VUTRA
ForumMarihuanaUpotrebaPrenošenje preko granice - pomoć
LEGACY

Prenošenje preko granice - pomoć

184 odgovora39,156 pregleda

jan 2013.

Krajem ovog mjeseca idem u Portugal i volio bi tamo probat nabavit neato kvalitetnije i donijet nazad u Hrvatsku . Doneo bi svega par grama cisto tako da pocastim ekipu i ne puaim domacicu i ona sranja koja nude kao haa ovdje u HR . Problem je sto letim avionom i ne znam proceduru , hoce li mi pregledavati stvari i slicno i ne znam kamo bi to sakrio . Tim gore sto ne putujem letom iz Hrvatske nego iz Maarske pa i granicu moram prijeci , pa ako imate kakav prijedlog :)
dite_splitaAMBASADOR

jan 2013.

napusi se tamo i ne nosi nista, neznan zasto se svi zahebaete sa tin nosit priko granice, jel ti se isplati gulit radi 2-3-4-5g portugalske vutre da ti ekipa kaze kako si faca sta si donija od dole?

jan 2013.

Ne bi ja druze avionom prenosio nista, mozes da pokusas sigurno,postoje nacini za prosvercovati ali uvek postoji rizik, a ako ti nadju u kanalu si.... Bolje nadji tamo neke dobre semenke pa ovde sadi.. hehe jeftinije/isplativije/sigurnije :) ...ja ove god idem u amsterdam na prolece i to cu uraditi p.s. sve to ide na skener pa ako je sumnjivo onda pretresaju stvari.

jan 2013.

Ma nije da mi kazu da sam faca nego mi se viae gadi ova govna ovdje duvat i placat im masne pare ... Ne znam kakva je procedura na aerodromu pa zato i pitam , hvala vam za savjete , pozdrav

jan 2013.

lepo ti kaze vlada, donesi par semenki, sadi svoje, pusi svoje, i masne pare ostaju tebi ;) sa par grama mnogo rizikujes, a kad stuces to opet ces biti tu gde si i placati kao i do sada
Detox2OldLEGENDA

jan 2013.

iaao sam avionom(iz italije),uglavnom,sve metalno vadia i stavljaa na onaj njihov rengen ili koji vrag,te prolazia kroz ona vrata,tamo te joa tip pregleda s palicom i pi ia dalje.rengen ti recimo vidi sve stvari u torbi(onako,vidi se nov anik ovo ono ata imaa sve).Mene ti je na povratku Talijan posebno odvojio,jer sam mu bio sumljiv.hodao sam okolo naokolo inei se vjerojatno nervoznim,te sam mu onda morao otvorit torbu.Tamo je zatekao rublje moje sestre,mislim da je bio malo WTF kada je vidio gaice od sestre xD! Uglavnom malo je neato kopao,otvarao je suvenire zamotane u onako smei papir,te gledao u njih(mislim na aalice koje smo kupili),te u ove sve pretince u torbi ato imaa. Ako ve mislia nekak prevesti, ini mi se da bi ti bilo najsigurnije stavit u gae,ili da ak smotaa odmah travu u joint i stavia u cigare.
BladeZMAJ

jan 2013.

Tutni u supcic !!
DJFlyHighLEGENDA

jan 2013.

ako mislis buksat po torbama ili negdje po djepovima... ja nebi... nikako... ekipa ti je vec objasnila... ali ako oces siguran nacin za prevest od tamo do vamo... ja cu ti ga sad dati.. a oces li ti to napraviti ili ne.. na tebi je :) ali najsigurniji nacin je ! koliko god uzo hasha, 5-10 g ajmo rec, oblikujes da fino stane u kondom, napravis 2 cvora, i njami... nece ti tijelo pregledavat i nikako nemogu skuzit... jednostavno... malo odvratno za pojest i onda poslje izvadit iz govana ali sta je tu je :icon_lol: imat ces za dosta dobrih pljugi! peace out !
dite_splitaAMBASADOR

jan 2013.

ako se nosi nosi se sa busevima :P

jan 2013.

ja se iskreno nebi usudio nositi 3-4 grama preko granice, avionom :S prije svega ne isplati se.... radije bi ponio kilu nego 3 grama... xD sto se autobusa tice, tu imam iskustva.. svake godine iz Bosne idem u HR i nosim sa sobom kolicinu koja ce biti dovoljna za moje potrebe... caka je u tome sto travu ubacim u kesu... dobro zamotam.. ili jos bolje ako imas onu vrecicu koja se moze vakumirat usisivacem (da ne usmrdi autobus) xD... i onda travu ustekam u autobusu iza zadnjeg sjedista (kod zadnjeg prozora) i vratim se nazad, i sjednem negdje na pola autobusa ili na pocetak... licne stvari gledaju rijetko kad... a autobus, mogu reci nikada... a u najgorem slucaju, i da nadju travu.. ne mogu nista dokazati jer je jos 30 osoba u autobusu :) .. dobra stara taktika - nije moje, i ne znam cije je :D btw... preneseno je nedavno 200 grama, autobusom u Pariz na utakmicu... ni na jednoj granici nisu gledali ni licne stvari, ni autobus :)
Smoke_WeedPOZNAVALAC

feb 2013.

obi no, kad su neke ekskurzije carinici i ne ulaze u bus, samo vodi pokupi pasoae, tako da mo~ea da prenesea i kilo :) Sa avionom nemam iskustva, a i ne bi se z'ebavao, poato su neke drugove pretresali, gae im nisu skidali :) tako da.. ;)
artisticLEGENDA

feb 2013.

ja mislim da se ne bi trebo zaje**** s tim...ne vrijedi par grama za par god da se kockaa...avionom joa...:dada
ShantiENTUZIJASTA

feb 2013.

