. Neato tipa benzin za iaenje (ima talog) i Zippo benzina (nema talog). Znan da upadan ka vanzemaljac, ali meni osobno je sasvin dobar haaonja dobiven metodom ladne vode u kombinaciji sa mikseron i najlonkom. Bilo bi lipo imat bubblebagove sa viae finoa, ali za potrebe svagdaanje...dobra je i najlonka :bong7bp:
choki123POZNAVALAC

jun 2008.

http://www.youtube.com/watch?v=8kbCtKE2Ghk
LaidbackPOZNAVALAC

jun 2008.

Karikiram za par dana, ali u onom filmicu o Honeybee Extractoru su govorili da treba sacekat neko vrijeme da ispari sav plin:cool44:

jun 2008.

Jel ima itko iskustva sa pravljenjem hashisa od muakih biljaka?
dominoENTUZIJASTA

jun 2008.

edit: Stoka napushena odgovara na post odaaavno, brand je pitao da li je neko probao metodu sa sitom... kad sam vetj kucao, da ne brishem bzveze, evo odgovora na vec odgovoreno pitanje :wave: Probao ja. Dodushe, ne sa shtamparskim sitom, vetj sa teglom i naylon charapom. Prijatno sam iznenadjen!!! Kvalitet sigurno nije kao onaj koji se dobije upotrebom bubble-bagova i leda, ali je extra s obzirom da je jako lako izvesti... A i nema chekanja... Samo posle zapechesh u rerni and you're ready to rool!

nov 2010.

Zna li neko da mi kaze koliko hasha dobijam od 100gr wutre? Otprilike...
SvetilistPOZNAVALAC

nov 2010.

5-10g, sve zavisi jel ea pravia od budova ili od trima i koliko je vutra masna

maj 2012.

nikad nisam sadio,samo sam pusio vutru. zanima me koja je fora da ja od ciste vutre,recimo 100g dobijem 10g hasisa a cena ista i jednog i drugog. recimo cena vutr 400din a hasisa isto.ne razumem kako se to nekome isplati da radi
ReacherPOZNAVALAC

maj 2012.

Evo jedna zanimljiva emisija. Za one koji neznaju radi se o vlasniku Greenhouse Seeds Co koji sa svojim suradnicima ide oko svijeta u potrazi za fenotipima. U ovoj epizodi posje uju Indiju i prikazuju tradicinalnu izradu haaiaa tzv. Charas, on se za razliku od marokanskog radi od svje~e biljke. :rasta1: Strain Hunters India Expedition (FULL HD MOVIE) - YouTube

maj 2012.

samo da te ispravim, fenotipi su razli iti pripadnici istog straina, tj. iste genetike ali razli itih vanjskih karakteristika koje su naslijedili od roditelja...
Z&NZMAJ

maj 2012.

Posadi :) Who cares? :cool44:

maj 2012.

ma nema brige.nego ne znam da li to da uradim. a reci mi onaj klip gde je aparat za mlevenje kafe.to obicna vutra samo bez semenki i on uzeo celofan i to je to? posto ovde ima procedura koje su daleko daze od toga
mega monkPOZNAVALAC

maj 2012.

MagnoMix grinder sa 3 komore... prva za mljevenje..druga gdje padnu mljeveni komadi a trea gdje se skupljaju kristali.. Ista fora ko u klipu s mlincem za kavu samo malo du~e traje pa se svako tolko zamota supercharged joint.. :banana_rasta:

maj 2012.

ako ~elia da ti dolje padaju kristali, stavia hed u zamrziva na 10 minuta pa ga onda sameljea, tako se nee hvatati na grinder nego e padati dolje...
mega monkPOZNAVALAC

maj 2012.

Ma ja samo meljem i meljem dok ne otvorim a na dnu za pljugu dvije..uvijek se skupi..

maj 2012.

cekajte momci. ja kad izvrsim berbu ja povadim semenke i biljku ubacim u zamrzivac.onda je ubacim da se melje i onda bi trebali da otpadnu kristali?a sta da radim sa ostatkom.objasnite mi malo te procese

maj 2012.

nemama pojma, stvarno me zanima kako pakistanci rade svoj poznati haaia, ~elio bi to vidjeti u ~ivo (i probati ga naravno)
He-ManLEGENDA

maj 2012.

https://forums.vutra.org/content/125-tipovi-hasisa.html KORAKOR TV #51: Making hash / charas in India - YouTube Arjan and Franco on Charas - YouTube Bubble hash je top of the line, sve ostalo, "ovaj je bolji, onaj je najbolji" su subjektivni dojmovi bez pokria.

maj 2012.

He-Man.ja uzmem marihuanu i deo po deo je protrljam kroz ruku dok se ne stvori ono na rukama kao na slici.a sa ostatkom vutre (onim sto je trljao pa bacio dole)moze da se pusi?
fcinterENTUZIJASTA

jan 2017.

Ja sam relativno mlad, tako da neznam iz iskustva ali kaze se dok je bilo tita bilo je i sita... U mom gradu koji uopce nije malen ja da hocu nemogu doc do hasisa...jednostavno nemaaaa i nikad nije bilo...(znam barem 100+ ljudi koji puse vutru tako da prica neznas prave ljude pada u vodu) Zasto nema hasisa a lakse ga je prosvercat i jeftinij je?
marko42oAMBASADOR

jan 2017.

prvo nebi bas reko da je jeftiniji, jer eto u zagrebu dobis "1g" sita po cijeni skanka (duplo skuplje od indice), i to je jos upitno oces dobit 1g. vjerojatno ga nema tolko jer nije niti potraznja tolka za sitom.. barem tu kod mene, svi vise vole travulju od sita, tak da ulicni preprodavaci se ne zele za*ebavat s tim, a groweri ako naprave imaju za sebe :bocni:: sijecam se prije godinu i pol kad je bila kao neka veca susa, dole u splitu nije bilo travulje (osim svatko za osobne potrebe) samo hasis, ali nije bio ni tolko los.. prico sa nekim ljudima i rekli su mi da im se zgadio sit te vjerujem da isti ti uzimaju vutru kad god mogu, a ne sit.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se