Kutija za aampon i u trostruke kesice od cigara uvijea sve to, pakujea crnom izolir trakom. Maaine na sekeneru to ne vide,
nenashPOZNAVALAC

feb 2013.

Uf ne vide maaine na skeneru?! WTF, kakve veze ima izolir traka ili ata ve? Pazite ata piaete, ljudi u svaata vjeruju.
BoRaiChoAMBASADOR

feb 2013.

Drug, sve to stoji, eksurzije jesu i ne pregleda se toliko, ali jebes to...Ne treba ti preznojavanje i paranoja (a i moguci zatvor) za par grama, jer ipak to prenosis preko grane....Bolje se tamo napusavaj i ubijaj, a ne nosi nista nazad...Jedino ako zelis da se pohvalis ekipi i ortacima tj. da zapalite dzok zajedno, ali zapamti, nece oni iza brave, nego ti, zato budi pametan pa reci njima nek oni ponesu iz Portugala... A ako ipak zelis da nosis, mozes strpat u nekoliko zip (vakum) vrecica pa u kafu, posto (valjda) kerovi ne mogu od kafe nista da nanjuse... Ali opet, kad vec ides da uzivas i da varis, zasto stvarati sansu da sjebes sebi lijep odmor ?!
dite_splitaAMBASADOR

feb 2013.

pasi nanjuse i preko kave, senfa i neznam cega sve ne
PinkFrojdENTUZIJASTA

feb 2013.

Ja mislim da se covek vec vratio iz Portugala, al nista ne prica :)
tester667ISTRAŽIVAČ

feb 2013.

Ako te doceka pas na aeroportu najebo si ko zuti osjetit ce ti hash a portugalci su zajebani nisu od jucer. Propast ce ti karta a i zavezat ce te ko psa.
HljebbAMBASADOR

feb 2013.

Ja sam jednom prenio u kutiji od raybanki .. nezaboravno iskustvo i licno ti ne bih preporucio da ista slicno radis , jer tesko je ostati mirne glave na grani .
dite_splitaAMBASADOR

feb 2013.

posalji si postom, onako pisma ispod 50g ne otvaraju ;)
nenashPOZNAVALAC

feb 2013.

Hebo me svak' ako nema bar 5 sli nih tema u razli itim podforumima. K'o deja vu.... Sad nek' joa neko otvori temu u vezi isteklog sertifikata, da malo i o tome kenjamo.

feb 2013.

E cao decki,evo htela bi i ja prokomentirati;):);).Na to kaj kaze Pink froid da se vec vratio iz Portugala ,ja cisto sumnjam jer ako je isao avionom i prenosio tih 5 grama cisto sumnjam da se dobro proveo i da je proslo sve ok.Posto ja zivim a i studiram u Spanjolskoj pa cesto putujem avionom sto iz Hrvacke sto iz Budimpeste osobno sam videla 5-6 puta kako na aerodromima pogotovo iz Madjarske hvataju decke ,sa nama dragom biljkom i sa svacim drugim , jer sam gotovo sigurna da se skeneri na aerodromima ne mogu prevariti.;):) Htela bi pitati posto u Alienu nemaju bas sva gnojiva koja meni pasu,pa bi htela doneti ovde iz Spanjolske gnojiva ,pa me zanima da li bi smela doneti avionom ,da li bi imala nekih problema ???Ili da donesem autobusom ili kako vec ste vi prenosili i da li je bilo nekih problema ??? Radi se o gnojivima Advanced Nutrients????
CreativeLEGENDA

feb 2013.

srce cisto sumjam da je iko isao u spanjolsku da kupuje gnojivo i donosi vamo...kad isto to gnojivo mozes kupiti i ovdje(vjerovatno skuplje) a ako ne tu imas sigurno u Sloveniji...a posto si sama rekla da ides nekad preko Budimpeste meni bi logika bila da si kupis onda tamo to sto trazis...ima sigurno AN znam iz prve ruke ;) P.s. kupi neko bezvezno gnojivo za sobne biljke pa probaj ponjeti sa sobom pa vidi reakciju...ako te i pitaju nesto kupila si tu jel kod tebe u drzavi toga nema ili je znatno skuplje i pravis se da nisi znala da nesmijes i bacis odmah pred njima u smece ili im ostavis tamo...vrlo brzo ces saznati jel smijes ili ne ;)

feb 2013.

E hvala za savet Creative ;):) sve 5 ;) .Ma znam naravno da niko nije bas isao u Spanjolsku po gnojiva kad ima negde blize i to , nego ja kad sam vec tamo to je drugo ;):) .Nego mene interesira ,ma nije to ni bitno kaj si iz Spanjolske,Skandinavije ili odakle vec, kad sednes u autobus i nitko te nedira nema kaj tih granica da te pretresaju i to sve dok ne dodjes do Hrvacke sve jedno dal usla iz Madjarske ili iz Slovenije e to mene zanima da li nasi u Hrvackoj prave problem ???? E hvala Creative i upravu si ali znala sam da ima u Sloveniji isto A.N.i to sam gledala u Mariboru je i da ti kazem da je mnogo bolji nego u Budimpesti i tamo sam gledala imaju 3 grow shopa ali dzaba kaj mi vredi sto su blizi kaj nemaju ono kaj meni pase a to je GRAND MASTER ajde Bud ignitor i imaju ali ova ostala 2 nemaju Rhino skin i Bud Factor x. .Pa bi me zanimalo sigurno decki niste svi doma uzimali gnojiva , sigurno je vecina isla u Sloveniju pa me zanima da li ste ta gnojiva skrivali i kako???I kad carinici odkriju da nosite gnojiva da li prave problem;):)????

feb 2013.

Nisam bas siguran da skenet moze da registruje i prepozna travu u torbi.... Osnovna svrha skenera je da otkriju oruzje ili sl... Mada sa razvojem texnike sve je moguce... Ja sam testirao skener, u torbu sam ubacio seno upakovano u foliju pa obavijeno vakum folijom pa zavijeno lepljivom trakom... bas da vidim da li prolazi... i nikakvih problema nisam imao.... Sto se tice pronalazenja droge ili neceg sl. na aerodromima mislim da padaju samo neiskusni koji svojim ponasanjem jasno daju kontrolorima do znanja da nesto nose... Zato samo opusteno i vidi kompanija kojom letis da li dozvoljava tecnost u prtljagu i te sitnice...
ShantiENTUZIJASTA

feb 2013.

Skener ne vidi masu u masi, tj paket u aamponu, niti ga kerovi njuae zbog istog...
DomarPOZNAVALAC

feb 2013.

bas sam nedavno bio u ovakvoj situaciji, inace kad idem iz hrvatske u bosnu uvjek si ponesem ali nikad previse jer se nezelim zahebavat tako da je to uvjek do nekih cca 2 grama, al sam prije koji mjesec bio u svicarskoj, oni fkt brate imaju dobru vuvu, bilo northen lightsa par grama sta sam si grunto bil si doneso ili ne, i na kraju odusto, ne isplati se fkt za 5 grama sta ces vise manje podjelit i ispusit u tjedan dana gulit u inozemstvu, mozda uspijes al ja to ipak gledam da se neisplati riskirat...
GloriaISTRAŽIVAČ

mar 2013.

Heheheh ja sam prenjela u Austriju dva puta,mogu ti rec umrla sam na granici,naka me sadaka sacuvala-ne bi vise.Pa sam treci put namotala citavu kutiju,e to je bilo dobro...na slo.granici se odmakela od ljudi i fino zapalila i posmtarala kako kopaju po busu.Al ne bi se vise zezala :-))))

mar 2013.

Ja sam dok sam bio mladi srednjoakolac prenijeo 50 grama vutre u eaku :) Prije polaska sam sa frendom stamanio skoro litru rakije, uaao u bus i nagurao vreicu sa vutrom izmeu siceva i zaspao. Probudio sam se u Pragu sav izbezumljen, cijeli put sam prespavao a ekipa mi je iz d~epa vadila putovnicu i davala na granici jer sam ja bio u overu. Kad sam se probudio ve je pola busa izaalo i na brzinu sam istr ao van s osjeajem da sam neat zaboravio, kad je bus otiaao sjetio sam se da je vutra to ato sam zaboravio i tko zna, mo~da se sad 15 godina nakon toga i dalje ta vutrica vozi u tom busu ako je bus uope u voznom stanju, iako se nebi ni udio da je netko tko se vozio tim busom poslje pao sa tih 50 grama.
seximilijanISTRAŽIVAČ

mar 2013.

Nosio sam je preko grane vise puta, ali ne vise od 10 puta. Bile su to razne kolicine od 2 do 250 grama. Sve je to bilo u periodu srednje skole i pocetka fakulteta. Bio sam mlad i zelen. Nisam ni bio svestan gluposti koju radim. To sam nosio sa drustvom i bilo je uglavnom namenjeno za nas. E sad, bila je u pitanju domaja, napolju gajena. Imali smo je u izobilju. Pa kad krenemo na neko putovanje van drzave ponesemo onako domacinski. Nedaj boze da nam zafali, pa smo tu istu travu vrlo cesto i vracali sa putovanja jer nam je bilo zao baciti ( jos veca glupost jer smo kuci imali ooohooo). Sada ne bi preneo ni jedan dzokavac nema sanse, samo mogu da kazem da mi je drago da smo imali vise srece nego pameti. Sada zivim u Sttutgartu. Tu sam oko godinu dana i nisam pusio nista. Ljudi sa kojima sam ovde u kontaktu nisu nikako u tom filmu cak toliko nisu da necu ni da ih pitam da li nekog znaju. Muka ziva. Sretna okolnost je to sto mi je brzi voz za Amsterdam 39e, pa sve nesto kontam da skoknem.
nox1cousENTUZIJASTA

mar 2013.

Bome skeneri vide jako dobro unutar svega, samo treba dobro za kamuflirat i da izgleda normalnog oblika kao nesto drugo. http://cms.ukintpress.com/UserFiles/smiths.gif http://www.smithsdetection.com/images/xact03.jpg http://static.ddmcdn.com/gif/airport-security-xray2.jpg http://www.rsdetection.com/en/images/baggage_inspection_x_ray.jpg

apr 2013.

imaa aemu sa svijeom!!! il sa deziem al u stiku!!!
ReacherPOZNAVALAC

apr 2013.

koliko je sigurno nabit u guzu paket ? kakve su metode pronalaska tog od strane vlasti ? em prenesea vutru em ti bude ugodan osjecaj u guzi par sati, kakvi stikovi i komplikacije jbt led :D dobar nacin za prenit haa je u duksu, haa oblikujea u jedan dugi tanki komad,kao tjestenina i zalijepia ga uz onaj piaulinac ata ti zate~e kapulja u od kape na duxu, i uvuces ga unutra. nemojte prelazit elave glave istetoviranih ruku s 3 polumrtve prostitutke dok treati Pac iz auta. preea sa ~enom,djetetom,lijepom koauljom,nao alama, dobrim autom,dobar parfem,lijepa rije ,malo suosjeaa s carinicima jer je vruce i oni trebaju radit u klimatiziranoj prostoriji za soma ipo eura place, priznaa da prenosia neato, ako je dobra podloga ponudis nesto i tako ..
loopAMBASADOR

apr 2013.

I said it before,and I'll say it again - NIKADA nisam video da carinici pregledaju kesu sa smeem.Lepo brate pojedea sendvi -bacia celofan u kesu.pojedea keks-bacia celofan u kesu.Popijea koka-kolu-ubacia ispresovanu vuju u konzervu-zgu~vaa konzervu i bacia u kesu.a ONDA- napravia tu kesu toliko odvratnom(od srca preporu ujem pikavce cigareta,ostatke hrane i sli ne p..arije) da je NIJEDAN carinik nee pogledati.A i ako pogleda,sumnjam da e cepati konzervu,i rizikovati da se ise e. komotno staje do 10gr. ako se znala ki ispresuje i oblepi izolirkom. naravno,trik je u ZGU}VANOJ konzervi-zaato bi i ega bilo u ne em zgu~vanom. ali k'o ato rekoh,mo~e da se stavi do 10tak gr. (mo~e i viae,al' se onda konzerva ne mo~e baa lepo zgnje iti) jes' malo posle cimanje-al' radije u malo ruke da isprljam,nego da le~im u nekoj memli. uvek nosim preko grane putujem 2-3 puta godianje NIKADA mi nisu naali I,iako me vrlo esto propuste bes ikakvih pitanja-deaavalo se da me maltretiraju NAJSTRA`NIJE(skidanje,rasarafljivanje kombija,itd) ali opet nisu naali :P eto. uz malo maate,sve mo~e. sad,izvin'te me dok odem da spremim neku drugu taktiku,za slu aj da neki radoznali ker njuaka ovuda :)
jesamZMAJ

apr 2013.

hehe, moja strategija je biti cool, nasmijan i uletit s nekom glupom, a po mogunosti, i pametnom idejom. Zbuniti ljude da ne gledaju u ekran, jer me fakat zanima ata se visi na skeneru. i uvijek gledam i vidim detalje, tipa karice u onom ko~nom ovitku ito. ak sam i pitala, i kao vidi se sve. Tak da ja skreem pozornost s ekrana, to mi se ini najbolja varijanta. Sad nemam baa love za neki put, al kad idem, ili ide sa mnom, il se vraa. Dosta me samo jednom panika uhvatila, kad sam iala u SAD, pa je pitanje na granici bilo direktno, nosim li kakvu drogu sa sobom ili ima li aanse da je netko drugi mogao raspolagati mojom prtljagom, a ja nisam znala da je to normalno pitanje :). A nema da nema, amlo, ali slatko :) Ma, zapravo mislim, da je za neke male koli ine sve to, zapravo igra. Pa kak te sudbina hoe, a nije da nee neke, o ito, da se ne zna naaalit.
hare6696ISTRAŽIVAČ

maj 2013.

Sljedeci mjesec idem za Njemacku.Htio bih otamo da donesem koji gram ali me strah ponjeti (idem avionom).A postom da posaljem (one kontrole koje rade uz pomoc njihovih pasa posiljku nikada ne b' ni dobio) . ?
viletteENTUZIJASTA

maj 2013.

Ma najbolje je ako se moze redovna linija bus. dodjes malo ranije na kolodvor i cim dodje tvoj bus ( ako je medjunarodna linija i ako je tvoja stanica polaziste) , a doci ce barem 30 min prije kretanja. odmah prvi ides dat prtljagu i platis, nakon toga ulazis u bus koji je prazan i samo sa onim smedjim selotejpom zaljepis 50-100g ispod neke stolice i onda ljepo ides sjest na svoje mjesto. i tako si miran tokom putovanja. ako i nadju, nije tvoje. kad bus stigne na odrediste. ti polako se muvas da svi pomalo izadju i da budes zadnji. sofer je vec vani jer dava prtljagu ostalim putnicima i ti to lagano u 2 sekunde odljepis i mirno izadjes. problem moze jedino biti ako to toj liniji nije zadnja stanica jer onda ne izlaze svi putnici van pa te neko moze vidjet.

maj 2013.

Avionom nefurajte niata jer mogunost da vas ope je 90%. `to se ti e osobnog automobila ili busa uvjek se mo~e za par pljugi pofurati nekako. Ja uobi ajeno kad putujem prek grane sa ~enom onda ona spremi u ma kicu, a kad idem solo onda si kupim mljeko za tijelo, malo ga izlijem, dobro zbuksam vulju i ubacim u to i nikad nisam imao problema.

maj 2013.

ja kad idem u bugarsku kod moje zene(a idem cesto) stekujem u bocici pudera, i sve to lepo stavim u neseser sa sa stvarima za licnu higijenu (cetkica, pasta, brijac(i)...brdo stvari) i nikakvih problema.
roowerPOZNAVALAC

maj 2013.

Ja se drzim ovog,,,ko i Joke ,,,avionom nikad,,psi su na Aerodromima stalno u akciji,, autom- e jebiga,,,ak zbilja nede bez,,onda jako male kolicine,,,i ako naidzes na psa ma nema sanse da ,,ne,, nadze,,ko je god naiso na psa na granici,,zna da je to nemoguca misija,,prevarit psa... javnim prevozom- to je sad najlaksa vjezba,,,ima mali milijun nacina di i kako sakrit,, i samo jedan jedini nacin kako ces preci granu a da te ne ulove,,,nikad ne drzi to kod sebe, dobro spakiraj,dobro mjesto za sakrit nadzes,,i Relex
nox1cousENTUZIJASTA

maj 2013.

Nije istina da psi uvijek nadu. Ima caka kako smanjit sansu da psi ne nadu. Sakir na sto vislje mjesto, izvan dohvata psa, pa onda zapakirat nekoliko minuta prije granica, jer miris nemoze proc kroz stvari, jedino lagano izac sa vremenom kroz pore i ne savrsenosti u sta god spremas
ljubljana26ENTUZIJASTA

maj 2013.

ja u auto na suvoza ev sic i samo opuateno... nece oni tebe ganjat ako ti nisi neki kriminalac sve sto vidis po novinama itd. itd. sve je to izdrukano i nista drugo ;)

maj 2013.

oprostite ljudi ali mene je zivot dovoljno naucio da o nacinima i prenosenju treba sutit! svoje nacine ii pokusaje prenosenja preko grane ako i radite nemojte govorit nikome, pa ni svojoj nijemoj babi, nismo svi na forumu napusici, nazalost siguran sam da ima dosta i plavaca koji se kriju pod maskom! osobno nemam nista prtiv ljudi, rade svoj poso jbg!; ali mislim da nije dobra ideja pricati o tome javno da svi mogu vidjeti. samo pomazete ljudima u poslu da Vas jos lakse uhvate i da malo obogatite drzavni proracun iz svog dzepa u najmanju ruku! malo sam samo citao o cemu vi ovdje pisete, pa oprostite ljudi ali sami sebi jamu kopate i time riskirate duplo vise da svak ko bude kreno na godisnji ili negdi i ponese svoje njesra bar 5-10 grama da ima za sebe; sada ce biti otkriven jer ste otkrili svoje fore prenosenja i zataskivanja! sta da kazem nego :clap: svak ziv ima pristup stranici i vjerovatno je ljudima koji rade taj posao zaimljivija nego nama (sajt), pa eto onda dalje navalite i samo otkrivajte i dalje svoje nacine zbog kojih neki vjerovatno nisu nocima oka sklopili od straha jel im fora valja ili ne, briga je to velika a kazna nije mala! samo sam dao svoje misljenje, nemojte zamjerit ako sa ostar bio ali kad sam neke stvari ovdje procito kosa mi se digla i nisam htio dalje i citat samo sam htio ovo napisat (ukratko) :) pozdrav svima od lisca :goldmaryjane:

maj 2013.

E hvala Ljubljana 26 na savetu :) Pravo da ti kazem i ja sam tako mislila ali reko ipak da proverim,kakva ste vi imali iskustva sa time decki,jer i meni se cini da je sve sigurnije i bolje od prevoza avionom, nebitno da li je to auto,bus... ;)Jer recimo i kod vas u Sloveniji kao i kod nas u Hrvackoj imaju grow shopovi gde se prodaju gnojiva od AN pa da je to zabranjeno ne bi se prodavalo legalno po grow shopovima pa zato mislim da na granicama ne bi trebalo imati problema...a verovatno se prodaju i po drugim drzavama u okruzenju Srbiji,BiH itd...A to sto kaze Lisac da netreba da jedni drugima dajemo savete kako i na koji nacin neko od nas prenese po koji gram zbog plavaca,da se ne odajemo itd.Mislim da to nije tako i da nisi upravu jer gotovo sam sigurna da gotovo sve te fore vec znaju i plavci kao i carinici jer su obuceni bas za to,ali ne mogu i nemaju oni vremena da bas svakog putnika pretrazuju detaljno i prevrcu sve i da traze da li je neki putnik stavio par grama u pastu za zube ili ti da prebrojava cigarete u kutiji da nisi umotao par grama,a na nekim granicama dnevno prolazi 100 000 ljudi pa vidi da li je to i izvodljivo,njih interesuju sverceri koji nose kilograme oni treba da se brinu....cak ja mislim da je ovo doista dobro i poucno sa tim savetima i da pomaze mnogo vise nego sto odmaze jer nisu svi ljudi mastoviti i kreativni i ovi saveti dobro dodju,cak mislim da plavcima ovo neodgovara jer ovde mozes nauciti dobre fore koje se uvek mogu koristiti... ;) :)
SiDAMBASADOR

maj 2013.

pa naravno da treba autit... ovo je najgluplja tema koja postoji :) ve sam to negdje ranije i rekao... ali nije na meni da odlu ujem, vi i vaaa sigurnost ste u pitanju :) meni je svejedno, smialjajte nove na ine, ali ostavite ih za sebe :banana:

maj 2013.

svak ima pravo na svoje misjenje, nisi ti imaala posla jos s njima ;) i naravno da uvijek ima ideja koje im nemogu past napamet i o kojima se suti :) bez ljutnje samo si vi pricajte kako i sta ja cu sutit :) pozz

maj 2013.

Moram priznati Lisac da doista nisam imala nikad nikakva posla sa njima niti cu ne sto se ja toga bojim i to,nego ja sam jedna dama i mislim da mi to ne bi ni prilicilo ;) A to sto sam predhodno rekla evo reci cu izbog cega,ja licno to nisam radila ali sam naravno cula dosta o tome jer od moje majke brat radi kao carinik u lepoj nasoj hrvackoj i onako kao usput sam ga pitala kako to oni rade i kako uspeju da uhvate te svercere,decki vi ni neslutite da on zna sve moguce fore,kad je krenuo da mi daje primere kako su hvatali i gde i kako su ljudi krili necete verovati,tako da nije da oni ne znaju fore i da ih je tu neko zahebao nego nece oni da se bakcu sa tih 5 grama jer naravno kako on kaze zamislite da on krene da svima izvrce sve i svima da iscedjuje paste za zube,lomi cigarete i skida na golo zbog par grama i pritom treba da izmaltretira tako 50 000 ljudi da bi kod nekog od vas nasao par grama, pa vi ni ne slutite koje bi gubitke imala ljepa nasa hrvacka zbog tih vasih par grama jer vise ne bi nikada niko npr.od tih 50 000 ljudi ni usao u ljepu nasu vozilom zbog maltretiranja nego bi isao kroz srbiju,hrvacku itd.i vi zamislite koliko kuna svaki dan ostave kod nas tih 50 000,100 000 ljudi kroz prolazak kroz nasu zemlju na putarine. ITD..Pa onda ne bi dolazio niko od turista kod nas na more. ;) Njih zanimaju ovi veci sverceri a ne ovi sa 5 grama,naravno da ne bi oprostili ni tih 5grama da znaju da imate ali kako on kaze svi ti njima sami kazu da imaju nesto nedozvoljeno kod sebe svojim ponasanjem jer se uspanicare,znoje se tresu se,podrhtava im glas...zato ovde vodite racuna da se sami ne odate jer kako on kaze najvise na ovaj nacin i uhvate svercere,jer nece nijedan svercer da predje granicu obrijane glave i ceo istetoviran takvi nece ni svercovati jer su sami po sebi sumnjivi zbog izgleda i svakako ce ih kontrolisati...pa kaze da je doista bitno i odakle dolazite jer najvise kontrolisu i najsumnjiviji su im drzavljani Albanije,Kosova,Turske ,Bugarske i u zadnje vreme Crnogorci ..Tako da nemojte decki strahovati od Foruma i navodno da izdajete svoje fore njima nego obratite samo paznju na svoje ponasanje na carinama da ne izdate sami sebe svojim ponasanjem :).Eto toliko decki od mene i nadam se da sam nekom od vas osobno pomogla ovim sto sam napisala ... :)

maj 2013.

Spisateljica godine (preska em) :thumb:
SiDAMBASADOR

maj 2013.

Ma da? Nisam znao.... ok :extra_frustracija:

maj 2013.

ma ne raspravlja mi se o ovome, svak ima svoje nek fura

maj 2013.

Mogu samo da kazem da mi je osobno i neizmerno puno drago to sto neke osobe nisu znale kako i sta treba,kako su i same priznale,vec su to sada naucile od mene ;) :) Naravno davacu ja i ubuduce savete ;) Naravno slazem se sa tobom Lisac da svak ima svoje pa nek bira kako njemu pase...

maj 2013.

Icicu na put uskoro, bit cu tamo vise od 2 sedmice sigurno, mozda i 3, vjerovatno 3 pa sam mislio da prenesem biljke preko granice, tj. 2-3 biljke koje ce biti u 20. danu rasta s opremom... Da li se to isplati prenositi, hoe li dozivjeti stres... ako ne budem mogao prenijeti, sta cu sa njima u te 3 sedmice ako se odlucim za indoor...

maj 2013.

jesi li ti pri sebi
loopAMBASADOR

maj 2013.

:respect: :respect: :respect: :respect: :respect: :respect: :respect: :respect: :respect: entuzijazam na nivou,nema ata...

maj 2013.

Hahahaha, jebaji ga, stacu' snjima :D ??

maj 2013.

zaboravih odgovor na prvi deo poruke, vec te vidim kako se nakon tri sedmice vracas sa opremom i biljkama starim 40ak dana, mozda tamo izvadis i adekvatan fitosertifikat za cure, cisto d te ne drndaju na granici ;) edit: vegetiraj 20 dana i zabodi napolje dan pred put... ili proklijaj kad se vratis pa odradi indoor ko covek, gde si navro

maj 2013.

A gle, kad bi presadio napolje biljku, zalijem je s koliko litara vode pred put da bi bilo 3 sedmice dovoljno :D ?
kutijeENTUZIJASTA

maj 2013.

Zavrai di idea.
cevuISTRAŽIVAČ

jun 2013.

Loader pa poveri se coveku kojem verujes, ako postoji, neka ti on zaliva dok si tamo..
MurizISTRAŽIVAČ

jun 2013.

Trebam pomoc,dakle ja sam iz BIH i nemam nigdje u blizini svoga grada kupiti bong,dok mi jedan dobar jaran zivi u Zagebu i dolazi kod mene u skorije vrijeme.Pa me zanima ima li gdje u Zagrebu head shop koji ima neku stranicu sa artiklima koje prodaju,da ga mogu uputit gdje da ide i sta tacno da mi uzme. PS stakleni bong

jun 2013.

ima bar 2 smartshopa u zagrebu, jedan u Ilici a drugi ne znam to no gdje, pa neka ih obie...

jun 2013.

e zanima me u cem mi je to problem da jednu biljku prenesem preko granice... msm u rastu je, nije u cvjetanju, ali kad se budem vracao bit ce u cvjetanju... koji mi je najbolji nacin da prenesem i mogul kerovi nanjusit?
s0vaAMBASADOR

jun 2013.

nema nikakvih problema da nosis preko... problem je ako te uhvate...sto automatski znaci da je ideja da nosis celu biljku, blago receno opasna. Policijski pas moze da nanjusi sve..kako god da ga upakujes... bolje izbaci u out ili ako bas nista ne mozes sa njom bolje baci nego da te 'apse.

jun 2013.

Koji je tebi k.... ili si prirodno malo poglup ili namjerno pitaa takve gluposti, treeg nema. Problem je ato je to zabranjena supstanca u kakvom god obliku bila. Pa i da prenosia filandedron jebeni preko granice nevjerujem da ea uspjeti. }ivue biljke se ne prenose prek granice jel je mogunost da ugrozia floru te dr~ave u koju ulazia sa nekom lisnom uai ili ne im ato mo~e obitavati na tvojoj biljci. Mislim pitanje ti je isto kao da si pitao jel moa kilu kokaina prenjeti preko grane i da se udia kako nemo~ea. Ja sam dva sata zaglavio na slovenskoj granici zbog liaa lovora a ti bi prenjeo biljku vutre. De malo odrasti, razmisli pa se vrati vamo.

jun 2013.

Slusaj me, pitao sam za savjet kako da "sakrijem" i jel mogu kerovi nanjusit ...

jun 2013.

Ma ne pomialjaj na prenoaenje preko granice, to ti je moj savjet jer ea zavraiti na robiji i bez kerova. Tutni ih negdje u neki grm i nadaj se da e pre~iviti dok se ne vratia. Ak ea po svom slobodno prenosi, bar u se nasmijati kad vidim u novinama :)

jun 2013.

Ha,ha,ha, e Loader sta da ti kazem skoro se nisam ovako nasmejala,,, ;) :) Ovo kaj si reka pa to je izjava vekaaa.. ;) :)

jun 2013.

a sta onda da radim sa biljkom :D ?... mjesec dana bez vode ne ide nikako...
CreativeLEGENDA

jun 2013.

Nadi joj drugog gazdu koji ce se birniti o njoj ili je posadi vani u pripodu pa sto joj dragi bog da......ova ideja sa prenosenjem preko granice u cvjetanju ja jednaka da ju odnes u policiju i prijavis sam sebe .

jun 2013.

i gore!! bio bi u novinama pajdo ;) ...i to dugo
"Govori tiho i nosi biljku sa sobom(2,3,4,5) citat iz crtanog filma p.s. ne zaboravi domacu kisnicu od kuce i djubrivo od komsijine ovce ili kokoske(samo te 2 ~ivotinje s razlogom) p.s kontam da se decko sali i da vas cima i umire navaren=D
DomarPOZNAVALAC

jun 2013.

Loader ti si moj idol!!! Frenki ovak ju lepo sakrij. Dr~i teglu iza sebe, i policija kad e te gledat izgledat e kao da ti nema niata iza ledja. Ima i joa jedan trik koji sam vidio kod jedne posebne persone sli ne tebi iz nekog filma, di je lik prekrio biljkice sa dekicom i rekao da je to beba, kad drot gleda sam kme i da zvu i kao da zvuk ide od biljke tojest u tvom slu aju "bebe". Kako god za tako male koli ine od par biljaka policija te nee hapsit, tek ako neko ima baa aleper u kojem si je slo~io hidroponiku e policija po et njuakat. P.S. Za slu aj da bude pesa, po autu sakrij one male keksie obliku kostiju, to ih zna zbunit! Sretno ;)
s0vaAMBASADOR

jun 2013.

Odakle si ti momak? Evo u drugoj temi coveka uhapsili sa 0.16g, nece da te izvedu na veceru ako probas da preneses "par biljaka" u drugu drzavu...

jun 2013.

Fazon je autousom idem... :D

jun 2013.

Haha :ludaci_lol: , autobusom. Pa ti ea da zavraia kao onaj ato je doaao oplja kati banku i na aalteru napisao na komadi papiria koji je naaao u d~epu da mu napune vree s parama. Na njegovu ~alost taj papiri je bila njegova vizitka sa svim njegovim podatcima. Jojj frend, umi se hladnom vodom :)

jun 2013.

Cuj umij se hladnom vodom... pa brate biljku od 5 centimetara zastekam negdje u bus, u kraj i sjednem ladno na svoje mjesto... dajem primjer, jer takve primjere sam ovdje i trazio i pitao ne direktno ali to JEL 100% DA CU NAJEBAT...
BladeZMAJ

jun 2013.

Pa ja bih rekao da imaa 50/50 da ce te ulovit...a ako te ulove..da 100% ea nahebat ko ~uti.

jun 2013.

ja bih rekao da imas velike sanse da ti ljudi vise i ne odg na postove jer nikom nije drago kad ga cimas bzze! ljudi ti odgovaraju dobronamjerno i za tvoje dobro a ti se igras tu okolo, nosi bijku preko grane, faca si i ako uspijes i ako ne uspijes, svejedno si faca ;) peace out, zavrsavam ovdje

jun 2013.

Treba samo biti kreativan i mastovit... Ja sam svaki put na ekskurziju nosio 50-ak grama i nikad me nisu izvalili... Naravno nikom nisam nista pricao i kad stignemo na odrediste,ja izvadim vuju,a ortaci se slogiraju.. :smoke18: :spcartmanmad: :spiderman:

jun 2013.

Samo da se nadovezem na ovo , mozda masine ne vide i mozda prodjes , ali recu ti iz licnog iskustva sta dobijes (doduse ja sam ovako upakovao umotao u kesu za zamrzivac , zalepio kraj , stavio u 3 kondoma svaki ponaosob vezao i stavio u nive-a shampon, put od 8 sati ) dobijes gandzu sa mirisom tog jebenog sampona i dobijes sa ukusom Fery-a za sudova , nikad odvratniju stvar nisam pusio. Samo toliko
tamburaENTUZIJASTA

jul 2013.

Ja si svake godine ponesem na odmor u Grcku. Metnem u manju staklenku od marmelade, natiskam da bude ko u komadu, polijem vodom i zatvorim tj.zasarafim poklopac.i stavim u torbicu sa kozmetikom i predam kofer u prtljagu a ne nosim to u kabinu.i nema problema. A postom je jos jednostavnije:kupis cokoladu u stapicima. Kinder Schokolade. Pazljivo otvoris, jedan stapic odmotas i pojedes a u papir zamotas komad hasisa oblikovanog u cokoladni stapic i zapakiras u kutiju.ja saljem punu cokoladu za bozic i uvijek je slatka...;-)

jul 2013.

Kakve su ovo gluposti?
Z&NZMAJ

jul 2013.

Ono ato je kasnije napisano je neva~no, suviano i totalno bzvz... Brate mili, nisu to krave da ih moraa hranit i pojit svaki dan. Posadi van i idi na put. Poateno zalijea i da, 3 sedmice ih ne moraa ni pogledati... Kraj rasprave!

jul 2013.

joa ako ubacia malo hidrogela, onda si 100% miran bar 3-4 tjedna...
drogašISTRAŽIVAČ

jul 2013.

Kad vidin pasa na granici, tek san onda miran. Droge neman koju on tra~i, a on ionako ne zna ata je to friaka teletina niti lipe osuaene kobase ili pe enica. Moa prinit tonu. :)
JuicyJISTRAŽIVAČ

avg 2013.

Da li se isplati prenositi preko Hrvatskih granica s obzirom da ste uali u EU... Neu nikakve fazone, aampone i ostalo, nego jednostavno u 2 one zip kesice i to je to?... Imal' kerova?
H2O888LEGENDA

apr 2015.

a da probate ovako :lol: BhmBtPegx5Y

apr 2015.

da prenesem i ja svoja iskustva. vise puta sam prenosio u avionu, kako seme tako i po koji gram trave, kako? lako. ne znam sta bi bilo da su me kontrolisali na nasem aerodromu, ali do sada sam imao srece po tom pitanju (a i manje pusim zadnjih desetak godina tako da se paranoja smanjila u mojoj vugli :D nikad vise od 3g nisam imao, a zip kesice sam stavljao u teglu sa nes kafom, e sad, to nije jedino sto sam donosio, uvek imam i sampone, paste za zube, rollone, gauda old sir, prosle godine i old amsterdam :drull: red band gumene bombone, dropove i jos raznoraznih dzidzbidza, tako da na skeneru verovatno vide 300 svasta i prodje, a ako i ima kerova da njuse verovatno im kafa smeta, jer kad kod kuce otpakujem trava par dana mirise na kafu (dok se ne zapali) to je za prtljag koji se predaje. e sad, kod sebe NIKADA nemojte imati nista od navedenog, jer skeneri rade svoje, a i kontrolori, mozes ti da predjes prvi prolaz, to bi bio metal detektor, ali pasces na drugom, onaj skener gde imas dva "stopala" da stanes, tu vide sve ostalo, kako znam? pa uhvatili me sa pola jointa, ali nije bilo nikakvih problema, carinik, ili sta je vec pozvao policajca, taj dosao sa vagicom, izmerio pola grama, zaplenio, dao mi zapisnik i vratio epruvetu i reko nemoj vise to da radis, kulturni ljudi. ali kako sam bio naduvan, ja ga stavio u dzep, mozda da sam ga ubacio u rucni prtljag bi proslo, mada sumljam. hapse samo ako imas vise od 5 grama. htedoh jos nesto da napisem al mi pobegla misao :grrr:
BizzzoZMAJ

apr 2015.

Jao Miki. Ajde sada procitaj sta si napisao onako naglas, pa mi reci da li stvarno mislis da ista gore sto si napisao ima smisla? Carinik na aerodromu ti je dosao s policajcem, napisao zapisnik i vratio pola jointa? Svaata...

apr 2015.

vratio epruvetu, ti procitaj ponovo.

apr 2015.

pa verovatni si hteo da napises gde su to policajci tako ljubazni da prvo zaplene pa ti verovatno uz izvinjenje vrate

apr 2015.

Ide ova tema pod klju a tko e i kako nositi neka ne piae po forumu jer nema smisla, dr~ite to za sebe. Hvala.

apr 2015.

slazem se skroz na skroz :)

🔒 Ova tema je zaključana